αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
31 Αυγούστου 2021, 22:47
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ!Φίλοι και φίλες,

ο τίτλος του σημερινού μου σημειώματος βγήκε από την συχνή παρακολούθηση στην τηλεόραση βίντεο, όπου πρωταγωνιστής είναι το ποντίκι. Βέβαια  θα μου πείτε: Ανδρεόπουλε παλάβωσες και βλέπεις τέτοια  βίντεο; Όχι δεν παλάβωσα, τα παρακολουθώ με τα δίδυμα εγγόνια μου, και δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως μου αρέσουν πάρα πολύ. Δηλαδή... ανέκαθεν μου αρέσανε τα περιοδικά που διάβαζα μικρός, οι ταινίες που τύχαινε να βλέπω και με τα χρόνια υπήρχε πληθώρα πάσης  φύσεως έργων με πρωταγωνιστή το ποντίκι.

Με ειλικρίνεια το ποντίκι  σαν μικρό ζώο, το συμπαθούσα, όμως ένεκα των καταστροφών που έκανε, στο σπίτι μας στην Επαρχεία η φάκα δούλευε αρκετά. Όμως πολλοί ασυνείδητοι,  τα ζωάκια αυτά τα τυραννούσαν τα παλιά χρόνια. Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι, ιδίως στην Επαρχεία, αν εξακολουθούν να διαπράττουν τέτοια εγκλήματα ακόμα.

Όμως γιατί ένα τόσο συμπαθητικό ζώο, που ο άνθρωπος το έκανε διασκεδαστή, και με τα κατορθώματά του μεγάλωσαν δισεκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία τουλάχιστον εκατό χρόνια, το καταδιώκει, το σκοτώνει και το βασανίζει, αντί να του χρωστά ευγνωμοσύνη;

Είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν έχει  απαντήσει μέχρι τώρα. Για σκεφθείτε καλά αυτό που λέω.

Καιρός και για αυτό το ζώο να υπάρξει τρόπος περιορισμού του αλλά και προστασίας. Δεν κάνει μόνο καταστροφές για να ζήσει, αλλά στην αλυσίδα της ζωής πολλά πιστεύω θα προσφέρει, που δεν είμαι ειδικός για να σχολιάσω.

Ξέρω θα υπάρξουν κάποιοι που θα σχολιάσουν αρνητικά τα όσα γράφω. Τους απαντώ ευθέως. Κάθε ον επί της γης έχει τον προορισμό του. Και γι΄αυτό πρέπει να προστατεύεται. Πολύ περισσό τερο το ποντίκι, που ο άνθρωπος το διάλεξε για πρωταγωνιστή στην διασκέδαση των  παιδιών του και όχι μόνο, προσφέροντας απέραντή χαρά, ακόμα και θεραπευτικές υπηρεσίες, -ξεχνούσαν το πρόβλημά τους, ηρεμούσαν, άλλαζε η ψυχολογία τους- σε δισεκατομμύρια ανθρώπων τον τελευταίο αιώνα.

Γεια σας 

Να είστε καλά.

Υ.Γ. Θυμήθηκα μια ιστορία, πραγματική: Πριν πολλά χρόνια, τότε που στην Σαλαμίνα στο εξοχικό μου δεν είχε έρθει το ρεύμα - ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΧΡΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ όπως λένε σήμερα οι νέοι- κάθε βράδυ σχεδόν, είχα έναν φιλόμουσο επισκέπτη ποντικό. Έμπαινε στο Πιάνο και έπαιζε την σκάλα  από τα μπάσα μέχρι τα πολύ ψηλά, ανεβοκατεβαίνοντας δυο τρεις φορές την άρπα του Πιάνου, που φρόντισα να είναι ελεύθερη για να παίζει σαν έρχνταν ο σπουδαίος μουσικός.

Μερικές φορές αυτό το έκανε μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Τον είχαμε αγαπήσει τόσο πολύ που του αφήναμε τροφή και νερό  σαν φεύγαμε για να τρώει. Κάποια στιγμή έκανε μια τρυπίτσα στην πόρτα και έφυγε. Τον θυμάμαι ακόμα με πολύ συγκίνηση. Ήταν ένα θαύμα της φύσης ο μικρός μας ποντικός. Το μέγεθός του , όσο ο αντίχειρας του χεριού μου, μα η μουσική του δεινότητα  ήταν πολύ μεγάλη. Τι να πει κανείς;


- Στείλε Σχόλιο


12 Αυγούστου 2021, 11:46
ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ;


Όταν  ανάψει και εξελιχθεί μια φωτιά, και οι καιρικές συνθήκες  υποβοηθούν αυτή να γίνει λαίλαπα, νομίζω πως οι άνθρωποι ελάχιστα μπορούν να κάνουν για να την σβήσουν. ΑΡΑ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;  Να μην συμβεί να υπάρξει φωτιά. Και πιστεύω πως προς αυτόν τον τομέα πρέπει να στραφεί η φροντίδα κάθε κράτους, αν θέλει να μην έχει τέτοιες καταστροφές. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ που έχουν πολλές παραμέτρους, για το περιβάλλον, την οικονομία, τούς ανθρώπους, το ζωικό βασίλειο, τα δάση, τις περιουσίες των ανθρώπων, που χάνουν τα πάντα και χίλια άλλα. 

Δεν είμαι επιστήμονας, αλλά οι επιστήμονες, πρέπει να κάνουν κάτι , όταν πρόκειται  να σβήσουν την φωτιά αυτοί που εμπλέκονται σε αυτό,  να εργασθούν, να εφεύρουν μέσα ταχείας κατασβέσεως της φωτιάς. ΣΚΕΦΤΗΚΑ λοιπόν και παραδίδω την ιδέα σε οποιονδήποτε μπορεί να εργαστεί γι’ αυτήν, ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ βομβαρδισμού της φωτιάς, με κάποιο αέριο παράδειγμα, εγώ δεν ξέρω από αυτά, ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ και έτσι με κάποιες τέτοιες ΒΟΜΒΕΣ, να τελειώνει γρήγορα η καταστροφική μανία της φωτιάς. ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΟΛΛΕΣ, μπορεί και να γελάσουν, όμως τους απαντώ πάρα πολλές εφευρέσεις, ιδέες, βγήκαν από πολλοί άσχετους προς  αυτές ανθρώπους και σήμερα μας εξυπηρετούν, και έγιναν εφαλτήριο εξελίξεως της ανθρωπότητας. Αυτά χωρίς ίχνος μαγκιάς. ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ, ειδική , ακίνδυνη, θα μας σώσει και προς τα εκεί πρέπει να στραφούν οι ειδικοί. 

ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ Από την περίπτωση που πολλές φορές οι άνθρωποι σβήνουν κάτι που καίγεται, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ!


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης