αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Ελεύθερο ΒΗΜΑ
Δώσε μου μια νύχτα να σου πω, δωσε μου μια νύχτα να σου γράψω...
 
23 Ιουλίου 2007, 22:35
Στο καλό...
Εντός και επί τα αυτά...  

ΑΝΤΙΟ

 

Έκλεισ’ ένας κύκλος,

μιλάς σιγά – σιγά

το πεπρωμένο είναι αδύνατο ν’ αλλάξεις

πήγες μακριά,

όσο κι αν έφτασες ψηλά

τα δεσμά σου τώρα δεν μπορείς να σπάσεις.

 

Οι θύμησες πολλές,

ατέλειωτα τα χρόνια

πάντα πονάει το σώμα στα γυρίσματα του νου

παράξενες σκηνές,

στα πέτρινα τ’ αλώνια

δύσκολο πάντα θα ‘ναι το ταξίδι τ’ ουρανού.

 

Έγειρε ο Θεός,

απάνω σου το βλέμμα

μια μόνο μάχη άνιση τον πόλεμο θα κρίνει

αέρινο το χέρι

κι η κλωστή σου μεταξένια

τι κι αν πάλεψες σκληρά, το χατίρι Του θα γίνει._

 

...Πηγή


- Στείλε Σχόλιο


03 Ιουλίου 2007, 19:02
Δυστυχώς...
Λίγο από μουσική...  

Πέρυσι τέτοιο καιρό παρουσίαζα στο Forum του ΜΗ το 3ο Castle Rock Festival με τους μεγάλους WHITESNAKE να φιγουράρουν στην κορυφή της αφίσας. Η τέλεια γεύση, μετά από 90 λεπτά στη σκηνή, που μας άφησαν οι WHITESNAKE συμπληρώθηκε από την υπόσχεση της "ψυχής" (γιατί πάντα υπάρχει μια ψυχή) του φεστιβάλ Γιώργου Γάκη πως το 2007 στο 4ο Castle Rock Festival, το μεγάλο όνομα θα είναι οι "Scorpions". Δυστυχώς πιο κάτω παραθέτω την ακύρωση της εκδήλωσης και την απάντηση της "ψυχής" που λέγαμε πιο πάνω...

------------------------------------------------------------------

 

«Φέρε τους Scorpions πάση θυσία»

Επιστολή-απάντηση του Γ. Γάκη στο Πνευματικό Κέντρο

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007Μετά τις αποκαλύψεις του «Η.Α.» και την επιστολή του Πνευματικού Κέντρου, ο Γιώργος Γάκης παρεμβαίνει στο και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της συναυλίας. Το συγκρότημα είχε «κλείσει» ημερομηνία, είχε συμφωνηθεί το ποσό των 100.000 ευρώ, αλλά ο δήμος έκανε έναν ακόμη απαράδεκτο χειρισμό...

Μετά την απάντηση του Πνευματικού Κέντρου στον «Η.Α.» στο φύλλο της περασμένης Τρίτης όσων αφορά στην ακύρωση της συναυλίας των Scorpions αλλά και την αμφίβολη πραγματοποίηση του φεστιβάλ Castle Rock φέτος, δημοσιεύουμε παρακάτω και την τοποθέτηση του Γιώργου Γάκη απέναντι σε όσα γράφτηκαν αλλά και ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Ο Γιώργος Γάκης, ιθύνων νους των προηγούμενων διοργανώσεων, τονίζει στην επιστολή του ότι αφενός μεν του ζητήθηκε από την ηγεσία του Πνευματικού Κέντρου να προχωρήσει στην υλοποίηση της συναυλίας αφετέρου δε τον απέκλεισαν από τις διαπραγματεύσεις όταν αποφασίστηκε να μην προχωρήσει ο θεσμός εκθέτοντας έτσι και τον ίδιο αλλά και το Πνευματικό Κέντρο μιας και -όπως έγραψε και ο «Η.Α.»- δημιουργείται θέμα αφερεγγυότητας του Δήμου προς διοργανωτές συναυλιών.

