ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ & ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ....
18 Ιανουαρίου 2012, 10:48
Επιστολή Αποχώρησης απο την ΑΕΠΙ έπειτα από 20 Χρόνια
Σίμος Κουσκούνης  

Επιστολή

Προς την ΑΕΠΙ

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας 
Κεντρικά Γραφεία Φραγκοκλησιάς και Σάμου 51, 15125 Μαρούσι -Αθήνα 
Τηλ.: (+30) 211 10 29000

Υπ όψη των

 • Κωνσταντίνου Πέτρου Τριπολίτη - Προέδρου του Δ.Σ.
 • Πέτρου Ξανθόπουλου - Διευθύνοντα  Συμβούλου
 • Τμήματος μελών
 • Κοινοποίηση : Media-IFPI-Ρ/Σ

Καλογρέζα 17/01/2012

 

Κύριοι

 

Ασχολούμαι με την Μουσική σπουδάζοντας κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο από το 1969 , γράφω τραγούδια από το 1979 και υπήρξα μέλος της ΑΕΠΙ από την 21/02/1992 μέχρι σήμερα.

Το τελευταίο συμβόλαιο που ανανέωσα ήταν την 23/10/2008 που έληξε την 23/10/2011.

Σύμφωνα με τους όρους του παρόντος συμβολαίου οφείλω να ενημερώσω 3 μήνες νωρίτερα για την μη συνέχιση και λήξη της συνεργασίας μας πράγμα που πράττω με αυτή την επιστολή.

Δεν επιθυμώ λοιπόν τη συνέχιση της συνεργασίας μας και της προστασίας του έργου μου από την πλευρά σας διότι:

Θεωρώ εαυτόν αδικημένο που έπειτα από 20 είκοσι χρόνια δημιουργίας , έπειτα από 109 εκατόν εννέα δηλωμένα και κυκλοφορούντα έργα μου , στα περισσότερα από τα οποία είμαι και στιχουργός και συνθέτης, δηλαδή μου ανήκουν 100% , έλαβα αυτή την εκκαθάριση από την εταιρεία σας στις 8/12/2011.

Αναφέρομαι στην εκκαθάριση των 49 , 69 σαράντα εννέα ευρώ και εξήντα εννέα λεπτών  για πνευματικά δικαιώματα Β’ εξαμήνου του έτους 2011 που θεωρώ προσβλητική για το πρόσωπο μου, τα χρόνια δημιουργίας μου ,το πλήθος και όγκο των έργων  μου.

Πιστεύω ότι ο επιμερισμός των εσόδων της Δημόσιας εκτέλεσης αδικεί πολλά μέλη της εταιρείας καθώς για την δημιουργία του αντίστοιχου αλγορίθμου  του επιμερισμού δεν λαμβάνονται υπ όψη πλείστες παράμετροι. Αναφέρω σαν παράδειγμα χρόνο προϋπηρεσίας του δημιουργού , πλήθος και όγκο έργου του δημιουργού κλπ.

Σε καμία χώρα δεν υπάρχει εργασιακό δίκαιο που να μην λαμβάνει υπ όψη του την προϋπηρεσία ,τα χρόνια δημιουργίας -απασχόλησης  του εργαζόμενου, το πλήθος και όγκο του έργου του.

Επίσης πιστεύω ότι αδικούνται τα ορχηστρικά έργα (instrumentals) κατά την δημιουργία του αντίστοιχου αλγόριθμου για τον επιμερισμό των εσόδων στα μέλη.

Η δε δειγματοληψία από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς περιλαμβάνει πολύ μικρό δείγμα που αφορά μόνο τους λίγους και μεγάλους ραδιοσταθμούς της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, αφήνοντας έξω από το δείγμα αξιολογότατους σταθμούς της περιφέρειας …

Θεωρώ ότι τα ποσοστά  που μου παρακρατεί η εταιρεία ΑΕΠΙ για αμοιβή της για τις παρεχόμενες σε εμένα το μέλος υπηρεσίες της είναι - σε αρκετές περιπτώσεις- αρκετά υψηλά  σε σχέση με άλλες αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού .

Τα τελευταία χρόνια διέκρινα μια υπεροψία , αλαζονεία  και ραθυμία από αρκετούς συνεργάτες της εταιρείας  πράγμα που δεν υπήρχε στα αρχικά μου χρόνια ως μέλος (εποχή οδού Δεληγιάννη…).

Για την ιστορία και για να μην ξεχνάμε υπενθυμίζω το μοναδικό μου αίτημα προς την εταιρεία σας  όλα αυτά τα χρόνια που απορρίφθηκε με άσχημο και άθλιο τρόπο :

Όταν κατασκεύαζα το studio από το 1994 έως  τον Απρίλιο  του 1995 και βρέθηκα σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση , το αίτημα μου για προκαταβολή 50.000 πενήντα χιλιάδων δραχμών τότε  έναντι των πνευματικών μου δικαιωμάτων  (διότι δεν είχα χρήματα ούτε για ένα σουβλάκι για να ζήσω )  απορρίφθηκε  με άθλιο τρόπο αντιμετώπισης από το τμήμα μελών της ΑΕΠΙ.

Την ίδια χρονική στιγμή άλλα μέλη με πολύ μικρότερο ρεπερτόριο και χρόνια δημιουργίας από εμένα απολάμβαναν προκαταβολών άνω των 200.000 διακοσίων χιλιάδων δραχμών .

 

Δεν θέλω να συνεχίσω με άλλα παραδείγματα που με έχουν πικράνει και ως Δημιουργό και ως Παραγωγό . Μπορώ να αναφέρω αρκετά αλλά δεν έχει νόημα πλέον.

Στο σημείο αυτό θα θελα όμως να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό μου φίλο και συνεργάτη κύριο Ρόμπερτ Ουίλλιαμς και την κυρία Μαίρη Φασουλάκη στελέχη της εταιρείας για την συνεργασία , υπομονή και συμπαράσταση τους στο πρόσωπο μου.

 

Να ευχηθώ σε όλους τους φίλους δημιουργούς Καλή δημιουργική συνέχεια.

Για λόγους δεοντολογίας επισυνάπτω φωτοτυπίες του τελευταίου μου εκκαθαριστικού από την εταιρεία σας .

 

Τέλος για λόγους αξιοπρέπειας μετά την 30 τριακοστή του μηνός Ιουνίου (και αυτό κατόπιν συνεννοήσεως με το τμήμα μελών) του παρόντος έτους 2012 δεν επιθυμώ την προστασία των έργων μου από την εταιρεία σας ΑΕΠΙ.

 

 

Με τιμή

Συμεών Κωνσταντίνου Κουσκούνης

Δημιουργός – Παραγωγός

- Στείλε Σχόλιο
02 Ιανουαρίου 2012, 23:29
"Ανεκπλήρωτοι Έρωτες" Limited Edition WM 141-2
Ανεκπλήρωτοι Έρωτες Σίμος Κουσκούνης  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Ανεκπλήρωτοι Έρωτες"   Limited Edition WM 141-2

Σας παρουσιάζουμε το νέο Album του Σίμου Κουσκούνη με γενικό τίτλο "Ανεκπλήρωτοι Έρωτες" .

Περιλαμβάνει τα tracks :

 1. ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ  instrumental 5:15
 2. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΙ ΑΓΩΝΙΕΣ Τραγούδι  Γιάννης Παπαγιαννόπουλος        4:17
 3. FEEL YOU       instrumental  3:49
 4. ΜΙΑ ΦΟΡΑ      Τραγούδι Γιάννης Απόδιακος   3:45
 5. BEGUINE       instrumental  4:07
 6. TANGO    Τραγούδι Τέτη Ρενέζη        3:32
 7. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ   instrumental  4:44
 8. ΣΤΙΓΜΗ ΖΩΗΣ Τραγούδι Αγνή Πονιχτέρα  5:24
 9. ANGEL         instrumental  5:14
 10. ΓΛΥΚΙΑ ΦΩΝΗ Τραγούδι Άνθια Κωνσταντινίδου       4:19
 11. SILLIA’S CLOUD instrumental        4:12

Στίχοι – Μουσική – Ενορχήστρωση : Σίμος Κουσκούνης

Ηχογράφηση : Room-S Recording Studios

Ηχοληψία – Μείξη : Σίμος Κουσκούνης

Έπαιξαν οι μουσικοί

Σαξόφωνο : Jim Petris

Ηλ. Κιθάρα στο Γλυκιά Φωνή : Μάνος Καμπούρης

Κιθάρες, Πλήκτρα, Κρουστά : Σίμος Κουσκούνης

Bonus Hidden Video Tracks Plus Photos,Words & Partitures

01. Ανεκπλήρωτοι Έρωτες  Video creator  : Νάντια Αρχοντία Πετράκη

02. Τα χρόνια που θα 'ρθουν Video creator : Σίμος Κουσκούνης
Το
album είναι cd extra , κυκλοφορεί σε συσκευασία κασετίνας dvd με περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και περιλαμβάνει  2 video tracks ,  φωτογραφίες, στίχους  και παρτιτούρες για τον υπολογιστή.

Κυκλοφορεί σε smile price στο e shop http://www.wavemusic.gr/enter.html

ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της «WAVE MUSIC PRODUCTIONS» και σε επιλεγμένα μουσικά καταστήματα.   Παραγωγή: WaveMusic Gr ©2012

 

Καλή σας Ακρόαση!

P R WAVEMUSIC

6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
simoskouskounis
Σίμος Κουσκούνης
από ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/simoskouskounis

Tags

Άνθρωποι & Άγγελοι Σίμος Κουσκούνης Μάνος Αντωνίου Βασίλης Λαζαρίδης Θέατρο Λύχνος τέχνης και πολιτισμού Γιάννης Απόδιακος Η Μαρκίζα WaveMusic Hellas Room-S Recording Studios After Simon Kouskounis WaveMusic Christina Assimakopoulou Piano Bar Christine’s Coffee Time | 4 Albums 48 Tracks Compilation Coffee Time Simos Kouskounis From Sounio to Sevilla GGuitar Emotions Κιθάρα Guitar Greek Midsummer Melodies From Rhodes To Corfu greek white and blue Guitar Memories | 20 Tracks Digital Compilation WM 157-2 Guitar Memories Iridanos Island Dance Mediterranean Instrumentals My Journey | 12 Instrumentals Digital Compilation WM 161-2 My Journey Robert Williams & Σίμος Κουσκούνης στο Jazz Point Robert Williams Robert Williams & Σίμος Κουσκούνης στο Street Ymittos Απανεμιά Το όνειρο αγναντεύει την Ελπίδα Simos From Rhodes to Corfu Playlist Spotify Summer 2017 by WaveMusic Hellas Summer Summer 2017 Summer Moments MusicRoads The Distances Unfair Time Άδικες δομές Γιάννης Απόδιακος - Δημήτρης Θωμαίδης – Tρίτη Εποχή – Robert Williams - Σίμος Κουσκούνης. Άνθρωποι και Άγγελοι Αλάρμη Ανεκπλήρωτοι Έρωτες Σίμος Ανεκπλήρωτοι Έρωτες Σίμος Κουσκούνης Βαθύ Ποτάμι Χάρης Αρώνης Κωνσταντίνος Διώχνος Γιάννης Κάιν Απόστολος Κορδέλλας Κέλλυ Κουνάκη Μπάμπης Κριμπάς Γιώργος Μότσιος Τέτη Ρενέζη Βαθύ Ποτάμι - Instrumental Δωμάτιο 502 Ένα Ψέμα Yannis Kyris Γιάννης Κύρης Ευχές ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ Μη μας προσπεράσει η Ζωή Σταυροδρόμια Wave Music Hellas Περίμενε Αλέξης Δάρας Προθεσμία ως την Αυγή Με λίγα λόγια Σίμος Θέσις 7 Feel You Beguine Ανεκπλήρωτοι Έρωτες Star Dancer Αγνάντι live Vinilion White Noise Μπαχάρι Live 25 Χρόνια Αυτά που είπαν άλλοι Ρόμπερτ Ουίλλιαμς Δημήτρης Κατακουζηνός Λάκης Τζορντανέλλι Γιώργος Πολυχρονιάδης Κώστας Τουρνάς Σίμος Κουσκούνης | Αυτά που είπα... Compilation WM 149-2 Αυτά που είπα... Σίμος Κουσκούνης | Αυτά που είπα... Double Trouble Σίμος Κουσκούνης & Γιάννης Απόδιακος live @ White NoiseΕπίσημοι αναγνώστες (10)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links