αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
weblog, "Giorgos_arazei"
" Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία... "
28 Σεπτεμβρίου 2007, 20:04
Πικρό ψωμί μέσα στα πλούτη μας τρυγάμε...


 

    Χθες χρειάστηκε για κάποιο λόγο να μπω ξανά μετά από πολύ καιρό σε λεωφορείο, να πάω Πειραιά, στον φίλο μου τον Γιάννη (Deos). Κόσμος πολύς, λαός...το λεωφορείο πηγαινε, το μυαλό μου ταξίδευε. Δίπλα μου, ένας αλλοδαπός κάθεται γέματος σκόνη απ' την οικοδομή. Πιο περα,όχι πολύ, ο άλλος φαίνεται με ενα χαμόγελο λες και το χεις ψεκασει με λακ...μαλλον ερωτευμενος θα ναι. Δίπλα του κάθεται ένας "κύριος" με μια δερμάτινη τσάντα και φαίνεται απελπισμένος.

     Θεέ μου, πως έχασαν οι άνθρωποι το νόημα του να ζεις... "Αγώνας για την επιβίωση" λένε όλοι. Μα...δεν είναι εκεί η ουσία, στο να επιβιώνεις! Η επιβίωση είναι απλά μια προυπόθεση μπας και λυτρώσουμε την ψυχή μας απ' τα δεινά μας. Πως φτάσαμε εδώ και που θα επιλέξουμε να πάμε τελικά?

   Μέσα απ' τη διαδρομή μου (του μυαλού και του λεωφορείου) βλέπω πολυκατοικίες, έτοιμες να ξεράσουν τα προβλήματα των οικογενειών που σκεπάζουν. Εδώ, οι άνθρωποι ζούνε σαν τα μυρμήγκια...ταλαίπωροι, δέσμιοι των χρεών, των απογοητεύσεων, των απελπισεων.

   Για το μόνο που αξίζει να μείνει κανείς εδώ είναι για το ότι ίσως γνωρίσεις κάποια προσωπικότητα, εξέχουσα. Τα μνημεία πια εδώ δεν φαίνονται, μερικοί φρόντισαν να τα σκεπάσουν αρκετά καλά με την κακία που πλανίεται.

    Ενα βλασταράκι έχει ξεκινήσει ένα μάταιο ταξίδι, απ΄τη μαμα γλάστρα προς το μπαλκόνι, στο καγκελο..Μα που πας κακομοιρικο? Είσαι ήδη καταδικασμένο...

    Θέλω να φτίαξω το σπίτι μου σε ένα ξέφωτο. Εκει που θα τελειώνει ο φραχτης μου, εκεί θα αρχιζει το δασος. Εκει που θα τελειώνει η αποθήκη μου, θα αρχίζει μια λίμνη γεμάτη ψαράκια και πουλιά. Εκει, αν με αξιώσει ο Θεος θα κάνω την οικογένειά μου. Μη μου καταστρέψετε και τούτο τ'ονειρο.

     Και κάτι τελευταίο. Ο Παρθενώνας, είναι πολύ ψεύτικος έτσι όπως τον καταντήσατε. Αν περνούσε απ'το χέρι μου, θα τον γκρέμιζα πρώτος.

 

                                   Τώρα κανείς μας δεν μετρά τα κατορθώματα

                                   πικρό ψωμί μέσα στα πλούτη μας τρυγάμε

                                   παιδιά κι απόγονοι και τρία τα πατώματα

                                 μα στην ψυχή, το παρελθόν τσιμπολογάμε...

 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


26 Σεπτεμβρίου 2007, 19:50
Ακολουθεί μουσική διαφήμιση.


 

     " Η επι της φήμης επικράτεια, ύβρις εστί", έλεγε ο Παυλάρας. Εγώ ακόμα όμως διάσημος και φημισμένος, μετά από πέντε χρυσούς δίσκους και συναυλίες στο εξωτερικό, δεν κατάφερα να γίνω, οπότε ας διαφημιστώ.

   Σήμερα λοιπόν και κάθε-ελπίζω-, Τρίτη-Τετάρτη (10.30μ.μ) με δυο φιλαράκια και δυο κιθαρούλες, σώνουμε την ψυχή  μας στην μουσική σκήνη "οι Βάτραχοι" (Σολωνος 103, Εξάρχεια μεριά).

 Υ.Γ  Οι μουσικοί που παίζουμε εκεί, τα λεφτά τα έχουμε χεσμένα, όπως και τα ποσοστά!


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
giorgos_arazei
Γιώργος
Λαβύρινθο και πόρτα μυστική σκάβω στο χώμα σαν σκαθάρι
από Αθήνα (εύχομαι να 'ναι προσωρινό...)Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/giorgos_arazei

Όλες οι καλές φαντασίες εδώ, θα βρουν χαραμάδα για να τρυπώσουν...Tags

έντεχνο νέα μέτρα ευρώπη
Επίσημοι αναγνώστες (10)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης