Ο Μουσικός Κόσμος ενός Αιθεροβάμονα ......
29 Ιουλίου 2013, 02:01
K.O.K. H Διεθνής και η Ελληνική ερμηνεία του.
Humour  

ΣΤΟΠ

Διεθνής ερμηνεία: Φέρτε το αυτοκίνητο σας σε πλήρη στάση προ του σήματος. Ελέγξτε πως δε διέρχεται κανένα άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο και συνεχίστε.


Ελληνική ερμηνεία: Ελαττώστε την ταχύτητα σας τόσο ώστε σε περίπτωση που διέρχεται άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο να καταφέρετε όπως-όπως και με τη βοήθεια του ABS να σταματήσετε. Αν είναι πρωί κορνάρετε έντονα για να ειδοποιήσετε τα άλλα οχήματα πως περνάτε το STOP, αλλιώς αν είναι βράδυ παίξτε με την υψηλή κλίμακα των φώτων σας.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Διεθνής ερμηνεία: Μονόδρομος (προφανώς απαγορεύεται η είσοδος για όλα τα οχήματα, που έρχονται αντίθετα).


Ελληνική ερμηνεία: Προτείνεται η αποφυγή εισόδου. Εξαιρούνται πιτσοκουτάδες, ντηλιβεράδες και λοιπές πάπιες, σκούτερ κλπ. καθώς και πολίτες που μένουν κάπου στην απαγορευμένη οδό ή στην ευρύτερη περιοχή και βαριούνται να στρίψουν στο επόμενο στενό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ

Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η επιτόπια στροφή.


Ελληνική ερμηνεία: Αποθαρρύνεται η επιτόπια στροφή. Ελέγχουμε αν υπάρχουν περιπολικά ή άλλα αστυνομικά όργανα στην περιοχή και αν όχι, στρίβουμε. Επιτρέπεται η στροφή αν ξεχάσαμε ανοιχτό το θερμοσίφωνα ή αν το κατάστημα υποδημάτων ή το περίπτερο βρίσκεται στην άλλη κατεύθυνση και βαριόμαστε να τρέχουμε ως το επόμενο φανάρι.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ…

Διεθνής ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται εντός της πλατείας.


Ελληνική ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν... έχουν... μισό λεπτό... ε, καλά θα το βρούμε στην πορεία... Aντε, Μήτσε, αργήσαμε!

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Διελεύσεις τρένων. Φέρτε το αμάξι σε πλήρη στάση, ελέγξτε αμφότερες κατευθύνσεις και συνεχίστε όταν βεβαιωθείτε πως δε διέρχεται τρένο.


Ελληνική ερμηνεία: Τί;!; Aααα, αυτό...Καλά, δεν πέρασε τρένο. Λοιπόν, τί λέγαμε;

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Διεθνής ερμηνεία: Ελαττώστε ταχύτητα προς αναμονή του κόκκινου σηματοδότη.


Ελληνική ερμηνεία: Αυξήστε ταχύτητα προς αποφυγή του κόκκινου σηματοδότη.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Δρόμος με έντονη ολισθηρότητα.


Ελληνική ερμηνεία: Γιουχού!!! Ωρα για μπατιλίκια!!!

ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 50ΧΛΜ.

Διεθνής ερμηνεία: Οριο ταχύτητας 50χμ/ώρα.


Ελληνική ερμηνεία: Προτεινόμενο όριο ταχύτητας 50χμ/ώρα. Τί την πήρα την Porsche να την πηγαίνω με 50;

13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
28 Ιουλίου 2013, 20:37
Μουσικά Καλοκαιρινά Απογεύματα
Μουσικές Εκπομπές  

…. την Δευτέρα 29-7-13, θα συνεχίσουμε σε καλοκαιρινό, χαλαρό, απογευματo-βραδυνό mood, εν μέσω mini καύσωνα, ξανά με 3ωρη ΄΄δροσιστική΄΄ εκπομπή, ΄΄δανειζόμενος΄΄ τη μία ώρα του Suspect.

Η ΄΄μουσική του Αιθεροβάμονα΄΄ λοιπόν, από τις 20.00 – 23.00, τη Δευτέρα 29-7-2013,  θα σας κρατήσει παρέα με επιλογές από:

 Frankie goes to Holywood, Astyplaz, Michael Schenker Group, Deep Purple, Gary Moore, Mina, Morrissey & Siouxsie, Steve Forbert, Santana, Amr Diab, Spock's Beard, Century, Dusty Springfield, Leonard Cohen, Yello And Shirley Bassey, Das Palsdt Orchester Mit Seinem Sanger Max Raabe, Paolo Conte, Nek, The Rasmus, Toto, Chris de Burgh, Maggie Reilly, Amy Winehouse, The Stranglers, Reamonn, Blue Oyster Cult, Scorpions, Kylie Minogue, Barclay James Harvest, Sting

 Με τον Κωνσταντίνο στο mic του ΜΗ.....

- Στείλε Σχόλιο
22 Ιουλίου 2013, 00:10
George Dantzig
Οι περιορισμοί μας  

Αυτή είναι μια ιστορία για τον George Dantzig*.

Ως φοιτητής, o Dantzig μελετούσε πολύ σκληρά και πάντα εργαζόταν μέχρι αργά τη νύχτα. Έτσι, ένα πρωί καθώς τον ΄΄πήρε΄΄ ο ύπνος , παρακοιμήθηκε και μόλις που πρόλαβε να φθάσει με 20 λεπτά καθυστέρηση στην τάξη.  Αντέγραψε γρήγορα τα δύο προβλήματα μαθηματικών που ήταν γραμμένα στο πίνακα του αμφιθεάτρου, θεωρώντας ότι ήταν η εργασία για το σπίτι.

Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να λύσει και όταν τελικά τα κατάφερε, άφησε την εργασία του στο γραφείο του καθηγητή την επόμενη μέρα.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Dantzig ξύπνησε στις 6 το πρωί από το τηλεφώνημα του ενθουσιασμένου καθηγητή του. Καθώς ο Dantzig είχε φθάσει αργά στο αμφιθέατρο , δεν είχε ακούσει ότι ο καθηγητής του, είχε ανακοινώσει στους υπόλοιπους συμφοιτητές του ότι οι αυτές οι δύο άλυτες μαθηματικές εξισώσεις ήταν γρίφοι, που ακόμη και ο Αϊνστάιν δεν ήταν σε θέση να απαντήσει.

Αλλά ο George Dantzig, που εργάστηκε χωρίς να το ξέρει αυτό, είχε λύσει όχι ένα, αλλά δύο προβλήματα στα οποία είχαν ΄΄σκοντάψει΄΄ οι μαθηματικοί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Βλέπετε, ο Dantzig έλυσε τα προβλήματα, επειδή δεν ήξερε ότι ήταν άλυτα.


Τελικά, μάλλον, ο μεγαλύτερος περιορισμός του ανθρώπου είναι αυτός που δημιουργείται στο ίδιο το μυαλό του.


*George Bernard Dantzig (8, Νοεμβρίου 1914 - 13 Μαΐου 2005) ήταν ένας Αμερικανός μαθηματικός επιστήμονας που συνέβαλε σημαντικά στην επιχειρησιακή έρευνα, στην επιστήμη των υπολογιστών, στην οικονομία και στην στατιστική.


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
21 Ιουλίου 2013, 14:12
Μουσικά Καλοκαιρινά Απογεύματα
Μουσικές Εκπομπές  

…. μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης, ξανά μαζί με 3ωρη καλοκαιρινή εκπομπή, ΄΄παίρνοντας΄΄ τη μία ώρα του Suspect. Συνεπώς, η ΄΄μουσική του Αιθεροβάμονα΄΄ από τις 20.00 – 23.00, τη Δευτέρα 22-7-2013,  θα σας κρατήσει chill παρέα με επιλογές από:

 Al Stewart, Phil Collins, Simply Red, Westlife, Heart, Alias, Eric Carmen, Cutting Crew, Reo Speedwagon, Scorpions, Sweet, The Police, The Connels, Backstreet Boys, Tasmin Archer, Air Supply, Cyndi Lauper, Johnny Logan, Sinead O'Connor, U2, Toto, The Cars, Al Green, Sam Cooke, Frank Sinatra, Seal, Fleetwood Mac, The Carpenters, Elton John, Michael Jackson, Skeeter Davis, Nick Cave & Kylie Minogue, Simon And Garfunkel, Whitney Houston.

 Με τον Κωνσταντίνο στο mic του ΜΗ.....

- Στείλε Σχόλιο
08 Ιουλίου 2013, 00:41
Η ποντικοπαγίδα
Ιστορίες ....  

Η ποντικοπαγίδα


   Ένα ποντίκι, από το μικρό ΄΄παράνομο΄΄ σπιτάκι του, που είχε την έδρα του εντός ενός μεγάλου σπιτιού ενός αγρότη, κοίταξε μέσα από τη ρωγμή επικοινωνίας του με τον έξω κόσμο που υπήρχε στο τοίχο, για να δει ότι ο αγρότης και η σύζυγός του άνοιγαν ένα πακέτο. "Ποια τρόφιμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει;" το ποντίκι αναρωτήθηκε. Προς μεγάλη τρομάρα ανακάλυψε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα.


   Τρέχοντας στην αυλή του αγροκτήματος, το ποντίκι φώναζε προειδοποιώντας «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! "


   Το κοτόπουλο αδιάφορα σήκωσε το κεφάλι του και είπε: «κ. Ποντικέ μου, μπορώ να πω ότι αυτό είναι μια σοβαρή ανησυχία για σας, αλλά δεν έχει καμία συνέπεια για μένα. Δεν μπορώ να ενοχλούμαι από κάτι τέτοιο και πρέπει να συνεχίσω τη δουλίτσα μου στη παραγωγή αυγών. Με συγχωρείτε.... "


   Το ποντίκι στράφηκε προς το χοίρο και του είπε «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! ". Ο χοίρος το κοίταξε με οίκτο, αλλά δήλωσε:« Είναι τόσο πολύ θλιβερό, κ. Ποντικέ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω γι 'αυτό, παρά μόνο προσευχή. Να είστε σίγουρος λοιπόν ότι θα είναι στις προσευχές μου. "


   Το ποντίκι στράφηκε προς την αγελάδα και είπε: «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! ". Η αγελάδα είπε:« Πω πω, κ. Ποντικέ. Λυπάμαι για σας, αλλά είναι κάτι τόσο ασήμαντο για εμένα. Αυτή η ποντικοπαγιδούλα .... πφφφ ... "


   Έτσι, ο πόντικας επέστρεψε στο σπιτάκι, με το κεφάλι κάτω και απογοητευμένος, σκεπτόμενος ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ποντικοπαγίδα του γεωργού μόνος του.


   Την ίδια νύχτα όμως, ένας ήχος ακούστηκε σε όλο το σπίτι - σαν τον ήχο της ποντικοπαγίδας όταν πιάνει το θήραμά της. Η γυναίκα του αγρότη έσπευσε γρήγορα να δει τι πιάστηκε. Στο σκοτάδι, δεν είδε ότι ήταν ένα δηλητηριώδες φίδι του οποίου η ουρά ήταν αυτό που η παγίδα είχε πιάσει. Το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα του γεωργού και ο αγρότης γρήγορα την πήγε στο νοσοκομείο.

 

   Την άλλη μέρα όμως και αφού είχαν επιστρέψει σπίτι, η γυναίκα ανέβασε πυρετό. Ξέροντας ως γιατροσόφι ότι η θεραπεία του πυρετού χρειάζεται φρέσκο κοτόπουλο σε σούπα, ο αγρότης πήρε το τσεκούρι του και πήγε στο αγροκτήμα για το κύριο συστατικό της σούπας τους. Αλλά η ασθένεια της συζύγου του συνεχίστηκε, με συνέπεια οι φίλοι και γείτονες να έρθουν να καθίσουν μαζί της όλο το εικοσιτετράωρο. Για να τους ταΐσει, ο αγρότης έσφαξε και το γουρούνι. Η γυναίκα του αγρότη τελικά, μετά από λίγες ημέρες αποδήμησε εις Κύριον. Τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν στην κηδεία της, που ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει και την αγελάδα ώστε το φαγητό να είναι επαρκές για όλους τους. ¨Ολα αυτά, ο πόντικας τα έβλεπε από τη ρωγμούλα του στον τοίχο και είχε μέσα του μιά μεγάλη θλίψη. Αλλά όμως ........

 

Αλήθεια, στη πορεία της ζωής, τι ρόλο από τους παραπάνω έχει ο καθένας μας; ….. και υπάρχουν τόσες φάκες γύρω μας ....... 

- Στείλε Σχόλιο
07 Ιουλίου 2013, 11:35
Μουσικά Καλοκαιρινά Απογεύματα
Μουσικές Εκπομπές  

Τη Δευτέρα, 8-7-2013, στις 20.00 – 22.00, η ΄΄Μουσική του Αιθεροβάμονα΄΄  θα σας κρατήσει ένα rocking δίωρο παρέα, κυρίως με 60 – 70s ακούσματα και 4-5 μουσικά κομμάτια που ξεχώρισε το 2013 ......

Καλεσμένοι οι:

Joe Cocker, Kingsmen, Dr Feelgood, Lovin' Spoonful, The Beach Boys, The Boxtops, Detroit Spinners, Tommy James & The Shondells, The Specials, Jethro Tull, 10 CC, Tom Petty & the Heartbreakers, The Stranglers, Golden Earing, Yes, Bruce Springsteen, Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival, Nazareth, The Cars, Genesis, Santana, E.L.O., Foreigner, Pink Floyd, The Beatles, Supertramp, Chicago, Billy Ocean, America, Zombies, Python Lee Jackson, The Hollies, Charles Bradley, Girls In Hawaii, Buscemi Ft Daan, Axelle Red, Coely.

 Με τον Κωνσταντίνο στο Mic του Music Heaven.

- Στείλε Σχόλιο
01 Ιουλίου 2013, 01:35
Μουσικά Καλοκαιρινά Απογεύματα
Μουσικές Εκπομπές  

   Λοιπόν, μιάς και είμαστε στο καλοκαίρι, το ταξίδι μας και οι αναζητήσεις μας σε τραγούδια που ξεχώρισαν ή παρουσίασαν κάτι ξεχωριστό σε riffs και vocals θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο. Προς το παρόν σκέφτομαι για το καλοκαίρι αυτό, το δίωρο (ή τρίωρο) να είναι λίγο δροσερό και ταξιδιάρικο. Τι θα λέγατε για επιλογές από:

 

Barry White, Elton John, Toto, Joe Cocker and Jennifer Warnes, Europe, Cinderella, Aerosmith, Kingdome Come, Smokie, U2, Madonna, Lionel Richie, Backstreet Boys, Mr Big, Fleetwood Mac, Jennifer Paige, Gloria Estefan, Ben Lee, Nick Kershaw, Cyril, Damn Yankees, Breathe, Soulsavers, Jamie O'Neal, Whitney Houston.

 

   Σήμερα, 1 Ιουλίου 2013, στη ΄΄Μουσική του Αιθεροβάμονα΄΄ που (εκτός απροόπτου) θα ξεκινήσει στις 19.00 μέχρι τις 22.00 και τον Κωνσταντίνο στο mic του Music Heaven.

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
aitherovamonas
Αιθεροβάμων (Κωνσταντίνος)
αιθερο - βάμων στον ελεύθερο χρόνο (όταν υπάρχει !)
από ΒΙΝΥΛΙΟΥΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/aitherovamonas

Μουσική και Επιλογές από απόψεις, σκέψεις και φιλοσοφία παρελθόντων χρόνων, που μπορούν (που ξέρεις;) να βάλουν το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο αύριο.... έναν καλύτερο άνθρωπο .... γιατί όλοι λίγο ή πολύ, έχουμε ελλατώματά ή/και πάθη .... 
Tags

2022 Eυτυχία Humour Άνθρωποι Αλαζονεία Αλήθεια Ανθρωπος Ασκητική Εγωϊσμός Εκπομπή Ελύτης Επετειακή Εκπομπή Επιλογές Ευτυχία Ζεϊμπέκικο Ζωή Ιστορίες .... Καλοσύνη Κάπου εδώ γύρω είμαι....πάντα.....με αγαπημένη μουσική... Μοναξιά Μουσικές Εκπομπές Μουσική Οι περιορισμοί μας Πάθη Προβλήματα προβολή Υποκρισία Χρόνος Ψυχή
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links