MusicHeaven blog Blogs
Home
...
Shadows...
30 2007, 02:25Αν υπρχει κποιο βιβλο για το οποο χουν ειπωθε πολλ, ττε αυτ σγουρα εναι η Σολομωνικ πως ονομζεται σωστ «Clavicula Salomonis» δηλαδ «Το Κλειδ του Σολομντα».
Η Σολομωνικ θεωρεται το σημαντικτερο βιβλο πρακτικς Μαγεας ταν πρκειται για την Τελετουργικ Μαγεα. Η Καμπαλιστικ Τελετουργικ Μαγεα πως την γνωρζουμε σμερα, βασζεται πνω σε αυτ το βιβλο. Τι εναι μως αυτ που κνει το συγκεκριμνο βιβλο τσο ξεχωριστ;
Στηριζμενοι στις Γραφς αλλ και σε θρλους, ο Βασιλις Σολομντας ισχυριζταν τι ζτησε απ τον Θε να του δσει γνση και δναμη που καννας λλος νθρωπος δεν εχε. Η προσευχ του εισακοστηκε και παρουσιστηκε σε αυτν ο Αρχγγελος Χομαδιλ ο οποος τον δδαξε την απκρυφη Γνση και επσης του παρδωσε να δαχτυλδι με το οποο μποροσε να εξουσιζει τους δαμονες. Την γνση αυτ ο Σολομντας την κατγραψε για να την λβει ο γιος του Δαυδ μετ τον θνατ του, γι αυτ συχν η Σολομωνικ αναφρεται και ως «Η Διαθκη του Βασιλι Σολομντα». Ο θρλος μως επσης αναφρει τι ποιος δεν εναι τοιμος να λβει ττοια γνση, ττε τα χειργραφα του Σολομντα δεν θα εναι παρ λευκς σελδες γι αυτν.
Απ ττε, ρχισαν να κυκλοφορον και κυκλοφορον ακμα πμπολλα βιβλα με τον ττλο «Σολομωνικ», για λγους καθαρ εμπορικος, γραμμνα στα Λατινικ, Ελληνικ, Ιταλικ, Αγγλικ, Γαλλικ και Γερμανικ, λα ισχυριζμενα τι εναι μεταφρσεις του γνσιου χειργραφου. Το γνσιο χειργραφο μως ακμα δεν χει βρεθε και εικζεται τι εναι γραμμνο στα Εβρακ*. Πολλ απ αυτ τα γραπτ δεν εναι τποτε λλο παρ Γρημρια αυτνομων Μυστν, λλα μια μικρ συλλογ γνσεων συγκεντρωμνη απ δω κι απ κει, υπρχουν μως και μερικ που μλλον εναι τα πλησιστερα του αυθεντικο, κρνοντας απ την χρονολογα γραφς τους αλλ και της ιστορας των συγγραφων. Αυτ μπορον να βρεθον σε Μουσεα μεγλων Ευρωπακν πρωτευουσν.


2 -


28 2007, 22:34
...


ποιος γνωρζει κτι παραπνω, ας μας το πει... Το παρακτω κεμενο μου το στελανε...

 

Οτι σας γραφω ισχυει νομικα.

ΟΙ κλησεις της δημοτικης δεν πανε πουθενα.... η εφορια δεν τις δεχεται γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια του οδηγου(αρα οταν καποιος κανει μια παραβαση και το οχημα ειναι για παραδειγμα καποιου συγγενη του ποιος θα τιμωρηθει ο ιδιοκτητης? η ο οδηγος? Ακομα αν μπορουσε ο δημος να τα παρει μεσω εφοριας νομιζεται θα εστελνε επιστολες στα σπιτια για οφειλη και οτι θα πανε εφορια?

Μην τσιμπατε.....Γι αυτο παιρνουν πινακιδες για να αναγκαζεται ο κοσμος
να πληρωσει.....Οι μονες κλησεις που πρεπει να πληρωνονται (η να πηγαινεις στο δικαστηριο) ειναι αυτες της αστυνομιας που στο τελος γραφουν δικασιμη την... μερα. Η Δημοτικη αστυνομια δημιουργηθηκε απο τους δημαρχους για να
κονομανε οι δημοι......(δεν κοιτανε πρωτα να φτιαξουν γκαραζ ενω αφηνουν να
χτιζονται μεγαλες πολυκατοικιες με λιγες θεσεις για γκαραζ!!
Η ελεγχομενη σταθμευση εχει βγει παρανομη απο Δικαστηρια αφου πληρωνεις για το λογω αυτο τελη κυκλοφοριας

Λυσεις:
Η πιο απλη: δεν πληρωνεται τις κλησεις.
2η: Στα ιχ βαζεται τα νουμερα μεσα απο το παμπριζ ωστε να φαινονται
αλλα να μην μπορουν να τα παρουν. Αν σας παρουν τις πινακιδες πηγαιντε και δηλωστε κλοπη πινακιδων στην αστυνομια παρτε χαρτι και βγαλτε καινουργιες στο υπουργειο. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ


2 -


27 2007, 15:50
...


Ποιο εναι το αγαπημνο σας χρμα? Δεν εννο σε ροχα μνο και τα λοιπ... Εννο το χρμα που σας κνει να χαμογελτε... χω βαρεθε το μαρο και το γκρι. Αγαπ το κκκινο. Το αγαπ γιατ μου θυμζει τη φωτι, το καλοκαρι, τα μαλλι μου και λα αυτ τα χρνια που χουν στιγμς που αξζει να θυμμαι...

Αυτ εμαι εγ λοιπν. Θα αποσυρθον οι "εικαστικς παρεμβσεις" μλλον. σως και να μενουν. Ποιος ξρει.

Καλημρα Αθνα... Καλημρα καμνι στο οποο θα ζω για 14 ακμα μρες. Μνο δο βδομδες εναι μωρ. Θα περσουν.

 

Καλημρα να χεις sea :)

Christie


2 -


27 2007, 02:48
... ...


The Names - Calcutta

 

Θλω δε θλω χει κυσωνα. πως και να το κνουμε η μπρα εναι κτι που "φεγει" εκολα με ττοιο καιρ. Τι πιο απλ απ το να ανοξεις να κουτκι... Γιατ αν θες κτι πολπλοκο να σωρ "μπλιμπλκια" Acapulco, Alabama Slammer, Bikini, Maiden's Prayer. Μου την σπαγε ταν δολευα σε bar. Τσα διαφορετικ πργματα που πρεπε να μθω, χωρς να χει καμα σημασα στην Ελλδα. Συνταγς ολκληρες σαν τη Βφα και τρποι "ανακατματος" λες και ο λληνας ( συνθως η Ελληνδα) που θα ζητσει να πιει Alice springs θα ξρει τι τη γρεναδνη την βζουμε με το κουταλκι και χι γυρνντας το μπουκλι ανποδα πνω απ το ποτρι.

Αν και θηλυκ, ομολογ τι εμαι περισστερο λληνας, παρ Ελληνδα. Μ'αρσει αρκετ η μπρα και δε συμπαθ τα ανακατεμνα ποτ. Θλω το ποτ μου να εναι διφανο και κατ ευθεαν απ το μπουκλι (σως γιατ εργαζμενη στο bar χουν δει τα μτια μου... και τα στομχια "τους")...

Marc Almond - Tears run rings

O Marc Almond ταν στην Αθνα στα γεννθλι μου. Δε μπρεσα να πω δυστυχς... Τι λεγα? Α, για τα ποτ. Δε θλω να το πω στα μαγαζι που σερβρουν καθαρ ποτ, αν και πιστεω τι σο μεγαλτερο νομα χει να μαγαζ, τσο μεγαλτερη και η νοθεα. Απλ μ'αρσει να πνω "μρκες". σως να εναι ο τομας που ξυπνει η Ελληνδα ψωνρα μσα μου. Absolut, Jameson, Black Bush και καλ κκκινο ημγλυκο κρασ (μερικς φορς δε λω χι σε λγη μαυροδφνη παραπνω ββαια). Και πως λεγα, ναι, εμαι ψωνρα. χει κασωνα και αντ να κλειστ στο σαλνι με το κλιματιστικ και την τηλεραση, βγανω στο μπαλκνι, αφο το βρξω λο για να μου ρχεται μαζ με τη ζστη και η υγρασα, παρνω να μπουκλι Ουσκι και 100 παγκια.

 

Angina Pectoris - Disconsolate

ταν ρχισα να γρφω εχε φγει ο διος ο χρος απ το σπτι. Μια κινομενη μαυρλα που την ρα που ρθε, μοιαζε με ηλιακ θερμοσφωνα μες στα μαρα με τον λιο να βαρει ανελητα απ πνω. Δε σκει αυτς ο νθρωπος? νθρωπος... Τρπος του λγειν... Τον αγαπω αυτν τον νθρωπο πλκα πλκα. Γιατ δε θλω να πω το νομ του? Δε θα σας το πω... Οτος λλος χρο τον φωνζω πντα.

Love Spirals Downwards - Will you fade

Εναι οι νθρωποι που σου κνουν τη ζω κλαση, αλλ στη χειρτερ σου κλαση ταν εκε και δε μπορες να τους διξεις... Οι νθρωποι που δε ξρεις αν πρπει να τους αντιμετοπσεις σαν φλους σαν τρτα προς τον πλαντη Γη πλσματα... Χαχαχαχα... Δεν θελα να πω αγγλους. Το χω ξαναπε αυτ. Εσ που διαβζεις αυτ το blog, πς θα λεγες τον νθρωπο που σου περιγρφω? Πς θα τον αποκαλοσες? πολ απλ, ποιο νομα νομζεις τι θα του ταριαζε.

Bauhaus - She's in parties

ταν ντως εδ? Στο τηλφωνο ακουγταν τσο εξουθενωμνος. Πντα σε παρνει να σε ενοχλσει ταν ξρει τι εσαι καλ... Να σου χαλσει λγο την καλ διθεση. Χαλλι. ποτε εσαι μες στα νερα πλι θα πρει να τηλφωνο, με λλη φων, λες και εναι διαφορετικ τομο και θα σε κνει να σκσεις αυτ το παιδικ χαμγελο. Το χαμγελο που δειχνες μνο στους γονες σου ταν σου φρναν παγωτ, κποιο δρο μετ απ μα ξοδο. Μνο γι αυτ τα ανχομαι λα. Γι αυτ το χαμγελο που δε μου το δνουν πολλο πλον... Μου το δωσε να κεμενο του sea_like_eyes.

Depeche Mode - Waiting for the night

Το μπουκλι δεν ταν γεμτο και σχεδν τελεινει. Τρα-τσσερα ποτρια εχε. Δε θα πιω κρασ. Δσκολη νχτα. Εναι και αυτ η υπνηλα που προκαλε η ζστη, εμαι και εγ που μνο το βρδυ που εναι να κοιμηθ δε νυστζω... φη πμε για να ποτκι αριο το απγευμα? Νομζω το χρειζομαι... Θα διαβσεις το blog, εδες που εμφανστηκε ο ... χρος πλι? Το ξερα :) Εναι που κατλαβε τι εναι και η περοδος δσκολη και ρθε για συμπαρσταση. Ωστσο δεν εμαι εδ. Πμε...?

Wolfsheim - Underneath the Veil

Καλημρα

 

 


1 -


27 2007, 00:54
Star Industry - Last Crusades (Limited Edition) (2007) ( 3 )


Αρχικ το βαλα λο στο repeat και ομολογ τι ζτημα αν το κουσα 2 φορς ολκληρο και προσεχτικ. Ωστσο χω να πω τι εναι νας καλς δσκος. Κλασικτατοι Star Industry, που και να μην την χεις ακοσει εσαι σγουρος τι εναι δικ τους δουλει και χουν διασκεβσει και το Enjoy the Silence των Depeche Mode.

Αν μη τι λλο εδ και χρνια εναι η καλτερη gothic rock μπντα του Βελγου. Το μορφο κουτκι της Limited Editionχει να poster και να bonus disc με το video clip του Last-Crusades και τα remixes που φανονται στο προηγομενο post.


 


-


26 2007, 17:56
Star Industry - Last Crusades (Limited Edition) (2007)


Στις 21.30 το αργτερο σμερα θα χω το καινοριο δσκο των Star Industry :)

Θα σας πω λεπτομριες λοιπν.

 

CD1
1. Lost Generation
2. Pray
3. Forever
4. Out Of My Head
5. Sin
6. Last Crusades
7. The Return Of David Gun
8. Substitudes
9. The Spirits Within
10. Fall From Grace

CD2
1. Lost Generation (Vivelafete Remix)
2. Out Of My Head (Leaether Strip Remix)
3. Last Crusades (Implant Remix)
4. Forever (Luc Van Acker Remix)
5. The Return Of David Gun (Berlin Mix)
6. Nineties (Remastered)
7. Heart Man Angel (Single Edit)
8. City Of Light

 


1 -


25 2007, 23:29
Terrible Lie... ( ...)


1. Put Your iTunes, Windows Media Player, etc. on Shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.


IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY?" YOU SAY?
Claus Nomi - Falling in love again

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Art Of Parties - Central Room

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL
The Essence – A Monument Of Trust

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Film Noir - Excuse

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Gitane Demone - Loveless

WHAT IS YOUR MOTTO?
Nick Cave & The Bad Seeds - Nobody's baby now

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Siouxsie and the Banshees - The Lonely One

WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
The Vyllies - Whispers In The Shadow

WHAT IS 2+2?
Devil Doll - The Girl Who Was Death

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
The Wake - Control

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
Anne Clark - The sitting room

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Girls Under Glass - Reach for the stars

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Gitane Demone – Cool Domina

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Wolfsheim - Care For You


WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Λευκ Συμφωνα - Το Φεγγρι Αιμορραγε


WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
x-mal deutschland – drowned you

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Virgin Prunes - Chance of a lifetime

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
The Garden Of Delight - Martyrium

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Peter Murphy - Wild Birds Flock To Me

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Raison D'etre - Katharsis


,τι να 'ναι... Ας δομε τι αστεο μθαμε.


1 -


25 2007, 18:39
(zefuros(c))


Κτι που εδα στο blog του zefuros και λω να το καθιερσω... Εναι και Δευτρα. Μια καλ αρχ λοιπν :)

 

South Of No North - Fell Frozen

So here are those old days coming back again
And me the fed I thought that I had escaped
And the girls became more ugly
And the sun got hidden again
And my old dirty matress
was torn and all the knives underneath were
thrusted inside my back
Friends turn to enemies
and all my real enemies disappear, alone me now
kneeled by the grove of my lost pride
I cry all night

Cry and sworn, oh how it really hurts
but I am ready to lead my almost rotten hull
to distant trips
Exile once again my loved one
Oh I never see you back
And others will be yelling about kings and gods
and me alone by the celebrant tomb
I cry and sing all night
and me alone by the sea
I beg the wind with me to cry
and me alone I cry, I sing, I die and...

I don't sing for the song
I'll never sing for the song, for the song fell frozen from my lips

And I cry all night - and I sing alright
and I die tonight - and I just never sing...

 

 

Με την ευκαιρα του τραγουδιο θα θελα να παραθσω και να κεμενο-συνντευξη του Αλξη Μπρολη για να τα μαζψω σιγ σιγ σε αυτ το blog.

 


Απγευμα αυγουστιτικης Κυριακς με φεραν οι συγκυρες να κατηφορζω προς τα Πατσια για να συναντσω να ζωνταν θρλο της ελληνικς dark wave σκηνς, σως το πιο ταλαντοχο dark συγκρτημα της δεκαετας του '80, τους South Of No North. Πολλο απ εμς τους γνωρζουμε απ τα λιγοστ κομμτια τους που ακογονται ακμα και σμερα στα underground clubs της πλης και τα οποα εξακολουθον να ξεχωρζουν. λλοι τους ξρουν μνο απ αφηγσεις των παλαιοτρων, λοι μως χουμε την δια ασθηση: τι πρκειται για να νομα που χει αγγξει τα ρια του μθου για τη ελληνικ dark κοιντητα.

Με αφορμ το sequel του περυσινο και πολ επιτυχημνου Elfentanz Festival, θα χουμε την σπνια ευκαιρα να τους απολασουμε επ σκηνς, για να μοναδικ reunion show (το οποο και θα ηχογραφηθε) δεκατρα ολκληρα χρνια μετ την τελευταα τους συναυλα. Το δρμο θ'ανοξουν στις 27 Σεπτεμβρου στο Gagarin 205, οι Γερμανο And One, Neuroticfish και οι δικο μας Δαιμονα Νμφη.

Ο Γιργος και ο Φοβος με δχτηκαν, λοιπν εκενο το ζεστ απγευμα για να συζητσουμε για την -απρσμενη για πολλος- επανεμφνιση της μπντας αλλ και για να flash back στην ιστορα των South Of No North. Η λη συνντηση εξελχθηκε περισστερο σαν μια φιλικ κουβεντολα σχετικ με τα παλι, παρ σαν μια τυπικ συνντευξη, την οποα, εγ τουλχιστον, απλαυσα. Και εκτς του τι αποκλυψε το γεγονς τι το συγκρτημα ποτ δεν παψε να υφσταται, βγαλε πολλς και ευχριστες ειδσεις οι οποες αφνουν να παρθυρο αισιοδοξας για το μλλον...

- Ας ξεκινσουμε με λγη ιστορα, παιδι: πτε και πς ρχισε λο αυτ το 'ταξδι';
- Πρωτοβγκαμε το Μρτη του 1984 σαν South Of No North παζοντας μπροστ σε κσμο, η ιδα μως και οι πρτες πρβες εχαν ξεκινσει κπου στο Νομβριο του 1983. Τα περισστερα μλη της μπντας γνωριζμασταν απ το σχολεο σαν πιτσιρικδες των 17-18 χρονν ετε σαν μλη μιας ευρτερης παρας, εδ στα Πατσια και την Αχαρνν.

- Αν δεν κνω λθος, το South Of No North εναι ο ττλος ενς βιβλου του Charles Buckowski.
- Γιργος: Ναι, απ εκε προκυψε το νομα μας (χαμγελα), μιλοσε για πολ μεθσι και εξφραζε σκοτεινς καταστσεις...

- Λγα λγια για τη σνθεση του συγκροτματος;
- Φοβος: Δανιλ Γρηγοριδης στα φωνητικ, Μιχλης Κρλλης στην κιθρα, Γιργος Κουλορης στο μπσο, Φοβος Περγιαλιτης στα τμπανα και ο Βασλης Κρλλης (αδελφς του Μιχλη) στα πλκτρα που ρθε στο γκρουπ το 1987 μαζ με τον Μκη Μπιθιμρη (επσης πλκτρα). Στους παραπνω χει προστεθε και ο Λεωνδας Χρονπουλος (κιθρα) τον οποο, εγ και ο Γιργος γνωρζουμε απ τη συνεργασα μας στους Rock Xerox. Οπτε στο Elfentanz θα εμφανιστομε σαν 7-δα! Οι μνες διαφοροποισεις δηλαδ με την αυθεντικ 6-μελ σνθεση ειναι η προσθκη του Λεωνδα και η αντικατσταση του παλιο μας τραγουδιστ, του Ανδρα, με το μικρτερο αδελφ του, τον Δανιλ ο οποος μας χει καταπλξει με τις φωνητικς του ικαντητες και την ομοιτητα της φωνς του με εκενη του Ανδρα! Οτε εμες οι διοι δεν μποροσαμε να καταλβουμε στην αρχ τη διαφορ!- Ποιες ταν οι βασικς επιρρος της μπντας εκενα τα πρτα χρνια;
- Γιργος: Σαν πρτα ακοσματα, εγ προσωπικ εχα punk groups πως οι Buzzcocks, φυσικ οι Pistols, απ τα 70'ς Roxy Music και Bowie ο οποος επηρασε πρα πολλ μουσικ εδη στη συνχεια. Ιδιατερη αδυναμα εχα πντα στους Stranglers, τους Clock DVA και πολ περισστερο στον Dave Sylvian και τους Japan. Μου ρεσαν οι Birthday Party, χι μως και ο Cave αργτερα μνος του.
Φοβος: Μου ρεσαν ιδιατερα οι Bauhaus, οι Sound, Depeche Mode, Simple Minds, οι Japan, α ναι! Και οι Heaven 17!

- Ττε υπρχε μια τση παραλληλισμο σας με τους Bauhaus, πως νοιθατε μ'αυτ;
- Φοβος: Δεν μπορ να πω τι μας ενοχλοσε ιδιατερα. Αυτ σως συνβαινε επειδ στο ξεκνημα εμασταν κι εμες κουαρττο, εχαμε κνει και μια διασκευ στο Bela Lugosi's Dead. Πρα απ κποιες ''πινελες'' στον χο μας που σως μοιαζαν, δεν υπρχαν τσο μεγλες ομοιτητες. Πντως ποτ δεν βρκαμε αρνητικ αυτ την παρομοωση.

- λλα ελληνικ γκρουπς με τα οποα εχατε στενς σχσεις στα 80'ς ποια ταν;
- Γιργος: Κυρως τα λλα συγκροτματα που ανκαν στην Creep Records πως οι Villa 21 που ταν πολ στα πνω τους, οι Yell-O-Yell, οι Metro Decay και οι Reporetrs. Εκενη την περοδο οι South Of No North ταν κτι ξεχωριστ για τα δεδομνα της ελληνικς σκηνς και οι νθρωποι που ταν μσα στα μουσικ πργματα δεν μας βλεπαν με ιδιατερη θρμη. Εμασταν πιο εσωστρεφες χωρς να δνουμε μφαση στις δημσιες σχσεις...- Ας μιλσουμε λγο για τα λμπουμς που εχατε κυκλοφορσει.
- Φοβος: Σχετικ με το πρτο μας λμπουμ, το Lacrimae Christi -το δκρυ του Χριστο λατινιστ- υπρχαν κποια κομμτια δη γραμμνα, οπτε μπκαμε στο studio το Σεπτμβριο του 1984. Τα πργματα γιναν αρκετ γργορα και κπως βιαστικ ττε, υπρχε και η σχετικ απειρα. Ο δσκος αυτς ταν το πρωτλειο μας. Στο studio συναντσαμε μια εντελς διαφορετικ διαδικασα απ' τι στα live η οποα μως μας ρεσε πρα πολ. Τελικ κυκλοφρησε τον Απρλιο του 1985. Το Fell Frozen βγκε την νοιξη του 1986 και ταν η φυσικ εξλιξη του Lacrimae Christi, μια δουλει που γινε σε μια περισστερο σταδιακ διαδικασα. Πνω σ' αυτ δουλψαμε σχεδν να ολκληρο χρνο. Υπρχε νεση χρνου και τα κομμτια προκυπταν βμα-βμα. ταν νας αρκετ πιο ριμος δσκος.
- Γιργος: ταν μια δσκολη περοδος για το συγκρτημα, αρκετο απ εμς φεγαμε για το στρατ και ταυτχρονα η Creep Records κλεινε οπτε ουσιαστικ το Fell Frozen μενε χωρς την παραμικρ προθηση. Κατληξε στις προσφορς μαζ με τις λλες κυκλοφορες της Creep...
- Φοβος: Το τρτο και ομνυμο λμπουμ κυκλοφρησε στην Wipe Out το 1989 και ταν να μεγλο βμα για μας. Εχαμε καλτερη παραγωγ, καλτερη ενορχστρωση και συνθσεις. Ο δσκος αυτς ''νοιξε'' το νομα της μπντας, μποροσε να το ακοσει περισστερος κσμος.
- Γιργος: Υπολογζω πως απ αυτν το δσκο πρπει να κπηκαν γρω στα 2.000 κομμτια.- Και ας ρθουμε στο τελευταο λμπουμ της μπντας, το Rajah του 1992 στην Wipe Out. χει επικρατσει η εντπωση πως αποτλεσε κτι σαν best of δσκο.
- Φοβος: χει δοθε λανθασμνα αυτ η εντπωση. Το Rajah ταν να κανονικ λμπουμ με καινοργια κομμτια πως τα Maximum Protection, November, Fly και Clever Sea, κποιες παλιτερες συνθσεις μας που μως δεν εχαν εμφανιστε πουθεν στο παρελθν πως τα Monster και Dependance απ την εποχ του Fell Frozen. Υπρχαν και μερικς διασκευς σε παλιτερα κομμτια μας: στα 10.000 Eyes και Anabelle Lee.

- Ποιν δσκο θεωρετε εσες τον πιο αντιπροσωπευτικ του χου σας, αυτν που θα συνιστοσατε σε κποιον να ακοσει αν δεν σας γνριζε καθλου;
- Χμμ… Εναι δσκολο να πεις αλλ μλλον θα διαλγαμε τον ομνυμο τρτο μας δσκο. Υπρχουν μως και απ τους λλους κομμτια που θα λγαμε τι εναι χαρακτηριστικ: απ τον πρτο το Lacrimae Christi και 10.000 Eyes και απ τον δετερο It's Only A Song, Creeping και το Anabelle Lee.

- Η σνθεση των κομματιν πως γινταν και κατ πσο λλαξε ο χος σας απ το '87 και μετ;
- Φοβος: Συνθταμε λοι μαζ. Οι στχοι ετε προπρχαν σαν ποιματα -πως στην περπτωση του Anabelle Lee (Edgar Alan Poe)- ετε τους γραφε ο τραγουδιστς. Τρα, αναφορικ με την εισαγωγ των πλκτρων το 1987, ρθαν σαν φυσικ εξλιξη και φεραν μια αλλαγ στον τρπο ενορχστρωσης. Δεν νομζω τι γινε πιο pop ο χος, απλ βοθησαν να εναι πιο ατμοσφαιρικ η μουσικ. λλωστε υπρχαν και παλιτερα σαν guests με τη μορφ του πινο κυρως.- Αγαπημνα κομμτια για τον καθνα σας απ South Of No North;
- Φοβος: Εξακολουθε να με συγκινε ακμα και τρα το House Of Breath, σως το πιο αγαπημνο μου. Επσης το It's Only A Song και το Southern Light.
- Γιργος: Αν και λα τα βλπουμε σαν παιδι μας, θα λεγα το Something Good και το Maximum Protection.

- Κομμτια λλων συγκροτημτων που σας χουν σημαδψει;
- Φοβος: Bauhaus εποχς '84, το Passion Of Lovers και γενικ λο το πρτο LP. επσης το Mask και σχεδν λοι οι δσκοι! (γλια). Ακμα, Echo & The Bunnymen και Cure της εποχς του Pornography.
- Γιργος: Ο δετερος δσκος των Clock DVA, Echo & The Bunnymen - Crocodiles και Up Here και το Closer των Joy Division.

- Και πμε στην πρτη σας συναυλα.
- Γιργος: γινε στο Λκειο της Γκρβας τον Μρτιο του 1984 μαζ με τους Metro Decay, Villa 21, Yell-O-Yell και τους Art Of Parties.
- Φοβος: Θυμμαι τι εχε παι πολ καλ, πολς κσμος και μεγλη απχηση. Τρακ δεν εχαμε σχεδν καθλου μιας και εχαμε κνει καλ προετοιμασα.. ταν πολ σημαντικ συναυλα για μας και δωσε μεγλη θηση στο συγκρτημα.

- Και κατπιν φτνουμε στο πως προχωρσατε στο πρτο σας δισκογραφικ συμβλαιο.
- Φοβος: Εχαμε ηχογραφσει να demo καθαρ για promotional χρση το οποο φτασε στα χρια του Μπμπη Δαλδη, του ττε ιδιοκττη της Creep Records. Μετ τα πργματα πραν το δρμο τους. Με το Μπμπη εξακολουθομε να εμαστε φλοι ακμα και σμερα αν και χουμε χαθε τα τελευταα χρνια.
- Γιργος: Το demo περιεχε τσσερα κομμτια: τα Lacrimae Christi, 10.000 Eyes, Fear και μια διασκευ στο Exercise One των Joy Division.

- Και τα τσσερα λμπουμς σας εχαν κυκλοφορσει μνο σε βινλιο, πργμα που αυτματα τα καθιστ πολ σπνια. Υπρχει περπτωση επανακυκλοφοριν;
- Φοβος: Πριν απ να χρνο μας εχε γνει κποια κροση, περισστερο φιλολογικο χαρακτρα αλλ δεν προχρησε παραπρα και τσι το λο θμα πγωσε. Πντως θα εμασταν θετικο εν υπρχε η προοπτικ για καλ προθηση και σοβαρ διανομ.
- Γιργος: Απ' την λλη, καννα απ τα λμπουμς δεν ξεπρναγε σε διρκεια τα 38-40 λεπτ, οπτε αυτ σως αποτελε ανασταλτικ παργοντα για τους ενδιαφερμενους. Καλ ιδα σως θα ταν να κυκλοφοροσαν αν δυο μαζ...

- γινε προσπθεια για να βγετε στο εξωτερικ;
- Φοβος: Κοταξε, ττε τα πργματα ταν πιο δσκολα, δεν υπρχε και το internet. Εμς μας ενδιφερε το εξωτερικ γιατ πιστεαμε τι μποροσαμε και αξζαμε να ακουστομε και εκτς συνρων. Η Creep εχε στελει υλικ σε κποια αμερικνικα περιοδικ για reviews - δεν ρθε μως τελικ μια πρταση.

- Η τελευταα σας συναυλα πτε ταν, γνωρζατε απ πριν τι θα εναι και η τελευταα;
- Γιργος: Πρω τανε (γλια) και εχαμε βγει για πρτη και για τελευταα φορ με σπρα! χι, δεν το ξραμε τι επρκειτο να εναι η τελευταα.. ταν σε κποιο φεστιβλ αριστερν στο Ζππειο, του Συνασπισμο ταν; Θα σε γελσω. Το 1990 μαζ με Last Drive και Villa 21.

- Πτε και γιατ φτσατε στη διλυση;
- Φοβος: Ουσιαστικ ποτ δεν υπρξε διλυση για μας! Ποτ δεν βγκαμε να πομε τι οι South Of No North διαλθηκαν. Συνεχσαμε να υπρχουμε σιωπηρ. Εντξει, υπρχαν κποια νεκρ διαστματα αλλ ποτ με την ννοια της διλυσης. Οι South Of No North υπρχουν λα αυτ τα χρνια! Και το σημαντικτερο, συνεχσαμε να γρφουμε κομμτια απ το 1993 και μετ. Υπρχει τοιμο υλικ για ολκληρο δσκο, γρω στα 15 κομμτια και απλ περιμνει κποια πρταση κποτε για να κυκλοφορσει...

- Με τι λλο ασχολονται τα μλη της μπντας;
- Σαν Rock Xerox, κποιοι απ μας συμμετχουμε σε συλλογς, δνουμε μερικ live που και που, αλλ οι πιο πολλο χουμε ακολουθσει διαφορετικος μουσικος δρμους. Ο Μιχλης ασχολεται με πειραματικ, ηλεκτρονικ μουσικ κι εμες οι δυο χουμε δημιουργσει να project κτω απ το νομα 'Παρασγκας' που παζει ατμοσφαιρικ μουσικ χωρς φωνητικ, με μπσο, drums και πλκτρα. Θα θλαμε να το συνδυσουμε και με κποια λλη μορφ τχνης πως π.χ. σε μια θεατρικ παρσταση, κτι που εχαμε κνει πρυσι.- Ας ρθουμε μως και στα τωριν: πως δεχθκατε την πρταση για τη συμμετοχ σας στο Elfentanz 2;
- Φοβος: Αρκετ καιρ πριν, το συζητοσαμε για να come back οπτε η πρταση ρθε την κατλληλη στιγμ και κατ κποιο τρπο, δωσε κατεθυνση στη σκψη! Υπρχαν φλοι που θελαν να μας δουν live. λλωστε εμες κναμε πρβες το τελευταο πολ διστημα απ τις οποες εμαστε πολ ευχαριστημνοι. Οπτε δεν υπρξε καννας δισταγμς.

- Τρακ;
- Φοβος: Περισστερο περιργεια για τις αντιδρσεις του κσμου παρ τρακ μιας κι χουμε μεγλη εμπειρα στα live.
- Γιργος: Εναι μια πρκληση για μας. Το βλπουμε σαν μια ευκαιρα να αποδεξουμε τι ττε στα 80'ς αξζαμε να παζουμε ως headliners, αν και ποτ δεν μας απασχλησε ιδιατερα με ποια σειρ θα βγαναμε στη σκην.

- Τι να περιμνουμε στις 27 Σεπτεμβρου;
- Καλτερα να μην πομε. λα τα αντιπροσωπευτικ μας κομμτια καθς και νες συνθσεις που δεν υπρχουν σε δσκους. Διασκευς δεν θα ακουστον. Θα υπρχει μως κτι το διαφορετικ, δεν θα εμαστε ακριβς τσι πως ο κσμος μας εχε δει ττε. Ας το κρατσουμε για κπληξη...

 

Ημερομηνα: 22/09/2003


2 -


25 2007, 18:26
Recollections: , Stress, Ex-humans,


Γρφει η DeathRocker

 

Εναι αλθεια τι πρασε αρκετς καιρς απ το τελευταο .Recollections. Ζητ συγγνμη για την ασυνπει μου. Προσωπικο λγοι με ανγκασαν για να μεγλο χρονικ διστημα να παραμελσω την ανανωση της στλης, ωστσο τρα που τα πργματα εναι κπως καλτερα και χρνος υπρχει για εμνα πλον περισστερος, επανερχμαστε προκειμνου να "ξεθψουμε" και "ξεσκονσουμε" δουλεις λιγτερο περισστερο γνωστς απο την ελληνικ ροκ δισκογραφα...

Κοιτντας τα λγα ρθρα με τα γκρουπ που μχρι τρα χουμε ασχοληθε, παρατηρ τι να μνι αφιρωμα στην ελληνικ πανκ σκην των 80ς το εχαμε αφσει μισ ταν "κλεσαμε" για τις διακοπς του αυγοστου, οπτε ξεκινμε αυτ τη να σεζν και του Recollections με... χρωστομενα απ πρυσι... Ελληνικ πανκ σκην 80ς συνχεια...

AΔΙΕΞΟΔΟ

Οι Αδιξοδο αποτελον να συγκρτημα το οποο συμμετεχε και αυτ (πως και οι panx romana, γκροβερ, Γενι του χους...) στην θρυλικ πλον συλλογη για τα ελληνικα πανκ δεδομνα "Διατραξη κοινς ησυχας". χος σε καθαρ πανκ δομς που φλερτρει και με πιο σκοτεινς και απαισιδοξες μουσικς αποχρσεις με στχους οι οποοι απχουν απ την ωριμτερη οπτικ που χουν οι "Γενια του Χους" με τους οποους κυκλοφορον μαζ την πρτη τους split καστα. λλωστε στη σνθεση των Αδιξοδο βλπουμε δο τομα των οποων η ηλικα εναι αισθητ μικρτερη απ τα 18 τη!

Το συγκρτημα δημιουργθηκε το 1983. Τα μλη του ταν ο Δημτρης Σπυρπουλος (ο οποος στη συνχεια σχημτισε τους DEUS X MACHINA!), ο Σωτρης Θεοχρης (ο οποος βρθηκε στους Σπυριδολα), ο Στθης Παπανδρου και ο Μμης Αλημπρντης. Ο Μμης Αλημπρντης αποχρησε και την θση του στο μπσο την πρε η Μαρα Βασιλκη την οποα διαδχτηκε ο Νκος Ζομπερης (Echo Tatoo), εν τελικ το σχμα σταθεροποιθηκε με τον Νκο Χαραλαμππουλο (Τσουλοφη) στο μπσο, τον οποο τον συναντσαμε και αυτν στους Deus X Machina που ταν ο προηγομενος -και καλτερος απ τον νυν κατα την ταπειν μου ποψη- τραγουδιστς τους και τον Γιννη Βεναρδ (Γενι του Χους, Λευκ συμφωνα) στα ντραμς. Τελικ οι Αδιξοδο διαλονται το 1986.

Στην τρχρονη πορεα του το συγκρτημα κυκλοφρησε μαζ με του Γενι του Χους την split καστα σε παραγωγ της Art nouveau, συμμετεχε στη συλλογ Διατραξη κοινς ησυχας και κυκλοφορησε μνο ναν ολοκληρωμνο δσκο με το νομα "38 χιλιοστ" απ την Enigma records... χος ακατργαστος, επιθετικς, ωμς... στχοι επιθετικο και σκοτεινοι... μηδενιστικη προσγγιση της πραγματικτητας... κομμτια πως "τα κελι της οδο μεσογεων" το "υποκουλτορα" τα οποα πντα μοιζουν απμακρα αλλ και επκαιρα...

 

STRESS

 

Οι Stress συμμετεχαν και αυτο στη συλλογ Διατραξη κοινς ησυχας, εν η ολοκληρωμνη δισκογραφικ τους δουλει κυκλοφρησε το 1987 απ την wipe out με το νομα "Ο χος της ανασφλειας". Ο δσκος αυτς εφρζει... τι λει και το νομα του... Punk χος και στχος πολιτικοκοινωνικς ο οποος θα μποροσε να πει κανεις τι εκφρζει ακριβως τα γεγοντα και τους προβληματισμος που σημδεψαν τη γενια του 80. Κομμτια πως "Η Λρος", "Γενοκτονα", "γχος" εναι ενδεικτικ της δουλεις των Stress ...

Το συγκρτημα κανε τις πρτες εμφανσεις του στις αρχες της δεκαετας του 80 (περπου το 81-82) και η πρτη σνθεση του σχματος ταν: Φραγγσκος Ννος (φων) ο οποος στη συνχεια δημιοργησε τους Panx Romana, Λοης Κοντλης (κιθρα), Κστας Δρβας (μπσο), Νκος Πολυχρονπουλος (τμπανα) (κανε και αυτς να πρασμα απ τους Panx). Απ το γκρουπ χουν περσει και οι Γιννης Παπακστας (φων), Γιννης Σιαλκας (φων), Γιννης Καρδης (τμπανα), Σπρος Μανδλος (κιθρα) και Τομ Μπουζινης.

Το 1992 απ την wipe out κυκλοφρησε "Ο χος της ανασφλειας ΙΙ" ο οποος περιεχε ζωντανς ηχογραφσεις και ανκδοτες demo δουλεις απ την περοδο 1983-1985.


EX-HUMANS

Το συγκρτημα δημιοιυργθηκε το 1982, οι αλλαγς στο σχμα και τα δνεια μουσικν ταν αρκετ αλλ αυτ δεν χει καμα απολτως σημασα...

Το 1984 συμμετχουν στην Διατραξη κοινς ησυχας εν την δια χρονι κυκλοφορον τον μοναδικ τους δσκο με την ονομασα "Ανφελη επιβωση". Η σνθεση του σχματος στον δσκο ταν: Γιργος-Havoc- Aλευρς (φων, κιθρα), Γιννης Τρομπτας (μπσο), Φοβος Περγαλιτης (τμπανα). Στον δσκο αυτ αλλ και γενικτερα απ τη δουλει του συγκροτματος το κομμτι το οποο ξεχωρζει -χωρις αυτο να σημανει τι τα υπλοιπα εναι καττερης αξας- εναι το "Ποτ ξαν".

Το συγκρτημα ακολουθε τους αναμενμενους πανκ ρυθμος, με κρως επιθετικ και δυναμικ προσγγιση τσο μοσικα σο και στιχουργικ που στκονται δηκτικο απναντι απ κθε κοινωνικοπολιτικ θεσμ...


ΑΝΤΙ

Τελευταο γκρουπ το οποο ανκει σε αυτ την κατηγορα και με το οποο θα κλεσω το μινι αφιρωμα στην ελληνικ πανκ σκην εναι οι Αντ...

Το συγκρτημα εμφανστηκε στη δισκογραφα το 1986 στη συλλογ "συνταγ αντιθανατου" της fm records. Η μοναδικ τους ολοκληρωμνη δισκογραφικ δουλει εναι ο split με τα "Κοινωνικ Απβλητα" δσκος τους με ττλο το νομ τους, ο οποος κυκλοφρησε απ την wipe out records το 1990!

Ο χος των Αντ σγουρα απχει πολ απ τα προηγομενα γκρουπ στα οποα αναφερθκαμε, το ργανο που κυριαρχε ενα τα πλκτρα! κιθρα και ντραμς απουσιζουν... Ωστσο οι συνθσεις εναι εξαιρετικς και εναι ιδιατερα δυναμικες. Οι στχοι των Αντι εναι ατθασοι και επαναστατικο, δημιουργον συναισθματα ντονου προβληματισμο για την σημεριν κοινωνικ κατσταση εν συχν εναι σαρκαστικο...

Τα μλη του συγκροτματος ταν: Κστας Αγγελδης (φων, πλκτρα), Δημτρης Δπλας (μπσο), Κστας Παναγπουλος (πλκτρα).

Εδ κλενουμε την αναφορ μας σε κποια συγκροτματα τα οποα δρασαν στην δεκαετα του 80 (αν και κποια πως π.χ. οι Panx Romana συνεχζουν μχρι σμερα...). Εναι αλθεια τι τα ακοσματα, οι χοι, οι κοινωνικς συνθκες και ανγκες καθιστον τον χο κυρως των γκρουπ αυτν ξεπερασμνο... Σγουρα δσκολα κποιος μουσικφιλος του 2000 θα ακοσει... την μπασταρδοκρατα... ωστσο αξζει πιστεω που παρουσισαμε κποια σχματα τα οποα δημιοργησαν μια σκην η οποα δρασε και στη χρα μας... και που κποιες απ τις ιδες που πρβαλε δεχνουν ιδιατερα επκαιρες ακμη και σμερα... Καποιες λλες σως ταν υπερβολικς και ακραες και μπορομε πιστεω να τις προσπερσουμε...

Copyright (c) Μιχλης Μχος.

 

 

 


1 -


24 2007, 16:21
Let me out...


Μου αρσει μια φρση του φλου μου, γι αυτ θα αρχσω με αυτ... "ποιος μπανει, βγανει... Κποτε θα τελεισεις τη σχολ. Μην αγχνεσαι". Προσπαθ :)

Ομολογουμνως αν διαβζαμε θα περνγαμε... Εναι γεγονς. Δε μπορ να πω τι την χω βγλει πνω απ τα βιβλα μου και δεν κατφερα να περσω οτε να μθημα. Απλ χω μπει κι εγ σε αυτ το τριπκι του να μου αποδεξω τι εστ φοιτητικ ζω. Επσης πρπει να ομολογσω πως πρα απ την καλοπραση, χω και πειρο νεκρ χρνο στο σπτι, που μνο αυτν αν αξιοποιοσα θα παιρνα πτυχο φτος. Ωστσο εναι και το γεγονς τι ταν ξεχνς να διαβζεις, ταν βγανεις απ τη λογικ του σχολεου με το οργανωμνο παραγωγικ διβασμα, τσο πιο δσκολα παλουκνεσαι στη συνχεια.

σως πισω το νημα σε κποια στιγμ. Προς το παρν πρπει να πω για διβασμα γιατ η τριπλ εξεταστικ καραδοκε και δεν αργε. Βλπετε εμαι σε μα απ τις σχολς που αποφσισαν πολ μορφα να δσουμε μια 30ρα μαθματα το Σεπτμβρη... Ρε τι τραβμε. Δε ξρω πς θα τα καταφρω. Αυτ τη φορ μως κτι θα καταφρω. Η θλασσα αν μη τι λλο καθαρζει το μυαλ... Εγ, η θλασσα και η Οργνωση και Σχεδαση Υπολογιστν (και "το αγρι μου" που λει και το σμα, να με ηρεμε κθε φορ που θα θλω να πετξω πανεπιστημιακος τμους στο Αιγαο...)

Κω, σου 'ρχομαι... Και θα τελεισω και τη Γραμμικ λγεβρα πριν την εξεταστικ... Ουφ!


2 -


24 2007, 12:01
...


Παλι κεμενο... Χαρ στο κουργιο των φοιτητν που θα αποφασσουν να το διαβσουν.

 

Τα ελληνικ πανεπιστμια εναι μεγλη υπθεση. Το διο και οι λληνες φοιτητς (κι ακμη μεγαλτερη...) Στο συγκεκριμνο ρθρο θα αναφερθ στα Πανεπιστμια της Αθνας κυρως, αφο σε ττοιο φοιτ και μερικ συμβανουν μνο εδ κι χι τσο στην επαρχα.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Οι εγγραφς φυσικ αργον να αρχσουν, πολλς φορς γνονται μαθματα πριν τις εγγραφς των σπουδαστν και γενικτερα τον πρτο καιρ επικρατε να ψιλοχος με τους καινοργιους πιο ψαρωμνους, τις γραμματεες να υπολειτουργον, τις αθουσες να μην επαρκον... ρχεται μως και η περοδος των εγγραφν. Εκε αρχζουν τα γλντια: για την εγγραφ χεις γρω στις τρες βδομδες προθεσμα. Η γραμματεα ββαια δεν δχεται και πολλς ρες (χουν κι λλες δουλεις μλλον) κι τσι δχονται τρες με τσσερεις ρες τη μρα. Επιπλον, αν η οργνωση εναι ελλειπς δεν θα χουν χωριστε αλφαβητικ οι σπουδαστς αλλ κθε φορ θα γνεται νας πανικς με σπουδαστς που πνε να εγγραφον στο τμμα. Πας λοιπν κι εσ μια μρα τοιμος να χσεις τουλχιστον δο ρες της ζως σου στην ουρ για να γραφτες. Ξρεις τι οι εγγραφς χουν αρχσει, κθε μρα 10:00-14:00 αλλ δεν χεις λλες πληροφορες. Ξεκινς λοιπν πρω-πρω τη Δευτρα (κατ τις 11:30) και πς στη γραμματεα. Πρτη αντδραση εναι να σε λοσει κρος ιδρτας βλποντας την τερστια ουρ. «Δε βαρισαι... ας περιμενω». Μην χοντας τι να κνεις χαζεεις τις ανακοινσεις: «ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Δευτρα, Τετρτη, Παρασκευ οι πρωτοετες και Τρτη, Πμπτη οι υπλοιποι». «Φτο!! Δεν το εχα μθει αυτ... Ε, τι να κνουμε κι υριο μρα εναι...» και φεγεις πραγος. Την Τρτη ξεκινς λγο αργτερα «Πσο κσμο να χει σμερα, θα τελεινει και γργορα-γργορα η εγγραφ κθε σπουδαστ, καλ θα τη βγλουμε». Πας λοιπν κατ τις 12:30, η ουρ εξσου μεγλη με την προηγομενη αλλ δεν απογοητεεσαι, θα τελεινουν πιο γργορα. Μετ απο μιμιση ρα, κι εν χεις ακμα αρκετος μπροστ σου η γραμματεα κλενει και σε διχουν χωρς προηγομενη προειδοποηση, «ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΦΤΑΣΑ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΥΓΩ!;!;!; Ας το λγανε νωρτερα τουλχιστον, ΓΑΜΩΤΟ!!». Γυρνς και τη δετερη μρα πραγος. Την Τετρτη το βζεις σκοπ να κοιμηθες νωρς και την Πμπτη να πς πρτος-πρτος να ξεμπερδεεις. Ξυπνς λοιπν νωρς και κατα τις 10:15 χεις φτσει στη γραμματεα. Με λπη μως διαπιστνεις τι την δια μως ιδα εχαν και πολλο λλοι που βρσκονται πριν απ εσνα με συνπεια να περιμνεις πλι καμι ρα μχρι να ρθει η σειρ σου. Επιτλους φτνεις μπροστ, βγζεις τα απαρατητα δικαιολογητικ (αν χεις ξεχσει τποτα καταρισαι θεος και δαμονες και φεγεις για τρτη φορ πραγος...) και κνεις την εγγραφ σου στο τμμα!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Συνπεια των καθυστερημνων εγγραφν εναι και η καθυστρηση στις δηλσεις των μαθημτων. Φυσικ στο πανεπιστμιο θα υπρχει και κποιο λλο πρβλημα (κποιος καθηγητς θα απουσιζει, κποιο πρβλημα στη μηχανογρφηση στους υπολογιστς κτλ) και η δηλσεις θα καθυστερσουν ακμη περισστερο. ταν επιτλους ξεκινσουν θα χρειαστε αρκετ ψυχικ δναμη για να τα καταφρεις... Κθε τμμα χει συγκεκριμνες μρες αλλ κι αυτ δεν εναι αρκετ, πλι μαζεεται πολς κσμος και η μση ρα αναμονς για τη δλωση εναι μμιση-δο. Ευτυχς μως για τις δηλσεις δουλεουν περισστερες ρες και η πιθαντητα να μην καταφρεις μια μρα να δηλσεις μαθματα εναι μηδαμιν. Οπτε με αρκετ κπο τελεινει κι αυτ η περιπτεια. Φυσικ, σε προβληματικς περιδους (πχ πρισυ μετ τους σεισμος που εχαν χαλσει οι Η/Υ στη μηχανογρφηση) η περιπτεια εναι πολ μεγλη. Φανταστετε μια ουρ εκατ ατμων που περιμνει να δηλσει μαθματα εν υπρχουν πντε Η/Υ να εξυπηρετσουν τους σπουδαστς...

ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ: Και φτνουμε στο αποκορφωμα, για τα πανεπιστμια της Αθνας τουλχιστον, τη διανομ των συγγραμτων και των σημεισεων. Φυσικ οι καθυστερημνες εγγραφς, που σαν συνπεια εχαν την καθυστρηση των δηλσεων καθυστερον και τη διανομ των βιβλων. Οπτε φυσικ δεν υπρχει χρνος να προετοιμαστες σε κποια δσκολα/σημαντικ μαθματα εγκαρως οτε να γνουν κποιες προδοι/ασκσεις για να βοηθειθε ο φοιτητς. Σαν να μην φταναν μως αυτ οι φοιτητς στην Αθνα χουν να τραβξουν να γολγοθ μχρι να προυν τα βιβλα. Γιατ δεν τα μοιρζει κανες στο πανεπιστμιο, χι, πρπει να πνε οι διοι στα βιβλιοπωλεα/εκδοτικος οκους που τα εκδδουν. Αυτ φυσικ εναι μια κουβντα... Παρδειγμα: για τα εφτ μαθματα του εξαμνου πρπει να πρεις ωκτ (ας πομε) βιβλα. Φυσικ θα πρπει να πας σε πντε-ξι βιβλιοπωλεα γιατ κθε καθηγητς χει και λλο εκδοτικ οκο. Τα βιβλιοπωλεα εναι φυσικ λα στην ευρτερη περιοχ του κντρου και τα περισστερα στα Εξρχεια, αλλ η «ευρτερη» περιοχ του κντρου εναι ΜΕΓΑΛΗ. χεις να πας δηλαδ σε να βιβλιοπωλεο ψηλ στα Εξρχεια και σε να κοντ στο Ο.Π.Α. Μεγλη βλτα... Παραδεχμενος κι αυτ το γεγονς ετοιμζεσαι ψυχολογικ και αποφασζεις τι θα χσεις μα ολκληρη μρα στους δρμους μαζεοντας βιβλα. Δε φτνει μως που εσ χεις να πς σε 5-6 διαφορετικος εκδοτικος οκους, ο καθνας χει και το ωρρι του, λλος 09:00-14:00, λλος 12:00-16:00, λλος 15:00-19:00 και τσι δεν μπορες με καμα δναμη να τα συνδισεις χωρς να περσεις κποιες «κενς» ρες στο κντρο χωρς να χεις δουλει και τ να κνεις. Ββαια, αν απλ περσεις κποιες ρες στο κντρο πραγος και μετ απο 4-5 ρες περπτημα και αναμον στα βιβλιοπωλεα γυρσεις σπτι σου με λα τα βιβλα εσαι πολ τυχερς. Φυσικ αυτ εναι και το πιο σπνιο γιατ λο και σε κποιο εκδοτικ οκο θα υπρχουν ελλιψεις και θα αναγκαστες να ξαναπς «απ βδομδα». Και καλ να σου μενουν να-δυο βιβλα σε ναν μνο εκδοτικ οκο, μα σου μενουν παραπνω και σε διαφορετικος οκους; Πλι περπτημα, πλι περμενε στην ουρ κι αν εσαι και τυχερς (πχ εγ) θα σου μενει να στο «Χ» βιβλιοπωλεο που δουλεει 09:00-14:00 κι να στο «Ψ» που δουλεει 15:00-19:00 οπτε ντι πλι μισ χαμνη μρα για δυο βιβλα. Ε και φυσικ το αποκορφωμα ρχεται ταν και τη δετερη (και την τρτη) φορ που πας στο «Χ» βιβλιοπωλεο να πρεις εκενο το τελευταο βιβλο που σου χει μενει υπρχει ακμα λλειψη και σου λνε «απ βδομδα» κι «απ βδομδα» και στο τλος καταλγεις να χεις κατβει 3-4 φορς στο κντρο για να μαζψεις εκενα τα 8 βιβλα, απ τα οποα φυσικ θα χρειαστες τα 6 απ τα οποα φυσικ θα διαβσεις το 1/5 ( χειρτερα, απ βιβλο 500 σελιδων που περπατοσες μισ ρα να πας στο βιβλιοπωλεο θα διαβσεις μλις τις 12 σελδες!).

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: φτασε η ρα της εξεταστικς, καθστερημνα ββαια αλλ φτασε. Δυο βδομδες μετ τη διανομ των βιβλων φυσικ αλλ φτασε. Το πργραμμα εννοεται το καλτερο δυνατ για να βολεει τους φοιτητς. τσι στις 3 βδομδες της εξεταστικς, τα 7 μαθματα του εξαμνου χουν το πιο συμφρον (για εμς) πργραμμα. να την πρτη μρα, τσσερα τη δετερη βδομδα (εκ των οποων τα δο την δια μρα, επιλογς το να...) και τα λλα τρα τις τρες πρτες μρες της τελευταας εβδομδας. Θαυμσια! (Και χι αυτ δεν χει να κνει μνο με το τωριν μου πργραμμα της εξεταστικς, και σε λλα τμματα και σε λλα εξμηνα παρουσιζονται τα δια φαινμενα). Αν τρα υπρχει και κποιο μθημα προηγομενου εξαμνου που τυχε να μενει τα πργματα εναι ακμα χειρτερα γιατ εδ δεν ξρουν να φτιξουν το πργραμμα για τα μαθματα ενς εξαμνου, θα συνδιζονται και με μαθματα απ λλα εξμηνα; Οπτε εκτς του τι τη μα βδομδα καταλγεις να χεις 6-7 μαθματα και φυσικ διφορα την δια μρα, καταφρνεις να χεις να δσεις δο μαθματα την δια ρα, λλο πρβλημα εκε...

Τλος πντων, αυτ εχα να γρψω για την ρα για το Ελληνικ Πανεπιστμιο. Κθε θμα που πιασα επιφανιακ φυσικ θα μποροσε να αναλυθε σε ολκληρο ρθρο αλλ μη γνομαι κουραστικ (εμαι που εμαι και με αυτ τα μικρ ρθρα). Ενδχεται να ξαναναφερθ στο θμα, λλα δυμιση χρνια χω πο θα πει κτι αξιοσημεωτο θα συμβε.


2 -


23 2007, 23:33
O ... ...


Παλι κεμενο και χι δικ μου...

 

Ε στο παρν ρθρο θα παρουσισω το πρτυπο του "μεταλ" για να μθεις ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΚΑΜΕΝΕ ΜΕΤΑΛΑ, πως να εσαι σωστς σε αυτ που κνεις !

Παλαιτερα υπρχε η rock/hard rock/ metal και κτι λλα ψιλ. Σμερα γνεται της πουτνας. Rock, Metal, Hardcore, Nu-Metal, Metalcore, MplipCore, KamenoiCore και δεν συμμαζεεται. χουν αρχσει να βζουν ταμπλες και ξαν ταμπλες σε κθε συγκρτημα. Λες και να συγκρτημα δεν μπορε να παζει ΑΠΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗ. θα ακολουθες τους καννες και τα standards και να εσαι στην σοπα μσα, θα σε λνε εμπορικ και δεν θα σε ακοει κανες και θα σε χλευζουν λοι.

Και ξεκινμε. Μεταλς. Μια λξη, πολλς ννοιες. Ο επανασττης, ο αναρχικς, ο σατανιστς, ο κομμουνιστς.

1. Μακρι μαλλι. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ ! Απ το μκρος των μαλλιν φανεται η αφοσωση στην μουσικ σκην και στην ιδεολογα της Metal μουσικς.
2. Αλυσδες και καρφι στα χρια. Τουλχιστον 3 αλυσδες στο κθε χρι. Τι σκατ μεταλς εσαι αν δεν κνεις ντριν-ντριν ταν περπατς?
3. Αλυσδες στην μση, και στο παντελνι γενικτερα στε να μπορες να σκαρφαλσεις οπουδποτε, οποιαδποτε στιγμ χρειαστε.
4. Παντελνι κολλητ, να τονζει τα οπσθια και να δνει μφαση στα γυμνασμνα μποτια.
5. Σε περπτωση που το παντελνι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ, και ταν λω πρπει το εννο, ΠΡΕΠΕΙ να εναι σκισμνο στα γνατα και κτω απ αυτ. Εν δεν χετε τρχες στα πδια, προτιμστε να φορτε κολλητ παντελνια για να μην σας φωνζουν "καμνο δσος".
6. Μπτα κομμουνιστικ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ. Κνουν και οι αρβλες, αλλ χουν παλισει πλον. Δεν εστε και φαντροι. Αν σασταν δεν θα εχατε μακρι μαλλι.
7. Μαρη μπλοζα απ γνωστ συγκρτημα (Metallica, Iron Maiden), λερωμνη και τρυπημνη στο ψος του αφαλο για να φανονται οι τρχες στο σμα.
8. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ! Metal σημανει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Αν ακος οτιδποτε λλο που χει ηλεκτρικ κιθρα και drums (πχ Avril Lavigne) ΜΗ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΜΕΤΑΛΑΣ ! Τελεα και Παλος.
9. Εαν κποιο συγκρτημα αρχσει να πουλει πολ και να κνει καλ την δουλει του και πετυχημνα, ΑΜΕΣΩΣ να το αποκαλσετε "εμπορικ" και να σταματσετε να το ακοτε. Ο καννας εναι να μην παζεις μουσικ για να πουλς, αλλ για την ψυχ της μαμς σου.
10.Θα βρζεις ΟΛΟΥΣ τους Pop Stars επειδ ταν ακος Metal, εναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ τι δεν ακος τποτα λλο. Εν δεν μπορες, αγρασε παρωπδες και ωτοασπδες.
11.Αξυρισι προτενεται αλλ δεν εναι υποχρεωτικ.
12.Δεν λες ΠΟΤΕ "πμε για καφ?" αλλ θα λες ΠΑΝΤΑ "πμε για μπρες?"
13.Δερμτινο μπουφν, γεμτο αλυσδες (βλπε το ντριν-ντριν πιο πνω)
14.Κρεμαστ και σκουλαρκια στο λαιμ με ανποδους σταυρος, πεντλφα και λλες ττοιες χαριτωμνες μαλακες που σε κνουν να ξεχωρζεις απ τα υπλοιπα πρβατα.
15. Δεν πιστεεις στον Θε, πιστεεις μως στον Διβολο. Τι τρα ... μυρμγκια βσκουμε? λεος ρε, ξυπνστε.
16. Μην ξεχνς ποτ τι εσαι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.

Πνω κτω αυτ εναι που κνουν τον σωστ μεταλ. Και τρα που το καλοσκφτομαι, ρε γαμτο δεν εμαι μεταλς ... Sad. Σκατ. Πω να ακοσω Britney Spears.

ΥΓ. Εν παρεξηγηθκατε, ως γνωστν ΧΕΣΤΗΚΑ. Δηλνω μεταλς, αλλ δεν τηρ τποτα απ τα παραπνω, επειδ πολ απλ τα ρσα δεν κνουν τον παπ. Και γραψα το παρν ρθρο επειδ μια μρα τσαντστηκα στερα απ μια συζτηση για την metal μουσικ. Εν εσες πιστεετε τι δεν μπορες να εσαι μεταλς αν δεν χεις μακρι μαλλα και πολλ απ τα προαναφερμενα, κρατεστε τα πιστεω σας για τον εαυτολι σας Smile.

Μην σας ορζει η μουσικ που ακοτε. Ορστε την εσες.


 


5 -


23 2007, 16:35
... (?) ...


Παρασκευ βρδυ (χθες) μεινα σπτι... Χτπησε το τηλφωνο στις 12παρ:


"Πο θα πας;"

"Πουθεν, βαριμαι και ζεστανομαι"

"Πλκα μου κνεις? Εναι Παρασκευ... λα για να ποτ μνο στο Dark Sun!"

"Αυτ κι αν το βαριμαι"

Και κπου εκε κθομαι και σκφτομαι τη καθημερηντητ μου (αντστοιχη λξη σε νχτα δεν υπρχει ε?) απ ττε που σταμτησα τη δουλει και αφιερθηκα στη φοιτητικ ζω -διαλγοντας πντα τη σωστ περοδο... Αυτ των καταλψεων-.

Ξυπνμε τη Δευτρα και αποφασζουμε να μαζψουμε παρα να πμε στο Τυθρα στα 'Ανω Πατσια γιατ βλανε τη Ντμυ να κνει dark βραδις. Dark βραδις στις μρες μας ββαια συνεπγεται πως αν εσαι τυχερς και ξρεις τον dj -εμαστε και τσοι λγοι πια που λοι γνωριζμαστε- ττε μλις σε δει μετ απ να τταρτο θα γυρσει το πργραμμα στο κλασικ darkwave/gothic για μισ ρα και μετ θα βαρει ebm/industrial/noise και λα αυτ τα κλαπατσμπανα για πολλς ρες, διτι κυρα μου, η να γενι αποφασζει τι θα παξει ο dj! Και η να γενι ψηφζει μοια ηλεκτροκομμτια σα να δουλεεις σε εργοστσιο της Miele, γιατ αν μη τι λλο χορεονται δια. Δεν αντχεις λοιπν σε κποια φση και πας σπτι σου.

Την Τρτη ξυπνς με μια ελαφρι μελαγχολα μιας λλης εποχς... Νωρς ββαια γιατ δεν το ξενχτησες κιλας. Κνεις λοιπν λες σου τις δουλεις και αποφασζεις το βρδυ να πρεις την κολλητ να πτε στην λλη κολλητ που παζει στο Coyote... Μας φγαν τα Πατσια βλπετε... Ζζη on decks. Αν δεν επμβει η αφεντικνα θα απολαμβνουμε necropunk μχρι πρωας... Τι καλ! Και μως χτυπιται... Κλαγεται... Θα ακοσουμε και τους Rammstein... "Μετ απ τους Christian Death ρε Ζζη;" Τι να κνει κι αυτ... Ββαια τρα πια ανλαβε ο "θεος Γιννης" τις Τρτες και δε ξρω τι παζει. σως οτε αυτς να ξρει. Μια φορ που τυχε να τον πετχω παιζε noise πντως... Εγ εμαι ρομαντικ! Δεν τα αντχω αυτ. Μεγλωσα με cabaret αν μη τι λλο.

Την Τετρτη θα σηκωθομε με να κεφλι αναστατωμνο... Εμαι στη μση της βδομδας, τι υποχρεσεις χω... Κπου πρπει να πω. Δε θυμμαι! Μπανω στο ταξ και θα θυμηθ στην πορεα. Αν δε θυμηθ θα καταλξω στο σπτι της φης να πνω καφ, αφο περσω απ λες τις τρπεζες. Το χαρτκι στην Εθνικ γραφε "μσος χρνος αναμονς 30 λεπτ" Μετ απ 50 λεπτ λοιπν φτνουμε στο "118"... Επιτλους (νομζετε τελεισαμε ε?) χω το 120. Χτυπει το τηλφωνο. Εη.

"Πο εξαφανστηκες πλι?"

"Ψχνω νησ για διακοπς"

"Αλ σε μας" Δο πατματα του κουμπιο και το "120" περιμνει ταμεο. "Σε παρνω σε 10"

Το να περιμνω 55 λεπτ στην τρπεζα για κτι που παρνει 55 δευτερλεπτα για να ολοκληρωθε, μου την σπει...

Αυτ το "I don't feel like dancing" που χτυπει στο τηλφων της το πρω μου την σπει... Μας κατστρεψε η cosmote.

"λα βρε, τι θελες;"

"Θα πμε Mo το βρδυ, θα ρθεις;"

"Γρμφ, ναι μλλον δεν χω κτι λλο".

Mo Better τις Τετρτες συνθως σμαινε Λεωνδας Σκιαδς σε φση ηχορπανσης. Τρα τελευταα εναι λγο διαφορετικ. σως να ερωτετηκε, δε ξρω... σως να ερωτετηκα εγ και να γκρινιζω λιγτερο... Νομζω ββαια τι πολλο θα λγανε τι χει περιορσει τα ελεκτρομπιτκια και χει νταρκψει λγο περισστερο το πργραμμα.

Τις Πμπτες εναι η μρα του ΠανΠαν. Μετ απ διφορα μαγαζι, κατληξε στο Coyote. Πιο easy listening, αλλ σε ηλεκτρονικ μουσικ κι αυτς. Δε ξρω... σως να εμπνει θετικ αρα. Πντα περνω καλ με αυτν τον νθρωπο. Ββαια σταμτησε κι αυτς πρσφατα. σως λγω καλοκαιριο να αρχσανε λοι τις περικοπς.

Ξεκινει το Σαββατοκριακο. Ακμα και ως φοιττρια χαρεσαι με κτι ττοιο, ασχτως με το τι δε σε υποχρενει κανες να τρχεις και τις καθημερινς. Εναι η ευκαιρα να τους δεις λους, δεν χουν λοι την τχη σου βλπεις.

Παρασκευ DarkSun. Επιτλους Περιστρι. Σκιαδς και πλι αλλ με πολ πιο ερωτεσημους χους. Το θλει το κνει τυχαα να παζει τσο διαφορετικ αυτς τις δο μρες. Οι Παρασκευς στο DarkSun χουν φτιξει εκπληκτικ... Αν πω και λγο αργοτσικα, σγουρα θα περσω καταπληκτικ. Καλ παρα να χεις πντα ββαια... Στις 7 το πρω κποιος θα με σκουντξει.

"Μικρ, φεγω... Θα ρθεις;" Ε, νομζω τι το ευχαριστθηκα σο δεν πει, οπτε μπορ να αποχωρσω, αφο περσω τη Θηβν για να μικρογεμα στο Σββα. ταν το DarkSun δεν πγαινε τσο καλ, κποιοι λγανε τι μενε ανοιχτ χρη στο Σββα. Ο κσμος θελε να φει, οπτε ξενυχτοσε εκε. Χαχαχαχα... Αφο φτασα να κοιμηθ στις 8μιση, ταν πλον δεδομνο πως το Σββατο θα ταν μια νεκρ μρα με ζωνταν νχτα...

Το μνιμο ερτημα: "Να πμε Rebound?" Και αν δεν πμε, πο αλλο να πμε? Στο Underworld με τα παιδκια που βφονται σαν τον Blandon Lee στο Crow? Δεν πατω εκε μσα... Δε βαρισαι, πμε Rebound. Τσα χρνια στο διο μρος, χωρς να τρελαινμαστε με τη μουσικ, με τον διο κσμο, αλλ το κρατμε ζωνταν ακμα λγω ιστορας. Djs ο Σκης, ο Σωτρης και η Κυριακ. Μια νχτα που το περισστερο που μπορε να κρατσει εναι μχρι τις 5 που ο κυρ Ηλας θα αρχσει να κοιτει το ρολι για να ανψει τα φτα. Τι κακ κι αυτ... Κπως τσι θα φγουμε απ την πλατεα Αμερικς αναπολντας για λλη μια φορ την παλι κλασικ νταρκ εποχ, χωρς βιομηχανικος τπους και ηλεκτρονικος χους. Με βεντλιες και φορματα και πολ πολ χορ...

Κπου ξχασα τις μυτερς μου μπτες και το veil μου. Πρπει να τα βρω. Αριο μωρ. Οτος λλος τι να κνεις την Κυριακ...


1 -


23 2007, 02:03Κποιος φλος κποτε μου εχε πει να μη φοβμαι να φωνξω αυτ που θλω. ταν αυτ μως ρχεται σε αντιπαρθεση με λλα πργματα? Ττε τι πρπει να κνω? Να βλω προτεραιτητες σε πργματα που αγαπω? Πς μπορες να το κνεις αυτ? Οι επιθυμες σου εξλλου εναι σαν τα παιδι σου... Πς μπορε μια μνα να διαλξει ποιο απ τα παιδι της θα σκοτσει? Κι στω τι τα καταφρνει. Πς θα ζσει με τα αναπντητα ερωτηματικ για πντα? Με τις απστευτες τψεις και τις ενοχς που το "μπορε" της δημιουργε...

 

Σε κθε τι ο νθρωπος δνει τις ννοιες που θλει να δει. ντως δε μπορε να υπρξει υποκειμενικ ποψη -μνο σως σαν προσγγιση της ποψης των πολλν-. Πντα ποιος φρει μια γνμη, σο αντικειμενικ κι αν προσπαθε να δει το σνολο των πραγμτων, πντα θα χει τα προσωπικ του βιματα. Το πσο ουδτερη μπορε να εναι η γνμη μου εξαρτται μνο απ το σε ποιο βαθμ μπορε να "βγει απ το σμα του" και να δει τα πργματα σαν το θεατ-φντασμα. Λγοι νθρωποι μως καταφρνουν να απομακρνουν τις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ τους.

 

"Να φοβσαι τους ανθρπους που φορνε μαρα". Εγ του δωσα τη δικ μου ννοια, χωρς να νομζω τι εναι η σωστ. Δεν τους φοβμαι, αλλ καλ θα ταν να αρχσω να τους αποφεγω...

4 -


23 2007, 01:47
... :)


Joy Division - Interzone

 

I walked through the city limits,
Someone talked me in to do it,
Attracted by some force within it,
Had to close my eyes to get close to it,
Around a corner where a prophet lay,
Saw the place where she'd a room to stay,
A wire fence where the children played.
Saw the bed where the body lay,
And I was looking for a friend of mine.
And I had no time to waste.
Yeah, looking for some friends of mine.

The cars screeched hear the sound on dust,
Heard a noise just a car outside,
Metallic blue turned red with rust,
Pulled in close by the building's side,
In a group all forgotten youth,
Had to think, collect my senses now,
Are turned on to a knife edged view.
Find some places where my friends don't know,
And I was looking for a friend of mine.
And I had no time to waste.
Yeah, looking for some friends of mine.

Down the dark streets, the houses looked the same,
Getting darker now, faces look the same,
And I walked round and round.
No stomach, torn apart,
Nail me to a train,
Had to think again,
Trying to find a clue, trying to find a way to get out!
Trying to move away, had to move away and keep out.

Four, twelve windows, ten in a row,
Behind a wall, well I looked down low,
The lights shined like a neon show,
Inserted deep felt a warmer glow,
No place to stop, no place to go,
No time to lose, had to keep on going,
I guessed they died some time ago.
I guessed they died some time ago.
And I was looking for a friend of mine.
And I had no time to waste.
Yeah, looking for some friends of mine.

 

The Cure - Burn
 

"Don't look don't look" the shadows breathe
Whispering me away from you
"Don't wake at night to watch her sleep
You know that you will always lose
This trembling
Adored
Tousled bird mad girl... "
But every night I burn
But every night I call your name
Every night I burn
Every night I fall again

"Oh don't talk of love" the shadows purr
Murmuring me away from you
"Don't talk of worlds that never were
The end is all that's ever true
There's nothing you can ever say
Nothing you can ever do... "
Still every night I burn
Every night I scream your name
Every night I burn
Every night the dream's the same
Every night I burn
Waiting for my only friend
Every night I burn
Waiting for the world to end

"Just paint your face" the shadows smile
Slipping me away from you
"Oh it doesn't matter how you hide
Find you if we're wanting to
So slide back down and close your eyes
Sleep a while
You must be tired... "
But every night I burn
Every night I call your name
Every night I burn
Every night I fall again
Every night I burn
Scream the animal scream
Every night I burn
Dream the crow black dream

Dream the crow black dream...

 

Crow 1996


-


22 2007, 19:11
Alice Cooper - - 21-06-2007


Το εδαμε κι αυτ, παρπονο δεν χουμε... να show αρκετ θεαματικ για την ηλικα του καλλιτχνη, ατκα που φαντζομαι τι θα μεταδδεται απ στμα σε στμα. Μια συναυλα που ρχισε λγο μετ τις 9 το βρδυ και ολοκληρθηκε μετ απ να ντονο encore του Alice Cooper μισ ρα πριν τα μεσνυχτα.

Αρχσαμε λοιπν με... θατρο σκιν... Πσω απ να μεγλο "ππλο" διφορα νοηματικ θεαματκια μχρι να μπει ο drummer και απ τους "γδοπους" απ τις μπαγκτες να ξεσκεπαστε ο Alice Cooper -θαμα ββαια που αρκετο λληνες κατφεραν να χσουν, γιατ μλλον δεν περμεναν να αρχσει η συναυλα στην ρα της και δεν εχαν προφτσει να μαζευτον στο θατρο του Λυκαβηττο-.

Συνεχζοντας με μουσικς που ξπνησαν το κοιν του και με να θαμα που σε προκαλοσε να μην παρνεις τα μτια σου απ τη σκην (καθς δε θα καταλβαινες τη συνχεια). λο αυτ λοιπν περιελμβανε μια απαγωγ μωρο, την αππειρα δολοφονας του, το χαρακτιρισμ του ιδου ως "τρελο" αφο κυριολεκτικ τον δσανε πνω στη σκηνη, τη διπλη αππειραι δολοφονας του Alice Cooper και στο τλος τον απαγχονισμ του. Κπου εκε θα τελεωνε το πρτο μρος του show.

Εχε ξεχσει μως να παξει τα : School's out, Bed of Nails (το οποο δε θυμθηκε ποτ να πει - εμπργκο στο εμπριο της μουσικς λοιπν!) και το Poison.

Γρισε λοιπν για να δεξει στο ελληνικ κοιν τι η τρλα του εναι μεγαλτερη απ τη δικ μας. Αποφσισε να πει το Make That Money, γεμζοντας με δολλρια το σπαθ του και μοιρζοντς τα στο κοιν...

Μετ το School's Out, που δχτηκε την αποθωση του ελληνικο κοινο που τραγοδησε μαζ του και μετ τη μεγλη επιτυχα του Poison, αποφσισε να ανακυρηχθε απ μνος του νος πρεδρος της χρας μας. Αφο ξεπρβαλλε μια ελληνικ σημαα με την οποα χωροπηδοσε ολοκλρωσε με το "Elected" και μας καληνχτισε ευχαριστντας για τη θερμτητα της υποδοχς (που προσωπικ θα λεγα τι γενικτερα, δεν εμαστε το καλτερο κοιν για ττοιου εδους συναυλες...)

Συνθως κλενω λγοντας "Ελπζω να ξαναδομε να διο live", αυτ τη φορ θα αναρωτηθ "Θα ξαναδομε ττοιο live"... ?


-


22 2007, 18:38
Playlist of the Day II


 1. The Sisters of Mercy - Alice
 2. Nick Cave - Do you love me
 3. Wolfsheim - Care For You
 4. Eyes Of The Nightmare Jungle - Shadow Dance
 5. Swans - Mona lista, mother earth
 6. Malaise - Heartland
 7. The Vyllies - Whispers in the Shadow
 8. Cassandra Complex - One millionth happy customer
 9. Sad Lovers & Giants - Life will kill us
 10. Joy Division - Dead souls
 11. Cinema Strange - En Hiver
 12. Art of Parties - Central Room
 13. Gitane Demone,Rozz Williams - Flowers
 14. Film Noir - Excuse
 15. Λευκ Συμφωνα - Το Φεγγρι Αιμοραγε
 16. Villa 21 - My Last Chance
 17. Χωρς Περιδραιο - 48 Σιωπς
 18. Art of Parties - Last Time
 19. Headleaders - I'm Leaving Like A Fool
 20. Λνα Πλτωνος,Σαβνα Γιανντου - Η πεδις

2 -


22 2007, 18:18
... !


1. μενε στο σπτι των γονιν του μχρι τα 33 του.
2. ταν μεγλωσε πγε στη δουλει του πατρα του.
3. ταν σγουρος τι η μητρα του ταν παρθνα.
4. Η μητρα του ταν σγουρη πως εναι Θες.
5. Εν οδηγοσε να γαδορι, εχε την απατηση να παραμερζουν λοι οι λλοι ταν περνει.
6. Ποτ δεν παψε να πιστεει τι τελικ τον αδκησε το κρτος (δηλαδ ο Πντιος Πιλτος) και η κακοργα η κοινωνα γενικτερα
7. ταν της τελευταας στιγμς (...και το πλθος στο τσκ το τισε με να θαμα)

1 -


20 2007, 21:07
...


Kοκτιλ μπαρ, Νορβηγα:
"LADIES ARE REQUESTED NOT ΤO HAVE CHILDREN IN THE BAR"
«Οι κυρες παρακαλονται να μη γεννον στο μπαρ»

Ζωολογικς κπος, Βουδαπστη:
"PLEASE DO NOT FEED THE ANIMALS, IF TOY HAVE ANY SUITABLE FOOD. GIVE IT TO THE GUARD ON DUTY"
«Παρακαλεσθε να μην ταζετε τα Ζα. Αν χετε κατλληλο φαγητ, δστε το στον φλακα υπηρεσας»

Γραφεο γιατρο, Ρμη:
"SPECIALIST IN WOMEN AND OTHER DISEASES"
«Ειδικς στις γυνακες και σε λλες ασθνειες»

Ξενοδοχεο, Ακαπολκο:
"THE MANAGER HAS PERSONALLY PASSED ALL THE WATER SERVED HERE"
«Ο διευθυντς χει προσωπικ ουρσει λο το νερ που σερβρεται εδ»

Φυλλδιο οδηγιν χρσης για μονδα κλιματισμο σε ξενοδοχεο, Ιαπωνα:
"COOLES AND HEATES: IF YOU WANT CONDITION OF WARM AIR IN YOUR ROOM PLEASE CONTROL YOURSELF"
«Δροσζει και Ζεστανει: (σ.σ.: ανορθγραφα). Αν θλετε κατσταση ζεστο αρα στο δωμτιο σας, παρακαλομε να συγκρατηθετε»

Ξενοδοχεο, Ιταλα:
"THIS HOTEL IS RENOWNED FOR ITS PEACE AND SOLITUDE. IN FACT, CROWDS FROM ALL OVER THE WORLD FLOCK HERE TO ENJOY ITS SOLITUDE"
«To ξενοδοχεο αυτ εναι ξακουστ για την ηρεμα και την απομνωση του. Πργματι, πλθη απ λον τον κσμο συρρουν εδ για να απολασουν την απομνωση του»

Εστιατριο, Ναρμπι:
"CUSTOMERS WHO FIND OUR WAITRESSES RUDE OUGHT TO SEE THE MANAGER"
«Οι πελτες που βρσκουν τις σερβιτρες μας αγενες πο να δουν τον διευθυντ»

Σε αυτοκινητδρομο που διασχσει ποτμι:
"TAKE NOTICE: WHEN THIS SIGN IS UNDER WATER, THIS ROAD IS IMPASSABLE"
«Προσοχ: ταν αυτ η πινακδα βρσκεται κτω απ το νερ, αυτς ο δρμος εναι αδιβατος»

Διαφημιστικ αφσα:
"ARE YOU AN ADULT THAT CANNOT READ? IF SO, WE CAN HELP"
«Εστε ενλικος που δεν ξρει να διαβζει; Αν ναι, μπορομε να βοηθσουμε»

Εστιατριο, Λονδνο:
"OPEN SEVEN DAYS A WEEK, AND WEEKENDS TOO."
«Ανοικτ επτ ημρες την εβδομδα, και τα Σαββατοκριακα»

Κλινικ ψυχικν νοσημτων:
"MENTAL HEALTH PREVENTION CENTRE"
«Κντρο πρληψης ψυχικς υγεας»

Πινακδα σε στεγνωτρα χεριν, σε δημσια τουαλτα:
"DO NOT ACTIVATE WITH WET HANDS"
«Μην ενεργοποιετε με βρεγμνα χρια»

Ξενοδοχεο, Τκιο:
"GUESTS ARE REQUESTED NOT TO SMOKE OR DO OTHER DISGUSTING BEHAVIORS IN BED"
«Οι πελτες παρακαλονται να μην καπνζουν και να μην κνουν λλεs αηδιαστικς συμπεριφορς στο κρεβτι»

Νεκροταφεο:
"PERSONS ARE PROHIBITED FROM PICKING FLOWERS FROM ANY BUT THEIR OWN GRAVES"
«Οι επισκπτες απαγορεεται να κβουν λουλοδια απ οποιονδποτε λλο τφο εκτς απ τον δικ τους»

Μενο εστιατορου, Ελβετα:
"OUR WINES LEAVE YOU NOTHING TO HOPE FOR"
«Τα κρασι μας δεν σας αφνουν καμι ελπδα»

Μπαρ, Τκιο:
"SPECIAL COCKTAILS FOR THE LADIES WITH NUTS"
«Σπσιαλ κοκτιλ για τις κυρες με αρχ...α»

Νας, Μπανγκκ:
"IT IS FORBIDDEN TO ENTER A WOMAN EVEN A FOREIGNER IF DRESSED AS A MAN"
«Απαγορεεται να εισλθετε σε μια γυνακα, στω και ξνη, αν χετε ντυθε νδρας»

Ξενοδοχεο, Ταλνδη:
"PLEASE DO NOT BRING SOLICITORS INTO YOUR ROOM"
«Παρακαλομε να μη φρνετε δικηγρους στο δωμτιο σας»

Ξενοδοχεο, Βουκουρστι:
"THE LIFT IS BEING FIXED FOR THE NEXT DAY. DURING THAT TIME WE REGRET THAT YOU WILL BE UNBEARABLE"
«Ο ανελκυστρας επισκευζεται για την επμενη ημρα. Στη διρκεια αυτς της περιδου, λυπομεθα, αλλ θα εστε ανυπφοροι»

Ξενοδοχεο, Παρσι:
"PLEASE LEAVE YOUR VALUES ΑT THE FRONT DESK"
«Παρακαλομε, αφστε τις αξες σας στη ρεσεψιν»

Ξενοδοχεο. Γιουγκοσλαβα:
"THE FLATTENING OF UNDERWEAR WITH PLEASURE IS THE JOB OF THE CHAMBERMAID"
«H ισοπδωση των εσωροχων με ευχαρστηση εναι δουλει της καμαριρας»

Ξενοδοχεο, Ιαπωνα:
"YOU ARE INVITED TO TAKE ADVANTAGE OF THE CHAΜBERMAID"
«Σας προσκαλομε να εκμεταλλευθετε την καμαριρα»

Ξενοδοχεο απναντι απ νεκροταφεο, Μσχα:
"YOU ARE WELCOME TO VISIT THE CEMETERY WHERE FAMOUS RUSSIAN AND SOVIET COMPOSERS, ARTISTS, AND WRITERS ARE BURIED DAILY EXCEPT THURSDAY"
«Σας προσκαλομε να επισκεφθετε το νεκροταφεο που δισημοι ρσοι και σοβιετικο συνθτες, καλλιτχνες και λογοτχνες θβονται καθημερινς εκτς Πμπτης»

Ξενοδοχεο για σκιρ, Αυστρα:
"NOT TO PERAMBULATE THE CORRIDORS IN THE HOURS OF REPOSE IN THE BOOTS OF ASCENSION"
«Μην περιοδεετε τους διαδρμους τις ρες της αναπασεως με τις μπτες της αναλψεως»

Σουπερμαρκετ, Χονγκ Κονγκ:
"FOR YOUR CONVENIENCE, WE RECOMMEND COURTEOUS, EFFICIENT SELF-SERVICE"
«Για την εξυπηρτησ σας, συνιστομε ευγενικ, αποτελεσματικ αυτοεξυπηρτηση»

Απ την εφημερδα «Soviet Weekly»:
"ΤHERE WILL BE A MOSCOW EXHIBITION OF ARTS BY 15.000 SOVIET REPUBLIC PAINTERS AND SCULPTORS. THESE WERE EXECUTED OVER THE PAST TWO YEARS"
«Θα πραγματοποιηθε κθεση τεχνν στη Μσχα απ 15.000 ζωγρφους και γλπτες της Σοβιετικς Δημοκρατας. χουν εκτελεστε τα περασμνα δο χρνια»

Εφημερδα, Ντια Αφρικ:
"A ΝEW SWIMMING POOL IS RAPIDLY TAKING SHAPE SINCE THE CONTRACTORS HAVE THROWN IN THE BULK OF THEIR WORKERS"
«Μια καινοργια πισνα παρνει γργορα το σχμα της αφο οι εργολβοι πταξαν μσα τον γκο των εργατν τους

Πινακδα στον Μλανα Δρυμ, Γερμανα:
"IT IS STRICTLY FORBIDDEN ON OUR BLACK FOREST CAMPING SITE THAT PEOPLE OF DIFFERENT SEX, FOR INSTANCE, MEN AND WOMEN, LIVE TOGETHER IN ONE TENT UNLESS THEY ARE MARRIED WITH EACH OTHER FOR THIS PURPOSE"
«Απαγορεεται αυστηρ στο κμπινγκ του Μλανος Δρυμο μας, νθρωποι διαφορετικο φλου, για παρδειγμα νδρες και γυνακες, να ζουν μαζ σε μια σκην εκτς αν εναι παντρεμνοι ο νας με τον λλον για αυτ τον σκοπ»

Ξενοδοχεο, Ζυρχη:
"BECAUSE OF THE IMPROPRIETY OF ENTERTAINING GUEST OF THE OPPOSITE SEX IN THE BEDROOM, IT IS SUGGESTED THAT THE LOBBY BE USED FOR THIS PURPOSE"
«Λγω της απρπειας του να διασκεδζετε επισκπτες του αντθετου φλου στην κρεβατοκμαρα, σας προτενουμε να χρησιμοποιετε το σαλνι της εισδου γι' αυτν τον σκοπ»

Διαφμιση οδοντιατρεου, Χονγκ Κονγκ:
"TEETH EXTRACTED BY THE LATEST METHODISTS"
«Εξαγωγ δοντιν απ τους πιο σγχρονους μεθοδιστς»

Αυτματο πλυντριο, Ρμη:
"LADIES, LEAVE YOUR CLOTHES HERE AND SPEND THE AFTERNOON HAVING A GOOD TIME"
«Κυρες, αφστε τα ροχα σας εδ και περστε το απγεμα σας διασκεδζοντας»

Τουριστικ πρακτορεο, Τσεχοσλοβακα:
"TAKE ONE OF OUR HORSE-DRIVEN CITY TOURS. WE GUARANTEE NO MISCARRIAGES"
«Κντε μια βλτα στην πλη με μαξα. Εγγυμεθα τι δεν θα υπρξουν αποβολς»

Πανδοχεο, Ελβετα:
''SPECIAL TODAY - Ν0 ICE-CREAM"
«Πιτο ημρας - χι παγωτ»

Γραφεο αεροπορικς εταιρας, Κοπεγχγη:
"WE TAKE YOUR BAGS AND SEND THEM IN ALL DIRECTIONS"
«Παρνουμε τις αποσκευς σας και τις στλνουμε προς λες τις κατευθνσεις»

Ξενοδοχεο, Μσχα:
"IF THIS IS YOUR FIRST VISIT TO THE USSR, YOU ARE WELCOME TO IT"
«Αν αυτ εναι η πρτη σας επσκεψη στην ΕΣΣΔ, να τη χαρεστε».

3 -


19 2007, 17:27Εκενη χαμογελει ξαν, καθς περνει στην λλη πλευρ

Απ τα μτια μου στα μτια της λμπει εκενο το παρξενο φως

Εκενο το γλυκ, παρξενο φως

Κποια νχτα το φεγγρι αιμοραγε...

Κι ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα λγια που επε

Ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα νειρ μου...

 

 

Εκενη χαμογελει ξαν, καθς περνει στην λλη πλευρ

Απ τα μτια μου στα μτια της λμπει εκενο το παρξενο φως

Εκενο το γλυκ, παρξενο φως

Κποια νχτα το φεγγρι αιμοραγε...

Κι ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα λγια που επε

Ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα νειρ μου...

 

 

Εκενη χαμογελει ξαν και παραδδεται χωρς ρους στο χρνο,

και εγ ξρω πως ποτ ξαν δε θα της μιλσω με τον διο τρπο.

Δε θα της μιλσω με τον διο τρπο

Κποια νχτα το φεγγρι αιμοραγε...

Κι ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα λγια που επε

Ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα νειρ μου...

 

 

Εκενη πντα θα χαμογελ ταν θα την φρνω στο μυαλ μου

Και λα θα 'ναι πως τη φορ, εκενη τη φορ στην κρη του δρμου...

Εκενη τη φορ στην κρη του δρμου

λες τις νχτες το φεγγρι αιμοραγε...

Κι ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα λγια που επε

Ο νεμος ταν τσο δυνατς πρε μακρι τα νειρ μου...

 

 

 


-


18 2007, 16:44
...


Οι φλοι : Δεν ζητον ποτ φαγητ
Οι λληνες φλοι : Εναι η αιτα που δεν χεις φαγητ!
Οι φλο ι: Θα σου πονε ‘’γεια’’
Οι λληνες φλοι : Θα σου δσουν μια μεγλη αγκαλι και να δυνατ φιλ
Οι φλοι: Αποκαλον τους γονες σου ‘’Κριε’’ και ‘’Κυρα’’
Οι λληνες φλοι : Αποκαλον τους γονες σου ‘’Θεε’’ και ‘’Θεα’’
Οι φλοι : Δεν σ’ χουν δει ποτ να κλας
Οι λληνες φλοι: Κλανε μαζ σου
Οι φλοι: Τρνε στο τραπζι σου και φεγουν
Οι λληνες φλοι: Ξοδεουν ρες τργοντας, μιλντας, γελντας και απλ κνοντας παρα
Οι φλοι: Δανεζονται δικ σου πργματα για λγες μρες και σου τα επιστρφουν.
Οι λληνες φλοι: Κρατον τα δανεικ πργματα μχρι να ξεχσεις τι εναι δικ σου.
Οι φλοι: Γνωρζουν αρκετ πργματα για σνα
Οι λληνες φλοι: Μπορον να γρψουν βιβλο για σνα με πολλς λεπτομρειες.
Οι φλοι: Σε παρατνε αν αυτ κνει και ο πολς κσμος.
Οι λληνες φλοι: χουν χεσμνο τον κσμο και εναι μαζ σου.
Οι φλοι: Χτυπον την πρτα σου παρνουν τηλφωνο ταν θλουν να σ’ επισκεφτον.
Οι λληνες φλοι: Μπανουν μσα και φωνζουν, "ρθα!"
Οι φλοι: Εναι για λγο...
Οι λληνες φλοι: Εναι για μια ζω.
Οι φλοι: Θα αγνοσουν αυτ το κεμενο.
Οι λληνες φλοι: Θα το προωθσουν στους φλους τους

4 -


18 2007, 02:56
Playlist of the Day (Sleepless one...) 1. Alice Cooper - School's Out
 2. Saxon - Ride like the wind
 3. Twisted Sister - We're not gonna take it
 4. Skid Row - Youth Gone Wild
 5. Whitesnake - Still of the Night
 6. Bon Jovi - Bad Medicine
 7. Joan Jett & The Blackhearts - I hate myself for loving you
 8. Faith No More - We care a lot
 9. Billy Idol - Rebel Yell
 10. Whitesnake - Crying in the rain
 11. Alice Cooper - House of Fire
 12. Firehouse - All she wrote
 13. Skid row - 18 and life
 14. John Norum - Love is meant to last forever
 15. Twisted Sister - I wanna rock
 16. D.A.D. - Sleeping My Day Away
 17. AC/DC - You Shook me all night long
 18. Warrant - Cherry Pie
 19. W.A.S.P. - Heaven's Blessed
 20. Star Industry - Nineties

Τα 20 πρτα μου για σμερα...

 

Καλημρα

 


1 -


18 2007, 01:00
... Internet.


που κι αν κοιτξω ξεπηδνε καινοριες σελδες, συνθως με τη μορφ προσωπικν σελδων σε συνδιασμ με κποιας μορφς επικοινωνα. Εμαι 20 χρονν, χωμνη κυριολεκτικ μσα στις νες επιστμες και τους υπολογιστς, κι μως κθε μρα νιθω τι χνω υπερβολικ πργματα που "συμβανουν" στο διαδκτυο. Πιστεω πως και λη τη μρα να καθμουν μπροστ στο pc με το internet ανοιχτ, δε θα κατφερνα να τα παρακολουθ λα... Πσες φωτογραφες μας ακμα να ανεβσουμε στο διαδκτυο... Πσο μεγλο εναι πια αυτ το internet. 'Αραγε δεν τελεινει ποτ? Δε θα γυρσει σε κποια φση να μας πει "Sorry, you ran out of space"...

Τελικ λοι αυτο που προσπαθον συνχεια να γνονται λο και πιο ενεργο σε αυτν τον τομα, δε χνουν κτι απ τη ζω τους? "Φτην διασκδαση..." λει νας φλος μου... Κποιος λλος στο "MSN" εχε σα μνυμα "Real Life is for losers...", τελικ μπως χω μενει πολ καιρ πσω για την ηλικα μου? Σμερα μαζετηκα νωρς και εχα τη δυναττητα να "εκσυγχρονιστ" λγο... Εμαι της μδας κι εγ τελικ ;) (αφο γρφω χρησιμοποιντας "smilies", γιατ χι). πως τα παιδκια χθες στην Ακρπολη που φωνζαν μεταξ τους "lol (laughing out loud) ρε μ..." και που δεν τα ενδιφερε αν θα προλαβαναν το τελευταο metro γιατ οτος λλος μχρι την Πλκα τα καταφρναν και με τα πδια, αφο θα πηγαναν- μχρι να περσουν οι πρτες πρωινς συγκοινωνες- να παξουν lineage, wow και lord of the rings...

Οκ, νομζω τι αριο θα ξαναγυρσω στην "παλι εποχ"...

Let's rock :)


2 -


18 2007, 00:43
26/05/2007


Επιτλους κατφερα και ξαναπγα Ρδο... Για μνα εναι το νησ που χει τα πντα, λες τις εποχς του χρνου. Για την ακρβεια κατφερα να συνδισω την εκδρομ μου με το Μεσαιωνικ Φεστιβλ, το οποο ταν σχετικ μορφο, αλλ λγο φτωχ και θα μποροσε να οργανωθε πολ καλτερα. Ωστσο πρπει να ομολογσω τι λοι φανονταν να περνν καλ και να εντυπωσιζονται απ το θαμα...

 

Φωτογραφες απ το φεστιβλ:

 

 

 

 

Ωστσο μια που πγα στη Ρδο, ενοεται τι δεν υπρχε περπτωση να μην πω και στο Colorado :)

Be Back Soon...


2 -ladyluck
The Diary of Two Dreams
Life SeekerBlog
blogs.musicheaven.gr/ladyluck

When we were dancing I saw the look in your eyes... Now we are strangers lost in a sea full of sighs...
Tags

muay thai
(6)
blog !


...


...
...


Blogs

LinksMusicHeaven.gr, Hosting interTEN


template design: Jorge