Επιπλέον έχει σημασία να τονιστεί ότι, σύμφωνα με τον Γιώργο Γάκη, η απόκρυψη των τεχνικών απαιτήσεων που προβλήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο σαν ο λόγος ματαίωσης της συναυλίας ουσιαστικά δεν υφίσταται από την στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους που η ηγεσία είχε στα χέρια της όπως υπήρχε και αρκετός χρόνος για να το μελετήσει. Να σημειωθεί επίσης η πικρία του Γιαννιώτη μουσικού που ουσιαστικά θέτει εαυτόν εκτός οποιασδήποτε μελλοντικής συνεργασίας με την παρούσα διοίκηση του επίσημου πολιτιστικού φορέα της πόλης εξαιτίας της αναίτιας επίθεσης «εν κρυπτώ» που δέχθηκε με κατηγορίες για «οικονομικά φέσια» στον πολιτισμό της πόλης.

Η επιστολή του Γιώργου Γάκη προς τον «Η.Α.» έχει ως εξής:

Αγαπητοί κύριοι,

Όσον αφορά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το Castle Rock Festival θα ήθελα να κάνω γνωστά τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το πνευματικό κέντρο δήμου Ιωαννιτών, για τη μέχρι στιγμής συνεργασία μας.

Αισθάνομαι όμως θεατής σε μια ιδέα και ένα όνειρο για την πόλη, που ξεκίνησε από μένα, την ονόμασα «Castle Rock Festival», την παρέδωσα έτοιμη στο πνευματικό κέντρο και την υλοποιήσαμε μαζί με μεγάλη επιτυχία επί τρία χρόνια.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το δικό μου όνειρο το μοιράστηκαν χιλιάδες συμπολίτες μου.

Ξεχνάει όμως η διοίκηση του πνευματικού κέντρου ότι εκτός από τις «υψηλές rock γνωριμίες μου», η πραγματοποίηση των φεστιβάλ στηρίχτηκε στις δικές μου προτάσεις και ιδέες, στην επί μηνών αποκλειστική απασχόλησή μου (φυσικά αμισθί) που περιελάμβανε μέχρι και την ανεύρεση όλων σχεδόν των χορηγών, σε μια πολύ ικανή και εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών μου και στην κατάθεση ψυχής με γνώμονα την πόλη μου.

Με έχει κουράσει να ακούω ότι το μόνο αποτέλεσμα που είχαμε από το περσινό Castle Rock Festival ήταν ότι οι Whitesnake «βάλανε μέσα» τα ταμεία του δήμου, τη στιγμή που το φεστιβάλ είχε έσοδα από εισιτήρια και από χορηγίες και κανείς δεν αναφέρεται σε άλλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2006 με «δυσβάσταχτα ποσά» και καθόλου έσοδα.

Όσον αφορά την πρόσκληση των Scorpions στο φετινό Castle Rock Festival, μου ζητήθηκε από τη διοίκηση του Π.Κ.Δ.Ι. να την φέρω εις πέρας «πάση θυσία» και μάλιστα ως «μοναδική εκδήλωση του καλοκαιριού στην πόλη» λόγω του ομολογουμένως μεγάλου κόστους.

Ύστερα από προσωπικές μου προσπάθειες δύο μηνών και μετά από συνεννόηση και εντολές από το Π.Κ.Δ.Ι. φτάσαμε να έχουμε στα χέρια μας το συμβόλαιο των Scorpions σύμφωνα με το οποίο η αμοιβή του συγκροτήματος μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις κατέβηκε στις 100.000 € και ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας στα Γιάννενα ορίστηκε η 20η Ιουνίου ημέρα Τετάρτη. Να σημειωθεί επίσης ότι επειδή το συγκρότημα θα έκανε μόνο 2 εμφανίσεις στην Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα στις 18 Ιουνίου, οι Scorpions θα παίζανε μόνο στα Γιάννενα.

Κάθε νοήμων ειδικά και μετά την περσινή επιτυχία του φεστιβάλ θα κατανοούσε την τεράστια ευκαιρία για πανελλήνια τουλάχιστον προβολή της πόλης καθώς και την εισπρακτική επιτυχία ενός τέτοιου γεγονότος.

Τη στιγμή όμως που το πνευματικό κέντρο θεωρεί ότι το Castle Rock Festival είναι για ολίγους, ας μας πει πόσες φορές σε εκδηλώσεις της παρούσης διοικητικής αρχής είδε τόσο μαζική προσέλευση κοινού όσο στο περσινό φεστιβάλ.

’ραγε στο σχεδιασμό και την οργάνωση τους κατάλαβαν για πόσους «ολίγους» θα παίζανε οι Scorpions ειδικά στην περίπτωση που θα εμφανιζότανε μόνο στα Γιάννενα;

Επειδή όμως μάλλον στο πνευματικό κέντρο δεν κατανόησαν τη σοβαρότητα του γεγονότος, θεώρησαν ότι ένα τόσο μεγάλο Management όπως των Scorpions θα έστελνε απλά ένα συμβόλαιο με αποδέκτη το πνευματικό κέντρο έτσι για πλάκα (εκτός και αν στο πνευματικό κέντρο θεωρούσαν ότι μεταχειρίζονται τους Scorpions σα να ψώνιζαν στις εκπτώσεις), φτάσαμε την τελευταία στιγμή να θυμηθούν ότι δεν υπάρχουν λεφτά, μετά από 2 μήνες επαφών και διαπραγματεύσεων κάτω από τις δικές τους εντολές και καθοδήγηση.

Την ημέρα της υπογραφής του συμβολαίου 23 Μαρτίου 2007 και αφού η διοίκηση το είχε στα χέρια της για τουλάχιστον 10 μέρες για να το μελετήσει και να το διαπραγματευτεί, αποφάσισε να στείλει απάντηση ακύρωσης (εγώ επισήμως δεν έχω ενημερωθεί ακόμη για αυτό), με την δικαιολογία» ότι δεν ήταν έτοιμος ο χώρος της συναυλίας!

Η απάντηση φυσικά του Manager των Scorpions ήταν καταπέλτης τονίζοντας ότι θα φροντίσει να κάνει γνωστή την αφερεγγυότητα της διοργάνωσης των Castle Rock Festival, σε όλα τα μεγάλα καλλιτεχνικά γραφεία της Ευρώπης με αποτέλεσμα να αποκλείεται έτσι ο εύκολος τουλάχιστον ερχομός μεγάλων ονομάτων στα Γιάννενα.

Φυσικά κανένας δε θα ήθελε εις βάρος των συμπολιτών μας να γίνονται τέτοιες «δυσβάστακτες εκδηλώσεις» (άλλωστε και όλοι οι δικοί μου συνεργάτες είναι απλήρωτοι από όλες τις εκδηλώσεις που έχουν συμμετάσχει), αλλά αυτό ή το θυμόμαστε από πριν και κάνουμε άλλου είδους εκδηλώσεις ή ξεκινάμε από νωρίς αγώνα δρόμου για χορηγίες και επιχορηγήσεις τη στιγμή που υπήρχε μάλιστα και τόσο ζωηρό ενδιαφέρον.

Όσο για την «απόκρυψη των τεχνικών απαιτήσεων» (οι οποίες σημειωτέων μετά την περσινή εμπειρία μπορεί να ήταν δύσκολες αλλά όχι ανέφικτες), αυτές είναι αναπόσπαστο μέρος του συμβολαίου και αν θυμάται η διεύθυνση τις έχει στα χέρια της.

Το ουσιαστικό θέμα όμως είναι ότι μετά από αυτούς τους άστοχους χειρισμούς της παρούσης διοίκησης του πνευματικού κέντρου, τα Γιάννενα και το Castle Rock Festival, μετά από τόσο κόπο από όλες τις πλευρές, τέτοια προοπτική που διαγραφόταν και τέτοιες υποδομές, μπαίνουν στη «μαύρη λίστα».

Φυσικά το Castle Rock Festival δεν είναι ούτε οι Scorpions, ούτε οι Whitesnake, αλλά η μαγεία που εξέπεμπε ο μοναδικός δικός μας χώρος του Ιτς Καλέ στον οποίο θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε οποιονδήποτε καλλιτέχνη. Αλλά πολιτισμός είναι πρώτα από όλα όραμα, ιδέες και όνειρα.

Όσο για το αν κάποιος ιδιώτης θα ήθελε να κάνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τότε δε θα χρειαζόταν να ρωτήσει καν το πνευματικό κέντρο. Οι εκδηλώσεις αυτές όμως, θα ήταν καθαρά οικονομικού χαρακτήρα και όχι πολιτιστικού.

Θα ήθελα τέλος να ρωτήσω τη διοίκηση του πνευματικού κέντρου γιατί δεν χρησιμοποίησαν τις «θαυμάσιες ιδέες των εκατοντάδων Γιαννιωτών», πριν ή κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους μαζί μου, όταν κάναμε 3 υπέρ επιτυχημένα Castle Rock Festival μια ονειρεμένη συναυλία στη λίμνη στο Γιαννιώτικο Σαλόνι ή τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα Classical Rock συναυλία με το συγκρότημα μου και τη συμφωνική ορχήστρα;

Προφανώς στο πνευματικό κέντρο αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία ούτε τα 90 λεπτά των Whitesnake και των Scorpions, το μόνο που έχει σημασία είναι οι «αποκεντρωμένες εκδηλώσεις στις γειτονιές» γιατί ίσως μέχρι εκεί μπορούν να φτάσουν.

Όσον αφορά εμένα επειδή θέτω τον εαυτό μου (στον τομέα που υπηρετώ) στη διάθεση της πόλης μου, αλλά όχι στην ανάλωση μου από «άψογους συνεργάτες» θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι ουδεμία σχέση θα έχω πλέον με οποιαδήποτε εκδήλωση της παρούσης διοίκησης του πνευματικού κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι θα πάψω να είμαι ενεργός στα μουσικά δρώμενα της πόλης μου.

Για ό,τι και να κάνει το πνευματικό κέντρο εύχομαι καλή επιτυχία, είμαι όμως ιδιαίτερα ευτυχής γιατί ξέρω ότι στις συνειδήσεις των συμπολιτών μου, Castle Rock Festival και Γιώργος Γάκης είναι αλληλένδετα και αυτό είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Γιώργος Γάκης

--------------------------------------------------------------------------


Αρθρογράφοι : ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (chrispap@agon.gr)


Copyright "Ηπειρωτικός Αγώνας"

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
rigas
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ποιητής - Μηχανολόγος Μηχανικός
από ΙΩΑΝΝΙΝΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/rigas

Λίγο από μένα, λίγο από μουσική κι ότι πάρω από 'σας ...


Follow @rigas69

 

Ioannina Blogs

Vasilios Papayiannis

Δημιουργήστε το δικό σας διακριτικό
Tags

Classical Guitar Consert Posters Music Art Playlist Από μένα... Βιογραφίες Εμείς & οι άλλοι... Εντός και επί τα αυτά... Κόσμος Κόσμος... Λίγο από μουσική... Παλιά Διαφήμιση Παλιά Διαφήμιση Δίσκου Παρουσίαση δίσκου Φωτογραφία
Επίσημοι αναγνώστες (5)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksPhoto courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης