ΕΔΩ
30 Σεπτεμβρίου 2008, 17:23
71.
Ανθρωποι  

 

video 

video 

 

video 

video 

video 

video 


 

 

- Στείλε Σχόλιο
29 Σεπτεμβρίου 2008, 21:55
70.
Τρέχοντα θέματα  

 Στο συνέδριο «Fatima 2000 Διεθνές Συνέδριο για την Παγκόσμια Ειρήνη» που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 18-23 Νοεμβρίου:

Ο αρχιεπίσκοπος της καθολικής εκκλησίας   Emmanuel Milingo, χαρακτηρισμένος επίσημα και σαν εξορκιστής, κατέπληξε το συνέδριο, εκφράζοντας δημόσια την αγανάκτησή του για την πολιτική του Βατικανού, διότι αυτή αντιστρατευόταν τη δουλειά του σαν εξορκιστού!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας της Ρώμης «Il Messaggero» είπε τα εξής στο συνέδριο:
     "Ο Διάβολος στην καθολική εκκλησία είναι τόσο προστατευμένος, που είναι σαν ένα ζώο προστατευμένο από την Κυβέρνηση"!!    

Ο αρχιεπίσκοπος κλήθηκε σε press conference μετά από τρεις ημέρες, οπότε όχι μόνο δεν διέψευσε, αλλά αποσαφήνισε τις επισημάνσεις του:
Στην ερώτηση: «Υπάρχουν άνθρωποι της Κουρίας που είναι οπαδοί του Σατανά»;
Ο Milingo απάντησε:
«Βεβαίως υπάρχουν ιερείς και επίσκοποι. Σταματώ σ’ αυτό το επίπεδο της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, διότι είμαι ένας αρχιεπίσκοπος, υψηλότερα από αυτό δεν μπορώ ν' αναφερθώ»!!

Όταν ρωτήθηκε για τις θέσεις του αρχιεπισκόπου ο Malachi Martin ο διάσημος ιστορικός και best-selling συγγραφέας απήντησε:
«Ο αρχιεπ. Milingo είναι ένας καλός επίσκοπος, και η κατηγορία του ότι υπάρχουν Σατανιστές στην Ρώμη είναι απολύτως ορθή…»

~*~

Αποσπάσματα από την επιστολή μοναχών για τον  βίο και την πολιτεία του Εφραίμ του Βατοπαιδινού:

"... ο δε πατήρ Δημήτριος Χιώτης έφυγε στο χωριό του Άγιος Απόστολος Πηλίου καθώς είδε αυτοπροσώπως, όπως μας είπε ο ίδιος, τον ρασοφόρο Εφραίμ Κουτσού μόνο του μέσα στο κεντρικό Ιερό Ναό του Βατοπεδίου να κάνει επικλήσεις πνευμάτων και να μεταμορφώνεται...

...όταν βρήκε ένα πρωί νεκρό το 40χρονο καλόγερό του π. Χαράλαμπο Βολιώτη που ήλθε από την Αμερική να γίνει μοναχός, δημοσιογράφος το κατά κόσμον επάγγελμα και έκανε έρευνα για τη Μασονία, πώς δρούσε στο Άγιον Όρος...

...τα κόλπα του διαβόλου με διάφορα μηνύματα που παίρνουν όπως η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω Αθηνών.

...με τέλειο σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολουθήσεως και σε όλες τις ιδιαίτερες σουίτες των επισήμων καλεσμένων τους υπάρχουν κρυφές κάμερες για να τους έχουν όλους στο χέρι εάν χρειαστεί με ήχο και εικόνα."

~*~

"...Η Αντιθρησκευτικότητα είναι υποχρεωμένη να υποδυθεί την Θρησκευτικότητα προκειμένου να μεθοδεύσει (εκ των έσω) την εξάλειψή της ..."
Γιώργος Καστρινάκης

 

 

- Στείλε Σχόλιο
29 Σεπτεμβρίου 2008, 20:01
69.
Απόψεις  

 

Πολιτιστικές Τοξίνες

Η ιέρεια της βιομηχανίας του θεάματος επισκέφτηκε ψες αυτήν την χώρα, και οι ιθαγενείς φόρεσαν τα πιο φανταχτερά τους ρούχα, τις λαμπερές τους χάντρες, για να την προϋπαντήσουν. Κάποτε, όλοι αυτοί σνόμπαραν την Ελλάδα και την απεύφευγαν. Σήμερα συρέεουν στην άχαρη γωνιά της Ευρώπης, καθότι κατάλαβαν πως μπορούν να πατήσουν πάνω στο φτωχο-επαρχιώτικο κόμπλεξ των νεοελλήνων και να βγάλουν ίσαμε 10.000.000 ευρώ σε μία νύχτα, ενώ τα κανάλια θα αποθεώνουν την αρπαχτή προβάλλοντάς τη για μέρες, αναγάγοντάς την σε “εθνικό γεγονός”. Ποιοί “τσιμπάνε”; Αυτοί που συνωστίστηκαν τις τελευταίες μέρες στα βενζινάδικα, για να ταΐσουν το ιερό τους ζώο, την κούρσα τους, παραγγέλνοντας μάλιστα ντελίβερι φάστ φουντ στην ουρά –δηλαδή όλοι εμείς: Eγώ, εσύ, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Χρειαζόμαστε μίαν νέα οικολογία, που θα μας προστατέψει εξίσου από τις τοξίνες που αποικιοποιούν το φαντασιακό μας.

Χάμπτι-Ντάμπτι

 

Πηγή :  http://ithageneis.wordpress.com/  

 

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
26 Σεπτεμβρίου 2008, 02:06
68.
Τρέχοντα θέματα  

Η “καλύτερη ευκαιρία για λύση” και οι …Τουρκοκύπριοι φοιτητές

 

Με δυσκολία έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη διαδικασία των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ στη Δευτεριάτικη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μ. Κυπριανού στη Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια δήλωσε:

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη ευκαιρία από τώρα. Τα θέματα είναι δύσκολα, αλλά έχετε δύο ηγέτες που σέβονται ο ένας τον άλλο, που είναι δεσμευμένοι στην επανένωση. Τώρα είναι η ώρα να γίνει». (Περισσότερα ΕΔΩ)

....................................................................

Έλα, όμως, που τη σούπα των συνομιλιών την χάλασαν μια δράκα …”ανεύθυνοι” Τουρκοκύπριοι αριστεροί φοιτητές!! Οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τον “ειρηνοποιητικό” ρόλο του Τούρκικου στρατού, ούτε την “κρισιμότητα” των συνομιλιών και τόλμησαν, οι προβοκάτορες, να γράψουν, αυγουστιάτικα, συνθήματα και να κολλήσουν αφίσες στους τοίχους που έλεγαν: “ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”.
Ναι σωστά διαβάσατε! Τουρκοκύπριοι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (με κεφαλαία και χωρίς εισαγωγικά) τα έγραψαν αυτά, όχι η νεολαία του ΑΚΕΛ διότι αυτή τηρεί “υπεύθυνη διεθνιστική στάση” (σημειωτέον, μαζί με την αντίστοιχη του “δεξιού” ΔΗΣΥ). Έγραψαν συνθήματα για τον τούρκικο στρατό, τον ίδιο που ο (και “αριστερός”) Ταλάτ υπερασπίστηκε πρόσφατα λέγοντας ότι “κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, στο ζήτημα αυτό συμφωνούν όλοι οι Τουρκοκύπριοι“! (Ναι, με αυτόν τον “αριστερό” συνομιλεί ο κομμουνιστής Χριστόφιας.)


Φυσικά, η συνέχεια ήταν η γνωστή για τα τουρκικά δεδομένα. Οι φοιτητές συνελήφθησαν, κρατήθηκαν χωρίς κατηγορίες σε απομόνωση, ανακρίθηκαν άγρια από το πολιτικό τμήμα της Ασφάλειας, κατασχέθηκαν οι υπολογιστές και τα βιβλία τους και στο τέλος τους οδήγησαν στο δικαστήριο με την γνωστή από την Τουρκία σοβαρότατη κατηγορία “της προσβολής της τιμής του Τουρκικού στρατού” (μα και βέβαια υπάρχει η φασιστική αυτή κατηγορία στη νομοθεσία του “ανεξάρτητου” ψευδοκράτους του “προοδευτικού” Ταλάτ, τι νομίζατε;).
Οι εύψυχοι Τουρκοκύπριοι νεολαίοι δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ζητήσουν αυτό που έχουν ζητήσει όλα τα μέχρι σήμερα ψηφίσματα του ΟΗΕ: την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής. Τη μοναδική και αδιαπράγματευτη προϋπόθεση για την όποια διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού! Αυτήν την προϋπόθεση που έχουν βάλει στην άκρη οι διαπραγματευτές της από δω πλευράς και ο Ταλάτ δημοσίως την έχει αποκλείσει!


Έτσι, πραγματικά δεν γνωρίζω ποιούς ενόχλησε περισσότερο η πράξη αυτή των τουρκοκύπριων αριστερών νεολαίων. Το στρατοκρατικό, ημιφασιστικό κατεστημένο της Άγκυρας ή τους Ελλαδίτες και Κύπριους “προοδευτικούς” που έχουν λιγοθυμίσει από τον ενθουσιασμό τους για τη διαφαινόμενη “επίλυση” του Κυπριακού (μαζί με τον Αμερικανό υφΥΠΕΞ που παρουσιάσαμε στην αρχή της δημοσίευσης); Κλίνω πως μάλλον ενόχλησε περισσότερο τους δεύτερους γιατί τους υπενθύμισε ότι “αριστερός” δεν σημαίνει επιδοτούμενα από την USAID πανηγυράκια “συμφιλίωσης” και γλυκανάλατες συναυλιούλες στην Πράσινη Γραμμή, αλλά κάτι άλλο. Αυτό, που ίσως θα τους “ψιθύριζαν” οι Τούρκοι και Κούρδοι επαναστάτες την ώρα που καίγονταν ζωντανοί από τον τουρκικό στρατό πριν από μερικά χρόνια στις φυλακές του Μπαϊράμ Πασά, αρνούμενοι να σταματήσουν την μέχρι θανάτου απεργία πείνας τους…

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν είδατε σε κάποια ημεδαπή “προοδευτική” ή προοδευτική εφημερίδα την παρουσίαση της τολμηρής πράξης και της δίωξης των Τουρκοκύπριων φοιτητών. Υποψιάζομαι ότι αρκετές θα έκριναν πως δεν ήταν η “κατάλληλη” χρονική στιγμή για να παρουσιαστούν αυτοί οι “αριστερίστικοι εξτρεμισμοί” που προβοκάρουν την απαιτούμενη “υπεύθυνη στάση” εν όψει των διακοινοτικών “διαπραγματεύσεων”! Εγώ πάντως το πληροφορήθηκα από την αριστερή γερμανική εφημερίδα “Ντι Γιούνγκε Βέλτ” (Die Junge Welt) - ΕΔΩ το άρθρο - δια μέσω της 15μερης εφημερίδας “Ρήξη” (φ.41, 20/9), που το αναδημοσίευσε.

 Πηγή: Το ιστολόγιο του εξαποδώ

- Στείλε Σχόλιο
26 Σεπτεμβρίου 2008, 01:23
67.
Φιλοζωία  Ανθρωποι  

 

Το Βερολίνο θρηνεί...

... την απώλεια του "πατέρα" του Knut

 Aπό την Καίτη Σγουρού

 

Εκατοντάδες Γερμανοί έχουν συρρεύσει στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, για να θρηνήσουν τον αιφνίδιο θάνατο του φύλακα του ζωολογικού κήπου Τhomas Doerflein, ο οποίος ανέθρεψε την διάσημη πολική αρκούδα Knut.
O Doerflein ανέλαβε την φροντίδα του Knut, όταν η μητέρα του τον αρνήθηκε μετά την γέννηση του.
Ο 44χρονος φύλακας κέρδισε τον θαυμασμό εκαττομυρίων ανθρώπων στην Γερμανία και στο εξωτερικό, επειδή πέρασε μαζί με την πολική αρκούδα 150 μέρες. Αυτές τις μέρες του έδινε φαγητό και κοιμόταν μαζί του τα βράδια.
Ο Knut είναι η πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο εδώ και 33 χρόνια. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είχαν επικρίνει την απόφαση του ζωολογικού κήπου να αναλάβει την ανατροφή της αρκούδας. Κάποιοι όμως είχαν πει ότι το ζώο θα είχε πεθάνει, αν δεν το είχε φροντίσει ο Doerflein.
O Doerflein βρέθηκε νεκρός από καρδιακό επεισόδιο την Δευτέρα στο διαμέρισμά του κοντά στον ζωολογικό κήπο. Εργαζόταν 28 χρόνια εκεί.
"Αφήνει πίσω του παιδιά, σύζυγο και τον Knut" γράφει η εφημερίδα Βild στο πρωτοσέλιδό της.
Με αυτή την φωτογραφία ο Thomas Doerflein κέρδισε την αγάπη όλου του κόσμου.
6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
25 Σεπτεμβρίου 2008, 08:32
66.
Ιστορία  

Ο "αντιρατσισμός" των μεγάλων μορφών του Διαφωτισμού

 

Βολταίρος  

«Leurs yeux ronds, leur nez épaté, leurs lèvres toujours grosses, leurs oreilles différemment figurées, la laine de leur tête, la mesure même de leur intelligence, mettent entre eux et les autres espèces d’hommes des d i f f é r e n c e s prodigieuses »: Essai sur les moeurs, INTRODUCTION.[1]

«Τα στρογγυλά μάτια τους, η πλακουτσωτή μύτη τους, τα χείλια τους που είναι πάντα παχιά, τα διαφορετικά διαμορφωμένα αυτιά τους, το μαλλί στο κεφάλι τους, το μέτρο της ίδιας της νοημοσύνης τους, όλ’ αυτά ορθώνουν ανάμεσα σ’ αυτούς και τα άλλα είδη τεράστιες δ ι α φ ο ρ έ ς».

«[Ε]t ils n’ont d’homme que la stature du corps, avec la faculté de la parole et de la pensée dans un degré très éloigné du nôtre. Tels sont ceux que j’ai vus et examinés»: Essai sur les moeurs, INTRODUCTION.[2]

«Και δεν είναι άνθρωποι, παρά το παράστημα του σώματος, μιας κι η ικανότητα στο να διατυπώνουν την σκέψη τους απέχει υπερβολικά πολύ από την δική μας. Τέτοιοι είναι εκείνοι που έχω δει και έχω εξετάσει».

«[Ε]t on peut dire que si leur intelligence n’est pas d’une autre espèce que notre entendement, elle est fort inférieure. Ils ne sont pas capables d’une grande attention; ils combinent peu, et ne paraissent faits ni pour les avantages ni pour les abus de notre philosophie»: Essai sur les moeurs, κεφ. CXLI.[3]

«Εάν η αντιληπτικότητά τους δεν είναι τελείως διαφορετικής φύσης από την δική μας, είναι σε κάθε περίπτωση πολύ κατώτερη. Δεν είναι ικανοί στο να δείξουν οποιασδήποτε μεγάλη συγκέντρωση. Έχουν πολύ μικρή συνδυαστική ικανότητα και δεν δείχνουν ικανότητα να κατακτήσουν ούτε τα πλεονεκτήματα ούτε για τις καταχρήσεις της φιλοσοφίας μας».

  «C'est une grande question parmi eux s'ils son descendus des singes, ou si les singes sont venus d'eux. Nos sages ont dit que l'homme est l'image de Dieu: voilà une plaisante image de l'Etre éternel qu'un nez noir épaté, avec peu ou point d'intelligence! Un temps viendra, sans doute, où ces a n i m a u x sauront bien cultiver la terre, l'embellir par des maisons et par des jardins, et connaître la route des astres. Il faut du temps pour tout»: Lettres d’Amabed, Septième lettre. D'Amabed.[4]

«Ένα σπουδαίο ζήτημα είναι επίσης το αν προέρχονται [οι Αφρικανοί] από τους πιθήκους ή εάν οι πίθηκοι προέρχονται από αυτούς. Οι σοφοί μας μας έχουν πει ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού. Να λοιπόν μια ωραία εικόνα του θείου κατασκευαστή: Μια πλακουτσωτή μαύρη μύτη με ελάχιστη ή και ανύπαρκτη νοημοσύνη. Σίγουρα θα έρθει καιρός που θα μάθουν ακόμη και αυτά τα ζ ώ α πώς να καλλιεργούν καλά το έδαφος, να καλλωπίζουν τα σπίτια και τους κήπους τους και να γνωρίσουν τις πορείες των αστεριών: Ο οποιοσδήποτε χρειάζεται τον χρόνο του για όλα».

 

Νταίηβιντ Χιούμ

«I am apt to suspect the Negroes, and in general all other species of men, to be naturally inferior to the whites. There never was any civilized nation of any other complection than white, nor even any individual eminent in action or speculation. No ingenious manufactures among them, no arts, no sciences... Such a uniform and constant difference could not happen, in so many countries and ages, if nature had not made an original distinction between these breeds of men»: Of national characters, in Essays: Moral, Political and Literary.[5]

«Είμαι σε θέση να υποψιαστώ πως οι νέγροι, και γενικά όλα τα άλλα ανθρώπινα είδη, ότι είναι φύσει κατώτερα από τα λευκά. Δεν υπήρξε ποτέ πολιτισμένο έθνος άλλου χρώματος εκτός από λευκό, ούτε ακόμα και οποιοδήποτε άτομο που να διέπρεψε στην δράση ή την κερδοσκοπία. Καμία έξυπνη κατασκευή μεταξύ τους, καμία τέχνη, καμία επιστήμη… Μια τέτοια ομοιόμορφη και σταθερή διαφορά δεν θα μπορούσε να συμβεί, σε τόσες πολλές χώρες και ηλικίες, εάν η φύση δεν είχε κάνει μια αρχική διάκριση σ’ αυτές τις ανθρώπινες φυλές».

 

Εμμάνουελ Καντ  

 «Die Negers von Afrika haben von der Natur kein Gefühl, welches über das Läppische stiege. Herr Hume fordert jedermann auf, ein einziges Beispiel anzuführen, da ein Neger Talente gewiesen habe, und behauptet: daß unter den hunderttausenden von Schwarzen, die aus ihren Ländern anderwärts verführt werden, dennoch nicht ein einziger jemals gefunden worden, der entweder in Kunst oder Wissenschaft, oder irgend einer andern rühmlichen Eigenschaft etwas Großes vorgestellt habe, obgleich unter den Weißen sich beständig welche aus dem niedrigsten Pöbel empor schwingen und durch vorzügliche Gaben in der Welt ein Ansehen erwerben. So wesentlich ist der Unterschied zwischen diesen zwei Menschengeschlechtern, und er scheint eben so groß in Ansehung der Gemüthsfähigkeiten, als der Farbe nach zu sein»: Beobachtungen über das Gefühl des Schönen und Erhabenen, Vierter Abschnitt.[6]

«Οι νέγροι της Αφρικής δεν έχουν λάβει από τη φύση καμία νοημοσύνη που εξυψώνεται επάνω από τον ανόητο. Ο κ. Χιουμ προκαλεί οποιονδήποτε να αναφέρει ένα και μόνον παράδειγμα κάποιου νέγρου που να έχει εκδηλώσει κάποιο ταλέντο. Όπως αυτός βεβαιώνει, μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων μαύρων που έχουν περιπλανηθεί μακριά από τις χώρες τους, αν και πάρα πολλοί από αυτούς έχουν απελευθερωθεί, ούτε ένας δεν έχει υπάρξει που να επιτύχει κάτι μεγάλο είτε στην τέχνη είτε την επιστήμη είτε σε οποιοδήποτε άλλο αξιέπαινο θέμα. Αντίθετα, μεταξύ των λευκών οι άνθρωποι ανεβαίνουν συνεχώς επάνω από το χαμηλό σημείο όπου βρίσκονται και εξελίσσονται μέσω των ανώτερων προσόντων τους, αποκτώντας στον κόσμο φήμη. Η διαφορά λοιπόν μεταξύ των δύο φυλών είναι ουσιαστική: Εμφανίζεται να είναι εξίσου μεγάλη και όσον αφορά τις ικανότητες του μυαλού όπως ακριβώς και στο χρώμα». 

 

 Αβραάμ Λίνκολν

«I will say, then, that I AM NOT NOR HAVE EVER BEEN in favor of bringing about in any way the social and political equality of the black and white races---that I am not, nor ever have been, in favor of making voters or jurors of negroes, nor of qualifying them to hold office, nor to i n t e r m a r r y with White people; and I will say in addition to this that there is a physical difference between the White and black races which will ever FORBID the two races living together on terms of social and political equality. And inasmuch as they cannot so live, while they do remain together, there must be the position of superior and inferior, and I, as much as any other man, am in favor of having the superior position assigned to the White race»: 4th Lincoln-Douglas debate, 18 ix. Collected Works, τ. 3, σσ. 145-146.[7]

«Θα πω, λοιπόν, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ υπέρ του να επιφέρω με κάθε τρόπο την κοινωνική και πολιτική ισότητα της λευκής με τη μαύρη φυλή. Επίσης, δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ υπέρ του να καταστήσουμε τους νέγρους ψηφοφόρους ή ένορκους, ούτε υπέρ του να τους δώσουμε την δυνατότητα να διαχειρίζονται γραφεία, ούτε είμαι υπέρ του να παντρεύονται οι νέγροι με λευκούς. Και θα πω επιπλέον ότι υπάρχει μια φυσική διαφορά μεταξύ των λευκών και των μαύρων που ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ για πάντα τις δύο αυτές φυλές να ζήσουν μαζί με όρους κοινωνικής και πολιτικής ισότητας. Και δεδομένου ότι δεν θα μπορούν να ζήσουν έτσι, ενώ θα συνυπάρχουν στον ίδιο τόπο, θα πρέπει να υπάρξει ανώτερος και κατώτερος, και εγώ, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άτομο, είμαι υπέρ της ανάθεσης την ανώτερης θέση στην λευκή φυλή».

 

4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
25 Σεπτεμβρίου 2008, 06:08
Macedonia: History Channel Proof
Ιστορία  

video 
- Στείλε Σχόλιο
17 Σεπτεμβρίου 2008, 23:03
64.
Ιστορία  Το χάλκινο κράνος με τη χρυσή διακόσμηση, όπου επάνω αριστερά φαίνονται ίχνη γραμμάτων

και το χρυσό προσωπείο του επιφανούς Μακεδόνα Στρατηγού, με τους ήλιους των Μακεδόνων, στο Αρχοντικό Πέλλας!

 

 

 ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

 

11-9-2008 μ.Χ.

 

   Συγκλονιστικές και ολόχρυσες εκπλήξεις κρύβει η μακεδονική γη στο Αρχοντικό Πέλλας, καθώς ολοένα έρχονται στο φως εκπληκτικά ευρήματα, που αναδεικνύουν κομμάτι κομμάτι το μεγαλείο του πανάρχαιου Μακεδονικού Ελληνισμού!

   Ο οικισμός του Αρχοντικού, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την Πέλλα και 10 χλμ. από τον Αξιό ποταμό, κατοικείται από την αρχαιότερη νεολιθική περίοδο (6η χιλιετία) και αποτελούσε τη σημαντικότερη πόλη της περιοχής βόρειας Βοττιαίας, μεταξύ των ποταμών Αξιού και Λουδία! Ο οικισμός ήταν χτισμένος σε ένα κομβικό και στρατηγικό σημείο, πάνω στους βασικούς οδικούς άξονες της Κάτω Μακεδονίας και κοντά στην τότε ακτογραμμή του Θερμαϊκού Κόλπου, που εισχωρούσε βαθιά στη σημερινή ξηρά! Και το περίεργο είναι πως δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα το όνομα του αυτού του τόσο σπουδαίου μακεδονικού οικισμού – πόλης, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει πιστοποιηθεί επιγραφικά.

   Μέχρι τώρα πάντως, από το 2000, έχουν βρεθεί σε ένα μικρό τμήμα του τεράστιου Δυτικού Νεκροταφείου του Αρχοντικού,  συνολικά 915 τάφοι, όπου οι νεκροί ενταφιάζονταν σε λακκοειδείς κυρίως τάφους, κατά οικογενειακές συστάδες και γένη, που ορίζονταν από ενδιάμεσα κενά και εξυπηρετούνταν από διαδρόμους! 

 

43 ΝΕΟΙ ΤΑΦΟΙ

   Ειδικότερα, κατά τη φετινή (2008 μ.Χ.) σωστική ανασκαφική έρευνα στο Δυτικό νεκροταφείο του Αρχοντικού Πέλλας υπό τη διεύθυνση των αρχαιολόγων της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Παύλου και Αναστασίας Χρυσοστόμου, ήρθαν στο φως ακόμη 43 τάφοι, από τους οποίους οι 4 ήταν της εποχής του σιδήρου, οι 33 ταφές των αρχαϊκών χρόνων και οι 8 των κλασικών-πρώιμων ελληνιστικών χρόνων!

 

 

ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ

(β΄ μισό του 7ουαι.-580 π.Χ.)

    Από τους τάφους της εποχής του σιδήρου που ανεβρέθησαν στο Αρχοντικό, βγαίνει καταρχήν μια νέα πολύτιμη πληροφορία, πως δηλαδή οι Μακεδόνες προγονοί μας είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή τουλάχιστον από τον 7ο αιώνα π.Χ., ενώ μέχρι πρόσφατα πιστευόταν πως είχε γίνει πολύ αργότερα αυτή η εγκατάσταση! Ακόμη, διαφαίνεται ανάμεσα στα άλλα και η απαρχή της κοινωνικής, αλλά κυρίως της στρατιωτικής οργάνωσης των Μακεδόνων, που αποτέλεσε το θεμέλιο της συγκλονιστικής πορείας τους στην ιστορία του κόσμου!

 

 

ΟΙ ΑΡΧΑΪΚΟΙ ΤΑΦΟΙ

(580-480 π.Χ.)

Τάφος Μακεδόνα Πολεμιστή, όπου ξεχωρίζει το ξίφος με τη χρυσή λαβή και το κράνος του, στο Αρχοντικό Πέλλας (Τ 741)

Αυτοί όλοι οι πολεμιστές, αγωνίστηκαν πριν χιλιάδες χρόνια να κρατήσουν ελληνική τη Μακεδονία… Εμείς τι κάνουμε;

 

   Από τις αρχαϊκές ανδρικές ταφές, ξεχωρίζουν οι 7 της τρίτης κατηγορίας των πολεμιστών, που συνοδεύονταν με χάλκινο κράνος, σιδερένια όπλα (ξίφος, δύο αιχμές δοράτων και μαχαίρι), χρυσά, αργυρά, χάλκινα και σιδερένια κοσμήματα! Μερικοί έφεραν και χρυσό επιστόμιο και άλλοι χρυσά «εποφθάλμια», ενώ μόνο τρεις  χρυσό στέμμα!

   Τα όπλα, ο δερμάτινος θώρακας, τα ενδύματα και τα υποδήματα των πολεμιστών ποικίλλονταν με έκτυπα χρυσά ελάσματα, ειδικά κατασκευασμένα για ταφική χρήση.

 

  Όσον αφορά ανδρικές ταφές της τέταρτης κατηγορίας, με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, αυτοί συνοδεύονταν με ασπίδα, κράνος, ξίφος ή ξίφη, αιχμές δοράτων και μαχαίρια, αλλά και χρυσό προσωπείο!

 

   Ξεχωριστές για τον πλούτο τους είναι επίσης και δύο γυναικείες ταφές της τρίτης κατηγορίας, που ήταν κτερισμένες επίσης με χρυσά, αργυρά, χάλκινα και σιδερένια   κοσμήματα!

 

Ένας από τους γυναικείους τάφους με  χρυσά κοσμήματα στο Αρχοντικό Πέλλας (Τ 738)

 

   Οι πλουσιότερες από αυτές έφεραν  χρυσά στέμματα ή χρυσά διαδήματα, καθώς και χρυσά προσωπεία! Το στόμα των γυναικών καλυπτόταν  με χρυσό επιστόμιο, στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε προσωπείο! Η ταφική χρήση όλων αυτών, υποδήλωνε ισχυρή πίστη για μεταθανάτια ζωή.

 

   Τα ενδύματα πάλι των γυναικών διακοσμούνταν στους τάφους με χρυσά, αργυρά, χάλκινα, σιδερένια και οστέινα κοσμήματα (αλυσίδες, περόνες, πόρπες, ρόδακες, ταινίες και ελάσματα), με γυάλινες και φαγεντιανές χάντρες, τα  χέρια με βραχιόλια και δακτυλίδια, ενώ τα υποδήματα με χρυσούς ρόδακες και ελάσματα!

 

   Επίσης, στις πλούσιες ταφές της τρίτης και της τέταρτης κατηγορίας τάφων βρέθηκαν ακόμη και μεταλλικά ομοιώματα επίπλων, σκευών και αγροτικών αμαξών, δίτροχες στους Μακεδόνες και τετράτροχες στις Μακεδόνισσες αρχόντισσες του Αρχοντικού!

 

 

ΤΑΦΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ - ΠΡΩΙΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ

(480-279 π.Χ.)

   Από τις ταφές των κλασικών και πρώιμων ελληνιστικών χρόνων εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι αυτή ενός κοριτσιού του πρώιμου ελληνιστικού τάφου Τ 714, που  συνοδευόταν με χάλκινο επίχρυσο στεφάνι, τρία πήλινα αγγεία, ένα  χάλκινο κάνθαρο και μια μοναδική πήλινη κεφαλή φυσικού μεγέθους της νεκρής, εξαιρετικής τέχνης!

 

 

ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

   Γενικά, το είδος, η ποσότητα και η ποιότητα των κτερισμάτων που βρέθηκαν, πιστοποιούν τα ταφικά έθιμα, το φύλο, τις οικονομικές δυνατότητες και την κοινωνική θέση των νεκρών. Αποτελούν δηλαδή τεκμήρια υψηλού βιοτικού επιπέδου και προσωπικού-κοινωνικού κύρους, όπως επισημαίνουν οι αρχαιολόγοι. Ο νεκρός ενταφιάζεται βάσει ενός τελετουργικού, που πιστοποιεί πυραμιδωτή κοινωνική οργάνωση.

   Ορισμένοι μάλιστα Μακεδόνες Πολεμιστές, εντυπωσιάζουν με τα σύμβολα της υπεροχής τους και την τεχνολογία του οπλισμού τους, αποτελώντας εξαιρετικά παραδείγματα ταφών της αρχαϊκής περιόδου στο μακεδονικό χώρο, που  μαζί με τις πλούσιες γυναικείες, υποδεικνύουν τον ηρωικό χαρακτήρα και τον ηγετικό ρόλο ορισμένων οικογενειών της στρατιωτικής μακεδονικής  αριστοκρατίας του Αρχοντικού, που ήλεγχαν και ρύθμιζαν την ανταλλαγή των αγαθών, ασκώντας ένας είδος οικονομικής εξουσίας, ικανής να αποδώσει εξαιρετικά πλούσια αγαθά πολιτισμού!

 

 

ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ 2003

   Παρόμοια εύρημα είχαν διαπιστωθεί και το 2003, κατά την εύρεση άλλων 80 ακόμη χρυσοφόρων τάφων, Μακεδόνων Πολεμιστών, με πλήρη πολεμική εξάρτηση, αλλά και γυναικών με τη νεκρική τους χρυσή στολή, καθώς και μιας Επιγραφής σε πήλινο αγγείο του 500 π.Χ., γραμμένης σε ιωνικό αλφάβητο, που θεωρήθηκε μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών, εξίσου πολύτιμη με το χρυσάφι των Μακεδόνων!
- Στείλε Σχόλιο
17 Σεπτεμβρίου 2008, 13:07
63.
Ιστορία  Τρέχοντα θέματα  

 

Πως αντιμετωπίζει η σημερινή Ελληνική Πολιτεία τις Γενοκτονίες

Του Σωτ. Γεωργιάδη, Υποναυάρχου ΠΝ, ε.α.

 

Η Ελληνική Βουλή με το Νόμο 3218/2004 έχει καθιερώσει την 27 Ιανουαρίου κάθε έτους, ως ημέρα μνήμης όλων των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος του Β΄ ΠΠ και η Ελληνική Πολιτεία έχει ανεγείρει γιά όλα αυτά τα θύματα ανάλογο Μνημείο. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επίσημα την Ελληνική Γενοκτονία, δεν έχει καθορίσει ενιαία ημέρα ετήσιας μνήμης του συνόλου των θυμάτων της Ελληνικής Γενοκτονίας και δεν έχει αναγείρει κοινό Μνημείο γιά όλα ανεξαρτήτως τα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας, ήτοι των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης της Μικράς Ασίας κτλ.

Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο μετά τριετείς δισταγμούς και καθυστερήσεις εκδόθηκε το 2001, σε εφαρμογή του Νόμου 2645 του 1998, ορίζει την 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας από το Τουρκικό Κράτος μόνο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και υποβαθμίζει τις εκδηλώσεις σε επίπεδο Νομαρχιών. Ανάλογο Διάταγμα ορίζει διαφορετική ημερομηνία στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σε πρόσφατο συγκινητικό μνημόσυνο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, για τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας κατά τον Β΄ ΠΠ, παρέστησαν, ως όφειλαν, πολλοί υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και των Κομμάτων, οι οποίοι λάμπουν συνήθως διά της απουσίας τους από ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας, που έχει συντελεσθεί πολλές φορές τους περασμένους αιώνες μέχρι και το 1974, σε γηγενείς Ελληνικούς πληθυσμούς εδαφών ελεγχομένων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία παλαιότερα, στη συνέχεια δε από την Τουρκία και πάντοτε υπό τη διοργάνωση, τον έλεγχο και την καθοδήγηση της εκάστοτε κεντρικής Οθωμανικής ή Τουρκικής εξουσίας.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ακολουθώντας το ευρύτερο ρεύμα έχει και αυτό επιδείξει επιλεκτική ευαισθησία στη Γενοκτονία των Εβραίων, γνωστότερη ως Ολοκαύτωμα. Έτσι επιμελήθηκε και χρηματοδότησε την συγγραφή και έκδοση βιβλίου με τίτλο “Documents on the History of Greek Jews”. Εν τούτοις παραμέλησε και δεν ασχολείται με την διάδοση στοιχείων που αναφέρονται στις κατά καιρούς Γενοκτονίες χριστιανικών και Ελληνικών πληθυσμών, τα οποία σπανίζουν στις Βιβλιοθήκες των ανά την Ελλάδα και τον κόσμο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Διπλωματικών Αποστολών, ενώ αποκρύπτονται και διαστρεβλώνονται συστηματικά με Τουρκικές μεθοδεύσεις.

Αυτά συμβαίνουν στη σημερινή Ελλάδα που παραβλέπει και υποβαθμίζει την Ελληνική Γενοκτονία, όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο του 2000 με Ψήφισμά του, αλλά και η Γαλλία με τον Νόμο 2001-70, που δημοσιεύτηκε στην αρχή του 2001, αναγνώρισαν την Γενοκτονία των Αρμενίων, χάρις στις συστηματικές ενέργειες και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε Ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα, που κάνουν επιτυχώς οι Αρμένιοι.

 

Πηγή:  Ιστοσελίδα της Ελληνικής Γενοκτονίας

 

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
mnk

Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.

Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες ΦιλοζωίαΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links