αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Απέλπιδα προσπάθεια αυτογνωσίας
Ας μάς θυμίσουν τα λουλούδια, γιατί η βροχή είναι απαραίτητη
28 Φεβρουαρίου 2021, 18:06
Επιστολή στην υπουργό "Παιδείας"


Σε παρένθεση βρίσκονται όλα όσα θα ήθελα πραγματικά να πω, αλλά είπα να διατηρήσω ένα ύφος υποτυπώδους ευγένειας...

Αξιότιμη κ. Κεραμέως (νεοφασίζον κομματόσκυλο),

βρισκόμενη στο τέλος της Γ' Λυκείου και έχοντας "διανύσει" μια πορεία δώδεκα κοπιαστικών χρόνων, αντί να νιώθω έτοιμη για την πρώτη μεγάλη πρόκληση της ζωής μου προς διεκδίκηση (ούτε καν εκπλήρωση) των ονείρων μου, νιώθω μάλλον καταπονημένη και εξαντλημένη. Και δυστυχώς δεν είμαι η μοναδική... Εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των μαθητών του Ελληνικού Σχολείου δεν παιδεύεται απλά, αλλά ταλαιπωρείται από την ανεπάρκεια του εκάτοστε εκπαιδευτικού συστήματος. 

  Δεν θα αναφερθώ στις χρόνιες αδυναμίες του, διότι θα γίνω γραφική και δεν το επιθυμώ. Ωστόσο, φέτος, που οι χειρίσμοι σας, κυρία Κεραμέως, θα έπρεπε αναντίρρητα να χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή, κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να συνθλίψετε κάθε μαθητική ύπαρξη. Webex και ξερό ψωμί, ενώ τα απογεύματά μας αναλώνονται στο διαδικτυακό zoom ή skype, γιατί δεν γίνεται να περάσεις χωρίς φροντιστήριο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (άξιες, αλλά πολλές φορές και τυχερές οι εξαιρέσεις αγαπητή, μην πάρεις θάρρος). Σταθερά 8 με 10 ώρες μπροστά απο έναν υπολογιστή, ενώ πολλοί άτυχοι βρίσκονται μπροστά από ένα κινητό οθόνης πέντε ιντσών. Λυπάμαι το σώμα και τη ψυχή μας που την ποδοπατάτε καθημερινά... Εν τω μεταξύ, νομίζω πως η εναλλαγή των τριών πλατφόρμων είναι η μοναδική εναλλαγή στη ζωή μου τους τελευταίους μήνες. Θλιβερή διαπίστωση για μια έφηβη... Και έστω ότι  περάσω στη σχολή που θέλω, λογικά θα "φάω" ξύλο αν τολμήσω να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, οπότε μήπως να κάτσω στην μικρή μου πόλη, Νίκη μου και να μην εχω ιδιαίτερες επιδιώξεις? Σώφρον μου φαίνεται... Αλλά ο "σωφρωνισμός" δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ψηφίσατε αλλαγές στο μέσο της χρονιάς που θα ισχύσουν και για την φετινή Γ' Λυκείου ( τι παίρνουν οι σύμβουλοί σου Νίκη μου και δεν μάς δίνουν??), επαναφέρατε την εξοντωτική και άδικη Τράπεζα Θεμάτων για την Α' και Β' Λυκείου, τα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς βρίσκονται πανελλαδικώς σε μια κατάσταση "άνοιξε-κλείσε", ας μην αγγίξουμε το ζήτημα των εντελώς αποκλεισμένων από την εκπαίδευση. Και φυσικά δεν εκλείπουν αυτοί που μάς κατηγορούν για ανούσια παράπονα και μάς χαρακτηρίζουν "ευνοημένη" γενιά. Φαντάζομαι, υπουργέ, ανήκετε και εσείς σε αυτή τη μερίδα.

 Σε τι ακριβώς είμαστε "ευνοημένοι" ? Που ξοδεύουμε τη μέρα μας μπροστά από μια συσκευή γεμάτη ακτινοβολία, που δεν βλέπουμε τους φίλους μας, που αδυνατούμε να πάμε στο αγαπημένο μας μαγαζί να εκτονωθούμε, σωματικά έστω, που δεν μάς απομένει ελεύθερος χρόνος ούτε για δείγμα, που αποκτάμε μυοσκελετικά προβλήματα και πονοκεφάλους από τα 18, που πίνουμε καφέδες και χάπια με συγκλονιστική συχνότητα, που αποκτάμε ψυχικές διαταραχές, που νιώθουμε τύψεις απέναντι στους άνεργους πλέον γονείς μας για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν για να καλύψουν τα δίδακτρά μας, που υπακούμε στους κανονισμούς μιας κυβέρνησης που μάς υποτιμά??? 

Και η ειρωνεία έγκειται στο γεγονός ότι σύντομα θα "γιορτάσουμε" την εθνική απελευθέρωσή μας! Εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτό το "θέατρο του παραλόγου" , αρνούμαι να "γιορτάσω", γιατί πολύ απλά δεν νιώθω διόλου ελεύθερη. Πάψτε, επιτέλους, να αντιμετωπίζετε τη ζωή μας σαν να είναι ένα σύνολο από "πτώματα σκοτωμένων ωρών", δώστε μας την παιδεία και την εκπαίδευση που χρειαζόμαστε. Εύχομαι στο μέλλον να μη χάσω τη μαχητικότητά μου, αξιότιμη Κεραμέως, καθώς απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι θα έρθουν κι άλλα, χειρότερα...

                                                                                                     Με εκτίμηση (ούτε καν), 

                                                                                      ένα από τα εξαντλημένα σου πειραματόζωα.


39 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
crazyforguitars


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/crazyforguitars


Tags

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης

    template design: Jorge