αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
03 Οκτωβρίου 2014, 20:46
ΑΓΑΠΗΤΕ ΡΑΓΙΑ, μη μου στενοχωριέσαι,


κι' εγώ ραγιάς είμαι. Όμως...

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

δεν ξέρω πως είναι η ψυχολογία σας, που ειλικρινά εύχομαι, επειδή οι περισσότεροι- ρες εδώ μέσα είστε νέοι άνθρωποι, να είναι πολύ καλή με αισιοδοξία και ελπίδα στην καρδιά σας, αλλά εγώ σαν μεγάλος άνθρωπος που είμαι, η λαίλαπα των μνημονίων και οι υπηρετούντες αυτά , κατάφεραν να με έχουν συνέχεια σε σκέψεις βαθιές, όχι για μένα, είπαμε είμαι μεγάλο παιδί, αλλά για σας που ακόμα είστε εντός των συνόρων, για σας που αμύνεστε ακόμα με ελάχιστα "πολεμοφόδια" γαντζωμένοι στους βράχους της γλυκιάς πατρίδας και προσπαθείτε να μην την εγκαταλείψετε.

Επανέρχομαι στο blog μου μετά από καιρό για να γράψω για τους αχρείους που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους χωρίς να τους τις έχουμε εκχωρήσει. Σε πολιτικούς που σαν γυναικάκια σέρνονται πίσω από την τρόικα και την θερμοπαρακαλούνε να τους κάνει κάποια χάρη, για να πουν στον πάλαι ποτέ περήφανο Έλληνα και τώρα ταλαίπωρο ραγιά, πως ναι... σου πήραμε τα λεφτά σου, σου πήραμε την αξιοπρέπειά σου, την υπόληψή σου, σε πετάξαμε στο δρόμο να τρως από τα σκουπίδια, σε κάναμε να φοράς μαύρα γυαλιά και να ζητιανεύεις και χίλια δυο ΟΛΑ αρνητικά.... και τώρα αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για σένα. Παράδειγμα ανεβάσαμε κατά 400% τον ειδικό φόρο στα καύσιμα και τώρα σου τα κατεβάζουμε κατά 30%. Αυτό το είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, όχι εγώ. Και βέβαια με τους περιορισμούς που βάζουν και την ανέχεια , ανεργία, αποσυντονισμό της οικογένειας και λοιπά βάσανα, πάλι προβλέπετε να καούν, πόρτες , παράθυρα, καρέκλες και χίλια άλλα δυο που θα κάνουν την Αθήνα ένα περιβάλλον ασφυξίας. Και αλλοίμονο σε όλους μας.

Παρόλα αυτά τα γλοιώδη ανθρωπάκια με το μαρκούτσι στο στόμα (μικρόφωνο), βγαίνουν στο γυαλί και με στόμφο και την λάμψη στα μάτια από την ικανοποίηση που έχουν που στρίβουν το μαχαίρι στην καρδιά μας, βγαίνουν και επικροτούν τα όσα  κάνει η κυβέρνηση της μειοψηφίας όπως την λένε οι αντίπαλοι της και που δεν έχουν άδικο. Αίφνης τα ανθρωπάκια βγαίνουν και λένε , πως τάχατες τους τα είπε υψηλόβαθμο γομάρι του καθεστώτος, πως τα ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΣΣΩΡΕΥΣΕ ΣΤΙΣ‘ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ θα πληρωθούν (από ποιους αλήθεια; Ποιοι μπορούν να έχουν περισσευούμενα χρήματα και αν έχουν γιατί συνέχεια χρεώνονται;) σε 100 δόσεις που επέτρεψε η μαμά τρόικα, θα αφαιρεθούν κάποιες προσαυξήσεις πρόστιμα και τοκογλυφικά ποσά... και ο Έλληνας ραγιάς τσιμπάει το δόλωμα και αρχίζει να χαμογελά. ΠΕΣ Έλληνα ραγιά , και γω ραγιάς είμαι για να μην παρεξηγηθώ, πως χρωστάς 10.000 ευρώ. Πιστεύεις πως θα δίνεις 100 ευρώ και τρίβεις τα χέρια σου και λες καλά είναι, το γλυτώσαμε το σπίτι, το μαγαζί κ.λ.π.

