αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
20 Οκτωβρίου 2019, 02:11
ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;


Φίλοι, φίλες,

κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω που με διαβάζετε μπορώ να πω φανατικά και μου δίνετε το κίνητρο να γράφω από καιρού εις καιρόν. Θα έγραφα πιο συχνά τις σκέψεις μου, αλλά ο χρόνος δεν μου φτάνει. 

Σήμερα θα ασχοληθώ με το θέμα των παιδιών, που διάλεξαν να παίξουν "μπάλα" με ένα άτυχο , τυφλό 

γατάκι,και όλοι είδαμε στο βίντεο το μίσος με το οποίο χτυπήθηκε το γατάκι, από το ένα παιδί; που έδειξε έναν χαρακτήρα χωρίς ιδανικά, χωρίς σωστή ανατροφή, με βάρβαρα ένστικτα , που όλα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν τους γονείς τους, τις κρατικές υπηρεσίες , τα Σχολεία, τις διάφορες οργανώσεις, τις τοπικές κοινωνίες, την  Εκκλησία, Όλους, μα όλους, γιατί τα παιδιά αυτά, και όχι μόνο αυτά, θα πρέπει να σωθούν, να βρουν τον σωστό δρόμο.

Τώρα ...

Τις πταίει, δηλαδή ποιος φταίει.... Πολλοί φταίνε.

Φταίνε οι γονείς που με τα προβλήματα που επισωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, το κυνήγι δηλαδή του χρήματος, που χωρίς αυτό τίποτα δεν γίνεται... παράτησαν τα παιδιά τους στην μοίρα τους, αντιμέτωπα με χίλιους δυο κινδύνους, να μεγαλώνουν, χωρίς νουθεσίες, διδάγματα, ιδανικά , φταίνε οι εκπαιδευτικοί, που δεν φροντίζουν να έρχονται κοντά με τα παιδιά, ιδίως αυτά που δείχνουν παραβατικές συμπεριφορές. Φταίει η Εκκλησία, που δεν έχει και αυτή τρόπους να είναι κοντά στα παιδιά, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά γιατί λείπουν οι φωτισμένοι ηγήτορες, που πρέπει να βρουν τρόπους να προσφέρουν όλα τα καλά της θρησκείας μας στα παιδιά. Φταίει το κράτος που δεν έχει κάποιο σχέδιο για την ψυχική, πνευματική ανάταση των παιδιών, με επισκέψεις στα σχολεία ειδικών περί την διάπλαση των παιδιών με  επιστημονική  κατάρτιση επιστημόνων,  που θα κάνουν διαλέξεις και λοιπά.

Αλλά το μεγάλο φταίξιμο είναι στα ΜΜΕ, τηλεόραση κυρίως που δίδουν στα παιδιά πολύ κακές  εκπομπές και μια πλασματική εικόνα περί την πραγματική ζωή. Αλλά ότι και να γράψω εγώ εδώ λίγα θα είναι. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που μπορούν να σχεδιάσουν τα καλύτερα προγράμματα για τα παιδιά , από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο,και να τα προτείνουν στην κυβέρνηση.

Τα παιδιά πρέπει να σωθούν, να μάθουν, για ιδανικά, για το καλό, για την αγάπη προς την Πατρίδα, τους συνανθρώπους, για όλα τα ζωντανά της γης, το φυσικό περιβάλλον και χίλια άλλα δυο.  Η Δικαιοσύνη αυτή την φορά, τιμώρησε τον πατέρα του παιδιού, με πρόστιμο 30000 ευρώ. Άντε να το πληρώσει αν παίρνει ο ταλαίπωρος 30-40 ευρώ μεροκάματο.Μήπως θα ήταν καλύτερα να τιμωρήσει η Δικαιοσύνη τον μικρό δράστη με κάποιο ήπιο τρόπο, ώστε να καταλάβει το λάθος του;


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης