αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
24 Δεκεμβρίου 2016, 14:55
Το blog ΑΠΟΨΕΙΣ- ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ.


Με αφορμή ενός ερωτήματος,  που δέχτηκα καλοπροαίρετα από ένα διαδικτυακό φίλο, γιατί αναφέρομαι στις δημοσιεύσεις πολλές φορές στο δημόσιο χρέος, του απάντησα, ότι αυτό ήταν το κύριο κίνητρο της δημιουργίας του blog και εφόσον αυτό παραμένει άλυτο, θα ασχολούμαι και στο μέλλον.

Επ' ευκαιρία , θα ήθελα να ενημερώσω τα 15.000 περίπου άτομα, που μπήκαν και μπαίνουν στο blog, με ποία θέματα από το 2010 μέχρι και σήμερα ασχολούνται οι δημοσιεύσεις (ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.)

Ξεκαθαρίζεται εκ προοιμίου, ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ δεν έχουν πάτρωνες (κόμματα ή πολιτικούς) και αυτό τους δίνει το "καθαρό" δικαίωμα, να στηλιτεύει θέσεις, πράξεις και γεγονότα, τόσο της καθημερινότητας, όπως της πολιτικής ζωής του τόπου, επίσης δε και διάφορα θέματα , τα οποία αγγίζουν την κοινωνική υπόσταση της χώρας.

Άλλωστε η αρχική ανάρτηση, 

αυτοχαρακτηρισμού-(αυτοπροσδιορισμού) του blog ΑΠΟΨΕΙΣ, η οποία αναδημοσιεύεται κατά καιρούς, τηρείται απαρέγκλιτα και θα τηρείται μέχρι τέλους υπάρξεως του blog.

Υπενθυμίζεται και πάλι, κυρίως γι' αυτούς, που στα σχόλιά τους αφήνουν να εννοηθεί, ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ έχουν προσεγγίσεις σε κόμματα και πολιτικούς.

Ο αυτοχαρακτηρισμός-(αυτοπροσδιορισμός), όπως αναρτήθηκε αρχικά έχει ως εξής:


<<ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ.....στις  ΑΠΟΨΕΙΣ

           

              Εκ προοιμίου δηλώνεται ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ ουδεμία σχέση έχουν και εξάρτηση από  κόμματα και γενικότερα από πολιτικές παρατάξεις και πολιτικούς ...

   Θα αναφέρονται , καταγράφονται και θα καταχωρούνται ΑΠΟΨΕΙΣ , εκτιμήσεις και συμπεράσματα για διάφορα θέματα της καθημερινότητας ( κυρίως κοινωνικοπολιτικά ) , που λαμβάνουν χώρα  εντός της Ελλάδος και ενίοτε εκτός αυτής.

      Η αντικειμενικότητα θα είναι το κύριο και βασικό γνώρισμα   των αναφερομένων στις  ΑΠΟΨΕΙΣ  και σε περίπτωση λανθασμένης εκτίμησης ή τοποθέτησης κάποιου θέματος , με ευθύτητα και ειλικρίνεια θα αποκαθίσταται το ορθόν , σε αμέσως επόμενη δημοσίευση .>>


Από του έτους 2010, όπως προαναφέρθηκε, το blog ΑΠΟΨΕΙΣ ξεκίνησε και αναφέρεται, με το 90% των 250 και πλέον δημοσιευμάτων, να καλύπτει τα σχετικά θέματα, με το δημόσιο χρέος και τις αναρτήσεις αυτές να τις κοινοποιεί στο Facebook, Twitter, Google+1,  όπως και ένα μεγάλο αριθμό, στο blog MusicHeaven.

Αυτές αναφέρονται στα κύρια θέματα, που περιέχουν οι δημοσιεύσεις  και αυτά είναι:

 • Το εξωτερικό χρέος της χώρας μας και οι επιπτώσεις ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.
 • Τις εκάστοτε προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, οι οποίες με την άφρονα οικονομική πολιτική τους έφτασαν το δημόσιο χρέος, σε ύψη ανεπίτρεπτα, για τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας. Αναλυτικότερα στις κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα τέλος του 2016.
 • Την ιταμή, δουλοπρεπή και επώδυνη υ π ο γ ρ α φ ή της σύμβασης με τους δανειστές, της οποίας σύμβασης, απότοκα είναι να υπάρξουν τα μνημόνια 1ο,2ο και3ο και δεν ξέρουμε που θα σταματήσουν, ήδη σιγοψιθυρίζεται για  οσονούπω 4ο μνημόνιο.
 • Την καταφανή φτωχοποίηση της χώρας και μιας μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών , σε επίπεδα πρωτόγνωρα, για ειρηνική περίοδο.
 • Τον κερδοσκοπικό χειρισμό, του όλου χρέους, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) και ιδιαίτερα της Γερμανίας.
 • Το δυσοίωνο μέλλον της χώρας από την οικονομική κατακρήμνιση, που έχουμε υποστεί.
 • Οι θέσεις απόψεις παρατηρήσεις από προσωπικότητες, καθηγητές, οικονομολόγους, οικονομικούς αναλυτές και έγκριτους δημοσιογράφους, της ημεδαπής και αλλοδαπής.
 • Σε θέματα  διεκδικήσεων, από τους όμορους "φίλους" μας εδαφικών και θαλάσσιων χώρων.
 • Στο σοβαρό θέμα των προσφύγων , το οποίο δεν ξέρουμε, που θα μας βγάλει.
 • Τέλος σε θέματα, που άπτονται άμεσα, της εν γένει, κοινωνικοπολιτικής της χώρας.

Πέραν των παραπάνω οι δημοσιεύσεις αναφέρονται, στον καυτό συγκερασμό και στην αλληλοεπίδραση, που αναμφισβήτητα υπάρχει, δηλαδή στα τρία μέγιστα και αλληλένδετα θέματα, που αποτελούν την κορωνίδα όλων των θεμάτων και  προσδιορίζουν, όπως και καθορίζουν την πορεία της χώρας και εγκυμονούν άγνωστους κινδύνους για την ακεραιότητα της, (Δημόσιο χρέος- Προσφυγικό- εδαφικό).


Με αυτά τα θέματα ασχολήθηκε το blog ΑΠΟΨΕΙΣ και αναφέρεται, εν είδη απολογισμού,   μετά το πέρας των 7 χρόνων ύπαρξή του.    Με αυτά τα θέματα κυρίως, θα ασχοληθεί  και στο μέλλον.
- Στείλε Σχόλιο


24 Δεκεμβρίου 2016, 14:36
Ευχητήριο Μήνυμα


                                                                                           

Αποτέλεσμα εικόνας για γέννηση χριστού               Αποτέλεσμα εικόνας για νέο ετος 2017

Σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους και όχι μόνον, εύχομαι από καρδιάς,  η γέννηση του Χριστού και η έλευση του νέου έτους να ανοίξει διάπλατα καινούριους ορίζοντες και να συνετίσει όλους τους εμπλεκόμενους με τα κοινά της χώρας, ώστε να συμφωνήσουν και ως μία "γροθιά", να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα προβλήματα,  που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας.

4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


17 Δεκεμβρίου 2016, 21:31
Τι Ακούσαμε...τι Γράφτηκε... τι Έγινε


Έχουμε ξεφύγει τελείως;;;  ή βρισκόμαστε σε καταφανέστατη κρίση Εθνικής υπόστασης;;;

Το λέω αυτό και παραθέτω τα παρακάτω:

 • Μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσαλονίκη. "Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού"
 • "Συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922. "Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα...\" 
 • Απώλεια νησιών Αιγαίου.  «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε.

(Πρέπει να χυθεί ποταμός αίματος για να πάρουμε τα Νησιά πίσω. Εάν πρόκειται γι' αυτό , τότε περήφανα να χύσουμε το αίμα μας, για να μην μας τα πάρουν κ. Υπουργέ.)

 • Φωτισμός του Δημαρχείου της Αθήνας. "...τονίζεται πως το κτίριο βάφτηκε στα χρώματα της τουρκικής σημαίας προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη επίθεση".

 Το θλιβερό είναι, ότι αυτά και όχι μόνον, πρεσβεύονται και διατυπώνονται από δημόσια άτομα, που εκπροσωπούν την Εξουσία. (Υπουργοί- Βουλευτές-Δήμαρχοι).

Εάν υπερβάλλω, ενδεχομένως για κάποιους, ζητώ συγνώμη. Αυτή όμως είναι η τοποθέτησή μου, την οποία απόλυτα και εσώψυχα  πιστεύω και εμμένω σε αυτή, ότι το όλο θέμα είναι <<...θλιβερό...>> και σε <<...καταφανέστατη κρίση Εθνικής Υπόστασης...>>


22 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


10 Δεκεμβρίου 2016, 15:19
Ποιες γερμανικές εταιρίες έχουν δυναμική παρουσία στην Ελλάδα;


Πριν  δούμε το video και ακούσουμε το φωνητικό μήνυμα, ήθελα να παρουσιάσω συνοπτικά μερικά.... ΑΥΤΟΙ....
ΑΥΤΟΙ... Που παλαιότερα τα ΜΜΕ τους δημοσίευσαν την ελεεινή χειρονομία του δακτύλου, με φόντο το άγαλμα της Αφροδίτης.

Αποτέλεσμα εικόνας για focus αφροδίτη μήλου


ΑΥΤΟΙ... Που επίσης έγραψαν  "πουλήστε την Ακρόπολη και τα νησιά σας για να ξεχρεώσετε.  Αποτέλεσμα εικόνας για ακροπολη  ΑΥΤΟΙ...Για τους οποίους υπογράψαμε το 1953 να χαρισθούν τα χρέη τους. Αποτέλεσμα εικόνας για χρεη γερμανίας
ΑΥΤΟΙ... Που κατά την ομολογία των δικών τους ΜΜΕ, ότι από την κρίση του 2009 και εντεύθεν κερδοσκόπησαν από το οικονομικό "κραχ" της Ελλάδας, πέραν των εξήντα δις (60.000.000.000).

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΉΜΑΤΑ


ΑΥΤΟΙ... Που από το 2010 μέχρι σήμερα, με τα μέτρα που μας επιβάλλουν, έχουν καταστήσει την χώρα, ώστε οι μεσαίοι οικονομικά πολίτες να καταστούν φτωχοί και οι φτωχοί πένητες του πιάτου φαγητού για να επιζήσουν. Οι δικοί μας, οι εκάστοτε κυβερνώντες , οσφυοκάμπτουν δικαιολογούμενοι ότι "κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις και προτείνουν ισοδύναμα μέτρα".  Η κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο της, λες και τα ισοδύναμα μέτρα τελικά, δεν ξεσπούν στη πλάτη του Έλληνα πολίτη       Αποτέλεσμα εικόνας για συσσιτια     ΑΑποτέλεσμα εικόνας για συσσιτια ΑΥΤΟΙ...... Που σήμερα ζητούν ανελέητα, μαζί με τα "καρντάσια" τούς διεθνείς τοκογλύφους , το πετσόκομμα περαιτέρω, των συντάξεων και μισθών.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοψιμό συνταξεων


ΑΥΤΟΙ...Που θέλουν και επιδιώκουν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, σε τιμές άκρως εξευτελιστικές.

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκρατικοποιήσεις


ΑΥΤΟΙ... Που έμμεσα, αποποιούνται και δεν αναγνωρίζουν, ότι τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν πρωτίστως και σαφώς σύνορα της Ε.Ε

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνικά συνορα


Θα μπορούσα να γράψω και άλλα... ΑΥΤΟΙ..., αρκούμαι σε αυτά τα βασικά, που μου έρχονται στη μνήμη.
Τέλος αυτούς τους φιλοξενούμε...και συντηρούμε.   Περισσότερες από εξήντα εταιρείες (60), έχουν καταφύγιο την χώρα μας και  το βαλάντιο των Ελλήνων  πολιτών τις καθιστά κερδοφόρες, για να στέλνουν τα κέρδη τους στη Γερμανία στις μητρικές εταιρείες.
Αυτά τα λίγα για τους "φίλους" μας Γερμανούς.
Ακολουθεί οπτικοακουστικά το video του youtube.

 Ελπίζω να μην βαρεθήκατε να ακούτε.....

- Στείλε Σχόλιο


07 Δεκεμβρίου 2016, 11:54
Τα "Απόνερα"... του Άφρονα Δανεισμού.


  

Αυτή η δημοσίευση είναι μία επανάληψη από τα προηγούμενα... για να μην ξεχνίώμαστε...

Αποτέλεσμα εικόνας για βοθρολύματα

Διάβασα στο διαδίκτυο, ονομαστικά, για 174ρις επώνυμους πολιτικούς οι οποίοι έχουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Θα έπρεπε όμως να μας πληροφορήσουν και την χρονολογία μεταφοράς, που προφανέστατα έχει μέγιστη σημασία…

  

 Όλα αυτά,  που μαθαίνουμε και πόσα άλλα θα μάθουμε είναι… "απόνερα" βρώμικα… του εύκολου, άφρονα και αλόγιστου δανεισμού εδώ και δεκαετίες. 

Από ότι καταφαίνεται σήμερα και αποδεικνύεται ορισμένοι πολιτικοί και οι εκάστοτε ημέτεροι, παρατρεχάμενοι και τα "καρντάσια" τους, έβαλαν άγριο χέρι στο χρήμα, που έρεε άφθονο. Είναι φαίνεται κρυφός και απαράβατος κανόνας, όπου υπάρχει άφθονο και εύκολο χρήμα, να ξεπετιέται η "λαμογιά" και να χορεύουν τρελό χορό οι καταχρήσεις. Αποτέλεσμα αυτών είναι το πλεόνασμα  να οδεύει στην ξενιτιά (τράπεζες, offsore company, και νησιώτικους παραδείσους).

   

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί και να διευκρινιστεί, ότι για το νόμιμο και φορολογημένο χρήμα, ο κάτοχος του, μπορεί να το καταθέτει, όπου εκείνος επιθυμεί, ασχέτως εάν αυτό σήμερα απάδει, για τον ακραιφνή Έλληνα, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

  

 Η σημερινή κυβέρνηση, έχει την απαρέγκλιτη υποχρέωση, σε αυτούς, που την έφεραν στην εξουσία και σε όλους τους απλούς και σωστούς πολίτες, να ξεδιαλύνει και εμβαθύνει, καταλογίζοντας τις ανάλογες κυρώσεις, σε όσους παρανόμησαν και καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Οι περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως και τα περαιτέρω ανάλγητα φορολογικά μέτρα, πρέπει να αποτελούν παρελθόν ανεπίστρεπτο. Η αντοχή των φορολογούμενων πολιτών έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης…


- Στείλε Σχόλιο


24 Φεβρουαρίου 2016, 14:58
Η Ε.Ε Νοσεί..... Επιθανάτια;;; (Ερώτημα- Εκτίμηση)


[Στο πλαίσιο της αναδημοσίευσης ορισμένων ιστοσελίδων , που  αποτελούν διαρκή επικαιρότητα, έχει επιλεγεί από τις ΑΠΟΨΕΙΣ και η παρακάτω. ]                Όταν πριν από  πολλά  χρόνια οι πεφωτισμένοι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης αποφάσισαν για το Ευρωπαϊκό όνειρο , την Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών της , ΤΟΤΕ , δεν υπήρξε καμία υστερόβουλη σκέψη οικονομικής κατάχρησης και καταπίεσης των ισχυρών επί των αδυνάτων.  Εκείνο που πρυτάνευε και έπρεπε σταδιακά να πραγματοποιηθεί , ήταν η άδολη και ακραιφνής ένωση , βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης .


      Από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην, δραματικά και καταστροφικά , καθόσον οι υπέρλαμπρες αρχές των θεμελίων δόμησης του οικοδομήματος της Ε.Ε,   τσαλαπατήθηκαν και τσαλαπατιούνται με άγρια και αλαζονική βιαιότητα.  Επιζητείται , ως αυτοσκοπός τα  πρόσκαιρα ίδια οφέλη , που  θέλουν να τα οικειοποιηθούν ,  τα οικονομικά ισχυρότερα κράτη του Βορρά με προεξάρχουσα την Γερμανία , έναντι των αδυνάτων, δημιουργώντας μονόδρομους και αδιέξοδα προκειμένου να περάσουν  τις ανοίκειες τοκογλυφικές θέσεις  των. Η παρουσιαζόμενη τύφλωση του ιδίου οφέλους , όπως και τα επονείδιστα μέτρα , που επιβάλλονται στο Νότο και ιδίως Ελλάδα και  Κύπρο , δεν τους αφήνει να δούνε , ότι οδεύουν να τινάξουν κυριολεκτικά στον αέρα το όνειρο των μεγάλων ηγετών που προαναφέρθηκαν.   Το γεγονός δε αυτό δίνει ακόμη την εντύπωση , ότι ενδεχομένως , να υπάρχει και εσκεμμένος κλονισμός του τραπεζιτικού συστήματος…         Όλα αυτά που συμβαίνουν και πραγματοποιούνται σήμερα με επιδέξιο και δόλιο τρόπο, είναι απότοκα της κατάχρησης των συγκυριών , που ανακύπτουν από το διαμορφούμενο εκάστοτε παγκόσμιο χρηματοοικονομικό και κοινωνικοπολιτικό σύστημα , στο οποίο όμως συμμετέχουν ενεργά . Είναι δηλαδή εκείνα που μπορούν να θεωρηθούν ως προεόρτιο της επιθανάτιου νόσου της Ευρωζώνης με όλα τα επακόλουθα για την ύπαρξη και αυτής της Ε.Ε .

       Κύριοι «μεγαλοσχήμονες» σήμερα  της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας με την  υπερφίαλο , αυτοκρατορική , εκβιαστική και τοκογλυφική  τακτική , που ακολουθείτε , οδηγείτε την ενωμένη Ευρώπη σε ατραπούς αποσύνθεσης , με άμεση επίπτωση τον κλονισμό της αξιοπιστίας  και αυτού του ευρώ .  Δειλά - δειλά ειπώθηκε από κάποια φερέφωνα η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα… Δίνετε λοιπόν , χωρίς αμφισβητήσεις  την εντύπωση , ότι δεν σας ενδιαφέρει η διάσπαση και η διάλυση της σημερινής μορφής της ένωσης … 

Έχετε συμπράξει με την διεθνή αδηφάγο ληστρική τοκογλυφία , η οποία όπου πάει μεταφέρει και εγκαθιστά την πλήρη ένδεια , την εξαθλίωση και την διαρκή και αυξανόμενη ύφεση που, είναι και ο απώτερος σκοπός της . Από ότι  λοιπόν καταφαίνεται, είναι να ληστευθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας την οποία υποτίθεται πάνε να σώσουν .  Προσπαθείτε λοιπόν και εσείς , να μεταφέρετε τον όποιο πλούτο του Νότου στο Βορρά . Δανείζατε με επιτόκια 3-4,5% , ενώ σας δάνειζαν  με πολύ χαμηλά μέχρι και αρνητικά επιτόκια .  

Τρομοκρατείτε τους καταθέτες του Νότου για να έρθουν στις δικές σας τράπεζες. Επιβάλλετε με τελείως ανοίκειους τρόπους την φτωχοποίηση σε αδύναμους οικονομικά εταίρους σας .  Εάν το λέτε αυτό ισότητα και αλληλεγγύη μεταξύ εταίρων , τότε πρέπει να διαγραφεί η λέξη τοκογλυφία από όλα τα λεξικά . 

Θέτετε εκάστοτε σε χρήση κατάπτυστες , ευρηματικές και διαφορετικές μεθόδους , προκειμένου να επιτύχετε των ακατονόμαστων σκοπών σας , χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν πρόφαση το χρέος της χώρας και την δήθεν σωτηρία της…

         Με αυτά που συμβαίνουν σήμερα οδηγείτε , κύριοι του Βορρά (Γερμανία με τους φανερούς και μη δορυφόρους) , με μαθηματική ακρίβεια , όπως προαναφέρθηκε , την Ευρωζώνη και ευρύτερα την Ε.Ε σε επιθανάτιο νόσο. Πρέπει να  αντιληφθείτε , όσο είναι καιρός , ότι με την πολιτική της στοχοποίησης των χωρών  που ακολουθείτε , με τα κουρέματα , την  καραμπινάτη ληστεία των ομολόγων και των καταθέσεων των πολιτών , τα ανοίκεια και εκβιαστικά διλήμματα , που εκστομίζονται για να κάμψουν κάθε ικμάδα αντίστασης των απλών πολιτών , όπως επίσης και την διασπειρόμενη τρομοκρατία από τα φερέφωνα σας επίσημα και ανεπίσημα , τα οποία σιγοντάρονται  από τους γηγενείς "νενέκους" και εφιάλτες του στόχου χώρας , φέρνετε την Ε.Ε σε μεγάλα μη αναστρέψιμα αδιέξοδα…            Όσο είναι λοιπόν καιρός , αλλάξτε ρότα και αντιμετωπίσατε με ειλικρίνεια και αγαστή συνεργασία όλων των εταίρων , τα σοβαρά προβλήματα της σημερινής κρίσης , προτού να φτάσουμε μετά την επιθανάτιο νόσο στην αναπόφευκτο νεκρώσιμο ακολουθία…    Η κρίση αυτή , που έχει ενσκήψει και η  οποία κατά πολλούς ενδέχεται να είναι επίπλαστη και αποσκοπεί  στον κλονισμό και την μείωση της εμπιστοσύνης στο ευρώ . Η ευχή των ΑΠΌΨΕΩΝ είναι να μην υπάρχουν πεμπτοφαλαγγίτες εντός της Ε.Ε ,  που να υποθάλπουν το ευρώ και να θέλουν τον ευτελισμό του , έναντι των άλλων ανταγωνιστικών νομισμάτων . Αυτό όμως το βάζουν σε δεύτερη μοίρα οι ταγοί της Ευρωζώνης (κυρίως η Γερμανία)  , κοιτάζοντας με περίσσεια βουλιμία , το πώς θα επωφεληθούν οικονομικά από τις εκάστοτε διαμορφούμενες διεθνώς καταστάσεις και κυρίως από αυτές , που ύπουλα , κρυφίως και υστερόβουλα δημιουργούνται σε βάρος των αδυνάτων οικονομικά εταίρων…

         Διαπραγματεύεστε την ένταξη στους κόλπους της Ε.Ε  άλλων κρατών , τα οποία απειλούν ασύστολα με πόλεμο άλλα κράτη μέλη και μάλιστα προσφάτως αμφισβητούν την ύπαρξη κράτους μέλους της Ε.Ε και εσείς κωφεύετε και συνεχίζετε τις διαπραγματεύσεις, ωσάν να μην συμβαίνει τίποτε το μεμπτό . Το αποτέλεσμα είναι άκρως απογοητευτικό και υποτιμητικό για την Ε.Ε , καθόσον δημιουργούνται ρήγματα ανασφάλειας για το κράτος μέλος , ενώ συγχρόνως ενθαρρύνεται και δίνονται δικαιώματα , ώστε ο απειλών να απειλεί με μεγαλύτερη επιθετικότητα το κράτος μέλος .

          Εφόσον συνεχισθεί η σημερινή ανώμαλη κατάσταση στις χώρες  κυρίως του  Νότου και δεν υπάρξουν βραχυπρόθεσμες και ουσιαστικές διευθετήσεις των σοβαρότατων προβλημάτων , που αντιμετωπίζουν  , η μελλοντική πορεία της Ευρωζώνης και ευρύτερα της Ε.Ε , προοιωνίζεται ζοφερή και επικρέμαται η διάσπαση και η διάλυση .  Εκείνο που ΠΡΕΠΕΙ και δεν έχει γίνει ,  για την ισχυροποίηση και την δυναμική  παρουσία της Ε.Ε παγκοσμίως είναι: ·    Να τεθούν σε εφαρμογή  με ειλικρίνεια και προς πάσα κατεύθυνση οι θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης. ·   Η κατοχύρωση και ο σαφής προσδιορισμός , ότι τα περιμετρικά σύνορα των όποιων κρατών μελών , αποτελούν οριστικά και αμετάκλητα σύνορα της Ε.Ε. ·         Κοινή εξωτερική πολιτική. ·          Κοινές ένοπλες δυνάμεις. ·        Κεντρική και ενιαία οικονομική διαχείριση.

        Με αυτές τις στέρεες βάσεις το όλο οικοδόμημα της Ε.Ε , θα καταστεί αξιόπιστο ,  συμπαγές και δυνατό ,  ενώ συγχρόνως θα εμπεδώσει την ασφάλεια και την πρόοδο των λαών του , όπως επίσης την σεβαστή παγκόσμια αποδοχή .

        Τελειώνοντας το παρόν δημοσίευμα , επαναλαμβάνεται σε αυτούς , που πρέπει να το ακούσουν , για να αλλάξουν πολιτική,  προτού η νόσος της Ε.Ε εξελιχθεί , σε ανίατο και επιθανάτιο ,  οπότε θα δρομολογηθεί ο χωρίς επιστροφή  θάνατος της λαμπρής ιδέας των μεγάλων ανδρών της Ευρώπης , για την ένωση των κρατών της .

10 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


20 Φεβρουαρίου 2016, 16:38
Εκμετάλλευση του Ανθρώπινου Πόνου...


Η αθρόα προσέλευση των χιλιάδων του κόσμου, για το στερνό αντίο του άτυχου Παντελή Παντελίδη, είναι ότι καλλίτερο για την ανάπαυση της ψυχής αυτού του νέου...

Η αντίθεση όμως έρχεται , από τα κοράκια, τους τυμβωρύχους του ανθρώπινου πόνου, τους στυγνούς ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ, της αβάσταχτης θλίψης, της χαροκαμένης Μάνας και του Πατέρα.

Αναφέρομαι κυρίως (όχι σε όλους), αλλά σε εκείνους, τους επώνυμους, ημιεπώνυμους σχολιαστές των ΜΜΕ και ιδιαίτερα της TV, οι οποίοι για να καλύψουν χρόνο παρουσίασης , υπερβατούν, αμαυρώνουν και καπηλεύονται , τον τελείως άδικο θάνατο του συνανθρώπου μας Παντελίδη...

Ομοίως επίσης, και για κάθε άλλη περίπτωση, των οδυνηρών , αβάσταχτων στιγμών, που ζούνε οι άνθρωποι, από την νωπή απώλεια, ενός άμεσα συγγενικού , φιλικού και αγαπητού προσώπου τους....

- Στείλε Σχόλιο


18 Φεβρουαρίου 2016, 16:31
Λάθος... ή... Σχεδιασμός...


Οι κύριοι οι λεγόμενοι... "αυτοκράτορες"... της δύσης, ενίσχυσαν, εξόπλισαν και ταυτίστηκαν, (κατά κάποιο τρόπο), με τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας και τους τζιχαντιστές του νεόδμητου χαλιφάτου. Μόλις όμως στην Ευρώπη (Ε.Ε) , είδαν ότι τα "κουκιά" δεν τους βγαίνουν, αλλά η όλη προσπάθεια έρχεται "μπούμερανγκ", αλλάζουν σελίδα και τώρα, για δήθεν, εξαγνισμό και εξιλέωση, μας βροντοφωνάζουν τα τσιράκια της, η Ελλάδα εκτός Σένγκεν...

Οι δε άλλοι υπερατλαντικοί, αφού επέτυχαν τον παράπλευρο στόχο τους, την μετάβαση-φυγή των αθώων προσφύγων και την διακίνηση τους προς την Ευρώπη, τώρα "νίπτουν τας χείρας των ωσάν νέοι Πιλάτοι". Μη μου πείτε, ότι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τα συνεχόμενα κύματα των προσφύγων, γιατί θα ήταν, ένα μεγαλοπρεπές αστείο.

Το θέμα όμως είναι , ότι η μικρή Ελλάδα πληρώνει την νύφη...πολλαπλώς... και εξηγούμαι.Όλα τα διακινούμενα κύματα των προσφύγων προ την Ευρώπη, διέρχονται από την Ελλάδα. Το δε άκρως οξύμωρο είναι ότι αυτοί, που υπέβοσκαν την σημερινή τραγική κατάσταση της Ανατολίας, τα βάζουν με την Ελλάδα, προσπαθώντας με πλάγιες , ύπουλες και βρώμικες θέσεις, να εγκλωβίσουν τα κύματα των προσφύγων σε αυτήν. Από την άλλη πλευρά η μικρή Ελλάδα, και μέσα από τις πενιχρές δυνατότητες που έχει, λόγω της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα, προσπαθεί να συνδράμει, όσο μπορεί, τους άτυχους και αθώους αυτούς συνανθρώπους μας.

Η Ευρώπη (Ε.Ε) αντί να θέσει επί "τον τύπον των ήλων" τα χέρια της και να εξασφαλίσει τα σύνορά της, πηγαίνοντας στην "πηγή" απ' όπου αναβλύζει το ποτάμι των προσφύγων, δηλαδή τις Τουρκικές ακτές και να θέσει εκεί τον, όποιο "φράχτη", έρχεται και ζητά την (προσυνεννοημένη) βοήθεια-υποστήριξη από το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν έχει συσταθεί και ούτε αυτό προβλέπεται από το καταστατικό του, για επεμβάσεις τέτοιου είδους, δράττεται άμεσα της ευκαιρίας να κάνει , κατά κάποιο τρόπο, την νόμιμο παρουσία του την Βόρεια-Ανατολική πλευρά του Αιγαίου. Η εμπλοκή αυτή, προφανέστατα, έρχεται ως αντιστάθμισμα στην παρουσία των Ρωσικών θέσεων, στη προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή, που έχουν ήδη πάρει, λόγω της κρίσεως με την Τουρκία. Δηλαδή, απ' ότι καταφαίνεται, το ΝΑΤΟ, θα επισημοποιήσει, κατά κάποιο τρόπο, τις γκρίζες ζώνες, που έχει θέσει η Τουρκία στο Αιγαίο, αφού τίθεται να κινηθεί μεταξύ των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδος-Τουρκίας, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω διακίνηση των προσφύγων. Αυτά όμως τα θαλάσσια σύνορα τα αμφισβητούν οι Τούρκοι. Επομένως να δούμε για ποια σύνορα μιλάνε, ότι θα φυλάξουν...

Η όλη επικίνδυνη, εν γένει κατάσταση, το τι θα βγάλει, ως "παράπλευρες απώλειες", είναι τελείως άγνωστο, καθόσον μέρα με την ημέρα , αντί να ξεκαθαρίζεται η όλη εικόνα, βλέπουμε να συσκοτίζεται περισσότερο...

Πάντως και οπωσδήποτε, δεν θα είναι υπέρ της χώρας μας, αν λάβουμε υπ'όψη, τι έχουν δείξει τουλάχιστον μέχρι τώρα, τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα... Εύχομαι να λανθάνω κατάφωρα, σε αυτή την σκέψη, που αναφέρθηκα...Εκείνο λοιπόν, που απομένει, είναι να δούμε, εάν έχουν λάθος οι "Αυτοκράτορες" ή αυτό είναι ένας ευρύτερος σχεδιασμός για τα συμφέροντά τους.


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


06 Φεβρουαρίου 2016, 18:11
Εικόνα.... χίλιες λέξεις...


Η επιτυχημένη εικόνα που μου στάλθηκε, όσο απλή είναι, τόσο μεγάλους συνειρμούς φέρνει αντικρίζοντας  την.
Πράγματι η ανατροπή και το άδειασμα "ως σκουπίδια" ανθρώπινες ψυχές στα νερά του Αιγαίου, αντικατοπτρίζει την σημερινή πραγματικότητα προκειμένου για τους πρόσφυγες.
Οι αθώες ζωές, που χάθηκαν και κυρίως οι παιδικές στο γαλανό Αιγαίο, φέρνουν ανεξίτηλα το κατάντημα και την μέγιστη ντροπή του 21ου αιώνα.
Ας όψονται οι μεγάλοι που διαφεντεύουν τον πλανήτη γη, οι οποίοι δημιούργησαν το αποτρόπαιο αυτό, όσο και τραγικό γεγονός, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα οικονομικά, ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντά τους...

- Στείλε Σχόλιο


05 Φεβρουαρίου 2016, 18:48
Προτροπές...


Με αφορμή τις ευχές ενός διαδικτυακού φίλου και την πραγματική κατάσταση, η οποία επικρατεί στο Νησί του, σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες,  δημοσιεύω την απάντηση, που του έστειλα και ακριβώς τα ίδια θα έλεγα σε κάθε νέο ή νέα  (Έλληνα- Ελληνίδα.)

    Τα αληθινά και μεστά λόγια σας, μου δίνουν το έναυσμα να αναφερθώ σε αυτά που ακολουθούν:

Κ. Ροδίτη.   Γεννήθηκες το 1974, η χρονολογία, που μου θυμίζει ανεξίτηλες και ζοφερές καταστάσεις. Τότε  εγώ έφτασα στην Κύπρο για να την υπερασπιστώ, αλλά βρέθηκα απέναντι από την μεγαλύτερη προδοσία του Ελληνισμού όλων των εποχών. Σχετικό δημοσίευμα θα το δεις στο χρονολόγιο μου, ("Ανείπωτη... η Καταστροφή της Κύπρου το 1974") , που δημοσιεύθηκε στις 22-7-2015.

    Δυστυχώς το από πολλού, σχέδιο των ανθελλήνων-μισελλήνων, ήδη τώρα γίνεται πράξη, η αλλοίωση της ομοιογένειας του Ελληνικού Έθνους. Αυτό δηλαδή που έλεγε και ο Κίσιγκερ...   Αυτόν τον ατίθασο λαό, να  τους κτυπήσουμε εκεί που πρέπει, να τους αλλοιώσουμε την ομοιογένειά τους... Ήδη με μοχλό την Τουρκία το σχέδιο έχει μπει σε εφαρμογή. Να δούμε πότε θα το αντιληφθούν οι ακραιφνείς... Έλληνες πολιτικοί μας.

Φυσικά το όλο σημερινό γίγνεσθαι, δεν αφορά τους Σύριους πρόσφυγες , που είναι τα θύματα της κρατούσης κατάστασης στη μέση Ανατολή. 

Στις 29-10-2015 έγραφα στο χρονολόγιο μου και γι'αυτούς τους δυστυχείς συνανθρώπους μας.  (Το Οικονομικό-Ενεργειακό-Γεωπολιτικό...και οι Παράπλευρες Απώλειες).

    Είσαι νέος... Να έχεις ως κορωνίδα την ακεραιότητα της Ελλάδας μας, που ήδη υπονομεύεται ασύστολα, όπως επίσης να αντισταθείς σε κάθε νεόφερτο, που αλλοιώνει την ιστορία, τον πολιτισμό και την ομοιογένειά μας. Συμβουλή από ένα απόμαχο, που αργά ή γρήγορα , λόγω ηλικίας, θα ταξιδεύσει το μεγάλο ταξείδι της αιωνιότητας...


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


05 Φεβρουαρίου 2016, 11:54
Ειρωνεία...


H EE ενέκρινε τα 3 δισ προς την Τουρκία για το προσφυγικό.
Τα 28 κράτη μέλη ενέκριναν τη συμφωνία χρηματοδότησης της Τουρκίας με 3 δισ ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Στόχος είναι να διατεθούν τα κονδύλια αυτά για κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων, ήτοι τροφή, υπηρεσίες  κ.λ.π...

Το διάγραμμα με τα χρήματα που θα δώσει το κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ. 

Τι ειρωνεία...  να είμαστε υποχρεωμένοι να χρηματοδοτήσουμε την Τουρκία με 25,1 εκατομμύρια ευρώ , για να μας στέλνει ¨πτώματα" , ζωντανών... και πνιγμένων , ταλαίπωρων συνανθρώπων μας.  Αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι, αψηφούν   τον ελλοχεύοντα πνιγμό και επιδιώκουν να απομακρυνθούν, από την λαίλαπα του πολέμου, στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο, σε επιπλέοντα  θαλάσσια"φέρετρα".
Ιδού....  το μεγαλείο του λεγόμενου  δυτικού πολιτισμού , που για να είμαστε ειλικρινείς,  πρέπει να παραδεχθούμε, ότι η "δύση" τροφοδότησε αρχικά, αυτόν τον αιμοσταγή πόλεμο , προκειμένου να εξασφαλιστούν  τα οικονομικά και γεωπολιτικά  συμφέροντα αυτών,  που διαφεντεύουν την ανθρωπότητα... 

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


03 Φεβρουαρίου 2016, 00:05
Πράγματι... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....


Παραθέτω αυτούσια , την ανάρτηση στις (30.01.2016) του blog "Oλα gossip" στο διαδίκτυο,  και ακολούθως τα σχόλια από τις ΑΠΟΨΕΙΣ για τα αναγραφόμενα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ!!!ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!!!!


Άρθρο 1: Πολυπολιτισμική Παιδεία σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, από 11.9.2016.

Άρθρο 2: Κατάργηση Θρησκευτικών Εορτών και Εθνικών σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από 11.9.2017.

Άρθρο 3: Κατάργηση Εκκλησιασμού μαθητών, από 11.11.2016.

Άρθρο 4: Υποχρεωτική επίσκεψη σε Συναγωγή και Ισλαμικό Τέμενος από Εκπαιδευτική Βαθμίδα του Δημοτικού και σταδιακώς σε εκπαιδευτικές βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου, από 11.11.2016.

Άρθρο 5: Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Βαθμίδα του Δημοτικού του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως από 11.9.2016 και παροχή δωρεάν προφυλακτικών σε όλους τους μαθητές από εκπαιδευτική βαθμίδα του Δημοτικού, από 11.10.2016.

Άρθρο 6: Κατάργηση μαθήματος Ελληνικής Ιστορίας, κατάργηση για την Ελληνική Επανάσταση, εισαγωγή μαθήματος Ευρωπαϊκής Αναγεννήσεως με κυρίαρχο ζήτημα την Γαλλική και Ιταλική Επανάσταση του Γαριβάλδη του 1843. Εφαρμογή Μεταρρυθμίσεως από 11.12.2018.

Άρθρο 7: Πρακτική εφαρμογή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 11.12.2017.

Άρθρο 8: Κατάργηση Εθνικών Εορτών και Παρελάσεων, από 16.10.2016.

Άρθρο 9: Εισαγωγή εορτών για το περιβάλλον σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 17.10.2016.

Άρθρο 10: Κατάργηση Θεολογικών Σχολών σε Πανεπιστήμιο από 16.10.2016. Μετατροπή σε Θρησκειολογικές Σχολές του Τμήματος των Φιλοσοφικών Σχολών. Κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, από 11.9.2016, και εισαγωγή μαθήματος Θρησκειολογίας από 12.9.2016.

Άρθρο 11: Κατάργηση πολλών Καθηγητών σε εκπαιδευτικές Βαθμίδες και εισαγωγή Διαδικτύου, από 1.1.2017.

Άρθρο 12:

12 Α: Εισαγωγή εικόνων-slides στο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως, από 19.9.2016.

12 Β: Εισαγωγή Ηλεκτρονικής ταυτοποιήσεως των μαθητών, από 20.9.2017.

12 Γ: Εισαγωγή Ηλεκτρονικής Μπάρας ασφαλείας σε όλα τα Σχολικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και εισαγωγή μαθητών-σπουδαστών-καθηγητών στα Σχολικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με Κάρτα Ασφαλείας.

12 Δ: Εκδρομές Σχολείων Εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε μέρη σεξουαλικής απελευθερώσεως, από 17.9.2017.

12 Ε: Απελευθέρωση σεξουαλική των μαθητών, από 16.9.2016Σχόλια  από το blog  ΑΠΟΨΕΙΣ 


Εάν αληθεύουν αυτά που δημοσιοποίησε το "blog gossip" , τότε δεν μένει τίποτε όρθιο σε αυτόν τον "δύσμοιρο" τόπο που λέγεται Ελλάδα.

 • Εδώ και χρόνια χρέωσαν οι "λεβέντες" πολιτικοί μας την χώρα με το υπέρογκο και παράλογο εξωτερικό χρέος, για το οποίο σήμερα λέγετε , ότι δεν είναι βιώσιμο.
 • Κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και την όλη καταστροφή, την εναπόθεσαν,  στην πλάτη του Έλληνα πολίτη.
 • Εάν βάλλουν χέρι , όπως γράφει το blog, και στα θέματα Εθνικής διαπαιδαγώγησης των Ελληνόπουλων , με την κατάργηση της ιστορίας και της Ελληνικής Επανάστασης, όπως επίσης των Εθνικών εορτών και άλλα σχετικά... θα συντελεστεί η πλήρης καταστροφή της χώρας...

Επαναλαμβάνω... εάν αληθεύουν, αυτά που αναφέρει το blog ότι περιέχονται στο 3ο μνημόνιο , και εάν πάρουν τελική μορφή  σε νομοσχέδιο,  που να ψηφιστεί από την  βουλή, τότε ξαναλέω θα έχει συντελεστεί... η πλήρης καταστροφή της χώρας και εκείνο, που θα απομένει είναι να αλλοιωθεί και το όνομα... ΕΛΛΑΔΑ.79 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης