αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
16 Σεπτεμβρίου 2016, 12:34
ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΙΑΝΟΣ


Δυο λόγια και ένα στερνό αντίο,

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

μερικές φορές όλοι μας ξεφεύγουμε από τα γνωστά θέματα για τα οποία γράφουμε στα sites ή στα blogs,γιατί μας συμβαίνουν πράγματα και γεγονότα που μας δημιουργούν την ανάγκη να κάνουμε κάποιο αφιέρωμα σε κάποιους ανθρώπους, να εκφράσουμε με λόγια την λύπη μας για τον θάνατό τους και να πούμε ένα στερνό αντίο, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που σημάδεψαν την ζωή μας αλλά και την ζωή τους , με τα έργα τους, την συμπεριφορά τους, την χρηστή τους διαβίωση, την συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις και διεργασίες της ζωής.

Έτσι και εγώ σήμερα θα αφιερώσω λίγα λόγια στον ΚΩΣΤΑ ΛΙΑΝΟ,

που πριν λίγες ώρες έφυγε από τούτον το μάταιο κόσμο, μετά από ταλαιπωρία και μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Κώστας ήταν δεύτερος εξάδελφος, αλλά από τα πρώτα χρόνια της νεότητός μου, για μένα και για τα αδέλφια μου, ήταν παραπάνω από αδελφός.

Ένας άνθρωπος χαρούμενος- σπάνια τον έβλεπα στενοχωρημένο-, ένας επιστήμονας -, ήταν σπουδαίος Δικηγόρος-, που πάντα μας συμβούλευε με γνώμονα την μη εμπλοκή σε αγώνες δικαστικούς, σε κάποιες περιπτώσεις , που σε όλους μας παρουσιάζονται στη ζωή, και γενικά σε ότι χρειαζόμουν , είτε ατομικά, είτε στις επιχειρήσεις μου, αυτός είχε τον πρώτο λόγο από νομικής απόψεως.

Και ήταν πάντα πετυχημένες οι συμβουλές του και οι ενέργειές του. 

Ο Κώστας ήταν η ήρεμη δύναμη της δικηγορίας.

Χωρίς λόγια και αυτοπροβολές και με επιτυχίες πολλές στις υποθέσεις που αναλάμβανε, είχε δημιουργήσει μια τεράστια πελατεία, που τον σέβονταν και τον εμπιστευόταν εν λευκώ, γιατί εκτός των άλλων, τον διέκρινε και η τιμιότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Πάντα δίπλα του είχε την εξαίρετη σύζυγό του Πηγή, που του χάρισε δυο επίσης σπουδαία παιδιά, τον Γιάννη που είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στην Αγγλία και τον Άγγελο που ακολούθησε την Δικηγορία και έχει εξελιχθεί σε πολύ πετυχημένο Δικηγόρο.

Έζησε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, απέκτησε πολλούς φίλους γιατί ήταν πολύ καλός ως χαρακτήρας αλλά και ως δικηγόρος, με συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα της ζωής, υπήρξε εκλεκτός πατριώτης και βαθιά στην καρδιά του είχε άλλη μια αγάπη, το Θέρμο, για το οποίο νοιαζόταν πολύ και το επισκεπτόταν πολύ συχνά και που αύριο τα ιερά χώματά του θα τον υποδεχθούν στην αγκαλιά τους, στην τελευταία κατοικία του. Θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες για τον Κώστα, έχω πολλά να πω.

Στην σύζυγό του Πηγή, που τόσο πολύ σεβόταν και αγαπούσε, στα αγαπημένα του παιδιά Γιάννη και Άγγελο, στην αγαπημένη του αδελφή Στέλλα και τον αδελφό του Τάκη, τους στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια, λέγοντάς τους πως η ο θάνατός του , ο θάνατος του Κωστάκη, όπως τον λέγαμε όλοι και μέχρι τώρα, με λυπεί πολύ.

Η απουσία του, θα είναι σημαντική για όλους, οικείους φίλους, πελάτες του που με αγάπη τους φρόντισε στις δυσκολίες τους.

ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ αγαπητέ Κωστάκη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αιτωλικής γης που αύριο θα σε σκεπάσει.

Όλοι θα σε θυμούμαστε με αγάπη.

Θα μας λείψει το χαμόγελό σου, η καλή σου καρδιά, οι νομικές συμβουλές σου, οι σκέψεις σου.

Ο πατέρας σου, ο Γιάννης Λιανός, αυτός ο σπάνιος άνθρωπος καθηγητής και Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Θέρμου, που μας έμαθε γράμματα καλά , ο θεσπέσιος ποιητής, σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες στον κήπο της Εδέμ και θα σου πει από ένα ποίημά του, τους στίχους του:

 • Πικρή η αλήθεια, όμως πικρός είναι κι' ο έρμος Χάρος-

  ο πόνος μ΄αποστόμωσε και δεν μπορώ τραγούδι

  να πω για τον αξύπνητο, κι' όθε διαβώ κι' αν ψάξω,

  σαν την ψυχή σου δεν μπορώ να βρω λευκό λουλούδι!

Αντίο Κωστάκη, Αντίο Κώστα.

Γιάννης Ανδρεόπουλος


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης