αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
30 Δεκεμβρίου 2015, 19:29
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..


 

φίλοι, φίλες, 

 γράφω το τελευταίο μου γι' αυτή τη  χρονιά   σημείωμά μου, με το  μυαλό κολλημένο   στους στενούς μου συγγενείς, τα παιδιά μου, στους παραπέρα γνωστούς  που τόσο σκληρά ταλανίζονται από τις δύσκολες καταστάσεις που ήρθαν,  και αφήνω την σκέψη μου να ταξιδέψει συμπονετικά μέχρι τις εσχατιές της πατρίδας μας, σε  αυτούς, που δεν φτάνει σχεδόν τίποτα, από την βοήθεια των φιλανθρωπικών σωματείων και συμπατριωτών που δύνανται να βοηθούν, ηλικιωμένους ανθρώπους, οικογένειες με παιδιά, που πεινάνε, που ξεπαγιάζουν και τραβάνε μόνοι τους τα δεινά που μας φόρτωσαν η ντόπια πολιτική αλλά και ευρωπαϊκή αλητεία.

Πολιτικοί ανίκανοι να διοικήσουν ένα ψιλικατζίδικο, κυβερνάνε την χώρα, όχι μόνο τούτοι που μας προέκυψαν από το πουθενά (Φυσικά με την ψήφο του Λαού , για να μην παρεξηγηθώ), αλλά και οι πάσης φύσεως φακίρηδες που κυβέρνησαν την χώρα, με ελάχιστες αναλαμπές καλούτσικης διακυβέρνησης, με απίστευτη σκληράδα, αδιαφορία, ασυγκίνητοι από τα δράματα που συμβαίνουν στους συμπατριώτες μας και που μόνο ευχολόγια και μπαλώματα κάνουν.

Που δεν βλέπουν ότι τα καθυστερημένα και τα περισσότερα για πάντα απλήρωτα χρήματα από επισωρευμένες με το έτσι θέλω υποχρεώσεις των πολιτών, έφτασαν τα 80 δις ευρώ και αυτοί συνεχίζουν να κόβουν και να ζητάνε και άλλα, μέχρι που κανείς δεν θα πληρώνει.

Και δεν καταλαβαίνουν την παγίδα, πως έτσι κάποια στιγμή, θα πωληθεί η Ελλάδα, εύκολα, τζάμπα και χωρίς καμιά αντίσταση.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο γιατί τα ξέρετε όλα, γιατί πολλοί μπορεί να είστε στις ευπαθείς ομάδες, ή πρόκειται να μπείτε, γιατί είστε άνεργοι και πολλά άλλα.

Δεν είμαι εγώ ο εξυπνάκιας που τα ξέρει όλα.

Δυστυχώς , δεν ξέρω αν μπορώ να πω ας ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για το νέο έτος.

Πάνω μας πλανιέται η πειραματική προσπάθεια μιας κυβέρνησης που ίσως είχε καλές προθέσεις, μα στην πορεία υπέκυψε στις απαιτήσεις των εγκληματιών τις Ευρώπης που μας άφησαν μόνους εκτός των άλλων δεινών,  να διαχειριζόμαστε τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, χωρίς να μπορούμε κυρίως οικονομικά  να διαχειριστούμε αυτό το τεράστιο θέμα- που είναι και θέμα της Ευρώπης-, και που το δράμα τους συνεχίζεται και έξω από την θάλασσα, σε μια Ελλάδα που λίγα μπορεί να τους προσφέρει.

Για τους ευρωπαίους κυβερνώντες απατεώνες (εξαιρούνται φυσικά τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών που η ευθύνη τους δεν είναι άμεση) που δήθεν κόπτονται γι' αυτούς αλλά και για μας, ένα μόνο υπάρχει.

Η με κάθε τρόπο εξόντωση της Ελλάδος. Η άνευ όρων παράδοσή της.

 Αυτό επιτάσσει το συμφέρον τους.

Το κακό είναι πως και τούτοι οι κυβερνώντες πιστεύουν πως η σωτηρία θα έρθει από αυτούς.

Ίσως κάποτε, αλλά τότε θα είμαστε σκλάβοι, με χαμένα όλα τα υπάρχοντά μας.

ΤΣΙΠΡΑ ξύπνα!.

Η Ελλάδα δεν σώζεται με τα χαμόγελά σου και την καλή σου διάθεση, ούτε με την επιπόλαια αντιμετώπιση των εχθρών μας.

Ναι εχθροί μας είναι και οι Ευρωπαίοι, αφού τίποτα δεν κάνουν, παρά μόνο να μας ανεβάζουν τα χρέη μας (από 200 δις που ήταν, 500 δις έγιναν, παρά τις πληρωμές, τις στερήσεις μας και την λεηλασία που κάνουν) και συνέχεια να μας απογυμνώνουν.

Ως πότε κ. Τσίπρα όμως;

Δεν φοβάστε ο εν υπνώσει Ελληνικός Λαός μην πάρει ανάποδες;.

Και τότε ποιος μας σώζει;

Φρόντισε να μην έρθει αυτή η ώρα.

Δυστυχώς κάτι που λέω χωρίς υπολογισμό, γίνεται ..Δυστυχώς γίνομαι μάντης κακών.

Και δεν θέλω να γίνει. ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,  ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ βασανισμένους, ανάμεσα σε αυτούς και εγώ φυσικά, Έλληνες.

Ακούω τον επιθανάτιο βρόχο του χρόνου που φεύγει και θα παραδώσει το πνεύμα του στο τελευταίο εκατοστό του χρόνου.

Την ίδια στιγμή θα γεννηθεί ο νέος Χρόνος.

Ας είναι ευτυχής για όλους μας, ας αρχίσουν να τελειώνουν τα βάσανά μας.

Ας μην βλέπουμε ανθρώπους να κοιμούνται στο ύπαιθρο, ας μην βλέπουμε πεινασμένους που κάποιοι από αυτούς, όχι όλοι, να στηρίζονται στους έχοντες ακόμα ελεήμονες.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας αρχίσει η αναγέννηση. Αν την κάνεις κ. Τσίπρα θα γραφτείς στην Ιστορία σε μια ξεχωριστή σελίδα, αν όχι η σελίδα σου θα είναι μαύρη και δεν θα διαβάζεται. Μόνος σου μπορείς; Με την αλαλούμ κομπανία που σε περιβάλει και κοινοβουλευτικά σε στηρίζει; Κατά την γνώμη μου όχι.

Μάζεψε από όλον τον Ελληνισμό τους καλύτερους που μπορούν να προσφέρουν και άσε στην πάντα τους πειραματιστές,  τους οραματιστές και λοιπούς, που τίποτα το θετικό δεν μπορούν να κάνουν.

Πολλοί μεγάλοι Έλληνες είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Αλλά και ντόπιοι υπάρχουν πολλοί. Ζήτησε τα φώτα τους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους! Χρόνια πολλά βασανισμένοι, αλλά περήφανοι, Συνέλληνες.

Καλή χρονιά φίλες μου, φίλοι μου, μέσα από την καρδιά μου.

adreo


26 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


08 Δεκεμβρίου 2015, 09:18
ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.


φίλοι μου, φίλες μου,

εμφανίζομαι μπροστά σας σαν κομήτης.

Δεν ξέρω το γιατί, αλλά μερικές φορές με πιάνει απραξία , ως προς το να γράψω τις σκέψεις μου.Και έχω, όπως και εσείς βέβαια, πάρα πολλές στο μυαλό μου.Οι πιο πολλές βασανιστικές με όλα τα κακά που μας βρήκαν.

Ίσως... Να είναι η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και που συνεχώς με απογοητεύει; Να είναι οι διάφοροι φακίρηδες, οι ελεεινοί που μας μπήκανε στο σβέρκο, με την ψήφο μας βέβαια, ΤΙ ΦΑΤΣΕΣ και αυτές φίλοι μου, φίλες μου, ένας κι'ενας, και που πειραματίζονται εκτελώντας όμως διατεταγμένες πτήσεις που όλες έχουν τον ίδιο προορισμό, την καταστροφή μας;

Και απορώ πως εξακολουθούν όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι, παλιοί και νέοι, να μην καταλαβαίνουν ότι οι λεγόμενοι εταίροι μας επεξεργάζονται την καταστροφή μας.

Αφού πριν 6 χρόνια χρωστούσαμε 200 δις και τώρα χρωστάμε παρά τις αιματηρές πληρωμές μας και τις στερήσεις του Λαού μας, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 δις, δηλαδή ποτέ δεν θα βγούμε από το σακί που μας βάλανε.

Όμως άλλα λέει ο τίτλος μου σήμερα.

Μιλά για το χρυσάφι της Ελληνικής γής, το Λάδι,

που και αυτό μας το τρώνε σε τιμές εμφιαλωμένου νερου, οι διάφοροι διεθνείς απατεώνες.

Και βέβαια φταίμε εμείς γι' αυτό και οι κυβερνήσεις μας.

Κάθε σχεδόν χρόνο λοιπόν, έρχομαι στο Θέρμο , την ιδαίτερη πατρίδα μου και για μερικές μέρες απολαμβάνω την διαδικασία συλλογής του καρπού και μετά κάθομαι στο ελαιοτριβείο και με μια βαθιά ικανοποίηση που αγγίζει τα όρια της ευτυχίας, στο πρόσωπό μου, βλέπω τον καρπό να μετουσιώνεται σε ρευστό χρυσάφι.

Πράγματι, πέφτει στην δεξαμενή σαν να είναι λιωμένο χρυσάφι.

Τα μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα, οι συμπατριώτες μου μπαινοβγαίνουν στο ελαιοτριβείο, φέρνουν καρπό και παίρνουν χρυσάφι, όλοι με την χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, όχι επειδή θα πάρουν κάποια χρήματα από την πιθανή πώληση του λαδιού τους, αλλά γιατί για όλο τον χρόνο θα έχουν το δικό τους λάδι, από το δικό τους κτήμα.

Πολύ λοιπόν μου αρέσει η όλη διαδικασία της εξαγωγής από τον ευλογημένο καρπό, του λαδιού, που μερικοί πανέξυπνοι άνθρωποι, το εμφιαλώνουν μόνοι τους και το πουλάνε στο εξωτερικό σε πολύ υψηλές τιμές.

Αυτοί βέβαια είναι οι μάγκες , με την καλή έννοια που πραγματικά τους θαυμάζω , Έλληνες.

Οι υπόλοιποι , δυστυχώς, αρκούνται στην ντόπια και διεθνή εκμετάλλευση.

Ε! ΠΑΤΡΩΤΕΣ ξυπνήστε,

δείτε τι κάνουν οι λιγοστοί μάγκες Έλληνες και πουλήστε το λάδι σας, το χρυσάφι της Ελληνικής γης, ως χρυσάφι.

Είναι ανεπίτρεπτο το λάδι να πουλιέται όπως περίπου το εμφιαλωμένο νερό ή έστω στο διπλάσιο.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ, και στον έξω κόσμο σαν χρυσάφι πρέπει να πωλείται. Για μέσα στη χώρα μας, ας είναι βολικές οι τιμές, αλλά όχι και τζάμπα.

γεια σας

adreo   


13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης