αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
17 Σεπτεμβρίου 2021, 08:19
Αλλού κι εκεί


Εκεί είναι τα σημαντικά...

Εκεί που το  δάκρυ κυλά καυτό  χωρίς θόρυβο, διακριτικά

Εκεί που το χαμόγελο σκάει με πίκρα και δύναμη

Εκεί που το γέλιο βγαίνει αβίαστα 

Εκεί που οι κουβέντες δροσίζουν 

Εκεί που το άδειασμα γεμίζει

Κι αφού είναι εκεί, οι άνθρωποι γιατί μένουμε αλλού;  


- Στείλε Σχόλιο


08 Σεπτεμβρίου 2021, 15:16
Περπατώντας στη βροχή


Μ' έπιασε η μπόρα καθώς επέστρεφα στο σπίτι. Έχω μια ξεχωριστή αγάπη στο περπάτημα στη βροχή. Είναι αναζωογονητικό, κάτι σαν κάθαρση, μια έκρηξη αισθήσεων. Άρχισα να παρατηρώ τα σύννεφα, τα ρυάκια στον δρόμο, τα πρώτα φύλλα που εγκατελειψαν τα δέντρα κι έγιναν φθινοπωρινοί ταξιδιώτες. "Κρύβουν μέσα τους την επιθυμία της φυγής, κάπως σαν κι εμένα", σκέφτηκα.

Γέμισαν τα μαγουλα και τα μαλλιά μου σταγόνες. Φθινοπωρινό χάδι, απαλό, αισθησιακα ανατριχιαστικό... Χάδι αναμνήσεων ενός άλλου φθινοπωρου. Πόσο μακρινό φαίνεται κι όμως ζωντανό. Σταμάτησα τις σκέψεις, όποιες σκέψεις. Άφησα μόνο την ανάμνηση. Κι ένιωσα ξαφνικά τη βροχή να γίνεται αλμύρα στα χείλη. 


- Στείλε Σχόλιο


04 Σεπτεμβρίου 2021, 10:03
Τα μπάνια του Σεπτέμβρη


Το χω πει πολλές φορές. Αγαπώ τη θάλασσα... Τη νιωθω κομμάτι μου, ένα με το δέρμα και το αίμα μου. Γι αυτό και φέτος που οι συνθήκες με είχαν όλο το καλοκαίρι μακριά της μου έλειψε πολύ. Την αναζητούσα σαν μια αγαπημένη μορφή. Απλωνα τα χέρια για να την πιάσω και χανόταν πίσω απ' τα βουνά.

Τώρα που επέστρεψα στη βάση μου κι άρχισε να μπαίνει το φθινοπωρινό πρόγραμμα σε σειρά βρέθηκα ξανά κοντά της. Στις αγαπημένες παραλίες του νησιού μου που αδειάζουν σιγά σιγά. Βουτια στα γαλανά νερά .Αχ τα μπάνια του Σεπτέμβρη ! Έχουν άλλη χάρη. Έχουν μια ξεχωριστή δροσια και γαληνη. Έχουν ανάσα κι ενέργεια που σε διαπερνά, κρύβουν κατι απ' τους πόθους των εραστών του καλοκαιριού και την ορμή των χειμωνιάτικων κυμάτων. 


- Στείλε Σχόλιο


01 Σεπτεμβρίου 2021, 22:29
Σαν μικρό παραμύθι...


Είχαν ξαπλώσει νωχελικα τα σύννεφα πάνω απ' το οροπέδιο. Τα χάδια του ήλιου ταξίδευαν στα βαμβακένια σώματα και τα έκαναν να απλώνονται οσο πιο πολύ μπορούσαν. Τα κύματα είχαν γαληνέψει κι αυτά. Η ελάχιστη αυρα  που κούρνιαζε πάνω τους ίσα που τα γαργαλουσε αλλά δεν ήταν αρκετή να τα ξεσηκωσει. 

"Βαρέθηκα, να κάθομαι άπραγο", είπε ένα σταγονακι και ξάπλωσε ανάσκελα.  Είδε τα αφράτα συννεφα και σκέφτηκε πως αν ανεβαινε πάνω στις απλωμενες κοιλιες τους θα μπορούσε να διασκεδάσει ώρες κάνοντας τραμπολίνο. Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, κολυμπησε ως την όχθη κι έκανε μια ανάποδη τούμπα στην καυτή αμμο. 

"Εδώ είμαστε!" αναφώνησε όλο χαρά, καθώς εξατμιζοταν και γραπωνε μια ηλιαχτίδα.

"Για πού το βάλαμε;"το ρώτησε εκείνη.

"Στο βουνό, για παιχνίδι", απάντησε το πρώην σταγονακι και την γαργαλησε.


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.


Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης