αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
07 Ιουλίου 2021, 14:17
Το βιβλίο


Είχα να το διαβασω εφτά χρόνια (λενε ότι το εφτα είναι σημαδιακος αριθμός αλλά έχω πάψει εδώ και χρόνια να πιστεύω σε σημάδια). Την τελευταία φορά που το ειχα ανοίξει είχα σημειώσει στα περιθώρια των σελίδων του τις σκέψεις μου. Ή μάλλον κάτι περισσότερο από σκέψεις: ένα ημερολόγιο ψυχής βγαλμένο από την ιστορία μας. 

Άρχισα να διαβάζω μια μια τις γραμμές . Δεν μπόρεσα. Ούτε τις λέξεις του συγγραφέα ούτε τις δικές μου. Με δάγκωναν, με εγδερναν. 

Πόσο ανόητοι είμαστε ώρες ώρες ορισμενοι ανθρωποι. Νομίζουμε μπορούμε να κυριαρχήσουμε στα συναισθήματα μας, να ορίσουμε την καρδιά μας. Μπορεί να μοιάζει ορισμένες φορές ότι τα καταφέρνουμε. Ξεγελάμε τους άλλους,ίσως και τον εαυτό μας. Αλλά φτάνει μια στιγμή, το σημάδι ενός μολυβιού στο χαρτί για να θυμίσει: "Δεν ξεχνάει η καρδιά όταν έχει νιώσει. Είναι αδύνατον να την σταματήσεις. Μπορεί επιφανειακά να σκληρύνει, να γίνε πέτρα, η λάβα όμως καίει όπως στα σπλάχνα του ηφαιστείου."

Έκλεισα το βιβλίο. Το έβαλα πίσω. Δεν έχω κουραγιο και δύναμη να κοιτάξω κατάματα εκείνη την αμαζόνα, που παλεύει να σπάσει τα δεσμά και να καλπάζει ελεύθερη, και να της πω πως όλα έχουν τελειώσει πια για εκείνη


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.


Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης