ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
26 Νοεμβρίου 2008, 02:32
ΠΩΣ ΣΥΝΘΕΤΩ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ.


 

Φίλοι μου και φίλες,

ο adreo  δεν έχει χάσει απότομα την επαναστατική του διάθεση, απλά ανάμεσα στ' άλλα, δηλαδή την διαμάχη του με κάποιους εδώ μέσα στο site, έχει και άλλη αποστολή.

Nα δίνει κάποιες συμβουλές , σε αυτούς που τις χρειάζονται για κάποια θέματα που πιστεύει πως τα κατέχει καλά. Όπως παράδειγμα η σύνθεση ενός τραγουδιού.

Και αυτή είναι η αλήθεια. Η ζωή μου είναι ένα τραγούδι, ένας στίχος, ακόμα κάποιο κομμάτι κλασσικής μουσικής, το μυθιστόρημα και ο λόγος γενικά. Και κατ΄ανάγκην δεν είμαι και ευτυχισμένος. Ένας άνθρωπος είμαι που η ζωή τον έχει φιλέψει και καλά και κακά. Η χαρά και οι θλίψη είναι δίδυμες αδερφές, έχω γράψει κάπου. Και έτσι τις βλέπω. Αυτά τα γράφω σαν μια εισαγωγή στο θέμα που θα αναφερθώ.

Σήμερα θα σας πω πως εγώ γράφω ένα τραγούδι.

Το γράφω , στην πρώτη του μορφή, μέσα σε ένα λεπτό. Ναι, τόσο μου παίρνει για να συνθέσω ένα τραγούδι. Έχω ανοιχτό ένα μαγνητόφωνο, ή κάποιο πρόγραμμα ηχογράφησης στο κομπιούτερ, παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδώ τον στίχο και αν δεν έχω στίχους μουρμουρίζω κάποιους όπως μου έρχονται στο μυαλό.

Ύστερα το ακούω και κάνω κάποιες βελτιώσεις, που συνήθως δεν μεταβάλουν καθόλου ή ελάχιστα  την αρχική μελωδική γραμμή.

Άλλοι συνθέτες, το λένε μερικοί αυτό, κάθονται μήνες ολόκληρους για να κάνουν καποια τραγούδια. Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Και βέβαια μη με θεωρήσετε ότι πιστεύω πως είμαι μια ειδική περίπτωση. Όχι, απλά σας λέω πως εγώ γράφω.

Συνιστώ λοιπόν στον κάθε νέο επίδοξο συνθέτη να ακολουθήσει αυτό το συστημα και πιστεύω πως δεν θα χάσει. Τον θεωρώ πως είναι ένας εύκολος αλλά και πηγαίος τρόπος για να γράψει κάποιος ένα τραγούδι. Και άμα ξέρει νότες, αργότερα το γράφει και έτσι.. 

Πολύ επίσης με βοηθά να συνθέτω και στο πιάνο. Που εγώ το θεωρώ τον βασιλιά των μουσικών οργάνων. Βέβαια για να γράψεις κάποιο τραγούδι θα πρέπει να υπάρχει το αίτιο και αν δεν υπάρχει να το δημιουργήσεις ο ίδιος. Η φαντασία, η επιθυμία του να ζήσεις κάτι, έστω και στην εικονική πραγματικότητα, μπορεί να βοηθήσει να βγει κάποιο ζεστό , όμορφο τραγούδι.

Μπορεί όμως κάποιος στιχουργός να σου δώσει το έναυσμα, με έναν στίχο που να σε συγκινήσει. Δηλαδή στην ουσία δανείζεσαι τα περιγραφόμενα στον στίχο του, που ακουμπούν με την σειρά τους τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής σου και τέλος μετατρέπονται σε τραγούδι.

Τώρα που υπάρχουν τα κινητά, όποιος έχει το ταλέντο να γράφει μουσική, μπορεί να μην χάσει ούτε μια νότα. Αποθηκεύει την όποια έμπνευσή του, που έρχεται κάποια απρόσμενη στιγμή και μετα την επεξεργάζεται. 

Μια εποχή έγραψα για όλα τα χρώματα των ματιών των γυναικών, μαύρα , καστανά , πράσινα, γαλάζια, μελιά και δεν θυμάμαι και τι άλλο ακόμα. Ένα δυο από αυτά τα αγαπάω ιδαίτερα για την μελωδία τους και τον στίχο, που γεννήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ιδαίτερο λόγο αλλά και κόπο. Εγώ συνθέτω παντού, στο δρόμο, στο αυτοκίνητο στο σπίτι , οποιαδήποτε στιγμή. Στην περίπτωση αυτή η μουσική είναι αβίαστη και πολλές φορές πολύ ωραία.

Έτσι έχω γράψει κάποια από τα πιο όμορφα (για μένα!) , τραγούδια μου.

Τα αναφέρω αυτά για να σας δείξω, πως δεν είναι απαραίτητο κανείς να ζει κάποια ιστορία για να γράψει μουσική. Τα βιώματά του πάνω σε όλους τους τομείς τον κάνουν να γράφει. Για αυτούς που είναι πολύ νέοι, για να γράψουν ένα τραγούδι, χρειάζεται κάπως το αίτιο, δηλαδή να είναι ερωτευμένοι , παράδειγμα, να έχουν συναντήσει κάποιες δυσκολίες στην μικρή τους ζωή και λοιπά. Όμως μουσική για να γράψεις, μπορεί σαν αιτία να έχεις, μια όμορφη κινηματογραφική ταινία, κάποιο δυσάρεστο ή ευχάριστο γεγονός που ζεις ή πληροφορείσαι, και χίλιες δυο αιτίες.

Τώρα, το πόσο καλό θα είναι το τραγούδι...  Γι΄αυτόν που το γράφει είναι καλό! Για τον πολύ κόσμο, εξαρτάται αν θα κυκλοφορήσει, αν θα διαφημιστεί και άλλα που αναφέρθηκα στο προχτεσινό μου σχόλιο.

Όμως συνιστώ να γράφετε μουσική και ας μένει στα συρτάρι.

Είναι μια διέξοδος. Είναι μια ευχάριστη ενασχόληση.

Για μένα τολμώ να πω είναι τρόπος ζωής.Και πιστεύω και για όλους τους συνθέτες. 

 Αυτά για σήμερα.

adreo

14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
23 Νοεμβρίου 2008, 15:02
ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ;


 

 

Φίλες, φίλοι,

λαμβάνοντας την αιτία από το άστοχο  σχόλιο κάποιου υψηλά ιστάμενου; δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτός.... σκέφτηκα τον παραπάνω τίτλο στο σημερινό μου σχόλιο, και θα εκφράσω τις απόψεις μου με πλήρη γνώση του τι λέω.

Έχω τεράστια πείρα πάνω στην μουσική μια και αυτή ήταν το επάγγελμα-λειτούργημά μου για όλη μου την μέχρι τώρα ζωή, που συνεχίζω βέβαια να διακονώ.

Τι είναι αυτό που δίνει αξία στην μουσική;

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιο μουσικό κομμάτι αιώνιο;

Πρώτα , πρώτα η δημοσιότητα, γιατί χωρίς αυτήν κανείς δεν σε ξέρει, μετά είναι η επανάληψη, είναι η διαφήμιση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αν δηλαδή ο καλλιτέχνης έχει "πλάτες" όπως λέμε, αν ο ίδιος έχει την ικανότητα να σιγοντάρει τις δημόσιες σχέσεις του, ακόμα η πολιτική του τοποθέτηση και πολλοί άλλοι παράγοντες. Λίγο, πολύ αυτά αφορούν και τους σύγχρονους και τους παλιούς συνθέτες,

Τι είναι όμως καλό τραγούδι;

Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.. Γιατί ο καθένας μας έχει τα δικά του γούστα, την δική του μόρφωση, τις δικές του μουσικές γνώσεις και λοιπά. Ακόμα και από που κατάγεται. 

Θα μπορούσα να πω η καλή γραμμή της πορείας των φθογγοσήμων . Με πορεία που να εκφράζει τον στίχο. Άλλη γραμμή έχει ένα ερωτικό τραγούδι, άλλη ένα τραγούδι που αφορά την εργατιά, την φτώχια και τους αγώνες ενός λαού.

Βέβαια ένας καλός στίχος δίνει αξία σε ένα τραγούδι, αλλά και πάλι τι σημαίνει καλός στίχος;

Θα μπορούσα να πω ένας στίχος που χτυπά κατ' ευθείαν στο μυαλό και στην καρδιά, ένας στίχος που έχει μέτρο, ένας στίχος που μας αφορά σχεδόν όλους, ένας στίχος έξυπνος και πάλι πολλά άλλα.

Θα πάω πολύ πίσω σε ένα τραγούδι το "Σ' αγαπάω μ' ακούς" με 500000 αντίτυπα πωλήσεις τότε, που το τραγουδούσε ή το σφύριζε όλος ο κόσμος, που ούτε ο συνθέτης του, ούτε ο τραγουδιστής έμεινε γνωστός ή έκανε σπουδαία καριέρα.

Όμως ο Τσιτσάνης, ο χατζηδάκης, ο Θεοδωράκης, ενδεικτικά τους αναφέρω, έμειναν για πάντα.

Ήταν τόσο αξιόλογοι περισσότερο από τόσους άλλους ώστε να μείνουν; Και για να μη με παρεξηγήσετε, αυτούς τους λατρεύω. Λατρεύω όμως και πολλούς άλλους

Αν ψάξετε την μουσική μας παραγωγή θα βρείτε πολλούς που έπρεπε να τους θυμούμαστε, και όμως τους αγνοούμε επιδεικτικά.

Καταλήγω στο συμπέρασμα λέγοντας την ταπεινή μου γνώμη, πως όλα εξαρτώνται από κάποιους παράγοντες.

Εκείνο που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα, είναι πως επειδή το τραγούδι , το χι τραγούδι, έχει κάποιους που το θεωρούν όμορφο, σημαντικό, να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα  και να εκτιμάμε τον οποιοδήποτε καλλιτέχνη και να τον ρίχνουμε στην πυρά. Δηλαδή να εκφράζουμε τον εαυτό μας.

Γιατί ένας είμαστε. Δεν κάνουμε ένα είδος γκάλοπ, για να έχουμε μεγαλύτερη σιγουριά. Μετά ας μην κόβουμε τα φτερά κάθε νέου συνθέτη ή τραγουδιστή. Αμαρτία είναι!

Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον στιχουργό, γιατί ο λόγος μπορεί να εκτιμηθεί από τον καθένα. Και μπορεί να τον κρίνεις, αλλά και πάλι όχι δημόσια. Ο κόσμος μπορεί να τον κρίνει.

Αυτά τα ολίγα γιατί στο θέμα αυτό θα μπορούσα και θα μπορούσατε να γράψετε ολόκληρο βιβλίο.

γεια σας

adreο

 

 

5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
18 Νοεμβρίου 2008, 14:01
ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ;


 


αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητές φίλες,

κάποιοι με λένε αλαζόνα, εγωϊστή, ανόητο, άνθρωπο που διψάει για προβολή. Και ένα σωρό άλλους χαρακτηρισμούς.

Τους απαντώ:

ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ για τίποτε ώστε να είμαι αλαζόνας και εγωϊστής και βέβαια κανένας χαρακτηρισμός δεν μου ταιριάζει . Είμαι αδιάφορος.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ μιλώ και την αναβάθμηση, του κατά τα άλλα πολύ σημαντικού site, που και μένα φιλοξενεί παρ' ότι είμαι ο αντιδραστικός, ακόμα και για τον αφανή ιδιοκτήτη, άνθρωπος.

Κατά βάθος όμως  ένας μεγάλος αριθμός μελών, επικροτεί αυτά που γράφω, γιατί μάλλον είμαι η μοναδική φωνή, ο μοναχικός καβαλλάρης σε αυτό το site, που ψάχνει και προσπαθεί για το δίκαιο. ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, που επικροτεί,  όπως την ονομάζω εγώ.

ΔΙΑΒΑζω κάθε φορά που μπαίνω στο site, αυτά που μας σερβίρουν ως άξια για να τα διαβάσουμε.

ΒΡΕ ΚΥΡΙΟΙ που επιλέγετε, έχετε ΘΕΟ; ξέρετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ; καταλαβαίνετε και ικανοποιήστε ψυχικά και εγκεφαλικά από αυτά που προτείνετε; Με ελάχιστες εξαιρέσεις; 

ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ κύριε ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, σαμποτάρουν τις προσπάθειές σας και  τον αγώνα που κάνετε για μεγαλύτερη καταξίωση του site σας και ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ για να το ακούσετε.

Μάλλον δεν το έχετε αντιληφθεί αυτό!

Καθαρίστε το site από αυτούς τους ανθρώπους.

ΞΕΡΩ ΠΑΛΙ ΘΑ Πέσει βόμβα και θα κοιτάξουν αυτοί να βάλλουν ενατίον μου με τους χειρότερους χαρακτηρισούς, όχι με σοβαρό λόγο και αιτιολογίες.

ΕΓΩ ΑΝΤΕΧΩ.

ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ; Όλοι έχουμε λόγο, αλλά η δημοσιότητα έχει ειδικό βάρος και ας το αντιληφθούν όλοι, ότι είμαστε στην κρίση του καθένα. Μήπως το ξεχνούν αυτό;

ΕΓΩ αν ήμουν στην θέση σας θα προσπαθούσα για το καλύτερο.

ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΙ οτιδήποτε για να μην νομίζετε πως στοχεύω , σε αστέρια, σε καλά λόγια ή και καταξίωση μέσα από το site. AΠΛA MOY AΡΕΣEI NA ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ όσο μου το επιτρέπετε και σας ευχαριστώ γι' αυτό.Να κάνω το κέφι μου.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ να στηλιτεύσουν τα κακώς κείμενα.Ποιον φοβούνται; ή γιατί αδιαφορούν;

Πιο κάτω δημοσιεύω, την χθεσινή επισκεψημότητα, για να δείτε τι κάνουν τα κακά παιδιά, πως εκτοξεύουν τις δικές μου θέσεις σε υψηλά νούμερα.

ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΣΤΕΡΙΑ έχουν τέτοια αποδοχή;ΔΕΝ ΤΟ ΛΕ-Ω Ε-ΓΩΪ-ΣΤΙ-ΚΑ !

ΛΥΠΑΜΑΙ κύριοι ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ αυτά τα στοιχεία και λυπάμαι που δεν με αφήνουν οι διάφοροι (καμιά δεκαριά ) να κάνω κάτι στο blog μου πιο ωφέλιμο, πιο ουσιαστικό.   

 

15/11    15

 16/11   31

 17/11  634

 ΦΙΛΙΚΑ προς όλους,

  adreo

 

 


24 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
16 Νοεμβρίου 2008, 23:07
ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΕΜΗΣΑΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ;


 

Φίλοι , φίλες,

κάθε φορά που μπαίνω στo site και τολμώ να μιλήσω, πράγμα που αποτελεί αναφέρετο δικαίωμα, αναστατώνονται οι γνωστοί-άγνωστοι, που αρέσκονται να μονοπωλούν το site  με τις εν πολλοίς αρλούμπες τους.

Δείχνουν μια ταραχή και ένα μίσος ανεξήγητο.

Ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να βρώ τις αιτίες. Ευτυχώς το ιστορικό με τις δημοσιεύσεις τους και τις δημοσιεύσεις μου, υπάρχει σε κάθε ζήτηση στο αρχείο του blog  μου και έτσι ο καθένας μπορεί να θαυμάσει τα γραπτά τους, συνήθως διανθισμένα με ύβρεις, ειρωνείες και διάφορα άλλα που δεν τους τιμούν.

Όλοι, όλες τους , είμαι σίγουρος πως θάθελαν να τα σβύσουν, να μην υπάρχουν. Αν και η ανωνυμία τους καλύπτει κάπως.

Όμως δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Και το ενδιαφέρον για τα όσα  υπάρχουν στο αρχείο φαίνεται πως είναι μεγάλο.

Έτσι λοιπόν εξηγείται, που ενώ έχω αρκετές μέρες να δημοσιεύσω κάτι, επεσκέφθησαν  μόνο χθες το blog μου, 150 φίλοι και φίλες.

Για να συνεχίσω... λέω..

πόσο άσχημα κάνουν οι κύριοι και κυρίες που καταναλώνονται σε ύβρεις και λοιπά, αντί να ασχοληθούν με θέματα που όλους μας καίνε.

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΞΕΡΩ τι θα πουν οι γνωστοί-άγνωστοι, αλλά τους απαντώ, πως αποφάσισα να μην αναλώνω τις οποιεσδήποτε πνευματικές μου δυνάμεις, τις όποιες γνώσεις μου και εκτιμήσεις για τα τρέχοντα γεγονότα σε ατέρμονες αντιπαλότητες, αλλά σε κάτι ουσιαστικό και εποικοδομητικό.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

Αυτά τα ολίγα.

Καλή εβδομάδα.

adreo 

28 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
01 Νοεμβρίου 2008, 12:52
Ο adreo, η PashalinaMakia, o Dithen... Ποιος έχει σειρά;


 

 

Φίλες μου, φίλοι μου

Πρώτος για την Δημοκρατικότητα του Site άνοιξα το χορό εγώ, βαλλόμενος από την οικτρά μειοψηφία, που δεν πιστεύει στην Δημοκρατία, ακολούθησε  η PashalinaMakia, πολύ καθυστερημένα, ακολουθεί ο Dithen, που επειδή είναι πολύ ζόρικος επί του παρόντος τον χαϊδεύουν  και βέβαια το μάτς έχει συνέχεια. Αναρωτιέμαι ποιος ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ έχει σειρά; ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ

adreo

 

Παραθέτω το σχόλιό μου αυτούσιο, στο Blog της

PashalinaMakia, όπου η νεαρή κοπέλα εξέφρασε την αντίδρασή της για την κατεύθυνση που δίνουν οι 10, που προτείνουν να διαβάζουμε διάφορες αρλούμπες (Αξίζει να διαβάσετε) και που η μικρή που ξέρει πολύ καλά Ελληνικά και που είναι και πολύ έξυπνη, τους ξεμπρόστιασε. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ το σχόλιό της. Εκεί λοιπόν έγινε χαμός. Ο Κινέζος και λοιπά.... της επιτέθηκε με σφοδρότητα.. Μήπως είναι ο κύριος αυτός μετεμψύχωση του μακαρίτη δικτάκτορα;

 

Πάνω απ'όλα αντικειμενικότητα.

Έχω παρατηρήσει πως κείμενα χωρίς λογοτεχνική αξία ή με κάποιο ιδιαίτερο νόημα κατηγοριοποιούνται στο "Αξίζει να το διαβάσετε".

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του κάθε blog moderator όταν πατάει το κουμπάκι κάτω απο το post "Θεωρώ το post αξιόλογο".

Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα post  κι ούτε γνωρίζω ποιοί άλλοι είναι blog moderator αλλά πραγματικά εαν κάποιο post θεωρείται αξιόλογο δεν θα πρέπει να είναι του κολλητού μας που τον ξέρουμε και εκτιμούμε τον τρόπο που γράφει.Θα είναι εκείνο που μιλάει μέσα μας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!

Που ο τρόπος γραφής του δεν θα προσβάλλει κανέναν ούτε διάσημο ούτε άσημο , ούτε καλλιτεχνικά δρώμενα τα οποία τα είδαμε με διαφορετική οπτική γωνία.Επίσης , εαν κάποιος κρίνει το οτιδήποτε , θα πρέπει να έχει και τις κατάλληλες γνώσεις για να κάνει κάτι τέτοιο.

 

Αυτά για σήμερα.

Σας υπενθυμίζω οτι δεν είμαι κριτής κανενός , αλλά διεκρινα κάποια πράγματα και λέω την άποψή μου πάνω σε αυτά.

Συγχωρείστε με εαν κάποιοι πάρετε ο,τι γράφω προσωπικά , αλλά δεν υπάρχει κάποιος "στόχος" συγκεκριμένος  , εκτός απ' το να κρίνουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα ήθελα όσοι μπορείτε να ανοίξετε έναν υποτυπώδη "διάλογο" μαζί μου εκθέτοντας τις απόψεις σας.Θα το εκτιμούσα πολύ!

Δικός μου σχολιασμός
Να αναφερθείς, γιατί τους φοβάσαι; Μπηκες στο χορό μικρή μου. Χόρευε. Να δω αν χορεύεις και καλά.

adreo

14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  Διαβάζω για "πρέπει" και λογοτεχνική αξία στα blog...

  (τελικά ίσως όλοι κρύβουν μέσα τους έναν μικρό Adreo... (Μπορεί και μεγαλύτερο Κιέζε..
 • adreo)

  ούτε εγω έχω στόχο... για να κάνουμε διάλογο το άφησα το σχόλιο
  !
   
 • Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ.. Γιατί βρε PashalinaMakia;
 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Νίκο μου , απλά μπερδεύομαι!Σκέψου πως εγώ απο εδώ μέσα δεν γνωρίζω κανέναν όπως γνωρίζεστε όλοι μεταξύ σας!

  Σκέψου λοιπόν , πως ο καθένας εδώ μέσα έχει φιλικές σχέσεις με άτομα και πως ίσως να μην κρίνει αντικειμενικά.

  Κι αν έκρυβα έναν Adreo , σίγουρα θα έγραφα τελείως διαφορετικά και πάνω απο όλα θα έθιγα υπολήψεις.
 • Ερώτηση: (ποια υπόληψη έθιξα εγώ ) Να είσαι έντιμη μαζί μου, αλλά και δίκαια)
  Τέλος , εγώ ΠΟΤΕ δεν σε έχω βρίσει!Πάρε πίσω σε ικετεύω τον λόγο σου πίσω.

 • Σχόλιο από DITHEN (30.10.2008)
  Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου, PashalinaMakia!

  Δεν θα πω οτιδηποτε αλλο, διοτι καποτε οταν το επιχειρησα κατηγορηθηκα οτι συνταυτιζομαι με τον adreo (οπως κι εσυ τωρα) και λοιδορηθηκα απο καποιους που παρεξηγησαν τις προθεσεις! Ασε τις επιθεσεις που μπορει να δεχθεις και τους χαρακτηρισμους διοτι εξεφρασες απλα την αποψη σου!

  Μεγαλο θεμα ανοιγεις ομως, με θαρρος πρεπει να ομολογησω, και ξυνεις πολλες πληγες για την μικρη και ωραια κοινοτητα του ΜΗ! Ελπιζω να αντεχεις την θαλασσα, διοτι βουτηξες στα βαθια!:)

  Ειμαι κι εγω σαν εσενα! Κανεναν δεν γνωριζω απο εδω, απλα το ομορφο site!

  Καλη αντοχη, Μικρη!!
 • ΒΡΕ DITHEN
  ΟΡΜΑ ΤΟΥΣ ... ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ; ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩς ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙς ΤΩΡΑ

 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  Πρώτα γράφεις για το τί κάνουν οι άλλοι...(οι mods) μετά μας είπες πως "πρέπει" να είναι τα post... και τέλος ότι τα προτεινόμενα πρέπει να έχουν λογοτεχνική αξία...
  Εντάξει...δεν κρύβεις εναν Adreo ανακαλώ!


 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  του dithen τώρα το είδα... τι γλυκόοοοοοοοος...

 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Δήθεν , παρόλο που παραλίγο να τραβομαλιχτούμε (:ΡΡΡ) κυρίως θέλω να ανοίξω συζήτηση όμως.

  Νίκο μου , χρησιμοποιώ υποθετικό λόγο και δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για το τι κάνουν οι άλλοι.Δεν χρησιμοποίησα ποτέ την λέξη ΠΡΕΠΕΙ , αλλά είπα την άποψή μου.Συγγνώμη που έκανα κάτι τέτοιο...

 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  Ρε pashalina ...δε ξέρω τι flash έφαγες σήμερα ... αλλά είναι κρίμα...
  Είπες ενα αξιόλογο post δεν πρέπει να είναι έτσι αλλά αλλιώς ("δεν θα πρέπει να είναι του κολλητού μας που τον ξέρουμε και εκτιμούμε τον τρόπο που γράφει.Θα είναι εκείνο που μιλάει μέσα μας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!")
  μαζί σου είμαι εγώ... εχω δει και γω τέρατα... αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει έστω και ένας εδω μέσα που μπορεί να κρίνει ενα post αντικειμενικά! Ο καθε ένας το αξιολογεί με τα γούστα του...εδώ δεν μπορούμε να κρίνουμε άλλα πράγματα στη ζωή μας κάθε μέρα αντικειμενικά θα το κάνουμε στα post... πολλά ζητας!
  Τελος πάντων την κουβέντα την κάνουμε γιατί διαλεξες το δικό μου post να διαμαρτυρηθείς. Να το θεωρήσω τυχαίο και να τελειώσει εδω αν θες...

 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Δεν θα αντιπαρατεθώ σε αυτό γιατί τα γούστα είναι όντως υποκειμενικά.

  Αλλά σε μια αξιολόγηση δεν θα πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια?

  Πάνω σε αυτό θα μπορούσε να υπάρχει αντικειμενικότητα?

  Όσον αφορά το flash , εδώ και κάποιες μέρες (εαν διαβάζεις το blog ξέρεις) έχει γυρίσει κυριολεκτικά το μυαλό μου ανάποδα.

  Οπότε , σαν "ημερολόγιο" εκφράζω στο ιστολόγιό μου κάποιες σκέψεις μου.

  Η αντικειμενικότητα στην ζωή μου , παίζει κυρίαρχο ρόλο.Δεν την ξεχνώ ποτέ.
 • ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΣΠΑΝΙΑ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ
 • adreo

 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  καλα κάνεις και βάζεις την αντικειμένικότητα πρώτη στη ζωή σου αλλά όπως βλέπεις κάθε μέρα το internet έχει τεράστια απόσταση από την πραγματική ζωη...μη ψάχνεις τίποτα εδω...
  Οι συζητήσεις του ιντερνετ είναι αδύνατον να γίνουν έξω... "συμπαθειες" που στην πραγματική ζωή δε θα υπήρχαν... τι ψάχνεις pashalina... αυτοί είναι οι κανόνες... σχεδον δεν υπάρχουν! :
 • ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΣΕΙΣ και βέβαια δεν υπάρχουν. ΕΔΩ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΟΧΛΟΣ (adreo)

 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Νίκο , σχετικά με αυτό προβληματίζομαι πολύ γιατί βλέπω πως δεν υπάρχουν κανόνες και στην κανονική ζωή.Την αληθινή.

  Το άσχημο είναι , πως εδώ μέσα μπερδεύουμε τα μπούτια μας.Επειδή λέμε κάποια πράγματα , εν μέρει όλοι μας ανοιγόμαστε εδώ μέσα , νομίζουμε ίσως πως ζούμε κάτι μιας και σπαταλάμε χρόνο απο τη ζωή μας.

  Δεν υπάρχουν κανόνες , σε αυτό με βρήκες απροετοίμαστη.Προσπαθώ να σκεφτώ ορθολογιστικά παρόλο που λόγω της απειρίας μου τα κάνω πάντα σαλάτα.Ευελπιστώ πως αυτό θα φτιάξει...Δυστυχώς , έχω κάτι που με κάνει να λοξοδρομώ.Την περιέργεια για την άποψη του άλλου.Για το πώς σκέφτεται ο καθένας και πόση απόκλιση έχω απο την κοινή λογική.

  Σε ευχαριστώ που σεβάστηκες την άποψη μου και που άνοιξα τελικά μαζί σου τον διάλογο :)
 • KANE TOY KAI METANOIES (adreo) • Σχόλιο από StavmanR (30.10.2008)
  Πασχαλίναασπασμοί, κάθε προβληματισμός είναι εποικοδομητικός όταν υπάρχει διάθεση για διάλογο και κατανόηση αμφιπλεύρως. Είναι κι αυτή εδώ μία μικροκοινωνία με όλες τις συνιστώσες και τα χαρακτηριστικά της, κυρίως ως συμπληρωματική της "έξω από δω" (όπως θέλεις το παίρνεις:P). Ό,τι βλέπεις έξω θα το βρεις κι εδώ και μάλιστα αρκετά διογκωμένο, μιας και υπολείπεται στα πεδία των αισθήσεων, περιοριζόμενο στην οπτική του κειμενο-εικονο-μορφή. Πάνω απ'όλα αντικειμενικότητα.

  Έχω παρατηρήσει πως κείμενα χωρίς λογοτεχνική αξία ή με κάποιο ιδιαίτερο νόημα κατηγοριοποιούνται στο "Αξίζει να το διαβάσετε".

  Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του κάθε blog moderator όταν πατάει το κουμπάκι κάτω απο το post "Θεωρώ το post αξιόλογο".

  Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα post  κι ούτε γνωρίζω ποιοί άλλοι είναι blog moderator αλλά πραγματικά εαν κάποιο post θεωρείται αξιόλογο δεν θα πρέπει να είναι του κολλητού μας που τον ξέρουμε και εκτιμούμε τον τρόπο που γράφει.Θα είναι εκείνο που μιλάει μέσα μας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!

  Που ο τρόπος γραφής του δεν θα προσβάλλει κανέναν ούτε διάσημο ούτε άσημο , ούτε καλλιτεχνικά δρώμενα τα οποία τα είδαμε με διαφορετική οπτική γωνία.Επίσης , εαν κάποιος κρίνει το οτιδήποτε , θα πρέπει να έχει και τις κατάλληλες γνώσεις για να κάνει κάτι τέτοιο.

   

  Αυτά για σήμερα.

  Σας υπενθυμίζω οτι δεν είμαι κριτής κανενός , αλλά διεκρινα κάποια πράγματα και λέω την άποψή μου πάνω σε αυτά.

  Συγχωρείστε με εαν κάποιοι πάρετε ο,τι γράφω προσωπικά , αλλά δεν υπάρχει κάποιος "στόχος" συγκεκριμένος  , εκτός απ' το να κρίνουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

  Ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα ήθελα όσοι μπορείτε να ανοίξετε έναν υποτυπώδη "διάλογο" μαζί μου εκθέτοντας τις απόψεις σας.Θα το εκτιμούσα πολύ!


  14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  Διαβάζω για "πρέπει" και λογοτεχνική αξία στα blog...

  τελικά ίσως όλοι κρύβουν μέσα τους έναν μικρό Adreo...

  ούτε εγω έχω στόχο... για να κάνουμε διάλογο το άφησα το σχόλιο!

 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Νίκο μου , απλά μπερδεύομαι!Σκέψου πως εγώ απο εδώ μέσα δεν γνωρίζω κανέναν όπως γνωρίζεστε όλοι μεταξύ σας!

  Σκέψου λοιπόν , πως ο καθένας εδώ μέσα έχει φιλικές σχέσεις με άτομα και πως ίσως να μην κρίνει αντικειμενικά.

  Κι αν έκρυβα έναν Adreo , σίγουρα θα έγραφα τελείως διαφορετικά και πάνω απο όλα θα έθιγα υπολήψεις.
  Τέλος , εγώ ΠΟΤΕ δεν σε έχω βρίσει!Πάρε πίσω σε ικετεύω τον λόγο σου πίσω.

 • Σχόλιο από DITHEN (30.10.2008)
  Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου, PashalinaMakia!

  Δεν θα πω οτιδηποτε αλλο, διοτι καποτε οταν το επιχειρησα κατηγορηθηκα οτι συνταυτιζομαι με τον adreo (οπως κι εσυ τωρα) και λοιδορηθηκα απο καποιους που παρεξηγησαν τις προθεσεις! Ασε τις επιθεσεις που μπορει να δεχθεις και τους χαρακτηρισμους διοτι εξεφρασες απλα την αποψη σου!

  Μεγαλο θεμα ανοιγεις ομως, με θαρρος πρεπει να ομολογησω, και ξυνεις πολλες πληγες για την μικρη και ωραια κοινοτητα του ΜΗ! Ελπιζω να αντεχεις την θαλασσα, διοτι βουτηξες στα βαθια!:)

  Ειμαι κι εγω σαν εσενα! Κανεναν δεν γνωριζω απο εδω, απλα το ομορφο site!

  Καλη αντοχη, Μικρη!!


 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  Πρώτα γράφεις για το τί κάνουν οι άλλοι...(οι mods) μετά μας είπες πως "πρέπει" να είναι τα post... και τέλος ότι τα προτεινόμενα πρέπει να έχουν λογοτεχνική αξία...
  Εντάξει...δεν κρύβεις εναν Adreo ανακαλώ!


 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  του dithen τώρα το είδα... τι γλυκόοοοοοοοος...

 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Δήθεν , παρόλο που παραλίγο να τραβομαλιχτούμε (:ΡΡΡ) κυρίως θέλω να ανοίξω συζήτηση όμως.

  Νίκο μου , χρησιμοποιώ υποθετικό λόγο και δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για το τι κάνουν οι άλλοι.Δεν χρησιμοποίησα ποτέ την λέξη ΠΡΕΠΕΙ , αλλά είπα την άποψή μου.Συγγνώμη που έκανα κάτι τέτοιο...

 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  Ρε pashalina ...δε ξέρω τι flash έφαγες σήμερα ... αλλά είναι κρίμα...
  Είπες ενα αξιόλογο post δεν πρέπει να είναι έτσι αλλά αλλιώς ("δεν θα πρέπει να είναι του κολλητού μας που τον ξέρουμε και εκτιμούμε τον τρόπο που γράφει.Θα είναι εκείνο που μιλάει μέσα μας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!")
  μαζί σου είμαι εγώ... εχω δει και γω τέρατα... αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει έστω και ένας εδω μέσα που μπορεί να κρίνει ενα post αντικειμενικά! Ο καθε ένας το αξιολογεί με τα γούστα του...εδώ δεν μπορούμε να κρίνουμε άλλα πράγματα στη ζωή μας κάθε μέρα αντικειμενικά θα το κάνουμε στα post... πολλά ζητας!
  Τελος πάντων την κουβέντα την κάνουμε γιατί διαλεξες το δικό μου post να διαμαρτυρηθείς. Να το θεωρήσω τυχαίο και να τελειώσει εδω αν θες...

 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Δεν θα αντιπαρατεθώ σε αυτό γιατί τα γούστα είναι όντως υποκειμενικά.

  Αλλά σε μια αξιολόγηση δεν θα πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια?

  Πάνω σε αυτό θα μπορούσε να υπάρχει αντικειμενικότητα?

  Όσον αφορά το flash , εδώ και κάποιες μέρες (εαν διαβάζεις το blog ξέρεις) έχει γυρίσει κυριολεκτικά το μυαλό μου ανάποδα.

  Οπότε , σαν "ημερολόγιο" εκφράζω στο ιστολόγιό μου κάποιες σκέψεις μου.

  Η αντικειμενικότητα στην ζωή μου , παίζει κυρίαρχο ρόλο.Δεν την ξεχνώ ποτέ.

 • Σχόλιο από Kinezes_trexoun_gimnes (30.10.2008)
  καλα κάνεις και βάζεις την αντικειμένικότητα πρώτη στη ζωή σου αλλά όπως βλέπεις κάθε μέρα το internet έχει τεράστια απόσταση από την πραγματική ζωη...μη ψάχνεις τίποτα εδω...
  Οι συζητήσεις του ιντερνετ είναι αδύνατον να γίνουν έξω... "συμπαθειες" που στην πραγματική ζωή δε θα υπήρχαν... τι ψάχνεις pashalina... αυτοί είναι οι κανόνες... σχεδον δεν υπάρχουν!

 • Σχόλιο από PashalinaMakia (30.10.2008)
  Νίκο , σχετικά με αυτό προβληματίζομαι πολύ γιατί βλέπω πως δεν υπάρχουν κανόνες και στην κανονική ζωή.Την αληθινή.

  Το άσχημο είναι , πως εδώ μέσα μπερδεύουμε τα μπούτια μας.Επειδή λέμε κάποια πράγματα , εν μέρει όλοι μας ανοιγόμαστε εδώ μέσα , νομίζουμε ίσως πως ζούμε κάτι μιας και σπαταλάμε χρόνο απο τη ζωή μας.

  Δεν υπάρχουν κανόνες , σε αυτό με βρήκες απροετοίμαστη.Προσπαθώ να σκεφτώ ορθολογιστικά παρόλο που λόγω της απειρίας μου τα κάνω πάντα σαλάτα.Ευελπιστώ πως αυτό θα φτιάξει...Δυστυχώς , έχω κάτι που με κάνει να λοξοδρομώ.Την περιέργεια για την άποψη του άλλου.Για το πώς σκέφτεται ο καθένας και πόση απόκλιση έχω απο την κοινή λογική.

  Σε ευχαριστώ που σεβάστηκες την άποψη μου και που άνοιξα τελικά μαζί σου τον διάλογο :) • Σχόλιο από StavmanR (30.10.2008)
  Πασχαλίναασπασμοί, κάθε προβληματισμός είναι εποικοδομητικός όταν υπάρχει διάθεση για διάλογο και κατανόηση αμφιπλεύρως. Είναι κι αυτή εδώ μία μικροκοινωνία με όλες τις συνιστώσες και τα χαρακτηριστικά της, κυρίως ως συμπληρωματική της "έξω από δω" (όπως θέλεις το παίρνεις:P). Ό,τι βλέπεις έξω θα το βρεις κι εδώ και μάλιστα αρκετά διογκωμένο, μιας και υπολείπεται στα πεδία των αισθήσεων, περιοριζόμενο στην οπτική του κειμενο-εικονο-μορφή.

  Τα αστέρια και τα σαρδελόσημα (όπως σωστά περιέγραψαν κάποια μέλη) αποτελούν μία λειτουργία που αφορά αποκλειστικά τη λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας, η οποία και οργανώνεται από συγκεκριμένο διαχειριστή με τον τρόπο και τα μέσα που εκείνος επιλέγει.

  Υπάρχει ήδη συζήτηση στο φόρουμ με την ουσία του θέματος που θέτεις: επιλογή των mods και τρόπος αξιολόγησης. Εκείνος είναι και ο κατάλληλος χώρος για να γίνει πιο ουσιαστική συζήτηση, από το αντίστοιχο πεδίο των σχολίων του μπλογκ.

  Έχεις την καλησπέρα μου και ελπίζω να έχω αντίστοιχα την κατανόησή σου στο σχόλιό μου. :)

 • Σχόλιο από kithara-woman (31.10.2008)
  Συμφωνώ μαζί σου Λίνα μου.Αλλά ακόμα και αυτοί που κρίνουν τα blog και το καθετι εδώ μέσα,αλλά και αλλού,είναι άνθρωποι με τα γούστα και τις προτιμήσεις τους.Μάλλον υποκειμενικά είναι όλα.Για κάθε άνθρωπο.Όλοι έχουμε προτιμήσεις.
  Γενικά γράφουμε ό,τι μας εκφράζει,ή τουλάχιστον έτσι είναι το σωστό,αυτό που μας εκφράζει.Αλλιώς είναι κάτι ψεύτικο.
  Να είσαι ο εαυτός σου.Το έχεις αυτό.Κράτησε το.Δεν το έχουν όλοι.Ξέρεις πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι ήταν ο εαυτός τους; ;-)

 • Σχόλιο από adreo (31.10.2008)
  PashalinaMakia,
  πως τόλμησες μικρή μου και αντέδρασες έτσι; Αν δεν ήσουν η PashalinaMakia και ήμουν εγώ, θα σε είχαν "εκτελέσει" οι διαφεντέύοντες στο site. Υπάρχει μια αβρότητα ακόμα για σένα. Τόλμησε να συνεχίσεις και θα δεις ποσο σύντομα θα εξαφανιστεί.
  Δεν επιχαίρω που αντέδρασες για την φτώχια αυτών που γράφουν με την δική τους ακατανόητη γλώσσα, και δεν φουσκώνω από ικανοποίηση. Στην ουσία λυπάμαι για την κατάντια μερικών Νεοελλήνων.
  Όπως είχα πει παλιότερα, λίγοι ξέρουν Ελληνικά εδώ και σου είχα πει σε κάποια παρέμβασή μου πως κανείς μπορεί εσένα να σε διαβάζει. Βέβαια κάποιες στιγμές ήσουν σε αντιπαράθεση μαζί μου προσχωρώντας στην μικρή μειοψηφία, όμως η επανάστασή σου σήμερα ίσως έχει κάποιο αποτέλεσμα. Να βάλει τον Μεγάλο σε σκέψεις. Και ίσως και άλλοι να βγουν από το καβούκι τους, για το καλό του site.
  Βέβαια δεν γράφω τώρα επειδή επαληθεύτηκα, ούτε για να σε φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά όπως βλέπεις από τις πρώτες αντιδράσεις, ότι πρόκειται μάλλον να σε ρίξουν στην πυρά, όπως και τον Dithen τότε, που αναγκάστηκε να υποχωρήσει.
  ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υποχωρήσω, γιατί δεν θα χάσω τίποτα αν με πετάξουν από το site, και αν δεν ξέρουν Ελληνικά κάποιοι δεν πρέπει να δημοσιεύουν τις αρλούμπες τους εδώ και θα με βρίσκουν απέναντί τους. Και οι αρλούμπες είναι δυστυχώς πολλές εδώ.
  Ίσως βέβαια κατ' ιδίαν οι ηγήτορες να σου τραβήξουν το αυτί. Τώρα που μπήκες στο χορό θα χορέψεις αγαπητή μου και βέβαια θα σκέπτεσαι σίγουρα και την τότε δική μου αντίδραση. Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, αλλά με αναφέρου υποτιμητικά κάποιοι εδώ και έπρεπε να αντιδράσω, αν και τυχαία μπηκα στο blog σου.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ
  adreo


 • Σχόλιο από PashalinaMakia (31.10.2008)
  Σταύρο , πάντα κατανοώ όλες τις απαντήσεις.Κι ιδιαίτερα τις δικές σου που είσαι λεπτομερής.Θα το έχω υπ'όψην μου αυτό που είπες.Ευχαριστώ για το σχόλιο..

  Αυγή μου , ο,τι σκέφτομαι όσα χρόνια κι αν περάσουν θα το λέω!Διαφορετικά θα σκάσω!Λες τελικά η αντικειμενικότητα , εαν δεν μπορείς να είσαι αρκετά εγκρατής και να μην παρασσύρεσαι απο τα αισθήματά σου , να είναι υποκειμενική?
  (Ωραία , βρήκα άλλο θέμα το οποίο να σκεφτώ...).Αυγούλα μου ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

  Κύριε Ανδρεόπουλε , πριν κάποιο καιρό έψαχνα κάτι βιβλία μου που τα είχα σε κούτες γιατί είχα ξεχάσει να τα χρησιμοποιήσω μετά την μετακόμιση.Βρήκα που λέτε , ένα βιβλίο μουσικής κάποιου Γιάννη Σ. Ανδρεόπουλου Διευθυντού του Εθνικού Ωδείου Αιγάλεω.Το βιβλίο λέγεται "Θεωρητική και πρακτική μέθοδος Κιθάρας".Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου απο τον πρώτο μου δάσκαλο κιθάρας και το χρησιμοποίησα ελάχιστες φορές γιατί το διάβαζα και εξασκόμουν μόνη μου για πολύ καιρό χωρίς να μου το έχει ζητήσει ο δάσκαλός μου.Το είχα δει πριν αρκετό καιρό και μιας και σας είδα στο site σας το λέω.

  Η ερώτησή μου προς εσάς:Δικό σας είναι το βιβλίο?Αν ναι , σας ευχαριστώ πολύ γιατί τους πρώτους μήνες με βοήθησε πάρα πολύ!

  Όσο για τα υπόλοιπα , παρρησία έχουμε κι είπα απλά την γνώμη μου.


 • Σχόλιο από StavmanR (30.10.2008)
  Πασχαλίναασπασμοί, κάθε προβληματισμός είναι εποικοδομητικός όταν υπάρχει διάθεση για διάλογο και κατανόηση αμφιπλεύρως. Είναι κι αυτή εδώ μία μικροκοινωνία με όλες τις συνιστώσες και τα χαρακτηριστικά της, κυρίως ως συμπληρωματική της "έξω από δω" (όπως θέλεις το παίρνεις:P). Ό,τι βλέπεις έξω θα το βρεις κι εδώ και μάλιστα αρκετά διογκωμένο, μιας και υπολείπεται στα πεδία των αισθήσεων, περιοριζόμενο στην οπτική του κειμενο-εικονο-μορφή.

  Τα αστέρια και τα σαρδελόσημα (όπως σωστά περιέγραψαν κάποια μέλη) αποτελούν μία λειτουργία που αφορά αποκλειστικά τη λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας, η οποία και οργανώνεται από συγκεκριμένο διαχειριστή με τον τρόπο και τα μέσα που εκείνος επιλέγει.

  Υπάρχει ήδη συζήτηση στο φόρουμ με την ουσία του θέματος που θέτεις: επιλογή των mods και τρόπος αξιολόγησης. Εκείνος είναι και ο κατάλληλος χώρος για να γίνει πιο ουσιαστική συζήτηση, από το αντίστοιχο πεδίο των σχολίων του μπλογκ.