Όμως δεν λογάριασες κάτι πολύ απλό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΚΕΣ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ. Δεν θα είναι 8-10 % ο τόκος; Και αν τα πάρεις δάνειο από τράπεζα , τι γίνεται; Θα πεθάνεις και θα χρωστάς ακόμα και τα παιδιά σου θα σε αναθεματίζουν.

Η δόση λοιπόν θα είναι πολύ πιο πάνω από 100 ευρώ και το συνολικό ποσό τουλάχιστον θα τριπλασιαστεί ή και πιο πάνω. Όταν ανακοινωθούν οι τόκοι των δόσεων, οι περισσότεροι ξέρετε απλά μαθηματικά , μπορείτε να δείτε το μέγεθος της κοροϊδίας.

Κύριοι κυβερνήτες που προσπαθείτε με ψέματα και με χιλιάδες είπα ξείπα , να ξαναπάρετε την ψήφο μας... ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ να προσπαθήσει να σας συγχωρέσει, διαολοστείλετε την τρόικα, βρείτε τους καλύτερους Έλληνες οικονομολόγους και συσκεφτείτε τι θα κάνετε για το καλό των Ελλήνων, πριν φύγει και η υπόλοιπη νεολαία στο εξωτερικό, ρίξτε ότι χρήματα υπάρχουν στην αγορά για να υπάρξει μια ελπίδα δημιουργίας, κατεβάστε την φορολογία παρακάτω από τους τούρκους και τους βούλγαρους για να έρθουν επενδυτές και να ανασάνουν όσοι απέμειναν στην εργασιακή και επιχειρηματική διαδικασία και λάβετε τέλος πάντων τα πιο σωστά μέτρα που είναι αναγκαία για να ανασάνει ο Λαός. Φροντίστε τους πεινασμένους, δεν βλέπεις κύριε Σαμαρά ανθρώπους που τρώνε από τα σκουπίδια; Πως το ανέχεσαι αυτό; Πως ανέχεσαι εσύ να καλοπερνάς και κάποιοι συμπατριώτες σου πεινάνε, ξευτιλίζονται να τους βλέπουμε να τρώνε στα σκουπίδια, να κοιμούνται σε χαρτόκουτα και στο ύπαιθρο και χίλιες άλλες δυο καταστροφές; Κατάφερες κάθε Έλληνα, εκτός ελαχίστων, να τον κάνεις ραγιά και εσύ να το παίζεις σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής , ανάθεμα τον κ' αυτόν και σένα. ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ. Δεν φοβάσαι μήπως εξαντληθεί η υπομονή τους και βγουν στους δρόμους ζητώντας ότι έχασαν; Γιατί η ανέχεια, η πείνα η δυστυχία οδηγούν σε διεκδικήσεις. Και άντε να τους μαζέψεις μετά. Αισθανόμαστε λίαν αδικημένοι, και όλοι μας έχουμε χάσει την ελπίδα. Και χωρίς ελπίδα δεν ζουνε οι άνθρωποι. Και στα μάτια τα δικά μου, που στη ουσία εκπροσωπώ εκατομύρια Ελλήνων, βράζοντας στο ίδιο καζάνι με αυτούς, εσείς οι κυβερνήτες φαντάζετε ως αδιάφοροι ή στην επιεικέστερη περίπτωση ως παραπλανηθέντες. Και μήπως τηρείτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ; που προβλέπει τα ίδια για όλους τους Έλληνες; όχι. Καιρός να σκεφθείτε τις μεγάλες αποφάσεις, για να έχετε κάποιες ελπίδες εξιλέωσης. Καιρός να αισθνθούμε πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Γεια σας φίλες, φίλοι. Όσο έχω φωνή, εγώ θα φωνάζω.

Εγώ έγραψα αυτά που βγαίνουν μέσα από την καθημερινότητα. Που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλους τους Έλληνες, εκτός των προνομιούχων.  Ελπίζω να έχει μείνει λίγη Δημοκρατία ώστε να μπορώ να γράφω ελεύθερα. Γιατί με όσα βλέπω και συμβαίνουν, έχω αρχίσει να αμφιβάλλω.

adreo 

 


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης