ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
25 Σεπτεμβρίου 2010, 13:37
ΦΟΒΟΣ, ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΝΕΣ


 

 

Φίλοι, φίλες,

Ένας απλός παραδοσιακός μπακάλης της παλιάς εποχής, γιατί τώρα έχουν μεταλαχθεί σε επιχειρηματίες Σουπερ Μάρκετ, θα ήταν καλύτερος από μια κυβέρνηση οποιουδήποτε χρώματος αν ηταν αυτός κυβερνήτης και έκανε τα αυτονόητα που έκανε στην μικρή του επιχείρηση. Και με αυτή την μικρή επιχείρηση, με την εξυπνάδα του, την εργατικότητά του, κατάφερε να αναστήσει οικογένεια, να κάνει σπίτι να σπουδάξει τα παιδιά του και να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Και βέβαι σαν και αυτόν υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες που θριάμβευσαν στην ζωή, εκεί που δεν είχαν βρακί να φορέσουν. 

Τι έκανε  αυτός ο συνήθως αγράμματος άνθρωπος;

Ήξερε τις 4 πράξεις της αριθμητικής και πιο καλά την ΠΡΟΣΘΕΣΗ και την ΑΦΑΙΡΕΣΗ. Δυο πράξεις που κανείς σχεδόν από τους κυβερνώντες δεν ήξερε και δεν ξέρει καλά. Ή μάλον  ξέρουν μια , την ΑΦΑΙΡΕΣΗ. Για να αφαιρούν εισόδημα από όλους, κυρίως τους ασθενείς οικονομικά, που είναι και πιο εύκολο.Και την πρόσθεση μόνο για τα δικά τους εισοδήματα. 

ΑΛΛΑ Η ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που ξεκίνησε την ήδη αποτυχημένη πορεία της με ένα τεράστιο ψέμα, που κανείς, ακόμα και τα πιο φανατικά κομματόσκυλα, δεν θα συγχωρήσει: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΠΤΑ, είχε πει ο νυν πρωθυπουργός προεκλογικά. Και ο Λαός τον εμπιστεύτηκε και σαν πήρε την αρχή, έκανε μέσα σε λίγο  χρόνο τους φτωχότερους Έλληνες κατά 30% και βάλε ακόμα πιο φτωχότερους.

ΜΗΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ; Το κακό δηλαδή που έκαναν στους φτωχότερους Έλληνες; Γιατί μπορεί κάποια στιγμή να το παρουσιάσουν και αυτό σαν λάθος.

Γιατί άλλο να κόβεις 200-300 ευρώ τον μήνα σε συντάξεις και μισθούς πάνω απώ 1500 ευρώ και άλλο από 800 και κάτω. Έτσι πάνω από τους μισούς Έλληνες δυστυχούν.

Αλλά ακόμα περισσότερο δυστυχούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, που πολλοί από αυτούς έχουν οικογένειες, δάνεια, υποχρεώσεις και τώρα έχουν γυρίσει τα μάτια προς τον ουρανό παρακαλώντας τον ΘΕΟ να κάνει το θαύμα.

Όμως αντί για το ΘΕΟ, το παίζει Θεός ο πρωθυπουργός και το ασυμπάθιστο κολαούζο του ο υπουργός περί τα οικονομικά, που βρυχάται πως θα βάλει όλο τον κόσμο φυλακή, άδικους και δίκαιους.

Τους δίκαιους βέβαια γιατί θα αδυνατούν να πληρώνουν τους δεκάδες φόρους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ενοίκια και λοιπά που είναι αδύνατον να μπορέσουν να έχουν χρήματα, αφού κατάφεραν οι κυβερνώντες μάγοι να παγώσουν τα πάντα, τηρώντας με υπερβολικό ζήλο αυτά που προστάζουν τα αφεντικά μας, που μας τα έβαλαν στο σβέρκο μας μέσα σε μια νύχτα.

Και υποκριτικά το πασόκ λέει πως για όλα φταίει ο Καραμανλής, αγνοώντας σκόπιμα πως το προηγούμενο πασόκ των είκοσι ετών, με τα τεράστια λάθη του, τα ρουσφέτια του, τις χιλιάδες συντάξεις που έδωσε σε ανθρώπους που δεν είχαν πληρώσει ποτέ ασφάλιστρα, με τις παροχές χωρίς λογική που έφεραν τον  τεράστιο πληθωρισμό, που έφτασε σε δυσθεόρατα ύψη επί κυβερνήσεών του, το χρέος να εκτοξεύεται στα ύψη, και πολλά άλλα, θέτοντας τις βάσεις και συμμετέχοντας εν πολλοίς στην σημερινή κατάσταση.

Και δεν πρέπει να θεωρεί το πασόκ τον εαυτό του, άμοιρο ευθυνών. Και ο πιο αφελής πολίτης το ξέρει αυτό. 

Το παίζει κινέζος η σημερινή κυβέρνηση, νομίζοντας λοιπόν πως τα χάφτει ο ΛΑΟΣ όσα λέει.

Αυτός ο ΛΑΟΣ που σκόπιμα κάποτε βαφτίστηκε ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ και που ποτέ δεν ήταν κυρίαρχος. Αν λοιπόν Θέλουν να βγούμε από την κρίση που μας φόρτωσαν, για να μην έχουμε αντίσταση, και να μας φάνε τα πετρέλαια και να μας έχουν στο χέρι κυρίως οι Αμερικάνοι, αλλά και η παγκόσμια χούντα που χρόνο με τον χρόνο εδραιώνεται στη γη, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν ταχύρυθμα μαθήματα οικονομίας κοντά σε ένα μπακάλη, ή κοντά σε  ένα μικρο επιχειρηματία, για να μάθουν τι πρέπει να κάνουν και οι κυβερνώντες και η αντιπολίτευση.

Υπάρχει και άλλη μια λύση.

Να γίνει ένα κόμμα από ανθρώπους της βιοπάλης, που πέρασαν και από πείνα και από χίλιες δυο δυσκολίες και κατάφεραν να προοδεύσουν και να αναλάβουν αυτοί την διακυβέρνηση της χώρας.Πιο καλά θα είναι.

ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, δεν πρόκειται να έχουμε καλό τέλος. ΓΡΗΓΟΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ όμως και αν θέλουν να διασώσουν ότι απόμεινε, πρέπει να βρουν τρόπους για ανάπτυξη και επενδύσεις. Να υπάρξει δουλειά για όλους. Είναι μεγάλο κρίμα κάποιοι να ζουν καλά και άλλοι να στερούνται τα πάντα και να είναι μεσα στην απελπισία. 

Με 1000000 ανέργους στην πλάτη δεν υπάρχει χαραμάδα αισιοδοξίας.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ να τρομοκρατούν τον ΛΑΟ, μήπως και κάποιοι που έχουν μερικά χρήματα στην άκρη, όχι στην τράπεζα πλέον, τα βγάλουν και αρχίσει να κινείται η αγορά.. Και υπάρξει δουλειά για τους ανέργους, ασφάλιστρα για τα ταμεία, Φ.Π.Α. και φόροι για το Κράτος.

Γιατί "ουκ έχεις λαβείν παρά του μη έχοντος." Δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει.

Και ένα τελευταίο...

Όλοι μας να πάψουμε να βλέπουμε το Ευρώ σαν δραχμή. Να του δώσουμε την αξία που πρέπει.. ΠΡΙΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΟΙΒΗ -ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ- ας την μετατρέπουμε και σε δραχμές. Για να βλέπουμε που φτάσαμε το κόστος της ζωής μέσα σε λίγα χρόνια! και να ανλάβουμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε κάτι για την μείωσή του.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ λέει διάφορες κοτσάνες ο πρωθυπουργός πως όλα πάνε καλά, πως βγαίνουμε από το τούνελ και πολλές άλλες σαχλαμάρες. Το ίδιο και η κουστωδεία του.

Οι Έλληνες βλέπουν και γεύονται την απελπισία που τους έφεραν. Δεν είναι βλάκες. Και αυτό θα αποδειχθεί στις εκλογές που έρχονται, όπου η αποχή θα είναι τεράστια. ΜΟΝΟ αυτό το μέσο έχει για να  αντιδράσει ο Έλληνας.

Αυτά τα ολίγα βλέποντας την κατάντια μας και τις πιο μαύρες μέρες που μπορεί να έρθουν.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Καταντήσατε τον περήφανο ΛΑΟ μας ρεζίλι των σκυλιών. Πως θα το σβήσετε αυτό;

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.

ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ. Αυτούς που βολέψατε με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε διορίζοντάς τους , είτε δίνοντάς τους προνόμια, δημόσια έργα και λοιπά... ΟΙ υπόλοιποι μόνο πληρώναμε, και δεν έιχαμε καμιά απολαβή..

 adreo

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links