  Έχεις την καλησπέρα μου και ελπίζω να έχω αντίστοιχα την κατανόησή σου στο σχόλιό μου. :)

 • Τι ευγενικό παιδί. Άμα βλέπεις γυναίκα ... γίνεσαι χαλί. ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΑΙΔΙΟΝ. (adreo)

 • Σχόλιο από kithara-woman (31.10.2008)
  Συμφωνώ μαζί σου Λίνα μου.Αλλά ακόμα και αυτοί που κρίνουν τα blog και το καθετι εδώ μέσα,αλλά και αλλού,είναι άνθρωποι με τα γούστα και τις προτιμήσεις τους.Μάλλον υποκειμενικά είναι όλα.Για κάθε άνθρωπο.Όλοι έχουμε προτιμήσεις.
  Γενικά γράφουμε ό,τι μας εκφράζει,ή τουλάχιστον έτσι είναι το σωστό,αυτό που μας εκφράζει.Αλλιώς είναι κάτι ψεύτικο.
  Να είσαι ο εαυτός σου.Το έχεις αυτό.Κράτησε το.Δεν το έχουν όλοι.Ξέρεις πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι ήταν ο εαυτός τους; ;-)
  Η ΗΡΕΜΗ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΩΝΗ.. (adreo)
 • Σχόλιο από adreo (31.10.2008)
  PashalinaMakia,
  πως τόλμησες μικρή μου και αντέδρασες έτσι; Αν δεν ήσουν η PashalinaMakia και ήμουν εγώ, θα σε είχαν "εκτελέσει" οι διαφεντέύοντες στο site. Υπάρχει μια αβρότητα ακόμα για σένα. Τόλμησε να συνεχίσεις και θα δεις ποσο σύντομα θα εξαφανιστεί.
  Δεν επιχαίρω που αντέδρασες για την φτώχια αυτών που γράφουν με την δική τους ακατανόητη γλώσσα, και δεν φουσκώνω από ικανοποίηση. Στην ουσία λυπάμαι για την κατάντια μερικών Νεοελλήνων.
  Όπως είχα πει παλιότερα, λίγοι ξέρουν Ελληνικά εδώ και σου είχα πει σε κάποια παρέμβασή μου πως κανείς μπορεί εσένα να σε διαβάζει. Βέβαια κάποιες στιγμές ήσουν σε αντιπαράθεση μαζί μου προσχωρώντας στην μικρή μειοψηφία, όμως η επανάστασή σου σήμερα ίσως έχει κάποιο αποτέλεσμα. Να βάλει τον Μεγάλο σε σκέψεις. Και ίσως και άλλοι να βγουν από το καβούκι τους, για το καλό του site.
  Βέβαια δεν γράφω τώρα επειδή επαληθεύτηκα, ούτε για να σε φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά όπως βλέπεις από τις πρώτες αντιδράσεις, ότι πρόκειται μάλλον να σε ρίξουν στην πυρά, όπως και τον Dithen τότε, που αναγκάστηκε να υποχωρήσει.
  ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υποχωρήσω, γιατί δεν θα χάσω τίποτα αν με πετάξουν από το site, και αν δεν ξέρουν Ελληνικά κάποιοι δεν πρέπει να δημοσιεύουν τις αρλούμπες τους εδώ και θα με βρίσκουν απέναντί τους. Και οι αρλούμπες είναι δυστυχώς πολλές εδώ.
  Ίσως βέβαια κατ' ιδίαν οι ηγήτορες να σου τραβήξουν το αυτί. Τώρα που μπήκες στο χορό θα χορέψεις αγαπητή μου και βέβαια θα σκέπτεσαι σίγουρα και την τότε δική μου αντίδραση. Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, αλλά με αναφέρου υποτιμητικά κάποιοι εδώ και έπρεπε να αντιδράσω, αν και τυχαία μπηκα στο blog σου.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ
  adreo


 • Σχόλιο από PashalinaMakia (31.10.2008)
  Σταύρο , πάντα κατανοώ όλες τις απαντήσεις.Κι ιδιαίτερα τις δικές σου που είσαι λεπτομερής.Θα το έχω υπ'όψην μου αυτό που είπες.Ευχαριστώ για το σχόλιο..

  Αυγή μου , ο,τι σκέφτομαι όσα χρόνια κι αν περάσουν θα το λέω!Διαφορετικά θα σκάσω!Λες τελικά η αντικειμενικότητα , εαν δεν μπορείς να είσαι αρκετά εγκρατής και να μην παρασσύρεσαι απο τα αισθήματά σου , να είναι υποκειμενική?
  (Ωραία , βρήκα άλλο θέμα το οποίο να σκεφτώ...).Αυγούλα μου ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

  Κύριε Ανδρεόπουλε , πριν κάποιο καιρό έψαχνα κάτι βιβλία μου που τα είχα σε κούτες γιατί είχα ξεχάσει να τα χρησιμοποιήσω μετά την μετακόμιση.Βρήκα που λέτε , ένα βιβλίο μουσικής κάποιου Γιάννη Σ. Ανδρεόπουλου Διευθυντού του Εθνικού Ωδείου Αιγάλεω.Το βιβλίο λέγεται "Θεωρητική και πρακτική μέθοδος Κιθάρας".Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου απο τον πρώτο μου δάσκαλο κιθάρας και το χρησιμοποίησα ελάχιστες φορές γιατί το διάβαζα και εξασκόμουν μόνη μου για πολύ καιρό χωρίς να μου το έχει ζητήσει ο δάσκαλός μου.Το είχα δει πριν αρκετό καιρό και μιας και σας είδα στο site σας το λέω.

  Η ερώτησή μου προς εσάς:Δικό σας είναι το βιβλίο?Αν ναι , σας ευχαριστώ πολύ γιατί τους πρώτους μήνες με βοήθησε πάρα πολύ!

  Όσο για τα υπόλοιπα , παρρησία έχουμε κι είπα απλά την γνώμη μου.

  Ναι PashalinaMakia Δικό μου είναι το βιβλίο και μάλιστα να μάθουν όλοι ότι με το βιβλίο αυτο καθώς και το ανάλογο του Μπουζουκιού, που συνοδεύονταν από μια κασέτα, χιλιάδες άνθρωποι , έμαθαν μουσική δια αλληλογραφίας. Θα ήθελα με e-mail
  αν θυμάσαι να μου γράψεις το όνομα του δασκάλου σου τότε.
 • σε ευχαριστώ, γιατί μου θύμισες ανεπανάλληπτες στιγμές.
 • Αυτά λοιπόν, για να υπάρχει και αντίσαταση!

  adreo

  10 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  Συγγραφέας
  adreo
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
  Μουσικοσυνθέτης
  από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ  Περί Blog
  blogs.musicheaven.gr/adreo

  Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
  Tags

  Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
  Επίσημοι αναγνώστες (7)
  Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


  Πρόσφατα...


  Δημοφιλέστερα...
  Αρχείο...


  Φιλικά Blogs


   Links