Το ΥποβρύχιΟ
Γιατί "..ο καθένας έχει την πρέζα του.." όπως είπε και ο Παύλος..
19 Αυγούστου 2012, 17:22
Μια βόλτα με λέξεις..


Μεσημέρι μέσα Αυγούστου..μεσημέρι μέσα αυτού του μήνα που ο αυτοκράτορας εκείνος του έδωσε το όνομά του και του βαλέ και μια μέρα που έκλεψε από τον παρεξηγημένο κουτσοΦλέβαρο..

Η ζήλια κάνει άσχημα πράγματα..ατιμωτικά, ο ξάδερφός της όμως ο φθόνος κάνει πράγματά απερίγραπτα, πράγματα που μόνο εκείνος ξέρει γιατί τα κάνει μα ούτε και κείνος μπορεί να εξηγήσει..

Μεσημέρι και η ζωή κινείται με την ίδια σταθερή ταχύτητα που κινείται πάντα, μόνο που λόγο μεσημεριού έχουμε παραισθήσεις πως είναι η ώρα εκείνη που η μέρα περπατάει πιο σιγά..πως λόγω θερμοκρασίας επηρεάζεται και η γη και σταματάει..

ακόμα μια ψευδαίσθηση..ακόμα ένα ψέμα που κατοικεί στο μέσα μας και δεν έχουμε ποτέ μας εξετάσει..αλλά δεν πειράζει, αυτή είναι από κείνες τις ακίνδυνες ψευδαισθήσεις..

Αν έχουμε φύλακα Άγγελο ο δικός μου πρέπει να είναι σε κάνα καταγόγι αυτή την ώρα και να μπεκροπίνει..δεν ξέρω αν εγώ του δημιουργώ κατάθλιψη ή κατά πόσο είχε ροπή στο ποτό από πάντα..

όπως και να χει..δεν τον αδικώ..και τον ευχαριστώ κιόλας..καθότι αν ήταν συνέχεια καρφωμένος πίσω από την δεξιά μου ωμοπλάτη σίγουρα τότε δεν θα ζούσα τόσο έντονα αυτό που οι πολλοί λένε ζωή, αυτό που οι λίγοι λένε παιχνίδι και αυτό που οι πιο σοφοί ακόμα να ονομάσουν..καθώς γνωρίζουν πως (περι)ορίζεις ότι ονοματίζεις..

στίχοι και μελωδία για διάλειμμα..

https://www.youtube.com/watch?v=rUCDWjxfTwI&feature=related

 

 

Κρίση..

πόσα έχουν ειπωθεί πόσα έχουνε γραφτεί μα κυριότερο πόσα έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας..

κάποιοι βρήκαν και ευκαιρία να πούνε και εξυπνάδες και να αποδείξουν τον νου τους που ικανότητα μεγάλη έχει στην περιγραφή και την εξήγηση..

έτσι ακούστηκαν και ατάκες του στυλ.."η κρίση είναι κρίση θεσμική", "η κρίση είναι κρίση αρχών, ηθών, κουνουπιών..κτλ. κτλ. .."

Σύγχυση επικρατεί στον κόσμο..σύγχυση και απορία που εκφράζεται βίαια..που εκφράζεται με βία..μέσω της βίας..της λεκτικής της ψυχολογικής, της τρομοκρατικής, της βίας της ολοκληρωτικής..

μια βία που λιώνει κάτω από το βάρος της, συνειδήσεις, αναστολές και αρχές..

μια βία που δεν στοχεύει..που έχει άπειρη δύναμη αλλά αυτοεξαντλείτε..μια βία που το ένα εκατοστό της να είχε στοχευθεί σωστά θα είχε πάρει και θα είχε σηκώσει κάθε κώλο που γυαλίζει δερμάτινες καρέκλες..

κρίμα..

μια λέξη που εκφράζει απογοήτευση για μια κατάσταση που κατευθύνεται ή έφτασε ήδη σε λάθος σημείο επαφής με το σύμπαν ή και το πεπρωμένο..

όταν είναι φρέσκια και ωμή αυτή η κατάληξη εκφράζεσαι με το "κρίμα", πόσες φορές όμως όταν αποστασιοποιήθηκες δεν είπες "καλύτερα έτσι, καλύτερα.."::

 

καλός σας απόγευμα..

Υ.Γ. τα δελφίνια μην ξεχνάτε..

Υ.Γ.2 προσπαθήστε να είστε λίγο καλύτεροι εσείς και μην κοιτάτε τους/το γύρω σας..

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
demetresopc
κάτι θα βρω..
από ΛΕΥΚΩΣΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/demetresopc

Υποβρύχιο, που αναδύεται όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν ή το απαιτούν..


Tags

Αλαμπουρνέζικα αλαμπουρνέζικα Διαπιστώσεις Αλαμπουρνεζικα προσωπικα Διαφήμιση Ερωτήσεις Ερωτήσεις.. Ιστορίες Διασκευασμένο Κλεμένο Ιστορίες.. Λίγες λέξεις με εικόνες.. Περι blog ανάγνωσμα Περί κανιβαλισμού προσωπικά Προσωπικά..πολύ προσωπικά.. Σχόλιο σε άλλο Blog
Επίσημοι αναγνώστες (12)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links