ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚ’ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
29 Απριλίου 2013, 16:48
Απολογισμός...Χρόνων Ντροπής


Επαναδημοσιεύται ο "Απολογισμός... Χρόνων Ντροπής" με το κλείσιμο των τριών χρόνων της εξαγγελίας για την  προσφυγή στο ΔΝΤ.

 Ήδη  συμπληρώθηκαν τα τρία χρόνια από εκείνη  την αποφράδα ημέρα του Απριλίου του 2010,   όπου

 ο τότε Πρωθυπουργός (ΓΑΠ) , από το νησί Καστελόριζο και με φόντο το λιμάνι του , "απήγγειλε" το βαρύγδουπο... διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό , για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Το απάνεμο  λιμάνι που εξαγγέλθηκε για την χώρα μετατράπηκε, σε 1ο μνημόνιο , μεσοπρόθεσμο , 2ο μνημόνιο , 3ομνημόνιο και ήδη οδηγούμαστε στο 4ο μνημόνιο. ’μεσο αποτέλεσμα ήταν να  ξεκινήσει η περαιτέρω   συνεχής και αβυσσαλέα οικονομική κατακρήμνιση και εκμετάλλευση της χώρας ,  από τους αδηφάγους , τοκογλύφους και  εκβιαστές δανειστές . Η επελθούσα οικονομική ανέχεια , ενσπείρει ως νέο "τσουνάμι", την ένδεια σε όλη την χώρα και μια μεγάλη μερίδα του λαού να επιζητεί το πιάτο  φαγητού για να επιζήσει...

  papandreou_dnt_studios_-_xs    Τα χρόνια   που   προηγήθηκαν   του  σημαδιακού διαγγέλματος από το καστελόριζο το 2010 , οι εκάστοτε κυβερνήσεις και με αναλογούν μερίδιο ευθύνης στην εκάστοτε αντιπολίτευση , είχαν επιδοθεί σε μία διαρκή διελκυστίνδα , για το ποια θα δανειστεί τα περισσότερα χρήματα από τους τοκογλύφους της αγοράς .Τα χρήματα αυτά , δηλαδή το υπέρογκο  χρέος , που έχει καταδικάσει σήμερα τη χώρα στην φτώχεια και την εξαθλίωση  , τα φόρτωναν στις πλάτες του Έλληνα απλού πολίτη δίνοντάς του ψιχία , ενώ το μέγιστον , με ανοίκειες καταχρήσεις και ευρηματικούς τρόπους , πήγαινε στους ημέτερους στους παρατρεχάμενους και τα καρτάσια. 

Οι ημέτεροι , αυτούς που διορίζατε κ. πολιτικοί εκάστοτε ,  με τους παχυλούς και τους απίθανους μισθούς , σε θέσεις "κλειδιά"για να καλύπτουν τις "πομπές" σας.

Οι παρατρεχάμενοι , για να εξασφαλίσετε την επανεκλογή σας , φυσικά όχι με το αζημίωτο , κάνατε τα στραβά μάτια σε ατασθαλίες πάσης φύσεως οικονομικής υφής όπως:

 • Φοροδιαφυγές και μαύρα χρήματα σε καταθέσεις εξωτερικού.
 • Υπερτιμολογήσεις προμηθειών και κατασκευής έργων , για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις εκείνες , ώστε να επιτευχθεί η κάλυψη του παραγόμενου "μαύρου" χρήματος . 
 • Οι χαριστικές αναθέσεις έργων  τα οποία ξεκινούσαν με κάποιους προϋπολογισμούς για να καταλήξουν τελικά,  το δημόσιο να πληρώσει το πολλαπλάσιο αυτών.

Τα "καρντάρσια" άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός σας , που ανελάμβαναν την φυγάδευση , του πλεονάζοντος χρήματος , από της κάθε είδους λαμογιές και εν πολλοίς μαύρο , για την εξασφάλισή του σε τράπεζες εξωτερικού , υπεράκτιες εταιρείες (ofshore) και σε νησιώτικους παραδείσους...

  Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η  χαριστική και προστατευτική νομοθεσία , που ψηφίζατε κατά καιρούς για ίδιον όφελος και των παρατρεχάμενων με κορωνίδα τον επαίσχυντο νόμο "Περί Ευθύνης Υπουργών ".


         Οι ατασθαλείες αυτές ηθελημένες ή όχι έρχονται να δέσουν αγκαλιαστά με τα τρία χρόνια της ντροπής , στα οποία εφαρμόσατε  μαζί με την τρόϊκα , που μας την καθίσατε στο σβέρκο μας , το μεγαλειώδες τρίπτυχο της παταγώδους αποτυχίας σας (Κόψτε-διώξτε-πουλήστε). 

  Το τρίπτυχο αυτό θα μπορούσε να το εφαρμόσει ο οιοσδήποτε άσχετος με την οικονομική επιστήμη δηλαδή:

  • Κόψιμο των μισθών και των συντάξεων μέχρις ευτελισμού των.
  • Διώχνοντας και απολύοντας εργαζόμενους και υπαλλήλους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με τα γελοία λογοπαίγνια της Εφεδρείας της Διαθεσιμότητας της Κανονικότητας και εσχάτως της κινητικότητας... Γιατί ντρέπεστε να πείτε την λέξη απόλυση.  Καταφεύγετε προφανώς , στο να μας παρουσιάζετε νέους ευρηματικούς λεκτικούς όρους , που σε αυτά τα πολιτικά τερτίπια είστε "μανούλες".
  • ΝΑΙ πουλήστε αυτό που λέτε αποκρατικοποιήσεις. ΕΠΡΕΠΕ όμως να το είχατε κάνει προ πολλού , ώστε να μην υποτιμηθεί η πραγματική αξία των και πάντα μέσα στα αυστηρά πλαίσια , ότι αυτές πραγματοποιούνται προς όφελος των Ελλήνων πολιτών , που είναι οι ιδιοκτήτες όλου του δημόσιου πλούτου επίγειου , υπόγειου και υποθαλάσσιου. Αντί αυτού έρχεστε σήμερα να πουλήσετε κάτω από την ασφυκτική πίεση του υπέρογκου εξωτερικού χρέους , της μεγίστης οικονομικής ανέχειας της χώρας και της επίμονης και εκβιαστικής θέσεως των δανειστών... εδώ και τώρα πουλήστε... απειλώντας μάλιστα ασύστολα , αφού μας έχουν δέσει χειροπόδαρα , για την μη   εκταμίευση της εκάστοτε  δανειακής δόσης.

               Από την άλλη πλευρά οι κατά τα άλλα κύριοι του βορρά της Ευρωζώνης και κυρίως της Γερμανίας, τα τρία αυτά χρόνια του "γολγοθά"    των Ελλήνων απλών πολιτών , κοίταξαν και κοιτάζουν με περίσσεια εφευρετικότητα να  οικειοποιηθούν τα πρόσκαιρα οφέλη , που προσέφερε η επαπειλούμενη χρεωκοπία της Ελλάδας , τσαλαπατώντας κατάφωρα τις βασικές ιδρυτικές αρχές της Ε.Ε της ισότητας και της αλληλεγγύης .                                                                            


         Η αγορά είχε αποκλείσει τον δανεισμό της Ελλάδας και εάν υπήρχε κάπου , ήταν άκρως απαγορευτικός γιατί ζητούσαν υπέρογκα επιτόκια . Τότε οι σημερινοί δανειστές μας , που δανειζόντουσαν , οι περισσότεροι , με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια , μας δάνειζαν με 3,5% - 4,5%. Εάν αυτό δεν είναι καραμπινάτη τοκογλυφία , τότε η λέξη τοκογλύφος πρέπει να διαγραφεί από όλα τα λεξικά . Δεν φτάνει μονό αυτό αλλά βάζανε και τα πειθήνια φερέφωνα τους να μας προτρέπουν σαρκαστικά ...πουλήστε τα νησιά σας και την ακρόπολη για να ξεχρεώσετε . Σε αυτή την αποτρόπαια και ταπεινωτική κατάσταση μας φέρατε κύριοι πολιτικοί  και άντε τώρα να ξεμπλέξουμε...


           Το τέλος  της τριετίας της ντροπής , βρίσκει την Ελλάδα υπό πλήρη ύφεση και οικονομική κατοχή , έμμεσα δε , να απειλείται η Εθνική κυριαρχία της .

  Το πετσοκόψημο των μισθών και συντάξεων πραγματοποιείται αδιάντροπα και ασύστολα συνεχώς και χωρίς τελειωμό , λες και βάλατε στόχο να αποστείλετε την τρίτη ηλικία μία ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο .

  Το χρέος να καλπάζει σαν αφηνιασμένο άλογο . Το που θα σταματήσει άγνωστο...

  Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά σε απίστευτα και πρωτόγνωρα ύψη , ώστε η Ελλάδα να δρέπει δάφνες πρωτιάς στην Ευρώπη .

  Οι απολύσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα , όλο και αυξάνονται μέρα με την ημέρα και  αγγίζουν αριθμούς τελείως απρόβλεπτους και πέραν πάσης λογικής . 

  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις , θύματα και αυτές της ύφεσης, σφραγίζονται η μία μετά την άλλη με ρυθμό ανεξέλεγκτο .

  Η αβεβαιότητα για την τιθάσευση της ανεπανάληπτης και απερίγραπτης οικονομικής κρίσης , ελοχεύει καθημερινά και στέκεται σαν "βραχνάς" στα στήθη όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των απλών ανθρώπων , που τίθεται σε κίνδυνο και αυτή ακόμη η ύπαρξής τους . 


         Σε αυτή την ζοφερή κατάσταση μας έφερε η άφρονα  πολιτική , που εφαρμόσατε κύριοι πολιτικοί   εδώ και πολλά χρόνια . Εκείνο που απέμεινε είναι να ευχηθούμε να εμφανισθεί ο "από μηχανής Θεός" για να δώσει την ποθούμενη λύση , όπως στην αρχαία τραγωδία... 

  Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

  stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com


  - Στείλε Σχόλιο
  21 Απριλίου 2013, 13:43
  Μετανάστης...ή...Λαθρομετανάστης ...και η Εκμετάλλευση...Ανθρώπων


        Οι ΑΠΟΨΕΙΣ  αναδημοσιεύουν και πάλι  τα αναφερόμενα συνεκτικά , σχετικά με την μετανάστευση και λαθρομετανάστευση , καθόσον το όλο θέμα αποτελεί  ένα από τα μεγάλα προβλήματα της σημερινής επικαιρότητας , όπως της βραχυπρόθεσμης και μελλοντικής σοβαρής απασχόλησης των εκάστοτε κυβερνήσεων... Ήδη τα γεγονότα βίας και αναταραχής , μέρα με την ημέρα , παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις και αγγίζουν ανεξέλεκτα την καθημερινότητα .                                                      

         Σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα μετανάστης λέγεται εκείνος τον οποίο υποδέχεται μία χώρα από μία άλλη , για να παραμείνει σε αυτήν , υπό ορισμένες προϋποθέσεις ,  που έχει θεσπίσει η χώρα υποδοχής . Οι όροι κυρίως είναι , πιστοποιητικά ταυτότητας , χρόνος διαμονής , εργασία και ότι άλλο έχει προβλεφθεί και οπωσδήποτε έχει αποδεχθεί ο μετανάστης . Φυσικά οι ΑΠΟΨΕΙΣ αναφέρονται σε χώρες οργανωμένες και  ξέφραγα-αμπέλια" ...όπως λέει η λαϊκή ρύση .

      Λαθρομετανάστης με λίγα λόγια είναι εκείνος , που πηγαίνει κρυφίως σε μια χώρα και παραμένει σε αυτήν  κρυμμένος  και άγνωστος για τις αρχές .    

        Ομιλούμε λοιπόν για ανθρώπινη οντότητα  και στις δύο περιπτώσεις , ο χειρισμός αυτών , πρέπει να είναι μεστός από "ανθρωπιά" .


       Ερχόμαστε στο θέμα Ελλάδα . Όπου γυρίσεις και όπου σταθείς θα δεις... θα ακούσεις ... για μετανάστες...ή....λαθρομετανάστες...

  Αναφέρονται , όσα κράτη μου έρχονται στον νου  αυτή την στιγμή που έχουν άμεση σχέση με το θέμα .

  Αλβανία , Πολωνία , Ρουμανία , Σερβία , Γεωργία , Ουκρανία , Βουλγαρία , Αίγυπτος , Μαρόκο , Νιγηρία , Λιβύη , Κονγκό , Ουγκάντα , Λίβανος , Παλαιστίνη , Κίνα , Ταϊλάνδη , Ιράν , Ιράκ , (Κούρδοι) , Πακιστάν , Φιλιππίνες , Αφγανιστάν , Ινδοί και άλλοι... από τα οποία προέρχονται οι μετανάστες ή λαθρομετανάστες , που ενδημούν "εν Ελλάδι".

          Από όλες αυτές τις χώρες έχουμε ανθρώπινες υπάρξεις , που αναζήτησαν ένα καλλίτερο αύριο και έχουν εισρεύσει στην χώρα μας ανεξέλεγχτα  για πολλά χρόνια . Το  αποτέλεσμα που παρουσιάζεται σήμερα , είναι εξόχως και άκρως σοβαρό πρόβλημα , που αφορά στην δυσαναλογία η οποία προκύπτει σχετικά με τον πληθυσμό της χώρας μας και τον υπέρμετρα μεγάλο πληθυσμό λαθρομεταναστών  , με άμεσο απότοκο ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα    που αφορά την βιωσιμότητα αυτών των ανθρώπων λαμβανομένου υπόψη και της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας

       Παντού όπου και αν αγγίξεις κάποιο εξέχον θέμα , τις περισσότερες φορές  θα διαπιστώσεις ότι τα "παλικάρια" μας οι εκάστοτε κρατούντες πολιτικοί , τα έχουν κάνει "μπάχαλο". Θα ήταν έκπληξη λοιπόν , εάν βλέπαμε ένα ορθολογισμένο χειρισμό και σε αυτό το θέμα

         Από ότι καταφαίνεται ο άναρχος μεταναστευτικός κόσμος , που ως νέος κατακλυσμός  σκέπασε και πνίγει την Ελλάδα ,  έχει αμεσότατη σχέση σε μεγάλο ποσοστό με την μαύρη εργασία και τον ανοίκειο  χειρισμό της  πλήρους εκμετάλλευσης των  ανθρωπίνων ψυχών , για την παροχή  εργασίας ,  έναντι ευτελέστατης αμοιβής . 

         Το μεταναστευτικό όλο και μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και έπαιρνε διαστάσεις πνιγμού για την χώρα και από την άλλη οι εκπρόσωποι του λαού οι "χειροκροτητές αγρόν ηγόραζον" και ουδεμία σκέψη για το που πηγαίνουμε ....Όσοι τόλμησαν δε ,  να διατυπώσουν κάποια ανησυχία χαρακτηρίσθηκαν...  ως ρατσιστές...

      Τώρα κατόπιν εορτής κοιτάνε να μαζέψουν τα αμάζευτα , ψάχνοντας για φράκτες , συρματοπλέγματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης , μόνο , που αυτά δεν θα είναι της θύμισης... "νταχάου" και "γκουαντάναμο" . Μάζεψαν κάποιους τους βάλανε στους "φράχτες" και πάνε να περάσουν , ότι λύσανε το πρόβλημα . Εάν νομίζουν ότι έτσι θα λύσουν αυτό το άκρως σοβαρό πρόβλημα είναι βαθιά νυχτωμένοι...  Ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνώντες ,  θα ενσκήψουν με την αρμόζουσα σοβαρότητα στο πρόβλημα για την οριστική επίλυση του και να εξαφανίσουν όλα αυτά τα κακοποιά στοιχεία , που έχουν εισχωρήσει στον Ελλαδικό χώρο με το πρόσχημα του μετανάστη και έχουν μεταδώσει την ανασφάλεια και τον φόβο σε όλους τους  Έλληνες πολίτες . Παρακάτω θα αναφερθούν οι ΑΠΟΨΕΙΣ  ποιο διεξοδικά .

        Η ολιγωρία των κρατούντων για την αντιμετώπιση ,  του τόσο μεγάλου και ζωτικού προβλήματος , βοήθησε εσκεμμένα ή όχι  τα "λαμόγια" (ημέτερους , παρατρεχάμενους καρντάσια) και όχι μόνον να πλουτίσουν ασύστολα εκμεταλλευόμενοι την φτηνή εργασία , που προσέφεραν κυρίως οι λαθρομετανάστες με κορύφωση  την προ ολυμπιακών αγώνων εποχή  , όπου το χρήμα έρεε ακατάπαυστα...  Το χρήμα αυτό , προερχόμενο κατά πλειονότητα , ως μαύρο και φοροδιαφεύγον , κοίταξαν να το διασφαλίσουν σε ξένες τράπεζες Από την άλλη πλευρά η χώρα δανειζότανε  χωρίς κανένα φραγμό και  τάϊζε αδιάλειπτα το εξωτερικό χρέος και τα προαναφερόμενα "λαμόγια" .

  Το καταπληκτικό είναι ,  πως κάποια "παπαγαλάκια" μας κάνανε μάθημα κατά  το παρελθόν, ότι οι μετανάστες ή λαθρομετανάστες   συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ... Αν είναι δυνατόν η φοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία να επιφέρουν ανάπτυξη . Το μόνο σίγουρα   που επιτυγχάνεται , είναι  να γεμίζουν τις τσέπες τους τα "λαμόγια"...

      Την ευκαιρία της ασυδοσίας του όλου θέματος εκμεταλλεύτηκαν κατά τον καλλίτερο τρόπο όλα τα κακοποιά στοιχεία της αλλοδαπής , τα οποία μαζεύτηκαν και οργανώθηκαν σε συμμορίες... και άντε τώρα να τους βρεις... Η αποθράσυνση αυτών των αδίστακτων και αιμοσταγών κακοποιών , έφτασε σε απίθανα επίπεδα , ώστε να πυροβολούν με μεγάλη ευκολία αθώους πολίτες και να  ληστεύουν τράπεζες , καταστηματάρχες σπίτια και ότι άλλο τους  ενδιαφέρει προκειμένου να αρπάξουν χρήματα και ότι άλλο πολύτιμο 

  Κοντά σε αυτούς τους εγκληματίες , δημιουργούνται και νέοι κακοποιοί , με οδηγό την ένδεια και την πείνα από τους ανθρώπους , που έψαξαν την "γην επαγγελίας" στην Ελλάδα...

           Τελειώνοντας το παρόν δημοσίευμα οι ΑΠΟΨΕΙΣ τονίζουν με ευθύτητα , ότι το θέμα "Μετανάστευση στην Ελλάδα" , αποβαίνει με απόλυτη ευθύνη των Διοικούντων εδώ και πολλά χρόνια , σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα , που θα ταλανίζει την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα . Αυτό μαζί  με το μέγιστο  θέμα του εξωτερικού χρέους που έχει φέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες σε ένδεια , απόγνωση και αδιέξοδο , θα αποτελέσουν το μεγάλο στοίχημα βραχυπρόθεσμα μεσοπρόθεσμα και μελλοντικά... της επιβίωσης... για την Ελλάδα.

  Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

  stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

  - Στείλε Σχόλιο
  15 Απριλίου 2013, 12:12
  Οξύμωρο .. το Φαινόμενο... και Εκβιαστικά τα Διλήμματα...


    Παρουσιάζονται καθημερινά αρκετοί διαχρονικά "βολεμένοι" στις διάφορες εκπομπές της TV και κυρίως είναι , οι  ημέτεροι και παρατρεχάμενοι των εκάστοτε κρατούντων , ( ως δακρύβρεχτες Μαγδαληνές) και κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα εκ του ασφαλούς γιατί δεν τους αγγίζει το σημερινό  οικονομικό πρόβλημα , καθότι ¨βολεμένοι".

  Εμφανίζονται λοιπόν όψιμα ...και παρουσιάζονται , ως δήθεν αρωγοί και υπέρμαχοι .. και συμπονώντας  τον απλό πολίτη , που προσπαθεί μάταια να τακτοποιήσει τα ατακτοποίητα , σφίγγοντας το ζωνάρι του εκεί που δεν πάει άλλο  και αυτόν , που ζει για την ύπαρξή του ...


      Αδιέξοδα , μονόδρομοι και εκβιαστικά διλήμματα συνεχίζονται να  εκστομίζονται καθημερινά , εδώ και τρία χρόνια και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση και ιδιαίτερα τις παραμονές της εκταμίευσης των εκάστοτε δανειακών δόσεων . Από την άλλη πλευρά οι γηγενείς  παπαγάλοι των ΜΜΕ (έντυπου , TV και διαδικτύου), ευθυγραμμιζόμενοι  ΚΑΙ με τις ορέξεις της τρόϊκας, κινδυνολογούν και αυτοί  ασύστολα και αδιάντροπα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα προσωρινά... αφεντικά τους.


    Τα "παλικάρια" μας παλαιοί και νέοι πολιτικοί (όχι όλοι) , σύρονται και φέρονται χωρίς καμία αντίρρηση και αντίσταση στον τρελό χορό της ντροπής του βουλιάγματος μέσα στο βούρκο της ένδειας και της εξαθλίωσης της χώρας. Εκεί όμως που συμφωνούν είναι , όταν τους παρουσιάζονται διατάξεις και τις υπερψηφίζουν ,  επειδή αφορούν ίδια οφέλη ,  όπως π.χ πρόσφατα, του μειωμένου φόρου επί του συνολικού  εισοδήματος τους και το θέμα των δανείων των κομμάτων από τους "ημέτερους και παρατρεχάμενους", οι οποίοι αναμένουν... την αμφίδρομο ανταπόκριση ... 

  Έγινε και αυτό το οξύμωρο , να ανέχεστε αδύναμα και με χαρακτηριστική ευκολία ,  τα ανθρωπάκια και τσιράκια της τρόϊκας , να σας ζητούν επιτακτικά το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των πειθαρχικών για την απόλυση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Τα θέματα αυτά  έπρεπε να είχατε επιλύσει εδώ και αρκετά χρόνια , αλλά πώς να το κάνετε αφού εν πολλοίς  εσείς τους είχατε  διορίσει , καθόσον "ημέτεροι και παρατρεχάμενοι". Δηλαδή εν ολίγοις ανακηρύξατε τους "δήμιους" της χώρας , σε λυτρωτές του δημόσιου χώρου των υπαλλήλων . 

       

       Μια και αναφερθήκαμε στις απολύσεις , θα πρέπει εδώ να διευκρινιστεί κατηγορηματικά , ότι σε καμία περίπτωση οι απολύσεις πρέπει να αγγίξουν και να συσχετισθούν με τους σωστούς υπαλλήλους , υπό τα προσχήματα της εφεδρείας της διαθεσημότητας και της κανονικότητας για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των δεσμεύσεων με τους δανειστές Αυτοί οι ευρηματικοί  λεκτικοί όροι προφανώς χρησιμοποιούνται παρελκυστικά και ψεδεπίγραφα για να μην αναφερθεί ευθέως η λέξη α π ό λ υ σ η Προτού λοιπόν φθάσετε  στην απεχθή απόλυση κύριοι της συγκυβέρνησης , αναλογιστείτε , ότι υπάρχουν οικογένειες και παιδιά...


     Κύριοι με τα οξύμωρα φαινόμενα και τα εκβιαστικά διλήμματα έχετε σκεφθεί , ότι εδώ και τρία χρόνια ασχολείστε κυρίως με τον δανεισμό από τους τοκογλύφους και τον χρησιμοποιείτε , για να αποπληρώσετε παλαιότερα ασύστολα και επονείδιστα δάνεια , όπως επίσης τις ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών , επιτυγχάνοντας όμως σταθερά  και την διόγκωση του εξωτερικού χρέους . Το ερώτημα εύλογο και εναγώνιο , αυτό μέχρι που θα φτάσει και πότε θα τελειώσει , καθόσον βαδίζουμε  μέρα με την ημέρα από το κακό στο χειρότερο.  

  Για την ανάπτυξη , που κάθε τόσο αναφέρεστε και κόπτεστε τι έχετε κάνει;;; απλά τίποτε... και όπως λέει ο σοφός λαός <<...μία τρύπα στο νερό...>> 


      Ας ευχηθούμε...  ότι τα οξύμωρα και τα εκβιαστικά διλήμματα θα σταματήσουν σύντομα και το πικρόγελο του απλού Έλληνα και κάθε άλλου , που ζει ζοφερά την σημερινή αποτρόπαια κατάσταση ,θα αντικατασταθεί έστω με... ψήγματα αληθινού γέλιου .

  Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

  stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

  - Στείλε Σχόλιο
  06 Απριλίου 2013, 16:53
  Σαν να το είπε χθes!!!


      Όταν η φύση έχει προικίσει με διορατικότητα κάποιους ανθρώπους , ώστε να βλέπουν τις μελλοντικές εξελίξεις των γεγονότων , βασιζόμενοι όμως πάντοτε , στην ανθρώπινη αντικειμενική λογική και κρίνοντας χωρίς υστεροβουλίες τα τεκταινόμενα ,  που προδικάζουν το μέλλον ,  έχουμε την αψεγάδιαστη   επαλήθευση ...

      Στις περιπτώσεις αυτές κατατάσσεται ο μεγάλος νομπελίστας Γεώργιος Σεφέρης . Παρατίθεται η ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής του βραβείου ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ στις 11-Δεκεμβρίου-1963

   

                               Σαν  να το είπε χθες!!!!!

                                                   *****

   

  Πριν Μιλήσεις, ’κου.

  Πριν Γράψεις, Σκέψου.

  Πριν Πληγώσεις, Νιώσε.

  Πριν Μισήσεις, Αγάπησε.

  Πριν  τα Παρατήσεις, Προσπάθησε.

  Μα Πριν Πεθάνεις, ΖΗΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

   

     “Ἀνήκω σὲ ΅ία χώρα ΅ικρή” (Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη) 

   

   

  Εδώ και μήνες η Ελλάδα είναι στο πραιτώριο.  Χλευάζεται και

  κατασυκοφαντείται. Αναίσχυντοι αργυραμοιβοί την παίζουν στα ζάρια.

  Προσβάλλουν τους ανθρώπους της, αμφισβητούν την ιστορία της και τον

  πολιτισμό της. Όποια  εφημερίδα και να ανοίξεις, μας έχουν κατατάξει

  στα  «σκουπίδια». Μας θεωρούν ένα περιττό βάρος, από το οποίο

  όλοι θέλουν να απαλλαγούν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς. 

  Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι για τα σκουπίδια!

  Δεν είμαστε  οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Χαβαλέδες ήμασταν

  για πολύ καιρό. Βάλαμε τον αυτόματο πιλότο. Ένας φτωχός λαός, που

  γνώρισε την αφθονία και παρασύρθηκε γιατί νόμισε πως θα κρατήσει για

  πάντα. Πίστεψε και στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» κάποιων

  αδίστακτων πολιτικάντηδων. Για την ακρίβεια ίσως στην Ελλάδα υπάρχουν

  λιγότεροι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες απ’ ότι σε πολλές άλλες χώρες.

  Και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Είναι μια δύσκολη ώρα, αλλά δεν

  ήρθε το τέλος.

  Όμως, ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα το 15% του πληθυσμού της δεν ζει με κουπόνια.

  Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα, κάθε ελληνόπουλο έχει δωρεάν πρόσβαση στο

  Πανεπιστήμιο.

  Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα έχουμε ένα, έστω ημιτελές, αλλά έχουμε σύστημα υγείας.

  Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα έχουμε ένα κράτος που έχει μια μεγάλη

  περιουσία. ’λλα κράτη δεν έχουν τίποτα. Αυτήν βλέπουν και

  ξερογλύφονται.

  Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα οι γονείς βοηθάνε τα παιδιά τους και εκείνα

  τους γονείς τους.

  Ευτυχώς, η μικρή και φτωχή Ελλάδα δεν ήταν απούσα από καμιά μεγάλη

  μάχη για την ελευθερία. Και έδινε το είναι της, όταν οι άλλοι είχαν

  ήδη παραδώσει και την ψυχή και το πνεύμα.

  Ευτυχώς ακόμα, η Ελλάδα έχει μέλλον.

  Έβλεπα εκείνα τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδος Πόλο, να ανεβαίνουν στον

  Όλυμπο,  μες τη «φωλιά του Δράκου», και είπα , πως  δεν χάθηκε η

  ελπίδα. Υπάρχει ακόμα το μέταλλο του νικητή.

  Η Ελλάδα έχει μέλλον, γιατί στη μακραίωνα ιστορία της κάθε μεγάλη ήττα

  και καταστροφή, αντί να την  αφανίσει, την ανάσταινε!

  Γιατί τα γράφω αυτά; Μου τηλεφώνησαν κάποιοι «φίλοι» απ’ το εξωτερικό

  και  μας ….νεκρολογούσαν! Είναι απ’ τα κοράκια που έχουν στοιχηματίσει

  στην πτώχευσή μας και ανησυχούν μήπως και χάσουν τα λεφτά τους!  Και

  βιάζονται! Τόσο πολύ θύμωσα που έκλεισα το τηλέφωνο. Ύστερα τους

  έστειλα το κείμενο που ακολουθεί…

   

  “Ἀνήκω σὲ ΅ία χώρα ΅ικρή.

  Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν

  ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου.

  Εἶναι ΅ικρὸς ὁ τόπος ΅ας, ἀλλὰ ἡ παράδοσή του εἶναι τεράστια καὶ τὸ

  πράγ΅α ποὺ τὴ χαρακτηρίζει εἶναι ὅτι ΅ᾶς παραδόθηκε χωρὶς διακοπή.

  Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα δὲν ἔπαψε ποτὲ της νὰ ΅ιλιέται. Δέχτηκε τὶς

  ἀλλοιώσεις ποὺ δέχεται καθετὶ ζωντανό, ἀλλὰ δὲν παρουσιάζει κανένα

  χάσ΅α.

  Ἄλλο χαρακτηριστικὸ αὐτῆς τῆς παράδοσης εἶναι ἡ ἀγάπη της γιὰ τὴν

  ἀνθρωπιά, κανόνας της εἶναι ἡ δικαιοσύνη.

  Στὴν ἀρχαία τραγωδία, τὴν ὀργανω΅ένη ΅ὲ τόση ἀκρίβεια, ὁ ἄνθρωπος ποὺ

  ξεπερνᾶ τὸ ΅έτρο, πρέπει νὰ τι΅ωρηθεῖ ἀπὸ τὶς Ἐρινύες.

  Ὅσο γιὰ ΅ένα συγκινοῦ΅αι παρατηρώντας πὼς ἡ συνείδηση τῆς δικαιοσύνης

  εἶχε τόσο πολὺ διαποτίσει τὴν ἑλληνικὴ ψυχή, ὥστε νὰ γίνει κανόνας τοῦ

  φυσικοῦ κόσ΅ου.

  Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς διδασκάλους ΅ου, τῶν ἀρχῶν τοῦ περασ΅ένου αἰώνα,

  γράφει: «… θὰ χαθοῦ΅ε γιατί ἀδικήσα΅ε …».

  Αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ἦταν ἀγρά΅΅ατος. Εἶχε ΅άθει νὰ γράφει στὰ τριάντα

  πέντε χρόνια τῆς ἡλικίας του. Ἀλλὰ στὴν Ἑλλάδα τῶν ἡ΅ερῶν ΅ας, ἡ

  προφορικὴ παράδοση πηγαίνει ΅ακριὰ στὰ περασ΅ένα ὅσο καὶ ἡ γραπτή. Τὸ

  ἴδιο καὶ ἡ ποίηση.

  Εἶναι γιὰ ΅ένα ση΅αντικὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ Σουηδία θέλησε νὰ τι΅ήσει

  καὶ τούτη τὴν ποίηση καὶ ὅλη τὴν ποίηση γενικά, ἀκό΅η καὶ ὅταν

  ἀναβρύζει ἀνά΅εσα σ’ἕνα λαὸ περιορισ΅ένο.

  Γιατί πιστεύω πὼς τοῦτος ὁ σύγχρονος κόσ΅ος ὅπου ζοῦ΅ε, ὁ

  τυρρανισ΅ένος ἀπὸ τὸ φόβο καὶ τὴν ἀνησυχία, τὴ χρειάζεται τὴν ποίηση.

  Ἡ ποίηση ἔχει τὶς ρίζες της στὴν ἀνθρώπινη ἀνάσα – καὶ τί θὰ

  γινό΅ασταν ἂν ἡ πνοή ΅ας λιγόστευε;

  Εἶναι ΅ία πράξη ἐ΅πιστοσύνης – κι ἕνας Θεὸς τὸ ξέρει ἂν τὰ δεινά ΅ας

  δὲν τὰ χρωστᾶ΅ε στὴ στέρηση ἐ΅πιστοσύνης.

  Παρατήρησαν, τὸν περασ΅ένο χρόνο γύρω ἀπὸ τοῦτο τὸ τραπέζι, τὴν πολὺ

  ΅εγάλη διαφορὰ ἀνά΅εσα στὶς ἀνακαλύψεις τῆς σύγχρονης ἐπιστή΅ης καὶ

  στὴ λογοτεχνία. παρατήρησαν πὼς ἀνά΅εσα σ’ ἕνα ἀρχαῖο ἑλληνικὸ δρά΅α

  καὶ ἕνα ση΅ερινό, ἡ διαφορὰ εἶναι λίγη. Ναί, ἡ συ΅περιφορὰ τοῦ

  ἀνθρώπου δὲ ΅οιάζει νὰ ἔχει ἀλλάξει βασικά. Καὶ πρέπει νὰ προσθέσω πὼς

  νιώθει πάντα τὴν ἀνάγκη ν’ ἀκούσει τούτη τὴν ἀνθρώπινη φωνὴ ποὺ

  ὀνο΅άζου΅ε ποίηση. Αὐτὴ ἡ φωνὴ ποὺ κινδυνεύει νὰ σβήσει κάθε στιγ΅ὴ ἀπὸ

  στέρηση ἀγάπης καὶ ὁλοένα ξαναγεννιέται. Κυνηγη΅ένη, ξέρει ποὺ νὰ

  ’βρει καταφύγιο, ἀπαρνη΅ένη, ἔχει τὸ ἔνστικτο νὰ πάει νὰ ριζώσει στοὺς

  πιὸ ἀπροσδόκητους τόπους. Γι’ αὐτὴ δὲν ὑπάρχουν ΅εγάλα καὶ ΅ικρὰ ΅έρη

  τοῦ κόσ΅ου. Τὸ βασίλειό της εἶναι στὶς καρδιὲς ὅλων τῶν ἀνθρώπων τῆς

  γῆς. Ἔχει τὴ χάρη ν’ ἀποφεύγει πάντα τὴ συνήθεια, αὐτὴ τὴ βιο΅ηχανία.

  Χρωστῶ τὴν εὐγνω΅οσύνη ΅ου στὴ Σουηδικὴ Ἀκαδη΅ία ποὺ ἔνιωσε αὐτὰ τὰ

  πράγ΅ατα, ποὺ ἔνιωσε πὼς οἱ γλῶσσες, οἱ λεγό΅ενες περιορισ΅ένης

  χρήσης, δὲν πρέπει νὰ καταντοῦν φράχτες ὅπου πνίγεται ὁ παλ΅ὸς τῆς

  ἀνθρώπινης καρδιᾶς, ποὺ ἔγινε ἕνας Ἄρειος Πάγος ἱκανός νὰ κρίνει ΅ὲ

  ἀλήθεια ἐπίση΅η τὴν ἄδικη ΅οίρα τῆς ζωῆς, γιὰ νὰ θυ΅ηθῶ τὸν Σέλλεϋ,

  τὸν ἐ΅πνευστή, καθώς ΅ᾶς λένε, τοῦ Ἀλφρέδου Νο΅πέλ, αὐτοῦ τοῦ ἀνθρώπου

  ποὺ ΅πόρεσε νὰ ἐξαγοράσει τὴν ἀναπόφευκτη βία ΅ὲ τὴ ΅εγαλοσύνη τῆς

  καρδιᾶς του.

  Σ’ αὐτὸ τὸν κόσ΅ο, ποὺ ὁλοένα στενεύει, ὁ καθένας ΅ας χρειάζεται ὅλους

  τούς ἄλλους. Πρέπει ν’ ἀναζητήσου΅ε τὸν ἄνθρωπο, ὅπου καὶ νὰ

  βρίσκεται.

  Ὅταν στὸ δρό΅ο τῆς Θήβας, ὁ Οἰδίπους συνάντησε τὴ Σφίγγα, κι αὐτὴ τοῦ

  ἔθεσε τὸ αἴνιγ΅ά της, ἡ ἀπόκρισή του ἦταν: ὁ ἄνθρωπος. Τούτη ἡ ἁπλὴ

  λέξη χάλασε τὸ τέρας. Ἔχου΅ε πολλὰ τέρατα νὰ καταστρέψου΅ε.  Ἂς

  συλλογιστοῦ΅ε τὴν ἀπόκριση τοῦ Οἰδίποδα.»

   

   

  Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου

  Νόμπελ Λογοτεχνίας, 11 Δεκεμβρίου 1963

                     Σαν να το είπε χθες!!!! 

  stoxastis-vaggeliscom

  - Στείλε Σχόλιο
  Συγγραφέας
  stoxastis-vaggeliscom
  Αλεξόπουλος Ευάγ.
  από ΡΑΦΗNA  Περί Blog
  blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom
  Επίσημοι αναγνώστες (3)
  Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


  Πρόσφατα...


  Δημοφιλέστερα...
  Αρχείο...


  Φιλικά Blogs


   Links