αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
25 Δεκεμβρίου 2016, 22:46
Χρόνια πολλά, χαρούμενα και ευτυχισμένα!


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

σαν νερό που κυλά γρήγορα περνούν οι μέρες της ζωής μας.

Και τέτοιες χρονιάρες μέρες, οι αναμνήσεις μας κατακλύζουν το μυαλό. Λες και ήταν χθες, που πιτσιρίκος καλλικέλαδος την παραμονή των Χριστουγέννων από τις πέντε το πρωί πήγαινα και έλεγα τα κάλαντα, σε όλα τα σπίτια του Θέρμου, της αγαπημένης ιδιαίτερης Πατρίδος μου. 

Και γυρνούσα στο πατρικό μου σπίτι με τις τσέπες γεμάτες χρήματα. Χρήματα που σε μένα έπιαναν πάντα τόπο. Ήταν ένα έθιμο που στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, ήταν σε πολύ μεγάλη ανάπτυξη, γιατί τα χρήματα από τα κάλαντα ήταν πολύ απαραίτητα, στα παιδιά της εποχής.

Θα μου πείτε ... βρε Ανδρεόπουλε, τι κάθεσαι και γράφεις σήμερα;

γράφω για μια σημαντική ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων, που επιτακτικά έρχεται τέτοιες μέρες στο μυαλό μου. Και βέβαια έρχεται σε εκατομμύρια ανθρώπων το μυαλό. Ειλικρινά συγκινούμαι τέτοιες μέρες σαν γυρνώ τον χρόνο πίσω. Το γιατί; είναι απλό. Οι συνθήκες που έζησε η γενιά μου και πολλές από τις επόμενες γενιές, μας σημάδεψαν για πάντα με χίλια δυο γεγονότα.

Μπορεί να ήταν πικρή και γεμάτες δυσκολίες η ζωή μας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου σιγά ,σιγά μετατράπηκαν σε γλυκές αναμνήσεις. Είναι περίεργο. Ο χρόνος γλυκαίνει σχεδόν όλα τα συμβάντα της ζωής μας, και σαν έρχονται σαν αναμνήσεις δεν μας στενοχωρούν. Μόνο ο θάνατος προσφιλών μας ανθρώπων δεν παύει να μας στενοχωρεί, παρότι και αυτός είναι αποτέλεσμα της ζωής.

Όλα όμως τα θυμούμαστε, γιατί εναι αναπόσπαστα τμήματα της ζωής μας, είναι κομμάτια από το παζλ της μετεξέλιξής μας, και όλα πρέπει να μένουν ακλόνητα ταιριασμένα μέχρι το τέλος. 

Αυτά τα ολίγα φίλοι, φίλες μου.

Και δεν έχω παρά να σας ευχηθώ, να ευχηθώ δηλαδή σε 171823 μέλη του Musicheaven,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ

και οι ευχές μου δεν είναι μόνο για την σημερινή Μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης,

Τις δίνω και για το επερχόμενο 2017, που έχω την ελπίδα πως θα είναι καλύτερο για όλους μας.

Χρόνια σας πολλά.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Δεκεμβρίου 2016, 12:31
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ "ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ"


 

 

Φίλες, φίλοι,

καμιά φορά αναπολώ τα μαθητικά μου χρόνια με νοσταλγία και στέκομαι ιδιαίτερα, στους συμμαθητές μου, τις συμμαθήτριές μου, αναλογιζόμενος για μερικούς, μερικές από αυτούς, αυτές,  τι έχουν απογίνει.

Κατάφερε η ζωή και οι συνθήκες να μας χωρίσουν. Τουλάχιστον εγώ, έχω χάσει εν πολλοίς τις επαφές μαζί τους.

Τραβήξαμε τους χωριστούς δρόμους μας, πάνω στην δίψα μας να αλλάξουμε την ζωή μας , που δεν ξεκινούσε, σαν τελειώσαμε το τότε Γυμνάσιο Θέρμου, και τόσο ρόδινα.

Με τον Χρήστο δεν συμβαίνει αυτό, βλεπόμασταν καμιά φορά στο Θέρμο και αλλάζαμε μερικές κουβέντες, Αλλά δε έτυχε, έτσι σεμνός όπως είναι, να μάθω λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές του, έξω από το ότι ήταν υπάλληλος σε κρατική υπηρεσία, έ και δεν το επεδίωξα ποτέ. 

Έτσι σαν μου έστειλε πριν μερικούς μήνες το βιβλίο του " ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ" μου έπεσε "κεραμίδα" στο κεφάλι, με την καλή έννοια, από την έκπληξη.  

Ένα ογκώδες βιβλίο, 454 σελίδων, που αναφέρεται σε ένα θέμα, για το οποίο δεν ήμουν ενήμερος, της πατρίδας του πολυμήχανου Οδυσσέα, όπως μας είναι γνωστός, του βασιλιά της Ιθάκης, που δεν ήξερα πως οι διάφοροι επιστήμονες ερίζουν για την καταγωγή του.  

Όπως δηλαδή και για τον Όμηρο, που έγραψε την Οδύσσεια, και ερίζουν πολλές πόλεις της αρχαιότητας για την πραγματική του πατρίδα, έτσι συμβαίνει και με τον Οδυσσέα. Το πρόβλημα; Η ανάδειξη  της Ιστορικής αλήθειας. Γιατί δεν μετράει και πολύ η καταγωγή αυτών των ιστορικών προσώπων, όσο τα ίδια τα πρόσωπα.

Ο Χρήστος Κουβαράς. πεισματάρης άνθρωπος, χωρίς να είναι Ιστορικός ή ειδικός επιστήμονας, αρχαιολόγος και λοιπά, κάθισε για πολλά χρόνια από ότι κατάλαβα, ερεύνησε εμπεριστατωμένα το θέμα και με στοιχεία που πηγάζουν από πολλές πηγές κατάφερε να δώσει απαντήσεις τεκμηριωμένες, ότι πράγματι πατρίδα του Οδυσσέα είναι η Ιθάκη.

Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να δώσω τεκμηριωμένη εκτίμηση για το θέμα, αλλά γνωρίζω και εγώ καλά γράμματα που μου δίνουν την δυνατότητα να έχω γνώμη για τα όσα διαβάζω, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ότι διαβάζω είναι στοιχειοθετημένο.

 Εδώ δεν μπορώ να μην δώσω την δική μου απάντηση για τις κριτικές των ειδικών , που δημοσιεύονται στο τέλος του βιβλίου, που αποφεύγουν να συνταχθούν με τις απόψεις του συγγραφέα συμμαθητή μου, Χρήστου Κουβαρά, που γράφουν μεν επαίνους για τον άθλο του να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, ως προς την ποιότητα του λόγου του, αλλά τίποτα  το ακλόνητο –δηλαδή κάποιος να συνταχθεί σθεναρά με  τα όσα με αποδείξεις γράφει-  ως προς την αξία των όσων κατόρθωσε με αυταπόδεικτα ιστορικά στοιχεία, κατόπιν επιμόνου, πολύχρονης έρευνας, μία και καλή, να γράψει ο Χρήστος, μη και τυχόν του δώσουν πόντους , που αυτοί τους έχουν στο τσεπάκι σαν ιδιοκτησία τους, αλλά δεν προσπάθησαν από την κρατικοεξαρτόμενη  θέση τους και πορεία τους να ασχοληθούν με την απόδειξη της καταγωγής του Οδυσσέα, αν είναι δηλαδή η Ιθάκη, όπως αποδεικνύει ο Χρήστος Κουβαράς, και της θολούρας που έχουν απλώσει διάφοροι επιστήμονες, δεν ξέρω το πως και το γιατί, υποδεικνύοντας πως η πατρίδα  του Οδυσσέα δεν είναι η Ιθάκη, που νομίζω όλοι εμείς που δεν είμαστε ερευνητές, ιστορικοί και λοιπά, πιστεύουμε ακράδαντα πως μια είναι η πατρίδα του Οδυσσέα, ΜΟΝΟ Η ΙΘΑΚΗ.

Τελικά ο συμμαθητής μου κατόρθωσε να αποδείξει, με ιστορικά γεγονότα, με επιγραφές και αρχαιολογικά ευρήματα, που είχαν βρεθεί στα προηγούμενα χρόνια από την αρχαιολογική σκαπάνη, ότι η πατρίδα του Οδυσσέα είναι η Ιθάκη  και ο λόγος που το έκανε μόνο ένας είναι, η ανάδειξη της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Και ο Χρήστος δεν έχει να κερδίσει κάτι διαφορετικό. Απλά συνδέει το όνομά του με αυτήν.

Φίλοι , φίλες μου όσοι με διαβάζετε, είμαι σίγουρος, έχετε ζωγραφισμένη την έκπληξη στα μάτια σας.

πως κατάφερε ένας άνθρωπος, ξένος προς το αντικείμενο να γίνει εν δυνάμει Ιστορικός Ερευνητής, να αφιερώσει χρόνια από την ζωή του, για έναν Αρχαίο Βασιλιά, τον Πολυμήχανο και όχι μόνο, Οδυσσέα, αποδεικνύοντας περίτρανα, πως το να έχει κάνει κάποιος ειδικές σπουδές, να πάρει πτυχία και να αποκτήσει γνώσεις, δεν φθάνουν για να ασχοληθεί κανείς και να βγάλει σωστά συμπεράσματα, χρειάζεται πάθος, εργατικότητα, ταλέντο, να έχει το στοιχείο της ανατροπής μέσα του, να είναι ακούραστος εργάτης, να ψάχνει, να μελετά, να αναζητά στοιχεία που στην συνέχεια να τα  τεκμηριώνει. Όλα αυτά ο Χρήστος Κουβαράς τα είχε και τα έχει.  

 Ο πράος, ο πολύ καλός και επιμελής συμμαθητής μου,  ο φίλος των εφηβικών μου χρόνων, με κατέκτησε με αυτό το βιβλίο του.

Δεν μπορώ, με τις λίγες γνώσεις που έχω, αλλά με την  σιγουριά όμως, του αναγνώστη που γνωρίζει καλά, αλλά και εκτιμά τι διαβάζει, ένα Μπράβο να του απευθύνω, συνοδευόμενο από τον θαυμασμό μου , για ό,τι κατάφερε.

Δεν ξέρω οι εν δυνάμει "Αντίπαλοί του" αν μπορούν πλέον να τον αντιμετωπίσουν και αποτελεί πρόκληση γι' αυτούς να το κάνουν αυτό. Ένας άνθρωπος που δεν έχει την ειδίκευσή τους, κατόρθωσε να τοποθετήσει με αυτό το βιβλίο, τον εαυτό του στην λίστα των υπό κρίση Ιστορικών, από τους ερευνητές του μέλλοντος.

Ο Χρήστος Κουβαράς δεν έγραψε απλά ένα βιβλίο, άφησε στοιχειοθετημένες γνώσεις, αλλά και απαντήσεις. Και αυτό  είναι  ένας  άθλος.

Γεια σας

Adreo

Και κατά κόσμον,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεστε για αυτό το βιβλίο , ο Χρήστος Κουβαράς θα σας ενημερώσει πως θα το αποκτήσετε στο τηλ.

6974670995


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης