αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
30 Ιουνίου 2021, 15:05
Αποστολή ολοκληρώθηκε


Τέλος για τη φετινή σεζόν. Όλα τα στάδια ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Μέσα από δυσκολίες που με έκαναν δυνατότερη, με μεγαλύτερο κέρδος από όλα τη γνώση και την αγάπη μου γι' αυτήν που συνεχώς μεγαλώνει. 

Αποστολή ολοκληρώθηκε

Μέχρι την επόμενη.... 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


30 Ιουνίου 2021, 03:40
Μικρές απολαύσεις


Αυτός ο πρώτος πρωινός καφές χαζεύοντας τη θάλασσα. Πριν η πόλη ξυπνήσει καλά καλά. Με μονή συντροφιά τα πουλιά και τις ψαρόβαρκες. Χωρίς ήχους ανθρώπων και φασαρία. Διαβάζοντας κάτι αγαπημένο, με την σκέψη μακριά από αρνητικες εικονες, ονειροπολώντας. 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ένα επίπεδο ακόμη στο παιχνίδι της ζωης και πάω για το επόμενο. 


- Στείλε Σχόλιο


29 Ιουνίου 2021, 04:41
Η καλημέρα


Είναι μια λέξη. Μια λεξουλα που γεννιέται από δύο άλλες μικρές σταγόνες. Και ποτίζει την ψυχή. Την δροσίζει. Δεν έχει σημασία αν ο άλλος είναι δίπλα σου ή αν είναι μακριά. Καμιά φορά το μακρινό είναι ομορφότερο, γιατί κουβαλάει τη δροσιά της θαλασσινής αύρας και το σφύριγμα των πλοίων από τα λιμάνια. Μπορεί να έρχεται με τον ήχο ενός μηνύματος, συνοδεία τιτιβισματος χελιδονιών και παρέα με τα σπουργιτια στις γλάστρες της βεράντας. 

Καλημέρα... Έτσι απλά. Γιατί είτε κοντά είτε μακριά είναι όμορφο να το λες σε εκείνους που έχεις στην καρδιά σου. 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


27 Ιουνίου 2021, 08:09
Συνύπαρξη


Όλα είναι εδώ

Κούραση και ικανοποίηση

Διάθεση για δημιουργία και πίεση χρόνου

Απώλεια και νέες προκλήσεις

Θλίψη και δύναμη

Προσπαθεια και "βάλτος"

Επιτυχία κι αποτυχία

Γνώση και κενό

Σχέδια και ανατροπές

Όλα είναι εδώ, μέσα μου

Αυτή είμαι εγώ.. ένα μείγμα αντιθέσεων 


- Στείλε Σχόλιο


24 Ιουνίου 2021, 04:37
Το project


Αύριο πρέπει να παραδώσω τον τελευταίο  σχεδιασμό project για φέτος. Λογικά η επόμενη ανάθεση θα έρθει το φθινόπωρο αλλά είναι νωρίς για να το σκεφτώ ακόμη. Έχω τον υπολογιστή ανοιχτό μπροστά μου, όλον τον σχεδιασμό στο μυαλό μου αλλά είναι αδύνατο όσα σκέφτομαι να μπουν σε μια σειρά και να τα καταγράψω οργανωμένα. Σκέφτομαι πως αν μου ζητούσαν να το υλοποιήσω σήμερα θα μπορούσα. Αν μου ζητούσαν να παρουσιασω τις επιμέρους δράσεις σε κάποιο κοινό θα μου ήταν εύκολο όπως και να δημιουργήσω το ψηφιακό υλικό. Γιατί, λοιπόν, αρνείται το μυαλό να γράψει αυτό το δεκασελιδο; Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Όλη τη φετινή χρονιά κάθε φορά που πλησίαζε η τελική ημερομηνία είτε για την παράδοση κάποιας εργασίας στη σχολή είτε για να παραδώσω στην προϊσταμένη μου κάποια έκθεση ο εγκέφαλος εγνεφε αρνητικά. Έγραφα, έσβηνα, κοιτούσα τη λευκή οθόνη ανίκανη σχεδόν να τοποθετήσω τις λέξεις, οι οποίες τόσο ξεκάθαρα βρίσκονταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σε σειρά στο "χαρτί". Μέχρι την στιγμή που ένιωθα να με πλησιάζει η λήξη. Ως εκ θαύματος στην εκπνοή λυνόμουν κι όλα έτρεχαν σαν νερό. Και ολοκληρωνόταν...

Μοιάζει λες και όλη η ζωή είναι ένα ατελείωτο project. Η μία δράση μετα την άλλη αλλά χωρίς να υπάρχει τελική αξιολόγηση και ημερομηνία παράδοσης.  Ίσως φταίνε τα θέματα καθημερινότητας που πιέζουν παρά πολύ, το γεγονός πως νιώθω σαν ισορροπιστής σε τεντωμένο σχοινί, ίσως η τηλεργασια που με κάνει να βλέπω πλέον υπολογιστή και ενστικτωδώς να θέλω να τον κλείσω. Λες και το μυαλό αυτοπροστατευεται και λέει φτάνει. Ως εδώ...  

Σκέφτομαι το βιβλίο μου. Εκείνο που ήθελα να ολοκληρώσω... Σαν όνειρο θολό μου μοιάζει τωρα.

Χρειάζομαι ξεκούραση...Σωματικά και ψυχικά. Αλλά όλα τρέχουν. Κι εγώ πρέπει να τα βάλω σε μια σειρά και να βρω χρόνο για το διάλειμμα...

Για την επόμενη εβδομάδα πάντως δεν προβλέπεται. Ας βάλω λίγη μουσική... Κι ας αρχίσω. Η μέρα ξεκινά κι επίσημα.


- Στείλε Σχόλιο


22 Ιουνίου 2021, 05:04
Λίγο πριν η μέρα ξεκινήσει


(Η μάλλον λίγο αφού ξεκίνησε για να είμαι σαφής... )

Πίνοντας τον πρωινό καφέ στο μπαλκόνι μου κι οργανώνοντας τις υποχρεώσεις της ημέρας απολαμβάνω τα ελάχιστα λεπτά που απέμειναν μέχρι να πάω στη δουλειά. Οι σκέψεις έρχονται απανωτά η μία στην άλλη και ο χρόνος (πόσο μυστήριο αυτός χρόνος) κυλάει σαν την άμμο στα δάχτυλά μου (Για φαντάσου! Ένα ξένοιαστο παιδικό παιχνίδι πώς έγινε σύμβολο του καθημερινού αγώνα δρόμου!!!) 

Σκέφτομαι πόσο έμεινε ακόμη μέχρι να κλείσουν οι κύκλοι. Τις επόμενες δέκα μέρες έχω να παραδώσω απολογιστικες εκθέσεις, στον σχεδιασμό ενός project και να δώσω το τελευταίο μάθημα πριν το πτυχίο.

Κι εκεί άλλη σκέψη έρχεται κι άλλο συναισθήμα Μου κόστισε πολύ που δεν πράγματοποιήθηκε η συναυλία μας. Μου έλειψε φετος πολύ η διαδικασία αυτή. Όλη την χρονιά...ελπίζω του χρόνου...

Πέρασε η ώρα. Η μέρα ξεκινά. Ανάσα... τελευταία γουλια καφέ.  

Καλημέρα


- Στείλε Σχόλιο


21 Ιουνίου 2021, 05:00
Οι γλάροι


Μεγάλωσα μαζί με τους γλάρους. Ζώντας κυρίως σε νησιά όλη μου τη ζωή τους εμαθα για φίλους. Τους χαζευα να κάνουν βουτιές, να ακολουθούν τα καΐκια των ψαράδων, να κάνουν γύρους πάνω απ' τα κύματα, να κουρνιάζουν ο ένας δίπλα στον άλλο στις νησίδες της άμμου τον χειμώνα για να προστατεύονται από το κρύο. 

Είναι, όμως, τρεις μέρες που σαν να άλλαξε το πέταγμα τους. Με τρομάζει. Μοιάζει να πετούν σαν να θέλουν να ξεφύγουν. Και το κρωξιμο τους!! Ακούγεται σαν σε πανικό, σαν τρομαγμένη κραυγή και προειδοποίηση. Με ξύπνησε το ξημέρωμα κι όσο κι αν προσπάθησα να διώξω απ' τα αυτιά μου τον ήχο και να αλλάξω διάθεση δεν τα κατάφερα. Δεν μπόρεσα να παραδοθω στον ύπνο ξανά. Απέμεινα με το κεφάλι βαρύ και τη ψυχή φορτωμένη.

Θα φύγω. Θα πάω μέχρι τη θάλασσα στη προβλήτα. Ίσως τους δω εκεί να στέκονται στα βραχάκια ή να πετουν στο βάθος ψαρεύοντας κυνηγώντας τις βάρκες. 


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.


Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης