αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
~ In the sea of life, you're just a minnow ~
KoRn - Good God
 
31 Ιανουαρίου 2008, 18:57
Υφάκια Που Δεν Αντέχονται Β'


Το Shιoνούι

Ιδιοκτήτρια αυτού του υφακίου η Γάμα (Τα) από το προηγούμενο ποστ της σειράς. Το βλέμμα της τελεί εις τοιαύτην κατάστασιν μέχρι να πάρει την απάντηση για την οποία έχει έρθει. Αρθρώνει τη διαταγή (χωρίς εσύ να καταλάβεις ότι είναι διαταγή επειδή είχε ερωτηματικό στο τέλος) και με το που αρχίζεις να απαντάς, αυτή ακούει μόνο "εντάξει", "όχι" και το shιονούι.

shhhh shsshhhshshhhshsh shhhhh shhh shsh shshshshshshsh εντάξει

Βλέποντας τη σύγχυση στο μάτι της και συνειδητοποιώντας ότι οι δικαιολογίες/λόγοι που της αραδιάζεις για να γλυτώσεις το χώσιμο είναι παντελώς ανυπόστατες και ελεεινές (αυτό σε κάνει να νιώθεις ότι έκανες τόση ώρα), κλείνεις τα μάτια, εκπνέεις, και ψελλίζεις το "εντάξει". 

Η ετήσια αξιολόγηση, φαντάζομαι (θα μάθουμε), εξαρτάται από το πόσο shιονούι συνόδευε το "εντάξει". Δηλαδή, πόσο την καθυστέρησες μέχρι να υποκύψεις. Αν, δε, το ραντάρ της πιάσει κανένα "όχι"... χαχ! όνομα και πράμα τότε η κυρά!

>:[


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


29 Ιανουαρίου 2008, 09:58
Αγάπες


Αγάπη 1η

Θα σε μαλώσει, θα σου φωνάξει, θα στριγγλίσει, θα στραγγαλίσει, θα σε στεναχωρέσει, θα σε πονέσει, θα σου χαλάσει χατίρι. Αν κάθεσαι πολύ κοντά στην τηλεόραση, θα στην κλείνει. Αν της μιλάς στο κινητό ενώ οδηγάς, θα στο κλείσει. Αν υποφέρεις από χοληστερόλη, δεν θα σου φτιάχνει αυγά με μπέικον. Αν έχεις διαβήτη, δεν θα σου φτιάχνει γλυκά. Αν είσαι καρδιοπαθής και πίνεις ή καπνίζεις πολύ, θα σε πρήζει. Αν δεν προσέχεις τη υγειά σου και τον εαυτό σου, θα σε πρήζει. Είναι ικανή να σε πεθάνει αυτή στο πρήξιμο παρά οτιδήποτε άλλο. Αν προκύψει πρόβλημα, θα σε θέλει να σε δείρει.

Αγάπη 2η

Δεν θα σε μαλώσει, δεν θα θυμώσει, δεν θα σε στεναχωρέσει, δεν θα σε πονέσει, δεν θα σου χαλάσει χατίρι. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Να κάθεσαι πολύ κοντά στην τηλεόραση. Να μιλάς πολλές ώρες στο κινητό. Αν υποφέρεις από χοληστερόλη αλλά πεθαίνεις για αυγά και μπέικον, θα στα φτιάχνει. Αν έχεις διαβήτη και σ' αρέσουν τα γλυκά, θα στα φτιάχνει. Αν είσαι καρδιοπαθής και πίνεις ή καπνίζεις πολύ, δεν θα σου θυμώσει. Αν δεν προσέχεις την υγεία σου και τον εαυτό σου, δεν θα κάνει τίποτα. Αν είσαι με το ένα πόδι στον τάφο, δεν θα κάνει τίποτα. Μπορείς να κάνεις ό,τι σ'αρέσει... Αν προκύψει πρόβλημα, απλώς θα σιγοκλαίει και θα στεναχωριέται.

Αγάπη 3η

Θα σε μαλώσει, θα σε συμβουλεύσει, θα σε πρήξει. Θα θέλει να σου χαλάσει χατίρι. Θα θέλει να σου φτιάξει όσπρια και λαχανικά στον ατμό. Θα σου κλείσει την τηλεόραση και το κινητό. Αν είσαι καρδιοπαθής και πίνεις και καπνίζεις, θα σε πρήξει λίγο. Αν αντιστέκεσαι, θα θυμώσει. Αν δεν συμμορφωθείς σύντομα, θα φύγει. Να μη σε βλέπει. Να μην πληγωθεί. Πριν προκύψει πρόβλημα.

 Είναι όλες αγάπες; Είναι κάποιες περισσότερο αγάπες από κάποιες άλλες;

Προσωπικά, βρίσκομαι στην πρώτη κατηγορία και θέλω να πιστεύω ότι έχω τα κότσια για την τρίτη. Η δεύτερη με εκνευρίζει.

Η δεύτερη είναι (;) εγκληματική ηλιθιότητα.


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


28 Ιανουαρίου 2008, 10:20
Rewind - Η υπηρεσία αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη


Τελευταίως, όλο και συχνότερα αιθάνομαι την ανάγκη ύπαρξης ενός κουμπιού rewind.

Κι όλο και πυκνότερα συνειδητοποιώ τη χλωμάδα της υπόθεσης.

Ένα κουμπί rewind. Όχι τύπου μηχανής του χρόνου, όχι για να πάω πολύυυ πίσω για να αλλάξω καταστάσεις. Ένα rewindάκι 2-3 (δευτερο)λεπτών, μόνο. Που να μην επηρεάζει ζωές και πράγματα, απλώς τόσο ώστε να βγω απ' το μπάνιο/αυτοκίνητο και να βρεθώ εκεί που ήμουν δυο λεπτά πριν.

Σενάριο 1 (sorted by frequency)

Είμαι κατακουρασμένη, μισοκοιμισμένη και σκυλοβαριέμαι να κάνω μπάνιο - μισώ το μισάωρο χτένισμα που πρέπει να ακολουθήσει, εφόσον θέλω να βλέπομαι δηλαδή. Κενό αέρος και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι τον εαυτό μου ολοκληρωτικά και αμετάκλητα εμβαπτιζόμενον εις το ύδωρ, όπου ξαφνικά -Ω!- θυμάμαι πόσο βαριόμουνα να μπω στο μπάνιο και τι δεν θα 'δινα να ήμουνα έξω στη θαλπωρή του κρεβατιού μου. Σ' αυτό το κλάσμα του δευτερολέπτου, εκτείνω τη χείρα μου ως προς το κοντρόλ, για να πατήσω το rewind.

Δυστυχώς, η υπηρεσία αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη και εγώ άναγκάζομαι να υποστώ το μισάωρο χτένισμα.

Σενάριο 2

Έχοντας λυσσάξει απ' την πείνα και λιώμα, φτάνω στο σπίτι όπου αντιλαμβάνομαι ότι έχω ξεχάσει κάτι στο γραφείο. ’σε, σκέφτομαι, δεν είναι και τόοοσο σημαντικό ώστε να ξεβαρεθώ, να ξαναμπώ στο αυτοκίνητο και να οδηγήσω μες την κίνηση να πάω να το πάρω. Κενό αέρος και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι τον εαυτό μου μες το αυτοκίνητο και να απέχω τρία λεπτά απ' τη δουλειά. Ξαφνικά -Ω!- θυμάμαι πόσο βαριόμουνα και πόσο πεινούσα, τι γυρεύω τώρα εδώ; Και πάλιν ερχόμενη μετά δόξης εκτείνω τη χείρα για το κοντρόλ για το rewind.

Δυστυχώς, η υπηρεσία αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη κι εγώ αναγκάζομαι να κατέβω στο γραφείο, να πάρω το ξεχασμένο πράγμα και να ξαναοδηγήσω σπίτι.

Και άλλα.

Τελικά, ούτε rewind υπάρχει, ούτε forward, ούτε pause. Οι θέλοντες αυτά τρέχουν στα μέντιουμ και στις μάγισσες.

Μόνο play και stop.

’ντε και κανένα volume.


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


24 Ιανουαρίου 2008, 09:01
Όσκαρ Χαρτομάντηλου Β'


...άλλως Όσκαρ Παρατεταμένης Ενυδάτωσης Επιδερμίδος διά Μαύρου Δακρυκού Αποστάγματος

...άλλως Όσκαρ Παρακολούθησης Μετά Ανοικτού Στόματος λόγω Συμφόρησης Μυξός

 


13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


21 Ιανουαρίου 2008, 10:00
Υφάκια Που Δεν Αντέχονται


Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο αριθμός των (γνωστών μου) ιδιοκτητών Υφακίων Που Δεν Αντέχονται (ΥΠΔΑ) σκαρφάλωσε στους 3, καθιστώντας έτσι απαραίτητο ένα ξέδωμα επί του βλογ.

α)  Ύφος "ΑΥΤΟ θα βάλεις στο γάμο;"

Χέρια στραυρωμένα επί του θώρακος, ένα φρύδι μονίμως ανασηκωμένο εις αμφισβήτησιν του συνομιλητού. Αυτή είναι η ’λφα. Η οποία ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αφήσει να περάσει αναπάντητο, σε όλα θα αποκριθεί με σαρκασμό και ειρωνεία και ένα μικρό σοκ σινάμα λες και μόλις κατέφθασες στην εκκλησιά ολοτσίτσιδος. Σε δόσεις των 5-6 ωρών ημερησίως, μια συναναστροφή με την ’λφα την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα - άσχετο. Δε βλέπω την ώρα για το Σαββατοκύριακο.

β) Ύφος Ετεροθαλών Αδερφών Σταχτοπούτας προς Σταχτοπούτα

ή Συναδέλφων Μαρίας/Λέτυς/Λουτσίας/Χουάνας της ’σχημης

ή "Μπλιαααχχχχ... Κάτι ψόφησε πάνω στο κεφάλι σου"

ή "Eewww... Πώς είσαι έτσι, σα σκατά είσαι!!"

Έλα όμως που το Σαββατοκυρίακο μας επιφυλάσσει τη Βήτα. Φρύδια δεμένα σε φιόγκο πάνω απ' τη μύτη με τη συνεπακόλουθη παραμόρφωση του προσώπου, εις αποστροφήν και αηδία κατά του συνομιλητού. Με το ύφος αυτό που στριγγλίζει "ΑΧΡΗΣΤΗ!! ΑΧΡΗΣΤΗ!!" (άλλως "ΤΙ-ΘΕΛΕΙ-Η-ΚΟΥΡΑΔΑ-Η-ΑΧΝΙΣΤΗ-ΣΤΟ-ΠΙΑΤΟ-ΜΟΥ;") θα ρωτήσει τα πάντα. "Βρήκες νυφικό;", "Dj έκλεισες;", "Μόνο τοπία ζωγραφίζεις;", "Μόνο παραλίες φωτογραφίζατε;", και η ερώτηση Coca Cola (που πάει με όλα) "Τι ειν' αυτό;;". Θέλω να γυρίσω στη δουλειά (;).

γ) Ύφος "Mon Dieu... Κι άλλος που μόλις προσγειώθηκε στη Γη..."

ή (χέρι στο μέτωπο, παλάμη προς τα έξω) "Mon Dieu, πού βρίσκομαι;!"

Κόρες ματιών πηγαινοέρχονται για μερικά δευτερόλεπτα από τη μια άκρη του ταβανιού ως την άλλη, πριν λαλήσει την απάντησή της όλο συγκαταβατικότητα και απαξίωση, ως σε εξωγήινο κουτάβι που βγήκε εκτός τροχιάς. Αυτή είναι η Γάμα. Τα. Σε ερώτηση αν είναι κάπως καλύτερα (αφού επέστρεψε στη δουλειά μετά από άδεια ασθενείας) - επανάλαβε την άνω διαδικασία και πες - "Ε... για να είμαι εδώ;!". DUUUUUH?!?!?!

Μέσα μου ουρλιάζω ΚΟΤΕΕΣΣΣΣ!!! ΚΟΤΕΕΣΣΣΣ!!!!!. Έξω μου το παίζω πρά(γ)α και άθικτη. Αποκρούω τα ΥΠΔΑ σαν τερματοφύλακας στο μουντιάλ. Τα εξουδετερώνω, δηλαδή, με την ΠΡΑΟΤΗΤΑ που με διαπρέπει φορώντας το χαμόγελό μου "Νοητική Υστέρηση".

Φοβάμαι να δεκτώ τέρμα. Γιατί τότε θα προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Ή "Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει".

Ή "Θα μας δείτε στα νέα των 8".


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


14 Ιανουαρίου 2008, 12:51
Εγώ γέλασα


Μπαίνει μέσα το αφεντικό και μας ερμηνεύει το εξής μονόπρακτο: 

Οργισμένος πατέρας: Απ΄τη μέρα που γεννήθηκες, δεν μου 'χεις δώσει καμιά ευχαρίστηση!

Γιος: Ναι, αλλά πριν;


16 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Ιανουαρίου 2008, 14:08
Το λεωφορείο


Ψηλή, αδύνατη, με μακριά ξανθιά αλογοουρά, γυαλί-μάσκα ηλίου, τιγρέ ταγιεράκι και μαύρη γόβα. Σοβιετοδυτικοευρωπαία, μάλλον.

Στην άκρη του πεζοδρομίου, επιδίδεται σε slow motion κινήσεις - τίναγμα αλογοουράς, κοιτάζω-μπρος-πίσω-δεξιά-αριστερά, κάποιον-περιμένω, θα-διασταυρώσω;-δεν-θα-διασταυρώσω;, μάλλον-δεν-θα-διασταυρώσω-θα-περιμένω-εδώ, και λοιπά αργά.

Η ερώτησις: Ο αχτένιστος λεωφορειατζής -με όχημα που φέρει το αίτημα "ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ"- γιατί στάθμευσε στη μέση του δρόμου και της έγνεφε πειναλέα να περάσει; (Αγνοώντας το κομφούζιο που πραγματοποιείτο επί της οδού, ενώ αυτη συνέχιζε να επιδίδεται σε αργές κινήσεις, έχοντας αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να διασταυρώσει)

Η ερώτησις εις απάντησιν: ΤΙ CHANCE ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ; ΚΑΙ ΜΕ ΗΜΙ-ΝΤΙΓΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΝΤΙΓΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ;

ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΓΕ ΤΙΣ ΑΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ;;;

Ή ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ, ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΜ (ΚΑΙ ΤΖΕΡΡΥ), ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΑΓΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΣΟΥΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΜΙΣΟΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΟΠΟΥ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΤΟΥΣ;


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Ιανουαρίου 2008, 10:47
Βαναυσότις βαναυσοτήτων...


 

...το πρωινό κοτίσιο ξύπνημα...

...ειδικά μετά από δυο βδομάδες άδειας...

...μετά από δυο βδομάδες λιωσίματος επί του καναπέως...

αφού τελείωσαν τα πηγαινέλα μεταξύ μπουφέδων και συμποσίων

άρα δυο μέρες λιωσίματος επί του καναπέως

 Πρέπει να κάνω κάτι γι' αυτό.

Το να αλλάξω δουλειά κομματάκι ανέφικτο... ("ανέφικτο", χρμφ)

Ίσως κάποια κομπίνα για συσσώρευση πελώριας και ανυπολόγιστης άδειας...

 Κι όσο σκέφτομαι ότι η επόμενη ικανοποιητικής διάρκειας άδεια θα είναι το καλοκαίρι...*σπαραγμός*

Και ότι μέχρι τότε θα πρέπει να επιδείξω λιτότητα στην άδειά μου - αν θέλω να δικαιούμαι καμιά εικοσαριά ψωρομέρες για ένα DECENT HONEYMOON.

To decency καθορίζεται από το πόσο υπερβαίνει τη μια βδομάδα ή/και ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης.

Πήρα προχθές για δώρο στον αδερφό μου (άρα σε μένα) δυο βιβλία ονόματι Unforgettable journeys to take before you die και Unforgettable things to do before you die.

Μόνο απ' τις  φωτογραφίες σου τρέχουν τα σάλια.

Για να υλοποιήσεις έστω μια πρότασή τους, βέβαια, προϋποθέτει ένα DECENT προϋπολογισμό.

Τον οποίο δεν διαθέτουμε προς το παρόν αλλά θα διαθέσουμε διά του γαμήλιου φακελώματος - ένα ιδιαίτερο έθιμο της νήσος Κύπρος, φακελλάκια γεμιστά με σως λιρέ.

Oh shit, σε ευρώ θα είναι η γέμιση!

ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΙΤΗΣ.

ΜΠΟΥΧΟΥ

Δε μ' αρέσει το ευρώ :(

Γιατί δεν μας ρωτήσανε αν το θέλουμε; Γιατί δεν το θέσανε σε δημοψήφισμα όπως τότε με το Σχέδιο Ανάν;

(   (  ( ((Μα ακριβώς γι' αυτό δεν μας ρωτήσανε!)) )  )   )

Δεν θα ρίσκαραν άλλο ένα όχι.

Οχιές θα μας έλεγαν μετά.

Τέλος πάντων.

Που λέει ο λόγος.

 

Υ.Γ. Καλές και χαρούμενες χρονιές να έχετε :)


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
sike


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/sike

- All my life, who am I? -
KoRn - Faget

Chop Suey kid
Tags

Ο ’ρχοντας του Δακτυλιδιού Όλα του γάμου δύσκολα
Επίσημοι αναγνώστες (9)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksPhoto courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης