αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
19 Μαρτίου 2013, 13:20
Ελλάδα - Κύπρος... στους Κυνόδοντες των... Βρυκολάκων


      Αναμένεται η υπογραφή της  δανειακής σύμβασης της Κύπρου με την τρόϊκα για το εξωτερικό χρέος της .  Το πανηγύρι της αρχικής δέσμευσης , για την παραγόμενη ενέργεια , από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου  και των επερχομένων δεσμεύσεων , που εμβόλιμα θα φέρνουν εκάστοτε  στην επιφάνεια οι δανειστές για να ολοκληρώσουν το πανηγύρι , που τελικά θα εξελιχθεί  σε ένα διαρκές πάρτι δεσμεύσεων και συμφωνηθέντων. 


          Ακόμη καλά - καλά δεν  ξεκίνησε η συμφωνία , η πρώτη δέσμευση , που ακούστηκε από τα ΜΜΕ είναι ότι το φυσικό αέριο που θα παράγεται , θα ξεπληρώνει το εξωτερικό χρέος....  Α... ρε... κατακαημένη Κύπρο δεν σου φτάνουν τα βάσανα που τραβάς εδώ και 70 χρόνια , με αποκορύφωμα τον σχεδιασμό για τον διαμελισμό σου, την προσφυγιά και τα τόσα   αδικοχαμένα θύματά σου  , μπήκες   στο στόχαστρο και στους κυνόδοντες των αιμοσταγών "βρυκολάκων" δανειστών  , όπως εδώ και τρία χρόνια πίνουν το αίμα του Έλληνα πολίτη ...


          Τώρα που βρέθηκε το "Μάνα Θεού" της Κύπρου κοιτάζουν οι βρυκόλακες τοκογλύφοι να βάλλουν όντια" και να  ρουφήξουν όσον το δυνατόν περισσότερη από την παραγόμενη ενέργεια  των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. 


           Το εξωτερικό χρέος και η δανειακή σύμβαση που επιβάλλουν οι ταχυδακτυλουργοί της τοκογλυφίας , θα  το αναπαράγουν με τέτοια μαεστρία  ώστε να μην εξαλείφεται αλλά να υπάρχει διαρκής και αέναος ανάγκη ρευστού , καθόσον οι δόσεις του δανείου πάντα θα υπολείπονται των πραγματικών αναγκών και θα εκβιάζουν  κάθε τόσο για νέες δεσμεύσεις και νέα συμφωνηθέντα .  Όλα αυτά με απώτερη στόχευση την αποκλειστική δέσμευση του υποθαλάσσιου πλούτου. Όσον αφορά  το θέμα των μνημονίων ,  τεχνηέντως πάντα , θα καταφέρνουν να  περνάνε  νέες υπογραφές για συμφωνηθέντα και δεσμεύσεις .


                Εάν θέλανε να βοηθήσουν την Κύπρο να ξεπεράσει τον σκόπελο του εξωτερικού χρέους , υπήρχαν πολλοί τρόποι εκ μέρους της Ε.Ε καθόσον το ύψος του χρέους είναι απολύτως αμελητέο δηλαδή μία μικρή παρωνυχίδα , σε σχέση με τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.  Αντί αυτού όμως , εδώ και αρκετό καιρό μεθοδεύτηκε πιεστικά το χτίσιμο του μονόδρομου , ως μοναδική λύση  του θέματος , δηλαδή της συμφωνίας με την τρόϊκα και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης η οποία πλέον  θα συνδυάζει το χρέος με την εξόρυξη του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.


               Ερχόμενοι τώρα στην Ελλάδα , που ήδη οι βρυκόλακες έχουν μπήξει τους κυνόδοντες τους στο λαιμό της και ρουφάνε ασταμάτητα κάθε ικμάδα ζωής των μισθωτών , συνταξιούχωνμεσαίων και μικρομεσαίων Ελλήνων πολιτών 

Κύριοι κυβερνώντες και υπόλοιποι πολιτικοί , που σε εσάς οι Έλληνες πολίτες έχουν εμπιστευτεί  τις τύχες της χώρας , θα πρέπει να αποφευχθεί ρητά και κατηγορηματικά οιαδήποτε δέσμευση ,  που να αφορά τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας .

Τον πλούτο αυτόν θα πρέπει να τον περιφρουρήσετε  ως κόρη οφθαλμού , καθόσον όπως και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις  οι ΑΠΟΨΕΙΣ τόνισαν ιδιαίτερα ότι είναι το ακροτελεύτιο προπύργιο και η έσχατη ελπίδα , για να ξεφύγουμε από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό και τους κυνόδοντες των βρυκολάκων δανειστών


            Περαίνοντας  οι ΑΠΟΨΕΙΣ επισημαίνουν , ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός της επιδρομής των βρυκολάκων  σε Ελλάδα και Κύπρο προ της εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου , που απ' ότι καταφαίνεται αφθονούν στις οικείες θάλασσές τους Κλείνοντας ας θυμηθούμε την ρήση του Ισοκράτη...  <<... κοινή γάρ ή τύχη και το μέλλον αόρατον >> ,  η οποία προκειμένου για Ελλάδα και Κύπρο , κρύβει μια μεγάλη  αλήθεια... από την απλή ανάγνωση της...

Το δημοσίευμα αυτό αναρτήθηκε στις 28/11/2012 στις ΑΠΟΨΕΙΣ και στη διεύθυνση

 stoxastis-vaggeliscon.blogspot.com- Στείλε Σχόλιο


14 Μαρτίου 2013, 12:19
Πολλαπλασιαστής...το Λάθος;;;


   Ο διεθνής και Ελληνικός τύπος αναφέρθηκε σε μελέτη , που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ (διευθυντού του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ). Αναφέρθηκε  ότι το ΔΝΤ μαζί με την Κομισιόν (Ευρωπαίοι ηγέτες και υπουργοί οικονομικών ) και της ΕΚΤ , έκαναν το σοβαρότατο λάθος των "πολλαπλασιαστών" στους υπολογισμούς τους , με αποτέλεσμα  το υπολογισθέν 0,5 , να κινείται από 0,9 έως 1,7 δηλαδή δύο και τρεις φορές υπεράνω του 0,5 .

Αυτό το τρομακτικό λάθος του ΔΝΤ , που πιστοποίησε γραπτώς ο κ.Μπλανσάρ και εμμέσως υιοθέτησε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΔΝΤ κ.Κριστίν Λαγκάρντ , ασχέτως εάν προσπάθησε να τις ανασκευάσει μετέπειτα , έφερε την Ελλάδα στην σημερινή πνιγηρή και καταστροφική κατάσταση της ένδειας και της εξαθλίωσης και μάλιστα το χειρότερο ,  να παραμένει σε υψηλό βαθμό η αβεβαιότητα για την επίλυση της κρίσης .    

      Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Ερίκ Εγέρ οικονομολόγος στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών (OFCE) , λέγοντας χαρακτηριστικά "...ο πολλαπλασιαστής δεν είναι κάτι που πέφτει εξ' ουρανού... μεταβάλλεται ανάλογα με τις συγκυρίες συνυπολογίζοντας και άλλα στοιχεία - και όχι εφαρμόζοντας έναν πολλαπλασιαστή.."

  

     Αυτά γράφτηκαν στο τύπο Το φλέγον όμως θέμα είναι  εμείς τι κάναμε και τι κάνουμε τώρα .

Το τι κάναμε το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι Τα ξεφτέρια οι πολιτικοί μας , που χειρίστηκαν την κρίση ,  προφανώς από ασχετοσύνη ολκής , για να μην υποθεί η υποψία της "στημένης κατάστασις"  , ενέδωσαν χωρίς καμία αντίδραση και με πλήρη υποτέλεια "νενεκισμού" σε ότι μας επέβαλε η τρόϊκα . Το χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα άκρως λυπηρό είναι , ότι τα μέτρα που πάρθηκαν και έχουν εξαθλιώσει  τον απλό   Έλληνα πολίτη   ψηφίστηκαν   στη βουλή   από   τους "καρεκλάκιδες-χειροκροτητές" παλαιούς και νέους εκπροσώπους των Ελλήνων. Οι οποίοι πρόσφατα , προκειμένου  για το ίδιον όφελος , δέχθηκαν προφανώς περιχαρώς , την φορολογική αλχημεία να φορολογούνται τελικά για το 40% των συνολικών αποδοχών τους ενώ το 60% να παραμένει στο αφορολόγητο .

 

   Το τι κάνουμε τώρα;;;  Μακάρι να υποβάλλουμε την ένστασή μας  σταθερά και διεκδικητικά για την λαθεμένη αντιμετώπιση της κρίσις εκ μέρους της τρόϊκας , θα ήταν ευχής έργον . Αλλά αυτό δεν διαφαίνεται λαμβανομένης υπόψη της  μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πορείας .    

     

     Όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το λάθος "πολλαπλασιαστής"  θα ήταν πολύ φαιδρό να ειπωθεί , ότι έγινε από σύμπτωση ή αβλεψία , αυτό θα μπορούσε να λεχθεί μόνον και εφόσον  η τρόϊκα ανελάμβανε ευθαρσώς το μέγιστον των ευθυνών της και συγχρόνως προέβαινε στην αποκατάσταση της απρόβλεπτης ζημιάς που υπέστει η Ελλάδα .   

   

   Οι ΑΠΌΨΕΙΣ εκτιμούν ότι το λάθος είναι "καραμπινάτο" συνειδητό , καθόσον έχουν την βεβαιότητα  οι δανειστές , ότι θα το περάσουν  εύκολα από τους άσχετους Έλληνες , οι οποίοι και  θα ενδώσουν , μόλις τους θέσουμε τα διλήμματα της παραμονής στο Ευρώ και της μη εκταμίευσης της δόσης . Τακτική απόλυτα  επιτυχής και δοκιμασμένη επανειλημμένως τα δύο τελευταία χρόνια .

  

    Το συνειδητό αυτό λάθος , εκτιμάται , ότι αποσκοπούσε και αποσκοπεί στην , όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένδεια και στη δραματική μείωση του κόστους της προσφερόμενης εργασίας . 

Το δε επιδιωκόμενο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται τώρα και σαν "ώριμο σύκο" ο δημόσιος πλούτος της χώρας επίγειος , υπόγειος και υποθαλάσσιος , θα δεσμευθεί και θα αποτιμηθεί  στην ελαχίστη των τιμών , για να σπεύσουν τα συνεργαζόμενα μεγάλα τραστ να επενδύσουν στα σίγουρα και με πολλαπλά  κέρδη .

    

   Αυτά τα λίγα για τον"Πολλαπλασιαστή... Λάθος;;;", που απ' ότι καταφαίνεται θα περάσει στο "ντούκου", που εύστοχα θα το έλεγε ο απλός Έλληνας πολίτης , όπως  και τόσα άλλα...


stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

  


        


- Στείλε Σχόλιο


12 Μαρτίου 2013, 16:21
Αδιαφανείς Δεσμοί....Οίκοι Αξιολόγησης - Δανειστές - Δ.Ν.Τ.


      Οι " ΑΠΟΨΕΙΣ " δεν έχουν άμεση σχέση με τα καθαρώς τεκταινόμενα παγκόσμια οικονομικά και το δαιδαλώδες χρηματοοικονομικό-πιστωτικό σύστημα , όπως επίσης και με την  πιστοληπτική αξιολόγηση , αυτά δηλαδή ,  που κυρίως διέπουν και κατευθύνουν την παγκόσμιο οικονομία. Θεωρούν δε αυτό εύλογο , καθόσον ενίοτε διαπρεπείς οικονομολόγοι , κατά τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στην TV , διαφωνούν σε πολλά συναφή θέματα και σε μερικές περιπτώσεις παρουσιάζονται να έχουν  αντιδιαμετρικές θέσεις και εκτιμήσεις . Αντίθετα όμως οι      " ΑΠΟΨΕΙΣ "  έχουν άμεση σχέση  με την κοινή λογική , με την πραγματικότητα , τα αληθινά γεγονότα , όπως και με τα αποτελέσματα αυτών . 

Γενικά τα όποια αποτελέσματα από πραγματοποιούμενα γεγονότα , προσδίδουν τα ποιο αληθή και αξιόπιστα συμπεράσματα ,  εφόσον όμως οι αξιολογήσεις αυτών δεν εξυπηρετούν , ιδιοτελή και εξαρτημένα συμφέροντα ...


            Οίκοι Αξιολόγησης . 

     Είναι η Moody's με αξιολόγηση περίπου το 40% της παγκόσμιας αγοράς , επίσης με το ίδιο ποσοστό  η Standart&Poor's και η Fitch . Ιδρύθηκαν πριν 100 χρόνια περίπου στις Η.Π.Α , όπου και σήμερα έχουν την έδρα τους .  Οι οργανισμοί αυτοί αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας επηρεάζουν άμεσα θετικά ή αρνητικά   την χρηματοπιστωτική σταθερότητα των διαφόρων  Κρατών-Κυβερνήσεων... Κατά καιρούς έχουν δεχθεί αυστηρές κριτικές σχετικά με τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν.

Έχουν μεγάλες διασυνδέσεις και παρακλάδια σε όλο τον κόσμο , ως επίσημοι οίκοι , όπως επίσης και μεγάλες επιρροές στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και των πολλαπλών μέσων ενημέρωσης ,  κυρίως του έντυπου τύπου.


             Δανειστές .

          Είναι κυρίως οι μεγάλες τράπεζες , όμιλοι τραπεζών , Κράτη και ιδιώτες  που λειτουργούν αποκλειστικά για το κέρδος και ενίοτε με τοκογλυφικούς τόκους , αφού προηγουμένως υπογραφούν οι αντίστοιχες "αποικιακές" δανειακές συμβάσεις οι οποίες δένουν χειροπόδαρα τις δανειζόμενες χώρες . Κοντά     στους δανειστές υπάρχουν και τα παράσιτα , οι κερδοσκοπικές εταιρείες οι οποίες λυμαίνονται και εκμεταλλεύονται ως κοινοί τζογαδόροι  την αγωνία των χωρών , που προσπαθούν  να βγουν από την περιδίνηση του εξωτερικού χρέους και την επαπειλούμενη ένδεια.


           Δ.Ν.Τ ( Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ) ή " IMF "

           Μεγάλος και μοναδικός παγκόσμιος οργανισμός , που ιδρύθηκε μετά το πέρας του 2ου παγκόσμιου πολέμου το 1945 στις Η.Π.Α . Οι συνθήκες ήταν οι πλέον κατάλληλες γιατί τότε η δυστυχία και η ένδεια κυριαρχούσαν σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και οι φτωχές χώρες αναζητούσαν εναγωνίως βοήθεια για να επιζήσουν , αδιαφορώντας για τις δανειακές συμβάσεις και τις απορρέουσες δεσμεύσεις...

Περιεκτικά όσον το δυνατόν , θα αναφερθούν οι δραστηριότητες του ΔΝΤ.

 • Επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 • Παρακολουθεί τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών .
 • Προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί.

      Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Eurostat είναι συνεργαζόμενες με το ΔΝΤ και συνεισφέρουν σε στατιστικά δεδομένα , χωρίς να είναι μέλη . 

   

    Το ΔΝΤ  υποστηρίζει την υποτίμηση των νομισμάτων , την υψηλή φορολογία και τα προγράμματα λιτότητας . Αντίθετη τελείως είναι η άποψη της σχολής σκέψης της προσφοράς (supply-side economics) , που δηλώνει ξεκάθαρα ότι η υποτίμηση του νομίσματος...αυξάνει τον πληθωρισμό...και η υψηλή φορολογία και τα προγράμματα λιτότητας ...συντελούν στην συρρίκνωση της οικονομίας...        

        Μετά από όσα εκτέθηκαν , εμείς θα σταθούμε στην 3η δραστηριότητα σε ότι... (προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια) , όταν τους ζητηθεί... και αυτό γιατί μας ενδιαφέρει άμεσα ,  καθόσον βρισκόμαστε κάτω από την "μπότα" του ΔΝΤ και περνάμε δύσκολες και πνιγηρές μέρες...     


      Όσα γραφόμενα θα επακολουθήσουν αποτελούν συμπερασματικές καθαρές εκτιμήσεις , βασιζόμενες σε πραγματικά γεγονότα και στην ανθρώπινη λογική.

      Οι οίκοι αξιολόγησης και το ΔΝΤ κηδεμονεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , ως "προϊόν" Αμερικανικής "προέλευσης και κατασκευής".  Επόμενο είναι να συμβαδίζουν με της επιδιώξεις και την γενικότερη παγκόσμια πολιτική που εφαρμόζουν  οι ΗΠΑ . Για του λόγου το αληθές , πρόσφατα τόλμησε η  Standard & Poor's  αυτό  που δεν είχε κάνει μέχρι τώρα από το 1970 ,  να αφαιρέσει δηλαδή τα << τρία Α>>  από τις ΗΠΑ.  Χωρίς χρονοτριβές το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα με το σαφές μήνυμα....  <<μαζέψτε τα, γιατί αλλιώς σας φορτώνουμε ακόμη και την παγκόσμια κρίση... >>. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι πανικόβλητοι μέτοχοι καθαιρούν τον πρόεδρο και τον αντικαθιστούν με ένα στέλεχος της Citibank. Έκτοτε έχουμε τον χορό υποβαθμίσεων σε χώρες της Ε.Ε ,  όπως Ιταλία , Ισπανία , Πορτογαλία , Κύπρος , Αυστρία και Γαλλία (προστιθέμενες σε αυτές που έχουν ήδη προηγηθεί), όπως η Ελλάδα και άλλες . Το θέμα Γαλλίας είναι αρκετά σοβαρό μέχρι και ολέθριο για την Ευρωζώνη , αφού θέλουν να" κλονίσουν " το ένα από τα δύο βασικά της και ακρογωνιαία στηρίγματα. 

      Εκτιμάται ότι και η υποβάθμιση της Κύπρου έχει σχέση με τις αναμενόμενες διαπραγματεύσεις - συμβάσεις σχετικά με τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου που βρέθηκαν πρόσφατα.

        Ο έτερος των οίκων αξιολόγησης  Fitch λέγεται ότι έχει προαναγγείλει και αυτός την υποβάθμιση της Ιταλίας , Βελγίου , Ισπανίας και Ιρλανδίας....και το γαϊτανάκι καλά κρατεί....

     Με το έλλειμμα του προϋπολογισμού μιας χώρας άρχεται και ο εξωτερικός δανεισμός  ή εξωτερικό χρέος . Χρέη έχουν σχεδόν όλες οι χώρες από τις πλουσιότερες μέχρι τις φτωχότερες με προεξάρχουσες τις μεγάλες , που διαφεντεύουν στον πλανήτη Γη . Το ερώτημα που αυτόματα γεννάται είναι... που πάνε τα χρήματα των χρεών.....μήπως επανέρχονται και πάλι στους μεγάλους δια μέσου " σκοτεινών μονοπατιών ;..."     

        Οι τρεις  "χάριτες"  ( οίκοι αξιολόγησης - δανειστές - ΔΝΤ ) , με τα αόρατα αφεντικά τους , που θέλουν να παρουσιάζονται αδιαφανείς στις μεταξύ των διασυνδέσεις ,  τώρα αναλαμβάνουν έργο .   Επιλέγεται ο στόχος και δεν είναι άλλος από μία χώρα που ρέπει στον δανεισμό , αλλά έχει σοβαρό δημόσιο πλούτο ανεκμετάλλευτο ... Οι δανειστές λοιπόν έχουν τώρα τον πρώτο λόγο ,  δίνουν με μικρά σχετικά επιτόκια χρηματικά ποσά ολιγότερα των πραγματικών αναγκών , ώστε να μην ανατρέπονται τα ελλείμματα των  ετήσιων προϋπολογισμών . Το εύκολο χρήμα του δανεισμού σε χέρια ανικάνων και ουχί ακραιφνών  εκπροσώπων του Λαού δεν επενδύεται σωστά , ώστε να υπάρχουν κέρδη για την δημόσια οικονομία , οπότε ξανά πάμε στους δανειστές . Με αυτό τον τρόπο επαναλαμβάνεται για αρκετά χρόνια ο δανεισμός ... 

     Στα χρόνια αυτά οι οίκοι αξιολόγησης παίζουν το "βιολί" τους και  υποβιβάζουν συνεχώς την πιστοληπτική  ικανότητα της χώρας  και σε τέτοιο βαθμό ,  ώστε οι δανειστές να ζητάνε όλο και μεγαλύτερα επιτόκια , που φθάνουν να γίνουν απαγορευτικά για δανεισμό και έτσι φτάνουμε στην στάση δανεισμού. Η χώρα πνίγεται  το εξωτερικό χρέος  έχει διογκωθεί δυσανάλογα σε σχέση  με τις οικονομικές δυνατότητές της και υπό την απειλή   της "ρομφαίας"  στάσης  δανεισμού η χώρα σπρώχνεται  και εξαναγκάζεται να προστρέξει  παρακαλετή στο ΔΝΤ και μάλιστα εναγωνίως μήπως η αίτηση απορριφθεί . Κατά αυτόν τον τρόπο καταφαίνεται παγκοσμίως , ότι η χώρα οικειοθελώς εισέρχεται στο ΔΝΤ και έτσι υλοποιείται η δραστηριότητα η οποία αρχικά αναφέρθηκε ...Προσφέρει οικονομική βοήθεια ...όταν του ζητηθεί .

     Τώρα  δανειστές και ΔΝΤ συμμετέχουν πλέον στον περαιτέρω δανεισμό  και στην πλήρη άλωση της χώρας , αλλά για να συνεχιστεί  ο δανεισμός πρέπει να υπογραφεί η περιβόητη δανειακή σύμβαση η οποία δένει τώρα χειροπόδαρα την χώρα... 

     Η δανειακή σύμβαση γίνεται με βάση δικαίου της αρεσκείας τους και με απορρέουσες δεσμεύσεις οι οποίες στοχεύουν πλέον στον δημόσιο πλούτο της χώρας . Αρχίζουν πλέον οι επιλεκτικές  κοστολογήσεις του δημόσιου πλούτου.....και η χώρα οδηγείται στην πλήρη ένδεια με τα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας και την άγρια και συνεχώς επαναλαμβανόμενη φορολογία...βασικές θέσεις του ΔΝΤ. Η διαδικασία που προαναφέρθηκε , εντάξεως μιας χώρας στο ΔΝΤ , έχει ένα σαφέστατο παράδειγμα την χώρα μας, ανεξάρτητα εάν το επιδιώξαμε (όπως λέγεται και όπως καταφαίνεται) ή όχι .      

         Οι δεσμοί των τριών... από μία πρώτη ματιά φαίνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση ...  αυτό άλλωστε  επιδιώκουν οι πάτρωνες τους ,  ώστε να παρουσιάζονται στον απλό παρατηρητή  ως αδιαφανείς , σε ότι  αφορά στις  μεταξύ των  διασυνδέσεις...και αυτό για ευνόητους λόγους ... Μία  όμως ποιο προσεκτική ματιά στα πραγματικά γεγονότα και από τα αποτελέσματα αυτών, διακρίνουμε και διαπιστώνουμε με ευκρίνεια , ότι δεν είναι αδιαφανείς . αλλά πέρα ως πέρα      διαφανείς   και άρρηκτα συντονισμένοι και δεμένοι μεταξύ των με   συνδετικούς κρίκους , που είναι τα εξωτερικά χρέη των χωρών και η επιλογή του στόχου ...χώρας..  Όλα αυτά για να αποκομίσουν κέρδη... και μόνον κέρδη οι (δανειστές - ΔΝΤ) και  όποιοι ημέτεροι και παρατρεχάμενοι...δηλαδή το παγκόσμιο κύκλωμα που λυμαίνεται των πλουτοπαραγωγικών πηγών των μικρών χωρών...

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

           

         


- Στείλε Σχόλιο


08 Μαρτίου 2013, 13:53
Ξύπνημα του ΕΘΝΟΥΣ ....Προτροπές.


  1.     Το κερί της ΕΛΛΑΔΑΣ λιώνει ... απομένει ο άχρηστος σπάγκος ... Απανταχού Ταγοί του ΕΘΝΟΥΣ ομονοήσετε και να συνδράμετε ακραιφνώς ,  για την σωτηρία της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.      Ο δυναμισμός του ΕΘΝΟΥΣ πρέπει να ξυπνήσει και να θριαμβεύσει,  όπως το πραγματοποίησε σε προγενέστερους καιρούς .
 2.   Στο πεπερασμένο διάβα της μηδαμινής ζωής , μπροστά στην αιωνιότητα , από κάθε ανθρώπινη οντότητα παραμένει μόνον ...το ταξίδι της ψυχής , μετά από τον αναντίρρητο και ανίκητο ...θάνατο.       Εσείς που μύχια αισθάνεστε ΕΛΛΗΝΕΣ και που έχετε την δυνατότητα βοήθειας να σωθεί η Ελλάδα , από την επερχόμενη καταστροφή , ακολουθείστε τα αχνάρια των μεγάλων ευεργετών του ΕΘΝΟΥΣ , κάντε-το τώρα , προτού είναι πολύ αργά και έλθουν τα χείριστα... για τα αδέλφια σας...

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Μαρτίου 2013, 09:25
Απολογισμός...Χρόνων Ντροπής


              Σε μερικές εβδομάδες θα συμπληρωθούν τα τρία χρόνια από  την αποφράδα εκείνη ημέρα του Μαϊου του 2010, όπου ο τότε Πρωθυπουργός (ΓΑΠ) , από το νησί Καστελόριζο και με φόντο το λιμάνι του , "απήγγειλε" το βαρύγδουπο... διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό , για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).  Έκτοτε ξεκίνησε η περαιτέρω αβυσσαλέα οικονομική κατακρήμνιση και εκμετάλλευση της χώρας ,  από τους αδηφάγους , τοκογλύφους και  εκβιαστές δανειστές . Η επελθούσα οικονομική ανέχεια , ενσπείρει ως νέο "τσουνάμι", την ένδεια σε όλη την χώρα και μια μεγάλη μερίδα του λαού να επιζητεί το πιάτο  φαγητού για να επιζήσει...
               Τα χρόνια   που   προηγήθηκαν   του  σημαδιακού διαγγέλματος από το καστελόριζο το 2010 , οι εκάστοτε κυβερνήσεις και με αναλογούν μερίδιο ευθύνης στην εκάστοτε αντιπολίτευση , είχαν επιδοθεί σε μία διαρκή διελκυστίνδα , για το ποια θα δανειστεί τα περισσότερα χρήματα από τους τοκογλύφους της αγοράς .Τα χρήματα αυτά , δηλαδή το υπέρογκο  χρέος , που έχει καταδικάσει σήμερα τη χώρα στην φτώχεια και την εξαθλίωση  , τα φόρτωναν στις πλάτες του Έλληνα απλού πολίτη δίνοντάς του ψιχία , ενώ το μέγιστον , με ανοίκειες καταχρήσεις και ευρηματικούς τρόπους , πήγαινε στους ημέτερους στους παρατρεχάμενους και τα καρτάσια.                 Οι ημέτεροι , αυτούς που διορίζατε κ. πολιτικοί εκάστοτε ,  με τους παχυλούς και τους απίθανους μισθούς , σε θέσεις "κλειδιά"για να καλύπτουν τις "πομπές" σας. Οι παρατρεχάμενοι , για να εξασφαλίσετε την επανεκλογή σας , φυσικά όχι με το αζημίωτο , κάνατε τα στραβά μάτια σε ατασθαλίες πάσης φύσεως οικονομικής υφής όπως:
 • Φοροδιαφυγές και μαύρα χρήματα σε καταθέσεις εξωτερικού.
 • Υπερτιμολογήσεις προμηθειών και κατασκευής έργων , για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις εκείνες , ώστε να επιτευχθεί η κάλυψη του παραγόμενου "μαύρου" χρήματος . 
 • Οι χαριστικές αναθέσεις έργων  τα οποία ξεκινούσαν με κάποιους προϋπολογισμούς για να καταλήξουν τελικά,  το δημόσιο να πληρώσει το πολλαπλάσιο αυτών.
Τα "καρντάρσια" άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός σας , που ανελάμβαναν την φυγάδευση , του πλεονάζοντος χρήματος , από της κάθε είδους λαμογιές και εν πολλοίς μαύρο , για την εξασφάλισή του σε τράπεζες εξωτερικού , υπεράκτιες εταιρείες (ofshore) και σε νησιώτικους παραδείσους...              Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η  χαριστική και προστατευτική νομοθεσία , που ψηφίζατε κατά καιρούς για ίδιον όφελος και των παρατρεχάμενων με κορωνίδα τον επαίσχυντο νόμο "Περί Ευθύνης Υπουργών ".
             Οι ατασθαλείες αυτές ηθελημένες ή όχι έρχονται να δέσουν αγκαλιαστά με τα τρία χρόνια της ντροπής , στα οποία εφαρμόσατε  μαζί με την τρόϊκα , που μας την καθίσατε στο σβέρκο μας , το μεγαλειώδες τρίπτυχο της παταγώδους αποτυχίας σας (Κόψτε-διώξτε-πουλήστε).              Το τρίπτυχο αυτό θα μπορούσε να το εφαρμόσει ο οιοσδήποτε άσχετος με την οικονομική επιστήμη δηλαδή:
 • Κόψιμο των μισθών και των συντάξεων μέχρις ευτελισμού των.
 • Διώχνοντας και απολύοντας εργαζόμενους και υπαλλήλους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με τα γελοία λογοπαίγνια της Εφεδρείας της Διαθεσιμότητας και της Κανονικότητας γιατί ντρέπεστε να πείτε την λέξη απόλυση.
 •  Καταφεύγετε προφανώς , στο να μας παρουσιάζετε νέους ευρηματικούς λεκτικούς όρους , που σε αυτά τα πολιτικά τερτίπια είστε "μανούλες".
 • ΝΑΙ πουλήστε αυτό που λέτε αποκρατικοποιήσεις. ΕΠΡΕΠΕ όμως να το είχατε κάνει προ πολλού , ώστε να μην υποτιμηθεί η πραγματική αξία των και πάντα μέσα στα αυστηρά πλαίσια , ότι αυτές πραγματοποιούνται προς όφελος των Ελλήνων πολιτών , που είναι οι ιδιοκτήτες όλου του δημόσιου πλούτου επίγειου , υπόγειου και υποθαλάσσιου. Αντί αυτού έρχεστε σήμερα να πουλήσετε κάτω από την ασφυκτική πίεση του υπέρογκου εξωτερικού χρέους , της μεγίστης οικονομικής ανέχειας της χώρας και της επίμονης και εκβιαστικής θέσεως των δανειστών... εδώ και τώρα πουλήστε... απειλώντας μάλιστα ασύστολα , αφού μας έχουν δέσει χειροπόδαρα , για την μη   εκταμίευση της εκάστοτε  δανειακής δόσης.
             Από την άλλη πλευρά οι κατά τα άλλα κύριοι του βορά της Ευρωζώνης , τα τρία αυτά χρόνια του "γολγοθά"    των Ελλήνων απλών πολιτών , κοίταξαν και κοιτάζουν με περίσσεια εφευρετικότητα να              οικειοποιηθούν τα πρόσκαιρα οφέλη , που προσέφερε η επαπειλούμενη χρεωκοπία της Ελλάδας  τσαλαπατώντας κατάφωρα τις βασικές ιδρυτικές αρχές της Ε.Ε της ισότητας και της αλληλεγγύης .                                                                                          Η αγορά είχε αποκλείσει τον δανεισμό της Ελλάδας και εάν υπήρχε κάπου , ήταν άκρως απαγορευτικός γιατί ζητούσαν υπέρογκα επιτόκια . Τότε οι σημερινοί δανειστές μας , που δανειζόντουσταν , οι περισσότεροι , με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια , μας δάνειζαν με 4,5%. Εάν αυτό δεν είναι καραμπινάτη τοκογλυφία , τότε η λέξη τοκογλύφος πρέπει να διαγραφεί από όλα τα λεξικά . Δεν φτάνει μονό αυτό αλλά βάζανε και τα πειθήνια φερέφωνα τους να μας προτρέπουν σαρκαστικά ...πουλήστε τα νησιά σας και την ακρόπολη για να ξεχρεώσετε . Σε αυτή την αποτρόπαια και ταπεινωτική κατάσταση μας φέρατε κύριοι πολιτικοί μας και άντε τώρα να ξεμπλέξουμε...
         Το οσονούπω τέλος , της τριετίας της ντροπής , βρίσκει την Ελλάδα υπό πλήρη ύφεση και οικονομική κατοχή , έμμεσα δε , να απειλείται η Εθνική κυριαρχία της . Το πετσοκόψημο των μισθών και συντάξεων πραγματοποιείται αδιάντροπα και ασύστολα συνεχώς και χωρίς τελειωμό , λες και βάλατε στόχο να αποστείλετε την τρίτη ηλικία μία ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο . Το χρέος να καλπάζει σαν αφηνιασμένο άλογο . Το που θα σταματήσει άγνωστο... Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά σε απίστευτα και πρωτόγνωρα ύψη , ώστε η Ελλάδα να δρέπει δάφνες πρωτιάς στην Ευρώπη . Οι απολύσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα , όλο και αυξάνονται μέρα με την ημέρα και  αγγίζουν αριθμούς τελείως απρόβλεπτους και πέραν πάσης λογικής .  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις , θύματα και αυτές της ύφεσης, σφραγίζονται η μία μετά την άλλη με ρυθμό ανεξέλενκτο . Η αβεβαιότητα για την τιθάσευση της ανεπανάληπτης και απερίγραπτης οικονομικής κρίσης , ελοχεύει καθημερινά και στέκεται σαν "βραχνάς" στα στήθη όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των απλών ανθρώπων , που τίθεται σε κίνδυνο και αυτή ακόμη η ύπαρξής τους . 
                Σε αυτή την ζοφερή κατάσταση μας έφερε η άφρονα  πολιτική , που εφαρμόσατε κύριοι πολιτικοί   εδώ και πολλά χρόνια . Εκείνο που απέμεινε είναι να ευχηθούμε να εμφανισθεί ο "από μηχανής Θεός" για να δώσει την ποθούμενη λύση , όπως στην αρχαία τραγωδία...   stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

- Στείλε Σχόλιο


06 Μαρτίου 2013, 13:46
ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ


                           Η    Δ Η Λ Ω Σ Η.      Εκ προοιμίου δηλώνεται ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ ουδεμία σχέση έχουν και εξάρτηση από  κόμματα και γενικότερα από πολιτικές παρατάξεις και πολιτικούς ...  Θα αναφέρονται , καταγράφονται και θα καταχωρούνται ΑΠΟΨΕΙΣ , εκτιμήσεις και συμπεράσματα για διάφορα θέματα της καθημερινότητας ( κυρίως κοινωνικοπολιτικά ) , που λαμβάνουν χώρα  εντός της Ελλάδος και ενίοτε εκτός αυτής.                    

    Η αντικειμενικότητα θα είναι το κύριο και βασικό γνώρισμα   των αναφερομένων στις  ΑΠΟΨΕΙΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ) και σε περίπτωση λανθασμένης εκτίμησης ή τοποθέτησης κάποιου θέματος , με ευθύτητα και ειλικρίνεια θα αποκαθίσταται το ορθόν , σε αμέσως επόμενη δημοσίευση.

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

 


- Στείλε Σχόλιο


05 Μαρτίου 2013, 21:56
Η "Φραγκολεβαντίνικη" Γραφή (Greeklish)...Υπονομεύει την Γλώσσα και την Γραφή μας...


   Μία σχετικά παλαιά ιστορία της "Φραγκολεβαντίνικης" γραφής  Greeklish . Σήμερα όμως με την εξάπλωση του διαδικτύου πήρε μεγάλη έξαρση , κυρίως στα σχόλια των διαφόρων blogs , του facebook και του twitter . Το θέμα αυτό παίρνει διαστάσεις του "ώριμου φρούτου" , μέσα στο ευρύτερο μπάχαλο , που η σημερινή καθημερινότητα μας προσφέρει . Ποιος δηλαδή να ασχοληθεί με αυτή τη γραφή , όταν τα πάντα γύρω μας γκρεμίζονται και η ένδεια έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες ...

      Η γραφή  Greeklish προκειμένου για Έλληνες μπορούμε να τους κατατάξουμε στις δύο ακόλουθες περιπτώσεις:

                 α.  Εκείνους , που άθελα και και χωρίς υστερόβουλες σκέψεις , αλλά για λόγους πρωτοτυπίας και εντυπωσιασμού κυρίως , γράφουν αυτή τη γραφή και είναι επί το πλείστον άτομα νεαρής ηλικίας . Εδώ θα τονίσουμε και τις περιπτώσεις των πάμπολλων αλλοδαπών , που βρίσκονται στην χώρα μας και οι οποίοι δεν γνωρίζουν την Ελληνική γραφή  και ίσως υπάρχει κάποια δικαιολογία...

                 β.  Εκείνους , που ηθελημένα από ότι καταφαίνεται και με απώτερο και δόλιο σκοπό , απεργάζονται  την διάσπαση του Ελληνισμού κλονίζοντας και χαλκεύοντας την γλώσσα και την γραφή του. 

Η γραφή αυτή μου δίνει το απεριόριστο δικαίωμα για αυτούς που την χρησιμοποιούν , να τους χαρακτηρίσω ως υπονομευτές νενέκους , εφιάλτες και πεμπτοφαλαγγίτες της Ελληνικής γραφής ,  εμμέσως δε , της γλώσσας και ευρύτερα του Ελληνισμού  Τελικά αυτοχαρακτηρίζονται  Ανθέλληνες , καθόσον υπηρετούν σκοτεινές δυνάμεις που απεργάζονται και αποβλέπουν στον κλονισμό και την διάσπαση της ομοιογένειας του Ελληνισμού .


   Η βεβήλωση της ωραιότερης γλώσσας και γραφής δεν είναι τυχαίο γεγονός , αλλά είναι μία από τις πολλές οργανωμένες  επιθέσεις   κατά του γένους των  Ελλήνων στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης . 

Πράγματι εάν δούμε ιστορικά και διαχρονικά το όλο θέμα θα διαπιστώσουμε ότι εκτός ελαχίστων "φιλελλήνων" , που υπήρξαν και υπάρχουν και σήμερα , όλοι οι άλλοι συμπεριλαμβανομένων και των αδιάφορων , διακατέχονται και αισθάνονται μειονεκτικά έναντι του Ελληνισμού γιατί δεν μπορούν να "χωνέψουν" πως αυτό το μικρό Έθνος σήμερα , έχει την ιστορική πρωτιά στην  θεμελίωση σχεδόν όλων των θεμάτων , που άπτονται της σύγχρονης παγκόσμιας καθημερινότητας , όπως επίσης της γλώσσας και της γραφής .

Όλες οι "λατινίζουσες" γλώσσες και γραφές ,  χρησιμοποιούν  και στηρίζονται σε χιλιάδες όρους και ονομασίες Ελληνικής προέλευσης , γιατί δεν είχαν ούτε έχουν την δυνατότητα , την ευελιξία , την ζωντάνια και την εξελικτικότητα της  Ελληνικής γλώσσας . 

Παρουσιάζεται λοιπόν το οξύμωρο να θέλουν να οικειοποιηθούν και να καρπωθούν τα ζηλευτά επιτεύγματα του Ελληνισμού , όπως επίσης να επιτύχουν  την αλλοίωση της γραφής με την διάδοση της γραφής Greeklish

Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα οικειοποίησης αναφέρεται ένα ελάχιστο ...αλλά παμμέγιστο θέμα της καραμπινάτης κλοπής και κατοχής ...  ελγίνεια μάρμαρα...


        Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερη όξυνση στους νέους , η Πολιτεία δια του υπουργείου παιδείας πρέπει πάντοτε να ευρίσκεται σε διαρκές ενδιαφέρον και ετοιμότητα κυρίως  στα σχολεία 

 Το όλο δε βάρος του θέματος , της ενημέρωσης των μαθητών πέφτει  εξ' ολοκλήρου στους δασκάλους και καθηγητές , οι οποίοι έχουν την γνώση και την ευχέρεια , ανά πάσα στιγμή να εξάρουν την γραφή μας και συγχρόνως να στηλιτεύουν κάθε προσπάθεια (προφανώς μη ηθελημένη) των παιδιών , που πέφτουν στην παγίδα της μείωσης και ευτελισμού της Ελληνικής γραφής από τους πεμπτοφαλαγγίτες της "φραγκολεβαντίνικης" γραφής Greeklish .


         Τέλος το σύνθημα που πρέπει να ενστερνιστούμε  άπαντες οι Έλληνες είναι , παντού και πάντοτε ...ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...και όχι  "φραγκολεβαντίνικα".


stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com


       


15 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης