αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
25 Μαρτίου 2016, 14:36
ΕΠΕΤΕΙΟΙ του ΕΘΝΟΥΣ


Πριν έξι χρόνια οι ΑΠΌΨΕΙΣ δημοσίευσαν το παρακάτω κείμενο, στην ανάρτηση ....ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ.... και το οποίο αναδημοσιεύουν για την διαχρονική επικαιρότητα που παρουσιάζει..

Οι Εθνικές Επέτειοι είναι υπεράνω όλων γενικώς των εκδηλώσεων των πολιτών . Δεν πρέπει , επ'ουδενί λόγω , να συσχετίζονται ή να γίνονται κομματικής εκμετάλλευσης και τελικά να αμαυρώνονται , έστω και εάν υφίστανται απόλυτα δικαιολογημένες θέσεις ή εκδηλώσεις.

Κάθε μορφή εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε,

είναι καθαρή "τυμβωρυχία" στην μνήμη αυτών που θυσίασαν την υπόστασή τους για το μεγαλείο του Ελληνισμού .

Ας αφήσουμε λοιπόν , να κυριαρχήσουν αυτές τις ημέρες στην μνήμη μας , όλοι οι επώνυμοι και οι αφανείς ήρωες που δόξασαν την Ελλάδα. Είναι το ελάχιστο και συγχρόνως η απαρέγκλιτη υποχρέωση , όλων όσων αισθάνονται και είναι Έλληνες .4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


21 Μαρτίου 2016, 19:44
Βιογραφίες.


"Χωρίς σχόλια..."

Όπως μου το έστειλαν με... Email...

Σύντομο Βιογραφικό Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου:

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στὸ Harvard (Master of Arts) και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ).

Έχει διδακτορικές σπουδές στο κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).

Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής.

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:

Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου

Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος λέει, δεν επιτρέπει την επίσκεψη του πρώτου σε σχολείο, όπου καλέστηκε από μαθητές. Λογικό το βλέπω, για ποιο θέμα να πρωτομιλήσει ο πρώτος και τί να καταλάβει για να λογοκρίνει ο δεύτερος...

Θέσεις, εκτιμήσεις και σχόλια για τον όποιον αναγνώστη.


34 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


17 Μαρτίου 2016, 15:37
Καθημερινότητα... Διαδίκτυο - TV.


Οι"οικονομισάριοι" ένθεν και ένθεν "διαδίκτυο" και blogs, προκειμένου να μας πλασάρουν τις διαφημίσεις για την εύκολη "κονόμα" τους, αναρτούν  βαρύγδουπους τίτλους, οι οποίοι ουδεμία  έχουν  σχέση, με το ακολουθούν κείμενο της ανάρτησης.  Δηλαδή... μας πουλάνε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".  Το δε χείριστο είναι εκεί, που θέλεις να διαβάσεις κάποιο κείμενο, πετάγεται, ή (κατ' άλλους ποιο κομψά), "αναδύεται" η διαφήμιση και  καλύπτει ένα μέρος του κειμένου, ώστε... ετσιθελικά...  να πάρεις το μήνυμα της διαφήμισης...

Αλλά και αυτή η TV τι σου λέει (πρωί- μεσημέρι-βράδυ) τζόγος... τζόγος... τζόγος , εξαπατούν τους αφελείς, για το εύκολο, σίγουρο και επαίσχυντο  κέρδος. Το όλο θέμα του τζόγου, μέρα με την ημέρα, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις...  Είναι καιρός να επέμβει δια του εισαγγελέα η δικαιοσύνη.


Φυσικά και το υπόλοιπο πρόγραμμα των TV είναι για τα "μπάζα", τα κουτσομπολιά και τα μαγειρέματα κυριαρχούν καθημερινά. Ελάχιστες εκπομπές μπορεί να είναι άξιες παρακολούθησης.

Οι δε ειδήσεις παραλείπουν πολλά... από αυτά που έπρεπε να μας παρουσιάσουν. Αρκούνται να μας αραδιάζουν αυτά, που συμφωνούν με τις πολιτικές θέσεις των  πατρόνων των TV.6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


10 Μαρτίου 2016, 15:11
ΛΑΘΗ...


Τα γενόμενα και διαδραματιζόμενα, εδώ και χρόνια, που χαρακτηρίστηκαν ως λάθη των εκάστοτε πολιτικών, τα βλέπει ο αδέκαστος Έλλην πολίτης, χωρίς κομματικές ή ευρύτερα πολιτικές σκοπιμότητες και αναλογίζεται διαχρονικά...

Τι ακούσαμε και τι ακούμε κατά κόρον για τα λάθη αυτά...

 • ΛΑΘΟΣ.    Ο υπέρμετρος ναι άφρων δανεισμός, όλα αυτά τα χρόνια, από την μεταπολίτευση και μετά.
 • ΛΑΘΟΣ.  Η διανομή του δανεισμού. Σπαταλήθηκε το μέγιστον, προς ημέτερους και παρατρεχάμενους πολιτικών... φυσικά... όχι με το αζημίωτο.
 • ΛΑΘΟΣ.   Οι "ρεμούλες " και οι οικειοποιήσεις  από αυτούς , που χειρίστηκαν (όχι όλους) το δημόσιο χρήμα.
 • ΛΑΘΟΣ.   Του ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο, που οδήγησε στην Οικονομική Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) την χώρα.
 • ΛΑΘΟΣ. της ΝΔ για το μεγάλωμα του χρέους.
 • ΛΑΘΟΣ.  Του ΠΑΣΟΚ. ότι λεφτά υπάρχουν, προκειμένου να ανέλθει και πάλι στην εξουσία.
 • ΛΑΘΟΣ.  Του ΠΑΣΟΚ για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
 • ΛΑΘΟΣ . Η υπογραφή του πρώτου μνημονίου.
 • ΛΑΘΟΣ.  Από την προκύψασα "εταιρική" διακυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ) με πρωθυπουργό δοτό , για το "περιβόητο" PSI.
 • ΛΑΘΟΣ. από την επόμενη "εταιρική" κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η υπογραφή του δεύτερου μνημονίου.
 • ΛΑΘΟΣ. Από τους νυν κυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ), η υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
 • ΛΑΘΟΣ. Της Ε.Ε για τον όλον χειρισμό , του εξωτερικού χρέους της χώρας μας. Κοίταξαν πρωτίστως να οικειοποιηθούν και να εισπράξουν κέρδη τοκογλυφικά, από μία χώρα, που παράπαιε οικονομικά.
 • ΛΑΘΟΣ.  Από το ΔΝΤ οι (συντελεστές...), που ανερυθρίαστα παραδέχθηκε.

Δηλαδή, εν ολίγοις... λάθη επί λαθών... εδώ και 42 χρόνια.

Το οξύμωρο όμως της όλης κατάστασης είναι, ότι όλα αυτά τα λάθη συσσωρεύτηκαν αριθμητικά, στην πλάτη του Έλληνα πολίτη και αυτοί που τα διέπραξαν... "λάδι στο ποτήρι με νερό".

Βέβαια κοίταξαν να καλυφθούν, ψηφίζοντας τον αποτρόπαιο Νόμο "περί ευθύνης Υπουργών", ώστε να εξασφαλίσουν την δική τους πλάτη... Τα όσα βαρύγδουπα και βερμπαλιστικά ακούστηκαν για την κατάργηση αυτού του Νόμου, ήταν μέχρι τώρα για το θεαθήναι, εφόσον άπαντες, σήμερα ποιούν την νήσσαν...(κοινώς πάπια).


Αυτό είναι το "μεγαλείο" σου ταλαίπωρη Ελλάδα... Άντε και να δούμε,  πότε θα μειδιάσουν τα χείλη των Ελλήνων πολιτών...


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


04 Μαρτίου 2016, 15:34
Το "Οικοδόμημα".... Ελλάδα.


Πριν ακριβώς ένα χρόνο οι ΑΠΟΨΕΙΣ "χρονογράφησαν" παρομοιάζοντας την χώρα, ως ένα νεόδμητο οικοδόμημα, που άρχιζε να χτίζεται το 2009. Επειδή μέχρι σήμερα 2006 ουδεμία βελτίωση επήλθε , αλλά αντίθετα, ήρθαν και αναμένονται, (εύχομαι να κάνω λάθος),  να έρθουν και νέα δεινά για τον Έλληνα πολίτη. Ξανά - δημοσιεύεται το "Οικοδόμημα Ελλάδα", για να θυμηθούμε και να συγκρίνουμε τα τότε με τα σήμερα τεκταινόμενα... και υπό τα κύματα των προσφύγων που κατακλύζουν την χώρα... Το χρονογράφημα αυτό, μεταξύ σοβαρού και αστείου, καλύπτει τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει την χώρα ως ένα... νεόδμητο κτίριο.


                                                                                                  2009  -   2011         Στο νεόδμητο λοιπόν αυτό κτίριο, για την "Ελλάδα των τελευταίων χρόνων"...  Έβαλε το ΠΑΣΟΚ   τις γερές βάσεις των θεμελίων για το χτίσιμο της νέας οικονομικής κατρακύλας της Ελλάδας, υπογράφοντας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ (δανειακή σύμβαση) υποτέλειας και ξεπουλήματος της χώρας.  Μας φέρνει την τρόϊκα, η οποία εγκαθίσταται ως διαχειριστής του οικοδομήματος.   Σε αυτό αναφέρθηκε ο διαπρεπής συνταγματολόγος κ.Γ.Κασιμάτης ,  οποίος μελέτησε σε βάθος τα αναφερόμενα στο μνημόνιο  και επισήμανε τα ζωτικά και άκρως σοβαρά θέματα όπως:
 • Η δανειακή σύμβαση είναι εκτός Συντάγματος, εκτός Ευρωπαϊκού δικαίου και εκτός διεθνούς δικαίου
 • Παραχωρεί την εθνική κυριαρχία απέναντι στους δανειστές
 • << Παραιτούμεθα  από ενστάσεις (απέναντι στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ)...Για δικαιώματα ΕΘΝΙΚΗΣ  κυριαρχίας...    "αμετάκλητα και άνευ όρων "...>>
 • <<Η Σύμβαση ορίζει , υπέρ των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ , την πλήρη δέσμευση ολόκληρης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, είτε αυτή είναι ακίνητη , κινητή , σε χρήμα και κάθε είδους αξιόγραφα και δικαιώματα , ή πηγές του επίγειου  , θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου , αφού απαγορεύει την χορήγηση κάθε μορφής προτεραιότητα "σε  οποιονδήποτε άλλο  πιστωτή ή κάτοχο δημοσίου χρέους".
 • Οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μπορούν να μεταβιβάζουν τα δικαιώματά τους σε τρίτο (οργανισμό ή Χώρα >>.... 
 • Εφαρμόζεται το Αγγλικό "αποικιοακό" δίκαιο δανεισμού.                                                                                                                                                                   
                                                                                2011   -   2012       Ο επόμενος  δοτός - ανεπίσημος (όχι με ψήφο των πολιτών), παιδί της κρατούσας κατάστασης στην Ευρώπη, στέριωσε ακόμη περισσότερο τις βάσεις του κτιρίου, ρίχνοντας και άλλο μπετό με προτροπή και επίβλεψη των... εξαίρετων... μηχανικών της... τρόϊκας.  Εφάρμοσε, υπακούοντας σαν πιστός και φιλότιμος υποτακτικός στα αφεντικά του, το θεάρεστο  και μεγαλεπήβολο έργο δηλαδή το.... κούρεμα (PSI).            2012  Ο επόμενος του επομένου...  αν και Πικραμένος  γελά ευτυχής, δεν είναι και λίγο πράμα να γίνεις Πρωθυπουργός από εκεί που δεν το περιμένεις .

    2012     2014  Οι επόμενοι των επομένων...(επίσημοι αυτοί),   ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  καταβάλουν κάθε δυνατή και φιλότιμη προσπάθεια να ομορφύνουν και να εξωραϊσουν το οικοδόμημα Ελλάδα έχοντας πάντα ως μπούσουλα τις υποδείξεις και κατευθύνσεις των εξαίρετων μηχανικών, όπως προαναφέρθηκε ,  δηλαδή την τρόϊκα.  Έτσι το οικοδόμημα συμπληρώθηκε με όλες τις ανέσεις και με σύγχρονες πολυτέλειες. Τις ανέσεις αυτές τις προσφέρουν πλέον αφειδώς και κυριότατα στους μεσαίους, μικρομεσαίους και τους φτωχούς πολίτες της χώρας. Το γλέντι όμως τώρα, που άρχισε το 2009, συνεχίζεται ακάθεκτο και με αμείωτο ρυθμό και με νέα κουρέματα, (βλέπεις  έγινε της μόδας η λέξη κούρεμα) για να είναι δε πειθήνιοι στα κελεύσματα της τρόϊκας και των πατρώνων τους, προσέθεσαν και τη λέξη "γουλί" δηλαδή (κούρεμα... γουλί).  Για να αποδείξουν δε ακόμη, ότι είναι καλά παιδιά και υπάκουα προχώρησαν  και παραπέρα, δηλαδή σε άγρια και οριζόντια φορολογικά "ξυρίσματα" και για κάποιους πρόσθεσαν το "περμανάτ" και το "μιζαμπλί".  Ευτυχώς δεν πρόλαβαν να εφαρμόσουν τα άλλα σχετικά "μανικιούρ-πεντικιούρ", οπότε θα συμπλήρωναν τον όλο καλλωπισμό...  των Ελλήνων πολιτών.                 Όλα τα παραπάνω, που εφαρμόστηκαν και χειρίστηκαν ως πειραματόζωο την Ελλάδα,  οι ανείπωτες δηλαδή,  μειώσεις των μισθών και των συντάξεων χωρίς κανένα έλεος, έστω και γι' αυτούς που έπαιρναν  πενιχρές συντάξεις, η άμεση και έμμεση φορομπηχτική επιδρομή στις πλάτες των πολιτών , η αλόγιστη απόλυση από την εργασία νοικοκυραίων ανθρώπων, ο ευτελισμός των συμβάσεων εργασίας, η υποβάθμιση και κατάρρευση της κοινωνικής πρόνοιας, το οικονομικό στραγγάλισμα των μικροομολογιούχων και όλων των ταμείων, όλα αυτά, χόρευαν τον τρελό χορό της ντροπής, μέχρις εξαντλήσεως....


  Όλο αυτό λοιπόν το υπέροχο και τρελό γλέντι... που προσφέρθηκε απλόχερα στα σαλόνια του   οικοδομήματος Ελλάδα,  είχε ως άμεσο αποτέλεσμα, η ανεργία να φτάσει σε τέτοια ύψη, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα σε πρωταθλήτρια της Ευρώπης, οι αυτοκτονίες να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, η κατάφωρη απόγνωση να κυριεύει τις οικογένειες των απολυμένων, το άνθος της νέας γενιάς να οδεύει κατά κύματα στην αλλοδαπή για ανεύρεση εργασίας, μεσαίοι και μικρομεσαίοι να οδηγούνται στην φτώχεια , ενώ οι φτωχοί να καταντούν πένητες. 
Σε απίθανο αριθμό αυξάνονται τα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων. 
Τέλος για λίγα λαχανικά στέκονται υπομονετικά ώρες μπροστά σε αυτούς που τους τα μοιράζουν. Το όλο θέαμα για τους παλαιότερους θυμίζει... Γερμανική κατοχή, τότε δια της βίας των όπλων, σήμερα, σε τυραννική υποβολή οικονομικής εξαθλίωσης.    Για όλο αυτό το μεγαλείο που προσέφεραν οι παραπάνω... προηγούμενοι,  επόμενοι και παρατρεχάμενοι, τους ανήκει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ... και έτσι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, που ο Ελληνικός Λαός τους εκθρόνισε...Το σημαντικότερο δε είναι, ότι ο Λαός αψήφησε την επαίσχυντη τρομοκρατία εσωτερική - εξωτερική και των αντιστοίχων ΜΜΕ.  Εκτιμάται δε, ότι  ο μελλοντικός ιστορικός θα τους κατατάξει ιστορικά στους ποιο ενδοτικούς,ανίκανους και υποτελείς "νενέκους" κυβερνήτες.

                                                                                                      2015 και εντεύθεν... Μέσα από την συννεφιά και την καταχνιά που υπάρχει ξεπροβάλει ο νέος ανατέλλον ήλιος και μας φέρνει μία νέα κυβέρνηση, την οποία έχουν ψηφίσει πανηγυρικά και δημοκρατικά οι Έλληνες πολίτες. Μένει λοιπόν να δούμε, εάν  θα ξεκαθαρίσει ο ουρανός και εάν λειτούργησε σωστά το λεγόμενο αλάθητο της διαίσθησης του Λαού.   Καλείται τώρα η νέα κυβέρνηση να χειριστεί το οικοδόμημα έχοντας τους προβληματισμούς.  Συντήρησης του οικοδομήματος ή να δοθεί με αντιπαροχή... ή να κατεδαφιστεί για την ανέγερση νέου οικοδομήματος... ίδωμεν.    
Εκτός χρονογραφήματος οι ΑΠΟΨΕΙΣ τονίζουν, όπως και σε παλαιότερες αναρτήσεις,   ότι η χώρα εκτός των άλλων μεγάλων προβλημάτων που την ταλανίζουν, έχει να λύσει τα δύο άκρως σοβαρά και υπερμεγέθη προβλήματα. Του εξωτερικού χρέους και της αμφίδρομης μετανάστευσης, δηλαδή ο ανθός των νέων μας μεταναστεύει στην αλλοδαπή, ενώ έχουν έρθει και συνεχίζεται να έρχεται τεράστιος αριθμός μεταναστών και προσφάτως υπέρογκος αριθμός προσφύγων από Συρία, η οποία εδώ και χρόνια μαστίζετε από εμφύλιο πόλεμο... Τα δύο αυτά θέματα πρέπει να αποτελέσουν τον βασανιστικό προβληματισμό     και     πρέπει   να βρεθούν   λύσεις ..... Άμεσες - Μεσοπρόθεσμες - Μακροπρόθεσμες και μελλοντικές. 5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης