αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
 
 
ΕΔΩ
 

21 Ιανουαρίου 2009, 00:20
128.
Τρέχοντα θέματα  Ανθρωποι  

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Με αφορμή το άθλιο, κατάπτυστο & συκοφαντικό άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://enet.gr/online/online_text/c=112,id=51227324 Μένος ΜΑΤ, ακροδεξιών της Γεωργίας ΔΑΜΑ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Καταρχάς η ίδια η λεζάντα «ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ καταδεικνύει ευθύς εξαρχής την προσπάθεια εκ μέρους της εφημερίδας να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες χωρίς καν να παρουσιάσει τις θέσεις των ίδιων των κατοίκων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση.

Εμείς δε διοργανώσαμε ποτέ καμία αντισυγκέντρωση κατά κανενός, η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org που φιλοξενείται στο server του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με την κρατική συνενοχή χρησιμοποιείται από οργανώσεις για την οργάνωση αντισυγκεντρώσεων κατά των δικών μας νόμιμων & σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα συγκεντρώσεων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 15.11.2008 ανακοινώνουμε στα ΜΜΕ ότι διοργανώνουμε συγκέντρωση στην Πλατέια Αγίου Παντελεήμονα στις 24.11.2008 στις 17 http://hellasress.blogspot.com/2008/11/24-5.html στην οποία διαμαρτυρόμαστε μεταξύ άλλων για την γκετοποίηση της περιοχής μας όχι από πρόσφυγες που χρησιμοποιεί παραπλανητικά η εφημερίδα αλλά από λαθρομετανάστες.

Στις 21.11.2008 μια σειρά οργανώσεων: Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ», το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ μαζί με την τοπική επιτροπή 5ου διαμερίσματος Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ίδια ημέρα με τη δική μας ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ίδιο χώρο & μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση με την ανοχή της αστυνομίας http://yregreece.blogspot.com/2008/11/2411-400.html & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=927876

Εμείς συνεπείς στον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας όχι μόνο δεν πτοηθήκαμε,αλλά καταφέραμε να διοργανώσουμε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που κέρδισε & την υποστήριξη της κοινής γνώμης,αποτέλεσε αφορμή για ανάλογη εκδήλωση στην Πάτρα & σημείο διαλόγου τόσο στη Βουλή όσο & στην καθημερινότητα.

Στη συνέχεια,ενώ ικανοποιήθηκαν μερικώς τα αιτήματα μας,συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την οργάνωση & δεύτερης συγκέντρωσης στις 08.12.2008 στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 17.Ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ήδη από τις 29.11.2008 http://hellasress..blogspot.com/2008/11/blog-post_29.html την στιγμή που εμφανίζεται μια οργάνωση από αυτές που είχαν διοργανώσει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 24.11.2008,η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ» να καλεί πάλι σε νέα παράνομη αντισυγκέντρωση την ίδια μέρα με εμάς & 1 ώρα πριν με τον ίδιο σκοπό πάλι να μας τρομοκρατήσει.

Και όλα αυτά τα ανακοινώνει στις 06.12.2008 http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=127460 & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=933020 Η συγκέντρωση μας αυτή αναβλήθηκε για τις 19.01.2009 στις 17 στην οποία αναφέρεται το άρθρο της εφημερίδας λόγω των λεηλασιών που λάμβαναν χώρα στην Αθήνα εκείνη την περίοδο.

Εντωμεταξύ ενημερώσαμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους ανωτέρω τραμπουκισμούς πάντα με την αστυνομική ανοχή & ζητήσαμε προστασία.Η κίνηση μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην ανακοινωθεί καμιά αντισυγκέντρωση από καμιά οργάνωση χθες,αλλά παραταύτα να χρησιμοποιηθεί & πάλι η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org του ΕΜΠ που καλούσε κόσμο πάλι μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση παρακινώντας σε πράξεις βίας http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=973615 & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=973924

Εμείς παραμείναμε πιστοί στις διακηρύξεις της πρόσκλησης μας http://1.bp.blogspot.com/_yADM-6RA1z4/SXJAnBNsIaI/AAAAAAAAATc/R06CpwcPjSI/s1600-h/GetAttachment.aspx.jpg & δεν υποκύψαμε ούτε στον εκβιασμό ούτε στον εκφοβισμό ούτε σε κανένα τραμπούκο απολογούμαστε & διοργανώσαμε & αυτή τη φορά μια πολύ ωραία συγκέντρωση που & καλύφθηκε δημοσιογραφικά & από εφημερίδες & ιστοσελίδες με φωτογραφίες & τηλεοπτικά τόσο από το http://tvxs.gr/v3592 όσο & από τρίτα μέσα http://youtube.com/watch?v=4C6-5b2MUhw & http://facebook.com/video/video.php?v=1021960545049&oid=55115857291

Τόσοι φωτογράφοι & cameramen γιατί δείξαν υλικό,ενώ της Ελευθεροτυπίας απειλήθηκαν; Βολεύει βέβαια τα μέσα προπαγάνδας & όχι πληροφόρησης να μεταδίδουν πάντοτε ψευδείς πληροφορίες για να καλύπτουν την απουσία πάντοτε της άλλης πλευράς. Η δε διοργάνωση έγινε όπως πάντα από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα αποκλειστικά οι οποίοι κάλεσαν όλους τους φορείς,όλα τα κόμματα,το 6ο δημοτικό διαμερίσμα Αθηνών & παρά την προσπάθεια λογοκρισίας διαφόρων μέσων ευχαριστούν τις 60 ιστοσελίδες που μας συμπαραστάθηκαν & προέβαλαν & την εκδήλωση μας & τα αιτήματα μας.

Λυπηρό δε γεγονός αποτελεί η συνδρομή της Αστυνομίας στους 50-60 αναρχικούς που μαζεύτηκαν που αντί να τους διαλύσει,για μια ακόμη φορά τους ανέχτηκε υπερασπιζόμενη τους & όχι μόνο αυτό αλλά επιτέθηκε με χημικά κατά ηλικιωμένων κατοίκων της συγκέντρωσης μας που λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ & ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΑΝ & ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

- Στείλε Σχόλιο


19 Ιανουαρίου 2009, 17:21
127.
Κλαυσίγελως  

 

video 

 


- Στείλε Σχόλιο


17 Ιανουαρίου 2009, 19:16
126.
Τρέχοντα θέματα  

 

Ζώντας σε δανεισμένο χρόνο σε κλεμμένη γη

 Gillad Atzmon
Αν κάποιος έρθει σε επαφή με Ισραηλινούς μπορεί να μπερδευτεί. Ακόμη και τώρα που η ισραηλινή αεροπορία δολοφονεί εκατοντάδες πολίτες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να πείθουν τον εαυτό τους ότι είναι αυτοί τα πραγματικά θύματα σ' αυτή τη βίαιη ιστορία.
Οσοι γνωρίζουν από τα μέσα τους Ισραηλινούς αντιλαμβάνονται ότι είναι εντελώς απληροφόρητοι για τις ρίζες της σύγκρουσης που κυριαρχεί στη ζωή τους. Πολύ συχνά καταφέρνουν να επινοούν κάποια εξωφρενικά επιχειρήματα, που μπορεί να φαίνονται λογικά μέσα στην ισραηλινή κοινωνία αλλά είναι εντελώς παράλογα έξω απ' αυτήν.

Ενα τέτοιο επιχείρημα είναι το εξής:
«Αυτοί οι Παλαιστίνιοι, γιατί επιμένουν να ζουν στη γη μας, γιατί δεν μπορούν να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο, στη Συρία, στο Λίβανο ή σε κάποια άλλη αραβική χώρα;». Ενα άλλο εβραϊκό μαργαριτάρι σοφίας είναι το εξής: «Τι πρόβλημα έχουν αυτοί οι Παλαιστίνιοι; Τους δώσαμε νερό, ηλεκτρισμό, μόρφωση και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας ρίξουν στη θάλασσα».


Προκαλεί έκπληξη ότι οι Ισραηλινοί ακόμη και μέσα στην αποκαλούμενη «Αριστερά», ακόμη και η μορφωμένη «Αριστερά» δεν μπορεί να κατανοήσει ποιοι είναι οι Παλαιστίνιοι, από πού κατάγονται και τι υπερασπίζονται. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι για τους Παλαιστίνιους η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα τους. Ολως περιέργως, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να μη μπορούν να αντιληφθούν, ότι το Ισραήλ δημιουργήθηκε σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σε παλαιστινιακή γη, σε παλαιστινιακά χωριά, πόλεις, χωράφια και περιβόλια. Οι Ισραηλινοί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στα προσφυγικά στρατόπεδα στην περιοχή είναι στην πραγματικότητα εκτοπισμένοι άνθρωποι από τις Ber Shive, Yafo, Tel Kabir, Shekh Munis, Lod, Haifa, Jerusalem και πολλές ακόμη πόλεις και χωριά.

Αν απορείτε πώς γίνεται να μη γνωρίζουν οι Ισραηλινοί την ιστορία τους, η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Οι περιστάσεις που οδήγησαν στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση είναι καλά κρυμμένες μέσα στην κουλτούρα τους. Τα ίχνη του προ του 1948 παλαιστινιακού πολιτισμού στη γη έχουν εξαφανιστεί. Η Νάκμπα, η εθνοκάθαρση το 1948 των γηγενών Παλαιστινίων, όχι μόνο δεν αποτελεί μέρος του ισραηλινού σχολικού προγράμματος, αλλά ούτε καν αναφέρεται ή συζητιέται σε κανένα επίσημο ή ακαδημαϊκό φόρουμ.


Στο κέντρο σχεδόν κάθε ισραηλινής πόλης μπορεί να συναντήσει κανείς ένα αναμνηστικό μνημείο του 1948, που δείχνει ένα πολύ περίεργο, σχεδόν αφηρημένο, σωλήνα. Αυτό το υδραυλικό στοιχείο ονομάζεται Νταβίντκα και είναι στην πραγματικότητα ένας σωλήνας όλμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νταβίντκα ήταν ένα εξαιρετικά αναποτελεσματικό όπλο. Το βλήμα του δεν μπορούσε να φτάσει μακρύτερα από τα 300 μέτρα και μπορούσε να προκαλέσει πολύ περιορισμένη ζημιά. Προκαλούσε όμως πολύ θόρυβο. Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή εκδοχή, όταν οι Αραβες, δηλαδή οι Παλαιστίνιοι, άκουσαν τον Νταβίντκα από μακριά, έφυγαν σαν λαγοί για να σώσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με την ισραηλινή αφήγηση, οι Εβραίοι, δηλαδή οι «νέοι Ισραηλινοί», έριξαν λίγα πυροτεχνήματα και οι «δειλοί Αραβες» το έβαλαν στα πόδια σαν βλάκες.

Στην επίσημη ισραηλινή ιστορία δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις πολλές ενορχηστρωμένες σφαγές από το νέο ισραηλινό στρατό και τις παραστρατιωτικές μονάδες που προηγήθηκαν. Δεν υπάρχει επίσης καμιά αναφορά στους ρατσιστικούς νόμους που εμποδίζουν τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια και στη γη τους.
Το νόημα των παραπάνω είναι πολύ απλό. Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι εντελώς άγνωστη στους Ισραηλινούς. Συνεπώς, μπορούν να αντιλαμβάνονται τον παλαιστινιακό αγώνα μόνο σαν μια φονική παραφροσύνη. Μέσα στον ισραηλινό εβραιο-κεντρικό σολιψιστικό κόσμο, οι Ισραηλινοί είναι ένα αθώο θύμα και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι παρά ένας κτηνώδης δολοφόνος.


Η κατάσταση αυτή, που κρατά τους Ισραηλινούς στο σκοτάδι σχετικά με το παρελθόν τους, εξαφανίζει κάθε πιθανότητα μελλοντικής συμφιλίωσης. Αφού οι Ισραηλινοί στερούνται την ελάχιστη κατανόηση της σύγκρουσης, δεν μπορούν να σκεφτούν καμιά δυνατή λύση εκτός από την εξόντωση ή την εκκαθάριση του «εχθρού». Το μόνο που δικαιούνται να γνωρίζουν είναι οι διάφορες φανταστικές ιστορίες για τα πάθη των Εβραίων. Ο πόνος των Παλιστινίων είναι εντελώς ξένος στ' αυτιά τους. Το «δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων» ακούγεται σ' αυτούς σαν αστεία ιδέα. Ακόμη και οι πιο προοδευτικοί «ισραηλινοί ουμανιστές» δεν είναι έτοιμοι να μοιραστούν τη γη με τους αυτόχθονες κατοίκους. Αυτό δεν αφήνει στους Παλαιστίνιους πολλές επιλογές, παρά να αγωνιστούν για να απελευθερωθούν, παρά τις τεράστιες δυσκολίες. Είναι καθαρό, δεν υπάρχει εταίρος για ειρήνη στην ισραηλινή πλευρά.


Αυτή τη βδομάδα, όλοι εμείς μάθαμε περισσότερα για τη βαλλιστική ικανότητα της Χαμάς. Προφανώς, η Χαμάς ήταν αρκετά συγκρατημένη με το Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απέφευγε να κλιμακώσει τη σύγκρουση στο νότιο Ισραήλ. Μου φαινόταν ότι οι Κασάμ που έπεφταν σποραδικά στην Σντερότ και την Ασκελόν δεν ήταν παρά ένα μήνυμα από τους φυλακισμένους Παλαιστίνιους. Ηταν ένα μήνυμα για την κλεμμένη γη, τα σπίτια, τα χωράφια και τα περιβόλια: «Αγαπημένη μας γη δε σε ξεχνάμε, είμαστε ακόμη εδώ και πολεμάμε για σένα, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε, θα αρχίσουμε ξανά από κει που σταματήσαμε». Ηταν όμως και ένα καθαρό μήνυμα προς τους Ισραηλινούς: «Εσείς εκεί πέρα, στη Σντερότ, στη Μπιρ Σέβα, στην Ασκελόν, στην Ασντόντ, στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι, στην πραγματικότητα ζείτε σε κλεμμένη γη. Καλύτερα να αρχίσετε να τα μαζεύετε, γιατί ο χρόνος σας εξαντλείται, έχετε εξαντλήσει την υπομονή μας. Εμείς, ο παλαιστινιακός λαός, δεν έχουμε πια να χάσουμε τίποτα».


Ας το αντιμετωπίσουμε, αντικειμενικά η κατάσταση στο Ισραήλ είναι πολύ σοβαρή. Πριν από δύο χρόνια ήταν οι ρουκέτες της Χεσμπολά που έπεφταν στο βόρειο Ισραήλ. Αυτή τη βδομάδα, η Χαμάς απέδειξε αναμφισβήτητα ότι είναι ικανή να σερβίρει στο Ισραήλ κάποιο κοκτέιλ βαλλιστικής εκδίκησης. Και στην περίπτωση της Χεσμπολά και στην περίπτωση της Χαμάς, το Ισραήλ έμεινε χωρίς καμιά στρατιωτική απάντηση. Αναμφίβολα, μπορεί να σκοτώσει πολίτες, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει το μπαράζ ρουκετών. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει τα μέσα να προστατέψει το Ισραήλ, εκτός αν η κάλυψή του με μια συμπαγή τσιμεντένια οροφή θεωρείται βιώσιμη λύση. Στο τέλος, ίσως σχεδιάσουν ακριβώς αυτό.


Ομως, αυτό είναι μακριά από το τέλος της Ιστορίας. Στην πραγματικότητα είναι μόνο η αρχή. Κάθε ειδικός στο Μεσανατολικό γνωρίζει ότι η Χαμάς μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Οχθης μέσα σε ώρες. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος της Παλαιστινιακής Αρχής και της Φατάχ διατηρείται από τον ισραηλινό στρατό. Αν η Χαμάς πάρει τη Δυτική Οχθη, το μεγαλύτερο κέντρο του ισραηλινού πληθυσμού θα βρεθεί στο έλεος της Χαμάς. Για όσους δεν μπορούν να δουν, αυτό θα ήταν το τέλος του εβραϊκού κράτους. Αυτό μπορεί να συμβεί αύριο, σε τρεις μήνες ή σε πέντε χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι «αν» θα συμβεί αλλά το «πότε». Μέχρι τότε, ολόκληρο το Ισραήλ θα βρίσκεται στην εμβέλεια πυρός της Χαμάς και της Χεσμπολά, η ισραηλινή κοινωνία θα καταρρεύσει, η οικονομία της θα καταστραφεί. Η τιμή μιας απομονωμένης βίλας στο βόρειο Τελ Αβίβ θα είναι ίδια με την τιμή μιας παράγκας στην Kiryat Shmone ή την Sderot.

Οταν η πρώτη ρουκέτα χτυπήσει το Τελ Αβίβ, το σιωνιστικό όνειρο θα τελειώσει.
Αυτό το γνωρίζουν οι στρατηγοί του ισραηλινού στρατού, το γνωρίζουν οι ισραηλινοί ηγέτες. Γι' αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων μέχρι εξόντωσης. Οι Ισραηλινοί δεν σχεδιάζουν να εισβάλουν στη Γάζα. Αυτό που θέλουν είναι να ολοκληρώσουν τη Νάκμπα. Ρίχνουν βόμβες στους Παλαιστίνιους για να τους εξαφανίσουν. Θέλουν να διώξουν τους Παλαιστίνιους από την περιοχή. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να γίνει. Οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν. Οχι μόνο θα παραμείνουν, αλλά η μέρα της επιστροφής στη γη τους έρχεται πιο κοντά, καθώς το Ισραήλ καταφεύγει στην πιο φονική τακτική του.


Εδώ ακριβώς παρεμβαίνει η ισραηλινή φυγή από την πραγματικότητα. Το Ισραήλ έχει περάσει το «σημείο μη επιστροφής». Η τύχη του είναι βαθιά χαραγμένη σε κάθε βόμβα που πέφτει σε παλαιστίνιους πολίτες. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ισραήλ για να σώσει τον εαυτό του. Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική εξόδου. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί δρόμο εξόδου του, γιατί ούτε οι Ισραηλινοί ούτε η ηγεσία τους κατανοούν τις βασικές παραμέτρους σ' αυτή τη σύγκρουση. Το Ισραήλ δεν έχει τη στρατιωτική δύναμη να τελειώσει τη μάχη. Μπορεί να καταφέρει να δολοφονήσει λαϊκούς ηγέτες των Παλαιστινίων, αυτό κάνει εδώ και χρόνια, όμως η παλαιστινιακή αντίσταση και επιμονή δυναμώνουν αντί να αποδυναμώνονται.

Οπως πρόβλεψε ένας ισραηλινός στρατηγός, ήδη κατά την πρώτη Ιντιφάντα, «για να νικήσουν, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Παλαιστίνιοι είναι να επιβιώσουν». Αυτοί επιβιώνουν και πράγματι νικούν.
Αυτό το αντιλαμβάνονται οι ισραηλινοί ηγέτες. Το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει τα πάντα: μονομερή αποχώρηση, πείνα και τώρα εξόντωση. Σκέφτηκε να διαφύγει το δημογραφικό κίνδυνο συρρικνώνοντας τους Παλαιστίνιους σε ένα στενό εβραϊκό γκέτο. Τίποτα δε δούλεψε. Είναι η παλαιστινιακή επιμονή με τη μορφή της πολιτικής της Χαμάς που καθορίζει το μέλλον της περιοχής.
Το μόνο που έμεινε στους Ισραηλινούς είναι η προσκόλληση στην τύφλωση και στη φυγή από την πραγματικότητα για να ξεφεύγουν από την καταστροφική βαριά μοίρα τους. Στον κατήφορό τους, θα τραγουδούν τους γνωστούς τους ύμνους για τα θύματα.

Διαποτισμένοι από μια εγωκεντρική αντίληψη ανωτερότητας, θα πονέσουν και οι ίδιοι, παραμένοντας τυφλοί μπροστά στον πόνο που προκαλούν στους άλλους. Οι Ισραηλινοί λειτουργούν ως συλλογικότητα όταν ρίχνουν βόμβες στους άλλους, αλλά όταν οι ίδιοι χτυπιούνται καταφέρνουν να γίνονται αθώα θύματα.

Είναι αυτή η αντίφαση ανάμεσα στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και στο πώς τους βλέπουν οι υπόλοιποι από μας που μετατρέπει τους Ισραηλινούς σε ένα θηριώδη εκτελεστή. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλινούς να κατανοήσουν τη δική τους ιστορία, είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να κατανοήσουν τις επανειλημμένες πολυάριθμες προσπάθειες για να καταστραφεί το κράτος τους. Είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να αντιληφθούν το νόημα του Ολοκαυτώματος, ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν το επόμενο. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλινούς να γίνουν κομμάτι της ανθρωπότητας.


Για μια ακόμη φορά, οι Εβραίοι θα πρέπει να βαδίσουν προς ένα άγνωστο μέλλον. Σε κάποιο βαθμό, εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει το ταξίδι μου εδώ και αρκετό καιρό.

03/01/2009


* Ο Γκίλαντ Ατζμον είναι συνθέτης, μουσικός και πολιτικός ακτιβιστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ισραήλ, όμως κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα πλοκάμια του Σιωνισμού (η συνειδητοποίησή του άρχισε, όπως περιγράφει ο ίδιος, όταν υπηρετούσε στο σιωνιστικό στρατό στο Λίβανο) και να γίνει υποστηρικτής της Παλαιστινιακής Υπόθεσης. Εκπατρίστηκε από το Ισραήλ και πλέον δηλώνει «εβραιόφωνος Παλαιστίνιος».

infognomonpolitics

- Στείλε Σχόλιο


16 Ιανουαρίου 2009, 18:29
125.
Brave New World  Επιστήμη-Τεχνολογία  

 

Coca Cola, κοκαΐνη και Ναρκοδολλάρια

Η καλλιέργεια της Κόκας, η δουλεία των γηγενών καλλιεργητών, οι δίαυλοι διακίνησης, τα συμφέροντα και οι πολυεθνικές της πρέζας. Ο ρόλος της περιβόητης DEA, της οικογένειας Bush και του Αμερικανικού οργανισμού Φαρμάκων. Για πρώτη φορά, με στοιχεία και ονόματα.

«Όταν τα ψέματα των εξουσιαστών γίνονται χονδροειδή, ο κλοιός της τυραννίας σφίγγει περισσότερο»

Ο κινητήριος μοχλός κάθε εξουσίας είναι η απραξία και η ανοχή των καταπιεζομένων. Ο έλεγχος της πληροφορίας και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας γεννά αγνωσία και φοβία στις υπόδουλες μάζες καθιστώντας τες στωικά αντικείμενα του μαρτυρίου τους. Ιστορικά αυτό επιτυγχάνετο από αυτοκρατορικές δομές και ιερατεία. Σήμερα από πολυεθνικές της ενημέρωσης, της ιδεολογίας και της κατανάλωσης. Εξέχουσα θέση σε αυτή τη διεθνή δολοφόνων κατέχει η περιβόητη Coca-Cola Company, που ενσαρκώνεται στο γνωστό Ιερό ποτό του καπιταλισμού. Πέρα από οποιαδήποτε παραφιλολογία, χρησιμοποιώντας απτά στοιχεία θα αποκαθηλώσουμε τη «βασίλισσα του marketing», το «παγκόσμιο ποτό», όχι βέβαια από την κορυφή των πωλήσεων αλλά από τις συνειδήσεις των σκεπτόμενων ανθρώπων. Ας παραμείνει βασίλισσα των λωτοφάγων.

Θα υπερκεράσουμε την ιστορική πραγματικότητα που συνοδεύει κάθε πολυεθνική και ξεκινά από το μύθο του καλού εμποράκου που ανακάλυψε μια μυστική φόρμουλα 100 χρόνια πριν, που με σωστή διαφήμιση και στρατηγική πωλήσεων πέτυχε ένα «εμπορικό θαύμα» που διδάσκεται στους απαθής σπουδαστές πανεπιστημίων.

Θα αντιπαρέλθουμε τις βλαβερές συνέπειες για την υγεία που προκαλούνται από την υπερβολική δόση καφεΐνης, ζάχαρης και ανθρακικού, καταστροφικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουν γραφτεί άρθρα επί άρθρων που λησμονούνται στην απατηλή διέγερση της πρώτης γουλιάς.

Θα κάνουμε μια μικρή στάση στο Βενζόλιο (Benzene) γιατί είναι άξιον απορίας πως ένα ποτό της χαράς μπορεί να δημιουργεί αυτή την άκρως επικίνδυνη χημική αντίδραση. Το βενζόλιο που λαμβάνεται μέσω της τροφής (και ιδιαίτερα της πόσης) προκαλεί τα εξής φιλάνθρωπα: Καταστρέφει το μυελό των οστών και μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αναιμίας. Επίσης μπορεί να προκαλέσει υπερβολική αιμορραγία και να μειώσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης. Τέλος το βενζόλιο θεωρείται καρκινογόνο, μακροχρόνια έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση λευχαιμίας και άλλες μορφές καρκίνου. Αυτά τα λέει η φοβερή και τρομερή EPA (Environmental Protection Agency) της Αμερικής.
Άτυχοι γονείς έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον της εταιρείας με αιχμή του δόρατος το γνωστό δικηγόρο της Βοστώνης, ακτιβιστή Andrew Rainer. Η διοίκηση της εταιρείας βεβαίως απαντά «αυτοκρατορικά» λέγοντας ότι όλα γίνονται για να γεμίσουν ορισμένοι δικηγόροι τις τσέπες τους.
Εμείς ας ανταπαντήσουμε προλεταριακά γνωρίζοντας τα συναισθήματα ευφορίας που προκαλεί η εισπνοή Βενζολίου (οι λεγόμενες «βενζίνες» που είναι το drug των πιτσιρικάδων στις φτωχογειτονιές) και το λόγο δημιουργίας του στο παγκόσμιο ποτό.

Ως συμβαίνει σε κάθε εξουσιαστική δομή, οι άνομες πράξεις κοινοποιούνται μόνο όταν υπάρξει εσωτερική ρήξη (κοινώς τα χαλάσουν στη μοιρασιά). Έτσι και στην περίπτωση της Coca – Cola, το 1989, έτος λήξης της περιβόητης μυστικής συνταγής, ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του οργανισμού τροφίμων και ποτών φέρεται να ζήτησαν μερίδιο από την εταιρεία. Οι εξελίξεις ήταν τουλάχιστον κωμικές. Η Coca – Cola έχασε μυστηριωδώς τη «μυστική» συνταγή από τα χέρια της. Αυτό βεβαίως δεν επηρέασε την πορεία των πωλήσεων της εταιρείας, ιδιαίτερα στο εξωτερικό όπου κατάφερε να κατακτήσει κολοσσιαία μερίδια αγοράς έναντι παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Η εταιρεία απέδιδε την επιτυχία αυτή στο συντονισμένο μάρκετινγκ και δη το τηλεοπτικό. Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε τη δύναμη της τηλεόρασης. Αυτό το επιχείρημα όμως είναι γελοίο όταν μιλάμε για κοινωνίες που η πρόσβαση στην τηλεόραση δεν υπερβαίνει το 10%!
Τα κομμάτια του πάζλ ενώθηκαν το 2004 όταν η Constance L. Hays αρθρογράφος των NY times δημοσίευσε το

Truth And Power At The Coca-cola Company, Constance L. Hays, 081297364X  

βιβλίο “The Real Thing–Truth and Power at the Coca-Cola Company” εκδόσεις “Random House”, στο οποίο επαναλάμβανε τα γνωστά παραμύθια περί επιτυχημένης διαφήμισης. Σε κάποια σημεία όμως επαναλαμβάνει ότι «το 1989, σταμάτησαν πλέον να ανιχνεύονται ίχνη κοκαΐνης στο προϊόν!!» θέλοντας να στηλιτεύσει τους γραφικούς κατήγορους της εταιρείας που ορκίζονταν ότι η μόνη μυστική συνταγή της cc ήταν η χρήση κοκαΐνης! Δηλαδή η απολογήτρια της εταιρείας, παραδέχεται ότι πριν το 1989 η εταιρεία χρησιμοποιούσε κοκαΐνη στο προϊόν.

Ενώνοντας τα κομμάτια, έχουμε μπροστά μας όλη την εικόνα:
1. Μέχρι και το 1989, το προϊόν περιείχε κοκαΐνη. Άρα η περιβόητη μυστική συνταγή ήταν μια ασήμαντη φούσκα χωρίς αξία για την εταιρεία.
2. Οι υψηλόβαθμοι εκβιαστές του ΟΤΠ γνώριζαν μερικώς την αλήθεια και ευελπιστούσαν σε οικονομικά ανταλλάγματα για την απρόσκοπτη συνέχιση της συνταγής.
3. Η εταιρεία προτίμησε απλά να χάσει την «πατέντα» γιατί ήταν άνευ σημασίας. Ως φαίνεται όμως, κατήργησε και τη χρήση κοκαΐνης φοβούμενη αντίποινα.

Εδώ γεννώνται λοιπόν δύο μεγάλα ερωτήματα: α. Πως προμηθεύονταν κοκαΐνη η εταιρεία και β. τι γίνεται σήμερα, ιδιαίτερα στα διεθνή κέντρα παραγωγής – διανομής.

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση έρχεται με μια απλή ματιά στην ιστορία των συρράξεων της Νοτίου Αμερικής, κέντρο καλλιέργειας της Κόκας. Παναμάς, Κολομβία, λειτουργία υπεράκτιων εταιρειών πετρελαίου πλησίον χωρών – παραγωγών με δικαίωμα transit διακίνησης και εντός Αμερικής! Εξαφάνιση Κολομβιανών μεγαλεμπόρων κοκαΐνης από τις Αμερικανικές φυλακές, λειτουργία φυτειών στην Κολομβία υπό την προστασία του Αμερικανικού στρατού! Μαζικές δολοφονίες αγροτών στις φυτείες και προκάλυμμα το εμφιαλωτήριο της εταιρείας στην Κολομβία. Σε δεύτερο χρόνο θα παρουσιάσουμε συγκλονιστικά στοιχεία για τους πολέμους της Πρέζας που φτάνουν μέχρι το Αφγανιστάν και το Δέλτα του Μεκόνγκ και περιλαμβάνουν ανίερες συμμαχίες της Οικογένειας Μπούς, του Μπιν Λάντεν του Νοριέγκα κλπ.

Το δεύτερο ερώτημα είναι και το κρίσιμο. Και η απάντηση σαφέστατη. Η Coca Cola συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως βασικό συστατικό την Κόκα. Το κυριότερο; Την αποκτά με νόμιμες διαδικασίες σε μια πραξικοπηματική βάση, αδικαιολόγητη ηθικά, εμπορικά, ακόμη και … καπιταλιστικά. Όταν το παραμύθι της μυστικής φόρμουλας έπαψε να υπάρχει, το Αμερικανικό κράτος προκειμένου να διαφυλάξει την «αιχμή του πολιτισμού του» έδωσε το δικαίωμα στην εταιρεία να προμηθεύεται, νόμιμα πλέον, την κόκα με μια πρωτοφανή μεθόδευση:
Την Εταιρεία Stepan (Stepan Company). Η εταιρεία που εδρεύει στο Northfield του Illinois και ασχολείται με την Παρασκευή χημικών προϊόντων, το 1959 αγοράζει την εταιρεία Maywood Chemical Works που εδρεύει στο Maywood του New Jersey. Η εταιρεία αυτή είναι η μοναδική στη δύση που έχει το δικαίωμα εισαγωγής και επεξεργασίας Κόκας. Η άδεια αυτή έχει δοθεί από την περιβόητη DEA (Drug Enforcement Administration) την αμερικάνικη δίωξη ναρκωτικών που την ακούμε σε κάθε περίπτωση εντοπισμού μεγάλων φορτίων κοκαΐνης σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Stepan λοιπόν μέσω της θυγατρικής της Maywood προμηθεύει επίσημα πλέον την Coca Cola Company με Κόκα βάσει ειδικής συμφωνίας. Η Maywood εισάγει 100 κυβικούς τόνους κόκας ετησίως (!!) κυρίως από το Περού. Η ποσότητα διατίθεται αφού παρθεί η κοκαΐνη σαν “Cocaine free” στην CCC και τα «ενεργά συστατικά» σε μια φαρμακευτική, την Mallinckrodt για Παρασκευή φαρμάκων.
Όλη αυτή η διαδικασία πάντα με τις ευλογίες και την προστασία της DEA, τη μοναδική υπηρεσία της Αμερικής που δικαιούται να χρησιμοποιεί τον Αμερικανικό στρατό κατά βούληση υπό τη διοίκηση της (όλα τα σώματα).
Με στοιχεία λοιπόν, αυτή η ευγενής εταιρεία, η παγκόσμια κυρίαρχος της αγοράς, η χρυσή χορηγός των «Ολυμπιακών» αγώνων της ντόπας, χρησιμοποιεί ένα απαγορευμένο –σε όλο το δυτικό κόσμο- συστατικό και μάλιστα μονοπωλιακά.

Γνωρίζουμε ότι η παρούσα έρευνα θα λειτουργήσει μάλλον ευφημιστικά στην κοινωνία του σήμερα, όπου σαν σύγχρονοι λωτοφάγοι προσπαθούμε να λησμονήσουμε το ψυχικό μας κενό με εφήμερες – επώδυνες απολαύσεις. Να απαλύνουμε τον πόνο της συναυτουργίας μας στην αδικία με διεγερτικά της κτηνωδίας. Να ναρκωθούμε λυτρώνοντας εαυτούς από την οσμή της παγκόσμια σήψης.

Δεν είμαστε Δονκιχώτες ούτε βρυχώμενοι μύες. Θέλουμε απλά να υποβάλλουμε μερικές ερωτήσεις στον Υπουργό υγείας, στον πολιτικό προϊστάμενο του ΕΦΕΤ και σε όποιον άλλο αρμόδιο της πολιτείας:
1. Αγαπητοί κύριοι, πως νομιμοποιείται η εμπορία ενός σκευάσματος που έχει ως πρώτη ύλη φυτό του οποίου η καλλιέργεια, διακίνηση, χρήση καθ’ οιονδήποτε τρόπο απαγορεύεται από την Ελληνική νομοθεσία;
2. Αν δεχτούμε καλόπιστα ότι η βλαβερή κοκαΐνη δεν εμπεριέχεται στα συγκεκριμένα φύλλα γι’ αυτό και επιτρέπεται η διακίνηση του προϊόντος, μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να εισάγουμε ως ιδιώτες μη κοκαϊνούχα φύλλα κοκαΐνης;
3. Με το ίδιο σκεπτικό, γιατί απαγορεύεται η καλλιέργεια και εμπορία οποιουδήποτε τύπου Ινδικής Κάνναβης ακόμα και αυτής που δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία; Καλλιέργεια που θα μπορούσε να δώσει οφέλη στην αγροτική παραγωγή λόγω κλίματος και χαμηλών απαιτήσεων ενώ θα μπορούσε να σπάσει και ορισμένα μονοπώλια π.χ. του χαρτιού; (βλ. http://olympia.gr/2008/05/19/legalize/)

Στα ανωτέρω κύριοι οφείλετε μια απάντηση πρωτίστως στους εαυτούς σας. Εμείς τις απαντήσεις τις έχουμε ήδη. Όπως και άλλα όμορφα πεπραγμένα κολοσσών που θα απαριθμήσουμε σε επόμενα άρθρα και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Manuel Noriega

 ΣΣ συγγραφικής ομάδας: Παρατηρήστε τις ημερομηνίες. 1959 η εξαγορά της Maywood, το ίδιο έτος ο πατέρας Bush εισέρχεται στη CIA. 1989 η δουλειά της CIA στο Αφγανιστάν τελειώνει με την «απελευθέρωση» των Αφγανών (οπιοκαλλιεργητών) από τους Σοβιετικούς. Το ίδιο έτος, νομιμοποιείται η εισαγωγή και χρήση κόκας από τη Maywood προς την CCC. 2004 επανέναρξη της καλλιέργειας οπίου στο Αφγανιστάν μετά την «απελευθέρωση» από τους Ταλιμπάν, το ίδιο έτος η στρατευμένη δημοσιογράφος των NYT αποκαλύπτει τη χρήση κόκας από τη CCC. Ο Μπιν Λάντεν… αναζητείται!

Από την Σ.Ο. του http://olympia.gr για το Ρεσάλτο.

 


- Στείλε Σχόλιο


14 Ιανουαρίου 2009, 04:49
124.
Ιστορία  

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΕΣ ΡΩΜΙΟΙ

 

 

Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης είναι πολύ παλαιά, στην πραγματικότητα είναι πάνω από τριών χιλιάδων χρόνων. Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι ελληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους. Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το 1194 π.χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο.Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα. Οι Φιλισταίοι ίδρυσαν αυτές τις πέντε πόλεις,και κάθε μια κυβερνιόταν από ένα βασιλιά όπως ήταν η συνήθεια των πόλεων κρατών στον ελληνικό κόσμο.


Αυτές οι πόλεις ονομάστηκαν ΝκάΘ (η Πατρίδα του Γολιάθ), Αστόθ,Έκρον,Γάζα, και Ασκάλον.Η γή των Φιλισταίων ονομαζόταν απο τους Εβραίους «νεγέβ των Χερεθί», φράση η οποία σημαίνει «νότος των κρητών» ακριβώς λόγω της κυρίαρχης παρουσίας των φιλισταίων στην περιοχή.Σύνφωνα με τις λίγες επιγραφές που έχουν μείνει,κατά το 630 π.χ. οι φιλισταίοι είχαν χάσει την ελληνική τους γλώσσα και μιλούσαν Αραμαϊκά.
Όμως με την ελληνιστική περίοδο,η ελληνική παρουσία και γλώσσα επανεμφανίζονται στην Παλαιστίνη.Η ελληνιστική περίοδος διάρκεσε στην Παλαιστίνη κατά την περίοδο 332-63 π.χ.Η επαρχία της Γαλιλαίας,όπως και οι γειτονικές επαρχίες της Δεκαπόλεως και της Περαίας, ήταν κατά την εποχή εκείνη πλήρως εξελληνισμένες.Οι εξελληνισμένες πόλεις της Γαλιλαίας και ευρύτερα της Παλαιστίνης παρέμεναν ακμάζουσες και κατά την εποχή του Χριστού. Αν και οι πόλεις ευρίσκονταν υπό Ρωμαϊκή διοίκηση, το ελληνικό στοιχείο εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχο και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν ελληνικής καταγωγής και οι Φιλισταίοι που μετονομάστηκαν παλαιστίνιοι,είχαν ξανά εξελληνιστεί.


Με την κάθοδο του χριστιανισμού,οι Έλληνες της Παλαιστίνης,αλλά και οι παλαιστίνιοι,όπως και οι κάτοικοι της Συρίας,της Ιωρδανίας,και του Λιβάνου,έγιναν χριστιανοί.Όταν διαιρέθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία,η Παλαιστίνη,όπως και όλες οι άλλες χώρες της περιοχής, έγιναν μέρος του Βυζαντίου.Κατά συνέπεια,οι παλαιστίνιοι άλλα και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Συρίας,του Λιβάνου,και της Ιωρδάνιας έγιναν 'Ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι.
Με την εμφάνιση του Ισλάμ,και τις επιδρομές των Αράβων από την έρημο της Αραβίας,το Βυζάντιο έχασε αυτές τις περιοχές στους μουσουλμάνους Άραβες.Οι Άραβες επέβαλαν τη θρησκεία τους και τη γλώσσα τους στις χώρες που κατέκτησαν.Έτσι μαζί με τη μουσουλμανική θρησκεία,η περιοχή αυτή υιοθέτησε και την αραβική γλώσσα,και σε πολύ μικρό διάστημα ο πληθυσμός αραβοποιήθηκε.
Όμως όχι όλοι οι κάτοικοι της Παλαιστίνης,και των γύρω χωρών έγιναν μουσουλμάνοι.Αρκετοί παρέμειναν χριστιανοί ορθόδοξοι,αν και έχασαν τη γλώσσα τους και μιλούν μόνο αραβικά.Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου,αυτοί όλοι οι αραβόφωνες Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι,ονομάστηκαν Ρωμιοί Ορθόδοξοι(Rum Orthodox) από τους Τούρκους,όπως το ίδιο και οι Έλληνες.Από τότε οι αραβόφωνες κάτοικοι της Παλαιστίνης αλλά και όλης της Μέσης Ανατολής,αποκαλούνται και αυτοαποκαλούνται Rum Orthodox,δηλ. Ρωμιοί Ορθόδοξοι και όχι άραβες.Σίγουρα "Ρωμιοί" δεν είναι μόνο οι Ελλαδίτες κι οι Ελληνοκύπριοι.Οι αραβόφωνες Rum Orthodox, είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες Βυζαντινοί στη Μέση Ανατολή.
NOCTOC

 

http://noctoc-noctoc.blogspot.com/2008/01/greek-descent-of-palestnians-and-arab.html

 


- Στείλε Σχόλιο


12 Ιανουαρίου 2009, 12:51
123.
Τρέχοντα θέματα  Ανθρωποι  

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ
ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

απορία: κράτος η παρακράτος;;;
Πηγή:Κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα


Παρασκευή 21.11.2008 απόγευμα
Εμφανίζεται μια δημοσιογράφος από ΤΟ ΒΗΜΑ (όπως μας είπε) με έναν Κύπριο από μια επιτροπή υπεράσπισης μεταναστών (όπως μας δήλωσε) για να μας βρίσει ότι είμαστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και να δηλώσουμε στον κάθε τυχάρπαστο τα διαφορετικά πολιτικά μας φρονήματα. Ανένδοτοι να μας ακούσουν και συνεχίζοντας να μας αποκαλούν Φασίστες και Ρατσιστές μας λένε:ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ. Δηλαδή να αφήσουμε τα δικά μας και τον πόνο μας και να τρέχουμε για τους ξένους.
Οπότε γυρνάει ο Κύριος ο Κύπριος και μας φωνάζει : ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΩ 3.000 ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝΕ.Αντί να τους βρίσουμε , να τους δείρουμε και να τους πετάξουμε έξω απαντήσαμε:ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ . Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.


Σάββατο 22.11.2008 βράδυ.
Βράδυ 10 η ώρα ετοιμάζουμε τα πανό για την συγκέντρωση και βλέπουμε στην Πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα 5 άτομα να μαζεύουν τους Αφγανούς (γιατί μόνο αυτοί συχνάζουν εκεί 300, 400 όλη την ημέρα κάνοντας τίποτα) και να τους μοιράζουν φυλλάδια γραμμένα στα ελληνικά και στα Αραβικά . Τους ρωτάμε τι είναι αυτό και ποιοι είστε και μας απαντούν: Eίμαστε από το ΠΑΜΕ και το φυλλάδιο καλούσε όλους του μετανάστες σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια για να διεκδικήσουν μισθό ΕΥΡΩ 1.400.-Προσπαθούμε να το συζητήσουμε γιατί τους ξεσηκώνουν όταν οι έλληνες παίρνουν 600 και 700 ευρώ με απλήρωτες υπερωρίες και ότι σε λίγο έρχεται η μεγάλη στρατιά ανέργων Ελλήνων και αντί αυτοί οι ευαίσθητοι άνθρωποι του ΚΚΕ να τρέχουν για εμάς , ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ , τρέχουν για τους ξένους ΚΑΙ γιατί αφού νοιάζονται τόσο πολύ για αυτούς δεν τους παίρνουν στις γειτονιές τους στις δουλειές του και στα σπίτια τους να τους σώσουν από εμάς τους αναίσθητους , η απάντηση τους ήταν: ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!!!!!!!!!
ΕΜΕΙΣ •,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κυριακή 23.11.2008 πρωί
Έχουν ξεχυθεί ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και κολλάνε παντού αφίσες ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ στη συγκέντρωση, ότι εμείς είμαστε ανώνυμοι(ΜΕ 2.500 ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ‘ΚΥΡΙΟΙ ‘ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.) φασίστες, ρατσιστές, με μια ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ που μιλάει ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ . ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.!!!!!!!!!!!!!!,
Διότι το προηγούμενο βράδυ στο internet , Η ΤΟΠΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έβγαλε το προσκλητήριο μας κάτω από την δική τους ταμπέλα και ότι εκείνοι διοργανώνουν την συγκέντρωση.

Και ρωτάμε εμείς και αν θέλετε αναρωτηθείτε και εσείς. Από το Σάββατο το βράδυ μέχρι Κυριακή πρωί , πότε προλάβανε και γράψανε τα κείμενα και ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ , ΠΌΤΕ ΤΥΠΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝΕ . ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ;;;;
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΟΛΟΔΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΣΤΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ , Η ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ;;;;;;;;;;;;;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ (που εμείς αν δεν κάναμε την συγκέντρωση θα ήμασταν έξω να τρώμε και να πίνουμε) ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ , ΓΡΑΦΟΥΝ, ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΝΕ;;;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .
Α ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ .
Να τους κυνηγάμε από πίσω :ρε παιδιά ελάτε να μιλήσουμε , να ενωθούμε να κατεβούμε όλοι μαζί , όλοι το ίδιο πράγμα θέλουμε, στο ίδιο σημείο θέλουμε να φτάσουμε , ΣΤΗ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ απλά ο καθένας από άλλο δρόμο, ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ .
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
-Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
-Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
ούτε καν μας δίνανε σημασία ούτε καν μιλούσανε και την μοναδική φορά που καταδέχτηκε κάποια από όλους αυτούς τους μουγκούς στρατευμένους αφισοκολλητές
μας είπε : ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, συνεχίζοντας να καλούν τον κόσμο να ανοίξει τα σπίτια του και τους ιερείς τους ναούς να τους βάλουμε μέσα.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΗΗΗΗΗΗΗ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ;;;;;;;;;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;; ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ!!!!

Δευτέρα 24.11.2008
Η προγραμματισμένη μας συγκέντρωση ήταν για τις 5 το απόγευμα και την πρόσκληση την είχαμε κολλήσει 2 εβδομάδες πριν.
Στις 4.30 το απόγευμα που μαζευόμασταν να πάμε , βλέπουμε τον χώρο για τον οποίον είχαμε πάρει άδεια να κάνουμε την διαμαρτυρία μας γεμάτο από ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ , ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ(που ακόμα πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)με καδρόνια και κουκούλες.
Μια συγκέντρωση που οι ίδιοι οι Έλληνες διοργανωτές του ΣΥΡΙΖΑ την μία μας φωνάζανε Φασίστες, Ρατσιστές, Γουρούνια και την άλλη στιγμή στα Αφγανικά μαζί με τους ΑΦΓΑΝΟΥΣ , ISLAM, ALLAH, ΤΖΙΧΑΝΤ, ενώ τα δικά μας συνθήματα ήταν, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ΒΑΛΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ασφαλείς όλοι αυτοί
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ(τους φωνάξαμε όλους ανεξαιρέτως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε), ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, παλεύοντας να κρατήσουμε τον θυμό μας και την οργή μας μέσα στα σπίτια μας και την γειτονιά μας οι ΕΛΛΗΝΕΣ να ξεσηκώνουν τους Αφγανούς ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Και λέμε Έλληνες γιατί ζούμε στην Ελλάδα , αν ζούσαμε στην Ιταλία θα λέγαμε ΙΤΑΛΟΥΣ.

Κάποια στιγμή εμφανίσθηκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μπαίνει στη μέση της συγκέντρωσης και αποφασίζουμε να την διαλύσουμε την συγκέντρωση γιατί θεωρήσαμε ότι γίνονται επικίνδυνα τα πράγματα και για τους ηλικιωμένους αλλά και για τα παιδιά και πράγματι κάποιοι κάτοικοι δυσανασχέτησαν για αυτό το καπέλωμα.
Πέσανε πάνω μας να μας δείρουνε λέγοντας μας:ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ, ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ . Ε ΚΑΙ ΤΙ ΑΝ ΗΡΘΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;;;;; ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Κάποια στιγμή μένουν όλοι οι Αφγανοί μόνοι τους, τους παρατήσανε απροστάτευτους ,σύξυλους όλοι οι από πίσω τους που είχαν ξεχυθεί σπάζοντας αυτοκίνητα και καίγοντας κάδους σε όλη την Αχαρνών.


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ – ΚΡΑΤΟΣ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ-ΠΕΡΙΤΤΗ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ. ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΙΔΙΑ ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ- ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ- ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ESPRESSO, ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ISLAM, ALLAH, TZIXANT TΩN ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΝΑΡΧΟΑΝΤΙΕΞΟΥΣΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΔΕΙΞΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕSPRESSO ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ E-MAIL ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ FAX ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΨΥΧΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΔΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ-Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ.
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΗΝ ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ’ΚΟΨΕ ΠΑΛΙ.

ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΥΡΔΗΜΑΡΧΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ . ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙΣ.

Και για να ολοκληρώσουμε , μέχρι στιγμής, για άλλη μια φορά την απολογία μας
Να σας περιγράψουμε και τι έγινε :


Τετάρτη 26.11.2008 απόγευμα ώρα 4.
Βλέπουμε ότι φέρνουν με ένα αυτοκίνητο ένα πρόβατο και μετά από λίγη ώρα ένα άλλο και τα ανεβάζουνε πάνω στο γνωστό κτίριο στην γωνία Αλκιβιάδου και Πιπίνου όπου μένουν 500 Αφγανοί και όπου και πριν καιρό είχανε φέρει πρόβατα με τα γνωστά μην τα ξαναλέμε γιατί προκαλούν αηδία μόνο στη σκέψη.

Κάνουμε καταγγελία στην ασφάλεια έρχονται ΖΗΤΑΔΕΣ, περιπολικά , ασφάλεια, κάνουν περίπου 15συλλήψεις, φεύγουμε να εμφανίσουμε τις φωτογραφίες με το πρόβατο στην Ταράτσα και να τις παραδώσουμε στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Αστυν. Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα και εκείνη τη στιγμή κατεβαίνει μια κυρία από την δίπλα πολυκατοικία φωνάζοντας: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΠΗΔΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ. Της απαντάμε ότι η αστυνομία έχει κάνει συλλήψεις και ότι έχει ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας Υπηρεσίας να δώσει εντολή να μπουν στο κτίριο.
Όταν πήγαμε στο Τμήμα τις φωτογραφίες ήταν ΗΔΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΚΕΙ . Πως το έμαθαν ;;; ποιος τους ξέρει;;;;; Τους ρωτάμε σας αρέσει αυτό;;; μας απαντάνε: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!!!!
Και όπως περιμένουμε την εντολή του εισαγγελέα αρχίζουν οι αστυνομικοί να φεύγουν .Που πάτε ρε παιδιά ρωτάμε;;;; εντολή εισαγγελέα να φύγουμε απαντάνε!!!!!!!!!!!!!
Πάμε όλοι στο Τμήμα του Αγ.Παντελεήμονα και είναι μαζεμένοι γύρω στους 10 (δέκα) δικηγόρους με την κα Κούρτοβικ (ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΌΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥ Κουφοντίνα) ανάμεσά τους.Μέχρι τις 11 το βράδυ και όλοι αυτοί ήσαν εκεί.

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ;;;;;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΈΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;;;;;;
ΟΤΑΝ ΗΔΗ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ , ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ 207,, ΣΤΟ Α.Τ. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ , ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ Η ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟς;;;;;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ Α.Τ. ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ , ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ.ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΦΩΝΑΞΑΜΕ ΚΛΟΥΒΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ


ΚΡΑΤΟΣ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ;;;;;;;;;;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 http://makelio.blogspot.com/2009/01/indymedia-soros-cia.html

 

E, μετά όλοι ξέρουμε τι έγινε ...

Επεκράτησε η "προοδευτικότητα "  και το αλλοδαπό πλιάτσικο!

ΕΞΩ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ!

(απ΄το κέντρο, στην Εκάλη δεν μας πειράζουν )

ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ!

(ζήτημα σεξουαλικού προσανατολισμού κι αυτό...)

*

ΥΓ. Τώρα στέλνουν και απειλητικά ραβασάκια στους κατοίκους, τα νεοταξικά πρακτόρια.

Έριξαν απειλητικές επιστολές κάτω απ΄τις πόρτες τής περιοχής!

(μου κάνει εντύπωση το timing.
συνεννοημένοι με τους Τούρκους είναι;)

*

- Στείλε Σχόλιο


12 Ιανουαρίου 2009, 06:45
122.
Τρέχοντα θέματα  Απόψεις  Ιστορία  

 

Το Ισραήλ και οι δογματικοί φιλελεύθεροι μετα-εθνικιστές


 

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι οι εν Ελλάδι - συχνά υπερφίαλοι - υπέρμαχοι του δογματικού αθεϊστικού φιλελευθερισμού και μεταεθνικισμού, που ενίοτε αυτοπροβάλλονται ως οι κατεξοχήν επίγονοι του Διαφωτισμού, είτε χειροκροτούν ανοιχτά το Ισραήλ (βλέπε τον αρκούντως γραφικό Στέφανο Κασιμάτη του "Βήματος" εδώ), είτε, όπως ο Πάσχος Μανδραβέλης της "Καθημερινής", δεν τολμούν να το κάνουν, αν και θα το ήθελαν πάρα, μα πάρα πολύ. Επιστρατεύουν όμως κάθε είδους απίθανο επιχείρημα και καταφεύγουν σε ασυνάρτητες συγκρίσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν τη στάση του εβραϊκού κράτους σε κάθε περίπτωση (έφτασε στο σημείο ο Μανδραβέλης να συγκρίνει τη συμπεριφορά του Ισραήλ έναντι της Γάζας με τη στάση της Ελλάδας έναντι της FYROM!). Όσο για τις επιθέσεις του Ισραήλ σε σχολεία και λεωφορεία του ΟΗΕ, εκεί ούτε είδαμε, ούτε ακούσαμε τίποτα, και ας κοπτόμαστε υπέρ των θεσμών.

Λέω ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, επειδή τη στιγμή που οι ακραίοι μετα-εθνικιστές φιλελεύθεροι φρίττουν μπροστά στην παραμικρή υπόνοια εθνικισμού ή ακόμα και μπροστά στην αρχή του κράτους-έθνους, και ακόμα περισσότερο αγανακτούν με την ιδέα της "επικρατούσας θρησκείας" μέσα σε μία δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία, αποδέχονται πλήρως όχι μόνο το κράτος του Ισραήλ (δεν τάσσομαι καθόλου υπέρ της εξάλειψής του, πρέπει να το διευκρινίσω αυτό), αλλά και τις πρακτικές που ακολουθεί αυτό. Και μάλιστα, τη στιγμή που πολλές από τις πρακτικές του Ισραήλ είναι αυτόχρημα αναιρετικές των αρχών που αυτοί υποτίθεται ότι φανατικά πρεσβεύουν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις πρακτικές του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων, που ξεκινούν από τη διαρκή ταπείνωση και φτάνουν μέχρι τον σφετερισμό της περιουσίας τους και την αφαίρεση ζωής αμάχων και παιδιών.

Η ίδια η ιδέα της ίδρυσης τους κράτους του Ισραήλ, ο Σιωνισμός, είναι μία ιδιαίτερη εκδοχή, ένα παρακλάδι, της εθνικιστικής ιδεολογίας που κυριάρχησε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα και μεγάλο μέρος του 20ού. Και επειδή η έννοια του εθνικού ή φυλετικού προσδιορισμού του Εβραίου είναι κάτι πολύ πιο ασαφές από ό,τι για έναν Έλληνα ή Γερμανό ή Ιταλό (αναφέρομαι επίτηδες σε έθνη που απέκτησαν ενιαία κρατική υπόσταση, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, μέσα στον 19ο αιώνα), επιστρατεύτηκε ο παράγοντας "θρησκεία": Εβραίος, και κατόπιν Ισραηλινός, είναι αυτός που ανήκει στην εβραϊκή θρησκεία, έστω και κατά παράδοση, δηλαδή χωρίς να αποδέχεται το μεταφυσικό της περιεχόμενο. Και μάλιστα αυτή η θρησκεία θα πρέπει να του έχει "κληροδοτηθεί" από τους γονείς του, ή τουλάχιστον από τη μάνα. Ο μαύρος Φαλάσα της Αιθιοπίας και ο - απόγονος Χαζάρων σε μεγάλο βαθμό - Ρωσοεβραίος δεν μοιράζονται ούτε τη γλώσσα, ούτε καν το ίδιο χρώμα, ενώ για να βρεθεί η κοινή καταγωγή τους πρέπει να πάμε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πίσω στον...Νώε. Εντούτοις, δικαιούνται αμφότεροι να είναι πολίτες του Ισραήλ. Για σκεφτείτε η Ελλάδα να θέσπιζε επίσημα ως κριτήριο απόκτησης ιθαγένειας την ένταξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Θυμάμαι στο Παρίσι Ρωσοεβραίο συνάδελφο που δυσκολεύτηκε πολύ να αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα επειδή μόνο ο πατέρας του ήταν Ρωσοεβραίος, ενώ η μητέρα Ρωσίδα Ορθόδοξη. Όμως, στους Εβραίους το "αίμα" κληρονομείται από τη μητέρα και αυτή η θρησκευτική - ταλμουδική ίσως - διάταξη, ή αλλιώς "ταμπού" (κατά τη νεωτερική ορολογία) είναι προφανώς επίσημα θεσμοθετημένη ως κριτήριο απόκτησης της πολυπόθητης ισραηλινής υπηκοότητας. Αντίστοιχα, θυμάμαι περίπτωση Γάλλου ρωσικής καταγωγής, που αποφάσισε να ασπαστεί τον ιουδαϊσμό, ενώ ήταν Ορθόδοξος και μάλιστα εγγονός διάσημου Ορθόδοξου θεολόγου, και αυτό έγινε αμέσως εφικτό επειδή η εκ μητρός γιαγιά του ήταν Ρωσοεβραία, άσχετα με το ότι η μητέρα του, που την είχα γνωρίσει, ήταν πιστή Ορθόδοξη Χριστιανή.

Η πραγματικότητα είναι ότι το Ισραήλ συνιστά το τελευταίο αποικιακού και ρατσιστικού τύπου κράτος του κόσμου.
Αποικιακού τύπου είναι το Ισραήλ γιατί η ίδια η ιδέα της ίδρυσης εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη, που προηγείται κατά πολύ της Γενοκτονίας των Εβραίων από τους Ναζί, βασίστηκε στην ιδέα της "εξαγωγής" του ευρωπαϊκού πολιτισμού - και πληθυσμού - σε χώρες κατοικούμενες από λαούς "κατώτερους" και "απολίτιστους", με σκοπό την καθυπόταξη και τον εκπολιτισμό τους. Το Ισραήλ δεν είναι παρά μία παρατεινόμενη μέσα στον 21ο αιώνα μορφή του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας τύπου 19ου αιώνα. Ουσιαστικά, ο πραγματικά γηγενής - σε βάθος άνω των 3 γενεών - εβραϊκός πληθυσμός του Ισραήλ είναι ελάχιστος. Ο ίδιος ο Αριέλ Σαρόν γιος Ρωσοεβραίων είναι.

Και είναι επιπλέον το Ισραήλ κράτος ρατσιστικό, επειδή, όπως είπα και πιο πάνω, κριτήριο για την απόκτηση της ισραηλινής υπηκοόητας είναι μία ιδιότυπη αντίληψη περί "αίματος", πίσω από το οποίο φυσικά υποκρύπτεται το εβραϊκό θρήσκευμα (με την εξαίρεση των μουσουλμάνων ή χριστιανών Αράβων με ισραηλινή υπηκοότητα, όσων δηλαδή δεν έφυγαν ή δεν εκδιώχθηκαν από τα σημερινά εδάφη του Ισραήλ).

Οι δογματικοί του μετα-εθνικισμού αποσιωπούν τα βασικά γνωρίσματα του κράτους του Ισραήλ, αυτά που καθόρισαν τη γένεση και την πορεία του, αρνούνται να δουν τη δεσπόζουσα στο Ισραήλ εθνικιστική ιδεολογία, θεωρούν γραφικό ή κρυπτο-ναζί όποιον βλέπει εβραϊκό λόμπυ στις Ηνωμένες Πολιτείες, δικαιολογούν επιδεικτικά τη συνεχή εξάπλωση των εποικισμών (κατά τον Μανδραβέλη τους εποικισμούς τους φτιάχνουν "κάποιοι ανεγκέφαλοι" και όχι το ίδιο το κράτος του Ισραήλ βάσει σχεδίου!!! - δείτε εδώ την απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας από έναν υποτίθεται δογματικό ορθολογιστή), κλείνουν τα μάτια μπροστά στην ισραηλινή περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και μιλούν μόνο για "αυτοάμυνα του Ισραήλ", αποσιωπούν το συνεχές εγκληματικό εμπάργκο στη Γάζα, εδώ και πάνω από 1 χρόνο τουλάχιστον, που σπρώχνει τον πληθυσμό της στα άκρα και ριζοσπαστικοποιεί σύμπασα την αραβική κοινή γνώμη, δεν βλέπουν τις επιθέσεις σε λεωφορεία και σχολεία του ΟΗΕ, αδιαφορούν για τη συστηματική παρερμπόδιση ασθενοφόρων και ιατρικής βοήθειας, όπως κατήγγειλε ακόμα και ο Ερυθρός Σταυρός.
Και όλα αυτά δικαιούται να τα κάνει το Ισραήλ με το επιχείρημα ότι αυτό έχει πολίτευμα αστικής δημοκρατίας - άσχετο αν το απαρτχάιντ είναι δίπλα τους, εφαρμοζόμενο από τους ίδιους τους Ισραηλινούς -, ενώ οι Άραβες δεν είναι δημοκράτες (θα ήθελαν πολύ να πουν "είναι πρωτόγονοι", αλλά δεν το αποτολμούν γιατί είναι και "αντιρατσιστές", εννοείται, άσχετο που τον "αντιρατσισμό" τους τον εκφράζουν ανοιχτά και τον εφαρμόζουν μόνο όταν αφορά στα καθ'ημάς). Δηλαδή, με τη λογική αυτή, ένα κράτος δημοκρατικό, ευρωπαϊκού τύπου, δικαιούται απέναντι στους γείτονές του, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, να μην είναι κράτος δικαίου. Φτάνει να είναι κράτος δικαίου στο εσωτερικό του!

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τί θα έλεγε ο Μικροπολιτικός του "Βήματος", ο Μανδραβέλης της "Καθημερινής" και οι άλλοι δογματικοί φιλελεύθεροι αν η Ελλάδα απλά προειδοποιούσε την Τουρκία ότι την επόμενη φορά που θα πετάξει τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι η χώρα μας θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, το ίδιο δικαίωμα που επικαλείται το Ισραήλ και αυτοί το επικροτούν. Απλά και μόνο αν προειδοποιούσε...

 

http://a-ergodes.blogspot.com/

 


- Στείλε Σχόλιο


09 Ιανουαρίου 2009, 07:50
121.
Τρέχοντα θέματα  Τέχνες  

 

O Carlos Latuff για τη Γάζα.

Έργα του νεαρού Βραζιλιάνου σκιτσογράφου που καλούν τον κόσμο να καταδικάσει την Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

 

«Οι εικόνες δεν είναι σκληρές. Οι πόλεμοι είναι.[...] Αν η τέχνη μου είναι ικανή να ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων, είναι κάτι που μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει»

 

Ο Κάρλος Λατούφ, γελοιογράφος, δημιουργός κόμικς και πολυδιαβασμένος μπλόγκερ του διαδικτύου, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα καλλιτεχνών που δίνουν μια νέα διάσταση στον παρεξηγημένο όρο «στρατευμένη τέχνη». Γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 1968 και ζει στη Βραζιλία, ταξιδεύοντας συχνά σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες καταγράφοντας με τη γελοιογραφική του πένα τη φρίκη του πολέμου, τη σκληρότητα των ανθρώπων, τις αναπόφευκτες συνέπειες του ιμπεριαλισμού, του μεταμφιεσμένου με τη μάσκα του ελευθερωτή. Εχει πολλούς φανατικούς φίλους και θαυμαστές σε όλη τη Γη που αναδημοσιεύουν ελεύθερα, προωθούν και χρησιμοποιούν για κάθε πιθανό λόγο τα σκίτσα του και τις ιστορίες του, αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Για να μπορέσει να προσεγγίσει με την τέχνη του όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες αρνείται κατηγορηματικά την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων της δουλειάς του, επιτρέποντας σε όποιον επιθυμεί την αναπαραγωγή των έργων του.

 

Πηγή (με περισσότερα έργα του Λατούφ ):

http://underinformation.wordpress.com/2009/01/09/latuff/

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


08 Ιανουαρίου 2009, 16:44
120.
Τρέχοντα θέματα  Απόψεις  

ΕΞΕΓΕΡΣΗ Η΄ «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Τα «Δεκεμβριανά» του 2008 αντιμετωπίστηκαν, μέχρι σήμερα, με μια διττή και απολύτως ανταγωνιστική ανάγνωση:
Από τη μία πλευρά, οι θιασώτες της εκδοχής ότι πρόκειται για εξέγερση –με διαφοροποιήσεις ανάμεσά τους– προβάλλουν το γεγονός της εκτεταμένης κινητοποίησης ενός σημαντικού μέρους της νεολαίας, ιδιαίτερα της φοιτητικής και της μαθητικής, και το ξέσπασμα που έφτασε μέχρι και τις επαρχιακές πόλεις και τις κωμοπόλεις, προκειμένου να στηρίξουν την άποψή τους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ορισμένες «σπασμένες βιτρίνες» και η δράση των «κουκουλοφόρων» ήταν το λιγότερο σημαντικό, ενώ η εξέγερση της νεολαίας ήταν το αποφασιστικό.
Από την άλλη, οι θιασώτες της κατευθυνόμενης «πορτοκαλί επανάστασης», επιμένουν στο ότι τα γεγονότα ήταν κατευθυνόμενα από κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και εν πολλοίς ΠΑΣΟΚ), ΜΜΕ (από τον Άλφα και το Μέγκα έως το CNN και από την Ελευθεροτυπία έως τη… Libération) και πρεσβείες (και κατ’ εξοχήν την «Πρεσβεία»), που χρησιμοποίησαν τους «κουκουλοφόρους» και την αγανάκτηση της νεολαίας για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία δεν δείχνεται όσο ενδοτική θα ήθελαν (Σχέδιο Ανάν, αγωγοί, Σκόπια κ.λπ.) καθώς και από τους εγχώριους νταβατζήδες που προτιμούν την ύπαρξη μιας απόλυτης ακυβερνησίας (λέγε με Γιωργάκη).

Η καθολική κρίση μιας παρασιτικής κοινωνίας

Κατ’ αρχάς, η έκταση που πήραν τα γεγονότα, με όποιο ερμηνευτικό κλειδί και να τα αντιμετωπίσει κανείς, δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο από την κατάρρευση και την αποσύνθεση μιας παρασιτικής κοινωνίας που, εδώ και δεκαετίες, επιδίδεται στην κατεδάφιση όλων των αξιών και των προτύπων πάνω στα οποία είχε οικοδομηθεί το ελληνικό έθνος και το ελληνικό κράτος, και μάλιστα από εκείνους που εμφανίζονταν ως οι εκφραστές αυτών των αξιών.
Η Χούντα – η ακραία έκφραση της παραδοσιακής εθνικοφροσύνης και της Δεξιάς– προκάλεσε μια εθνική καταστροφή στην Κύπρο. Η Αριστερά, από την αντίπερα όχθη, ως ο εκφραστής του σοσιαλιστικού αιτήματος, κατέρρευσε, είτε μαζί με τον υπαρκτό σοσιαλισμό, είτε με την ανοικτή προσχώρηση των σοσιαλ-ληστών στον νεοφιλελευθερισμό και τη διαφθορά. Η «Ελευθεροτυπία», το όνειρο γενεών και γενεών Ελλήνων, παραδόθηκε στους νταβατζήδες των καναλιών και στους «αλήτες-ρουφιάνους-δημοσιογράφους». Η Διανόηση και οι «μορφωμένοι», οι καθηγητάδες και οι προοδευτικοί, όχι μόνο κατακλέβουν τον ελληνικό λαό (λέγε με πρύτανη της Παντείου), όχι μόνο τρώνε με δέκα μασέλες (που τις αποκαλούν ευρωπαϊκά προγράμματα και μη-κυβερνητικές οργανώσεις, αλά Σόρος), όχι μόνο μεταβλήθηκαν σε ένα απερίγραπτο κηφηναριό που παράγει ελάχιστο δημιουργικό έργο, αλλά έχουν αποδυθεί σε ένα ηρωστράτειο έργο κατεδάφισης κάθε αξίας που εξακολουθεί να συνέχει τον ελληνικό λαό: εξ ου και το κατάπτυστο βιβλίο ιστορίας, ο «ελληνο-οθωμανισμός», η συκοφάντηση του πατριωτισμού, της Εθνικής Αντίστασης η απεμπόληση της Κύπρου.
Η Ορθοδοξία, το τελευταίο αποκούμπι των λαϊκών στρωμάτων, που κράτησε τον ελληνισμό όρθιο στις πιο μαύρες μέρες, έχει παραδοθεί στους Εφραίμ, τους παπαροκάδες και τους τουρκόφρονες, μέσα σε μια γενικευμένη υποκρισία.
Και βέβαια οι πολιτικοί, σχεδόν όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων, είναι είτε διεφθαρμένοι ως το μεδούλι, μέτριοι και ανδράποδα, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, μισθοσυντήρητοι γραφειοκράτες που για τριαντα-πέντε χρόνια, σε όλη τη μεταπολίτευση, ζουν πλουσιοπάροχα από την πολιτική, εκεί που άλλοτε διακινδύνευες όχι μόνο περιουσίες αλλά και την ίδια τη ζωή σου.
Αν αυτά λοιπόν συμβαίνουν στους «από-πάνω», στις άρχουσες τάξεις και τους θεσμούς, όπως κι άλλες φορές ίσως είχε συμβεί στο παρελθόν, ωστόσο υπήρχαν πάντοτε και οι «απο-κάτω», ο λαός, οι αγρότες, οι εργάτες, οι «μικρομεσαίοι», που τροφοδοτούσαν αυτή τη χώρα αδιάκοπα με ήρωες και αγωνιστές, με τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Καραϊσκάκη, με τον Μακρυγιάννη και τον Βελουχιώτη, με τον Αυξεντίου και τον Σολωμό Σολωμού. Σήμερα, μετά από τριαπέντε χρόνια μεταπολίτευσης, έχουν διαφθαρεί, κομματιαστεί, αποσυντεθεί και οι «αποκάτω». Η αγροτιά, και ιδιαίτερα η ορεινή, που τροφοδοτούσε όλους τους εθνικούς αγώνες, μέχρι την Εθνική Αντίσταση και την ΕΟΚΑ, έχει συρρικνωθεί, ενώ αυτή που έμεινε, έχει μεταβληθεί σε επιδοτούμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε επιστάτες των Αλβανών και των Πακιστανών που δουλεύουν για λογαριασμό της. Η ελληνική εργατική τάξη, έχει μετακομίσει στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο, τα μπαρ, τα καφενεία και τις «πόρτες» των σκυλάδικων, ενώ η όποια παραγωγική εργασία γίνεται ακόμα σε αυτή τη χώρα από χειρώνακτες εργαζόμενους έχει αναληφθεί από τους ξένους. Στο δημόσιο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στις ΔΕΚΟ, βασιλεύουν οι συνδικαλιστές, οι κηφήνες, οι καλοπερασάκηδες μηδενιστές. Γι’ αυτό και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν έχουν διαφθαρεί, που δεν έχουν διέξοδο, βρίσκονται αιχμαλωτισμένοι μέσα σε ένα αδιέξοδο, όπου από τη μία πλευρά νιώθουν ασφυκτικό τον ανταγωνισμό της μετανάστευσης, από την άλλη όμως έχουν μεταβληθεί σε κομμάτι μιας δουλοκτητικής κοινωνίας που εκμεταλλεύεται την εργασία των μεταναστών.
Κυρίαρχο, αποφασιστικό παραμένει το γεγονός του παρασιτισμού, που από τις άρχουσες τάξεις κατέβηκε προς τα κάτω και διέφθειρε και ένα μεγάλο ποσοστό των λαϊκών στρωμάτων. Οι Έλληνες σήμερα ζουν με πολύ περισσότερα από όσα παράγουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο την «πλουτοκρατία» αλλά και τα μεσαία στρώματα και ένα μέρος των λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό και τα αυτοκίνητα, τα κινητά, οι κάρτες, η υπερχρέωση. Όμως το «πάρτι» της ανόδου των εισοδημάτων και της κατανάλωσης τελειώνει. Και μάλιστα, σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης.
Η ελληνική κοινωνία, μια κοινωνία που στηριζόταν σε αξίες για να επιβιώνει, την πατρίδα, τη γλώσσα, την Ορθοδοξία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα κατανάλωσε και τα εξόντωσε όλα. Έφτασε στο βαθμό μηδέν. Γυμνή στο τελευταίο σκαλί.

Οι αντιδράσεις μιας μηδενιστικής κοινωνίας

Φως δεν μοιάζει να έρχεται από πουθενά. Δεν υπάρχουν τα κοινωνικά και πολιτικά υποκείμενα που έστω θα αναλύσουν αυτή την κρίση, πόσο μάλλον να προσφέρουν λύσεις για την έξοδο από αυτή.
Γι’ αυτό και οι εξεγέρσεις μπορούν να είναι ταυτόχρονα πραγματικές, μηδενιστικές, διότι δεν εμπεριέχουν όραμα, και χειραγωγήσιμες, αν δεν υπάρξει κάποιος συνθετικός πόλος –που σήμερα δεν υπάρχει.
Δηλαδή, η διάλυση μιας μηδενιστικής κοινωνίας παράγει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις εξίσου μηδενιστικές με την κυρίαρχη ιδεολογία και πραγματικότητα. Γι’ αυτό και μπορούν να τις εκμεταλλευτούν, ή να επιχειρήσουν να τις εκμεταλλευτούν τόσο εξωτερικές δυνάμεις, που θέλουν να ρίξουν ή να υποτάξουν ακόμα περισσότερο τον Καραμανλή, όσο και εσωτερικοί καιροσκόποι – Αλαβάνοι, αλλά και τρομοκράτες που θέλουν να ανοίξουν κάποιο «νέο γύρο».
Ωστόσο αυτός ο ξεσηκωμός έχει και πραγματική διάσταση. Διότι, κατά τεκμήριο, σε μια κοινωνία σε κρίση, πάντοτε τα πιο ευαίσθητα στοιχεία της είναι οι νέοι: Εκείνοι που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στην παραγωγή, δεν έχουν πραγματοποιήσει τους αναρίθμητους συμβιβασμούς των μεγαλυτέρων, δεν έχουν εξαγοράσει ή εξαργυρώσει τις απόψεις τους. Επομένως, όταν ξεσηκώνονται οι μαθητές, με αφορμή τη δολοφονία του συμμαθητή τους, ξεσηκώνονται και ενάντια σε μια κοινωνία χωρίς διέξοδο, όπου όλα φαντάζουν μαύρα και τελειωμένα. Και βέβαια ξεσηκώνονται πάντα με απόθεμα τα ιδεολογικά εργαλεία τα οποία τους προσφέρει η κοινωνία.
Και εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Ο ξεσηκωμός της νεολαίας δεν είναι εφ’ αυτού εγγενώς επαναστατικός. Καθορίζεται από τις υπαρκτές ιδεολογίες και αντιστάσεις. Όταν, στη δεκαετία του 1960, ξεσηκωνόταν η νεολαία όλου του κόσμου, τα κυρίαρχα επαναστατικά «παραδείγματα» ήταν ο Τσε Γκεβάρα, ο Χο τσι-μινχ, ο Μάο τσε τουνγκ ο… Μαρκούζε και ο Μπομπ Ντύλαν. Στην Ελλάδα, ο Λαμπράκης η Εθνική Αντίσταση και ο Θεοδωράκης, κ.λπ., κ.λπ. Την ίδια εποχή, στο παλαιστινιακό κίνημα ήταν ο Νάσερ, ο σοσιαλιστής Αραφάτ και οι μαρξιστές Χαμπάς, ο Ναβατμέχ κ.ά. Σήμερα είναι ο προφήτης Αλή, ο Χομεϊνί και ο Νασράλα για τη νεολαία των σιιτών, ο προφήτης Μωάμεθ, ο Σαγιέντ Κουντμπ και η Χαμάς για την παλαιστινιακή νεολαία. Στην Πολωνία, επί υπαρκτού σοσιαλισμού, τα ινδάλματα της νεολαίας ήταν ο πάπας Βοϊτύλα, ο Λεχ Βαλέσα, και ο… Ρήγκαν. Σήμερα, τα ινδάλματα της ισραηλινής νεολαίας είναι οι εξτρεμιστές ραβίνοι της «Σας» και του «Λικούντ». Το ίδιο και στη διάρκεια του μεσοπολέμου, στη Γερμανία και την Ιταλία, η πλειοψηφία της νεολαίας θα ενταχθεί στα τάγματα εφόδου και τα φασιστικά «φάσιο».
Στην Ελλάδα, ο ξεσηκωμός της νεολαίας είναι εξαιρετικά ισχνός ακόμα. Δεν έχει πάρει ευρύτερες και συστηματικές διαστάσεις. Γι’ αυτό και η έκταση των γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008 είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερη από ό,τι εμφάνισαν τα κανάλια, τα κόμματα και οι Πρεσβείες, επειδή είχαν συμφέρον να το κάνουν. Ένας ασφαλής δείκτης για των πραγματικών μεγεθών της κινητοποίησης ήταν η πολύ μικρή –αναλογικά– συμμετοχή στην κηδεία του Αλέξανδρου, ενώ παραδοσιακά, στην Ελλάδα, οι κηδείες των θυμάτων της κρατικής καταστολής προσλαμβάνουν πάνδημο χαρακτήρα.
Ωστόσο δεν σημαίνει πως είναι και ανύπαρκτη ή αποκλειστικά χειραγωγούμενη. Μια νεολαία του no future, αηδιασμένη από τον κόσμο των «μεγάλων», αλλά και από τον ίδιο της τον καταναλωτικό εαυτό, ίσως αντέδρασε ενστικτωδώς. Και αυτό το γεγονός πρέπει να καταγραφεί και να υπογραμμιστεί.

Να καταγγείλουμε ή να διαμορφώσουμε όραμα;

Τα ερωτήματα μπαίνουν από κει και πέρα. Είναι όντως αλήθεια ότι οι «μεγάλοι», ιδιαίτερα των μεσοαστικών στρωμάτων, που ζουν σε ένα απόλυτο υπαρξιακό κενό και έχουν εγκαταλείψει συχνά τα παιδιά τους στην τύχη τους, χαϊδεύοντας τα αυτιά τους, προσπαθούν να εξαγοράσουν τις τύψεις και τις ενοχές τους για το μηδέν που τους παρέδωσαν.
Είναι όντως αλήθεια ότι αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει σε μια «παιδόφιλη» και ταυτόχρονα ανάλγητη κοινωνία, που από τη μια πλευρά τους χαϊδεύει τα αυτιά και το πορτοφόλι και από την άλλη δεν τους προσφέρει κανένα όραμα και καμιά αξία. Επομένως είναι απολύτως «κακομαθημένα» και στην ίδια την εξέγερσή τους.
Είναι όντως αλήθεια ότι η ιδεολογικά κυρίαρχη ατμόσφαιρα, όπως εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις αριστερίστικες ομάδες, τους αναρχικούς και το συνονθύλευμα των μπαρόβιων διανοουμένων και δημοσιογράφων Εξαρχείων και Κολωνακίου, είναι μια ατμόσφαιρα εθνομηδενισμού, μεταμοντέρνου ολοκληρωτισμού, ιδεολογικής, ακόμα και φυσικής, τρομοκρατίας. Και ότι υπάρχουν και φαινόμενα αντιδημοκρατικής ή ακόμα και φασιστικής συμπεριφοράς, που πλέον δεν περιορίζονται μόνο στα γήπεδα, αλλά έχουν επεκταθεί και στα Πανεπιστήμια και στις διάφορες πολιτικές κινητοποιήσεις και ομαδοποιήσεις.
Όμως, παρ’ όλα αυτά, υπάρχει πάντα η «πανουργία της ιστορίας». Μιας ιστορίας που σήμερα οδηγεί σε παγκόσμια κρίση –οικονομική και ταυτόχρονα κρίση της παγκοσμιοποίησης– που οδηγεί σε έξαρση των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στην περιοχή, με την Παλαιστίνη ως επίκεντρο, μια παγκόσμια κρίση που θα αποτελέσει ταυτόχρονα και κρίση των ιδεολογιών του πολυπολιτισμού, του εθνομηδενισμού και της παγκοσμιοποίησης, μέσα στην οποία κινείται η χαβιαροαριστερά ο αριστερισμός και ο αντιεξουσιασμός της κακιάς ώρας. Και όσο και εάν όλοι αυτοί θέλουν να ταυτίσουν τα αντιπαγκοσμιοποιητικά ρεύματα, που θα ενισχυθούν στην ελληνική κοινωνία, με το ΛΑΟΣ και τον «ρατσισμό», δεν θα μπορέσουν να το πετύχουν. Είναι εξ άλλου χαρακτηριστικό πως ακόμα και ένα γραφειοκρατικό κόμμα όπως το ΚΚΕ –και παρά την αιώνια λογική της προβοκάτσιας με την οποία αναλύει τα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα– κατορθώνει όχι μόνο να εντάσσει στους κόλπους του ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας, ιδιαίτερα από τα λαϊκά στρώματα, αλλά και να αντιστέκεται στην χαβιαροαριστερά.
Κατά συνέπεια, θα ήταν μεγάλο σφάλμα να χαρίσουμε όλη τη νεολαιίστικη αντίδραση στις δυνάμεις της ψευδο-εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού, χαρακτηριζοντάς την συλλήβδην ως αντιδραστική ή «φασιστική νέου τύπου». Η πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει στη συρρίκνωση αυτών των τάσεων και την ενίσχυση των αντιπαγκοσμιοποιητικών ρευμάτων, τα οποία με τη σειρά τους, δεν θα πρέπει να εκχωρήσουμε αμαχητί στο ΛΑΟΣ και τη «Χρυσή Αυγή». Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που κινείται στην κόψη του ξυραφιού, αλλά αυτό είναι το τίμημα του να ζούμε σε μια χώρα των συνόρων, παρασιτική από τη μια και ταυτόχρονα αποπαίδι της Δύσης, τη στιγμή που ο παρασιτισμός μπαίνει σε βαθύτατη κρίση. Στην αρχή θα αντιδράσει σαν κακομαθημένο παιδί αλλά σύντομα θα υποχρεωθεί να αναμετρηθεί και πάλι με την ιστορία της, μια ιστορία δημιουργίας και αντίστασης.

Γιώργος Καραμπελιάς

Κείμενο που θα δημοσιευτεί στη Ρήξη που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009.

 

http://www.ardin.gr/blog/?p=359

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


08 Ιανουαρίου 2009, 03:02
119.
Τρέχοντα θέματα  

 

Από αμέλεια και ανευθυνότητα ή …….


Επειδή στο ρυάκι που έτρεξε το αίμα του πιτσιρικά Αλέξη Γρηγορόπουλου, προστέθηκε και αυτό του νεαρού αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη, και ενόψει του συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο , καλό είναι να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Τόσο ενώπιον της κοινωνίας όσο και ενώπιον του νόμου και των δικαστικών αρχών .

Ήδη οι λαλίστατοι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας μετά την αντίδραση της κοινής γνώμης αλλά και των δικαίως οργισμένων συναδέλφων του αστυνομικού , ....έκρουσαν πρύμνα .

Ενώ μέχρι σήμερα υποδύονταν με επιτυχία τον ρόλο των σύγχρονων Φαρισαίων από προχθές προσπαθούν ανεπιτυχώς να υποδυθούν τον ρόλο του ….Σωκράτη , «αλαλάζοντας» ότι : « Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» ( συγγρ. αδεία ως προς το νόημα της ρήσης του φιλοσόφου)

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υποδυθεί τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Γενικά και οι δύο ....δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα (μεταφορικά και κυριολεκτικά).

Και όμως… Έχουν τις βαριές ευθύνες τους και οι δύο . Θέλετε από αμέλεια και ανευθυνότητα ; Θέλετε συνειδητά ; Στην Δημοκρατία υπάρχουν οι αντίστοιχοι κριτές που θα το κρίνουν .

Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία του … «κατηγορητηρίου».
Αμέσως μετά τον θάνατο του μικρού Αλέξη είναι γνωστό ότι είχαμε μια ….άμεση «οργάνωση»… από την πλευρά των μαθητών, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του συμμαθητή τους.
Δεν μιλώ για τις πρώτες 2-3 ημέρες και για όσα συνέβησαν σε αυτές , αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δεν είχαν καμία σχέση με τους κουκουλοφόρους . Αυτοί οι … «εισαγόμενοι» και οι εγχώριοι «γνωστοί-άγνωστοι» είχαν μια και μόνο πρόθεση και … εντολή. Να χυθεί αίμα ! Η συνετή στάση πολιτών, πολιτικών (εκτός ΣΥΡΙΖΑ) και αστυνομικών, τους εμπόδισε από την εκπλήρωση του σχεδίου τους.

Έτσι αρχίζουν κάποιες … περίεργες συμπτώσεις. Δημιουργείται αυτοστιγμεί το .. «Συντονιστικό Σχολείων - Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» από μαθητές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με την ομολογία των ιδίων) σε αντιπαράθεση του ΣΑΣΑ(Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας).

Την αμέσως επόμενη ημέρα την …διαφήμιση του οργάνου αναλαμβάνει με δημοσίευμα της η «Ελευθεροτυπία» (12/12/2008), όπου μεταξύ άλλων μας παραπέμπει και στο διαδικτυακό τους τόπο syntonistikogrigoropoulos.blogspot.com, κλείνοντας μας συγχρόνως πονηρά το μάτι : «Έχει και έναν οδηγό αντιμετώπισης δακρυγόνων»…..!
Φυσικά από τις συμπτώσεις δεν λείπει η γνωστή ομάδα «Ιός » αφού αμέσως αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα τους το σχετικό banner (μη τυχών και χαθεί κανείς … πελάτης ).

Ακολουθούν διάφορα ΜΜΕ που αναφέρονται (διαφημίζοντας) στο εν λόγω … «Συντονιστικό όργανο», με φυσικό επακόλουθο να πλημμυρίσει το διαδίκτυο από τις παραπομπές προς το blog τους.

Εδώ υπεισέρχεται το αρχικό ερώτημα «Αμέλεια και ανευθυνότητα ή …ενσυνείδητα». Και αυτό γιατί μια βόλτα από το συγκεκριμένο blog βγάζει μάτια και σίγουρα θα προκαλέσει ΚΑΙ το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών, αφού το περιεχόμενο του παραβιάζει μια ντουζίνα άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Μερικά αποσπάσματα (ως παραδείγματα) από διάφορες αναρτήσεις που …απευθύνονται σε 14-16χρονα παιδιά. Στα παιδιά μας ! (Χρησιμοποιώντας τον γνωστό «φερετζέ» των δημοσιογράφων, ξέρετε το … «Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ δεν συμφωνούμε με όλα τα μηνύματα μα αυτό δεν σημαίνει πως θα τα λογοκρίνουμε κιόλας». Προσέξτε δεν μιλάμε για σχόλια ,που κάπου μπορεί να υπεισέλθει ο παράγοντας τυχών αβλεψίας , αλλά για ….κανονικές αναρτήσεις)

Μια ανάρτηση απευθύνεται στους μαθητές με έντονα και κεφαλαία γράμματα (για περισσότερη έμφαση) παροτρύνοντάς τους: ….. «ΦΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ . ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΧΑΟΣ . ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΚΡΑ ΕΝΝΟΩ …ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ . ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!!! ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΒΟΥΛΗ ΚΛΠ . ΦΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ !!! ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .ΦΤΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΑΚΡΑ!!!!!!!! ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ!!!!!!!»

Άλλη ανάρτηση με τίτλο «Τον σκότωσαν και ήταν 15 !!!» καταλήγει στο … «ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΥΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ». Την υπογράφουν οι Νίκος Σμιτ και Νίνα Σωτηροπούλου. Όπως καταλαβαίνετε πιθανώς πρόκειται για ανύπαρκτα πρόσωπα.

Σε άλλη ανάρτηση που υπογράφει πάλι η Νίνα Σωτηροπούλου- 26ο Γυμνάσιο Αθηνών , καταλήγει ως εξής .. «Αυτό το παιδί πέθανε. Ο Αλέξανδρος-Ανδρέας ήταν μόλις 15 χρονών. ΖΩΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΝ..!» Τι εννοεί η …ποιήτρια ;
Ποιοι δεν την αξίζουν και τι πρόκειται να γίνει με αυτούς ; Θα τους αφαιρέσουν την ζωή;

Μην αρχίσετε να ανατριχιάζετε γιατί …. υπάρχουν και χειρότερα.Σε ανάρτηση που αναφέρεται στους αστυνομικούς διαβάζω : «Θα μας βρουν όμως απέναντί τους……» και αφού «η αρχική επιθετική ενέργεια δεν είναι αρκετή θα πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερο βίαιη, να απαντήσει με έναν πυροβολισμό ή γιατί όχι και με μία βόμβα.»

Όλα αυτά τα γνωρίζουν τα ΜΜΕ που διαφημίζουν και προωθούν το συγκεκριμένο … «Συντονιστικό όργανο» ; Δεν τα διάβασαν στον διαδικτυακό τους τόπο ;

 

Τα γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ; Οι γονείς ήξεραν σε τι παρακινούσαν τα παιδιά τους κάποιοι, μέσω του …. «Συντονιστικού οργάνου» ;

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα αν τα γνωρίζει ή αν … «χαϊδεύει αυτιά». Το ζήτημα που τίθεται , ειδικά μετά την τρομοκρατική επίθεση που απέφερε το αίμα που ζητούσαν τα … «βλαστάρια του» , είναι αν θα παραπέμψει (το ίδιο το κόμμα ) στις αρμόδιες δικαστικές αρχές , τους υπεύθυνους του οργάνου του για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα.( Άρθρο 170 Π Κ: Άρθρο 183 Π Κ, Άρθρο 184 Π Κ, Άρθρο 185 Π Κ …κλπ) ή θα προτιμήσει να καλύψει τις παρανομίες τους.

 

Εάν θέλει πραγματικά να αποτινάξει από επάνω του το στίγμα του προστάτη-καθοδηγητή των «γνωστών-αγνώστων» που τον συνοδεύει μέχρι σήμερα , θα προτιμήσει το πρώτο.

Στην αντίθετη περίπτωση …. Λυπάμαι Αλέκο, αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, μη το ξεχνάς.

 

http://politis-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_07.html

- Στείλε Σχόλιο


07 Ιανουαρίου 2009, 01:31
118.
Τρέχοντα θέματα  Απόψεις  Ιστορία  

 

Οι Yankees,οι μπίζνες,η "τρομοκρατία" κι εμείς

Πρόσφατα μία συνδικαλίστρια δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και πιθανολογείται ότι η άνανδρη αυτή πράξη προήλθε από κέντρα συμφερόντων τα οποία θεωρούσαν την άτυχη αυτή γυναίκα εχθρό προς εξολόθρευση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ΠΟΣΟ μεγάλα είναι αυτά τα συμφέροντα, που αφορούν υπηρεσίες καθαριότητας, ώστε να δικαιολογούν την απόπειρα δολοφονίας ενός ανθρώπου με τόσο απεχθή τρόπο. Όμως ... το συμπέρασμα είναι ότι ... τα μεγάλα συμφέροντα ΔΕΝ διστάζουν να θυσιάσουν μία ανθρώπινη ζωή ή και περισσότερες για την εξασφάλιση του κέρδους.

 

 

Οι ΗΠΑ θυσίασαν πάνω από 4000 Αμερικανούς κι 1.000.000 Ιρακινούς προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα κρατικά πετρέλαια του ΙΡΑΚ, ψάχνωντας δήθεν για πυρηνικά όπλα.Σίγουρα ΔΕΝ θα μας παρεξένευε εάν μαθαίναμε ότι μία μεγάλη βιομηχανία πανάκριβων οπλικών συστημάτων ΘΥΣΙΑΣΕ έναν άνθρωπο προκειμένου να πιέσει μία κυβέρνηση να καταχρεωθεί για την αγορά των δικών της οπλικών συστημάτων. Το εμπόριο και ο πλούτος είναι η βασική αιτία πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας κι όχι ο εθνικισμός. Και σ'αυτόν τον εμπορικό πόλεμο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ η ανθρώπινη ζωή είναι ασήμαντη. Στην χειρότερη περίπτωση αποτιμάται με 1.000.000 δολάρια σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος. Όποιος έχει δει την ταινία "SYRIANA" μπορεί να πάρει μία ιδέα για τον πραγματικό κόσμο που κινεί τα νήματα μίας ζωής που πιστεύουμε ότι μας ανήκει.
Την Αμερικανική Χούντα των Συνταγματαρχών ακολούθησε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος τόλμησε να βγάλει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 ως αντίδραση στην Αμερικανική αδιαφορία για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Έναν χρόνο μετά, τον "τσαμπουκά" του Καραμανλή απέναντι στις ΗΠΑ, εκμηδένισε η δολοφονία του Αμερικανού Σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα από την 17Ν στις 23/12/75.

 

 

Ξέρετε τι ακολούθησε αυτή την "αδυναμία" της Ελλάδας δήθεν να προστατέψει έναν Αμερικανό αξιωματούχο;;; Ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας με στόχο την εξισορρόπηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο. Στην ιστοσελίδα του Κων.Καραμανλή αναφέρεται ενδεικτικά:
"Έτσι, υλοποιήθηκε ένα ευρύτατο εξοπλιστικό πρόγραμμα: ενδεικτική, η εκτεταμένη ανανέωση του πολεμικού υλικού του Στρατού Ξηράς, η παραγγελία σημαντικού αριθμού αρμάτων μάχης, οΣτο ερώτημα εάν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να "κανονίσουν" την εκτέλεση του Γουέλς από τη 17Ν με σκοπό την επαναφορά στην τάξη της "άτακτης" Ελλάδας που "έριξε" τη χούντα της CIA, η απάντηση είναι "ΦΥΣΙΚΑ...ΝΑΙ".
Δεδομένου του όγκου της αγοράς εξοπλισμών που ακολούθησαν η απώλεια ενός Αμερικανού πολίτη είναι μηδαμινής αξίας μπροστά στα δισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία χρεώθηκε το Δημόσιο για να εξοφλήσει της Αμερικανικές και Γαλλικές βιομηχανίες όπλων. Είναι εντελώς ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ... κάθε φορά που κάποια κέντρα στις ΗΠΑ επιθυμούν να ΠΙΕΣΟΥΝ την Ελλάδα να λάβει ΔΥΣΚΟΛΕΣ και ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ($$$) αποφάσεις για προμήθειες του Δημοσίου, να χρησιμοποιούν ως ΑΦΟΡΜΗ ένα αντι-αμερικανικό χτύπημα. Τα τελευταία 100 χρόνια ΚΑΘΕ παράνομη επέμβαση των ΗΠΑ σε ξένες χώρες είχαν ως αφορμή ένα μικρό ή ένα μεγάλο στημένο "Perl Harbour". Διότι η επέμβαση απαιτεί χρηματοδότηση και η χρηματοδότηση επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και διάθεση για εκδίκηση.(Σχετικές αναλύσεις στο Zeitgeist I και II (Addendum) )Eίχαμε την "τύχη"... να ακούσουμε τον Σημίτη ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ να ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τις ΗΠΑ για την "ευτυχή" κατάληξη του θερμού επεισοδίου στα Ίμια...με ΜΟΝΟ τρεις νεκρούς από Ελληνικής πλευράς πάντοτε. Η "χάρη" αυτή ΞΕΠΛΗΡΩΘΗΚΕ με την παράδοση του Κούρδου Οτσαλάν από ΕΛΛΗΝΙΚΑ χέρια προκειμένου να προκληθεί ρήγμα στην Ελληνοκουρδική συμμαχία κατά των Τούρκων.Θυμόμαστε και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τον Πρωθυπουργό έως τον τελευταίο Υπουργό...ήταν όλοι υπό παρακολούθηση. Κι αυτοί που είχαν πρόσβαση στις συνομιλίες όλων αυτών θα μπορούσαν ΠΟΛΥ πιο έυκολα να "χαλάσουν" μία μεγάλη διακρατική συμφωνία, θα μπορούσαν ΠΟΛΥ πιο εύκολα να ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ τους πολιτικούς για την επίτευξη των στόχων τους. Και ξέρουμε ΠΟΛΥ καλά ΠΟΙΟΣ θα μπορούσε να πετύχει την μαζική παρακολούθηση τηλεφώνων με τη συνεργασία μίας εταιρίας ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ συμφερόντων όπου συμμετέχει και μεγαλο-προμηθευτής του Δημοσίου. Κι όπως ο Ζαχόπουλος , έτσι κι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε για ΝΑ ΜΗΝ τον "αυτοκτονήσουν". (Οι νταβατζήδες των ΜΜΕ κατάφεραν ακόμα και το σκάνδαλο των υποκλοπών να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του Καραμανλή που υπήρξε θύμα της υπόθεσης ο οποίος όμως έπρεπε να διαχειριστεί την κρίση χωρίς να δείξει τους ενόχους και φανεί γραφικός.)


 

Το 2007...οι δήθεν "αριστεροί τρομοκράτες" κατάφεραν να σπάσουν ένα μικρό τζάμι στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ο Ρουσόπουλος έσπευσε να τονίσει ότι » Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και θα παραμείνουν εξαιρετικές.» Διότι ΑΥΤΟΣ είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ στόχος της δήθεν τρομοκρατίας. Να τρομοκρατηθεί η κυβέρνηση και να υπακούσει στους ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ και ανθελληνικούς σχεδιασμούς των ξένων κέντρων λόγω της δήθεν αδυναμίας της να προστατεύσει τους Αμερικανούς στο Ελληνικό έδαφος. Την ευθύνη για το χτύπημα στην πρεσβεία ανέλαβε η οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" που ήταν η ίδια οργάνωση που αποπειράθηκε χτύπημα κατά του Γιώργου Βουλγαράκη το 2006 και στην διακήρυξη της οποίας κατηγορήθηκε ο πρώην Υπουργός της ΝΔ ... ως "ΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"! (Η αλήθεια είναι ότι ΚΑΙ ο Βουλγαράκης ΔΕΝ έδωσε όλο το χρήμα στις Αμερικάνικες εταιρίες με την ευκαρία της διοργάνωσης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πλιάτσικου της χώρας. Διαβάστε εδώ ΠΟΣΑ πληρώσαμε για το C4I που ΠΟΤΕ δεν λειτούργησε (83 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δρχ!) . (Το μόνο πλάνο από την αίθουσα C4I που έτυχε να δούμε στην TV ήταν ένα δωμάτιο με μερικούς πεταμένους , σκονισμένους υπολογιστές κι εκτυπωτές που δεν ήταν καν συνδεμένα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Στο διαδίκτυο φυσικά δεν εντοπίσαμε ΤΙΠΟΤΑ σχετικό με την εγκατάσταση του συστήματος στην Ελλάδα. Το σύστημα πληρώθηκε και ΔΕΝ παραλήφθηκε ΠΟΤΕ ολοκληρωμένο σύμφωνα με καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ)Τον Βουλγαράκη ..για πονηρό τον ξέραμε ... αλλά για έμμισθους υποστηρικτές της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ...έχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ στο μυαλό μας. Έκτοτε... ο όρος "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" δεν ακούγεται ξανά από χείλη των αναρχο-αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ παραμόνον από τους πατριώτες.Μάλιστα μέσα από τα κείμενα μερικών "έγκυρων" η ΝΕΑ ΤΑΞΗ τείνει να λάβει χαρακτήρα ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ για την επιβίωση του ανθρωπίνου είδους! Από τότε που η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ελέγχει τη μισή αριστερά στην Ελλάδα ... ο όρος έπαψε να χρησιμοποιείται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ , του ΟΑΚΚΕ και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Το χτύπημα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ το 2006 , κατά του υπουργού Βουλγαράκη, την εποχή ακριβώς που δισεκατομμύρια ευρώ άλλαζαν χέρια λόγω της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ευθυμίας... είχε ξεκάθαρα σχέση με τις προμήθειες του δημοσίου και ΟΧΙ με τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ. Κι επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ θα ρισκάρει τη ζωή του για να πετύχει ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ, που θα αξίζει τον κόπο. Ο μόνος λόγος να ρισκάρεις τα ισόβια για να ξεκάνεις τον Βουλγαράκη ή κάποιο άλλο λαμόγιο ...είναι μία ΥΨΗΛΗ ΑΜΟΙΒΗ και μία ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ προστασία από τυχαία σύλληψη. Αυτά τα ατού είχε στα χέρια της και η 17Ν, των καθυστερημένων αδερφών Dalton που διέφευγαν για δεκαετίες τη σύλληψη παρά το χαμηλό της νοημοσύνης τους ενώ δικαιολογούσαν τα δήθεν επαναστατικά τους χτυπήματα με προκηρύξεις γεμάτες ασυνάρτητες φλυαρίες κι αριστερό λεξιλόγιο. Σήμερα κανείς δεν πρόσεξε ότι όλα μεγάλα Αμερικάνικα έντυπα και συμφέροντα αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από τους αριστερούς εκδότες , οι οποίοι μονοπώλησαν τα ΜΜΕ, αφού η 17Ν ξεκαθάρισε το τοπίο δολοφονώντας τους κεντροδεξιούς αντιπάλους τους.Όλα τα "επαναστατικά" χτυπήματα που γνώρισε η Ελλάδα...ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρά την επανάσταση έφεραν. Η δράση της 17Ν έφερνε τις κατάλληλες ισορροπίες ώστε κάποιοι να επωφελούνται OIKONOMIKA και ΠΟΛΙΤΙΚΑ χωρίς συνέπειες. Τι επαναστατικό και ανατρεπτικό μπορούσε να επιφέρει η δολοφονία του ασήμαντου βουλευτή ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Παύλου Μπακογιάννη ή του ασήμαντου βουλευτή ΠΕΛΛΑΣ Γεωργίου Πέτσου; Μήπως να εξασφαλιστεί η σιωπή τους για το σκάνδαλο Κοσκωτά; Αυτοί ήταν οι χειρότεροι πολιτικοί που γνώρισε η Ελλάδα; Μάλλον όχι.Ο Λαλιώτης που έχει βάλει υπογραφές σε άχρηστα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ έργα όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (262 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δρχ), ή του αεροδρομίου των Σπάτων, 750 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΧ, με τα χαμένα δισεκατομμύρια, ο Τσοχατζόπουλος που αγόρασε ελλατωματικά υποβρύχια που γέρνουν αξίας ΑΝΩ των 700 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δρχ(!) Να θυμηθούμε τέλος το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων που έφτασε τα 9 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ δηλαδή 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές;Και τα γράφω σε ΔΡΑΧΜΕΣ για να κατανοήσουμε καλύτερα ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ διαχειρίστηκαν αυτές οι "μεγάλες" προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής...και που είναι ΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που η Ελλάδα ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ και θα χρωστάει για πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι χρήματα που ήρθαν από τον Τουρισμό ή τις εξαγωγές...αλλά ΔΑΝΕΙΚΑ από ξένες τράπεζες. Και μπορείτε να φανταστείτε ΠΟΣΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΕ στα παραπάνω έργα. Εάν υποθέσουμε ότι , όπως αποδείχθηκε με τη SIEMENS, το ποσοστό της ΜΙΖΑΣ επί της αξίας του έργου κυμαίνεται από 8 έως 10% ... μπορούμε να φανταστούμε γιατι έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης οι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ κι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ Λαλιώτηδες και Τσοχατζόπουλοι που παντρεύονται στο Παρίσι με τελετές αξίας 6.000.000 ευρώ βγαλμένα όλα με κόπο και ιδρώτα... απ'όλους εμάς! Φυσικά για ΟΛΗ αυτή την εγκληματική σπατάλη του δικού μας ιδρώτα ... υπήρχε μία καλή δικαιολογία συναισθηματικού χαρακτήρα. Ο καημός του Έλληνα για το Αεροδρόμιο του Ελληνικού, για την ταλαιπωρία των οδηγών με τα καραβάκια στο Ρίο, ο φόβος των Ελλήνων για την απειλή εξ ανατολών και τέλος η "απίστευτη" επιτυχία της ανάληψης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτά ήταν τα δικά μας αναίμακτα μικρά "Perl Harbour", οι ΤΕΧΝΗΤΑ καλλιεργημένες συναισθηματικές ανάγκες ώστε να αποδεχτούμε χωρίς αντιρρήσεις να ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ για τα επόμενα 500 χρόνια σε σημείο που ΠΡΕΠΕΙ να ξαναδανειζόμαστε για να εξοφλούμε τόκους από προηγούμενα δάνεια! Με την ΕΝΤΟΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ των φαγανών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ των "νταβατζήδων" που ΠΑΝΤΑ βρέθηκαν στο πλευρό όσων ΡΗΜΑΞΑΝ τα Δημόσια Ταμεία επί ΠΑΣΟΚ... τα αυτιά των Ελλήνων ΠΟΤΕ δεν άκουσαν τα μυθικά ποσά που ξοδεύτηκαν και κυρίως

 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φρόντισε να προβληματίσει τον Έλληνα ... ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ τα χρήματα για να πληρωθούν οι ΤΟΚΟΙ αυτών των τεράστιων δανείων όταν γνωρίζουμε εδώ και μία δεκαετία ότι ολόκληρος ο πλανήτης οδηγείται σε οικονομική ύφεση και η Ελλάδα ΔΕΝ αποτέλεσε ποτέ παράδεισο ξένων επενδύσεων.

 

 

Έτσι με συνεργούς τους νταβατζήδες των ΜΜΕ...δισεκατομμύρια ευρώ...αβγατίζουν στην Ελβετία και η νεολαία μεγαλώνει με τεχνητούς εφιάλτες όπως η ύπαρξη των κακών αστυνομικών των ΜΑΤ των 800 ευρώ.Να θυμήσουμε και τον κ.Παπαντωνίου με την μεγάλη μπίζνα του Χρηματιστηρίου (20 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δρχ έφυγαν από τις τσέπες 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων για να καταλήξουν στις τσέπες μερικών ΦΙΛΩΝ του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, μέσω της ΚΡΑΤΙΚΗΣ χειραγώγησης των δεικτών, μέσω ΣΤΗΜΕΝΩΝ παιχνιδιών με εταιρίες ΜΑΪΜΟΥ πάντα με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των ελεγκτικών μηχανισμών!). Όλοι οι παραπάνω θεωρούνται ΕΘΝΙΚΟΙ ευεργέτες από τους "επαναστάτες" της εποχής μας καθώς για όλα τα κακά του τόπου και για την γενιά των 700 ευρώ φταίνε τα εικοσάχρονα ΜΑΤ των 800 ευρώ!Για τους χασικλήδες επαναστάτες-πιόνια των Indymedia ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ αυτοί ΠΟΥ ΣΚΟΥΠΙΣΑΝ όλο το χρήμα από την αγορά και το κατέθεσαν σε Ελβετικές τράπεζες αλλά οι "βίαιοι" εικοσάχρονοι αστυνομικοί . Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα. Στις 23 Δεκεμβρίου και ΜΕΣΑ από την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου δύο Καλάσνικοφ βάλλουν κατά κλούβας των ΜΑΤ χωρίς όμως να πετύχουν ανθρώπινες απώλειες. Η αποτυχία του εγχειρήματος οδήγησε τους τρομοκράτες, που χαίρουν σταθερά του πανεπιστημιακού ασύλου, να ΜΗΝ αναλάβουν την ευθύνη για το άστοχο εγχείρημα. Το ένα από τα δύο καλάσνικοφ του χτυπήματος κατά της κλούβας των ΜΑΤ χρησιμοποιείται για την δολοφονική απόπειρα κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια στις 5 Ιαν 2009 ενώ όπως διαπιστώνεται αργότερα ότι το άλλο όπλο της επίθεσης στα Εξάρχεια (των 9χιλ) είχε χρησιμοποιηθεί σε παλιότερα χτυπήματα από την οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" !(βλέπε πιο πάνω χτύπημα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας και απόπειρα κατά Βουλγαράκη) .Βλέπουμε δηλαδή ότι η οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" που δήθεν αγωνίζονταν κατά της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, να πυροβολεί με σκοπό να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ εικοσάχρονους φτωχούς αστυνομικούς των 800 ευρώ για να προκαλέσει πλήγμα και πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αυτά τα χτυπήματα ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ στο σύστημα, αντίθετα θα αποτελέσουν τη δικαιολογία για την προμήθεια ΑΚΟΜΑ πιο αποτελεσματικών και πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, άρα ΝΕΕΣ ΜΙΖΕΣ και άρα ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη επιρροή των ξένων κέντρων στο μέλλον αυτής της χώρας κι αυτού του λαού.Ενός κακόμοιρου λαού του οποίου η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ καλλιεργείται συστηματικά με τη βοήθεια ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ χαζοχαρούμενων προσωπικοτήτων. Με τη "μαγεία" και τη "γοητεία" του ΑΥΤΙΑ,του ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, της ΜΕΝΕΓΑΚΗ, της ΑΝΙΤΑΣ, του ΓΡΗΓΟΡΗ, της ΛΑΜΠΙΡΗ ... οι Έλληνες... κοιμούνται βαθιά και θα ξυπνήσουν μάλλον απότομα στην πραγματικότητα που μας περιέγραψε η κ.Ψαρούδα-Μπενάκη . Καλό είναι τα έχουμε πάντα στο μυαλό μας διότι είναι ενδεικτικά για το τι περιμένει την κοινωνία μας.Ο Καραμανλής λόγω των Ελληνορωσικών συμφωνιών φαίνεται ότι ΔΕΝ χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης των γνωστών ξένων κέντρων των οποίων τα συμφέροντα έχουν να κάνουνε με ΠΟΛΛΑ δισεκατομμύρια δολάρια και θα προτιμούσαν έναν άλλον "κουραμπιέ" στο τιμόνι της Ελλάδας για να ανακοπεί η επέκταση του Πούτιν στα Βαλκάνια.
Ενώ σ'όλον τον πλανήτη δολοφονούνται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι...περιέργως η Ελλάδα μας ... γίνεται πρωτοσέλιδο για κάθε στρακαστρούκα που ακούγεται στην περιοχή των Εξαρχείων με άρθρα που αναφέρονται στην "βίαια κρατική καταστολή" (Ποιος Θανάσης;) και στην "κοινωνική αναταραχή" που ΤΕΧΝΗΤΑ προσπαθούν να προκαλέσουν οι υπερατλαντικοί φίλοι μας.Τέλος οι άλλοι χασικλήδες, από τον ΣΥΡΙΖΑ...απέδωσαν την δολοφονική επίθεση κατά του εικοσάχρονου αστυνομικού σε παρακρατικούς , άποψη που επανέλαβαν και οι μαιμούδες των Indymedia στις δημόσιες καταχωρίσεις τους ...διότι στις κρυφές σελίδες του Indymedia υπάρχουν ΑΛΛΕΣ σαφείς οδηγίες ανατροπής του πολιτεύματος!
Η επανάσταση δυστυχώς δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έρθει. Μπορεί να ανατραπούν οι τωρινοί τύραννοι για να ανέλθουν στην εξουσία κάποιοι άλλοι, πιθανόν χειρότεροι.Δεν μπορούμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ από μία χώρα της οποίας οι μισοί κάτοικοι παρακολουθούν με ευλάβεια τηλεοπτικές "διάνοιες" όπως η Μενεγάκη κι ο Αυτιάς.Το κουφάρι αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα... θα συνεχίζουν να σκυλεύουν όλοι αυτοί οι "ευεργέτες" που εκλέγονται για να μας εκπροσωπήσουν προσποιούμενοι ότι έχουν τις ίδιες αγωνίες μ'εμάς. Οι πολιτικοί ασχολούνται μόνο με τον παράνομο πλουτισμό τους και οι δημοσιογράφοι τους εκβιάζουν για να λάβουν ποσοστό από τα κλοπιμαία. Οι δε "νταβατζήδες" , μέσω των δημοσιογράφων-εκβιαστών, εξασφαλίζουν τις απευθείας αναθέσεις σε στημένους διαγωνισμούς του Δημοσίου ώστε με τα εύκολα χρήματα που αφαιρούν από τον Έλληνα, εν αγνοία του, να εδραιώσουν την παντοκρατορία τους και μετά να αποφασίζουν οι ίδιοι ποιος θα είναι ο Υπουργός σε κάθε Υπουργείο. Τα σκάνδαλα των μεγάλων χορηγών στα κανάλια (ΟΠΑΠ, OTE) ξεχνιούνται την επόμενη μέρα διότι η συγκάλυψη αποφέρει πολύ περισσότερα κέρδη από μία αποκάλυψη. Άλλωστε είναι τόσο κοντή η μνήμη των Ελλήνων που συνεχίζουν να ψηφίζουν τις ίδιες οικογένειες εδώ κι εξήντα χρόνια σαν να μην άκουσαν ποτέ κάτι κακό γι'αυτές. -

 

http://macedonia-greece.blogspot.com/2009/01/yankees.html

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


05 Ιανουαρίου 2009, 23:56
..........
Τρέχοντα θέματα  Ανθρωποι  

Δευτέρα, 5 Ιανουάριος 2009 

Ένα ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ, που η διεθνής κοινότητα, οι διεθνείς οργανισμοί και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνυπεύθυνοι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

 

 

Ξέφυγε από το θάλαμο εξόντωσης των ναζιστικών γουρουνιών, διασώζοντας ένα παιδί και μίλησε στο Aljazeera. Γίνεται προσπάθεια να ανασύρουν τα πτώματα. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ο Παλαιστίνιος Naeb as-Sammuni, διέφυγε διασώζοντας ένα μόνο παιδί και διηγήθηκε ΤΩΡΑ το έγκλημα!
Απεγνωσμένες προσπάθειες του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού να τους επιτραπεί να ανασύρουν τυχών επιζώντες από τα ερείπια! Αγνοούνται κάτω από τα ερείπια 120 άτομα!
Στη συνοικία az-Zaitun, τα ισραηλινά γουρούνια κάλεσαν με μεγάφωνα τους κατοίκους να φύγουν «ελεύθερα» από τα σπίτια τους, υποσχόμενοι ότι δεν θα τους πειράξουν.
Την Κυριακή συγκέντρωσαν 120 περίπου άτομα, τα οδήγησαν σε μια κατοικία 2 δωματίων και τους έκλεισαν μέσα για 2 ημέρες.
Γέροι, γριές, νέοι, νέες, παιδιά έμειναν στο στοιβαγμένοι στο σκοτάδι για 2 ημέρες, χωρίς νερό τρόφιμα και…
Τη δεύτερη ημέρα άρχισαν να βομβαρδίζουν το σπίτι!
Μαζική ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!
Ο As-Sammuni διηγείται «μετά από 10λεπτο βομβαρδισμό, το σπίτι μεταμορφώθηκε σε μια λίμνη αίματος. Άλλοι πέθαναν αμέσως, άλλοι βαριά τραυματισμένοι…».
Ο As-Sammuni είδε να εξοντώνουν την οικογένειά του!
Νεκρή η σύζυγός του Hanan, η κόρη του Huda, η μάνα του Rizqa, αδέλφια και ξαδέλφια του.
Για 14 ώρες τα γουρούνια δεν επέτρεψαν στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό να προσφέρει κάποια βοήθεια!
Ο γιατρός Haitham Dababesh, του νοσοκομείου ash-Shifa, που προσπάθησε να διασώσει πιθανούς επιζώντες, δήλωσε: «προσπαθήσαμε με τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά μόνον σήμερα το πρωί μας επέτρεψαν να φθάσουμε στα ερείπια. Ένα μεγάλο σφαγείο γεμάτο πτώματα…»
Τώρα γουρούνια «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι έχετε τις μαρτυρίες και από το Aljazeera.
Τώρα οι ανταποκριτές των δυτικών μέσων, που εκφωνούν τα δελτία των Μοσάντ-Cia, δεν μπορούν να καλύψουν τις ενοχές σας.
Τώρα είστε ισραηλινοί ναζί και εσείς!
Που είναι τα διεθνή δικαστήριά σας;
Που είναι οι ανθρωπιστικές σας ευαισθησίες;
Που είναι οι πολιτικοί σας;
Πως θα πάτε στους λαούς να τους ζητήσετε να «προσέλθουν στις κάλπες» για να εκλέξουν ευρωβουλευτές;
Αλήτες δολοφόνοι είστε, ίδιοι με τα ναζιστικά γουρούνια του Ισραήλ!

 

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/01/blog-post_4996.html

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


01 Ιανουαρίου 2009, 20:50
116.
Τρέχοντα θέματα  Ιστορία  

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3034

Θα δημοσιευτεί στο νέο ΡΕΣΑΛΤΟ, Ιανουάριος 2009

ΧΟΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ

Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης
Υποστράτηγος ε.α. Μέλος Κ.ΕΘ.Α


ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Στις 10 Φεβρουαρίου του 1948 εγκρίθηκαν οι εκθέσεις του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) των ΗΠΑ το οποίο καθόριζε τον τρόπο δράσης των μυστικών υπηρεσιών σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία και Ιράν.
Το 1970 ο στρατηγός Ουεστμόρλεντ αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αμερικής κατάρτισε το περίφημο «Εγχειρίδιο», σύμφωνα με το οποίο αν κάποιος από τους συμμάχους πήγαινε ενάντια στα συμφέροντα των πανίσχυρων αμερικανικών εταιρειών, τότε το ΝΑΤΟ με τους δικούς του μηχανισμούς αλλά και σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες (αμερικάνικες και ντόπιες) αναλάμβανε την υποχρέωση να αλλάξει τις δομές του «κράτους ταραξία» και με διάφoρες ενέργειες να φέρει στην εξουσία υπάκουες σε αυτήν παρατάξεις και πρόσωπα του πολιτικού συστήματος.

Έτσι σύμφωνα με το «εγχειρίδιο», οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλίσουν διείσδυση στα υπονομευτικά ρεύματα ειδικών πρακτόρων, με αποστολή την συγκρότηση ομάδων κρούσης από τα πιο ακραία στοιχεία της εξέγερσης. Στην περίπτωση αυτή η χρησιμοποίηση ακροαριστερών οργανώσεων μπορεί να οδηγήσει στο ζητούμενο στόχο.

Κατά την διάρκεια της χούντας η ιταλική φασιστική οργάνωση «Όρντινε νουόβο» αποστέλλει μπράβους στην Ελλάδα και αφού εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα από το καθεστώς των συνταγματαρχών επιστρέφουν στην Ιταλία όπου, προσποιούμενοι τους αναρχικούς και αριστεριστές εισχωρούν σε διάφορες οργανώσεις με σκοπό την διάπραξη ακροτήτων προκειμένου να κατηγορηθούν οι «κόκκινοι».
Η χρηματοδότηση τόσο των συνταγματαρχών όσο και των φασιστικών οργανώσεων της Ιταλίας γινόταν μέσω της «Κοντινένταλ Ιλλινόις Μπάνκ» που ανήκε στον Νταίηβιντ Μάτιου Κένεντυ ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ από το 1971έως το 1973.

Στο βιβλίο του «οι πραγματικοί κυρίαρχοι του κόσμου», ο περίφημος πράκτορας της ΣΙΑ Γκονζάλε Μάτα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής χρησιμοποίησαν την φοιτητική Γαλλική εξέγερση του ’68 προκειμένου να καταφέρουν τελειωτικό πολιτικό πλήγμα εναντίον το Ντε Γκώλ, ο ποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία των ΗΠΑ αλλά και εξεδίωξε το ΝΑΤΟ από την Γαλλία και επιπλέον οραματίσθηκε μια ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή καρικατούρα του Σολάνα. Επιπλέον ο Ντεγκώλ είχε δείξει ιδιαίτερη συμπάθεια στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής με αποκορύφωμα την καταδίκη της Αμερικανικής επέμβασης στην Δομινικανή Δημοκρατία. Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω επί λέξει τον διάλογο του ειδικού εκπροσώπου της αμερικανικής κατασκοπείας στο Παρίσι Γκράμ με τον πράκτορα «Κύκνο» και τα καθήκοντά του. «Δεν πρόκειται για διευκόλυνση των αριστερών για να καταλάβουν την εξουσία, αλλά ενθαρρύνοντας τις ταραχές και προκαλώντας συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας να προκληθεί η σιωπηρή πλειοψηφία των Γάλλων μπροστά τον κίνδυνο, ώστε να αναγκασθεί ο Ντε Γκώλ να αλλάξει πολιτική, να ξεκόψει από τις ανατολικές χώρες και να επιστρέψει στα πλαίσια μιας Ευρώπης συμμάχου των ΗΠΑ… Επιβάλλεται λοιπόν να πλησιάσουμε τους καθοδηγητές της υπονομευτικής δραστηριότητας, ώστε να γνωρίζουμε τα σχέδιά τους και να τα επηρεάζουμε προς τα συμφέροντά μας . Οι καταστροφές και οι τραυματισμοί είναι τώρα οι καλύτεροι σύμμαχοι μας.»

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το 1955 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από την CIA παρακρατική «Κόκκινη Προβιά» και επανδρώθηκε με ακροδεξιούς εξτρεμιστές που είχαν υπηρετήσει στους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ), και άλλα ειδικά στρατιωτικά τμήματα, με πράκτορες των στρατιωτικών και πολιτικών μυστικών υπηρεσιών και με πολίτες, σε πολλές δε περιπτώσεις σε απόλυτη συνεργασία με τον υπόκοσμο. Η παραπάνω οργάνωση ήταν υπεύθυνη μεταξύ των άλλων και για το πραξικόπημα του 67.

Η οργάνωση του εκλογικού πραξικοπήματος του 1961 αποδίδεται στα επιτελικά σχέδια του Λάφλιν Κάμπελ. Στην επιχείρηση «κατάργησης» του Γεωργίου Παπανδρέου (15 Ιουλίου 1965) η οργανωτική ευθύνη ανήκει στον Τζών Μώρυ, ο ίδιος με την συνεργασία του Χάρυ Γκρήν είχε την εποπτεία του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών.
Η προβοκάτσια στον Γοργοπόταμο (29-11-1964) που στοίχισε την ζωή 13 πατριωτών και προκάλεσε περίπου 100 τραυματίες ήταν έργο της ΣΙΑ και των ντόπιων λακέδων. Σύμφωνα με μυστική έκθεση του συνταγματάρχη Μάρσαλ που υπηρετούσε στην αμερικανική πρεσβεία ως στρατιωτικός ακόλουθος «τα πρόσωπα που πήραν μέρος στην επιχείρηση του Γοργοποτάμου της 29-11-1964, έλαβαν λεπτομερείς οδηγίες και έδρασαν κάτω από τον αυστηρό έλεγχο των πρακτόρων της ΚΥΠ και των ΗΠΑ».

Αξιοσημείωτη είναι η στρατολογική προτίμηση της ΣΙΑ σε πρόσωπα με δοσιλογικό παρελθόν και ανθρώπους του υποκόσμου.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες όλοι είμαστε θεατές ενός πανελλήνιου ξεσηκωμού των μαθητών και γενικότερα της νεολαίας. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και αιτίες του θυμού των νέων, που ανεπιφύλαχτα συμπαρατάσσομαι μαζί τους. Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι ο εκφυλισμός της κινητοποίησης των νέων, με την εισχώρηση ακραίων στοιχείων και κουκουλοφόρων με αποτέλεσμα την εκτροπή της κίνησης προς λάθος κατεύθυνση.

. *Τα κρυφά ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας , του Λ.ΖΑΜΟΪΣΚΙ

Η κινητοποίηση στην αρχή και δίκαιη ήταν και αναμενόμενη. Από εκεί και πέρα οι βανδαλισμοί, οι πυρκαγιές και οι λεηλασίες με αναγκάζουν να θέσω κάποια ερωτήματα:


1. Ενώ στο αρχικό στάδιο η εξέγερση είχε έντονο το συναισθηματικό στοιχείο και οι κινητοποιήσεις ήταν αυθόρμητες, στην συνέχεια μπήκε η τεχνολογία και οι μαθητές κατευθύνονταν με μηνύματα που λάμβαναν στο κινητό τηλέφωνο (sms). Για να αποσταλεί ταυτόχρονα αυτή η σωρεία των μηνυμάτων (μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ταυτόχρονα) απαιτείται μια τεράστια βάση δεδομένων όπου θα υπάρχουν λεπτομερώς τα στοιχεία των μαθητών συγκεκριμένης ηλικίας, ανεξαρτήτως τηλεφωνικής εταιρείας. Άρα πρέπει να έχουμε μια σύμπραξη όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, πράγμα αδύνατον, ή πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ ……..μεγαλύτερο. Βεβαίως είναι δυνατόν να έχουν χρησιμοποιηθεί τα υπάρχοντα στοιχεία από εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διαφημίσεις ή τηλεπωλήσεις αλλά αυτό είναι εύκολο να βρεθεί καθώς και να μάθουμε από ποιον πληρωθήκανε για την παροχή των υπηρεσιών τους.

2. Προκηρύξεις που ρίχθηκαν το βράδυ της πέμπτης στην Ομόνοια ήταν γραμμένες στα αλβανικά και μεταφράζονταν σε «Μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι», ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να εμπλέξουν τους μετανάστες σε αυτό το παιχνίδι;

3. Τι εννοούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11-6 στην βουλή «όλη η περιοχή από την Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι ζώνη ειδικού ενδιαφέροντος για την μεταφορά καυσίμων και μην εμπλακείτε σε αυτή την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής.

4. Στις 14 Μαρτίου του 2008 η φινλανδική κυβέρνηση εξέδωσε «Σχέδιο Διαφυγής σε Περίπτωση κρίσης στην Ελλάδα» και ενημέρωσε τους 1600 Φιλανδούς που κατοικούν στην πατρίδα μας και επιπλέον τους διένειμε ακόμη και χάρτες με δρομολόγια διαφυγής αλλά και χώρους συγκέντρωσης (τι παραπάνω ήξεραν αυτοί;».

5. Για ποιο λόγο είχαν εγκατασταθεί πολυπληθή τηλεοπτικά συνεργεία του ΒBC και του Reuters στην Αθήνα από τις 15 Νοεμβρίου και ποιο έκτακτο σοβαρό αναμενόμενο περιστατικό απαιτούσε την παρουσία τους πέραν των μονίμων ανταποκριτών, των μόνιμα εγκατεστημένων στην Αθήνα;*


6. Ποιος είχε την δυνατότητα να τοποθετήσει πέτρες θαλάσσης σε κύρια σημεία της Αθήνας; Μόνον στην οδό Μάρνη ο Δήμος Αθηνών φόρτωσε 27 αυτοκίνητα.

7. Ποιοι ήταν αυτοί οι καταληψίες της ΕΡΤ κατά την διάρκεια των ειδήσεων και συγκεκριμένα την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού που καλούσαν σιωπηρά με ανάρτηση πανό τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους;

8. Ποιος από τους παραπάνω νεαρούς καταληψίες είχε τις ειδικές γνώσεις χειρισμού της πολύπλοκης ηλεκτρονικής κονσόλας ώστε να κάνει κοντινά και σε πολλές περιπτώσεις διπλά πλάνα με την ταυτόχρονη εικόνα των καταληψιών αλλά και του πρωθυπουργού;

9. Είχαν υποστεί ειδική εκπαίδευση και πειθαρχεία οι παραπάνω καταληψίες; Γιατί ήταν απόλυτα συγχρονισμένοι και πειθαρχημένοι και όταν ο φακός ζουμάριζε στα πρόσωπά τους, με απόλυτο συντονισμό και χωρίς παράγγελμα σήκωναν ταυτόχρονα το πανό κρύβοντας μέρος του προσώπου τους προκειμένου να μην αναγνωρισθούν. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται απόλυτο συντονισμό και ατέλειωτες πρόβες για την επακριβή υλοποίησή τους, πέραν των ειδικών γνώσεων για τον χειρισμό της κονσόλας.

10. Στα πρόσφατα γεγονότα συμμετείχαν αρκετοί Ιταλοί, δεδομένων των ιστορικών παρακρατικών σχέσεων των μυστικών στρατών του ΝΑΤΟ (επιχείρηση Gladio) και ειδικά των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ποιος ήταν ο ρόλος στη όλη υπόθεση του παραπάνω μηχανισμού;

11. Ποιος είχε την τεχνογνωσία κατασκευής αυτοσχέδιας σφαίρας που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό του τραυματισμού του μαθητή στο Περιστέρι.

12. Ποιοι ήταν αυτοί που γαζώσανε το λεωφορείο των ΜΑΤ με δύο διαφορετικά καλάσνικοφ; Πώς είναι δυνατόν αντιεξουσιαστές να διαθέτουν τέτοιο οπλισμό και να οργανώνουν μια τέτοια επιχείρηση; Άρτια από πλευράς θέσεως βολής, ώρας αλλά και σχεδίου διαφυγής; Πέραν του ότι οπωσδήποτε πρέπει να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης διαφυγής και τυχόν εμπλοκής.

13. Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά τελευταίου τύπου, και ποιος τα προμήθευσε στους «εξεγερμένους» ;

14. Πού και ποιος εκπαίδευσε τους παραπάνω στην χρήση των εν λόγω εκρηκτικών;

15. Το σύνολο των συλληφθέντων Αλβανών δεν κατοικούσαν στην Ελλάδα αλλά ήταν εισαγωγής για τα γεγονότα.

16. Ποιος μηχανισμός υλοποίησε την εισαγωγή των παραπάνω Αλβανών;

17. Γιατί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με επιθέσεις ακόμη και στον προαστιακό ηλεκτρικό;

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα είναι αστείο να πιστέψει κανείς ότι κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές προέβησαν σε όλη αυτή την καταστροφή των περιουσιών ανθρώπων του μόχθου, καθόσον ο εχθρός τους είναι το παρόν κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Η συμπάθεια των παραπάνω (που στα γεγονότα κατασυκοφαντήθηκαν και αυτοί) είναι δεδομένη για τα λαϊκά στρώματα. Πέραν της «απαλλοτρίωσης» καταναλωτικών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ και την αναδιανομή τους σε αναξιοπαθούντες, χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι άνοιξαν και λογαριασμό σε τράπεζα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση περιπτέρου (που καταστράφηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη ) μιας γριούλας.

Το μέγα ζητούμενο είναι ποιοι κρύβονται κάτω από τις κουκούλες και ποιοι πίσω από αυτούς. Η κυβέρνηση γιατί παρακολουθεί αμήχανη τους κουκουλοφόρους και δεν προβαίνει στην σύλληψή τους, μήπως φοβάται ότι αυτούς που θα βρει θα είναι πρόσωπα με διασυνδέσεις πέραν του Ατλαντικού;

Γιατί η κυβέρνηση δεν προβαίνει στην αποκάλυψη της βάσης δεδομένων αποστολής των SMS, μήπως φοβάται ότι θα είναι η ίδια βάση δεδομένων που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού αλλά και όλης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας;

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Την δεκαετία του 60 ο Κ. Καραμανλής επιχειρεί στροφή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και ερωτοτροπεί με τον Ντεγκώλ και τις ανατολικές χώρες*, οι ιαχές του πλήθους «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία» ήταν μια ψυχολογική επιχείρηση προπαρασκευής της κοινής γνώμης για τον νέο προσανατολισμό της χώρας. Ο Καραμανλής του 60 ήταν εξαρτημένος από τους Αμερικανούς αλλά δεν ήταν υποτακτικός.

Όταν ο στρατηγός Ντεγκώλ στον περίφημο λόγο του στην Θεσσαλονίκη δίνει εγγυήσεις για τα βόρεια σύνορα της χώρας μας έναντι πάσης επιβουλής…. στους Νατοϊκούς κύκλους επικρατεί πανικός (μέχρι τότε το προνόμιο αυτό ανήκε αποκλειστικά στην Αμερική).

Ο Ντεγκώλ αποχωρεί από την Ελλάδα με την αποικιακή σύμβαση της «Πεσινέ» και μετά από δύο ημέρες στην ίδια πόλη δολοφονείται ο Λαμπράκης και αρχίζει η πτώση του Καραμανλή. Όταν ο Καραμανλής πληροφορήθηκε την δολοφονία του Λαμπράκη, αναφωνεί το περίφημο «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο». Βεβαίως και δεν εννοούσε το παλάτι που ήταν μια μικρή επιμέρους συνιστώσα του όλου εσμού που όχι μόνον ανέχθηκε αλλά και αντρώθηκε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις δέχθηκε και τις υπηρεσίες του.

Όταν δε φοβούμενος και για την ίδια του την ζωή έφυγε νύχτα και με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης για την Γαλλία προκειμένου να ζητήσει την προστασία του Ντεγκώλ το τοπίο ξεκαθαρίζει και οι φόβοι αποκτούν ταυτότητα (ΝΑΤΟ - ΣΙΑ).

*Τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια άνθρακος της ΔΕΗ που κατασκευάσθηκαν επί ημερών ήταν κατασκευής της Ανατολικής Γερμανίας και η πλειονότητα των εξαγωγών της χώρας μας διακινούνταν προς τις Ανατολικές Χώρες μέσου ενός πολύπλοκου συστήματος «κλήρινγκ» που είχε υπογράψει με την Σοβιετική Ένωση, η δε ύπαιθρος είχε γεμίσει από τρακτέρ Μπελαρούς και μηχανήματα ανατολικής προέλευσης.

Ο νεότερος Καραμανλής εξηρτημένος και αυτός από τους Αμερικανούς αλλά βαδίζοντας και αυτός στα χνάρια του θείου του όταν αποφασίζει να πάει ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα (σχέδιο Ανάν, αγωγός Μπουργκάζ- Αλεξανδρούπολης- Βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ) περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην χώρα μας με το ξεσάλωμα των ξένων μυστικών υπηρεσιών (απαγωγή Πακιστανών, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας κλπ).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Είναι αλήθεια πως τα γεγονότα τα πυροδότησε η άνευ λόγου και αδίστακτη δολοφονία του 15χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με αποτέλεσμα να ξεχυθούν οι μαθητές στους δρόμους.

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή που ανήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «οι νταβάδες στην φυλακή» την επομένη των εκλογών όχι μόνο τα βρήκε μαζί τους αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις συναγωνίστηκε την προηγούμενη κυβέρνηση σε διαφθορά.

Είναι αλήθεια ότι όλοι μας εξαπατήσαμε την νεολαία και υποθηκεύσαμε το μέλλον τους και κάποτε πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη για την Ελλάδα που τους παραδίνουμε.

Είναι αλήθεια ότι ο Καραμανλής στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Αλλά από εκεί και πέρα αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα και πρέπει να το λύσουμε εμείς με τα παιδιά μας και όχι με την επέμβαση ξένων σκοτεινών κύκλων που επιχειρούν την ανατροπή του σημερινού πρωθυπουργού προκειμένου να αναλάβει κάποιος από τους ένθερμους υποστηριχτές του σχεδίου Ανάν και των αμερικανικών συμφερόντων.
Κοζάνη 26 – 12 - 08
liotis1@otenet.gr
http://karatouliotis.blogspot.com

  


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
mnk


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.
*ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ*

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες Φιλοζωία
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links     
     
    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης