αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
12 Φεβρουαρίου 2014, 12:57
Το Αμφιλεγόμενο 2014


        Πράγματι   το 2014 ξεκινάει άκρως αμφιλεγόμενο , καθόσον τα επίσημα χείλη των κυβερνώντων μας διατυμπανίζουν , για το φως που φαίνεται στο βάθος του τούνελ και ομιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό , για αποδέσμευση  από τα μνημόνια , ότι θα βγούμε στην αγορά χρήματος , επίσης για ανάκαμψη από την μέχρι τούδε ύφεση και  τέλος για την πολυδιαφημιζόμενη επερχόμενη ανάπτυξη.  Αυτά τα διαβάζουμε στον τύπο και  μας τα παρουσιάζουν οπτιακουστικά η TV και οι ραδιοσταθμοί.

      Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγουν κάποιοι παπαγάλοι και παπαγαλίνες των ΜΜΕ, που εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, μας  εμπαίζουν και μας τα παρουσιάζουν σε επιβαλλόμενα και αναγκαία τα μέτρα,  καθόσον μαριονέτες και φερέφωνα των δανειστών και των εκάστοτε κυβερνώντων.   


      Από την άλλη πλευρά οι μη κυβερνώντες πολιτικοί μας, αμφισβητούν τα αναφερόμενα των κυβερνώντων , και λογικά , καθόσον στηρίζονται στην κραυγαλέα  σημερινή κατάσταση, που ζούνε οι Έλληνες πολίτες και η οποία αντανακλά με περίσσια αναλγησία στη μείωση και σε έσχατα όρια, όσον αφορά τους μισθούς και συντάξεις , που είναι  η διαβίωση του απλού πολίτη.

       Φόροι - φόροι και το 2014...  Κατά τα άλλα δεν θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις μας επιβεβαίωναν εδώ και αρκετό χρόνο , τα επίσημα χείλη των κυβερνώντων . Ρε δεν ντρέπεστε... γιατί μας κοροϊδεύετε , η έμμεση μείωση δια της φορολογίας δεν έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ουσιαστική μείωση των μισθών και συντάξεων.   Βέβαια εσείς έχετε λύσει κατά τον καλλίτερο τρόπο το πρόβλημα διαβίωσης με τα μέτρα που κατά καιρούς έχει ψηφίσει η αρχοντιά σας και δεν είναι λίγα... Άλλωστε έχετε και την "βαριά βιομηχανία", όπως ειπώθηκε πρόσφατα από μέλος του κοινοβουλίου , ότι <<κάνει το σκατό παξιμάδι>>, οπότε δεν έχετε κανένα μα κανένα πρόβλημα γενικότερης διαβίωσης και σίτισης ...


        Ερχόμαστε τώρα στους θεομπαίχτες , σαλτιμπάγκους και παπατζήδες ,που σπαταλούν όλη την φαιά ουσία του εγκεφάλου τους, για να βρούνε τρόπους επιβολής νέων φορομπηκτικών μέτρων,  είναι βλέπεις οι μεγάλοι φωστήρες της οικονομίας και οι εκτός ενιαίου μισθολογίου.  Προεξάρχων ο δοτός υπουργός οικονομικών , που απ'ότι καταφαίνεται η μόνη του επιδίωξη είναι πως να μην κακοκαρδίσει και να εκτελέσει κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών μας και των  "τσογλάνων" τους ,την τρόϊκα. 

    Για την αναφορά στη λέξη "τσογλάνι-ια"  που τείνει να γίνει της μόδας, οι ΑΠΟΨΕΙΣ διευκρινίζουν, ότι η λέξη αυτή είναι Τούρκικη  içoğlanı  και αναφέρεται στους υπηρέτες του Τούρκου Σουλτάνου. Έτσι αποκαλούσαν τους υπηρέτες και τους υποτακτικούς του Αλή-Πασά των Ιωαννίνων επί τουρκοκρατίας. Έκτοτε δόθηκαν και άλλες ερμηνείες. Βέβαια σήμερα τα αναφερόμενα "τσογλάνια" στο παρόν , είναι οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ και όχι μόνον (ευτυχώς ελάχιστοι .  Αυτοί λοιπόν που είναι υπηρέτες και μαριονέτες και έχουν αναλάβει προφανέστατα να υποστηρίζουν παντοιοτρόπως τις  κατά καιρούς ανάλγητες και τοκογλυφικές θέσεις των δανειστών,  οι οποίοι δανειστές , αφού ξεζουμίζουν τον Έλληνα πολίτη, ούτε λίγο ούτε πολύ βάζουν και άγριο χέρι στο δημόσιο πλούτο της χώρας επίγειο και υποθαλάσσιο.


    Υπάρχει έπαρση και διθυραμβισμός για το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα και το υπερτονισμένο saccess story από τον πρωθυπουργό μας  , πράγματι για την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κάτι το σημαντικό , εφόσον και επίσημα διαπιστωθεί από την Ε.Ε . Εκείνο όμως που θα δικαιολογούσε απόλυτα τον άκρατο ενθουσιασμό, που παρουσιάζουν ορισμένα στελέχη των κυβερνώντων, θα ήταν, εάν αυτό το πλεόνασμα προερχόταν και ήταν απόρροια εύρυθμης δημοσιονομικής ανάπτυξης.  Αυτό όμως αντίθετα  έχει προέλθει και μόνον από το πάτημα στο λαιμό του απλού πολίτη με απερίγραπτους , δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια , την καταρράκωση  και  τον πλήρη ευτελισμό μισθών συντάξεων και επικουρικών , ενώ ο καλπασμός της ύφεσης και η  ανεργία βρίσκονται σε πρωτόγνωρα ύψη και το 55% των νέων να δηλώνει φυγή στην αλλοδαπή.


         Εκείνο που διαφαίνεται και οι ΑΠΟΨΕΙΣ εύχονται να σφάλλουν , είναι , ότι το 2014 θα υπάρξει ως η συνέχεια της ντροπής των τριών τελευταίων χρόνων, μετά από όσα δημοσιεύθηκαν προ της έλευσης του 2014 και το επιβαρύνουν, όπως  επίσης και αυτά για τα οποία υπάρχουν μνημονιακές δεσμεύσεις . 


           Αυτό που απομένει τώρα για το αμφιλεγόμενο 2014 είναι να δούμε που θα καταλήξει... Πάντως η εκτίμηση των ΑΠΟΨΕΩΝ είναι ότι θα έχουμε μία από τα ίδια , τα μέτρα - μέτρα , έμμεσα ή άμεσα στη πλάτη του απλού πολίτη.  Από την άλλη φλούδες ελπίδες , ότι δεν θα πάρουμε άλλα είναι τα τελευταία...  Άλλωστε οσονούπω πλησιάζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις και τα πολιτικά τερτίπια ,τα "κατά συνθήκη" ψέματα , όπως και οι βερμπαλισμοί  θα έχουν την τιμητική τους.....

Από το blog         stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com


             

                                  


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης