ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
31 Δεκεμβρίου 2008, 11:56
ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ 2009. ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...


 

Φίλοι, φίλες,

Χρόνια πολλά.

Ο ΧΡΟΝΟΣ , το 2008, από σήμερα το πρωί βάλθηκε να ξεψυχήσει. Είναι σαν να έχει αυτοκτονήσει. Ακούω των επιθανάτιο ρόγχο του, μεταφρασμένο σε δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες.

Χρονικά διαστήματα στιγματισμένα με την μεγάλη σφαγή των αθώων στην Παλαιστίνη. Και οι γνήσιοι Παλαιστίνιοι (Φιλισταίοι), να ξέρετε είναι στενοί συγγενείς μας, Αχαϊκό φύλο, ορμώμενο από την ΚΡΗΤΗ

Μα θα μου πείτε ολόκληρη η Μεσόγειος και όχι μόνο, κάπως έτσι είναι, αφού ήταν γεμάτη Ελλάδα. Ναι , αλλά οι Φιλισταίοι( Παλαιστίνιοι) είναι κάτι διαφορετικό, είναι αδέλφια μας.

Ίσως και να αυτοκτόνησε από ντροπή ο ΧΡΟΝΟΣ.

Έχει φροντίσει όμως "παραδίδοντας το πνεύμα του" με ακρίβεια εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου, να παραδώσει την σκυτάλη στο γιο του, που θα γεννηθεί. Στον ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ. Το όνομά του; 2009!

Έτσι γίνεται βέβαια εκατομμύρια χρόνια τώρα.

Σε ένα γιο που μέσα σε ένα χρόνο και αυτός θα γεράσει και που έχει την φιλοδοξία να πεθάνει ευτυχισμένος, χωρίς βάρη, από αιματοχυσίες, καταστροφές πάσης φύσεως, δυστυχήματα.

Με την καρδιά του γεμάτη ευτυχία, γιατί ο κόσμος θα ζήσει καλύτερα, πως οι μάστιγες των αγιάτρευτων ασθενειών θα εκλείψουν, οι πόλεμοι θα σταματήσουν οριστικά, πως όλοι οι άνθρωποι θα είναι χαρούμενοι, γίνεται αυτό; όχι, αλλά το δυνατόν χαρούμενοι.

Ελπίζει πως ολόκληρη η ΓΗ θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο για όλους τους τομείς, πως επιτέλους θα μπουν τα θεμέλια της εύκολης εξόδου του ανθρώπου στο διάστημα, πως οι ανεγκέφαλοι όλου του κόσμου θα απομονωθούν, μη μπορώντας να προκαλέσουν δεινά στην ανθρωπότητα.

Και χιλιάδες άλλα καλά θα προκύψουν.

Παρακολουθώ- όσο υπάρχω και εγώ βέβαια γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα δει τον νέο χρόνο-, το πρόσωπο του 2008, να παίρνει σιγά, σιγά, μια χαρούμενη όψη, σαν να μη λυπάται που πεθαίνει, σαν να ξέρει πως όλες τις ελπίδες του τις δίνει στον νέο χρόνο και πως θα είναι σε καλά χέρια.

Πως αυτός θα τις πραγματοποιήσει.

Και εγώ από καιρού εις καιρόν, στα κλεφτά, θα ρίχνω με αγωνία τα μάτια μου στο ρολόι του απέναντι τοίχου του δωματίου μου, μέχρι την αντίστροφη μέτρηση 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2,1..

Ζήτω ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!!! ΗΡΘΕ ΤΟ 2009! Το 2008 πέθανε...

Ο ουρανός θα γεμίσει με βεγγαλικά. Και εμείς να ευχόμαστε.. να είναι καλός και ευτυχισμένος για όλους μας.

Με αυτές τις σκέψεις σας αφήνω να ετοιμαστείτε για την υποδοχή.

Θα πρέπει να είναι όπως του αξίζει... με ξέχειλη σε όλους μας την χαρά, με γέλια και τραγούδια, ελπίζοντας όλοι πως η αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρχει, θα έχει σταματήσει.

Πως δεν θα προκύψει κάποιο έκτακτο δελτίο στα κανάλια της τηλεόρασης με κάτι κακό, ούτε σε μας θα τύχει κάτι που θα μας κόψει την χαρά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

του χρόνου όλοι να είμαστε εδώ.

adreo

 

 

Υ.Γ. Παραθέτω αποσπάσματα κειμένων για την Ελληνικότητα των Παλαιστινίων:

«Είναι γνωστό ότι μέσα στους λαούς που είχαν να αφανίσουν δια πλήρους γενοκτονίας ήταν και οι Φιλισταίοι. Ελληνικής καταγωγής, εφορμώμενοι από την Κρήτη, είχαν αποικίσει την νότια παραλιακή λωρίδα της Χαναάν όπου ίδρυσαν τη Γάζα και άλλες πόλεις. Από αυτούς (Πελεστίμ) ονομάστηκε η χώρα Παλαιστίνη.

«Αλίμονό σας, Φιλισταίοι -γράφει ο προφήτης Σοφονίας-, εσείς που προέρχεστε από την Κρήτη και κατοικείτε κάτω στα παράλια! Ο Κύριος λέει εναντίον σας: Θα σε ερημώσω, Χαναάν, χώρα των Φιλισταίων! Δεν θα σου μείνει ούτε ένας κάτοικος. Και θα γίνει η Κρήτη βοσκοτόπι για ποίμνια και μάνδρα προβάτων» (2,5).

«Θα εκτείνω το χέρι μου -γράφει ο προφήτης Ιεζεκιήλ- εναντίον των Φιλισταίων και θα εξολοθρεύσω τους Κρήτες και θα αφανίσω τους υπολοίπους, όσοι κατοικούν την παραλία» (25,16).

«Θα εξεγείρω, Ιερουσαλήμ, τα τέκνα σου εναντίον των τέκνων των Ελλήνων» (Ζαχαρίας, 9,13).

Και κάτι που διαπίστωσα τούτες τις μέρες, συντάσσοντας το παρόν σημείωμα. Η μετάφραση των εβδομήκοντα, σε ορισμένα εδάφια όπου το εβραϊκό πρωτότυπο χρησιμοποιεί τον όρο «Φιλισταίοι» αποδίδει με τους όρους «πάροικοι Κρητών» (το ανωτέρω απόσπασμα του προφ. Σοφονία) ή «Έλληνες» (προφ. Ησαΐας 9,11) κλπ.»

Πηγή: http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/alas_philistines.htm

- Στείλε Σχόλιο
26 Δεκεμβρίου 2008, 19:41
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ...


 

Φίλες , φίλοι,

τα χριστούγεννα σιγά, σιγά οδεύουν προς το παρελθόν.

Ο ΝΕΟΣ Χρόνος φαντάζει ως πλησιέστερο παρόν που θα έχει όμως μέλλον..

Το διάστημα απο σήμερα μέχρι την 31-12-2008 και χρόνο 00, είναι το διάστημα των προσδοκιών, είναι το διάστημα που μας δίνεται η ευκαιρία να ονειρευτούμε, πως θα έρθει ένας διαφορετικός χρόνος, με λιγότερα δεινά, με κανένα πόλεμο, με λιγότερη φτώχεια, με σχεδόν μηδενικά μωρά να πεθαίνουν από ασιτία και αρρώστιες αστείες για την εποχή μας, με την προσδοκία πως ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε, η προσδοκία πως θα έχουμε δουλειά, εξασφαλισμένη ιατρική περίθαλψη. Πως παντού στον κόσμο θα κυβερνούν πρόσωπα με καινούριο, ολοκάθαρο μυαλό.

Και πως όλοι οι λαοί θα ζουν αδελφωμένοι.

Ακόμα πως όλοι μας κάτι θα κάνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη από την μόλυνση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, πως θα παλαίψουμε με όλες τις δυνάμεις μας να μην καταναλώσουμε όλες τις πηγές ενέργειας για πάρτυ μας, αφήνοντας τις επερχόμενες γενιές χωρίς αυτές με τεράστιες επιπτώσεις για το ανθρώπινο γένος, αλλά και για το ζωϊκό βασίλειο, πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να χρησιμοποιήσουμε τον ήλιο, τον αέρα και την θάλασσα, για άφθονη σχεδόν δωρεάν ενέργεια.

ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ με ροζ χρώμα, τότε θα μπούμε στο νέο χρόνο , εντελώς αλλαγμένοι, άνθρωποι από άλλο πλανήτη, όχι αυτοί που ξέρουμε.

 

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση για τον νέο χρόνο έχει αρχίσει, ας αλλάζουμε όσο πλησιάζει ο νέος χρόνος και εμείς νοοτροπία, με πρώτους βέβαια αυτούς που κυβερνούν τον Κόσμο.

Κάτι μου λέει πως ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος.

Ας βάλουμε το καλύτερο χαμόγελο στο πρόσωπό μας , ας έχουμε μες την καρδιά μας χαρούμενη διάθεση, ας έχουμε ΟΛΟΙ μας μες το μυαλό μας ΘΕTΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΕΙΘΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

andreo

 

 

5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
23 Δεκεμβρίου 2008, 01:07
ΣΧΟΛΙΟ σε ξένο σχόλιο. Η τιμωρία ενός ανάγωγου.


 

 

Φίλες , φίλοι,

Ένα καινούριο κουτσαβάκι, ένας κατάπτυστος χαρακτήρας, αυτές τις μέρες καταληφθείς από αμόκ εναντίον μου (μάλλον εκτελεί διατεταγμένη αποστολή), είτε από το δικό του blog, είτε από το δικό μου , είτε από όπου αλλού του τυχαίνει, βάλλει εναντίον μου, μήπως και αυτός καταφέρει να με φημώσει.

Σήμερα επειδή είδα το post του στα πιο δημοφιλή, είπα να το διαβάσω και είδα πόσο "χαμηλό" άτομο είναι. Ολόκληρο το post του να ξεχειλίζει κακία, ειρωνεία, χλευασμό για μένα. Έτσι του απάντησα με τον παρακάτω σκληρό τρόπο μέσα από το mplog του, και σας μεταφέρω αυτούσια αυτή την απάντηση. Και ελπίζω να μην σταθεί σε χλωρό κλαρί που λέει και ο Λαός. Και αν χρειαστεί θα συνεχίσω την κόντρα μαζί του.

ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΒΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ , γιατί αλλοιώς πως θα ξέρω τι γράφει το άρρωστο μυαλό του;

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ στο στόχαστρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

 

 


 • Σχόλιο από adreo (22.12.2008)
  Κύριε ξεφτίλα, συγνώμην nowaveband, μπήκα στο blogs σου επειδή σε είδα στα δημοφιλέστερα (η επιβράβευση του λιβελογράφου), και είδα πόσο κατεβάζεις το επίπεδο και τον προορισμό για τον οποίο έγιναν τα blogs. Είσαι καινούριο φρούτο εσύ, άμυαλο και ανόητο (παλληκάρι της ανωνυμίας), που βλέποντας εγώ την φωτογραφία σου που έχεις αναρτήσει στα προσωπικά σου στοιχεία, γιατί και έτσι ξέρω να διαβάζω τους ανθρώπους, να σου πω την αλήθεια, έχω φοβηθεί με την φάτσα σου. ΦΑΤΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  Καλά θα ήταν να βρεις κάποιου άλλου να βάλεις την φωτογραφία και να το παίζεις πως είσαι εσύ, γιατί φίλε μου δεν βλέπεσαι. Για γαμπρός δεν μπορείς να φιγουράρεις στο blogs δεν... βλέπεσαι επαναλαμβάνω. Δείχνει επίσης η φωτογραφία σου, την κακότητα που έχεις, την υποκρισία, την αλαζονεία ότι είσαι κάποιος, και πολλά άλλα κακά στοιχεία. Είσαι και μουσικοσυνθέτης έ! Αυτοί είναι ευαίσθητοι άνθρωποι. Εσύ δεν είσαι. Σβήσε αυτό τον τίτλο.. και βρες κάτι άλλο να γράψεις.
  Το μόνο καλό -για σένα καλό- που δείχνειη φωτογραφία, είναι το θράσος σου.
  Θράσος, που το δείχνεις σήμερα, χρησιμοποιώντας όλους σχεδόν τους τίτλους των δημοσιεύσεών μου (ΚΛΟΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ , για να κάνεις το ανόητο δημοσίευμά σου. Και δεν υπολόγισες πως εγώ μπήκα στο προηγούμενο post σου και έγραψα και κολακευτικά για σένα, πράγμα που δείχνει την διαφορά των χαρακτήρων μας και ταυτόχρονα την αγνωμοσύνη σου.
  Και φαίνεται τελικά πως κατάφερες να σε λιβανίζουν οι γνωστοί -άγνωστοι, όπως οι παλλακίδες τους μαχαραγιάδες. Εύγε λοιπόν μαχαραγιά της ξεφτίλας για το σημερινό σου δημοσίευμα, όπου η κακία σου είναι πρωτοφανής και το χειροκρότημα της οικτρά μοναχικής μειοψηφίας σε ευχαριστεί, ονειρευόμενος και αρχηγηλίκι αυτής.
  Δυστυχώς ταλαίπωρε, υπάρχει μέσα σε αυτούς αρχηγός, Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΜΠΡΙΖΑΣ, που δεν πρόκειται να παραδώσει την θέση του. Εσύ όμως με τους λίβελους που γράφεις, και άμα αφορούν εμένα, μπορεί κάποια στιγμή να γίνεις υπαρχηγός. Υπαρχηγός σε τι, στο τίποτα. ΚΑΛΗ πρόοδο στην ζωή σου, που δεν μπορώ να μην σου την ευχηθώ, αφού είσαι νέος άνθρωπος. ΠΡΟΟΔΟΣ όμως που έχει σχέση και με την αλλαγή του χαρακτήρος σου.
  Υ.Γ . Για τους άλλους τι να πω; ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ. Εξάλλου τους έχω τακτοποιήσει δεόντως κατά ΚΑΙΡΟΎς.
  Λύπη, λύπη, λύπη για την κατάντια σας.
  adreo.
 • 28 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  21 Δεκεμβρίου 2008, 11:46
  ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ! (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)


  Σήμερα φίλοι, φίλες θα απευθυνθώ στους αρχηγούς-ιδιοκτήτες; του site.

  Δεν είχα κανένα λόγο να το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι.

  Αλλά επειδή έφτασε και σε μένα η γενική πρόσκληση για την γιορτή στην Μπουατ, κάτι που το βρίσκω πολύ καλό και σίγουρα κοινωνικό, μου ήρθε να γράψω δυο λόγια . Γέλασα καλοκάγαθα για την πρόσκληση, που την έχω πάρει δυο-τρεις φορές μέχρι τώρα.

  ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΕΡΘΩ, είναι εύκολο να ξεχάσω κάποιες ελεεινές συμπεριφορές κάποιων, να έρθω να δω τους υβριστές μου και τις υβρίστριες και να χαριετίζομαι μαζί τους, να τους δίνω και να μου δίνουν υποκριτικά ευχές; σαν να μην έχω ακούσει παρά μόνο όμορφες εκφράσεις; Θα μου πείτε δέκα- δεκαπέντε άτομα είναι αυτά, τρεις -τέσσερις όμως το παίζουν ηγέτες και θα είναι σε πολλούς γνωστοί . Είμαι ο Μπρίζας θα μου πει, ο κινέζος ο unic, o jorge, είμαι η τάδε... κυρία(υπάρχουν κάτι κλώσες εδώ μέσα τι να σας πω..!) και εγώ; θα γουρλώνω τα μάτια.. Ώστε εσείς είστε ε;

  Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει λέει ένα παλιό ρητό. Γι΄αυτό κύριοι δεν χρειάζεται να απευθύνετε πρόσκληση σε όλους, να κάνετε επιλογή, μάλιστα τους πιο ξεχωριστούς υβριστές, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΕ. Ας πούμε με ένα λουκέτο για να κλειδώνουν το στόμα τους. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΘΩ, αλλά δεν με αφήνετε κύριοι.

  Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με ειρήνη και χαρά και καθόλου κακίες...

   

  Υ.Υ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ. την αλήθεια έγραψα.. και επειδή δεν είμαι παππάς, δεν ξέρω και από λιβανίσματα.

  6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  20 Δεκεμβρίου 2008, 21:05
  ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ... ΧΑΛΑΡΑAA!


   

   

  βλέποντας φίλοι, φίλες τα σχόλια στο σημερινό μου post, διαπίστωσα μια χαλαρότητα στην αντιμετώπισή μου. Και αρκετές απουσίες.

  Έτσι μπορώ να πω στους "οχτρούς" όπως τους λέει κάποιος για πλάκα; ειρωνία; σοβαρά; γιατί είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος με τι τρόπο γράφει ο καθένας εδώ μέσα, να τους πω λοιπόν.

  -Συγχαρητήρια παιδάκια που καταλάβατε πως δεν προσκαλείτε ποτέ αυτούς που υβρίζετε, ειρωνεύεστε και λοιπά.

  Ακόμα , ακόμα, ένας andreo ακόμη να προστεθεί στο "πάνελ" και θα γίνεται αρνάκια. Αν οι adreo γίνουνε πολλοί τότε τι κάνετε;

  Για μένα όλοι είστε φίλοι, ακόμα και αν παρεκτρέπεστε. Αυτό που με ενοχλεί, είναι οι βωμολοχίες, οι ειρωνείες και λοιπές κακές συμπεριφορές.

  αυτά τα ολίγα και εγώ κάθε φορά που θα γράφω θα σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα

  adreo

  Υ.Γ. οι αντιπαλότητες δεν βγάζουν πουθενά φίλοι, φίλες.

  2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  20 Δεκεμβρίου 2008, 00:20
  ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ!


   

  Σήμερα φίλοι, φίλες θα απευθυνθώ στους αρχηγούς-ιδιοκτήτες; του site.

  Δεν είχα κανένα λόγο να το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι.

  Αλλά επειδή έφτασε και σε μένα η γενική πρόσκληση για την γιορτή στην Μπουατ, κάτι που το βρίσκω πολύ καλό και σίγουρα κοινωνικό, μου ήρθε να γράψω δυο λόγια . Γέλασα καλοκάγαθα για την πρόσκληση, που την έχω πάρει δυο-τρεις φορές μέχρι τώρα.

  ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΕΡΘΩ, είναι εύκολο να ξεχάσω κάποιες ελεεινές συμπεριφορές κάποιων, να έρθω να δω τους υβριστές μου και τις υβρίστριες και να χαριετίζομαι μαζί τους, να τους δίνω και να μου δίνουν υποκριτικά ευχές; σαν να μην έχω ακούσει παρά μόνο όμορφες εκφράσεις; Θα μου πείτε δέκα- δεκαπέντε άτομα είναι αυτά, τρεις -τέσσερις όμως το παίζουν ηγέτες και θα είναι σε πολλούς γνωστοί . Είμαι ο Μπρίζας θα μου πει, ο κινέζος ο unic, o jorge, είμαι η τάδε... κυρία(υπάρχουν κάτι κλώσες εδώ μέσα τι να σας πω..!) και εγώ; θα γουρλώνω τα μάτια.. Ώστε εσείς είστε ε;

  Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει λέει ένα παλιό ρητό. Γι΄αυτό κύριοι δεν χρειάζεται να απευθύνετε πρόσκληση σε όλους, να κάνετε επιλογή, μάλιστα τους πιο ξεχωριστούς υβριστές, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΕ. Ας πούμε με ένα λουκέτο για να κλειδώνουν το στόμα τους. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΘΩ, αλλά δεν με αφήνετε κύριοι.

  Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με ειρήνη και χαρά και καθόλου κακίες...

   

  Υ.Υ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ. την αλήθεια έγραψα.. και επειδή δεν είμαι παππάς, δεν ξέρω και από λιβανίσματα.

  5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  18 Δεκεμβρίου 2008, 15:20
  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ;


   

   

  φίλοι, φίλες,

  πριν πολλά χρόνια, στην παλιά Αθήνα, υπήρχε ένας αστυνομικός διευθυντής,που κατάφερε να απαλλάξει την τότε μικρή Αθήνα, από τα λεγόμενα κουτσαβάκια. Τα κουτσαβάκια το έπαιζαν μάγκες και πολλοί ζόρικοι με τον απλό πολίτη. Είχαν ένα τεράστιο ζωνάρι που το έριχναν να σέρνεται στο πεζοδρόμιο ή στον δρόμο με σκοπό κάποιος να το πατήσει και τότε αλίμονο, του επετείθεντο αιφνιδιαστικά και το ξύλο πήγαινε σύννεφο.

  Ο Μπαϊρακτάρης έβαζε χωροφύλακες και άμα έπιαναν κάποιον, του κόβανε τα παντελόνια, το μουστάκι το κουτσούρευαν, όπως και το μαλλί τους, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην βλέπονται και πέρναγαν οι πολίτες και τους έφτυναν ή μερικοί κάνανε και χειρότερα.

  Έτσι λοιπόν το φαινόμενο εξέλειπε γρήγορα, γιατί τα κουτσαβάκια δεν άντεχαν τον εξευτελισμό. Εδώ όμως στο site μου βγαίνουν ένα δυο τέτοια κουτσαβάκια και προσπαθούν , με λόγια βέβαια να με εξευτελίσουν, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του username, και την ασφάλεια του καναπέ τους και των αποστάσεων.

  Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτός, αυτοί, έχουν την ασυλία από μέρους του πλήθους των μελών, που δεν θέλουν να ανακατευτούν ΣΤΙς ΔΙΑΜΆΧΕς ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ ΣΤΟΝ ANDREO, έτσι τους αφήνουν, ακόμα και εγώ τους αφήνω, να οργώνουν το site και να δημιουργούν θέματα σε αυτό, που αν δεν υπήρχαν τα κουτσαβάκια, δεν θα υπήρχαν.

  ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αφορά ένα και μόνο πρόσωπο για αυτό το χρονικό διάστημα, το οποίο με την επιμονή του να μου "μπαίνει" χυδαία και υποτιμητικά, με βάζει στην σκέψη μήπως έχει κάποιου είδους αγιάτρευτη αρρώστια, γιατί το να σε προκαλεί κάποιος σε κάποιου είδους αντιπαλότητες συστηματικά και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, εγώ δεν το βλέπω φυσιολογικό. ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ. Πού μπορεί να ειναι και εκ διαμέτρου αντίθετες με τις απόψεις άλλων μελών. Αυτό εξάλλου είναι και το προσόν της Δημοκρατίας.

  Νομίζω πως κάποιοι πρέπει να βγουν από το καβούκι τους και αφού διαβάσουν τα σχετικά, να λαβαίνουν θέση. Δεν μπορεί ο καθένας να προσβάλλει το οποιοδήποτε μέλος του site με επιχειρήματα γελοία. Και αυτό να αμύνεται η και να επιτίθεται μόνο του.

  Ελπίζω να μην ξεσηκώσω θύελλα υποκριτικών παρεμβολών. ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ.

  adreo

  Υ.Γ. Ο τίτλος έχει σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα κουτσαβάκια. Και έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και μεταφορική έννοια.

  Εδώ μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε. Τον σωστό λόγο. Αλλά συλλογικά.

   

   

  1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  15 Δεκεμβρίου 2008, 11:03
  ΠΡΩΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.


   

   

  Φίλοι , φίλες..


  Μην νομίζετε πως δεν απαντώ σε όλους, όταν δεν απαντούν στα σχόλιά μου με την πρέπουσα ευγένεια και σαφήνια.. Εκτός του ότι μερικές φορές δεν είναι εύκολο, κυρίως γιατί δεν μπορώ να είμαι συνέχεια στο ιντερνέτ, κάποια σχόλια δεν θεωρώ πως πρέπει να τα απαντώ δημόσια.

  Απλά αν κρίνω πως κάποιους δεν πρέπει να τους πάρει η μπάλα, τους στέλνω προσωπικό μήνυμα, απαντώντας ευγενικά σε αυτά που διατυπώνουν και περιμένω την αντίδρασή τους.
  Έτσι μερικοί που παρεκτρέπονται, μάλλον από επιπολαιότητα- όπως το εκτιμώ εγώ-, που εμφανίζονται εγωϊστές, που μονοπωλούν διάφορα ανθρώπινα συναισθήματα, λες και εμείς δεν είμαστε άνθρωποι, που υβρίζουν κάπως ήπια, που γράφουν με υπονοούμενα και λοιπά, επι του παρόντος έχουν κάποια "ασυλία", εννοώ από μέρους μου. Και έτσι τους ανέχομαι.
  Εξάλλου εγώ δεν ήρθα εδώ σώνει και καλά να διορθώσω τους ανθρώπους.

  Είναι χιλιάδες οι χαρακτήρες των ανθρώπων. Οι νέοι άνθρωποι έχουν την δική τους νοοτροπία και βέβαια τις δικές τους απόψεις, που τις σέβομαι. Ξέροντας πως ο Έλληνας είναι του ύψους ή του βάθους, κάποιες συμπεριφορές τις περνώ μερικές φορές ασχολίαστες.

  ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ, είναι που κάποιοι μπαίνουν στα θέματα που γράφονται εδώ ως σφήνες, σαν "κακεντρεχείς" δικηγορίσκοι, για να υπερασπιστούν κάποιους, που οι ίδιοι αποφεύγουν να το κάνουν.

  Γιατί βρε παιδιά; Δεν είμαστε ελεύθεροι να λέμε αυτά που πιστεύουμε και ιδιαίτερα αν δεν ζημιώνουμε κανέναν;

  Η μαγεία των blogs είναι η ανωνυμία, που πρέπει όμως να της γίνεται σωστή χρήση.

  Διαβάστε όλες μου τις δημοσιεύσεις και αυτά που γράφουν οι "αντιφρονούντες " προς εμέ και είμαι σίγουρος πως θα μου δώσετε δίκιο.

  Αυτά πρωί Δευτέρας ευχόμενος καλή εβδομάδα, με λιγότερα κακά και πολλά καλά.
  adreo

  Και καλά  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ από τώρα..

   

  9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  14 Δεκεμβρίου 2008, 00:04
  ΑΧ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ...


   

  Αχ να μπορούσα

  να κρατήσω μες τα χέρια μου,

  τις ήσυχες  λέξεις,

  των ήμερων  καιρών μου.

  Αχ να μπορούσα

  να χωρέσω μεσ’ στα μάτια μου,

  τη θάλασσα,

  που τύλιξε το κορμί σου.  

  Θα ’μουν δίχως άλλο,

  ένας Αετός περήφανος,

  με ανοιγμένα τα φτερά,

  μια πλατιά, ανοιχτή  λεωφόρος.

  Θα ’μουν δίχως άλλο,

  ένα ποτάμι ορμητικό,

  μες στα  κακοτράχαλα βουνά.

  Θα ’μουν χιλιάδες κόκκινα λουλούδια,

  με κίτρινους στήμονες,

  θα ’μουν χιλιάδες ναι,  

  χιλιάδες όχι,

  θα ’μουν… κι εγώ δεν ξέρω τι.

     

  2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  11 Δεκεμβρίου 2008, 16:00
  ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ; ή μήπως έχω γίνει αόρατος;


  Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΤΟΥ... ΧΑΛΕΫ... (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το σβήσιμο ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ!!)

    

  Προς την Διεύθυνση του Site 

  κύριοι,

  Πάλι σβήσατε την παρακάτω δημοσίευση.

  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ site σας  να μην έχετε αντίλογο, ΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΩ. ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κύριοι. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ! 

  Ρωτώ ποιος και γιατί την έσβησε; Ειλικρινά λυπάμαι  για ότι έγινε. Αν είναι τεχνικό το θέμα ας μου πει κάποιος υπεύθυνος του site τι συνέβη.

  adreo

  Φίλοι, φίλες,

  ένας γνωστός μου, γείτονάς μου είναι, που του είπα να μπαίνει στο BLOG μου και να με διαβάζει, μου είπε.

  "Σαν τον Κομήτη του Χάλεϋ εμφανίζεσαι στο BLOG". Εννοώντας πως δεν γράφω συχνά .

  -Έ, δεν το παντρεύτηκα, του απάντησα. Το κέφι μου κάνω. Θα μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά υπάρχουν μερικοί που με πολεμούν, με εντελώς άσχημο τρόπο. Και αυτό με απογοητεύει λίγο.

  -Τους διαβάζω και αυτούς, συμπλήρωσε. Και τι τους υπολογίζεις; τους φοβάσαι; Γράψε αυτό που θέλεις εσύ.

  Αυτό κάνω και εγώ σκεπτόμενος σαν Δημοκρατικός Πολίτης, αλλά δεν είμαι τόσο πολύ φανατικός, όπως στην αρχή. Δεν μπορώ να καταναλώνομαι σε διαμάχες ατέλειωτες και μάλιστα με αόρατους συνομιλητές, μερικοί εκ των οποίων είναι προκλητικοί... και βέβαια δεν χρησιμοποιούν και την καλύτερή τους γλώσσα.

  Τι διαπίστωσα εγώ;... σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση.

  Ότι στο site,υπάρχουν αρκετά αξιόλογα μέλη , και βέβαια στον αντίποδα και μερικοί που με τον τρόπο που εκφράζονται, την προκλητικότητα και τους κακούς τρόπους τους γενικά, κατά την γνώμη μου προκαλούν ζημιά στο site.

  Εννοώ πως του αφαιρούν κάποιες από τις καλές του προθέσεις και σαμποτάρουν τους στόχους του. Ίσως άθελά τους. 

  Έτσι και εγώ έχω "κρυώσει" όπως λέμε. Δεν βλέπω εποικοδομητικό διάλογο, εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν όλους μας. Δεν βλέπω προτάσεις , ιδέες, λόγο σοβαρό.

  Βλέπω φτώχεια, μιζέρια, πεσιμισμό, και βέβαια το γνωστό, τεράστιο κατά την γνώμη μου πρόβλημα της διατύπωσης των όσων λέγονται εδώ μέσα. Βλέπω δημοσιεύσεις αυτοπροβολής κάποιων. Βλέπω πάντα σχεδόν να φυτρώνουν παντού οι ίδιοι τύποι, αυτολιβανίζονται με την σειρά. Σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος, η άλλη, και πάει λέγοντας... Και βλέπω την ματαιοδοξία τους και τους λυπάμαι.

  Δεν το παίζω, όπως θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν κάποιοι, αλάθητος, μοναδικός,  σπουδαίος. Ένας απλός άνθρωπος είμαι , όπως και εσείς. Απλά δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα. Και έχω το θάρρος να τα γράφω. Αν πολλοί έγραφαν εδώ μέσα για ότι δεν το βλέπουν καλό, όλα θα γινόντουσαν καλύτερα.

  Εγώ διατυπώνω τις απόψεις μου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Στις δυο προηγούμενες δημοσιεύσεις μου που είχάν θέμα μουσικό, ούτε που εμφανίστηκε κανείς από τους επικριτές μου για να σχολιάσει τις απόψεις μου.

  Όμως το blog μου είχε πολύ μεγάλη επισκεψημότητα. Αυτό λέει πολλά. 

  Αυτά πάντως που γράφω απόψε, δεν τα γράφω τυχαία και για να το διαπιστώσετε πρέπει να κάνετε συχνά "τσάρκα " στα διάφορα blogs. Θα έχετε γερή ψαριά.  

  Σχέτη απογοήτευση, και κάποιες φορές μερικές αναλαμπές φίλοι και φίλες.

  Αυτά τα ολίγα, μη προκλητικά, κατά την επιθυμία μου... λόγια. 

  adreo

  15 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
  07 Δεκεμβρίου 2008, 01:29
  Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΤΟΥ... ΧΑΛΕΫ... (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το σβήσιμο ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ!!)


    

  Προς την Διεύθυνση του Site 

  κύριοι,

  Πάλι σβήσατε την παρακάτω δημοσίευση.

  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ site σας  να μην έχετε αντίλογο, ΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΩ. ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κύριοι. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ! 

  Ρωτώ ποιος και γιατί την έσβησε; Ειλικρινά λυπάμαι  για ότι έγινε. Αν είναι τεχνικό το θέμα ας μου πει κάποιος υπεύθυνος του site τι συνέβη.

  adreo

   

  Φίλοι, φίλες,

  ένας γνωστός μου, γείτονάς μου είναι, που του είπα να μπαίνει στο BLOG μου και να με διαβάζει, μου είπε.

  "Σαν τον Κομήτη του Χάλεϋ εμφανίζεσαι στο BLOG". Εννοώντας πως δεν γράφω συχνά .

  -Έ, δεν το παντρεύτηκα, του απάντησα. Το κέφι μου κάνω. Θα μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά υπάρχουν μερικοί που με πολεμούν, με εντελώς άσχημο τρόπο. Και αυτό με απογοητεύει λίγο.

  -Τους διαβάζω και αυτούς, συμπλήρωσε. Και τι τους υπολογίζεις; τους φοβάσαι; Γράψε αυτό που θέλεις εσύ.

  Αυτό κάνω και εγώ σκεπτόμενος σαν Δημοκρατικός Πολίτης, αλλά δεν είμαι τόσο πολύ φανατικός, όπως στην αρχή. Δεν μπορώ να καταναλώνομαι σε διαμάχες ατέλειωτες και μάλιστα με αόρατους συνομιλητές, μερικοί εκ των οποίων είναι προκλητικοί... και βέβαια δεν χρησιμοποιούν και την καλύτερή τους γλώσσα.

  Τι διαπίστωσα εγώ;... σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση.

  Ότι στο site,υπάρχουν αρκετά αξιόλογα μέλη , και βέβαια στον αντίποδα και μερικοί που με τον τρόπο που εκφράζονται, την προκλητικότητα και τους κακούς τρόπους τους γενικά, κατά την γνώμη μου προκαλούν ζημιά στο site.

  Εννοώ πως του αφαιρούν κάποιες από τις καλές του προθέσεις και σαμποτάρουν τους στόχους του. Ίσως άθελά τους. 

  Έτσι και εγώ έχω "κρυώσει" όπως λέμε. Δεν βλέπω εποικοδομητικό διάλογο, εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν όλους μας. Δεν βλέπω προτάσεις , ιδέες, λόγο σοβαρό.

  Βλέπω φτώχεια, μιζέρια, πεσιμισμό, και βέβαια το γνωστό, τεράστιο κατά την γνώμη μου πρόβλημα της διατύπωσης των όσων λέγονται εδώ μέσα. Βλέπω δημοσιεύσεις αυτοπροβολής κάποιων. Βλέπω πάντα σχεδόν να φυτρώνουν παντού οι ίδιοι τύποι, αυτολιβανίζονται με την σειρά. Σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος, η άλλη, και πάει λέγοντας... Και βλέπω την ματαιοδοξία τους και τους λυπάμαι.

  Δεν το παίζω, όπως θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν κάποιοι, αλάθητος, μοναδικός,  σπουδαίος. Ένας απλός άνθρωπος είμαι , όπως και εσείς. Απλά δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα. Και έχω το θάρρος να τα γράφω. Αν πολλοί έγραφαν εδώ μέσα για ότι δεν το βλέπουν καλό, όλα θα γινόντουσαν καλύτερα.

  Εγώ διατυπώνω τις απόψεις μου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Στις δυο προηγούμενες δημοσιεύσεις μου που είχάν θέμα μουσικό, ούτε που εμφανίστηκε κανείς από τους επικριτές μου για να σχολιάσει τις απόψεις μου.

  Όμως το blog μου είχε πολύ μεγάλη επισκεψημότητα. Αυτό λέει πολλά. 

  Αυτά πάντως που γράφω απόψε, δεν τα γράφω τυχαία και για να το διαπιστώσετε πρέπει να κάνετε συχνά "τσάρκα " στα διάφορα blogs. Θα έχετε γερή ψαριά.  

  Σχέτη απογοήτευση, και κάποιες φορές μερικές αναλαμπές φίλοι και φίλες.

  Αυτά τα ολίγα, μη προκλητικά, κατά την επιθυμία μου... λόγια. 

  adreo

  - Στείλε Σχόλιο
  Συγγραφέας
  adreo
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
  Μουσικοσυνθέτης
  από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ  Περί Blog
  blogs.musicheaven.gr/adreo

  Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
  Tags

  Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
  Επίσημοι αναγνώστες (7)
  Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


  Πρόσφατα...


  Δημοφιλέστερα...
  Αρχείο...


  Φιλικά Blogs


   Links