Ο Μουσικός Κόσμος ενός Αιθεροβάμονα ......
21 Σεπτεμβρίου 2013, 10:58
Ταξίδι σε POP/ROCK των 70s, 80s, 90s - Covers & Samplings
Μουσικές Εκπομπές  

Covers…covers …covers …. Αυτή τη Δευτέρα 23 Σεπ.2013, Pop / Rock επιλογές από το 1970 και μεταγενέστερες διασκευές τους, από καλλιτέχνες όπως :

 

Spinners,  Solomon Burke,  Slaughterhouse,  Pink Floyd,  Nick Cave,  Natural Born Hippies,  The Moody Blues,  Monie Love,  Marilyn Manson,  Leon Russell,  Kinks,  James Taylor,  Ike & Tina Turner,  The Grass Roots,  Fish,  Credence Clearwater Revival,  Carol Woods & Timothy T. Mitch,  Blake Babies,  Birdy,  The Beatles,  Badlands,  Atmosphere,  Aretha Franklin,  Amy Winehouse,  Amanda Lear …

 

θα ακουστούν στη ΄΄Μουσική του Αιθεροβαμονα΄΄ στις 20.00-22.00

 

Κωνσταντίνος.

{#emotions_dlg.rockon}

- Στείλε Σχόλιο
15 Σεπτεμβρίου 2013, 12:53
Ταξίδι σε POP/ROCK των 70s, 80s, 90s - Covers & Samplings
Μουσικές Εκπομπές  

Στις 16 Σεπτ. 2013, συνεχίζουμε το ταξίδι μας σε διασκευές Rock τραγουδιών των 70s ,με τη ΄΄Μουσική του Αιθεροβάμονα΄΄.

 

Υπενθυμίζω ότι οποιοδήποτε τραγούδι θέλει κάποιος ακροατής/ρια να το συμπεριλάβω στη playlist στις επόμενες εκπομπές μου, ας μου το στείλει σε προσωπικό μήνυμα.

 

΄΄Προσκεκλημένοι΄΄ αυτή τη Δευτέρα 16/9/13, στις 20.00 - 22.00, είναι οι:

 

Santana, Percy Faith, Fleetwood Mac, George Harrison, The Chiffons, Edwin Hawkins Singers, Rilo Kiley, Richie Havens, Diana Ross, Amy Winehouse, Inner Life feat. Jocelyn Brown, Elton John, T.I. Feat. Akon, Ellie Goulding, Paul Mccartney, Bettye LaVette, Jem, Rare Earth, Temptations, The Proclaimers, Shirley Bassey, Isaac Hayes.

 

Κωνσταντίνος (Αιθεροβάμων).

{#emotions_dlg.rockon}

- Στείλε Σχόλιο
14 Σεπτεμβρίου 2013, 16:46
Οι 5 Πίθηκοι
Ζωή  

    Σε διάφορα blogs βρήκα να αναγράφεται ότι το παρακάτω πείραμα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες, αλλά πουθενά από ποιούς συγκεκριμένα. Σε κάποια βρήκα ότι απορρέει από ένα παρόμοιο πείραμα που αναφέρεται στους:

 1.   Stephenson, G. R. (1967). Cultural acquisition of a specific learned response among rhesus monkeys. In: Starek, D., Schneider, R., and Kuhn, H. J. (eds.), Progress in Primatology, Stuttgart: Fischer, pp. 279-288.

 2.   Galef, B. G., Jr. (1976). Social Transmission of Acquired Behavior: A Discussion of Tradition and Social Learning in Vertebrates. In: Rosenblatt, J.S., Hinde, R.A., Shaw, E. and Beer, C. (eds.), Advances in the study of behavior, Vol. 6, New York: Academic Press, pp. 87-88:”

    Παρόλα ταύτα, μου άρεσε ως ιστοριούλα και έτσι σας την παραθέτω μεταφρασμένη από εμένα, σκεπτόμενος ότι στη καθημερινότητά μας, θα συλλάβουμε τους εαυτούς μας σε παρόμοιες καταστάσεις. Η ιστορία μας λοιπόν έχει ως εξής:

 Πείραμα - Μέρος 1

   Υπάρχουν 5 πίθηκοι κλειδωμένοι σε ένα κλουβί, εμφανίζεται μία μπανάνα κρεμασμένη από την οροφή και υπάρχει μια σκάλα τοποθετημένη ακριβώς κάτω από αυτή.

  Όταν ξεκίνησε το πείραμα, όπως ήταν αναμενόμενο μόλις εμφανίστηκε η μπανάνα, αμέσως ένας από τους πιθήκους κατευθύνθηκε προς τη σκάλα, για να αρπάξει την μπανάνα. Ωστόσο, το σχέδιο ήταν, ότι από τη στιγμή που κάποιος θα ανέβει τη σκάλα, ο ερευνητής θα ψεκάσει με παγωμένο νερό τόσο το πίθηκο που πάει να αρπάξει τη μπανάνα όσο και τους άλλους τέσσερις ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους. Έτσι και έγινε.

   Όταν ένας δεύτερος δοκίμασε να ανέβει τη σκάλα, ο ερευνητής και πάλι , ψέκασε τον πίθηκο με παγωμένο νερό, καθώς και τους άλλους τέσσερις. Αυτό επαναλήφθηκε ξανά και ξανά μέχρι όλοι τους να μάθουν όλοι ότι αναρρίχηση στη σκάλα ισούται με κρύο νερό για όλους με αποτελέσμα τελικά, κανείς πίθηκος να μην τολμά να ανεβαίνει τη σκάλα

 Πείραμα - Μέρος 2

   Μόλις οι 5 πίθηκοι γνώριζαν πλέον τη διαδικασία, ο ερευνητής αντικατέστησε έναν από τους πιθήκους με ένα νέο και άπειρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα μαϊμού μόλις εντόπισε την μπανάνα, πήγε να ανέβει τη σκάλα. Αλλά φευ..., μόλις οι άλλοι τέσσεροι πίθηκοι, κατάλαβαν τις προθέσεις του και γνωρίζοντας τι θα συμβεί, όρμηξαν πάνω του και τον ΄΄πλάκωσαν στο ξύλο΄΄ μέχρι που αυτός απελπίστηκε και δεν επιχείρησε να ξανανέβει. Έτσι λοιπόν ο νέος πίθηκος έμαθε ότι ΄΄Δεν πάμε στη σκάλα και δεν επιχειρούμε να πιάσουμε τη μπανάνα΄΄, χωρίς παράλληλα να γνωρίζει την ύπαρξη του παγωμένου νερού και του τι είχε προηγηθεί με τους υπόλοιπους.

Αυτό επαναλήφθηκε άλλες 3 φορές με ένα νέο πίθηκο κάθε φορά μέχρι που οι 4 από αυτούς είχαν αντικατασταθεί και είχε μείνει μόνο ένας ΄΄παλιός΄΄ που είχε υποστεί τη βάσανο διαδιακασία του παγωμένου νερού.

Πείραμα - Μέρος 3

   Τώρα ήρθε η ώρα της αντικατάστασης του εναπομείναντα ΄΄παλιού΄΄ πιθήκου με έναν νέο. Αυτός μόλις μπήκε στο κλουβί φυσικό ήταν να τρέξει προς τη σκάλα για να πάρει τελικά μόνο ξυλοφόρτωμα από τους άλλους αντί της ΄΄δελεαστικής΄΄ μπανάνας που μόλις είχε εντοπίσει στην οροφή του κλουβιού. Μόλις τελείωσε αυτό και ο νέος ΄΄πείστηκε΄΄ να μην ξαναεπιχειρήσει για την μπανάνα, γυρίζει με απορία στο πρόσωπό του προς τους άλλους ζητώντας να καταλάβει το λόγο γιατί τον χτύπησαν ενώ προσπαθούσε να πάρει μία μπανάνα, κάτι που θεωρούσε απολύτως λογικό και φυσιολογικό. Οι άλλες τέσσεροι πιθήκοι σταμάτησαν και κοίταξε ο ένας τον άλλο με αμηχανία (Υπενθυμίζω ότι κανένας από αυτούς δεν είχε ψεκαστεί με κρύο νερό και έτσι δεν είχε πραγματικά καμία ιδέα γιατί ο νέος τύπος δεν επιτρεπόταν να πάρει την μπανάνα ), αλλά αυτό δεν είχε σημασία πλέον, ήταν πολύ αργά , οι κανόνες είχαν οριστεί.

Και έτσι , αν και δεν ήξεραν το λόγο, τον ξυλοφόρτωσαν μόνο και μόνο επειδή « αυτός είναι ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα εδώ γύρω ».

    Ας σκεφθεί ο καθένας από εμάς λίγο τη καθημερινότητά του και το δικό του ΄΄κλουβί΄΄ ... τι λέτε?  Πόσα πράγματα υπάρχουν που ΄΄ έτσι τα βρήκαμε και έτσι πρέπει να γίνονται΄΄ στη  ζωή μας?

Κωνσταντίνος (ενίοτε και ΄΄αιθεροβάμων΄΄)

{#emotions_dlg.rockon}

- Στείλε Σχόλιο
08 Σεπτεμβρίου 2013, 12:02
Ταξίδι σε POP/ROCK των 70s, 80s, 90s - Covers & Samplings
Μουσικές Εκπομπές  

Στις 9 Σεπτ. 2013 ξεκινά η 3η περίοδος της ΄΄Μουσικής του Αιθεροβάμονα΄΄ με τραγούδια τα οποία αποτελούν διασκευές ή χρησιμοποιούν ΄΄μέρη΄΄ άλλων.

Το νέο μεγάλο ταξίδι στη POP / ROCK ξένη μουσική το ξεκινώ από τη δεκαετία των 70s με αρχή το έτος 1970 και προσωπικές επιλογές αγαπημένων κομματιών και διασκευές αυτών, που ανακάλυψα και επέλεξα μέσα από ΄΄ταξίδια΄΄ μου, σε μουσικά siteς του Internet.   

 

Είναι χαρά μου οποιοδήποτε αγαπημένο τραγούδι θέλει κάποιος ακροατής/ρια να ακούσει να το συμπεριλάβω στη playlist στις επόμενες εκπομπές μου. Απλά αυτό που έχει να κάνει είναι να μου το στείλει σε προσωπικό μήνυμα.

 

Καλή αρχή λοιπόν, με ΄΄προσκεκλημένους΄΄ αυτή τη Δευτέρα 9/9/13, στις 20.00 - 22.00, τους:

 

Aretha Franklin, Phil Perry, Brook Benton, Tony Joe White, Boozoo Bajou, B.J. Thomas, Milli Vanilli, Manic Street Preachers, Bobby Sherman, Mama Cass Elliot, Christie, Joe Dassin, Creedence Clearwater Revival, Hanoi Rocks, Bo Bice, Ides of March, Chicago, Led Zeppelin, Pacifika, Deep Purple, Ricky Nelson, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Abakus, Devlin.

 

Κωνσταντίνος (Αιθεροβάμονας)

{#emotions_dlg.rockon}

- Στείλε Σχόλιο
01 Σεπτεμβρίου 2013, 13:15
Περί Υποκρισίας
Υποκρισία  

Η Υποκρισία, μαζί με πολλά άλλα .... είναι και θα είναι πάντα επίκαιρη όσο υπάρχουν άνθρωποι.
Συνέλεξα μερικά αποφθέγματα από διάφορα Blog του διαδικτύου και τα παραθέτω παρακάτω.

Και πώς κοιτάς το σαρίδι στο μάτι του αδελφού σου και δεν βλέπεις το δοκάρι μέσα στο δικό σου μάτι;

Ιησούς

 

Η ζημιά που κάνουμε και αυτή που υφιστάμεθα δεν ζυγίζονται με την ίδια ζυγαριά.

Αίσωπος

 

Συχνά ένα ευγενικό πρόσωπο κρύβει ακάθαρτους τρόπους.

Ευριπίδης

 

Ο καλύτερος τρόπος για να ζείς έντιμα σε αυτό τον κόσμο είναι να είσαι αυτό που προσποιείσαι ότι είσαι.

Σωκράτης.

 

Υποκριτής: ο άνθρωπος που δολοφόνησε και τους δύο γονείς του... παρακαλεί στο έδαφος για έλεος που είναι ορφανός.

Abraham Lincoln

 

Είναι ευκολότερο να αγωνίζεται κάποιος για τις αρχές του, παρά να ζει σύμφωνα με αυτές.

Alfred Adler

 

Ευγένεια: η πιο αποδεκτή υποκρισία.

Ambrose Bierce


Ένας υποκριτής είναι το είδος πολιτικού που θα έκοβε ένα δέντρο και θα ανέβαινε στο κούτσουρο για να κάνει μια ομιλία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Adlai E. Stevenson

 

Οι άνθρωποι που κάνουν τους πολέμους, οι άνθρωποι που μετατρέπουν τους συντρόφους τους σε σκλάβους, οι άνθρωποι που σκοτώνουν και βασανίζουν και λένε ψέματα στο όνομα των ιερών σκοπών τους, με μια λέξη οι πραγματικά κακοί άνθρωποι, δεν είναι ποτέ οι ταβερνιάρηδες και οι αμαρτωλοί. Είναι πάντα τα ενάρετα και αξιοσέβαστα εκείνα άτομα με τα λεπτότερα συναισθήματα, τους καλύτερους εγκεφάλους και τα ευγενέστερα ιδανικά.

Aldous Leonard Huxley

 

Ο μεγαλύτερος υποκριτής είναι αυτός που παύει να αντιλαμβάνεται την απάτη του, αυτός που ψεύδεται με ειλικρίνεια!

Andre Gide


Έχουμε δύο είδη ηθικής το ένα δίπλα στο άλλο:: ένα που διακηρύσσουμε, αλλά δεν ασκούμε κι ένα άλλο που ασκούμε αλλά σπάνια διακηρύσσουμε.

Bertrand Russell


Καθάρισε το δάκτυλό σου πριν δείξεις τα ψεγάδια μου.

Benjamin Franklin

 

Όπως κανένας δρόμος δεν είναι τόσο τραχύς όσο αυτοί που έχουν μόλις επιδιορθωθεί, έτσι και κανένας αμαρτωλός δεν είναι τόσο αδιάλλακτος όσο εκείνοι που έχουν μόλις μετατραπεί σε αγίους.

Charles Caleb Colton

 

Εάν ο Διάβολος γελά ποτέ, πρέπει να το κάνει με τους υποκριτές. Αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θαύματά του. Τον υπηρετούν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο χωρίς καμιά αμοιβή.

Charles Caleb Colton

 

Είναι ευκολότερο να προσποιείσαι ότι είσαι αυτό που δεν είσαι, από το να κρύψεις αυτό που πραγματικά είσαι. Αυτός που μπορεί να τα επιτύχει και τα δύο, έχει ελάχιστα να μάθει για την υποκρισία.

Charles Caleb Colton

 

 Η υποκρισία τα καταφέρνει πάντα θαυμάσια με τις υποσχέσεις της, αφού δε σκέπτεται να προχωρήσει ποτέ πιο πέρα, οπότε δεν της στοιχίζουν τίποτα.

Edmund Burke

 

Η αυτοπροβολή και επίδειξη είναι ένα αδιαμφισβήτητο σημάδι υποκρισίας.

Edwin Hubbel Chapin

 

Ζήστε την αλήθεια, αντί να την διακηρύσσετε.

Elbert Hubbard

 

Η υποκρισία είναι ο φόρος τιμής που αποτίει η κακία στην αρετή.

Francois de La Rochefoucauld

 

 Η ουσία της ανηθικότητας είναι η τάση να εξαιρούμε πάντα τον εαυτό μας..

Jane Addams

 

Ένας άνθρωπος έχει γενικά δύο λόγους για να κάνει ένα πράγμα: έναν που φαίνεται καλός και έναν πραγματικό.

J. Pierpoint Morgan

 

Μόνο ο υποκριτής είναι πραγματικά σάπιος μέχρι τον πυρήνα.

Hannah Arendt

 

 Είναι ένα τέχνασμα μεταξύ των ανέντιμων να προσφέρουν θυσίες που δεν χρειάζονται, για να αποφύγουν να κάνουν αυτές που χρειάζονται.

Ivan Goncharov

 

Σκέψου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου και θα καταλάβεις πόσο μικρή πιθανότητα έχεις στην προσπάθειά σου να αλλάξεις τους άλλους.

Jacob M. Braude

 

Τίποτα δεν χρειάζεται τόση μεταρρύθμιση όσο οι συνήθειες των άλλων ανθρώπων.

Mark Twain

 

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας βλέπουμε στον καθρέφτη το ίδιο αθώο, έντιμο πρόσωπο που έχουμε δει εκεί από την παιδική μας ηλικία.

Mignon McLaughlin

 

Θα πρέπει κάποιος να εξετάσει επί πολύ χρόνο τον εαυτό του, πριν σκεφτεί να κατηγορήσει άλλον.

Molière

 

Τα λόγια είναι ένα πράγμα, η πράξη ένα άλλο. Πρέπει να εξετάζουμε το κήρυγμα και τον ιεροκήρυκα πάντα διακριτά και ξεχωριστά

Montaigne

 

Όταν λες ότι συμφωνείς σε γενικές γραμμές με ένα πράγμα, στην πραγματικότητα εννοείς ότι δεν έχεις την παραμικρή πρόθεση να το κάνεις.

Otto von Bismarck

 

Πόσο έξυπνος είσαι, αγαπητέ μου! Ποτέ δεν εννοείς , ούτε λέξη, απ’ αυτά που λες.

Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

 

Η αξία μιας ιδέας δεν έχει καμιά σχέση με την ειλικρίνεια του ανθρώπου που την εκφράζει.

Oscar Wilde

 

Εκείνοι που προσπαθούν να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους μπορούν να το κάνουν μόνον ακολουθώντας τον όχλο.

Oscar Wilde

 

Εκείνοι που επιθυμούν να εμφανιστούν σαν μορφωμένοι στους ανόητους, φαίνονται σαν ανόητοι στους μορφωμένους

Quintilian

 

Κάθε άνθρωπος είναι μόνος του ειλικρινής. Με την είσοδο όμως ενός δεύτερου ατόμου αρχίζει η υποκρισία.

Ralph Waldo Emerson

 

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μπορεί να φέρεται φιλικά στα θύματα που σκοπεύει να φάει έως ότου τα φάει.

Samuel Butler

 

Διαβάζει σωστά τη Γραφή εκείνος που μετατρέπει τις λέξεις σε πράξεις.

Saint Bernard of Clairvaux

 

Τα μαθηματικά δεν επιτρέπουν καμιά υποκρισία και καμία ασάφεια.

Stendhal

 

Το μόνο πράγμα χειρότερο από έναν ψεύτη είναι ο ψεύτης που είναι επίσης υποκριτής!

Tennessee Williams

 

Κανείς δεν πιστεύει αν δε ζει σύμφωνα με την πίστη του.

Thomas Fuller

 

Όλοι μας είμαστε τέλειοι στην άσκηση της αρετής από απόσταση.

Theodore M. Hesburgh

 

Πόσο σπάνια ζυγίζουμε τους γείτονές μας στην ίδια ζυγαριά μ’ εμάς!

Thomas à Kempis

 

Πόσο απερίγραπτη είναι η ευτέλεια της υποκρισίας! Πόσο φρικτό είναι να είσαι ένας κακόβουλος και κακοήθης υποκριτής.

Voltaire

 

Ο λύκος αρρώστησε, ορκίστηκε να γίνει μοναχός - αλλά όταν έγινε καλά, ήταν και πάλι λύκος.

Walter Bower

 

Όλοι αγαπούν ένα κυνήγι μαγισσών εφ' όσον κυνηγιέται η μάγισσα κάποιου άλλου.

Walter Kirn

 

Ένας υποκριτής περιφρονεί αυτούς που εξαπατά, αλλά δεν σέβεται καθόλου τον εαυτό του. Θα έπεφτε, εάν μπορούσε, επίσης θύμα του.

William Hazlitt

 

Η μόνη κακία που δεν μπορεί να συγχωρηθεί είναι η υποκρισία. Η μεταμέλεια ενός υποκριτή είναι επίσης υποκρισία.

William Hazlitt

 

Ο Θεός σας έχει δώσει ένα πρόσωπο, και φτιάξατε για τον εαυτό σας ένα άλλο.

William Shakespeare.

 

Σε ελάχιστους αρέσει να ακούν τις αμαρτίες που αρέσει στους ίδιους να κάνουν.

William Shakespeare.

 

Απόφυγε να κρίνεις, γιατί είμαστε όλοι αμαρτωλοί.

William Shakespeare.

(Ναι, τα διάβασα και εγώ πριν τα κάνω Copy-Paste, Smile).

 

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
aitherovamonas
Αιθεροβάμων (Κωνσταντίνος)
αιθερο - βάμων στον ελεύθερο χρόνο (όταν υπάρχει !)
από ΒΙΝΥΛΙΟΥΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/aitherovamonas

Μουσική και Επιλογές από απόψεις, σκέψεις και φιλοσοφία παρελθόντων χρόνων, που μπορούν (που ξέρεις;) να βάλουν το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο αύριο.... έναν καλύτερο άνθρωπο .... γιατί όλοι λίγο ή πολύ, έχουμε ελλατώματά ή/και πάθη .... 
Tags

2022 Eυτυχία Humour Άνθρωποι Αλαζονεία Αλήθεια Ανθρωπος Ασκητική Εγωϊσμός Εκπομπή Ελληνικό έντεχνο Ελύτης Επετειακή Εκπομπή Επιλογές Ευτυχία Ζεϊμπέκικο Ζωή Ιστορίες .... Καλοσύνη Κάπου εδώ γύρω είμαι....πάντα.....με αγαπημένη μουσική... Μοναξιά Μουσικές Εκπομπές Μουσική Οι περιορισμοί μας Πάθη Προβλήματα προβολή Υποκρισία Χρόνος Ψυχή
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links