αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
 
 
ΕΔΩ
 

31 Ιουλίου 2008, 10:58
36.
Τρέχοντα θέματα  

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Παιδείας της Κύπρου, προχωρεί σε αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας της Κύπρου, για να καταπολεμηθεί έτσι η έχθρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου. Θα γίνονται δε και ειδικά σεμινάρια από «ειδικούς» περί της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου των τελευταίων 50 χρόνων.

"η σημερινή"

Ρε τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει;
Συνωστισμός μου μυρίζει.

~*~

 

Στις 14 Ιουλίου 2008, σε εκδήλωση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία της Λευκωσίας, οι Αμερικανοί αρνήθηκαν ν' ανακρούσουν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, για να μην κακοφανίσουν τους Τουρκοκυπρίους που παραβρίσκονταν.

Την επόμενη εβδομάδα, το ίδιο συνέβη στην Γαλλική Πρεσβεία και σε λίγες μέρες στην Ελβετική.
Η Κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος.

"η σημερινή"

Πάει κι αυτόοοοοοο...

 

~*~

Πως το είχε πει ο Παπαδόπουλος;

"Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα"

Τςςς, τι αντιδραστικός!!
Μ' αυτά και μ' αυτά, είχε γίνει δυσάρεστος και δεν τον έπαιζαν τα "δημοκρατικά" και "προοδευτικά" παιδάκια της ΕΕ.

Ενώ ο Δημητράκης έχει μια λάμψη, βρε παιδί μου, μια Ευρωπαϊκή φινέτσα, μια διεθνή αναγνωρισιμότητα...
Ολοι τον αγαπάνε.

Bravo Dimitris !!!


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


31 Ιουλίου 2008, 09:52
35.
Κλαυσίγελως  

 

 

Λευτεριά στην...Αστόρια!!

 

 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


29 Ιουλίου 2008, 07:22
34.
Τέχνες  

Ο Βλαντιμίρ Ασκενάζυ είναι ένας διεθνώς διάσημος Ρωσσοεβραίος πιανίστας και μαέστρος συμφωνικής μουσικής. Γεννήθηκε το 1937 στην Σοβιετική Ενωση και διέφυγε στη Δύση το 1963. Από το 1972, είναι Ισλανδός υπήκοος και δηλώνει “Πολίτης του κόσμου”.
Δεν παύει να αναλαμβάνει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, όπως οι συναυλίες του με την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων,της οποίας και είναι επίτιμος διευθυντής.
“Η μουσική προσφέρει μια «πλατφόρμα» που μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, σε αυτήν την περίπτωση τους Ελληνες και τους Τούρκους. Μέσα από την εμπειρία του «μοιράσματος» μαθαίνεις περισσότερα για τον εαυτό σου και ξεπερνάς τις ιστορικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές διαφορές.”

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων αποτελείται 50 Έλληνες νέους μουσικούς και 50 Τούρκους.
Mε κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, υπό την διεύθυνση του Βλαντιμίρ Ασκενάζι, η ορχήστρα έδωσε συναυλία στις 24 Ιουλίου στην Αγκυρα και στις 26 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη. Το πρόγραμμα άνοιξε με τους “Ελληνικούς Χορούς” του Νίκου Σκαλκώτα.
Στη συνέχεια, και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, στα πλαίσια του “Φεστιβάλ Αθηνών”, η ορχήστρα θα παίξει στα Ρωμαϊκά Ωδεία της Αθήνας και Πάτρας, στις 29 και 30 Ιουλίου.
Αντί του ελληνικού έργου, το πρόγραμμα θα ανοίξει με τη συμφωνική σουίτα Köçekçe του Τούρκου συνθέτη Ulvi Cemal Erkin.

Οπως ξέρουμε, οι “Ελληνικοί Χοροί” του Σκαλκώτα βασίζονται στην Ελληνική Δημοτική Μουσική.
Σε τι όμως βασίζεται η σουίτα Köçekçe του Cemal Erkin, που θα απολαύσουν οι Ελληνες σε Αθήνα και Πάτρα;
Διαβάστε και θαυμάστε :

Βασίζεται στους χορούς των köçek, τους köçek oyunu.
Τι είναι αυτό; Υψηλή Οθωμανική Τέχνη!!!

(Köçek with tambourine
Entertainers and sex workers, köçeks were in high demand in the Ottoman Empire.

They were sought by high and low, up to the Sultan.
Photograph, late 19th c.)

Οι köçek ήταν πολύ όμορφοι νέοι αρσενικοί “χορευτές” θηλυπρεπώς ντυμένοι (σαλβάρια, κοσμήματα, φέσι, ντέφι και έντονο βάψιμο), που χρησίμευαν ως διασκεδαστές των ανώτερων Οθωμανικών τάξεων και εργάτες του sex. Οι köçek προέρχονταν από τους ΜΗ Μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Σλάβοι, Αρμένιοι, Έλληνες, Αλβανοί, Εβραίοι, Τσερκέζοι, Ρομά, Μολδαβοί). Το “επάγγελμα” ήταν απαγορευμένο για τους Μουσουλμάνους, καθώς εθεωρείτο υποτιμητικό για την Μουσουλμανική αξιοπρέπεια.
Η λέξη köçek προέρχεται από την τουρκική λέξη küçük, που σημαίνει μικρός (κούτσικος).
Η “κουλτούρα” των köçek ξεκίνησε αρχικά από τα χαρέμια των Παλατιών (Σαράι) και από τον 17ο μέχρι και τον 19ο αιώνα αποτελούσε την πολυτελή διασκέδαση των εύπορων και υψηλών Οθωμανικών τάξεων.
Η εκπαίδευση των köçek άρχιζε στην ηλικία των 6-7 ετών κι έπειτα από 6 περίπου χρόνια “πρακτικής εξάσκησης”, εθεωρούντο ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες. Η καριέρα τους διαρκούσε για όσο χρονικό διάστημα ο köçek παρέμενε άτριχος και με προεφηβική εμφάνιση. Μέσα στα υποχρεωτικά του καθήκοντα ήταν και αυτό του παθητικού σεξ (συχνά ύστερα από …δημοπρασία).

Ο John Cam Hobhouse, συνταξιδιώτης του Lord Byron, έγραψε στο ημερολόγιό του, στις 19 Μαΐου του 1910 :
“Πήγαμε με τον Byron σε μια γιορτή….Είδαμε δύο αγόρια να εκτελούν έναν γυναικείο χορό….έσειαν τους γοφούς και τα μακριά μαλλιά τους… κάλυψαν τα κεφάλια τους με ένα ύφασμα και φιλήθηκαν…..Στην Αγγλία, θα είχαν απαγχονιστεί…. Γι΄αυτό το κτηνώδες θέαμα πληρώσαμε 55 πιάστρα.”

Μια παραλλαγή των köçek ήταν οι tavşan oğlan (”rabbit boys”), που προέρχονταν κυρίως από τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και τη Θάλασσα του Μαρμαρά και εκτός των υπολοίπων “καθηκόντων”, υπηρετούσαν και σαν οινοχόοι, ντυμένοι με προκλητικά γυναικεία ρούχα.

Και πως όλοι αυτοί οι Γκιαούρηδες, βρέθηκαν από παιδική ηλικία στις τάξεις των …”καλλιτεχνών”;
Μήπως, όσοι Ελληνες γονείς δεν κατάφερναν να προωθήσουν τα παιδιά τους στην αξιοζήλευτη στρατιωτική καριέρα των Γενιτσάρων, συμβιβάζονταν έστω και με την.. “καλλιτεχνία”, για τα βλαστάρια τους;
Η μήπως οι μελλοντικοί καλλιτέχνες “συνωστίζονταν” στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης, προερχόμενοι πχ από την Σφαγή της Χίου (
47.000 Χίοι όμηροι πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης) και άλλες παρεμφερείς “πολιτιστικές” Οθωμανικές παρεμβάσεις;

 

Η σφαγή της Χίου, Ντελακρουά
Eugène Delacroix “Massacre at Chios”

Κι ας επιστρέψουμε στο σήμερα.
“Το στυλ εξακολουθεί να εμπνέει σύγχρονους μουσικούς. Ο Ulvi Cemal Erkin είναι ένας Τούρκος συνθέτης κλασσικής μουσικής, του οποίου το πιο δημοφιλές αριστούργημα είναι το Köçekçe ….”, μας πληροφορεί η αγαπητή wikipedia.
The style however continues to inspire modern musicians. Ulvi Cemal Erkin (1906-1972) is a Turkish classical composer whose most popular masterpiece is Köçekçe a dance rhapsody composed in 1943, and perhaps the best known single piece of Turkish music abroad. It was first introduced to the public in 1943 with Ernst Praetorius conducting the Presidential Symphony Orchestra.

Αυτό το αριστούργημα (masterpiece) του κυρίου Erkin, επέλεξε ο μη Τούρκος και μη Ελληνας κύριος Vladimir Ashkenazy να μας παρουσιάσει μαζί με την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, στο Φεστιβάλ Αθηνών και υπό την αιγίδα του Ελληνικού(; ) Υπουργείου Εξωτερικών!

“Μέσα από την εμπειρία του «μοιράσματος» (του κώλου μας;) μαθαίνεις περισσότερα για τον εαυτό σου και ξεπερνάς τις ιστορικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές διαφορές” είπε ο κύριος Ashkenazy.
Και ερωτώ: “Καλά είμαστε έτσι ή να σκύψουμε περισσότερο;”

ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΕΛΟΣ! ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ!!

- Στείλε Σχόλιο


29 Ιουλίου 2008, 01:37
33.
Τρέχοντα θέματα  

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ


Χασίμ Θάτσι Ένας εγκληματίας Ουτσεκάς που τον έκαναν πρωθυπουργό του Κοσόβου


H οργάνωση του Κοσοβάρου πρωθυπουργού πλούτιζε κάνοντας εμπόριο οργάνων, με νεφρά που αφαίρεσε από τουλάχιστον 300 Σέρβους αιχμαλώτους.


Οι πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις αφορούν τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι αλβανόφωνοι Κοσοβάροι κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1999.


Θαυμάστε τον Θάτσι στα νιάτα του στον UCK που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση (The United Nations (news - web sites) has declared the group a terrorist organization and its leaders also have been blacklisted by the U.S. government.)
Αυτόν όχι μόνο δεν τον δίκασαν οι λοιποί σφαγείς των λαών αλλά τον έχρησαν και... πρωθυπουργό του προτεκτοράτου τους!

Ο εγκληματίας πολέμου Ραμούς Χαραντινάι (κολλητός του Θάτσι)

Ηταν ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κοσόβου που οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Ασπιλος, πλέον, επέστρεψε στην Πρίστινα και θα συνεχίσει την πολιτική σταδιοδρομία του.
Η αθώωση του Χαραντινάι οφείλεται «αποκλειστικά και μόνο στο ότι δεν ήρθαν οι μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο».


Πώς θα μπορούσαν άλλωστε;
Συνολικά εννιά μάρτυρες κατηγορίας του Χαραντινάι σκοτώθηκαν...


Οι τρεις ενώ ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Παλιά στελέχη του UCK, μεταξύ αυτών και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου, έχουν κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών, γυναικών και όπλων.

Στις κατηγορίες προστίθεται η αφαίρεση και η εμπορία οργάνων Σέρβων πολιτών.

Το ίδιο σώμα του UCK αποτελεί σήμερα τη ραχοκοκαλιά της πολιτοφυλακής του Κοσόβου, η οποία μετασχηματίζεται.


Αλλος ένας σφαγέας ο 48χρονος Γκαφούρ Αντίλι, Πολιτικός εκπρόσωπος της ANUF (Αλβανικό Εθνικό Ενωτικό Μέτωπο)

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το κολλητάρι του έταιρου σφαγέα και σημερινού πρωθυπουργού του Κοσσόβου.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.


- Στείλε Σχόλιο


29 Ιουλίου 2008, 01:02
32.
Τρέχοντα θέματα  

Srebrenica, το συγχωροχάρτι του ΝΑΤΟ

Γράφει ο Γιάννης Τζιάλλας

Πηγή : Περιοδικό Ρεσάλτο - Δεκέμβριος 2005

«Οι πάντες παπαγαλίζουν τους πάντες, μα κανένας δεν παρουσιάζει ισχυρά στοιχεία. Πρόσεξα ότι στην Ολλανδία, κάποιοι θέλουν να αποδείξουν με οποιοδήποτε κόστος ότι έχει συντελεστεί γενοκτονία. (…). Εάν έχουν συμβεί εκτελέσεις, οι Σέρβοι τις κρύβουν πάρα πολύ καλά. Ωστόσο, εγώ δεν πιστεύω τίποτα απ’ όλ’ αυτά. Την ημέρα μετά την πτώση της Srebrenica, 13 Ιουλίου, έφτασα στο Bratunac κι έμεινα εκεί για οκτώ ημέρες. Είχα τη δυνατότητα να πάω οπουδήποτε ήθελα. Μου παραχωρήθηκε κάθε δυνατή βοήθεια. πουθενά δεν εμποδίστηκα.»
Captain Schouten
Στρατιωτικός Διοικητής Ο.Η.Ε
Het Parool, 27 Ιουλίου 1995


Φέτος τον Ιούλιο κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπογραφών το οποίο ζητά την καταδίκη της μεγάλης σφαγής των 8.000 αμάχων στη σερβική πόλη Srebrenica, «τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οργανωμένη εν ψυχρό με στόχο την εθνοκάθαρση, την οποία η διεθνής κοινότητα δεν απέτρεψε παρά την ανειλημμένη υπόσχεσή της να προστατεύσει τον πληθυσμό», μια σφαγή που «συμβολίζει την απόλυτη φρίκη και χαρακτηρίζει το καθεστώς που την διέπραξε». Στην Ελλάδα, «σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, μας παραπληροφόρησαν και μας ενέταξαν άκριτα σε ένα κοινό ψυχολογικό πόλεμο με το εγκληματικό καθεστώς Μιλόσεβιτς, με πρόσχημα την Ορθοδοξία, την πατροπαράδοτη ελληνοσερβική φιλία και τον δήθεν ‘αντιιμπεριαλισμό’». Το κείμενο κλείνει προβάλλοντας την απαίτηση προς την ελληνική πολιτεία να ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν.
Μεταξύ των 163 πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, 5 πολιτικών κι άλλων πολιτών υπογράφουν οι: Α. Ανδριανόπουλος, Γ. Βαλλιανάτος, Σ. Βωβού, Γιάννης και Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Η. Κανέλης, Α. Λιάκος, Π. Κουναλάκης, Θ. Λίποβατς, Σ. Μάνος, Τ. Μίχας, Ν. Μπίστης, Μ. Παπαγιαννάκης, Ά. Ρήγος και Ρ. Σωμερίτης.
Όταν βλέπει κανείς τα ονόματα των πιο ακραιφνών νεοφιλελεύθερων βουλευτών να βρίσκονται πλάι στα ονόματα εκπροσώπων της ανανεωτικής αριστεράς, του Πα.Σο.Κ. και «λοιπών λαϊκοδημοκρατικών δυνάμεων» της δημοσιογραφίας και της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα πρέπει αν μη τι άλλο, να είναι επιφυλακτικός. Επειδή, όμως, επιφύλαξη και καχυποψία λίγο απέχουν μεταξύ τους, κι επειδή η καχυποψία είναι κατηγόρια, το καλύτερο είναι να κινηθεί κανείς προς την έρευνα.

Το βασικό πλαίσιο
Αν πρέπει να λάβουμε μια αφετηρία των γεγονότων, ας είναι η συνεδρίαση του συμβουλίου του SDA το Δεκέμβρη του 1991. Αυτό το κόμμα αποφάσισε να υλοποιήσει μια ριζοσπαστική εθνοτική πολιτική με τελικό στόχο την «dzamahirija» ή αλλιώς το Ισλαμικό κράτος. Οι μουσουλμάνοι έπρεπε να αποικίσουν την ανατολική Βοσνία σε μεγάλους αριθμούς. Χιλιάδες μουσουλμάνοι από το Sandzak μετανάστευσαν στη Βοσνία και απόγονοι Βοσνίων μουσουλμάνων, κλήθηκαν να επιστρέψουν.
Στις αρχές του 1992 προσκλήσεις που μοιράζονταν σε όλη τη χώρα καλούσαν για μια μαζική συνάντηση μουσουλμάνων στο Bratunac, την πρώτη μέρα του Bajram, το γιορταστικό τέλος του Ramadan. Η πρωτοβουλία γι’ αυτή την εκδήλωση στο «γεωγραφικό κέντρο των μουσουλμάνων ολόκληρης της Γιουγκοσλαβίας» ήταν του Εθνικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, το οποίο ανοιχτά συνηγόρησε στον οπλισμό πολιτών και στην εγκαθίδρυση μουσουλμανικού κράτους μέσα στα βοσνιακά σύνορα. Οπλισμένες συμμορίες Μουσουλμάνων, μερικές από αυτές φατρίες της Πατριωτικής Λίγκας – η οποία είχε ιδρυθεί στη γειτονική Vlascenica – άρχισαν να τρομοκρατούν Σέρβους κατοίκους σε μικρότερες πόλεις με Μουσουλμανικές πλειονότητες στις 12 Απριλίου του 1992. Στις 6 Μαΐου, μουσουλμάνοι από το Potocari και την Srebrenica, πραγματοποίησαν επίθεση στα χωριά Gniona και Bljeceva. Σπίτια Σέρβων λεηλατήθηκαν και κάηκαν και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν βγήκε ζωντανό από τη δοκιμασία. Επικεφαλής της επίθεσης στη Gniona ήταν ο Naser Oric.
Αρχικά, μεταξύ Μαΐου 1992 και Απριλίου 1993, όλες οι πόλεις με σερβική πλειοψηφία δέχτηκαν επίθεση. Έπειτα, πόλεις με σερβική μειοψηφία περικυκλώθηκαν από Μουσουλμανικές πόλεις, και τελικά ολόκληρες περιοχές με πυκνό σερβικό πληθυσμό – Podravanja, Kravica και Skelani – μπήκαν στο στόχαστρο. Η εβδομαδιαία Σερβοβοσνιακή εφημερίδα Javnost αναφέρει στις 23 Δεκέμβρη 1995, ότι σε όλο το Podrinje 192 χωριά κάηκαν, 2.800 Σέρβοι σκοτώθηκαν και 6.000 τραυματίστηκαν. Αυτά τα εγκλήματα εναντίον Σέρβων πολιτών ακόμη περιμένουν την «ανεξάρτητη έρευνα», αν και έχουν επιβεβαιωθεί από Ολλανδούς στρατιωτικούς διοικητές του Ο.Η.Ε…
Η επίθεση στη Srebrenica, σύμφωνα με τον Mladic, πρωταρχικά δεν ήταν σχεδιασμένη για να καταληφθεί ολόκληρη η περιοχή. «Οι μουσουλμάνοι τράπηκαν σε φυγή σε μεγάλους αριθμούς τη νύχτα πριν από την επίθεση», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ολλανδικού στρατού στη Washington, συνταγματάρχης G. Van Oppen (Fries Dagbad, 13 Οκτώβρη 1995). Αλλά ο Michael Evans από τους Times, ήδη το ‘ξερε τη 13η Ιουλίου όταν έγραφε, αναφερόμενος σε πηγές από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ότι μουσουλμάνοι διοικητές εγκατέλειψαν την πόλη ύστερα από παρότρυνση ανωτέρων τους, τη νύχτα πριν το πρώτο σερβικό τανκ μπει στην πόλη.
Οι Σέρβοι ακόμη και να ήθελαν να εξοντώσουν 8.000 με 10.000 μουσουλμάνους θα αντιμετώπιζαν ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν θα τους έβρισκαν εκεί! Αν και το γεγονός ότι μουσουλμανικές φατρίες αντιμάχονταν η μία την άλλη, μας είναι γνωστό από τις καταθέσεις του ολλανδικού στρατιωτικού προσωπικού, κανείς δεν αναρωτήθηκε πόσους μουσουλμάνους σκότωσαν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι! Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις μουσουλμανικές δυνάμεις ενεπλάκησαν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον στρατηγό Couzy, η πρώτη περίπτωση είχε να κάνει με το αν οι οχυρώσεις της Srebrenica έπρεπε να υπερασπιστούν ή να εγκαταλειφθούν. Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει ακόμη και σήμερα άγνωστος ή… συγκαλυμμένος.

Τα δυτικά ΜΜΕ και η κατασκευή μιας γενοκτονίας: «οι αποδείξεις»
Ο Σέρβος κάμεραμαν και δημοσιογράφος Zoran Petrovic-Pirocanac είναι θυμωμένος. Σκέφτεται σοβαρά να λάβει νομικά μέτρα, τώρα που η δουλειά του παρουσιάζεται σα μέρος των αποδεικτικών στοιχείων, που στοιχειοθετούν μαζική δολοφονία. Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Stern της 16ης Νοεμβρίου του 1995, τοποθέτησε το ακόλουθο απόσπασμα κάτω από φωτογραφία που πάρθηκε από δική του βιντεολήψη:
«Δευτερόλεπτα πριν από το φονικό: Οπλισμένοι Σέρβοι αναχαιτίζουν μια ομάδα Μουσουλμάνων κοντά στο Konjevic Polje. Ένας Σέρβος κάμεραμαν αποτυπώνει τη σκηνή μέχρι που ξεσπούν οι πρώτοι πυροβολισμοί.»
Αλλά ο Petrovic υποστηρίζει ότι βρέθηκε για πολλή ώρα στην συγκεκριμένη περιοχή, τόσο πριν όσο και μετά τη σκηνή που τράβηξε. Και δεν είδε κανένα έγκλημα.
Ένας μικρός αριθμός μαρτύρων υποστηρίζει ότι η ομάδα των μουσουλμάνων μαχητών που παρέμεινε στη Srebrenica, μεταφέρθηκε με φορτηγό και λεωφορείο στο ένα από τα δύο σημεία εκτέλεσης στις 14 Ιουλίου 1995, στα περίχωρα του χωριού Karakaj, κοντά στο Zvornik. Μιλούν για μαζικές δολοφονίες με δύο και πλέον χιλιάδες θύματα. Οι επιζήσαντες των υποτιθέμενων εκτελέσεων τελικά έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα. Τα ΜΜΕ που προσπάθησαν με κάθε μέσω να προβάλλουν την κατασκευή «γενοκτονία», αποκάλυψαν άθελά τους τις σαθρές τους μαρτυρίες. νας από τους βασικούς μάρτυρες, ο στρατιώτης Mevludin Oric, έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη τον Οκτώβρη του 1995, στο κροατικό περιοδικό «Nadjeljna Dalmacija». Ο Oric, που είπε ότι «ο πατέρας μου εξαφανίστηκε, οι τέσσερις γαμπροί μου και πολλά από τα ξαδέλφια μου έχουν δολοφονηθεί», αποδείχτηκε συγγενής του Naser Oric, αρχηγού των ισλαμιστικών δυνάμεων στη Srebrenica και κατηγορούμενου από τους Σέρβους για εγκλήματα πολέμου. Εναντίον του το δικαστήριο της Χάγης τελικά κατέθεσε κατηγορητήριο μην μπορώντας να κλείσει τα μάτια στις θηριωδίες που είχε διαπράξει. Παρ’ ολ’ αυτά η κατάθεσή του δε φαίνεται να αμφισβητήθηκε.
Η προσωπική ιστορία του Oric, είναι λόγος ικανός για να αμφιβάλλει κανείς, αλλά οι αντιφάσεις στις διηγήσεις του Smail Hodzic και του Hurem Suljic είναι επίσης προφανείς.

Smail Hodzic: Ένα γήπεδο μπάσκετ, γίνεται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, γίνεται ένα σχολείο…
Ο Hodzic αρχικά είπε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σερβικών ενεδρών στο δρόμο για το Zvornik. Αιχμαλωτίστηκε κι έπειτα μεταφέρθηκε σε ένα «γήπεδο μπάσκετ κοντά στο Bratunac» κι ακολούθως στο σημείο της εκτέλεσης, «ένα μεγάλο αγρό, κοντά σε ένα δάσος», δήλωσε στην Alexandra Stiglmayer στην Die Woche, στις 28 Ιουλίου. Λίγες μέρες μετά, ο Hodzic είπε στον Roy Gutman (Die Tageszeitung, 11 Αυγούστου), ότι κρατήθηκε αιχμάλωτος στο «ποδοσφαιρικό στάδιο στη Nova Kasaba», απ’ όπου αυτός και κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν για να εκτελεστούν, «πιθανότατα σε μια πόλη που λεγόταν Grbavce». Κατά την τρίτη εκδοχή της ιστορίας, ο Hodzic είπε στην Aida Cerkez του Associated Press, ότι μοιράστηκε την ίδια εμπειρία με τον Oric, τον Suljic και τον Advic. Ότι δηλαδή, μεταφέρθηκε σε «ένα σχολείο στο Krizevci» και ότι οι εκτελέσεις γίνονταν κοντά στο Karakaj!

Hurem Suljic: Φόνος σε σχολείο, γίνεται ξυλοδαρμοί σε πολυκατάστημα
Σ’ αυτό το σχολείο πράγματι γίνονταν φόνοι, σύμφωνα και με τον Hurem Suljic. Στις 16 Φεβρουαρίου εκείνου του έτους, μίλησε στο BBC Newsnight. Απόσπασμα σε βίντεο από κάποιο αόριστο «σχολείο κοντά στο Karakaj», πράγματι έδειχνε τρύπες από σφαίρες στους τοίχους, μία στο ταβάνι και μία μέσα στην τουαλέτα. Αλλά στο άρθρο του Suljic στη Washington Post της 6ης Νοεμβρίου του 1995, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για εκτελέσεις σε σχολείο. Υπάρχει αναφορά σε ξυλοδαρμούς σε πολυκατάστημα κοντά στο Bratunac, την περιοχή όπου ο Suljic υποτίθεται ότι κρατήθηκε αιχμάλωτος!

Γυναίκα από Σερβία: Σχολείο γίνεται τελικά αθλητικό συγκρότημα
Στο Bratunac, υπάρχει άλλο ένα σχολείο όπου υποτίθεται ότι έγιναν σφαγές, σύμφωνα με τον Robert Block (The Independent, Ιούλιος 1995). Μια γυναίκα ερωτάται. Υποτίθεται ότι είναι κάτοικος Σερβίας, η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε τον γαμπρό της, έναν στρατιώτη του Σερβοβοσνιακού στρατού: «Μου είπαν ότι μόνο εχθές (Δευτέρα 17 Ιουλίου 1995), σκότωσαν 1.600 άτομα κι εκτιμούν ότι έχουν σκοτώσει περίπου 7.000 συνολικά», δήλωσε. Λίγες μέρες μετά, μια συνάδελφος του Block, η Louise Branson από τους Sunday Times, έφερε ξανά τη γυναίκα απ’ τη Σερβία στο φως της δημοσιότητας. Ο υποτιθέμενος σύζυγός της, επίσης μαχητής του Σερβοβοσνιακού στρατού, έκανε λόγο για μαζικούς πυροβολισμούς με πάνω από 3.000 νεκρούς. Μόνο που δεν ήταν σε ένα σχολείο στο Bratunac, αλλά σε κάποιο αθλητικό συγκρότημα!

Αξίζει να τονιστεί ότι οι γραφειοκράτες του Ο.Η.Ε. κατηγορούν τις σερβικές δυνάμεις για μαζικές δολοφονίες, ακόμη κι αν έχουν διατυπωθεί αντίθετες απόψεις από στρατιωτικούς διοικητές του Ο.Η.Ε., οι οποίοι ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των μαχών. Πρώτα διατυπώνουν τις κατηγορίες, και έπειτα βγαίνουν να ψάξουν για στοιχεία…

Οι μαζικοί τάφοι
Τρία χρόνια μετά τη μάχη της Srebrenica, το 1998, η προσπάθεια για την ανεύρεση στοιχείων ήταν ακόμη «καθ’ οδόν», καθώς όλο και περισσότερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Srebrenica ανασκάπτονταν προς αναζήτηση «μαζικών τάφων», που υποτίθεται ότι περιείχαν τις σωρούς των θυμάτων από τη «Σφαγής της Srebrenica». Όπως και με τις ανασκαφές των προηγούμενων ετών, αντιπρόσωποι του συμβουλίου ασφαλείας του Ο.Η.Ε. γι’ αυτό το θέμα, έδωσαν συνέντευξη τύπου. Πληροφορίες από αυτή την συνέντευξη, όπως παρουσιάζονται στους New York Times, προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία της δικαστικής δουλειάς της σχετικής επιτροπής. Ο Mike O’ Connor, που είχε αναλάβει την κάλυψη της ανασκαφής κοντά στο χωριό Kamenica, την Άνοιξη του 1998, γράφει:
«Οι εκταφές του 1996 (της πρώτης χρονιάς ανασκαφών) αποκάλυψαν 460 πτώματα, […], άλλα 7.500 ακόμη αγνοούνται από την πόλη της Srebrenica. Η ανεύρεση των υπολοίπων είναι ο στόχος των ανακριτών, αρμοδίων για τα εγκλήματα πολέμου, εδώ και δύο χρόνια».
Ανακριτές της ειδικής αρχής, είπαν ότι αυτό που ήλπιζαν να βρουν «θα ενισχύσει το κατηγορητήριο εναντίον των δυο Σερβοβόσνιων ηγετών» Radovan Karazic και Radko Mladic, οι οποίοι κατηγορούνται για γενοκτονία από το ειδικό δικαστήριο.
Δύο μήνες μετά, οι NY Times έγραφαν ότι ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων ήταν 7.300 άνθρωποι, ότι 1.000 πτώματα είχαν βρεθεί, αλλά ότι «μόνο 15 από αυτά έχουν αναγνωριστεί». Άλλα άρθρα έδιναν μια παρόμοια εικόνα. Αλλά αν η ανεύρεση των υπολοίπων 7.000 αγνοουμένων ήταν ο σκοπός των ανακριτών για πάνω από δύο χρόνια, το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Πού βασίστηκε το δικαστήριο για να στηρίξει τις κατηγορίες για «γενοκτονία», αν δεν είχε ούτε καν τις αποδείξεις ότι συνέβη η σφαγή, για την οποία κατηγορούνται οι δύο Σερβοβόσνιοι ηγέτες;
Ο O’ Conor γράφει ότι το δικαστήριο πρέπει τώρα να προσπαθήσει να «αποδείξει ότι τα χώματα γύρω από τα πτώματα προέρχονται από μαζικούς τάφους». Μήπως αυτό σημαίνει ότι αυτό που υποτίθεται ότι ήταν οι «μαζικοί τάφοι» ήταν είτε άδειο είτε δεν διέθετε αρκετά πτώματα για να στηρίξει τους ισχυρισμούς τους;
Υπό αυτές τις συνθήκες, φαίνεται ότι το δικαστήριο έφτιαξε το κατηγορητήριο των Karadzic και Mladic με την εξής αρχή: «Κατηγορούμε τώρα και ψάχνουμε για τα στοιχεία του εγκλήματος αργότερα». Και ακόμη κι όταν τα στοιχεία δεν βρίσκονται, δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο επανεξέτασης του κατηγορητηρίου ή απόσυρσής του…
Τώρα, μετά απ’ όλ’ αυτά, τι μπορούμε να πούμε για τον αριθμό των αγνοουμένων με βεβαιότητα; Η Srebrenica είναι το συγχωροχάρτι του ΝΑΤΟ. Συγχωρεί όλες τις αμαρτίες. Στην Ελλάδα, η μαζική λαϊκή αντίδραση στην αμερικάνικη πολιτική και στην ευρωπαϊκή συναίνεση στα Βαλκάνια, έτσι όπως εκφράστηκε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τόσο στην περίπτωση των βομβαρδισμών στη Σερβία, όσο κι αργότερα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, η ενεργή συμπαράσταση του ελληνικού λαού στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς των παραπάνω χωρών, ήταν αυτή που περιόρισε και φίμωσε τα αμερικανοθρεμμένα «παπαγαλάκια» των ελληνικών ΜΜΕ. Σήμερα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να «ξαναλαλήσουν». Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιστρατεύουν φιλελεύθεροι και κεντροαριστεροί κάθε μέσο και με νέο-αριστερή φρασεολογία επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία. Στο όνομα του αντι-εθνικισμού επιχειρούν να βάλουν στον ίδιο τορβά θύτες και θύματα. Να παραπλανήσουν και να ξανα-δικαιώσουν τους ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές για τις δολοφονικές επιλογές τους.
Ο καθείς και τα όπλα του λοιπόν. Όλοι αυτοί παρέδωσαν τα δικά τους στην αυτοκρατορική ύβρη. Το φρικώδες έγκλημα των βομβαρδισμών, η ΝΑΤΟϊκή επίθεση και θηριωδία, η δικτατορική αυθάδεια και υποκρισία του ΝΑΤΟ «εξατμίζονται» και αντικαθίστανται από μια κατασκευή, από το αναμάσημα της ΝΑΤΟϊκής μυθολογίας. Μιας μυθολογίας που ταχυδακτυλουργικά αναστρέφει το πραγματικό, το αδειάζει από ιστορία, εξανεμίζει το ταξικό του περιεχόμενο και το δαιμονοποιεί.
Θράσος απύθμενο! Προσκυνούν τις κατουρημένες ποδιές του ΝΑΤΟ και αυτοαναγορεύονται σε εραστές της αλήθειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το 1991, ο δήμος της Srebrenica είχε 37.211 κατοίκους, από τους οποίους οι 27.118 ήταν μουσουλμάνοι (72.8%) και 9.381 Σέρβοι (25.2%). Το Bratunac είχε 33.575 κατοίκους: 21.564 Μουσουλμάνους (64.2%) και 11.479 Σέρβους (34.2%). Αγρότες, καθώς ήταν, οι Σέρβοι κατείχαν περισσότερη γη απ’ όση οι μουσουλμάνοι. «Εθνικές αναμίξεις» υπήρχαν μόνο στα μάτια επιφανειακών παρατηρητών. Τα περισσότερα χωριά και συνοικίες είχαν σαφείς εθνο-θρησκευτικές πλειοψηφίες, είτε Σέρβους, είτε Μουσουλμάνους. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε πρόβλημα, λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου, όταν η πίεση οξύνθηκε και όταν και οι δύο πληθυσμιακές ομάδες άρχισαν να αισθάνονται ευπρόσβλητες.

Ο Mevludin Oric γεννήθηκε σε μια πόλη κοντά στη Srebrenica. Πήγε ως εθελοντής στην Κροατία το Γενάρη του 1992, όπου κι έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση. Κατέληξε μέλος της κακόφημης κροατικής μπριγάδας εθελοντών ‘Βασιλιάς Tomislav’ στην Ερζεγοβίνη, όπου και βοήθησε στην κατάληψη των οχυρωμάτων στην Capljina (που αργότερα έγινε στρατόπεδο συγκέντρωσης για Σέρβους). Μετά από σύντομες διακοπές στην Κροατία, ο Oric πέρασε στην Posavina, όπου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη μαζική δολοφονία κι ο πόλεμος ούτε που είχε αρχίσει. Τα θύματα δεν ήταν ούτε Κροάτες, ούτε μουσουλμάνοι, αλλά Σέρβοι. Όταν ο Oric έμαθε για τις μάχες γύρω από τη Srebrenica, αποφάσισε να γυρίσει στα γνώριμα λημέρια του

- Στείλε Σχόλιο


29 Ιουλίου 2008, 00:47
31.
Απόψεις  

Ο Κάρατζιτς προς εκτέλεση

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ωραία τα παραμύθια περί της δήθεν «τυχαίας» σύλληψης του «εγκληματία πολέμου» Ράντοβαν Κάρατζιτς, ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος καταζητείται από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από το 1995. Ολες αυτές οι ιστορίες περί του «μεταμφιεσμένου γέροντα με μακριά άσπρα μαλλιά και γένια, με χοντρά μυωπικά γυαλιά», προσθέτουν το απαραίτητο φολκλορικό στοιχείο, αλλά φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ψυχρή πολιτική απόφαση και τίποτα περισσότερο ήταν η σύλληψη του Κάρατζιτς.

Η τύχη του είχε προκαθοριστεί εδώ και δύο εβδομάδες -από τη στιγμή που στο Βελιγράδι σχηματίστηκε κυβέρνηση υποτελής στις ΗΠΑ και την ΕΕ με τη συμμετοχή και των Σοσιαλιστών του κόμματος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος «εκτελέστηκε ιατρικά» στο κελί του στη Χάγη κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μόλις, μάλιστα, ο νέος ηγέτης των Σοσιαλιστών Ιβιτσα Ντάτσιτς, τον οποίον οι σκληροί του κόμματος κατηγορούσαν ως «Κουίσλινγκ», ανέλαβε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κάθε ενημερωμένος παρατηρητής ανέμενε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των Κάρατζιτς και Μλάντιτς.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών θα κατορθώσει να κάνει τις εξαγορές και τους συμβιβασμούς που θα οδηγήσουν στο να παραδώσει αυτός τους Μλάντιτς και Κάρατζιτς στην ΕΕ και στις ΗΠΑ για να τους καταδικάσουν και να τους φυλακίσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους», γράφαμε σε αυτές τις στήλες στις 10 Ιουλίου, αμέσως μετά τον σχηματισμό της σερβικής κυβέρνησης. Η λύση της απορίας μας ήρθε πολύ γρηγορότερα από όσο φανταζόμασταν.

Πολιτικός ηγέτης των ηττημένων Σερβοβόσνιων είναι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, αντίπαλος των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, ανυπότακτος εχθρός τους στην προσπάθεια εξανδραποδισμού του λαού του. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ελέγχουν απολύτως το δικαστήριο της Χάγης για τη Γιουγκοσλαβία, οπότε οποιαδήποτε αγριότητα αυτού του πολέμου στη Βοσνία μπορούν να τη «φορτώσουν» στον Κάρατζιτς μέσω της απόδοσης σ' αυτόν της πολιτικής ευθύνης. Δεν υπάρχει άλλωστε πόλεμος που οι πολιτικοί ηγέτες να είναι αμέτοχοι πολιτικά των σφαγών που διεπράχθησαν.

Δεν ενδιαφέρει όμως τις ΗΠΑ και την ΕΕ η απόδοση δικαιοσύνης. Να τσακίσουν τους Σερβοβόσνιους θέλουν που ακόμη δεν έχουν υποταχθεί πλήρως στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, παρόλο που σχεδόν δεκαπέντε χρόνια τώρα τη Βοσνία κυβερνά κάποιος «γκαουλάιτερ» των Ευρωπαίων με εξουσίες κατοχικού κυβερνήτη, ο οποίος... καθαιρεί όποιον εκλεγμένο πρόεδρο, πρωθυπουργό, υπουργό ή αξιωματούχο αρνείται να υπακούσει στις εντολές του!

Η σύλληψη και η φυλάκιση του Κάρατζιτς είναι χρήσιμες στις ΗΠΑ και την ΕΕ μόνο ως παράγοντας καταρράκωσης του ηθικού των Σερβοβόσνιων και της καθυπόταξής τους.

Το ομολόγησε ο γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ -είναι αυτός που έκανε τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία του Ντέιτον περί Βοσνίας, το 1995- σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN: «Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένα είδος Ρομπέν των Δασών για τους Σερβοβόσνιους που υποδαύλιζε τη διαφωνία, καθώς διέφευγε τη σύλληψη επί 13 χρόνια. Η απομάκρυνσή του από τη σκηνή θα βοηθήσει τρομερά τη δημιουργία σταθερότητας», ομολόγησε ο Χόλμπρουκ.

Ο Κάρατζιτς κρυβόταν όλα αυτά τα χρόνια εν γνώσει και με την προστασία του κρατικού μηχανισμού της Σερβίας, ο οποίος στον σκληρό πυρήνα του δεν έχει αποσαθρωθεί πλήρως από την εποχή του Μιλόσεβιτς. Δεν υπήρχε πρόβλημα άγνοιας ως προς το πού κρυβόταν. Μέχρι τώρα απλώς δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να τον παραδώσουν. Από τη στιγμή όμως που η παράδοσή του αποτέλεσε τμήμα του συμβιβασμού για την είσοδο του σοσιαλιστή ηγέτη Ιβιτσα Ντάτσιτς στην κυβέρνηση, η κατάδοση και η παράδοσή του από τον αχρείο διάδοχο του Μιλόσεβιτς ήταν ζήτημα ελάχιστου χρόνου...

Η ΣΕΡΒΙΑ ΥΠΟΤΕΛΗΣ
Ο «εξευρωπαϊσμός» ολοκληρώθηκε

Βαθύτατα ατιμωτική πράξη για μια χώρα και έναν λαό αποτελεί η παράδοση κάποιου των ηγετών του για να τον δικάσουν εκείνες οι ξένες δυνάμεις που διαμέλισαν και ακρωτηρίασαν τη χώρα αυτή. Μια τέτοια στάση αποκαλύπτει έναν αποκρουστικό εκφυλισμό τόσο πολιτικό όσο και ηθικό. Οι Σέρβοι ηγέτες το έκαναν ήδη δυο φορές -με τον Μιλόσεβιτς η πρώτη και τώρα με τον Κάρατζιτς- και ετοιμάζονται να το κάνουν και τρίτη, με τον Μλάντιτς. Ο... «εξευρωπαϊσμός» της Σερβίας ολοκληρώνεται. Μια υποτελής χώρα και ένας κάποτε υπερήφανος αλλά τώρα δουλόφρων λαός είναι πλέον έτοιμοι για να ενταχθούν στην ΕΕ, έχοντας κερδίσει το εισιτήριο μέσω του διαμελισμού της πατρίδας τους και της κατάδοσης των ηγετών τους.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


28 Ιουλίου 2008, 13:35
30.
Περιβάλλον  

Αλυτο μυστήριο η σταδιακή εξαφάνιση των μελισσών

21/4/2007
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ


Η μυστηριώδης, μαζική εξαφάνιση των μελισσιών, που παρατηρείται από το περασμένο φθινόπωρο στις ΗΠΑ και πλέον καταγράφεται στον Καναδά, αλλά και στην Ευρώπη, εξακολουθεί να σπαζοκεφαλιάζει τους επιστήμονες και να προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον των καλλιεργειών.

Η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ εκτιμάται ότι έχει χάσει πλέον το 60% του πληθυσμού των μελισσών εμπορικής εκμετάλλευσης και η Ανατολική Ακτή το 80%, όταν τα φυσιολογικά περιθώρια απωλειών δεν ξεπερνούν το 20%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι ζημιές στη γεωργία από την εξάλειψη των μελισσών, εξαιτίας της μη επικονίασης στις καλλιέργειες παραγωγής τροφίμων, θα ανέλθουν στο ύψος των 14 δισ. δολαρίων εξαιτίας αυτής της μείωσης.

Πλέον, το φαινόμενο παρουσιάζεται σε 22 πολιτείες των ΗΠΑ και έκτοτε έχει επεκταθεί σε Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, ενώ κρούσματα έχουν αρχίσει να αναφέρονται στη Βρετανία και την Ελλάδα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent.

Αίνιγμα
Η αινιγματική πάθηση έχει ονομαστεί «Σύνδρομο Διάλυσης του Μελισσιού» και παρ όλες τις επιστημονικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί, η αιτία που την προκαλεί παραμένει άγνωστη. Μέχρι σήμερα οι υποψίες αφορούσαν τα εντομοκτόνα, την άνοδο της θερμοκρασίας εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, ενώ ένα πιο πρόσφατο σενάριο αποδίδει το φαινόμενο στην ακτινοβολία των κινητών. Ωστόσο, όλες οι εξηγήσεις φαίνονται ανεπαρκείς. 

Κάποιοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η πάθηση μπορεί να είναι επανεμφάνιση μιας εξίσου μυστηριώδους ασθένειας που προσέβαλε τις μέλισσες στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 60, για την οποία τα αίτια δεν προσδιορίστηκαν ποτέ.

Το βέβαιο είναι ότι οι μέλισσες φεύγουν από τις κυψέλες τους για να αναζητήσουν γύρη και νέκταρ και δεν επιστρέφουν και δεν εντοπίζονται ποτέ. Στις κυψέλες απομένει μόνο η βασίλισσα και οι νεαρές μέλισσες με πρωτοφανή συμπτώματα. Στις λίγες εναπομείνασες κάθε φορά μέλισσες διαπιστώνεται να υπάρχουν ταυτόχρονα όλες οι γνωστές ιώσεις και μυκητιάσεις από τις οποίες προσβάλλονται.

Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει εξουδετερωθεί πλήρως. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα είδος συνδρόμου ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, κάτι σαν AIDS των μελισσών.

Το πιο περίεργο, όμως, είναι ότι τα άδεια μολυσμένα μελίσσια δεν λεηλατούνται από άλλα υγιή σμήνη, πράγμα που συμβαίνει συνήθως σε κανονικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το γεγονός ότι «στα μελίσσια αυτά υπάρχει κάτι τοξικό που κρατάει τα υγιή μακριά», λένε οι επιστήμονες και αυτό αναζητούν.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αποτελούν μία εξήγηση για το φαινόμενο. «Οι ξηρές συνθήκες του φθινοπώρου μείωσαν το φυσικό ανεφοδιασμό των μελισσών σε τρόφιμα, κάτι που τις καθιστά πιο τρωτές σε κάποιο είδος ιού ή κάποιας μόλυνσης από μύκητες», λέει ο Τζέιμς Μπρόμενσανκ από την εταιρεία Bee Alert Technology, που έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του ζητήματος.

Εντομοκτόνα
Εντούτοις, κάποιοι άλλοι επιστήμονες θεωρούν υπεύθυνα τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν τα ακάρεα που προσβάλουν τα μελίσσια και είχαν αποδεκατίσει τον μισό πληθυσμό τους στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 80. Οπως έχει αποδειχθεί, τα συγκεκριμένα εντομοκτόνα επηρεάζουν την ικανότητα των βασιλισσών να φέρουν στον κόσμο τον ίδιο αριθμό εργατριών μελισσών, την ίδια στιγμή που οι βασίλισσες έχουν τη μισή διάρκεια ζωής σε σχέση με αυτή που είχαν πριν από μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με μια τρίτη εκδοχή, που στηρίζεται σε ένα επιστημονικό πείραμα που διεξάχθηκε στη Γερμανία, η εξαφάνιση των μελισσών οφείλεται στις καλλιέργειες των μεταλλαγμένων. Ερευνητές του γερμανικού πανεπιστημίου της Γένας στη Θουριγγία, με επικεφαλής τον καθηγητή Χανς Χίνριχ Κάατζ, πειραματίσθηκαν με το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι ΒΤ, που περιέχει γονίδια του βακίλου της Θουριγγίας (ΒΤ), ένα βακτήριο το οποίο βρίσκεται στο έδαφος και είναι τοξικό για τα έντομα.

Αν και δεν παρατηρήθηκε άμεση τοξική επίδραση στις μέλισσες, διαπιστώθηκε ότι άλλαξε η επιφάνεια του εντέρου τους και μειώθηκε τόσο πολύ η αντίσταση του ανοσοποιητικού τους συστήματος ώστε άρχισαν να προσβάλλονται πολύ εύκολα από διάφορα παράσιτα και να μειώνεται δραματικά ο πληθυσμός τους. Ας σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ το 40% των φυτειών καλαμποκιού είναι σπαρμένες με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι ΒΤ.


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


25 Ιουλίου 2008, 23:13
S.O.S.
Φιλοζωία  

Ψάχνουν για σπίτι

 


Είναι 8 πανέμορφα κοριτσάκια.
Γεννήθηκαν πριν 3 εβδομάδες σε εργοτάξιο της J&P Άβαξ στον Ασπρόπυργο κάτω από ένα κοντέινερ.
Προς το παρόν τα φροντίζει η μαμά τους και οι φιλόζωοι υπάλληλοι της εταιρείας.
Πρέπει όμως να βρουν σπίτι γιατί ο χώρος έχει κινδύνους και το έργο (άρα και η φροντίδα) τελειώνει.
Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά να υιοθετήσετε ένα από τα κοριτσάκια μας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Αν πάλι δεν μπορείτε, βοηθήστε να μη μείνουν αδέσποτα προωθώντας το μήνυμά μας.
Σας ευχαριστούμε
Πληροφορίες: 6972-204490, 210-6129305 (κ. Αλέξανδρος Συρεγγέλας) 


- Στείλε Σχόλιο


25 Ιουλίου 2008, 22:51
28.
Ιστορία  

 

To Αιγυπτιακό αίνιγμα της Αυστραλίας

‘Eπειτα από 5,000 χρόνια τα Μοναδικά Ιερογλυφικά της Αυστραλίας ακόμα
περιμένουν για να αναγνωριστούν! Επειδή αυτή το μνημείο δεν ανήκει σε
ιθαγενείς/αυτόχθονες της Αυστραλίας - δεν τελεί υπό την προστασία της
κυβέρνησης της Αυστραλίας . Ο σημαντικός Αυστραλιανός εξερευνητής Paul
White μας μεταφέρει αυτή την συναρπαστική ιστορία των Αιγυπτιακών
Ιερογλυφικών τα οποία βρέθηκαν στην Νέα Νότια Ουαλία….
Τα ιερογλυφικά “διηγούνται” την ιστορία των πρώτων Αιγυπτίων εξερευνητών
που επλήγησαν και παγιδεύτηκαν στην αρχαία Αυστραλία. Η ανακάλυψη
επικεντρώνεται σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο σύνολο σκαλισμάτων σε βράχους,
τα οποία ανακαλύφθηκαν στον Εθνικό Δρυμό της Κοιλάδας Hunter, 100 χλμ
βόρεια του Sydney. Τα αινιγματικά αυτά σκαλίσματα αποτέλεσαν τμήμα των
τοπικών παραδόσεων της περιοχής για περίπου έναν αιώνα, με αναφορές από
ανθρώπους που τα γνωρίζουν από την αρχή του 20ου αι. Αυτήν την περιοχή
επισκέφτηκαν οικογένειες των ντόπιων πληθυσμών τη δεκαετία του 1950 και
έπειτα αποτέλεσε τμήμα της τοπικής μυθολογίας για μερικές δεκαετίες μέχρι
που τυχαία ανακαλύφθηκε ξανά από έναν άνθρωπο που έψαχνε το χαμένο του σκύλο…

 


Τα ιερογλυφικά βρίσκονται πάνω στη σχισμάδα ενός βράχου, σε ένα μεγάλο
σύνολο διαχωρισμένων πετρωμάτων στην πρόσοψη ενός λόφου, όπου έχει
δημιουργηθεί ένα μικρό χάσμα δύο επίπεδων πέτρινων τοίχων, αντιτακτών, με
απόσταση που “απομακρύνονται” κατά δύο έως τέσσερα μέτρα και επιστεγάζεται
από ένα τεράστιο επίπεδο βράχο, ως μία “στέγη” στο στενό άκρο… Η σχισμή
του βράχου έχει σχήμα σπηλιάς και είναι προσβάσιμη μόνο από μία βραχώδη
δίοδο από το επάνω και κάτω μέρος, το οποίο εύκολα διακρίνεται από τον
απλό περιπατητή.

Καθώς κανείς βγαίνει από την βραχώδη δίοδο και ανεβαίνει προς την είσοδο
της πέτρινης αψίδας έρχεται “αντιμέτωπος” με μία σειρά φθαρμένων
σκαλισμάτων που προφανώς είναι αρχαία Αιγυπτιακά σύμβολα. Αυτά σίγουρα δεν
αποτελούν τα συνήθη σκαλίσματα ζώων των αυτόχθονων της Αυστραλίας, αλλά
κάτι ξένο για την Αυστραλιανή ενδοχώρα…. Υπάρχουν τουλάχιστον 250
ιερογλυφικά. Στο τέλος αυτού του χάσματος, προστατευόμενο από το
εναπομείναν κομμάτι της πέτρινης στέγης, βρίσκεται ένα υπέροχο ανάγλυφο
του αρχαίου Αιγύπτιου Θεού Άνουβι (σε μέγεθος 1/3 του φυσικού), του Κριτή
των Νεκρών! Τα ιερογλυφικά είναι υπερβολικά αρχαία, στο αρχαϊκό στυλ των
πρώτων δυναστειών. Αυτό το αρχαϊκό στυλ είναι ελάχιστα γνωστό και δύσκολο
να ερμηνευτεί από τους περισσότερους Αιγυπτιολόγους, καθώς σχεδόν όλοι
έχουν εκπαιδευθεί να ερμηνεύουν από τη Μέση Αίγυπτο και μετά. Τα κλασσικά
Αιγυπτιακά λεξικά παρέχουν ερμηνεία μόνο για την Μέση Αίγυπτο, και
υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που μπορούν να διαβάσουν και να μεταφράσουν
τις αρχικές τεχνοτροπίες. Επειδή το παλιό στυλ περιέχει αρχικές μορφές
ανάγλυφων, τα οποία συσχετίζονται με τις αρχαϊκές Φοινικικές και
Σουμεριακές πηγές, κάποιος μπορεί να καταλάβει γιατί οι ακαδημαϊκοί
ερευνητές που τα είδαν τόσο εύκολα τα θεώρησαν παράξενες και κακές
απομιμήσεις. Ο παλιός Αιγυπτιολόγος Ray Johnson , που είχε μεταφράσει
υπερβολικά αρχαία κείμενα από το Μουσείο των Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, τελικά
κατάφερε να καταγράψει και μεταφράσει τους δύο αντιτακτούς τοίχους με τους
Αιγυπτιακούς χαρακτήρες……οι οποίοι προέρχονται από την Τρίτη Δυναστεία.

Μια Τραγική Ιστορία

Οι βραχώδεις τοίχοι μαρτυρούν την τραγική ιστορία αρχαίων εξερευνητών που
ναυάγησαν σε μία παράξενη και εχθρική γη και τον ξαφνικό θάνατο του
βασιλικού αρχηγού τους “Εξοχότατος Dies-eb”.

‘Eνα σετ από τρία περιγεγραμμένα ανάγλυφα μαρτυρούν το όνομα “RA-JEDEF” ως
ο ανερχόμενος Βασιλιάς του Άνω και Κάτω Νείλου, και υιός του “KHUFU”, που
στη συνέχεια είναι υιός του Βασιλιά “SNEFERU”. Αυτό το γεγονός χρονολογεί
την εξερεύνηση αμέσως μετά την βασιλεία του Κhufu (γνωστό στα Ελληνικά ως
“Χέοπας”,ο διάσημος δημιουργός των Μεγάλων Πυραμίδων), περίπου δηλαδή
μεταξύ του 1779 και του 2748 π.Χ. Ο Dies-eb πιθανόν να υπήρξε ένας από
τους υιούς του Φαραώ Ra Djedef, που βασίλευσε μετά τον Khufu. Το κείμενο
των ιερογλυφικών ήταν εμφανώς γραμμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του
καπετάνιου του πλοίου ή κάποιου παρόμοιου, με το γωνιακό ιερογλυφικό του
τοίχου να αναπαριστά τον τίτλο ενός υψηλά ιστάμενου ή κληρικού. Η γραφή
λέει “μιλώντας εκ μέρους της αυτού εξοχότης, του Πρίγκηπα, από αυτό το
ερημωμένο μέρος που μας έφερε αυτό το πλοίο”. Ο αρχηγός της εξερεύνησης,
όπως αναφέρθηκε πριν, περιγράφεται ως ο υιός του Βασιλιά, “Εξοχότατος
Djes-eb”, που κατέληξε να ταλαιπωρείται μακριά από την πατρίδα του.

 


Τα ιερογλυφικά αναπαριστούν το ταξίδι του και την τραγική κατάληξη: “Για
δύο εποχές ταξίδεψε δυτικά, με δυσκολίες αλλά τα κατάφερε. Πάντα
προσευχόμενος, πάντα αισιόδοξος, και αντιμαχόμενος τα έντομα. Αυτός, ο
υπηρέτης του Θεού, είπε ο Θεός έφερε τα έντομα..Πήγε σε λόφους και
ερήμους, σε άνεμο και βροχή, χωρίς λίμνες κοντά.. Σκοτώθηκε ενώ οδήγησε το
Χρυσό Γεράκι σε μία άγνωστη γη, διασχίζοντας βουνά, ερήμους και νερά ..”
“Αυτός που πέθανε, αναπαύεται εδώ. Είθε να έχει αιώνια ζωή. Ποτέ ξανά δεν
θα σταθεί δίπλα στα νερά του Ιερού Μερ”..ΜΕΡ εννοώντας “αγάπη”. Υπήρχε
ένας τάφρος γύρω από την πυραμίδα που ονομάζονταν “τα νερά του Μερ”.

Ο δεύτερος αντιτακτός τοίχος, που αναρτήθηκε πολύ πιο δομημένα, αναλύει
περαιτέρω την τραγωδία. Αυτός ο τοίχος ξεκινά με το ιερογλυφικό ενός
φιδιού (Heft), με ένα ανάγλυφο σαγονιών (για να δαγκώνουν) και το σύμβολο
του “δύο φορές”..Το φίδι δάγκωνε διπλά.

Οι πιστοί του ιερού Κυρίου “KHUFU”, του ισχυρού της Κάτω Αιγύπτου, Βασιλιά
των Δύο “Adzes”, δεν θα επιστρέψουν όλοι. Πρέπει να προχωράμε μπροστά και
να μην κοιτάμε πίσω. ‘Oλα οι κόλποι και τα ποτάμια είναι στεγνά. Το πλοίο
μας κατεστραμμένο και δεμένο με σχοινιά. Τον θάνατο προκάλεσε ένα φίδι.
Δώσαμε αφέψημα αυγού από το ιατρικό κουτί και προσευχηθήκαμε στον ΑΜΕΝ,
τον Κρυμμένο, γιατί χτυπήθηκε διπλά”. Τελετές ταφής, προσευχές και
προετοιμασίες περιγράφονται. “Καταλήξαμε στην πλαϊνή είσοδο του προθαλάμου
,μαζεύοντας πέτρες από γύρω. Στοιχίσαμε τον προθάλαμο με τους Δυτικού
Ουρανούς”.Οι τρεις θύρες της αιωνιότητας συνενώθηκαν με το τέρμα του
βασιλικού τάφου και σφραγίστηκαν. Τοποθετήσαμε δίπλα του ένα σκάφος, την
ιερή προσφορά, αν ξυπνήσει από τον τάφο. Μακριά από το σπίτι βρίσκεται το
ιερό σώμα και οι υπόλοιποι.”..Η μοναδική 5,000 ετών ιστορία του θανάτου
και της ταφής του “Εξοχότατου Djes-eb”, ενός από τους υιούς του Φαραώ Ra Djedef.

.Οπτική παρατήρηση του μνημείου καθιστά φανερό ότι τα ιδιαίτερα φθαρμένα
ανάγλυφα που εκτέθηκαν στο παράκτιο κλίμα, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον
χιλιάδων χρόνων έως αιώνων. όταν πρωτοανακαλύφθηκε αυτό το μνημείο ήταν
καλυμμένο από πυκνή βλάστηση και γεμάτο θρυψαλισμένους βράχους και με ένα
πιο παχύ στρώμα εδάφους. Μία σειρά ανασκαφών από διάφορους ενδιαφερόμενους
δεν αποκάλυψαν αντικείμενα ή σώματα αν και εξεζητημένες τεχνικές laser δεν
εφαρμόστηκαν.Υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που μηνύουν ότι οι αρχαίοι
γνώριζαν πολύ καλά την Μεγάλη Νότια Γη. Υπάρχουν παραδόσεις των Σουμέριων
και των Μάγια για μία “χαμένη μητέρα γη” στο Ειρηνικό. Η Αυστραλία
εμφανίζεται υπό το όνομα “Αντιόχεια” (”Antoecie”) στο διάσημο σφαιρικό
παγκόσμιο χάρτη του Κράτη από τον Μάλλο. Ακόμη, εμφανίζεται στον Ελληνικό
χάρτη του Ερατοσθένη το 239 π.Χ.. Θεωρείται αποδεκτό ότι οι ναυτικοί
πολιτισμοί της αρχαιότητας ήταν ικανοί για μακρινά υπερπόντια ταξίδια.
Ιδιαίτερα οι πρώτοι Αιγύπτιοι, όπως καταγράφεται στο υπέροχο κείμενο της
Γκίζας “Ο Τάφος του Πλοίου”. Στη δεκαετία του 1950, ένα 4,500 ετών
υπερωκεάνιο ανακαλύφθηκε στα δεξιά της Μεγάλης Πυραμίδας. Το 1991 ένας
ολόκληρος στόλος από ακόμη παλιότερα πλοία βρέθηκε θαμμένο στην έρημο της
Αβύδου στην Άνω Αίγυπτο. Σύμφωνα με τους Times του Καΐρου, το 1982, οι
αρχαιολόγοι που εργάζονταν στο Fayum, κοντά στη ‘Oαση της Σίβα, αποκάλυψαν
απομεινάρια από καγκουρό και άλλα Αυστραλιανά μαρσιποφόρα. Και υπάρχει
επίσης το παράξενο σύνολο των μπούμεραγκς που ανακαλύφθηκαν από τον
Καθηγητή Carter στον τάφο του Τουταγχαμών το 1922.

 

 


- Στείλε Σχόλιο


25 Ιουλίου 2008, 19:55
27.
Μουσική  

video 

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


24 Ιουλίου 2008, 15:51
26.
Brave New World  

Facebook: Το μεγαλύτερο “φακέλωμα” ever;

Το facebook είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ή ένα παγκόσμιο φακέλωμα, προς χάρη των μεγάλων πολυεθνικών και των διαφημιστών, που αποθεώνουν τα εξειδικευμένα δημογραφικά στοιχεία;

Το facebook περιγράφεται εύσχημα ως μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να δημιουργήσουν καινούργιες σχέσεις, να συγκροτήσουν ομάδες κοινού ενδιαφέροντος. Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 20 λεπτά τη μέρα στο facebook. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες, όμως, διαθέτει ώρες ολόκληρες αναζητώντας φίλους και ανταλλάσσοντας μηνύματα.

Αυτή είναι η καλή επεξήγηση της υπηρεσίας. Η κακή λέει πως το facebook είναι ένα παγκόσμιο φακέλωμα προς χάρη των μεγάλων πολυεθνικών και των διαφημιστών, που αποθεώνουν τα εξειδικευμένα δημογραφικά στοιχεία. Φιλικό στο χρήστη. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία προσωπική σελίδα, η οποία ουσιαστικά υποδηλώνει το δικτυακό σας στίγμα. Αν θέλετε, όμως, να σας βρουν οι παλαιοί συμμαθητές και οι φίλοι, είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητά σας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν με προθυμία το αληθινό τους όνομα σε ένα μέσο που είναι προσβάσιμο από όλους. Η εγγραφή, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, περίπου 70 εκατομμύρια ονόματα, που αντιστοιχούν σε αντίστοιχο αριθμό ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το σύστημα σε προτρέπει να αναρτήσεις τη φωτογραφία σου και φωτογραφίες φίλων.

Χαριτωμένο; Όχι και τόσο. Το facebook είναι η μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ποτέ. Στους υπολογιστές του είναι αποθηκευμένες 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ούτε το σύστημα συνοριακών ελέγχων των ΗΠΑ δεν έχει τόσες. Μέχρι να διαβάσετε αυτήν την πρόταση στη βάση θα έχουν προστεθεί εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες. Κάθε μέρα 14 εκατομμύρια φωτογραφίες εμπλουτίζουν το φωτογραφικό άλμπουμ της υπηρεσίας. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών έχει τοποθετήσει προσωπική φωτογραφία. Μπορεί να είναι και η δική σας κάπου εκεί, εν αγνοία σας και μάλιστα ταυτοποιημένη στο πρόσωπό σας. Πώς; Κάποιος φίλος σας «ανέβασε» φωτογραφία σας στο προσωπικό του άλμπουμ, χρησιμοποίησε τη δυνατότητα λεζάντας και έτσι όταν ο δείκτης του mouse περάσει πάνω από το πρόσωπό σας, αποκαλύπτεται και το όνομά σας. Οι χρήστες έχουν κάποιους περιορισμούς στην περιήγηση των προφίλ. Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να βουτήξεις σε εκατομμύρια εγγραφές, θα πνιγείς. Αλλά το facebook μπορεί να τους δει όλους. Και να τους περάσει από λεπτό κόσκινο.

Διατίθεται ένα πλήθος εφαρμογών με τεστ προσωπικότητας, τα οποία σου αποκαλύπτουν πόσο καλός εραστής είσαι ή σε ποιο είδος καταστροφής αντιστοιχείς. Για να δεις, όμως, τα αποτελέσματα, θα πρέπει να καλέσεις και άλλους είκοσι φίλους να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την ίδια εφαρμογή. Έτσι, όσο εσύ απαντάς σε ερωτηματολόγια για να μάθεις με ποιον τρόπο φιλάς, προσφέρεις στην καλή υπηρεσία την ευκαιρία να μάθει όχι μόνο τα δημογραφικά σου στοιχεία, αλλά και από ποιο πλευρό κοιμάσαι το βράδυ.

Δωρεάν τυρί

Το facebook δεν κρύβει πως δωρεάν τυράκι σερβίρεται μόνο σε ποντικοπαγίδες.
Οι μεγαλύτερες εταιρίες μετρήσεων συνεργάζονται μαζί του, όπως, βέβαια, και οι ισχυρότερες πολυεθνικές, αφού διαπιστώνουν ότι μπορούν να κατευθύνουν τη διαφημιστική τους καμπάνια στο πλέον εξειδικευμένο κοινό που δημιουργήθηκε ποτέ. Ήδη οι μεγαλύτερες εμπορικές επωνυμίες του πλανήτη έχουν υπερήφανα ανακοινώσει τη συνεργασία τους με την υπηρεσία. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε και εσείς να διαφημιστείτε σε κοινό της επιλογής σας με προσιτό κόστος. Η διαφημιστική πλατφόρμα του facebook είναι τόσο έξυπνη που το μήνυμά σας θα φτάσει μόνο στους σωστούς αποδέκτες.

Μεταξύ μας, πρόκειται για ένα τεράστιο πείραμα του σύγχρονου καπιταλισμού. Μπορείς να κάνεις λεφτά από τη φιλία; Ναι, μπορείς, αρκεί να αντικαταστήσεις τα λόγια από τον ήχο του πληκτρολογίου. Αρκεί να δείξεις πως το εύρος της δικτυακής κοινωνικότητας είναι σημαντικότερο από την ουσία της πραγματικής επαφής. Έτσι, διαβάζουμε στις τελευταίες μελέτες για το φαινόμενο πως η επιτυχία του βασίζεται στην τάση των ανθρώπων να ομαδοποιούνται και να μιμούνται ο ένας τον άλλο. Ο ένας φίλος προσελκύει τον άλλο. Για τις νεαρές ηλικιακά ομάδες η εγγραφή στο facebook είναι τόσο απαραίτητη όσο η κατοχή κινητού τηλεφώνου. Αφού είναι όλοι εκεί! Οι άνθρωποι λένε τα πάντα στο facebook και τα υπογράφουν με το πραγματικό τους όνομα, την ηλεκτρονική διεύθυνση και τη φωτογραφία τους. Και το facebook διαθέτει τεράστια μνήμη και όλη την καλή διάθεση για να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν του ζητηθεί. Δεν χρειάζεται να σας το πει κάποιος τρίτος, το λέει και η άδεια χρήσης της υπηρεσίας, εκείνο το μακρύ κείμενο κάτω από το οποίο πάντα δηλώνουμε πως συμφωνούμε με όσα γράφει. Μεταφράζουμε: «Όταν χρησιμοποιείτε το facebook ίσως δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ, σχέσεις, ανταλλάξετε μηνύματα και κάνετε χρήση των εφαρμογών του διοχετεύοντας προσωπικές πληροφορίες σε διάφορα κανάλια. Εμείς συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες εφαρμογές». Τι μας λέει; Πως επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία. Το κάνουν όλοι, αλλά στο facebook οι χρήστες κάνουν μια καθημερινή online ψυχανάλυση καταθέτοντας τις προτιμήσεις τους ακόμα και για τα πλέον προσωπικά θέματα.

Το facebook δεν χρειάζεται να δημιουργεί περιεχόμενο για να προσελκύσει χρήστες. Οι χρήστες δημιουργούν περιεχόμενο και αυξάνουν τον αριθμό των συνδέσεων. Το facebook μόνο ρωτάει με έξυπνο τρόπο. Ρωτάει αλλά δεν ξεχνάει:
«Όταν τροποποιείτε τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε διαθέσει, το facebook κρατάει αντίγραφο των προηγούμενων πληροφοριών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Ευτυχώς, όμως, μας λέει πως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα προσωπικά μας δεδομένα μπορεί να εκτεθούν σε κακόβουλα μάτια: «Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα εκτεθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αντιλαμβάνεστε και αποδέχεστε ότι ακόμα και αν διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, αυτές μπορεί να έχουν μείνει αποθηκευμένες σε σελίδες τρίτων».

Οι περισσότεροι χρήστες δεν αξιοποιούν τη δυνατότητα να απομονώσουν το προφίλ τους, επιτρέποντας την προβολή του μόνο στους φίλους τους. Αν, όμως, έχουμε να κάνουμε με εξουσιοδοτημένες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τότε το facebook θα χαρεί να εξυπηρετήσει: «Χρησιμοποιώντας το facebook συμφωνείτε στη μεταφορά προσωπικών σας δεδομένων στις Η,Π.Α. Μπορεί να υποχρεωθούμε να διαθέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία έπειτα από νομικές αιτήσεις ή δικαστικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διανομή πληροφοριών σε τρίτες εταιρίες, δικηγόρους ή πράκτορες κυβερνητικών υπηρεσιών».

Οι άνθρωποι πίσω από το facebook

Το facebook δεν πωλείται, τουλάχιστον προς το παρόν. Η κεφαλαιοποίησή του αποτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο σταρ, αυτός που αναλαμβάνει να δανείζει πρόσωπο και φωνή στο facebook, είναι ο Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, ο πρώην φοιτητής που δημιούργησε την υπηρεσία. Στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν άλλοι δύο άνδρες. Ο Τζιμ Μπρέιερ, που εκπροσωπεί ένα venture capital και ο Πίτερ Θίελ, που ξέρει από επενδύσεις. Το τρίτο μέλος είναι ο Τζιμ Μπρέιερ, που μέσω των συμμετοχών του σε άλλες εταιρίες, είναι στενά, πολύ στενά, συνδεδεμένος με την In-Q-Tel, ένα venture capital, ένα επενδυτικό κεφάλαιο, που ελέγχεται, επισήμως, από τη CIA. Σκοπός του είναι να συνδέει την καλή υπηρεσία με την τεχνολογία αιχμής, επενδύοντας σε εταιρίες με αντικείμενο χρήσιμο για τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν μη τι άλλο, φακέλωμα τέτοιου μεγέθους έχει και ενδιαφέρον, αλλά και ζωτική χρησιμότητα για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικά πανεπιστήμια έδειξε πως το facebook είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, μαζί με το σεξ και την μπίρα. Πρώτο είναι το ipod. Κάθε μέρα 200.000 άνθρωποι δημιουργούν σελίδα στην υπηρεσία. Κάθε χρήστης «ανεβάζει» κατά μέσο όρο 44 φωτογραφίες συνδεδεμένες με το προφίλ του. Το facebook είναι ο έκτος δημοφιλέστερος δικτυακός τόπος στο Internet. Χώρες με τους περισσότερους χρήστες: ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, Τουρκία.

Άλλη μια θεωρία συνομωσίας;

Παρόλα αυτά, όπως αποκάλυψε έρευνα του ΒΒC (Νέα 6.5.08), το Facebook δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που το εμπιστεύονται. «Λιγότερες από τρεις ώρες» χρειάστηκαν οι δημοσιογράφοι της εξειδικευμένης τηλεοπτικής εκπομπής «Click» για να φτιάξουν μια εφαρμογή που τους επέτρεψε να εξασφαλίσουν, εν αγνοία των χρηστών που την «κατέβασαν», το όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησής τους, το όνομα του εργοδότη τους- καθώς και όλα τα αντίστοιχα προσωπικά δεδομένα των «φίλων» τους στο Facebook. Έτσι, «οποιοσδήποτε με στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού» θα μπορούσε να δημιουργήσει μια παρόμοια εφαρμογή, ένα πρόγραμμα που μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή ενός κουίζ ή ενός παιχνιδιού. Η επίμαχη εφαρμογή προστέθηκε στους λογαριασμούς τεσσάρων χρηστών και αμέσως εξέθεσε σε αδιάκριτα μάτια τα προσωπικά δεδομένα των ιδίων και όλων των φίλων τους- ακόμα και εκείνων που είχαν φροντίσει να κρύψουν τα δεδομένα αυτά από το δημόσιο προφίλ τους.
«Αυτήν τη στιγμή, ο μόνος πραγματικά τρόπος ώστε να είναι σίγουρος και ασφαλής ένας χρήστης είναι να αφαιρέσει όλες τις εφαρμογές και να μην τις χρησιμοποιεί», προειδοποιεί το ΒΒC. Διότι τα κενά που εντοπίστηκαν στην ασφάλεια του Facebook θα μπορούσαν, στα χέρια επιτήδειων, να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους χρήστες.

Στο YouTube υπάρχουν και 2 σχετικά video:
http://www.youtube.com/watch?v=cVHWIdkFsYg&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=mCGSYWd1HOI&NR=1- Στείλε Σχόλιο


24 Ιουλίου 2008, 12:44
25.
Τρέχοντα θέματα  

Βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κ. Τσετίν Μάντατζη, πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», που αναγνωρίστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κομοτηνή, παρουσία και του ετέρου μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, δήλωσε τα εξής :

«Εμείς δεν είμαστε μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Μείναμε εδώ με μια συνθήκη. Εγώ στην ουσία δεν θέλω να ασχοληθώ με τη συνθήκη. Αυτοί που με άφησαν εδώ να ασχοληθούν. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει »

«Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε …»

«ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες».


- Στείλε Σχόλιο


24 Ιουλίου 2008, 12:28
24.
Απόψεις  

Οχι στα μυθεύματα της Νέας Τάξης

Του Γ. Καραμπελιά

Παρότι η παγκοσμιοποίηση ευαγγελιζόταν το «Τέλος της Ιστορίας», οι εξελίξεις την διαψεύδουν κατηγορηματικά. Η Ιστορία όχι μόνο συνεχίζεται αλλά «επιστρέφει» πλησίστια: στη Λατινική Αμερική, οι Ινδιάνοι εμπνέονται από τον προκολομβιανό κόσμο, στη Μέση Ανατολή, η εποχή των Σταυροφοριών αναδύεται ακέραιη, ενώ, στη χώρα μας τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Βυζάντιο, στην Τουρκοκρατία, στην Επανάσταση, στην Αντίσταση.Οχι, ούτε το ρολόι του χρόνου ούτε οι λαοί έχουν τρελαθεί. Απλούστατα, επειδή η «Νέα Τάξη» επιζητά την εκ βάθρων μετάλλαξη λαών, εθνών και κοινωνιών, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις της, οι κυριαρχούμενοι, στον αγώνα τους για αυτοδιάθεση, αναζητούν ερείσματα στη δική τους «Ιστορία». Τα Βαλκάνια Υστερα από την κατάρρευση του ανατολικού στρατοπέδου, η περιοχή μας γνώρισε τον κατακερματισμό που υποδαύλισαν οι ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τακτική τού «διαίρει και βασίλευε» με την ενίσχυση των λεγόμενων στρατηγικών μειονοτήτων, για την αποσύνθεση των εθνών-κρατών και τη γενικευμένη αποσταθεροποίηση, ώστε να μην μπορέσουν οι βαλκανικοί λαοί να συγκροτήσουν έναν σχετικά αυτόνομο οικονομικό και πολιτικό πόλο.Η ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής απαιτεί και έναν «παράγοντα συνοχής», ρόλο τον οποίο έχουν αναθέσει στην Τουρκία, περιφερειακή δύναμη με ισχυρό στρατό, ανερχόμενη οικονομία, αυτοκρατορικό παρελθόν και επεκτατικές τάσεις, ώστε να εδραιωθεί μια νεο-οθωμανική «ειρήνη» στην περιοχή. Γι' αυτό και οι ΗΠΑ σπρώχνουν τους στρατοκράτες της Αγκυρας να στραφούν προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια· εξ ου και το σχέδιο Ανάν ή η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

.Η ΕΛΛΑΔΑ.

Στην Ελλάδα, οι άρχουσες τάξεις έχουν αποδεχθεί πλήρως αυτό το σενάριο. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με το πρόσχημα του «κατευνασμού», έχουν αναλάβει την... εκπροσώπηση της γείτονος στην Ευρώπη. Σε οικονομικό επίπεδο, οι μεγαλο-επιχειρηματίες έχουν επιδοθεί σ' ένα ρεσιτάλ συμφωνιών. Ενδεικτικά, εκτός από την Εθνική Τράπεζα που επένδυσε 4 δισ. στην Τουρκία, το 35% του κύκλου εργασιών της Ιντραλότ, του κ. Κόκκαλη, πραγματοποιείται εκεί, ενώ ο κ. Μπόμπολας με τον πρόεδρο του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου, Ρ. Ταρά, κατασκευάζουν μια νέα... πόλη στο Ομάν, κόστους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Φαναριώτες επιστρέφουν..Και όμως η Τουρκία δεν παραιτείται από το casus belli, κατέχει τη μισή Κύπρο, εγείρει μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη και καταστέλλει αδυσώπητα όλα τα κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά κινήματα στο εσωτερικό της. Για την εμπέδωση αυτής της στρατηγικής που τείνει να μεταβάλει την Ελλάδα -και την Κύπρο- σε χώρες υποτελείς όχι μόνο στον υπερατλαντικό μονάρχη αλλά και στον τοπικό γκαουλάιτερ, είναι απαραίτητος ο έλεγχος της διανόησης και η αλλοίωση του φρονήματος του λαού. Γι' αυτό, καθημερινά, αδιάκοπα, υπάλληλοι και παρακοιμώμενοι των ξένων πρεσβειών, ή ποικιλώνυμων «ιδρυμάτων» τύπου Σόρος, βαφτίζουν την αντίθεση στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό «πρωτόγονο αντιαμερικανισμό», την καταδίκη των σιωνιστικών εγκλημάτων «αντισημιτισμό», την καταγγελία της παγκοσμιοποίησης «απομονωτισμό», την υπεράσπιση της πατρίδας «εθνικισμό» και «ρατσισμό». Κάποιοι έφτασαν να χαρακτηρίσουν «νεκρόφιλο» τον Ρίτσο, «φασίστα» τον Εγγονόπουλο, «βυζαντινιστή» τον Θεοδωράκη, «παρακρατικό» τον Παπαρρηγόπουλο, η δε κυρία Αννα Διαμαντοπούλου μας προέτρεψε να υιοθετήσουμε τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα.

Η Ιστορία

Στρατηγικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα καταλαμβάνει το ζήτημα της Ιστορίας, διότι ο εξανδραποδισμός ενός λαού διέρχεται από τη ριζοτόμηση της ιστορίας και της παράδοσής του: Στα πανεπιστήμια, εδώ και χρόνια, κυκλοφορεί μια πρωτότυπη «ιστορική» αντίληψη που θέλει τους Ελληνες να συγκροτούνται ως έθνος μετά την Επανάσταση του 1821, αποκόβοντάς τους από μια ιστορική παράδοση χιλιετιών: «Είμαστε απλώς νεοέλληνες», πρόσφατης κοπής· επιπλέον, καλά ζούσαμε στην «πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία» που, κατά τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο, πρέπει να αντικαταστήσει τον όρο Τουρκοκρατία. Ετσι και σήμερα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα «πολυεθνικά μορφώματα», που μας ετοιμάζει η Νέα Τάξη. Αυτή η λογική:.Α. Εξωραΐζει ή υποβαθμίζει την οθωμανική κατάκτηση, τη Μικρασιατική Καταστροφή, την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Β. Αποσκοπεί στην κάμψη αυτού που ο Ν. Σβορώνος αποκάλεσε «αντιστασιακό φρόνημα του ελληνισμού», «απομυθοποιώντας» όλες τις μεγάλες αντιστασιακές στιγμές. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες «αφηγήσεις», στο 1821 ή στην Εθνική Αντίσταση η έμφαση πρέπει να δίνεται κυρίως στην εμφύλια διαμάχη. Γ. Σ' ένα ευρύτερο πεδίο, επιδιώκει την αποδυνάμωση του εθνικού αισθήματος, της ιστορικής μνήμης και όλων των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των Ελλήνων. Το πατριωτικό αίσθημα κατασυκοφαντείται ως «εθνικιστικό», ενώ επιστρατεύεται η δικτατορία των συνταγματαρχών, ή ο Καρατζαφέρης, ως ιδεολογικό φόβητρο. .* Μιλούν για «αποδραματοποίηση» της Ιστορίας και αποσιωπούν τη γενοκτονία των Ποντίων, την ίδια στιγμή που αρνούνται -και δικαίως- οποιαδήποτε «λήθη» ως προς το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. .* Μάχονται λυσσαλέα τον «ελληνικό εθνοκεντρισμό», ενώ αποδέχονται την «αφήγηση» των Νεοτούρκων για τον Κεμάλ. .*Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τον «κατευνασμό» μεταξύ Γάλλων και Γερμανών, «ξεχνώντας» πως αυτός στηρίχθηκε στην αναγνώριση των ναζιστικών εγκλημάτων και την εγκατάλειψη του μιλιταρισμού από τη Γερμανία. Οταν όμως οι υπήκοοι αυτού του νέου αναδυόμενου «πολυεθνικού μορφώματος» ανακάλυψαν ότι αυτή η αντίληψη διοχετεύεται ακόμα και στο δημοτικό σχολείο -όπως συμβαίνει με το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ'-, τότε ξέσπασε η «θύελλα». .Οντως το νέο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, που εγκρίθηκε επί Σημίτη και κυκλοφόρησε επί Καραμανλή, απηχεί αυτή την αντίληψη· η απόφαση για τη συγγραφή του συνδέεται με συμφωνίες των Τζεμ - Παπανδρέου, το 1999, χωρίς βέβαια τίποτε το ανάλογο να συμβεί από την τουρκική πλευρά. Στο βιβλίο η ελληνική Επανάσταση περιγράφεται λίγο ώς πολύ με το ύφος των οδηγιών ενός... επιτραπέζιου παιχνιδιού· το παιδομάζωμα παρουσιάζεται ως «στρατολόγηση» των χριστιανικών πληθυσμών· οι Μικρασιάτες «συνωστίζονται» στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922· αποσιωπούνται οι γενοκτονίες των Νεοτούρκων· ταυτοχρόνως, τονίζονται υπερβολικά οι πτυχές της συνύπαρξης για να υποβαθμιστεί η υποδούλωση, οι διωγμοί, η καταπίεση, η εκμετάλλευση. Αλλά ακόμα και από τη... Γαλλική Επανάσταση απουσιάζουν ο Ροβεσπιέρος και ο Μαρά. .Οι αντιδράσεις.Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες και γενικευμένες, ώστε το ζήτημα αναδείχθηκε σταδιακά σ' ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας. Η συζήτηση άναψε, με άρθρα και τοποθετήσεις που απηχούσαν και τις δύο απόψεις. Παράλληλα, πάρθηκαν πολλαπλές πρωτοβουλίες για την απόσυρση του βιβλίου, μέσω Διαδικτύου (π.χ. η ιστοσελίδα του «Αντίβαρου»), σε τηλεοπτικές εκπομπές (π.χ. ο 902 TV), με εκδηλώσεις και αναλύσεις (π.χ. το τεύχος 62 του περιοδικού «Αρδην»). .Η αντίδραση των υποστηρικτών της «νέας ιστορίας» υπήρξε αλαζονική και πανικόβλητη. Η κ. Κουλούρη χαρακτήρισε τους αντιδρώντες αλαζονικά «housewives» και «εργάτες από τη Γερμανία». Ο κ. Λιάκος αναφέρθηκε σε... «ψυχωτικούς», επιστρατεύοντας το γνωστό αμάλγαμα ακροδεξιών και αριστερών! Και όμως, κατά του συγκεκριμένου βιβλίου έχουν ταχθεί το ΚΚΕ, όλα (!) τα κόμματα της κυπριακής Βουλής, πολλοί δημοσιογράφοι (μόνο στην «Ελευθεροτυπία», Στάθης, Τριάντης, Στεφανίδης, Μαλιγκούδης κ.ά.). Εκτός δε από τις ενοχλητικές «νοικοκυρές», στις 4.100 υπογραφές των διαμαρτυρομένων στο «Αντίβαρο» περιλαμβάνονται 125 πανεπιστημιακοί, 600 εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι «αναρμόδιοι», όπως 541 ποντιακά και προσφυγικά σωματεία, η Ενωση Σμυρναίων, ενώσεις Κων/πολιτών. Τέλος, ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου διαμαρτυρήθηκε στην ελληνίδα υπουργό γι' αυτό ακριβώς το θέμα..Δημιουργήθηκε, δηλαδή, ένα κίνημα που ήδη ξεπερνάει το συγκεκριμένο και αγκαλιάζει την ιστορική μας μνήμη γενικότερα. Και αυτό το κίνημα δεν αντιμετωπίζεται με συκοφαντίες, ούτε με πλαστογραφίες και αμαλγάματα..Οσο για την Αριστερά, που ορισμένοι επικαλούνται, έγινε μεγάλη λαϊκή δύναμη μόνο όταν τέθηκε επικεφαλής του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα· δεν ακολούθησε τους ελάχιστους που καλούσαν σε «συμφιλίωση» με τους κατακτητές, με το σύνθημα «γερμανοί εργάτες, αδέρφια μας», ούτε αργότερα εκείνους που συκοφαντούσαν τον αγώνα της Κύπρου. .Ο υποφαινόμενος, στα χρόνια του Δημοτικού, συμμετείχε πρώτη φορά σε διαδήλωση για την Κύπρο. Στη συνέχεια, ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με την εξουσία. Ποτέ όμως δεν ξέχασε το δίδαγμα των παιδικών του χρόνων: Για έναν λαό που, εδώ και οκτώ αιώνες, έχει πρόβλημα ανεξαρτησίας, όσοι, με οποιοδήποτε πρόσχημα, αρνούνται τη σύγκρουση με την πραγματική εξουσία, την ξένη προστασία και τον ιμπεριαλισμό, αργά ή γρήγορα, συντάσσονται μαζί της..Τα σύμβολα της αντίστασης σε αυτό τον τόπο ευτυχώς ορίζονται ακόμα από ζώντες όπως ο Μανόλης Γλέζος, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος και τεθνεώτες όπως ο Γρηγόρης Αυξεντίου και ο Σολωμός Σολωμού. Η Ιστορία μας διηγείται πριν απ' όλα την «Αντίσταση στη φοβερή εξουσία», σύμφωνα με τα λόγια του ποιητή, και όχι τα μυθεύματα των οσφυοκαμπτών.

.-------------------.(*) Ο Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ είναι εκδότης του περιοδικού «Αρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη»......Το ανωτέρω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 25 Φεβρ. 2007.

Alkimos archive

 


- Στείλε Σχόλιο


24 Ιουλίου 2008, 12:22
23.
Απόψεις  

Ένας Έλληνας Κομμουνιστής απαντά στον Γκρούεφσκι .


Αμερικανοσκοπιανέ Γκρουέφσκι , δεν μας εκπλήσσει ούτε και μας αιφνιδιάζει η επιστολή σου με το ανάλογο περιεχόμενο και ύφος προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Εμείς οι κομμουνιστές, δηλαδή το ΚΚΕ , είμαστε οι πιο αρμόδιοι να σου απαντήσουμε και να σου πούμε: Αυτά που λες κι αυτά που ζητάς είναι αμερικανικά τεχνάσματα για να πιέσουν την Ελλάδα με τον φόβο της επιστροφής σε ένα παρελθόν που έχει κλείσει οριστικά με πολύ αίμα , πολύ πόνο και μεγάλη καταστροφή .

Οι ξένοι «σύμμαχοι» μας , έστρεψαν την Ελλάδα στον Εμφύλιο και οι ίδιοι έθρεψαν τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση για πολλά χρόνια.

Οι ίδιοι έσβησαν με Σοβιετικούς συνεργάτες τους το όνειρο του υπαρκτού σοσιαλισμού και τα αστέρια των κομμουνιστικών αξιών έσβησαν μαζί με τον θάνατο της Σοβιετικής Ένωσης.

Εμείς εδώ κρατάμε τα ιδανικά μας και την πίστη μας στις αξίες του Μαρξ και του Λένιν και παλεύουμε για μια Ελλάδα και για ένα κόσμο ολόκληρο που θα στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την αδελφοσύνη και την εδραίωση της πρωτοπορίας της εργασίας.

Όσα προβλήματα και αν έχει σήμερα η Ελλάδα, δεν παύει να είναι μια ελεύθερη κοινωνία αστικής Δημοκρατίας με υπόβαθρο πολιτιστικής και πολιτικής κουλτούρας.

Οι «εθνικές μειοψηφίες»στην Ελλάδα είναι εφευρήματα του τελευταίου καιρού, μαζί με άλλα πολλά, στην αμερικανική προσπάθεια να φτιαχτεί ο ευκλείδειος μοχλός κοινωνικών ανατροπών και η πρέσα σύνθλιψης του ελληνικού κορμού για να περάσουν τα αμερικάνικα σχέδια στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Φαίνεται ότι ένα όργανο που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί είσαι και εσύ, για να φέρεις ανωμαλία στα πολύπαθα Βαλκάνια και να κάνεις ευκολότερες τις πιέσεις των Αμερικανών στους Έλληνες.

Πρέπει να ξέρεις ότι χιλιάδες σύντροφοί μας με την καταστροφή του Εμφυλίου προτίμησαν την ξενιτιά από την θηλιά στον λαιμό τους της τότε αμερικανικής δεξιάς στην Ελλάδα.

Ένα μεγάλο μέρος των συντρόφων μας επέστρεψε στην πατρίδα μας και μάχεται μαζί μας για καλύτερους όρους ζωής, δουλειάς και ελευθερίας.

Έλληνες κομμουνιστές του δημοκρατικού στρατού , που βρέθηκαν σε όλα τα σημεία της Σοβιετικής Ένωσης είναι και όσοι εγκαταστάθηκαν ή τους εγκατέστησαν στα Σκόπια και εξακολουθούν να έχουν ελληνική συνείδηση και ελληνική γλώσσα.

Είναι και αυτοί ευπρόσδεκτοι να επιστρέψουν στην πατρίδα και όσοι θέλουν από αυτούς να μπουν κάτω από την αγκαλιά του κόμματος και ευτυχισμένοι και ελεύθεροι να δουλέψουν μαζί μας.

Αν ο πατέρας σου ζει και ήταν στρατιώτης του δημοκρατικού στρατού, μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του μόνος ή και με τα παιδιά του.

Εσύ , όμως φαίνεται ότι ούτε σύντροφος είσαι , ούτε κάτι τέτοιο θέλεις, γιατί πήρες ρόλο και αποστολή αμερικάνικη να χρησιμοποιηθείς πολιτικά στα Βαλκάνια για την επιτυχία των αμερικανικών στόχων.

Η προκλητική επιστολή σου στον πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι κακογραμμένο κείμενο, γραφής και έμπνευσης των υπογείων του Λάνγκλεϊ .

Σε βάζουν μπροστά για να αναξύσουν στην Ελλάδα μεγάλες εμφυλιοπολεμικές πληγές και να γυρίσουν τον λαό μας σε μνήμες θανάτου και αίματος.

Ο ελληνικός λαός είναι συσπειρωμένος σαν μια γροθιά στα εθνικά του ζητήματα και σου γυρνάει στα μούτρα όσα οι Αμερικανοί σε έβαλαν να φιτιλίσεις με ανιστόρητα ψεύδη και υπερατλαντική θρασύτητα.

Με το γράμμα σου , δηλαδή το γράμμα που σου έγραψαν για να στείλεις, απογυμνώθηκες πλήρως στους σκοπού σου και είσαι επικίνδυνος όχι μόνο για τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για αυτή την ίδια σου τη χώρα.

Οι Αλβανοί ετοιμάζονται, οι Βούλγαροι είναι έτοιμοι και οι Σέρβοι καιροφυλαχτούν.

Με αυτή τη σκακιέρα παίζουν οι Αμερικάνοι και σε χρησιμοποιούν μέχρι την ώρα που , κατά τα συμφέροντα τους , ένας ή περισσότεροι από τους γείτονες σας θα σας αρπάξουν , γιατί σε αυτούς ανήκετε και ποτέ δεν πρόκειται με έναν ηγέτη ,αμερικάνικο υποκινούμενο , να επιβιώσει η FYROM σαν ανεξάρτητη κρατική παρουσία.

 

Ένας Έλληνας Κομμουνιστής

- Στείλε Σχόλιο


23 Ιουλίου 2008, 01:10
22.
Τρέχοντα θέματα  

video 

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


21 Ιουλίου 2008, 04:37
21.
Ανθρωποι  

Ο πατέρας του αιώνα!!!!

 

 

 

Ο Dick Hoyt είναι ένας συνταξιούχος του Αμερικανικού στρατού, ζει στην πόλη Holland της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και είναι σήμερα 68 ετών. Πριν από 46 χρόνια η σύζυγός του Judy έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι που το ονόμασαν Rick.Η γέννα ήταν δύσκολη καθώς ο ομφάλιος λώρος είχε μπλεχτεί γύρω από το λαιμό του εμβρύου σταματώντας την αιμάτωση του εγκεφάλου τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της ζωής του.

Τελικά o Rick έζησε αλλά όπως είπαν αργότερα οι γιατροί στους γονείς του δεν θα μπορούσε ποτέ ούτε να περπατήσει, ούτε να μιλήσει.Η ολιγόλεπτη αυτή στέρηση του οξυγόνου κατέστρεψε το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση των άκρων και της ομιλίας.

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ελέγχει τις κινήσεις του κεφαλιού…

Οι γιατροί τους πρότειναν να βάλουν το Rick σε ένα ειδικό ιατρικό κέντρο για παιδιά με τέτοια προβλήματα όπου θα τύχει της καλύτερης δυνατής φροντίδας. Τότε ο Rick ήταν 9 μηνών.

Οι Hoyt ήταν κατηγορηματικοί. Τα ματάκια του Rick ακολουθούσαν τις κινήσεις τους μέσα στο δωμάτιο. Δεν μπορούσαν να αποδεχθούν ότι το παιδί τους θα έμενε για πάντα “φυτό”.
Πήραν την απόφαση να μεγαλώσουν τον Rick μαζί με τ’ αδέλφια του σαν ένα φυσιολογικό παιδί.

Όταν ο Rick ήταν 11 ετών τον πήγαν στο Πολυτεχνείο του Tufts University στη Βοστόνη και ζήτησαν από τους μηχανικούς μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσουν το παιδί να επικοινωνεί.

Μόλις ο επικεφαλής καθηγητής είδε το παιδί, τους είπε: “Αδύνατον. Ο εγκέφαλος ενός τέτοιου παιδιού δεν μπορεί να δεχθεί τίποτε!”

“Σας παρακαλώ, μιλήστε του.” Είπε ο Dick. “Πείτε του κάτι. Πείτε του ένα αστείο!”

Ο καθηγητής είπε στον Rick ένα ανέκδοτο και ο Rick γέλασε.

Λίγους μήνες αργότερα οι μηχανικοί του Tufts έφτιαξαν ένα σύστημα με το οποίο ο Rick με διάφορες κινήσεις του κεφαλιού μετακινούσε ένα κέρσορα, επιλέγοντας γράμματα και σχημάτιζε λέξεις στην οθόνη ενός υπολογιστή.
Αυτό ήταν! Το παιδί άρχισε να επικοινωνεί.. Η πρώτη φράση που έγραψε στον υπολογιστή ήταν: “GO BRUINS”. Είναι μια έκφραση των Αμερικανών για να ενθαρρύνουν την ομάδα τους. Bruins είναι η ομάδα χόκεϊ της Βοστόνης. Έτσι το παιδί έδειξε μια σαφή προτίμηση προς τον αθλητισμό.

Αργότερα πήγε στο σχολείο. Όταν ήταν 15 ετών ένας συμμαθητής του τραυματίστηκε σε τροχαίο και το σχολείο οργάνωσε έναν αγώνα δρόμου 8 χιλιομέτρων προς τιμήν του.
Όταν ο Rick γύρισε στο σπίτι είπε στον πατέρα του: “Μπαμπά θέλω να τρέξουμε για τον Στιβ”.

Ο Dick σάστισε Πως ένα “γουρουνόπουλο”, όπως συνήθιζε να λέει για τον εαυτό του, που δεν έτρεξε ποτέ πάνω από ένα χιλιόμετρο συνεχόμενο, θα έσπρωχνε ένα αναπηρικό καροτσάκι για 8 χιλιόμετρα ;
Το δοκίμασε. Και τα κατάφεραν. Μετά ο Dick ήταν “παράλυτος” για δυο βδομάδες.

Ο Rick είπε στον πατέρα του: “Μπαμπά, όταν τρέχαμε, ένοιωθα ότι δεν είμαι πια παράλυτος. Ένοιωθα να τρέχω κι εγώ μαζί σου! ”
Αυτή η μέρα άλλαξε την ζωή των Hoyt για πάντα.
Ο Dick δάκρυσε. Αποφάσισε να τρέχει μαζί με το γιο του όσο πιο συχνά μπορούσε.
Aρχισαν εντατική προπόνηση και 2 χρόνια αργότερα ήταν έτοιμοι για το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Τον Μαραθώνιο της Βοστόνης του 1979.
Δεν κατάφεραν να πάρουν επίσημη συμμετοχή αλλά έτρεξαν και τερμάτισαν!

Τα επόμενα χρόνια πήραν και επίσημη συμμετοχή.

Η επόμενη πρόκληση ήταν το τρίαθλο. Ένα αγώνισμα συνδυασμός από τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμπι. Οι Ολυμπιακές αποστάσεις για το τρίαθλο είναι: τρέξιμο 10 χλμ. , ποδηλασία 40χλμ. και κολύμπι 1.5 χλμ. Ο Dick αποφάσισε να το δοκιμάσει κι αυτό. Και τα κατάφερε. Και όσο ο Dick ανέβαζε τον πήχη και δοκίμαζε πιο δύσκολες διοργανώσεις, τόσο ο Rick ένιωθε λιγότερο την τετραπληγία του. Γίνονται πολλές διοργανώσεις τρίαθλου ανά τον κόσμο σε διάφορες αποστάσεις. Η κορυφαία όμως δοκιμασία για υπεραθλητές ψυχής είναι το λεγόμενο Ironman τρίαθλο που διεξάγεται στη Χαβάη. 3,8 χλμ. κολύμπι, Μαραθώνιος (42.195μ. τρέξιμο) και 180 χλμ. ποδηλασία! Μια δοκιμασία 15 ωρών για σώμα και ψυχή γι αυτούς που αποδεικνύουν ότι η θέληση μπορεί να νικήσει την σωματική εξάντληση.


Ο Dick το επιχείρησε 6 φορές. Και τερμάτισε και τις 6! Μεταφέροντας πάντα τον γιο του, Rick.
Κολύμπησε 3,8 χλμ. σέρνοντας μια φουσκωτή βάρκα μέσα στην οποία ήταν ο Rick, έτρεξε 42 χλμ. σπρώχνοντας το αναπηρικό καροτσάκι του Rick και ποδηλατούσε για 180 χλμ. κουβαλώντας και τον Rick. Κάτι που πολλοί αθλητές δεν καταφέρνουν ούτε μόνοι τους.

Από το 1979 που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ο Dick και ο Rick Hoyt (Team Hoyt) συμμετείχαν σε 958 αθλητικά γεγονότα μεταξύ των οποίων 224 τρίαθλον, 6 Ironman τρίαθλον, 65 Μαραθώνιους, τους 25 στη Βοστόνη και 20 δίαθλα με ένα απ’ αυτά το1992, να διασχίζουν τις Ην. Πολιτείες από Βορρά προς Νότο τρέχοντας και ποδηλατόντας για 45 μέρες καλύπτοντας 5.976 χλμ!

Πέρυσι σε ηλικία 67 ετών ο Dick και 45 ο Rick τερμάτισαν για 25η φορά στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, στην 5.083η θέση μεταξύ 10.000 αθλητών.
Το 1992 τερμάτισαν με χρόνο 2 ώρες και 40 λεπτά, 35 λεπτά πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ.
Τότε κάποιοι παρότρυναν τον Dick να τρέξει μόνος του μια και ήταν σίγουρο ότι θα κατέγραφε χρόνο μέσα στους καλύτερους του κόσμου.
Η απάντηση του Dick ήταν άμεση και μονολεκτική. ΟΧΙ. Τρέχω για να αισθάνεται καλύτερα ο γιος μου και όχι για το ρεκόρ.
Ο Rick κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο πανεπιστήμιο και όταν αποφοίτησε δέχθηκε την πρόταση του πανεπιστημίου για να εργαστεί στις υπηρεσίες του, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Ο Dick ανακηρύχθηκε ο ΠΑΤΕΡΑΣ του αιώνα και συνεχίζει να λαμβάνει μέρος σε μαραθώνιους και τρίαθλα όποτε οι υποχρεώσεις του Rick το επιτρέπουν.
Πρόσφατα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη των Hoyt ρώτησαν τον Rick, μετά απ’ όλα αυτά τι δώρο θα ήθελε να κάνει στον πατέρα του. Ο Rick έγραψε στον υπολογιστή:

“Θα ήθελα, έστω και για μία φορά, να καθίσει ο πατέρας μου στο καροτσάκι και να τον σπρώχνω εγώ.”


- Στείλε Σχόλιο


20 Ιουλίου 2008, 17:32
20 Ιουλίου 1974
Ιστορία  

video 

 

video 

- Στείλε Σχόλιο


20 Ιουλίου 2008, 13:17
19.
Απόψεις  

(Εορτασμοί για την Αλωση της Κωνσταντινουπόλεως)

 

Για την Τουρκία

Του Άρη Ζεπάτου

Απόσπασμα από το περιοδικό «Πάντα», τεύχος 3, Μάρτιος 1994, σελ. 44.
(Αναδημοσίευση στο περιοδικό «Άρδην», τ. 66, Αύγ.-Οκτ. 2007.)

Μια πρωτότυπη ουσιαστική ερμηνεία για το «περιεχόμενο της τουρκικής ταυτότητας» και τους λόγους που παρήκμασε και αποσαθρώνεται η «τουρκική εθνική συνείδηση».

Οι Τούρκοι ήσαν ένας λαός νομαδικός, ο οποίος στα τέλη του 11ου αιώνα φάνηκε στα ανατολικά όρια της Μικράς Ασίας. Ενίκησαν το παρηκμασμένο βυζαντινό κράτος και εγκαταστάθηκαν ανάμεσα σ' έναν πληθυσμό πολύ πιο προηγμένο πολιτιστικά απ' αυτούς. Ίδρυσαν ηγεμονίες και βαθμιαία επεβλήθησαν. Εξ αρχής, διαμόρφωσαν μια κατάσταση όπου ο Τούρκος ήταν συνώνυμος με τον γενναίο πολεμιστή, ο οποίος ήταν ο φυσικός κυρίαρχος άλλων λαών. Ο κυρίαρχος αυτός ζούσε με τις εισφορές των ραγιάδων και μονοπωλούσε την εξουσία. Ανέπτυξε μια μεγάλη και σταθερή αυτοεκτίμηση η οποία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν του επέτρεψε να επηρεασθεί ούτε κατ' ελάχιστο από τις μεγάλες αξίες των λαών που είχε υποδουλώσει, ούτε από τις αξίες των ευρωπαϊκών λαών. Το ιδεώδες του κυρίαρχου πολεμιστή, μαζί με τα μεγάλα οικονομικά και ψυχολογικά οφέλη που συνεπαγόταν, σαγήνευσε μεγάλα τμήματα των υποδούλων λαών, οι οποίοι αντάλλαξαν τις σταυρωμένες αξίες τους με τη δυνατότητα για εξουσία, που έδινε η ιδιότητα του Τούρκου. Δεδομένου ότι οι πρώτοι Τούρκοι που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία ήταν πολύ λίγοι σε σχέση με τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό, πολύ γρήγορα το σώμα του τουρκικού λαού απαρτίστηκε από Έλληνες, οι οποίοι, έπειτα από μια μακρά διαδικασία αλλοιώσεων και μεταλλαγών, κατέληξαν να προσχωρήσουν στον τουρκισμό. Η εθνογένεση των Τούρκων αποτέλεσε, ταυτοχρόνως, και την εξωτερική εκδήλωση του αρνητικού της εθνικής μας ψυχής. Η ελληνική ψυχή, αφού έφερε στον κόσμο, ως δώρο, την ατομική συνείδηση και διαφοροποίηση, ανακυκλώθηκε πάλι στην αμορφία της Ανατολής, παράγοντας τον «Τούρκο». Είχε προηγηθεί μια μακρά επώαση και χρειάστηκε η δράση ενός καταλύτη για να γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή ο «Τούρκος».

Οι Τούρκοι λοιπόν, σάρκα από τη σάρκα μας, απορροφημένοι από τη μανία για κυριαρχία- εξουσία, έφτιαξαν μια μεγάλη αυτοκρατορία όπου οι ρόλοι ήταν καθορισμένοι με ακρίβεια και ακαμψία. Όσο η αυτοκρατορία επεκτεινόταν, η τουρκική συνείδηση του κυρίαρχου πολεμιστή είχε μια πλατιά πρακτική βάση να στηρίζεται. Όταν ξεκίνησε η αργόσυρτη συρρίκνωση της αυτοκρατορίας, η τουρκική αυτοεκτίμηση άρχισε να υφίσταται ρήγματα, αλλά η πραγματικότητα της ζωής στήριζε ακόμη τις απαιτήσεις της τουρκικής ψυχής. Ο Τούρκος, ακόμη κι αν ήταν φτωχός, απέναντι σε έναν πλούσιο χριστιανό διατηρούσε την αίσθηση της επιβολής και υπεροχής του. Ορισμένες βιαιότητες και αυθαιρεσίες έπειθαν χριστιανούς και Τούρκους για το ποιος έχει την εξουσία. Όμως, στο πέρασμα του χρόνου, διαμορφώθηκε μια κατάσταση που για την τουρκική ψυχή αποτελούσε οδυνηρή εμπειρία. Στην καρδιά του κράτους τους, στη Μικρά Ασία, τα χριστιανικά έθνη των Ελλήνων και των Αρμενίων, παρ' όλο που ζούσαν κάτω από τη βία μιας ανεξέλεγκτης εξουσίας, παρ' όλο που δεν είχαν καμιά διασφάλιση, προόδευσαν σε όλους τους τομείς της ζωής και βαθμιαία ανέλαβαν την οικονομική ηγεσία της χώρας. Έτσι, αποδείχθηκε πρακτικά στους Τούρκους ότι τα «ιδεώδη» της δύναμης και της κυριαρχίας δεν είναι στην πραγματικότητα η πραγματική δύναμη κι ότι οι περιφρονημένες αξίες των ραγιάδων, κατά παράξενο τρόπο, εγκλείουν μέσα τους δύναμη.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, στη Μικρά Ασία, τα έθνη των ραγιάδων φαίνεται να θριαμβεύουν από κάθε άποψη. Η εμπειρία της μετατροπής των ραγιάδων σε πραγματικούς κυρίαρχους έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της αναθεώρησης των σαθρών βάσεων του εξουσιασμού και της κυριαρχίας, που έχει υιοθετήσει ως απόλυτη αξία η τουρκική ψυχή. Όμως, δυστυχώς, οι Τούρκοι δεν ήταν σε θέση να κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η απάντηση στη διαμορφούμενη υπεροχή των χριστιανών ήταν το πρόγραμμα των Νεοτούρκων, το οποίο προέβλεπε αδίστακτα τη φυσική εξόντωση όλων των χριστιανικών εθνών της Μικράς Ασίας. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε όχι μόνο εξ αιτίας της τουρκικής αγριότητας αλλά και εξαιτίας των δικών μας σοβαρών λαθών, που συνδέονται με την εγκατάλειψη, στην πράξη, των αξιών που θα ελευθέρωναν και θα έδιναν διέξοδο σε όλους τους λαούς της Μικράς Ασίας.

Ο Έλληνας είδε στον «Τούρκο» απλώς τον αποτρόπαιο εχθρό κι όχι τον χαμένο εξ αίματος αδελφό, όπως είναι στην πραγματικότητα. Συνεπώς, όλες εκείνες οι κινήσεις για προσέγγιση και συνδυασμό παρελείφθησαν και οι Έλληνες στη Μικρά Ασία συνάντησαν την καθολική συσπείρωση του τουρκικού στοιχείου. Στις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά τον αφανισμό των Ελλήνων και των Αρμενίων, η τουρκική ταυτότητα μπαίνει σε καταλυτική κρίση. Γιατί η έννοια «Τούρκος» υπάρχει μόνο σε σχέση με τον ραγιά. Αν ο ραγιάς δεν υπάρχει, τότε ούτε και ο Τούρκος υπάρχει. Γιατί ψυχολογικά ο Τούρκος, επειδή δεν ριζώνει σε πραγματικές αξίες, δεν είναι αυτόφωτος και αυτάρκης. Ο Τούρκος μπορεί να υπάρχει μόνο στο μέτρο που μπορεί να ασκεί το πάθος του εξουσιασμού, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο λέμε ότι είναι εξαρτημένος και ετερόφωτος. Γιατί, αν δεν κυριαρχεί, δεν μπορεί να ζει ήσυχα και ειρηνικά από την ικανοποίηση των δικών του έργων. Είναι εξαρτημένος από τον ραγιά.

Σ' αυτήν την καταλυτική κατάσταση έχει μπει η τουρκική ψυχή και ζει με την αίσθηση της ασφυξίας. Εφ' όσον δεν υπάρχουν οι παλιοί πατροπαράδοτοι ραγιάδες, πρέπει στη θέση τους κάποιες ομάδες μέσα στην ίδια την Τουρκία να γίνουν ραγιάδες. Έτσι, βλέπουμε τους Κούρδους, ιστορικά σύμμαχο και αδελφό έθνος με τους Τούρκους, σήμερα να έχουν γίνει θανάσιμοι εχθροί. Οι Αλεβίτες, οι πάσης φύσεως αριστεροί, τα κάτω στρώματα, η φιλελεύθερη διανόηση, η νεολαία των πόλεων, γίνονται οι σύγχρονοι ραγιάδες στην Τουρκία. Αυτή η κατάσταση δημιουργείται από την τάση του αδυσώπητου εξουσιασμού, η οποία έχει συναφθεί με την τουρκική ψυχή και αναγνωρίζεται ως η απόλυτη και καθοριστική αξία. Αυτή η κατάσταση της ψυχής δημιουργεί μια κρατική εξουσία η οποία λειτουργεί με αδυσώπητη κτηνωδία προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ κάθε αντίθεση έχει την τάση να βαθαίνει και να γίνεται ασυμφιλίωτη σύγκρουση. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων έχει εκ των πραγμάτων πάψει να λειτουργεί σύμφωνα με τα ιδεώδη του τουρκισμού. Από κάθε άποψη έχει γίνει ραγιάς, και καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι παλιοί ραγιάδες, δεν υπάρχει χώρος ούτε για ψευδαισθήσεις. Στην κατάσταση αυτή, μεγάλα στρώματα της τουρκικής κοινωνίας αποξενώνονται από τις διάφορες εκφάνσεις του τουρκισμού και είναι αρκετοί εκείνοι που συνειδητοποιούν την ελληνική τους ρίζα...

Αυτές οι διεργασίες στα βάθη της Τουρκικής ψυχής, αμφισβητούν ευθέως την Τουρκική ταυτότητα και γεννούν και μιαν αντίρροπη τάση, τον πόθο να βιωθεί ξανά ο Τουρκισμός.

Η τάση για επέκταση του Τουρκικού κράτους συνδέεται με το υπαρξιακό πρόβλημα της Τουρκικής ψυχής, γι' αυτό κι έχει μεγάλη δύναμη και βαθιές ρίζες. Δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή μιας ομάδος αλλά συνδέεται με τα προβλήματα και τις αξεπέραστες αντιφάσεις που προκαλεί το γεγονός ότι το θεμέλιο της Τουρκικής ταυτότητος, η υπερηφάνεια της και το «μεγαλείο» της, είναι η λατρεία της δύναμης και της κυριαρχίας.

Το σημερινό Τουρκικό κράτος, στη σημερινή του μορφή, δεν δίνει στους υπηκόους του την ευκαιρία να νοιώσουν Τούρκοι. Οι ιθύνουσες Τουρκικές ομάδες βλέπουν με φρίκη τους υπηκόους τους να ξεφεύγουν ψυχικά από τον Τουρκισμό, γιατί η ενάσκηση του Τουρκισμού όχι μόνο δεν τους αφορά, αλλά έχει γίνει κακός βραχνάς γι' αυτούς. Αυτό δημιουργεί την τάση για επέκταση, η οποία έπειτα από την πτώση του κομμουνισμού, εκδηλώνεται όλο και πιο καθαρά. Ο ερεθισμός της Τουρκικής ηγεσίας από την Γιουγκοσλαβική κρίση είναι ολοφάνερος. Αν τους βοηθούσε η γεωγραφία, μάλλον δεν θα είχαν αντισταθεί στον πειρασμό της εμπλοκής. Όμως, την επόμενη φορά, η γεωγραφία μπορεί να μην τους εμποδίζει...

Πηγή


- Στείλε Σχόλιο


20 Ιουλίου 2008, 11:54
18.
Απόψεις  

«Ἐὰν ἡ ὑφ᾿ ἠμῶν κατάκτησις καὶ ὑποδούλωσις ἡ Πνευματικὴ καὶ ἡ ἀπορρόφησις τέλος τῆς Κοσμοκρατείρας Ρώμης καὶ ἡ Δημιουργία μιᾶς Θρησκείας καὶ ἐπιβολή, ἔως τὴν ὥραν αὐτήν παμβασιλευούσης, δύναται νὰ θεωρηθῇ κατάπτωσις, τότε... Ἀλληλούια.


[...]Τὸ Ἑλληνικὸν ΤΟΛΜΗΜΑ τῆς δημιουργίας Θρησκείας ἥτις νὰ περιλάβῃ ὅλους τοὺς Λαοὺς καὶ πάντας ἀνθρώπους ὡς ἀδελφούς, νὰ δημιουργήσῃ Κράτος Θρησκευτικόν, τὸ ὁποῖον ὑπὸ τὸ φόρεμα τῆς Θρησκείας νὰ διαδώσῃ παντοῦ τὸ Ἑλληνικὸν ΦΩΣ, εἶναι ἡ εὐγενεστέρα Πραγματικὴ Ἐνσάρκωσις τοῦ τολμηροτέρου ΙΔΑΝΙΚΟΥ, χιλιάκις ἀνωτέρα τοῦ ἐγωϊστικοτάτου Παρθενῶνος. Ἡ Κινήσασα ἐξ Ἀθηνῶν Ἑλληνικὴ Ἰδέα, πολεμήσασα ἐν Ἀλεξανδρείᾳ καὶ Ρώμῃ καὶ νικήσασα, Παρθενώνεται εἰς τὴν ΣΟΦΙΑΝ τοῦ Βοσπόρου, ἀπίστευτος πραγμάτωσις Πλατωνικοῦ καὶ Παρθενωνείου ΟΝΕΙΡΟΥ. Πᾶς Ἕλλην ἔχει τὸ δικαίωμα ἀγρίας ὑπερηφανείας πρὸ τῶν σημερινῶν Λαῶν καὶ τῶν Παληανθρωπισμῶν τῶν Βασιλιάδων των μὲ τὰ ἐμετικῶς Μπακαλικὰ καὶ ἀναιδῶς λωποδυτικὰ Ἰδανικά των.

Περικλῆς Γιαννόπουλος

- Στείλε Σχόλιο


20 Ιουλίου 2008, 09:11
Κύπρος 2008. Διχοτόμηση Τώρα !!!
Τρέχοντα θέματα  

TOY ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Αρη Ανάγνου, σε συγκεντρώσεις ομογενών στην Ουάσιγκτον, ο κ. Φριντ είχε αποκαλύψει πως “το κείμενο του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ (σχεδίο Ανάν) ήταν ένα «δώρο» προς την Τουρκία για να υποστηρίξει την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.”


Οι συζητήσεις έγιναν το 2003 και το 2004, με ομάδα Ελληνοαμερικανών, παρουσία δημοσιογράφων, οι οποίες έγιναν υπό τον όρο να μην αποκαλυφθεί ποτέ το περιεχόμενό τους. Αυτή ήταν η συμφωνία μεταξύ του λομπίστα Εντι Μανάτου, ηγετικών στελεχών της ΠΣΕΚΑ (PSEKA International Coordinating Commitee “Justice for Cyprus”) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στο οποίο υπηρετούσε ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών.
Πριν αρχίσει η κλειστή συνεδρίαση, ο κ. Μάικ Μανάτος, εκ των οργανωτών του συνεδρίου, είχε τονίσει πως όσοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, θα έπρεπε να αποχωρήσουν. Μερικοί σύνεδροι, και δημοσιογράφοι, προτίμησαν να εξέλθουν της αίθουσας.

”Aυτό είναι το πιο γελοίο δημοσίευμα που έχω δει για αρκετά χρόνια” δήλωσε ο Φριντ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν ένα «δώρο» προς την Τουρκία για να υποστηρίξει την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Ο Φριντ διαψεύδει τη δήλωση που του αποδίδεται, ωστόσο διαψεύδεται από δεκάδες παρόντες μάρτυρες. Ο κ. Φριντ, προτίμησε να κρυφθεί πίσω από το off the record που όντως συμφωνήθηκε.

Από την στιγμή που ο Αμερικανός υφυπουργός επέλεξε να βγάλει τρελούς διπλωμάτες, Ελληνες βουλευτές, παράγοντες της Ομογένειας, και δημοσιογράφους, ουδείς μπορεί να σιωπήσει. Η δήλωση του κ. Φριντ, όχι μόνο έγινε, αλλά ήταν και χειρότερη απ’ ό,τι παρουσιάστηκε.
Μιλούσε ενώπιον αρκετών Ελληνοαμερικανών, Ελληνοκυπρίων από τη Βρετανία και την Κύπρο, διπλωματών και Ελλήνων βουλευτών.
Η επίμαχη δήλωση έγινε. Δύο φορές, όχι μία. Τον άκουσαν αποσβολωμένοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα. Οι παρόντες Ελληνες και Κύπριοι διπλωμάτες έστειλαν αναφορές στις κυβερνήσεις τους.
Ηγετικοί παράγοντες της Ομογένειας της Αμερικής, του εξέφρασαν μεγαλοφώνως την απογοήτευσή τους. Οι Ελληνες βουλευτές που ήταν παρόντες, έκαναν γνωστή την οργή τους. Η αίθουσα είχε γίνει ζούγκλα…

Ομως, ο Αμερικανός υφυπουργός προτίμησε να μην πει την αλήθεια. Στη δύση της καριέρας του ως αξιωματούχου της κυβέρνησης Μπους, ο κ. Φριντ δέχθηκε να παίξει ένα παιγνίδι, για λόγους που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα των ανθρώπων που μέχρι σήμερα επιμένουν στην επαναφορά του αντιδημοκρατικού σχεδίου Ανάν.

 

~*~

Στις 24 Φεβρουαρίου 2003, σε ενημέρωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ειπώθηκαν ακριβώς τα ίδια, που κατέγραψε δύο μέρες μετά η εφημερίδα Financial Times: «Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους εισηγήθηκαν μία βελτιωμένη συμφωνία του πακέτου του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κύπρο, ως ανταπόδοση για τη συνεργασία της Τουρκίας στον αμερικανικό πόλεμο εναντίον του Ιράκ», σημείωνε η δημοσιογράφος Judy Dempsey.

 

~*~

http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=19046

24/5/2008

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη την Παρασκευή μετά τη συνάντηση των κ.κ. Χριστόφια και Ταλάτ αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες «επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα…..ένα Τουρκοκυπριακό Συνιστών Κράτος και ένα Ελληνοκυπριακό Συνιστών Κράτος, ίσου καθεστώτος».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο βοηθός υπουργός . Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντάνιελ Φριντ, για τις προοπτικές που διανοίγονται στο Κυπριακό μετά από τη συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ στη Λευκωσία.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία…. μια τουρκοκυπριακή και μια ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία ίσου καθεστώτος».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται “…η σύσταση ενός νέου εταιρικού κράτους, που θα βασίζεται στις ισχύουσες παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο”. Οι παράμετροι αυτές είναι «η διζωνικότητα, η πολιτική ισότητα και το ισότιμο καθεστώς των δύο ιδρυτικών κρατών».


- Στείλε Σχόλιο


19 Ιουλίου 2008, 14:24
16.
Τρέχοντα θέματα  

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ εισέρχονται μαζικά από τα τουρκοκατεχόμενα σήμερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ελεύθερες περιοχές. Οι αριθμοί τους προκαλούν δέος.
Με τη ραγδαία αύξησή τους σε πολύ λίγο καιρό ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη αριθμούν πάνω από 300.000 οι έποικοι από την Τουρκία.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής είναι γύρω στις 45.000, οι συμπατριώτες μας τουρκοκύπριοι ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 70.000 και οι λαθρομετανάστες είναι γύρω στις 80.000. Οι πλείστοι απ’ αυτούς, έρχονται μέσω Τουρκίας και των τουρκοκρατούμενων εδαφών της Κύπρου. Συνολικά είναι γύρω στις 500.000 δηλαδή το 40% περίπου του πληθυσμού της Κύπρου και είναι καλά γνωστοί σε όλους οι αυξητικά ραγδαίοι ρυθμοί γεννητικότητας των μουσουλμάνων.

Στο μεταξύ η κατοχική Τουρκία και το παράνομο διεθνώς ψευδοκράτος που συντηρεί στην Κύπρο, όχι μόνο οικειοποιήθηκαν τα κλοπιμαία σπίτια και περιουσίες των εκδιωχθέντων Ελληνοκυπρίων, αλλά ανεγείρουν συνέχεια και νέους οικισμούς και πωλούν και σε ξένους αγοραστές, έτσι που να μην επιστραφεί ούτε ένα σπίτι και σπιθαμή γης στους Ελληνοκυπρίους ιδιοκτήτες σε περίπτωση κάποιας λύσης του Κυπριακού.

Επισημαίνεται ότι την ίδια μέθοδο κατάληψης ξένων εδαφών εφάρμοσε η Τουρκία και στην περίπτωση της μεγαλούπολης της Αλεξανδρέττας που απέσπασε από τη γείτονα χώρα της Συρίας.

Κίνηση για την Σωτηρία της Κύπρου
Κίνηση για το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Κύπρου

E-mail: kinisi.efc@cytanet.com.cy~*~Έντονες ανησυχίες για τον κίνδυνο δημογραφικής αλλαγής που αντιμετωπίζει η Κύπρος, εκφράζει η Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου. Όπως επισημαίνουν σε ενημερωτικό έντυπό τους, οι Ασιάτες και Αφρικανοί μετανάστες, λαθρομετανάστες, αιτητές πολιτικού ασύλου και παράνομοι εργάτες, δήθεν φοιτητές είναι 160χιλιάδες περίπου. Το ποσοστό όλων αυτών στο σύνολο του πληθυσμού είναι 18% ενώ το αντίστοιχο στην Ευρώπη είναι μόνο 8%. «Ο ρυθμός αύξηση των παράνομων έχει επιταθεί κατά τα τελευταία χρόνια, ίσως από το 2003. Αν δεν αυτοπροστατευθούμε, τα προσεχή 10 χρόνια θα έχουμε άλλους 70χιλιάδες τουλάχιστο παράνομους», αναφέρεται στο έντυπο.

Προστίθεται ακόμα ότι συνολικά όλοι οι μετανάστες νόμιμοι και παράνομοι, περιλαμβανομένων και των δήθεν φοιτητών αυξάνονται κατά 6% περίπου το χρόνο, δηλαδή σε 20 χρόνια θα είναι περίπου 500χιλιάδες ενώ οι Κύπριοι θα έχουν μειωθεί λόγω υπογεννητικότητας ίσως κατά 100 χιλιάδες. Όπως επισημαίνει η Κίνηση, η Κύπρος πρέπει να καθορίσει αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και την ανακοπή άμεσα της εισβολής και άλλων παράνομων μέσω κατεχομένων. Θα πρέπει επίσης αναφέρει, οι αιτήσεις για πολιτικό άσυλο να εξετάζονται με ταχύτητα και για αυτό, η σχετική υπηρεσία να ενισχυθεί σημαντικά με όσους νέους υπαλλήλους χρειάζεται. Ταυτόχρονα προσθέτει, η συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική να προβλέπει ότι το ποσοστό των μεταναστών, νόμιμων, παράνομων, αιτητών ασύλου, φοιτητών, δεν θα υπερβαίνει το μέσο όρο της Ε.Ε που είναι περίπου στο 8%. Η Κίνηση θα πραγματοποιήσει σήμερα Διάσκεψη Τύπου, για να αναλύσει τους στόχου της Ημερίδας που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή.

Στην ημερίδα, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Σάββας Δρουσιώτης, Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής, Πέτρος Στυλιανού, Πρόεδρος της Κίνησης και Βάσος Λυσσαρίδης, επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Ομιλητές θα είναι οι Πανίκος Αρσαλίδης μελετητής- ερευνητής σε δημογραφικά θέματα, Βίας Λειβαδάς, ερευνητής- συγγραφέας και Σοφοκλής Σοφοκλέους Υπουργός Δικαιοσύνης.

http://www.phileleftheros.com/MAIN/main.asp?gid=493&id=519354

- Στείλε Σχόλιο


19 Ιουλίου 2008, 06:32
15.
Τρέχοντα θέματα  

Βρίσκεται ήδη στην κατεχόμενη Κύπρο ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από υπουργούς του, έφθασε αργά το απόγευμα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στο νησί στις 20 Ιουλίου 1974.

Τον κ. Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκαν ο «πρωθυπουργός» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος Φερντί Σογέρ, ο Τούρκος «πρεσβευτής» στα κατεχόμενα και εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Ο Ερντογάν και η συνοδεία του έκλεισαν έντεκα σουίτες, οι δύο βασιλικές και 53 δωμάτια σε ξενοδοχείο της Κερύνειας.

Κι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν μέρος στους εορτασμούς για την 34η επέτειο της «Ειρηνευτική Επιχείρησης» και στην «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας της 20ης Ιουλίου».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Υποστηρίζουμε τη θέση δυο ισότιμων συστατικών κρατών στην Κύπρο», δηλώσε ο Ερντογάν.

 

 


- Στείλε Σχόλιο


18 Ιουλίου 2008, 07:33
14.
Τρέχοντα θέματα  

Ο Έλληνας Νίκος Γρούιος παππούς του Γκρούεφσκι

Αποστολή: Παναγιώτης Σαββίδης

Νίκολας Γκρούεφσκι, ο εθνικιστής πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Νικόλαος Γρούιος, ο Έλληνας παππούς του, που γεννήθηκε στο χωριό Αχλάδα της Φλώρινας και σκοτώθηκε το 1940 στα βουνά της Αλβανίας, πολεμώντας τους Ιταλούς εισβολείς.

«Να έρθει εδώ ο κ. Γκρούεφσκι να δει το όνομα του παππού του, στο Ηρώο του χωριού. Πέθανε για την Ελλάδα κι όχι για τη «Μακεδονία», ήταν Έλληνας, όχι Σλάβος» λέει στη zougla.gr, υπερήλικας κάτοικος της Αχλάδας, που υπήρξε και συμμαθητής του παππού του Ν. Γκρούεφσκι.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι εξοργισμένοι με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό για τα όσα υποστηρίζει στην προκλητική επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.

«Είμαστε Έλληνες, είτε αρέσει στον κ. Γκρούεφσκι, είτε όχι», λέει νεαρός κάτοικος του χωριού, επισημαίνοντας πως αυτοί που δηλώνουν «Μακεδόνες» μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. «Ας μας πουν, πού έκαναν τις περιουσίες τους», τονίζει με νόημα ο ίδιος.

Με το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1949, η γιαγιά του και ο πατέρας του Ν. Γκρούεφσκι βρέθηκαν στο έδαφος της σημερινής ΠΓΔΜ, ακολουθώντας τους κομμουνιστές μετά την ήττα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στα Σκόπια, η γιαγιά του Ν. Γκρούεφσκι λάμβανε τη σύνταξη του ΟΓΑ από το ελληνικό κράτος, όπως λένε κάτοικοι της Αχλάδας.

Οι γονείς του Ν. Γκρούεφσκι χώρισαν, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός των Σκοπίων, ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Ο ίδιος μεγάλωσε με τη μητέρα του, που δήλωνε φανατική «Μακεδόνισσα».

«Εδώ, είναι Ελλάδα. Ο κ. Γκρούεφσκι ή Γρούιος είναι καλοδεχούμενος να ‘ρθει στο χωριό μας και να δει το μέρος από το οποίο κατάγεται, να δει το χωριό όπου έζησε ο παππούς του, ο οποίος πέθανε για την Ελλάδα,» μας λέει κάτοικος του χωριού.

Μήπως στην απαντητική επιστολή που ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής στον κ. Γκρούεφσκι, θα πρέπει να του υπενθυμίσει ότι στις φλέβες του ρέει ελληνικό αίμα;

video 1

video 2


- Στείλε Σχόλιο


16 Ιουλίου 2008, 03:43
13.
Ιστορία  

 

Τα παιδιά με την τριχοφυτία (The Ringworm Children) - Το αποτρόπαιο μυστικό του Ισραήλ

video 

Στις 14 Αυγούστου 2004, στις 9 μ.μ., το τηλεοπτικό Κανάλι 10 του Ισραήλ έδειξε ένα ντοκυμαντέρ που αποκαλύπτει το πιο άσχημο μυστικό των ιδρυτών του Ισραηλινού Εργατικού κόμματος: την εσκεμμένη μαζική δηλητηρίαση με ακτινοβολία όλων σχεδόν των νεαρών Σεφαρδιτών Εβραίων μιας ολόκληρης γενιάς.
Το ντοκυμαντέρ «Τα Παιδιά με την Τριχοφυτία» (= δερματική ασθένεια*) – μεταφρασμένο στα Εβραϊκά ως «100.000 Ακτίνες» - με σκηνοθέτες τους David Belhassen και Asher Hemias, κέρδισε το βραβείο για το «καλύτερο ντοκυμαντέρ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Χάιφα, και πριν είχε κάνει το γύρο του κόσμου συμμετέχοντας σε Εβραϊκά και Ισραηλινά Φεστιβάλ Ταινιών. Αλλά δεν είχε ακόμη εμφανιστεί στις Ισραηλινές τηλεοπτικές οθόνες. Το θέμα του είναι η μαζική ακτινοβόληση εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών Ισραηλινών μεταναστών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής – των Σεφαρδιτών, όπως ονομάζονται σήμερα. Η ιστορία έχει ως εξής:

Το 1951, ο γενικός διευθυντής του Ισραηλινού Υπουργείου Υγείας, ο Δρ Chaim Sheba, πέταξε στην Αμερική και επέστρεψε με εφτά μηχανήματα ακτίνων-Χ, που του τα προμήθευσε ο Αμερικανικός στρατός.

Επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ένα μαζικό πείραμα με μια ολόκληρη γενιά νεαρών Σεφαρδιτών Εβραίων οι οποίοι θα χρησίμευαν ως πειραματόζωα. Σε κάθε παιδί-Σεφαρδίτη θα χορηγούνταν στο κεφάλι του ακτινοβολία κατά 35.000 φορές μεγαλύτερη από την μέγιστη επιτρεπόμενη δόση για τις ακτίνες-Χ. Για να το πετύχει αυτό, η Αμερικανική κυβέρνηση πλήρωνε την Ισραηλινή κυβέρνηση 300 εκατομμύρια Ισραηλινές λίρες το χρόνο. Ολόκληρος ο προϋπολογισμός για την Υγεία στο Ισραήλ ήταν 60 εκατομμύρια λίρες. Τα χρήματα που πλήρωναν οι Αμερικάνοι ισοδυναμούν με δισεκατομμύρια δολλάρια σήμερα.

Για να εξαπατηθούν οι γονείς των θυμάτων, τα παιδιά τα έπαιρναν σε «σχολικές εκδρομές» και αργότερα έλεγαν στους γονείς ότι οι ακτίνες-Χ ήταν μια θεραπεία για τις πληγές από την τριχοφυτία στο δέρμα της κεφαλής. 6.000 από τα παιδιά πέθαναν λίγο καιρό αφότου τους χορηγήθηκαν οι δόσεις της ακτινοβολίας, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα ανέπτυξαν καρκίνους που σκότωσαν χιλιάδες με τον καιρό και σκοτώνουν ακόμη και τώρα. Ενώ ζούσαν, τα θύματα υπέφεραν από διαταραχές όπως επιληψία, αμνησία, νόσο του Αλτσχάιμερ, χρόνιους πονοκεφάλους και ψύχωση.

Αυτό είναι το θέμα του ντοκυμαντέρ δοσμένο με ψυχρές λέξεις. Είναι τελείως άλλο πράγμα να βλέπει κανείς τα θύματα στην οθόνη.

Να παρακολουθείς την Μαροκινή κυρία να περιγράφει πώς ένιωθε όταν της έριχναν δόση ακτινοβολίας 35.000 φορές μεγαλύτερη από τη επιτρεπόμενη δόση ακτίνων-Χ στο κεφάλι της:

"Ούρλιαζα, κάντε τον πονοκέφαλο να φύγει. Κάντε τον πονοκέφαλο να φύγει. Κάντε τον πονοκέφαλο να φύγει. Αλλά δεν έφευγε ποτέ."

Να παρακολουθείς τον γενειοφόρο άντρα να περπατά καμπουριαστά στο δρόμο:

"Είμαι στα πενήντα μου και όλοι νομίζουν ότι είμαι εβδομήντα. Πρέπει να καμπουριάζω όταν περπατώ ώστε να μην πέσω. Μου πήραν τα νιάτα μου με αυτές τις ακτίνες-Χ."

Να παρακολουθείς την ηλικιωμένη κυρία που χορήγησε τις δόσεις σε χιλιάδες παιδιά να λέει:

"Τα έφερναν μέσα σε γραμμές. Πρώτα τα κεφάλια τους ξυρίζονταν και αλοίφονταν με αλοιφή που έκαιγε. Μετά τοποθετούσαν μια μπάλα ανάμεσα στα πόδια τους και τα διέταζαν να μην την αφήσουν να πέσει, έτσι ώστε να μην κινούνται. Δεν προστάτευαν το υπόλοιπο σώμα των παιδιών. Δεν υπήρχαν γιλέκα με μόλυβδο για αυτά τα παιδιά. Μου είπαν ότι έκανα καλό που βοηθούσα να απομακρυνθεί η τριχοφυτία. Αν ήξερα τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν τα παιδιά, δεν θα είχα συνεργαστεί ποτέ. Ποτέ!"

Επειδή ήταν εκτεθειμένο ολόκληρο το σώμα τους στις ακτίνες, συχνά η γενετική δομή των παιδιών υφίστατο τροποποίηση, επηρρεάζοντας έτσι και την επόμενη γενιά. Παρακολουθούμε τη γυναίκα με το παραμορφωμένο πρόσωπο να εξηγεί:

"Και τα τρία παιδιά μου έχουν τους ίδιους καρκίνους που έπληξαν την οικογένειά μου. Θα μου πείτε ότι αυτό είναι σύμπτωση;"

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν Μαροκινοί γιατί αυτοί ήταν οι πιο πολυάριθμοι από τους Σεφαρδίτες μετανάστες. Η γενιά που δηλητηριάστηκε αποτέλεσε τους μόνιμους φτωχούς της χώρας και την τάξη των εγκληματιών. Αυτό δεν είχε λογική εξήγηση. Οι Μαροκινοί που διέφυγαν στη Γαλλία έγιναν εύποροι και με υψηλή μόρφωση. Η κοινή εξήγηση ήταν ότι η Γαλλία πήρε τους πλούσιους, και συνεπώς τους έξυπνους. Η πραγματική εξήγηση είναι ότι σε κανένα Γαλλο-Μαροκινό παιδί δεν του τηγάνισαν τα μυαλά του με ακτίνες γάμμα.

Το φιλμ κατέστησε τελείως σαφές ότι αυτή η επιχείρηση δεν ήταν τυχαία. Οι κίνδυνοι από τις ακτίνες-Χ ήταν ήδη γνωστοί για σαράντα χρόνια. Διαβάσαμε τις επίσημες οδηγίες για τη θεραπεία με ακτίνες-Χ του 1952. Η μέγιστη δόση που μπορούσε να δοθεί σε ένα παιδί στο Ισραήλ ήταν 0,5 rad. Δεν έγινε κανένα λάθος. Τα παιδιά δηλητηριάστηκαν εσκεμμένα.

Ο David Deri υποστηρίζει ότι μόνο παιδιά Σεφαρδιτών δέχθηκαν τις ακτίνες-Χ:

"Βρισκόμουν στην τάξη και οι άντρες ήρθαν να μας πάρουν για μια περιήγηση. Ζήτησαν τα ονόματά μας. Στα παιδιά των Ασκενάζι (Ασκενάζι: Εβραίοι προερχόμενοι από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη – σ.τ.μ.) είπαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Τα σκουρόχρωμα παιδιά τα έβαλαν στο λεωφορείο."

Το φιλμ παρουσιάζει έναν ιστορικό ο οποίος πρώτα δίνει μια συνοπτική ιστορία του κινήματος ευγονικής. Σε μια σύντομη αποστροφή του αργότερα, δηλώνει ότι η επιχείρηση για την τριχοφυτία ήταν ένα πρόγραμμα ευγονικής με σκοπό να ξεριζώσει τα θεωρούμενα πιο αδύναμα είδη από την κοινωνία. Η Μαροκινή κυρία εμφανίζεται πάλι στην οθόνη. “Ήταν ένα Ολοκαύτωμα, ένα Ολοκαύτωμα των Σεφαρδιτών. Και αυτό που θέλω να ξέρω είναι γιατί κανείς δεν σηκώθηκε για να το σταματήσει.”

Ο David Deri, στο φιλμ και στη συνέχεια ως μέλος της ομάδας συζήτησης, αφηγείται την απογοήτευση που ένιωσε όταν προσπάθησε να βρει τα ιατρικά αρχεία της παιδικής του ηλικίας:

"Το μόνο που ήθελα να μάθω ήταν γιατί μου το έκαναν αυτό. Ήθελα να ξέρω ποιος έδωσε την εξουσιοδότηση για να γίνει αυτό. Ήθελα να εντοπίσω την ιεραρχία της εξουσίας που ήταν υπέυθυνη. Αλλά το Υπουργείο Υγείας μου είπε ότι τα αρχεία μου έλειπαν."

Ο Boaz Lev, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας παρεμβαίνει:

"Σχεδόν όλα τα αρχεία κάηκαν σε μια πυρκαγιά."

Μας έχουν πει ότι ένας νόμος των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ‘40 έθεσε τέλος σε πειράματα με ακτινοβολίες σε ανθρώπους που πραγματοποιούνταν σε φυλακισμένους, διανοητικά αδύναμους και σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το Αμερικανικό πυρηνικό πρόγραμμα χρειαζόταν μια νέα πηγή ανθρώπινων πειραματόζωων και η Ισραηλινή κυβέρνηση την παρείχε. Ιδού το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο την εποχή των κτηνωδιών της τριχοφυτίας:

Πρωθυπουργός: David Ben Gurion
Υπουργός Οικονομικών: Eliezer Kaplan
Υπουργός Εποικισμών: Levi Eshkol
Υπουργός Εξωτερικών: Moshe Sharrett
Υπουργός Υγείας: Yosef Burg
Υπουργός Εργασίας: Golda Meir
Υπουργός Αστυνομίας: Amos Ben Gurion.
Το πιο υψηλόβαθμο μη-υπουργικό πόστο κατείχε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Shimon Peres.

Το ότι ένα πρόγραμμα που αφορούσε κονδύλια της Αμερικανικής κυβέρνησης ισοδύναμα με δισεκατομμύρια δολλάρια μπορεί να ήταν άγνωστο στον Πρωθυπουργό ενός διψασμένου για ρευστό Ισραήλ είναι γελοίο. Ο Ben Gurion ήταν σίγουρα χωμένος μέσα σε αυτόν τον τρόμο και αναμφίβολα επέλεξε το γιο του να γίνει Υπουργός Αστυνομίας για την περίπτωση που κάποιος τους παρεμπόδιζε.

Ο Υπουργός Οικονομικών Eliezer Kaplan ανταμοίφθηκε στην αιωνιότητα με το όνομά του να δίνεται σε ένα νοσοκομείο κοντά στο Rehovot. Αλλά δεν ήταν ο μόνος που έλαβε τέτοια τιμή. Ο Chaim Sheba, που διηύθυνε την Ανώνυμη Εταιρία Τριχοφυτία, είδε το όνομά του να δίνεται σε ένα ολόκληρο ιατρικό συγκρότημα. Δεν χρειάζεται να το πούμε, αν υπάρχει έστω και ένα γραμμάριο τσίπας στο ντόπιο ιατρικό λειτούργημα, τα ονόματα αυτών των νοσοκομείων πρέπει να αλλάξουν.

Μετά το τέλος της προβολής του φιλμ στην τηλεόραση, υπήρξε μια συζήτηση που περιελάμβανε έναν Μαροκινό τραγουδιστή, τον David Edri, επικεφαλή της Επιτροπής Αποζημίωσης για τα Θύματα από τις Ακτίνες-Χ για την Τριχοφυτία, και τον Boaz Lev, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.

Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Dan Margalit προσπάθησε να ωραιοποιήσει αυτά που είχε δει. Εξήγησε πράα ότι «το κράτος ήταν φτωχό. Ήταν ζήτημα καθημερινής επιβίωσης». Μετά σταμάτησε. Ήξερε ότι δεν υπήρχε καμιά δικαιολογία για τις κτηνωδίες που υπέστησαν τα παιδιά των Σεφαρδιτών.

Αλλά ήταν ο Μαροκινός τραγουδιστής που συνόψισε την εμπειρία καλύτερα:

"Θα πονέσει, αλλά η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί. Αν όχι, οι πληγές ποτέ δεν θα επουλωθούν."

Υπάρχει ένα πρόσωπο εν ζωή που γνωρίζει την αλήθεια: ο Shimon Peres. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στην αλήθεια ώστε να ξεκινήσει η επούλωση είναι να τον ερευνήσουμε για το ρόλο του στη μαζική δηλητηρίαση πάνω από 100.000 παιδιών και νεαρών Σεφαρδιτών.

Αλλά να γιατί αυτό δεν θα συμβεί. Το φιλμ βγήκε στον αέρα την ίδια ώρα με το πιο υψηλής θεαματικότητας σόου της χρονιάς, τον τελικό του Ισραηλινού σόου για νέα ταλέντα: «Ένα Αστέρι Γεννιέται». Την επόμενη ημέρα, η φωτογραφία του μόλις γεννημένου νέου αστεριού κατελάμβανε τα μισά πρωτοσέλιδα. Δεν υπήρχε ούτε μια λέξη σχετικά με «Τα Παιδιά της Τριχοφυτίας» σε οποιαδήποτε εφημερίδα, ούτε στο Διαδίκτυο.

Πηγή: web.israelinsider.com (αναδημοσίευση στο inout.gr)

 

 


- Στείλε Σχόλιο


16 Ιουλίου 2008, 02:20
12.
Ιστορία  

«Ορκισμένη παρθένα» της ΑλβανίαςΌταν στις αρχές του 20ού αιώνα η Αγγλίδα περιηγήτρια Edith Durham ταξίδευε στη μουσουλμανική Βόρειο Αλβανία, συνάντησε κάτι που μέχρι τότε αγνοούσε ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη και κατ’ επέκταση ο κόσμος. Στα χωριά των Γκέκηδων συναντούσε -σπάνια είναι η αλήθεια- μερικούς ασυνήθιστους άνδρες. Πιο λεπτοφτιαγμένους, με πιο ψιλή φωνή, χωρίς γένια και, εντελώς περίεργα, με στήθος!

Ωστόσο, δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία πως ήταν άντρες, αφού ήταν ντυμένοι με ανδρικά ρούχα, είχαν ανδρικές συνήθειες, ανδρικούς τρόπους και πάνω απ’ όλα ανδρικό κοινωνικό ρόλο. Σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες έμεναν κλεισμένες μέσα στα σπίτια, «αυτοί» κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, πήγαιναν στα καφενεία, υποδέχονταν τους ξένους στο σπίτι (υποχρέωση αλλά και αποκλειστικό προνόμιο των αντρών, αφού στις γυναίκες επιτρεπόταν μόνον να σερβίρουν και μετά να εξαφανιστούν στα ενδότερα του σπιτιού). Κανόνιζαν τις γεωργικές δουλειές, οργάνωναν τις αγοραπωλησίες, αποφάσιζαν το χτίσιμο των σπιτιών, συμφωνούσαν τους γάμους, ρύθμιζαν τα χρέη της οικογένειας. Όλοι αναφέρονταν σε αυτούς χρησιμοποιώντας καταλήξεις αρσενικού γένους, όλοι τους σέβονταν ως αρχηγούς των οικογενειών τους.

Ζητώντας πληροφορίες, η Durham έμαθε ότι αυτοί οι άνδρες ήταν κάτι το μοναδικό. Δεν επρόκειτο για άτομα με γενετική ή ορμονική διαταραχή. Δεν επρόκειτο για κάποια «ανωμαλία της φύσεως» ή για κάποια παράξενη, κοινωνικά αποκλεισμένη μειονότητα. Κανείς δεν έκανε νύξη για ένα «τρίτο φύλο». Αυτοί οι ασυνήθιστοι άντρες ήταν στην πραγματικότητα γυναίκες, οι οποίες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις είχαν αλλάξει το κοινωνικό τους φύλο και είχαν γίνει «άντρες», κατάσταση απολύτως αποδεκτή από την τοπική κοινωνία! Επρόκειτο για τις verginesha, τις «ορκισμένες παρθένες» των Βαλκανίων.

Αρκετά αργότερα, ο ανθρωπολόγος Rene Gremaux εντόπισε εκατόν είκοσι τέτοιες περιπτώσεις και ανατρέχοντας στη βιβλιογραφία παρουσίασε μιαν εμπεριστατωμένη μελέτη του φαινομένου.

Από αιώνες, οι αγροτικές-κτηνοτροφικές κοινωνίες της ορεινής, Βορείου Αλβανίας ήταν οργανωμένες με βάση πατριαρχικές οικογένειες, οι οποίες εμπλέκονταν σε συνεχείς συγκρούσεις και βεντέτες μεταξύ τους. Οι εσωτερικές σχέσεις αυτών των οικογενειών καθορίζονταν από έναν άγραφο κώδικα, το «κανούν» (κανόνα) και τον αυστηρό διαχωρισμό των δύο φύλων, που έδινε μια σαφώς χαμηλότερη κοινωνική θέση στις γυναίκες.

Αντίθετα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, αυτό το σκληρό και άκαμπτο σύστημα άφηνε, για κάθε ενδεχόμενο, ένα μικρό παράθυρο ανοικτό. Μια γυναίκα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της και να αναλάβει ανδρικό ρόλο με μία προϋπόθεση: ότι θα ορκίζονταν μπροστά στους γηραιότερους της οικογένειας αγαμία και παρθενία για την υπόλοιπή της ζωή.

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι που θα οδηγούσαν μια γυναίκα σε αυτή την περίεργη (και αναμφίβολα σκληρή) απόφαση; Γιατί θα διάλεγε κάποια να γίνει άντρας, αν σε αντάλλαγμα να πρέπει να διαγράψει τη σεξουαλική του/της ζωή; Γιατί το να μείνει έγκυος μια «ορκισμένη παρθένα» τιμωρείτο με λιθοβολισμό ή με θάνατο στη πυρά!

Οι λόγοι που βάραιναν για μια τέτοια απόφαση ήταν κυρίως δύο. Στις πατριαρχικές κοινωνίες οι δουλειές και οι υποχρεώσεις ήταν σαφώς προσδιορισμένες και σαφείς για τα δύο φύλα. Αν μια οικογένεια έμενε χωρίς αρσενικούς απογόνους ή χωρίς κάποιον ενήλικο άνδρα να διαχειριστεί την περιουσία της, μοιραία το βάρος έπεφτε στους ώμους της μεγαλύτερης κόρης. Λόγω όμως του ότι μια γυναίκα δεν ήταν δυνατόν να κάνει ανδρικές δουλειές και να συναναστρέφεται με άντρες, η συμβιβαστική φόρμουλα, που δε συγκρούονταν με τα κοινωνικά στερεότυπα, ήταν η γυναίκα να… αλλάξει φύλο. Μετά από μια τελετή-συμφωνία, όλοι την αντιμετώπιζαν πια σαν άντρα. Ο όρκος της αγαμίας είχε την πρακτική έννοια ότι η οικογενειακή περιουσία δε θα χάνονταν ως προίκα που αναγκαστικά θα έπαιρνε μαζί της η νύφη.

Ο δεύτερος λόγος που οδηγούσε στον όρκο της παρθενίας ήταν ακόμη πιο σκληρός. Με το που γεννιόταν ένα κορίτσι, η οικογένειά της αποφάσιζε το μέλλοντα γαμπρό ανάλογα με τα οικονομικά της συμφέροντα και τις στρατηγικές της συμμαχίες. Μόνος τρόπος για να αποφύγει ένα κορίτσι το προδιαγεγραμμένο του μέλλον, ήταν να αλλάξει φύλο. Ο όρκος της παρθενίας εξυπηρετούσε εδώ έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό απ’ ό,τι στη πρώτη περίπτωση. Αν η ορκισμένη παρθένα παντρευόταν, αυτό θα θεωρείτο μέγιστη προσβολή για την οικογένεια του προσυμφωνημένου γαμπρού, η οποία θα θεωρούσε ότι (εξ)απατήθηκε. Θα ξεκινούσε, έτσι, μια βεντέτα για το ξέπλυμα της ντροπής (κατά τα μανιάτικα ή τα κρητικά πρότυπα) η οποία θα ξεκλήριζε τις δύο οικογένειες.

Είναι, πάντως, ενδιαφέρον ότι η αλλαγή του κοινωνικού φύλου και ο συνεπακόλουθος τρανσβεστισμός δε συνεπάγονταν και αλλαγή της σεξουαλικής ταυτότητας. Οι αναφορές για λεσβιακές σχέσεις ανάμεσα στις verginesha είναι ελάχιστες. Αντίθετα αναφέρονται περιστατικά ετεροφυλόφιλου γάμου αργότερα στη ζωή μιας ορκισμένης παρθένας, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι σκληρές ποινές για την αθέτηση του όρκου δεν εφαρμόζονταν πάντοτε.

Σύγχρονο οδοιπορικό στα βουνά της Αλβανίας
«Ορκισμένη παρθένα» της Αλβανίας Ενώ η Αλβανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελβίρα Ντόνες (Elvira Dones) βρισκόταν σε ένα χωριό στα βουνά της βόρειας Αλβανίας, ζήτησε πληροφορίες από κάποιον άνδρα που περνούσε με το μουλάρι του, με το ντουφέκι του στον ώμο. Αφού αντάλλαξαν λίγες κουβέντες, ο οδηγός της τής ψιθύρισε: «είναι μία απ’ αυτές».

Η Ντόνες, που εργάζεται στο Ρόκβιλ, είχε μόλις συναντήσει μία ακόλουθο της αρχαίας αλβανικής παράδοσης, σύμφωνα με την οποία μία γυναίκα που ορκίζεται πως θα μείνει παρθένα δικαιούται να ζει σαν άνδρας.

......................................................

διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης Πάρε-Δώσε

 - Στείλε Σχόλιο


16 Ιουλίου 2008, 01:57
11.
Brave New World  

video 

 

Ο Λεν Φόλεϊ (Len Foley), είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος έχει δημιουργήσει το παρακείμενο ιδιότυπο βίντεο με τίτλο « Bionic Burger Movie», καθώς και μια ιστοσελίδα για το ίδιο θέμα.
Το βίντεο έχει σαν θέμα μια επίσης ιδιότυπη συλλογή. Αυτό που κάνει τη συλλογή του πρωτότυπη, είναι το περιεχόμενό της, που δεν είναι τίποτε άλλο από…χάμπουργκερς!
Λογικά, το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος, ακούγοντας για μουσείο με χάμπουργκερς, είναι «ε, εντάξει, μια ακόμη αμερικανιά».
Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι…
Ο Φόλεϊ είχε διαβάσει σε ένα βιβλίο για κάποιο περιστατικό που του φάνηκε αρκετά παράξενο. Φρόντισε λοιπόν να το διασταυρώσει και διαπίστωσε ότι η ιστορία είναι απολύτως αληθινή.
Ποια είναι όμως αυτή η ιστορία η οποία αναπαριστάται και στο βίντεο;
Ένας Αμερικανός συνέλαβε την ιδέα της συλλογής από χάμπουργκερς (και προσέξτε! όχι όποια κι όποια χάμπουργκερς), εξ αιτίας ενός περιστατικού που του συνέβη το 1989, όταν πήγε να αγοράσει 2 χάμπουργκερς από ένα κατάστημα Μακ Ντόναλντς (McDonald’s). Αφού έφαγε το ένα χάμπουργκερ στο κατάστημα, τύλιξε το άλλο και το έβαλε στην τσέπη του σακακιού του κι έκτοτε το είχε ξεχάσει εκεί.

Έναν χρόνο αργότερα, ψάχνοντας στην ντουλάπα του βρήκε το σακάκι του και πήγε να το φορέσει. Τότε παρατήρησε ότι υπήρχε κάτι στην τσέπη…
Ήταν το χάμπουργκερ. Με έκπληξη τότε ο άνθρωπος διαπιστώνει, ότι το χάμπουργκερ όχι μόνο δεν είχε αλλάξει όψη (λόγω αλλοίωσης προφανώς), αλλά εξακολουθούσε να έχει την ίδια μυρουδιά όπως τότε που το αγόρασε! Είπε στους φίλους του για την «ανακάλυψή» του, αλλά φυσικά δεν τον πίστεψε κανείς.

Τότε αποφασίζει να κάνει μια συλλογή από χάμπουργκερς, έτσι ώστε να επαληθεύσει το συμβάν. Για 19 χρόνια και μέχρι σήμερα (ενδεχομένως κι αργότερα), συλλέγει χάμπουργκερς από επώνυμα καταστήματα (McDonald’s, Wendy’s, Burger King κ.α.) και τα ταξινομεί ανά χρονολογία αγοράς. Τα χάμπουργκερς παραμένουν κι αυτά σχεδόν αναλλοίωτα, ενώ διατηρούν ακόμη σχεδόν την ίδια οσμή!

Ο Φόλεϊ κάνοντας μια επίσημη χημική ανάλυση βρήκε ένα ολόκληρο «κατεβατό» από χημικά στοιχεία που συνθέτουν τα περίφημα Big Mac και τα υπόλοιπα φαγώσιμα της «συνομοταξίας». Με λίγα λόγια, το μπιφτέκι π.χ. είναι ένα καθαρά διακοσμητικό στοιχείο στο χάμπουργκερ. Είναι σχεδόν ψεύτικο.

Ο Φόλεϊ αιτιολογεί την πρακτική αυτή των αλυσίδων γρήγορου φαγητού ως εξής: Π.χ. τα McDonald’s έχουν πάνω από 30.000 καταστήματα σε όλον τον κόσμο. Το να διατηρήσει λοιπόν κάποια στάνταρ τουλάχιστον όσον αφορά τη γεύση, δεν είναι καθόλου απλό, καθώς λαβαίνουν χώρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες όπως το είδος και η ποιότητα του κρέατος. Την λύση δίνουν λοιπόν οι χημικές ουσίες που προστίθενται και φέρνουν μια «παγκόσμια» γεύση.

Ο Φόλεϊ μάλιστα δίνει και οδηγίες για τους «άπιστους Θωμάδες» σχετικά με το πως μπορούν να κάνουν το δικό τους «αθάνατο χάμπουργκερ». Διαβεβαιώνει μάλιστα, πως μετά από λίγες μέρες, ούτε τα έντομα ή τα ζώα δεν θα το ακουμπάνε.

Όπως εξηγεί κι ίδιος ο Φόλεϊ μέσα από την ιστοσελίδα του, προσπαθεί να δώσει ένα μήνυμα και να αφυπνήσει την νεολαία που το «πλαστικό φαγητό» αποτελεί σημαντικό μέρος της βασικής της διατροφής.
Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία θρεπτική αξία σ’ αυτού του είδους το φαγητό, αλλά κι ότι οι περισσότεροι χωρίς να το συνειδητοποιούν (ή στην καλύτερη περίπτωση το υποψιάζονται) υποβάλλουν τον εαυτό τους και τον οργανισμό τους σε χημικές επιθέσεις, τα αποτελέσματα των οποίων, αργά ή γρήγορα, ενδέχεται να είναι ορατά.

 


- Στείλε Σχόλιο


16 Ιουλίου 2008, 01:09
10.
Brave New World  

Ένα 8 χρόνο αγόρι προκάλεσε δημόσια συζήτηση στη Σουηδία γιατί δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του

Το σχολείο του παιδιού ανακοίνωσε ότι ο 8χρονος παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών και κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Λουντ της νότιας Σουηδίας, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διανεμίθησαν προσκλήσεις εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

Ο πατέρας του 8χρονου κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της περιφέρειας. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από τον γιο του γιατί το ένα δεν είχε καλέσει και εκείνο στο πάρτι του τον 8χρονο και με τον άλλο είχαν φιλονικήσει.

Ο 8χρόνος μοίρασε τις προσκλήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά μόλις ο δάσκαλος αντελήφθη ότι δύο από τους μαθητές δεν είχαν πάρει πρόσκληση τις κατάσχεσε στο σύνολό τους.

«Ο γιος μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ» δήλωσε ο πατέρας στην εφημερίδα Sydsvenskan.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία κάποιου άλλου με τέτοιο τρόπο, είναι σαν να κατάσχεις την προσωπική αλληλογραφία κάποιου», πρόσθεσε ο πατέρας του 8χρονου.

Η απόφαση για το θέμα αναμένεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

 

http://www.otenet.gr/

- Στείλε Σχόλιο


15 Ιουλίου 2008, 08:43
9.
Περιβάλλον  

“Οι θερμοκρασίες στη γη έχουν σταθεροποιηθεί την τελευταία δεκαετία, και η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για μια νέα παγετώδη περίοδο, παρά για αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου”, δήλωσε Ρώσος επιστήμονας σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novosti.
Τα ρωσικά και ξένα ερευνητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία το 2007 ήταν σχεδόν παρόμοια με εκείνη του 2006, και, γενικά, ίδια με τις θερμοκρασίες του 1998-2006, που, βασικά, σημαίνει ότι η γη πέρασε την αιχμή της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου το 1998-2005, είπε ο Khabibullo Abdusamatov, επικεφαλής ενός διαστημικού ερευνητικού εργαστηρίου στο παρατηρητήριο Pulkovo της Πετρούπολης. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στη γήινη ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί περισσότερο από 4% στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου έχει σταματήσει ουσιαστικά. Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρία τής ηλιακής επιρροής στο γήινο κλίμα, επειδή το ποσό ηλιακής ενέργειας που φθάνει στον πλανήτη μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, είπε ο επιστήμονας.
“Αν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αντιδρούσε άμεσα στις συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, θα είχε αυξηθεί από 0.1 βαθμό Κέλσιου στα προηγούμενα δέκα χρόνια, εντούτοις, αυτό δε συνέβη”, δήλωσε. «Μέχρι τα μέσα τού 21ου αιώνα ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μιά νέα Μικρή Παγετώδη Περίοδο, παρόμοια με το ελάχιστο Maunder (βλ. αμέσως πιο κάτω), επειδή το ποσό ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη γη μειώνεται συνεχώς από τη δεκαετία του ‘90 και θα φθάσει στο ελάχιστό του περίπου το 2041». Το ελάχιστο Maunder συνέβη μεταξύ 1645 και 1715, όταν εμφανίστηκαν μόνο περίπου 50 ηλιακές κηλίδες στον ήλιο, σε αντιδιαστολή με τις συνήθεις 40.000-50.000. Συνέπεσε με το μέσο και πιο κρύο μέρος της αποκαλούμενης Μικρής Παγετώδους Περιόδου (Little Ice Age), κατά τη διάρκεια της οποίας η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική πέρασαν βαριούς χειμώνες.
«Εντούτοις, η θερμική αδράνεια των παγκόσμιων ωκεανών και των θαλασσών θα καθυστερήσει μια «βαθιά ψύξη» του πλανήτη, και η Μικρή Παγετώδης θα αρχίσει κατά τη διάρκεια του 2055-2060, και θα διαρκέσει πιθανώς αρκετές δεκαετίες», είπε ο Abdusamatov.
“Επομένως, η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για αυξανόμενους πάγους, παρά για αύξηση της στάθμης των ωκεανών που προκαλείται από τήξη πάγων. Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει σοβαρές κοινωνικές και δημογραφικές συνέπειες κατά την επερχόμενη Παγετώδη περίοδο, γιατί αυτή θα έχει επιπτώσεις άμεσα σε περισσότερο από το 80% του γήινου πληθυσμού”, κατέληξε ο επιστήμονας.

 

~*~

 

Ο Διευθυντής τού Κέντρου Ερευνών Επιστημών και Διαστήματος (Space and Science Research Center - SSRC) στη Φλόριντα, Τζον Κέισι επιβεβαίωσε ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για “ιστορικές αλλαγές στην επιφάνεια του ήλιου”, που “θα φέρουν σε 20-30 χρόνια μεγάλη ψύξη στον πλανήτη” και θα απειλήσουν με λιμό τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων του πλανήτη.

 

~*~


- Στείλε Σχόλιο


05 Ιουλίου 2008, 16:46
8.
Απόψεις  

ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Στερεότυπο 1: Οι έλληνες μετανάστες των περασμένων δεκαετιών είναι το ίδιο με τους σημερινούς ξένους μετανάστες στην Ελλάδα.
Αλήθεια: Η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων μεταναστών στην Ελλάδα δεν είναι μετανάστες αλλά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Δηλαδή θα πρέπει να διώκονται ποινικά για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα και να απελαύνονται. Αυτό το προβλέπει ο Νόμος. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων μεταναστών ήταν ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες, δηλαδή εισέρχονταν κατόπιν προσκλήσεως και αυστηρής επιλογής των αρχών του κράτους υποδοχέα.
Άλλο λαθρομετανάστης και άλλο μετανάστης λοιπόν.

Στερεότυπο 2: Οι μετανάστες δεν παίρνουν τις δουλειές των ελλήνων, αφού αυτές τις οποίες κάνουν, τις αποφεύγουν οι έλληνες.
Αλήθεια: Σημασία δεν έχει η δουλειά καθεαυτή, αλλά τα χρήματα που κερδίζει ο εργαζόμενος από την δουλειά αυτή. Παράδειγμα: Η πλέον ανάρπαστη δουλειά για τους ανειδίκευτους εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι εργάτης σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου. Οι συνθήκες εργασίας εκεί καταμεσής του ωκεανού, είναι τουλάχιστον απάνθρωπες, αλλά η αμοιβή πολύ υψηλή.
Αν λοιπόν η εργασία του αγρότη αμειβόταν με 2.000 € τον μήνα, ποιος ο λόγος να κατέβουν στην Αθήνα για 600 € ως υπάλληλοι; Οι λαθρομετανάστες με την παράνομη και πενιχρά αμειβόμενη εργασία τους, έχουν εξαφανίσει ολόκληρες συνομοταξίες εργαζομένων.
Το συνδικάτο των Οικοδόμων, το πιο γερό συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα, ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Άρα λοιπόν οι Έλληνες δεν κάνουν κάποιες δουλειές, διότι αυτές έχουν απαξιωθεί μισθολογικά από την εργασία των μεταναστών.

Στερεότυπο 3: Η μετανάστευση (λαθρομετανάστευση) των αλλοδαπών στην Ελλάδα βοηθά την ελληνική οικονομία.
Αλήθεια: Την παραοικονομία και την οικονομία των αριθμών σίγουρα ναι, αλλά την πραγματική ελληνική οικονομία σίγουρα όχι! Έλληνες απολύονται για να προσληφθούν ξένοι εργάτες, έτσι ώστε οι εργοδότες να μην καταβάλουν ασφαλιστικά και να δίνουν τους μισούς μισθούς. Παράδειγμα: Ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας πλήρωνε τους αλλοδαπούς εργάτες στα έργα της Ολυμπιάδας 30 € /ημέρα, ενώ αν είχε έλληνες θα έπρεπε να δίνει 50 € + ΙΚΑ. Την ίδια ώρα από την εφημερίδα του, προπαγάνδιζε την πολυπολιτισμικότητα και την ενίσχυση της Οικονομίας (της τσέπης του) από τους μετανάστες.

Στερεότυπο 4: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, είναι η πηγή όλων των δεινών αυτού του κόσμου.
Αλήθεια: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα. Δεν είναι η αιτία για το κάθε δεινό αυτής της κοινωνίας, αλλά το φυσικό επακόλουθο των κοινωνικών αντιθέσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Στερεότυπο 5: Οι έλληνες είναι ρατσιστές!
Αλήθεια: Μια πρόσφατη έρευνα του Πολυτεχνείου για την μετανάστευση, έδειξε ότι ο ελληνικός λαός ανησυχεί βαθειά για το φαινόμενο της μετανάστευσης, ως ένα αίτιο για την δημιουργία σωρείας προβλημάτων στην ελληνική κοινωνία. Κανένας δεν απάντησε αρνητικά επειδή θεωρεί την ράτσα του ανώτερη από των ξένων ή επειδή τους φοβάται. Ο ελληνικός λαός είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου!


Στερεότυπο 6: Για όλα φταίνε οι μετανάστες!
Αλήθεια: Το μεγάλο κεφάλαιο κάποτε επένδυε στον εθνικισμό (Ελλάδα δεκαετίες 50’- 60’). Σήμερα επενδύει στην παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα, για να μπορεί να κινείται και να αναπτύσσεται απεριόριστα έξω από τα στενά πλαίσια του Έθνους-Κράτους, έχοντας ταυτοχρόνως και μία ανεξάντλητη μάζα εξαθλιωμένων προλετάριων προς εκμετάλευση. Έτσι λοιπόν η προπαγάνδα κατασκευάζει ενοχές, φοβίες και προκαταλήψεις για να περάσει την κυρίαρχη ιδεολογία. Όποιος τολμήσει και αμφιβάλει, του κολλάνε την ταμπέλα του φασίστα-εθνικιστή-ρατσιστή και του στέλνουν το ΣΔΟΕ.


Όταν το 2050 οι μετανάστες από την Ανατολή θα πλειοψηφούν (όπως ισχυρίζεται ο ΟΗΕ) έναντι του γηγενούς πληθυσμού, το δίλλημα αφομοίωση ή ενσωμάτωση θα τίθεται όχι βεβαίως από τους έλληνες για τους μετανάστες, αλλά από τους μετανάστες για τους έλληνες. Η Ελλάδα πλέον θα ανήκει στην Ανατολή τόσο πολιτισμικά και εθνολογικά, όσο και θρησκευτικά, πολιτικά (η πολιτική ζωή θα ελέγχεται άμεσα από το Καράτσι και το Νέο Δελχί) αλλά και ηθικά (ισλαμικός νόμος). Και αν σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά θα συμβαίνουν στην πιο φτωχή χώρα της ΕΕ και με την υψηλότερη ανεργία, τότε το μείγμα θα είναι εξαιρετικά εκρηκτικό.

Μπορεί ένας ολόκληρος λαός να αυτοκτονεί λόγω ενός ψευδεπίγραφου φθηνιάρικου μελό συναισθηματισμού και να αφήνει να συντελεστεί η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών προς την Ελλάδα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, μπορεί να επιλέγουμε τις χάϊ απόψεις του νεοαριστερού Life Style για να λύσουμε τα κοινωνικά μας προβλήματα, αλλά τότε (2020) θα είναι πραγματικά αργά για οποιαδήποτε διόρθωση, εκτός και αν αφομοιωθούμε ειρηνικά στο Ισλάμ και την Ανατολή…

«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς"

Καρλ Μαρξ


- Στείλε Σχόλιο


04 Ιουλίου 2008, 22:57
7.
Φιλοζωία  

Αντίδραση στη παράνομη διακίνηση αδέσποτων ζώων.


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πριν λίγες ημέρες απέστειλε εγγράφως ειδικές οδηγίες στις αρμόδιες Αρχές της χώρας στις οποίες εφιστά την αυξημένη προσοχή για το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης αδέσποτων ζώων.

 

Συγκεκριμένα το έγγραφο με Αρ. Πρωτ.258864/24-6-08 αναφέρει ότι :

«Με βάση πληροφορίες και στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία μας, γίνεται αντιληπτό ότι πραγματοποιούνται συντονισμένες προσπάθειες για την παράνομη αποστολή αδέσποτων ζώων προς άλλες χώρες της Κοινότητας, σε μεγάλη κλίμακα και από πολλά αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαίες εξόδους της χώρας.

Συνήθως, τα άτομα αυτά παρουσιάζονται σαν «φιλόζωοι» που αποστέλλουν τα ζώα «προς υιοθεσία για μια καλύτερη τύχη».

Εφιστούμε την προσοχή προς όλους τους φορείς, να μη δίνουν πίστη σε οποιεσδήποτε επικλήσεις φιλοζωικών αισθημάτων, ή απειλές για μηνύσεις λόγω «πρόκλησης κωλυμάτων» και να εφαρμόζουν πιστά την κείμενη νομοθεσία:

Να έχετε υπόψη σας ότι ορισμένα από τα ζώα αυτά μπορεί να έχουν ενδεχομένως υπεξαιρεθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Για τη βοήθεια των ελεγκτικών οργάνων, σας παραθέτουμε εν ολίγοις τα κύρια σημεία των σχετικών διατάξεων:

-Κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να διατηρεί μέχρι 2 οικόσιτα ζώα συντροφιάς (σκύλους ή γάτες) -Νόμος 3170/2003 άρθρο 6- ( Ωχ Παναγιά μου, θεωρούμαι …..αρχιπαράνομος εγώ).

-Κάθε ιδιόκτητο ζώο συντροφιάς πρέπει να φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα αναγνώρισης.

Το όνομα του ιδιοκτήτη αναγράφεται στο διαβατήριο

-Ένας ταξιδιώτης μπορεί να ταξιδεύσει με τα δικά του 2 (το πολύ) ζώα συντροφιάς.

-Ιδιοκτήτης των ζώων δεν μπορεί να είναι φιλοζωικό σωματείο ή άλλο νομικό πρόσωπο παρά μόνο φυσικό πρόσωπο (Ν. 3170 άρθρο 7).

- Το ταξίδι αυτό δεν μπορεί να έχει σαν στόχο την αλλαγή ιδιοκτησίας των ζώων, είτε για δωρεά, είτε για πώληση (καν 998/2003/ΕΚ, άρθρο 3).

Εάν Έλληνας ταξιδιώτης ταξιδεύει προς το εξωτερικό θα πρέπει να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι θα επιστρέψει με τα ζώα του».

 

Επιτέλους η πολιτεία θέτει σε λειτουργία τα αντανακλαστικά της.

Εδώ και πολλά χρόνια, σε ολόκληρη την Ελλάδα, δρουν αλλοδαποί και Έλληνες, οι οποίοι με την κάλυψη "ζωοφιλικών σωματείων" αλλά και με τη βοήθεια μεμονωμένων ατόμων, εξάγουν κατά χιλιάδες αδέσποτα ζώα (οι ίδιοι αναφέρονται σε 15-20.000 ζώα το χρόνο), τα οποία με το πρόσχημα της "υιοθεσίας" προωθούν σε κυνοκομεία αντίστοιχων οργανώσεων της Ευρώπης, κυρίως της Γερμανίας, με άγνωστη τελική κατάληξη.

 

Αναρίθμητες είναι οι αγγελίες που δημοσιεύονται στο Γερμανικό διαδικτυακό χώρο, όπου ζώα αδέσποτα φερμένα από το εξωτερικό, ηλικίας από 2 μηνών έως και υπέργηρα (13-14 ετών), υγιή, αλλά και άρρωστα, ανάπηρα, τυφλά, κωφά πωλούνται από ......100 έως 350 ευρώ.

 

Όταν διάφορες οργανώσεις σταμάτησαν ολόκληρα καραβάνια με τα άτυχα ζώα λίγο πριν φύγουν με φορτηγά από την Ελλάδα υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις και από διάφορες πηγές.

 

Υπήρξε μάλιστα και παρέμβαση του Γερμανού Πρέσβη υπέρ των εξαγωγέων, με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Είναι διεθνώς επίσημα βεβαιωμένο ότι:

- εκατομμύρια αδέσποτα ζώα χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο για την παραγωγή γούνας, ενδυμάτων, και πολλών άλλων αντικειμένων.

 

-αδέσποτα ζώα χρησιμοποιούνται για κάθε είδους δοκιμές και πειράματα από Εταιρίες παραγωγής χημικών , φαρμακευτικών , παραφαρμακευτικών (καλλυντικών) προϊόντων καθώς και για τη δοκιμή της .......αποτελεσματικότητας οπλικών μέσων και συστημάτων.

 

Επιτέλους με την νέα εγκύκλιο κάποιοι αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του θέματος.


«Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα»
Μαχάτμα Γκάντι

- Στείλε Σχόλιο


04 Ιουλίου 2008, 21:05
6.
Τρέχοντα θέματα  

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα Σκόπια.

Του Γιώργου Κ.,
από τα Σκόπια."Η πέτρινη πλάκα που βλέπετε έχει τοποθετηθεί απ΄τους Σκοπιανούς ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ , στo κέντρο της πρωτεύουσας τους.Η πλάκα αυτή,σύμφωνα με τους ίδιους,έχει βρεθεί στην περιοχή του Βαλάντοβο.Ως εδώ όλα καλά..Την βρήκανε-λέει-"στη μακεδονική γη,την αναδείξανε και την τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου" να την βλέπει κάθε μέρα ο Γκρουέφσκι και ο Μιλοσόσκι και να θυμούνται το "ένδοξο παρελθόν τους" για να μη κάνουν πίσω.Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι;;;

H ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ??

Στα Ελληνικά!Στη γλώσσα δηλαδή που μιλούσε ο Μ.Αλέξανδρος.Ο κ.Γκρουέφσκι χρειάζεται μεταφραστή για να τη διαβάσει.Το ίδιο και ο κ.Μιλοσόσκι.Το ίδιο και οι ξένοι διπλωμάτες (βλ.Νίμιτς,Όλι Ρεν,κλπ) που τους επισκέπτονται.

Εγώ πάλι,ένας απλός Έλληνας μικροεπενδυτής στην ΠΓΔΜ,τη διαβάζω κατευθείαν.Όπως όλοι μας..

Δεν χρειάζονται να χρησιμοποιήσουμε κανένα άλλο επιχείρημα..Θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιληφθούν και οι ίδιοι πως οι Σλάβοι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική ιστορία..

Όσο για τη Μακεδονική γλώσσα της οποίας την αναγνώριση ζητούν,μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας άλλαξαν κάποια άρθρα,κάποιες καταλήξεις και μερικά ακόμη ασήμαντα χαρακτηριστικά για να διαφοροποιηθούν απ΄τη Σερβική(πρώην Γιουγκοσλάβικη)..Τελευταία μάλιστα αποφάσισαν να βάζουν υπότιτλους στις Σερβικές ταινίες (!!!!) γεγονός που ακόμη και στους ίδιους προκαλεί γέλια..

 


- Στείλε Σχόλιο


04 Ιουλίου 2008, 06:18
5.
Απόψεις  

Η ΔΙΠΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ«Κοσμοπολιτισμός για τους αυτόχθονες Έλληνες – Μειονοτικός εθνικισμός για τους εισαγόμενους εποίκους».


Αυτή είναι η πλεκτάνη σε βάρος του Ελληνισμού που έχουν σχεδιάσει οι κοσμοκράτορες. Ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι αν κάποιος επιλέξει να εγκατασταθεί νομίμως σε μία χώρα, θα ενσωματωθεί σε αυτήν σεβόμενος τα ήθη, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό που θα συναντήσει, στην Ελλάδα αυτό παραδόξως και κατά περίεργο τρόπο δεν ισχύει!! Aς δούμε την δική μας πλευρά :
Εμείς, με καλά οργανωμένη προπαγάνδα σε βάρος μας, (στην οποία αυτός που δεν υπακούει και δεν ενδίδει καταγγέλλεται ως Ελληναράς!!), οφείλουμε να απαρνηθούμε τον πολιτισμό μας, να αποδεχθούμε το «όραμα», ότι μόνοι εμείς από όλους τους γείτονες μας οφείλουμε να έχουμε ανοικτά σύνορα ελεύθερης διέλευσης και εγκατάστασης και να είμαστε παθητικοί στην πλαστογράφηση της ιστορικής αλήθειας, να είμαστε ειρηνιστές και κατευναστικά υποχωρητικοί στις επεκτατικές προκλήσεις των εχθρών μας, πράοι και αδιάφοροι στην κατάργηση της Ελληνικής ιδιοπροσωπίας, καρτερικά σιωπηλοί στην ανθελληνική μισαλλοδοξία, εθνομηδενιστές απέναντι στην αμφισβήτηση μας από τους γείτονες, αμνήμονες, ανιστόρητοι και παραπλανημένοι επιλήσμονες, δίχως ήρωες και διάθεση αντίστασης, ανεκτικοί στην κατάργηση των εθίμων και τον εκχυδαϊσμό των ηθών, ματαιόδοξοι και με μοιρολατρική ξενοδουλεία, χωρίς ιδανικά ελευθερίας και αξιοπρέπειας, δουλικά ξενόφιλοι αντί φιλόξενοι, πολυπολιτισμικοί, ανεχόμενοι χωριστικά γκέτο ανταγωνιστικής συνύπαρξης, αρνησιπάτριδες, πολυφυλετικοί με πανσπερμία εθνών, υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και όχι των πολιτικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, άθεοι ή πανθρησκευόμενοι αφενός και υπερασπιστές των αιρέσεων και των τεχνητών ψευδοθρησκειών αφετέρου, παράλυτοι στις επιβουλές- παράκλητοι στους εισβολείς, με εθνοτικές υποδιαιρέσεις γεωγραφικού χαρακτήρα (άλλο Πελοποννήσιος και άλλο Κρητικός, Μακεδόνας κλπ) και παράλληλη αυτονόμηση τους από την... κεντρική διοίκηση και κυβέρνηση, με διαπολιτισμική παιδεία υπέρ των εποίκων, με κατάργηση των εθνικών συμβόλων, καθαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων και εικόνων από σχολεία και δικαστήρια και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (για να μην ενοχλούνται οι μετανάστες).
Με τέτοια απάθεια και αδιαφορία σιγά-σιγά θα επιβληθεί η κατάργηση του νόμου που παρεμποδίζει τον προσηλυτισμό, θα επέλθει το τέλος των παρελάσεων, η αντικατάσταση του θρησκευτικού όρκου με τον πολιτικό, η αντικατάσταση της σημαίας με τον σταυρό από το σκέτο έγχρωμο πανί, η κατάργηση των θρησκευτικών αργιών λόγω γενικευμένης ανεξιθρησκίας συμπεριλαμβανομένης της αργίας της Κυριακής (για να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος, οικογενειακές στιγμές, εκκλησιασμός, αναψυχή), η κατάργηση των εθνικών εορτών για να μην καλλιεργείται ο αντιστασιακός πατριωτισμός, η κατάργηση των διακοπών των Χριστουγέννων και της Ανάστασης, του θρησκευτικού στολισμού των πλατειών, ακόμη και του χτυπήματος της καμπάνας γιατί ενοχλεί τους αλλοθρήσκους! Θα επιβάλλουν την γενικευμένη απελευθέρωση του δικαιώματος της άρνησης στράτευσης και την καλλιέργεια μίσους και απέχθειας για ότι είναι Ελληνικό, την επιβράβευση σε ότι μας συκοφαντεί, θα μιλάμε υποχρεωτικά τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα του κράτους μας, όπου θα γράφονται και όλα τα επίσημα δημόσια έγγραφα και θα είμαστε πολίτες του κόσμου!!
Αυτή είναι η πλευρά της Βαβυλωνίας που καλούμαστε να μετατραπούμε!!
Αυτή είναι ταυτόχρονα η πολυθρυλούμενη επιβολή της σύγχρονης πολυπολιτισμικής αυτοκρατορίας και εμείς οι νέοι ραγιάδες.
Εμείς λοιπόν, να σβήσουμε την εθνική μας συνείδηση και να κάψουμε την εθνική μας ταυτότητα!

Και τώρα ας κοιτάξουμε την άλλη πλευρά :
Οι «άλλοι» θα αποτελούν αναγνωρισμένες μειονότητες με κατοχυρωμένα δικαιώματα! Θα έρχονται μουσαφίρηδες ( δήθεν «μούσα φέροντες») και θα γίνονται οικοκύρηδες του τόπου. Θα έχουν προνομιακό δικαίωμα διατήρησης του πολιτισμού που κατάγονται, δίχως να έχουν τις υποχρεώσεις των αυτοχθόνων, θα έχουν ισότιμα δικαιώματα. Ανεξάρτητα από την αριθμητική τους παρουσία θα αποκαλούνται μειονότητα και θα απολαμβάνουν ισονομίας. Όποτε αποφασίσουν, αν έχουν εγκατασταθεί κοντά στα σύνορα των κρατών καταγωγής τους, θα έχουν και δικαίωμα ένωσης με αυτά . Θα έχουν δικαίωμα δια της πολιτείας στη εκμάθηση των γλωσσών καταγωγής τους, οι οποίες θα αναγνωριστούν επιπλέον ως μειονοτικές. Θα έχουν εθνική συνείδηση την οποία αφενός θα δικαιούνται και αφετέρου θα εξωθούνται να διατηρήσουν. Θα έχουν τώρα που καταργήθηκε πονηρά η ναοδομία, τους ευκτήριους ετερόδοξους οίκους όπου θέλουν, ακόμη και δίπλα στις ορθόδοξες εκκλησίες!! Θα αρνούνται το εθνικό δίκαιο και θα απαιτούν τους θρησκευτικούς δικαστές του δόγματος τους. Θα έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και θα αποκτούν αυτόματη υπηκοότητα για όποιον γεννιέται στην χώρα. Θα εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο με ελάχιστη εκπροσώπηση ως μειονότητες. Θα ενωθούν μεταξύ τους και θα αμφισβητήσουν το ενιαίο και αδιάσπαστο του κράτους. Για αυτούς δεν θα ισχύει η κατηγορία του φανατικού, του εθνικιστή μιας και η δική τους εθνική ταυτότητα οφείλει να διατηρηθεί και να επιβραβευθεί! Τα δικά τους ήθη και έθιμα μπορούν να εκπληρωθούν δίχως εμπόδια στην χώρα υποδοχής τους.
Θα αυτοπροσδιορίζονται ως μειονότητα όσοι δηλώνουν ιδιαίτερη θρησκευτική ή παραθρησκευτική πεποίθηση!
Θα κατοχυρωθούν ως μειονότητα οι τσιγγάνοι ή γύφτοι ή ρόμ ή σκηνίτες. Θα κατοχυρωθούν ως μειονότητα και οι ομοφυλόφιλοι, που θα κάνουν νόμιμους «γάμους» και θα υιοθετούν παιδιά! Θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο με ποσόστωση όλες οι μειονότητες! (πρόσφατα η Ελληνική βουλή ψήφισε την ποσόστωση 5 τοις χιλίοις διορισμό στο δημόσιο για τους μουσουλμάνους της Θράκης μετά από εισήγηση της ΝΔ)!!

Αυτή διπλή επιβολή του γεωπολιτικού σχεδίου στην περιοχή μας προχωράει με τις εξής παραδοξότητες α) από την μία πλευρά επιβάλλονται οι ανοικτές πόρτες ελεύθερης διέλευσης κατά το πρότυπο της ανοικτής κοινωνίας, δίχως σύνορα πατρίδες και κράτη. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα την Σερβία, την Συρία, τον Λίβανο, την ελεύθερη Κύπρο, την Παλαιστίνη, αυτοί είναι οι λεγόμενοι «κακοί και ανεπίτρεπτοι εθνικισμοί! Τα απαγορευμένα έθνη»!!
β)από την άλλη πλευρά, υπάρχουν «οι εκλεκτοί λαοί» με απεριόριστα εθνικά και θρησκευτικά δικαιώματα, (ακόμη και με κλειστά σύνορα και τείχη για τα άλλα έθνη) και με δικαίωμα απεριόριστης εδαφικής επέκτασης τους και σκληρό σοβινιστικό ρατσισμό για τους αλλοφύλους!! Αυτό ισχύει για την Αλβανία και την Τουρκία (χωροφύλακες), την τεχνητή ψευτο-Βαρδαρία, το Ισραήλ. Αυτοί είναι «οι καλοί εθνικισμοί», οι επιτρεπόμενοι επεκτατιστές, οι αποκλειστικοί δικαιούχοι να εισβάλουν στους γείτονες τους!!
Η εφαρμογή της διπλής απειλής-εξαπάτησης των Ελλήνων έχει προχωρήσει αρκετά, σε βαθμό τα περισσότερα από αυτά που προείπαμε να είναι εντός και μερικά πρό των πυλών!!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι Έλληνες καλούνται στα πλαίσια του πολυπολιτισμού να σβήσουν την εθνική τους συνείδηση και να γίνουν δημογραφικά, πολιτισμικά και πολιτικά θλιβερή μειονότητα άνευ δικαιωμάτων και αυτονόητων προνομίων στην ίδια τους την χώρα! Η απάντηση μας είναι μονόδρομος: « Ο εθνικός και ο διεθνιστικός αλληλέγγυος αγώνας των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση και την νέα τάξη πραγμάτων. Να επιστρέψουν οι μετανάστες στην χώρα καταγωγής τους και να ανατρέψουν τους δυνάστες που τους έδιωξαν από αυτές. Είμαστε σταθερά στο πλάι τους στη δύσκολη αυτή επιλογή»!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για απλή σύμπτωση ότι οι ντόπιοι πρωταγωνιστές για την εφαρμογή των ανωτέρω «προοδευτικών» σχεδίων διαμελισμού και κατάρρευσης της Ελλάδας είναι προκλητικά μονόφθαλμοι και προτάσσουν τον ταξικό ή αναρχικό αγώνα από την επιβίωση του έθνους;; Ότι το φυλετικό τους μίσος (προδοσία) ενάντια στους Έλληνες υπήρξε ισοδύναμο με αυτό ενάντια στους Σέρβους;; Ότι παριστάνουν τους αδιάφορους που οι δοξασίες τους έχουν τις ευλογίες και την «υλική» στήριξη των ΗΠΑ;; Κατά τα άλλα είναι «αριστεροί», νεωτεριστές (εκσυγχρονιστές) και υποτιθέμενοι «ανθρωπιστές»!! Η σκληρή πραγματικότητα είναι, ότι ανήκουν στο κατεστημένο και υπηρετούν την συντήρηση της ηγεμονίας της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης εμπορευόμενοι τις «νόθες» ιδέες τους!! Το άρθρο μου «Πώς οι παγκόσμιοι καπιταλιστές παγίδευσαν και την ελληνική αριστερά» απαντά σε όλους τους μεταλλαγμένους.

τ.βουλευτή κ.Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου.

 


- Στείλε Σχόλιο


02 Ιουλίου 2008, 04:26
4.
Απόψεις  

Παιδεία και αριστερά..

Του κ.Γιώργη Γιατρομανωλάκη,
καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας και συγγραφέα.


"Το γνωστό εκπαιδευτικό δόγμα ότι η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως ισχύει όντως σε ένα πρώτο επίπεδο. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να πάμε και παρακάτω. Η περιπλάνηση στη γνώση και στα βιβλία μπορεί και ωφελεί από μόνη της. Οταν λ.χ. διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα, η πρωτοφανέρωτη συγκίνηση που μας προσφέρει είναι κιόλας επαρκές μάθημα. Μπορούμε να επανέρθουμε, αλλά δεν είναι ανάγκη να διαβάζουμε το ίδιο βιβλίο μια ζωή.Φοβάμαι, για να έρθω στο θέμα μου, πως η ελληνική Αριστερά (ανανεωτική, ριζοσπαστική, προοδευτική, αντιδογματική κτλ.) χρόνια τώρα διαβάζει και ξαναδιαβάζει το ίδιο βιβλίο με θέμα την Παιδεία. Ορθότερα: η ελληνική Αριστερά συνέγραψε κάποια στιγμή ένα μυθιστόρημα για την Παιδεία ή μάλλον ένα δοκίμιο εκπαιδευτικής φαντασίας που συνεχίζει να διαβάζει ευλαβικά σαν Βίβλο ιερή και αποκαλυπτική. Το περίεργο είναι ότι και οι νεότεροι εκπρόσωποι της Αριστεράς (οτιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό), έχοντας επαρκώς παπαγαλίσει το αρχαίο δοκίμιο, προβαίνουν σε προσθήκες, διορθώσεις, επεξηγήσεις κτλ. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στην άλλη, την πραγματική Βίβλο Παιδείας, που οι κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ και της ΝΔ έχουν συγγράψει και συνεχίζουν να συγγράφουν με νόμους-πλαίσια, διατάγματα και ερμηνευτικές εγκυκλίους. Δεν έχουμε όμως πρόθεση να εμπλακούμε σ' αυτή την παρανοϊκή Εγκυκλοπαίδεια του Τίποτε που θα ζήλευε ακόμη και ο ιδιοφυής Χ. Λ. Μπόρχες. Ας μείνουμε στις αναγνώσεις και παραναγνώσεις της Αριστεράς.Τι έχει γράψει λοιπόν και τι επιμένει να διαβάζει παπαγαλίζοντας τον εαυτό της η Αριστερά σχετικά με τα ΑΕΙ και τα μύρια προβλήματά τους. Ας δούμε μια μικρή παράγραφο συνταγμένη με αφορμή τη «μάχη της κάλπης» και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για το «μπλοκάρισμα» της εφαρμογής του νέου νόμου. «Η νεολαία του κόμματός μας με τη συγκρουσιακή στάση της έχει ταχθεί υπέρ ενός μαζικού και μαχητικού κινήματος καταλήψεων στο σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας έτσι ώστε να ανατραπεί η πολιτική του δικομματισμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».Δεν θέλω να φανώ κυνικός, αλλά πότε και με ποιες κινητοποιήσεις η νεολαία της Αριστεράς (για να μείνω εκεί) ανέτρεψε την πολιτική του δικομματισμού στα ΑΕΙ; Δυστυχώς ποτέ. Αλλά (προς Θεού) αυτό δεν σημαίνει πως οι φοιτητές (ή οι πολίτες) πρέπει να μένουν με σταυρωμένα χέρια. Τουναντίον. Ακόμη και να αποτυγχάνουν, πρέπει να συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ναι, αλλά όχι με έναν παμπάλαιο, αναποτελεσματικό και τελικά αντιδημοκρατικό τρόπο. Μπορεί αυτός ο «αγώνας» και η «πάλη» της Αριστεράς να είναι «σωστός» μέσα στον ευρύτερο φαύλο κύκλο της Δημοκρατίας μας. Είναι όμως παντελώς λανθασμένος σε σχέση με τις βασικές ιδέες της Αριστεράς. Ο τρόπος με τον οποίο η Αριστερά χρόνια τώρα και ειδικότερα αυτή την εποχή εμπλέκεται σε θέματα των ΑΕΙ δεν είναι λανθασμένος επειδή δεν είναι κερδοφόρος. Είναι λανθασμένος επειδή δεν είναι, ως όφειλε, ανιδιοτελής. Η ανιδιοτέλεια είναι μια βασική αρχή της Αριστεράς. Ή, τουλάχιστον, ήταν. Αυτή την αρετή σήμερα την έχει χάσει. Ετσι όσο καιρό η Αριστερά θα επιμένει να διαβάζει και να επαναλαμβάνει παλιές μουχλιασμένες συνταγές «πάλης» και «αγώνα» για να «κερδίζει» στις δημοσκοπήσεις, όσο καιρό παίζει με τους όρους των αντιπάλων της, είναι δυο φορές χαμένη. Παρά τα «μπλοκαρίσματα» και τις α-νόητες καταλήψεις και ρητορείες, στην πράξη τίποτε δυστυχώς δεν έχει καταφέρει. Λογικό. Και κανείς δεν την κατηγορεί. Η μεγάλη απώλεια όμως της Αριστεράς (και εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες) είναι η χαμένη ανιδιοτέλειά της. Η ηθική και η αρετή να λέει και να κάνει το σωστό αγνοώντας το πρόσκαιρο και επιφανειακό πολιτικό «κέρδος».Κοντολογίς, αφού η Αριστερά χρόνια τώρα γράφει και διαβάζει το ίδιο μίζερο ανάγνωσμα για την Παιδεία και μένει αιωνίως στην ίδια τάξη προσδοκώντας ένα ανώφελο κέρδος, γιατί δεν αποφασίζει να μιλήσει (αν φυσικά το μπορεί) ανιδιοτελώς; Από αυτή την έλλειψη, τη μη προσδοκία «κέρδους», όσο και αν ακούγεται παράδοξο, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει πραγματικά. Και μαζί η Παιδεία."


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
mnk


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.
*ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ*

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες Φιλοζωία
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links     
     
    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης