αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
28 Μαΐου 2013, 19:57
Ο Δανεισμός και το Δημόσιο Εξωτερικό Χρέος


      Διαβάζοντας την Realnews (money) με τίτλο "Πληρώνουμε τα Σπασμένα", βλέπουμε την πορεία του δανεισμού της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια .

    Ο κ. Δασόπουλος συντάκτης της εφημερίδας εκπόνησε εύστοχα και δημοσίευσε η Realnews , μία συνεκτική , κατανοητή και ενημερωτική γραφή για την πορεία δανεισμού της χώρας Αναλύει και παραθέτει με ευκρίνεια τα ποσά δανεισμού σε μία πλήρη και ευανάγνωστη εικόνα πέραν της μεστής ανάλυσης , που περιέχει το όλο γράφημα.


        Οι ΑΠΌΨΕΙΣ , αφού συγχαρούν τον κ. Δασόπουλο για το πόνημά του , που όπως καταφαίνεται ασχολείται επισταμένα και με τον δανεισμό της χώρας , θα θέσουν 4 ερωτήματα ,  τα οποία κατά την εκτίμησή τους , θα ολοκληρώσουν την όλη εικόνα της πορείας του εξωτερικού χρέους τα τρία τελευταία χρόνια  σε συνάρτηση με τον προαναφερθέντα δανεισμό. 

Τα ερωτήματα:

 1. Ποίο το εξωτερικό χρέος της χώρας προ της εισόδου στο ΔΝΤ.
 2. Ποίο μετά και μέχρι το PSI .
 3. Ποίο αμέσως με την ολοκλήρωση του PSI.
 4. Ποίο το σημερινό χρέος.

    Εκτιμάται , ότι οι απαντήσεις εφόσον δοθούν , θα παρουσιάσουν την πλήρη εικόνα του χρέους στον Έλληνα πολίτη,  ο οποίος καλείται σήμερα με πρωτόγνωρες θυσίες να επωμισθεί το επώδυνο δυσβάσταχτο και αδικαιολόγητο χρέος , που δημιούργησε ο αλόγιστος διαχρονικός υπερδανεισμός των εκάστοτε κυβερνήσεων . Τον δανεισμό αυτόν δεν φρόντισαν οι πολιτικοί μας να τον επενδύσουν και να τον διαχειριστούν λελογισμένα , ώστε να αποφέρει τουλάχιστον την αποπληρωμή των τόκων..

        Απάντηση των ερωτημάτων αναμένεται , τόσο από  τον κ.Δασόπουλο ή και όποιον άλλον αναγνώστη.


       

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


15 Μαΐου 2013, 16:28
Αδιαφανείς Δεσμοί....Οίκοι Αξιολόγησης - Δανειστές - Δ.Ν.Τ.


    Οι " ΑΠΟΨΕΙΣ " δεν έχουν άμεση σχέση με τα καθαρώς τεκταινόμενα παγκόσμια οικονομικά και το δαιδαλώδες χρηματοοικονομικό-πιστωτικό σύστημα , όπως επίσης και με την  πιστοληπτική αξιολόγηση , αυτά δηλαδή ,  που κυρίως διέπουν και κατευθύνουν την παγκόσμιο οικονομία. Θεωρούν δε αυτό εύλογο , καθόσον ενίοτε διαπρεπείς οικονομολόγοι , κατά τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στην TV , διαφωνούν σε πολλά συναφή θέματα και σε μερικές περιπτώσεις παρουσιάζονται να έχουν  αντιδιαμετρικές θέσεις και εκτιμήσεις . Αντίθετα όμως οι      " ΑΠΟΨΕΙΣ "  έχουν άμεση σχέση  με την κοινή λογική , με την πραγματικότητα , τα αληθινά γεγονότα , όπως και με τα αποτελέσματα αυτών . 

Γενικά τα όποια αποτελέσματα από πραγματοποιούμενα γεγονότα , προσδίδουν τα ποιο αληθή και αξιόπιστα συμπεράσματα ,  εφόσον όμως οι αξιολογήσεις αυτών δεν εξυπηρετούν , ιδιοτελή και εξαρτημένα συμφέροντα ...


            Οίκοι Αξιολόγησης . 

     Είναι η Moody's με αξιολόγηση περίπου το 40% της παγκόσμιας αγοράς , επίσης με το ίδιο ποσοστό  η Standart&Poor's και η Fitch . Ιδρύθηκαν πριν 100 χρόνια περίπου στις Η.Π.Α , όπου και σήμερα έχουν την έδρα τους .  Οι οργανισμοί αυτοί αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας επηρεάζουν άμεσα θετικά ή αρνητικά   την χρηματοπιστωτική σταθερότητα των διαφόρων  Κρατών-Κυβερνήσεων... Κατά καιρούς έχουν δεχθεί αυστηρές κριτικές σχετικά με τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν.

Έχουν μεγάλες διασυνδέσεις και παρακλάδια σε όλο τον κόσμο , ως επίσημοι οίκοι , όπως επίσης και μεγάλες επιρροές στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και των πολλαπλών μέσων ενημέρωσης ,  κυρίως του έντυπου τύπου.


             Δανειστές .

          Είναι κυρίως οι μεγάλες τράπεζες , όμιλοι τραπεζών , Κράτη και ιδιώτες  που λειτουργούν αποκλειστικά για το κέρδος και ενίοτε με τοκογλυφικούς τόκους , αφού προηγουμένως υπογραφούν οι αντίστοιχες "αποικιακές" δανειακές συμβάσεις οι οποίες δένουν χειροπόδαρα τις δανειζόμενες χώρες . Κοντά     στους δανειστές υπάρχουν και τα παράσιτα , οι κερδοσκοπικές εταιρείες οι οποίες λυμαίνονται και εκμεταλλεύονται ως κοινοί τζογαδόροι  την αγωνία των χωρών , που προσπαθούν  να βγουν από την περιδίνηση του εξωτερικού χρέους και την επαπειλούμενη ένδεια.


           Δ.Ν.Τ ( Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ) ή " IMF "

           Μεγάλος και μοναδικός παγκόσμιος οργανισμός , που ιδρύθηκε μετά το πέρας του 2ου παγκόσμιου πολέμου το 1945 στις Η.Π.Α . Οι συνθήκες ήταν οι πλέον κατάλληλες γιατί τότε η δυστυχία και η ένδεια κυριαρχούσαν σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και οι φτωχές χώρες αναζητούσαν εναγωνίως βοήθεια για να επιζήσουν , αδιαφορώντας για τις δανειακές συμβάσεις και τις απορρέουσες δεσμεύσεις...

Περιεκτικά όσον το δυνατόν , θα αναφερθούν οι δραστηριότητες του ΔΝΤ.

 • Επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 • Παρακολουθεί τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών .
 • Προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί.

      Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Eurostat είναι συνεργαζόμενες με το ΔΝΤ και συνεισφέρουν σε στατιστικά δεδομένα , χωρίς να είναι μέλη . 

   

    Το ΔΝΤ  υποστηρίζει την υποτίμηση των νομισμάτων , την υψηλή φορολογία και τα προγράμματα λιτότητας . Αντίθετη τελείως είναι η άποψη της σχολής σκέψης της προσφοράς (supply-side economics) , που δηλώνει ξεκάθαρα ότι η υποτίμηση του νομίσματος...αυξάνει τον πληθωρισμό...και η υψηλή φορολογία και τα προγράμματα λιτότητας ...συντελούν στην συρρίκνωση της οικονομίας...

        

        Μετά από όσα εκτέθηκαν , εμείς θα σταθούμε στην 3η δραστηριότητα σε ότι... (προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια) , όταν τους ζητηθεί... και αυτό γιατί μας ενδιαφέρει άμεσα ,  καθόσον βρισκόμαστε κάτω από την "μπότα" του ΔΝΤ και περνάμε δύσκολες και πνιγηρές μέρες...     


  Όσα γραφόμενα θα επακολουθήσουν αποτελούν συμπερασματικές καθαρές εκτιμήσεις , βασιζόμενες σε πραγματικά γεγονότα και στην ανθρώπινη λογική.


      Οι οίκοι αξιολόγησης και το ΔΝΤ κηδεμονεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , ως "προϊόν" Αμερικανικής "προέλευσης και κατασκευής".  Επόμενο είναι να συμβαδίζουν με της επιδιώξεις και την γενικότερη παγκόσμια πολιτική που εφαρμόζουν  οι ΗΠΑ . Για του λόγου το αληθές , πρόσφατα τόλμησε η  Standard & Poor's  αυτό  που δεν είχε κάνει μέχρι τώρα από το 1970 ,  να αφαιρέσει δηλαδή τα << τρία Α>>  από τις ΗΠΑ.  Χωρίς χρονοτριβές το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα με το σαφές μήνυμα....  <<μαζέψτε τα, γιατί αλλιώς σας φορτώνουμε ακόμη και την παγκόσμια κρίση... >>. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι πανικόβλητοι μέτοχοι καθαιρούν τον πρόεδρο και τον αντικαθιστούν με ένα στέλεχος της Citibank. Έκτοτε έχουμε τον χορό υποβαθμίσεων σε χώρες της Ε.Ε ,  όπως Ιταλία , Ισπανία , Πορτογαλία , Κύπρος , Αυστρία και Γαλλία (προστιθέμενες σε αυτές που έχουν ήδη προηγηθεί), όπως η Ελλάδα και άλλες . Το θέμα Γαλλίας είναι αρκετά σοβαρό μέχρι και ολέθριο για την Ευρωζώνη , αφού θέλουν να" κλονίσουν " το ένα από τα δύο βασικά της και ακρογωνιαία στηρίγματα. 


      Εκτιμάται ότι και η υποβάθμιση της Κύπρου έχει σχέση με τις αναμενόμενες διαπραγματεύσεις - συμβάσεις σχετικά με τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου που βρέθηκαν πρόσφατα.


        Ο έτερος των οίκων αξιολόγησης  Fitch λέγεται ότι έχει προαναγγείλει και αυτός την υποβάθμιση της Ιταλίας , Βελγίου , Ισπανίας και Ιρλανδίας....και το γαϊτανάκι καλά κρατεί....


     Με το έλλειμμα του προϋπολογισμού μιας χώρας άρχεται και ο εξωτερικός δανεισμός  ή εξωτερικό χρέος . Χρέη έχουν σχεδόν όλες οι χώρες από τις πλουσιότερες μέχρι τις φτωχότερες με προεξάρχουσες τις μεγάλες , που διαφεντεύουν στον πλανήτη Γη . Το ερώτημα που αυτόματα γεννάται είναι... που πάνε τα χρήματα των χρεών.....μήπως επανέρχονται και πάλι στους μεγάλους δια μέσου " σκοτεινών μονοπατιών ;..."

     

        Οι τρεις  "χάριτες"  ( οίκοι αξιολόγησης - δανειστές - ΔΝΤ ) , με τα αόρατα αφεντικά τους , που θέλουν να παρουσιάζονται αδιαφανείς στις μεταξύ των διασυνδέσεις ,  τώρα αναλαμβάνουν έργο .   Επιλέγεται ο στόχος και δεν είναι άλλος από μία χώρα που ρέπει στον δανεισμό , αλλά έχει σοβαρό δημόσιο πλούτο ανεκμετάλλευτο ... Οι δανειστές λοιπόν έχουν τώρα τον πρώτο λόγο ,  δίνουν με μικρά σχετικά επιτόκια χρηματικά ποσά ολιγότερα των πραγματικών αναγκών , ώστε να μην ανατρέπονται τα ελλείμματα των  ετήσιων προϋπολογισμών . Το εύκολο χρήμα του δανεισμού σε χέρια ανικάνων και ουχί ακραιφνών  εκπροσώπων του Λαού δεν επενδύεται σωστά , ώστε να υπάρχουν κέρδη για την δημόσια οικονομία , οπότε ξανά πάμε στους δανειστές . Με αυτό τον τρόπο επαναλαμβάνεται για αρκετά χρόνια ο δανεισμός ... 

Στα χρόνια αυτά οι οίκοι αξιολόγησης παίζουν το "βιολί" τους και  υποβιβάζουν συνεχώς την πιστοληπτική  ικανότητα της χώρας  και σε τέτοιο βαθμό ,  ώστε οι δανειστές να ζητάνε όλο και μεγαλύτερα επιτόκια , που φθάνουν να γίνουν απαγορευτικά για δανεισμό και έτσι φτάνουμε στην στάση δανεισμού. Η χώρα πνίγεται  το εξωτερικό χρέος  έχει διογκωθεί δυσανάλογα σε σχέση  με τις οικονομικές δυνατότητές της και υπό την απειλή   της "ρομφαίας"  στάσης  δανεισμού η χώρα σπρώχνεται  και εξαναγκάζεται να προστρέξει  παρακαλετή στο ΔΝΤ και μάλιστα εναγωνίως μήπως η αίτηση απορριφθεί . Κατά αυτόν τον τρόπο καταφαίνεται παγκοσμίως , ότι η χώρα οικειοθελώς εισέρχεται στο ΔΝΤ και έτσι υλοποιείται η δραστηριότητα η οποία αρχικά αναφέρθηκε ...Προσφέρει οικονομική βοήθεια ...όταν του ζητηθεί .

Τώρα  δανειστές και ΔΝΤ συμμετέχουν πλέον στον περαιτέρω δανεισμό  και στην πλήρη άλωση της χώρας , αλλά για να συνεχιστεί  ο δανεισμός πρέπει να υπογραφεί η περιβόητη δανειακή σύμβαση η οποία δένει τώρα χειροπόδαρα την χώρα... 

Η δανειακή σύμβαση γίνεται με βάση δικαίου της αρεσκείας τους και με απορρέουσες δεσμεύσεις οι οποίες στοχεύουν πλέον στον δημόσιο πλούτο της χώρας . Αρχίζουν πλέον οι επιλεκτικές  κοστολογήσεις του δημόσιου πλούτου.....και η χώρα οδηγείται στην πλήρη ένδεια με τα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας και την άγρια και συνεχώς επαναλαμβανόμενη φορολογία...βασικές θέσεις του ΔΝΤ.

Η διαδικασία που προαναφέρθηκε , εντάξεως μιας χώρας στο ΔΝΤ , έχει ένα σαφέστατο παράδειγμα την χώρα μας, ανεξάρτητα εάν το επιδιώξαμε (όπως λέγεται και όπως καταφαίνεται) ή όχι .

      

         Οι δεσμοί των τριών... από μία πρώτη ματιά φαίνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση ...  αυτό άλλωστε  επιδιώκουν οι πάτρωνες τους ,  ώστε να παρουσιάζονται στον απλό παρατηρητή  ως αδιαφανείς , σε ότι  αφορά στις  μεταξύ των  διασυνδέσεις...και αυτό για ευνόητους λόγους ... Μία  όμως ποιο προσεκτική ματιά στα πραγματικά γεγονότα και από τα αποτελέσματα αυτών, διακρίνουμε και διαπιστώνουμε με ευκρίνεια , ότι δεν είναι αδιαφανείς . αλλά πέρα ως πέρα      διαφανείς   και άρρηκτα συντονισμένοι και δεμένοι μεταξύ των με   συνδετικούς κρίκους , που είναι τα εξωτερικά χρέη των χωρών και η επιλογή του στόχου ...χώρας..  Όλα αυτά για να αποκομίσουν κέρδη... και μόνον κέρδη οι (δανειστές - ΔΝΤ) και  όποιοι ημέτεροι και παρατρεχάμενοι...δηλαδή το παγκόσμιο κύκλωμα που λυμαίνεται των πλουτοπαραγωγικών πηγών των μικρών χωρών...

Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

           

         11 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Μαΐου 2013, 19:36
Μέγιστο Λάθος....το ΔΝΤ στα Ενδότερα...της Ευρωζώνης


Μέγιστο Λάθος....το ΔΝΤ στα Ενδότερα...της Ευρωζώνης

          Προτείνεται στους αναγνώστες για να έχουν πλήρη εικόνα του όλου θέματος να προστρέξουν στις αναρτήσεις που προηγήθηκαν στο blog ΑΠΟΨΕΙΣ και στη διεύθυνση:
                stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

 1. 22/11/2011    Γερμανική ...ή  Ηγεμονία στην Ε.Ε.
 2. 12/01/2012    Γερμανία.....Αυτοκρατορική Αντίληψη ...στην                               Αδιάφορη...Ε.Ε.
 3. 20/01/2012   Αδιαφανείς Δεσμοί.....Οίκοι Αξιολόγησης -                                   Δανειστές - ΔΝΤ.

                                             ***** 

ΔΝΤ (IMF)  Οι  ΑΠΟΨΕΙΣ σε προηγούμενες αναρτήσεις είχαν αναφερθεί  ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί από πλευράς Ε.Ε , η εισχώρηση του ΔΝΤ  στα ενδότερα της Ευρωζώνης  για πολλούς και σοβαρούς λόγους.....
        Ο αφανής πόλεμος κατά του ΕΥΡΩ έχει ξεσπάσει εδώ και πολλά χρόνια . Οι υπερατλαντικοί Οίκοι Αξιολόγησης και το ΔΝΤ ,  είναι γνωστό ότι  "πατρονάρονται" από τις ΗΠΑ αυτοί λοιπόν μαζί με τους παγκόσμιους αισχρούς τοκογλύφους δανειστές"ροντάρουν" την παγκόσμιο οικονομία κατά τέτοιο τρόπο  ώστε οι μεγάλοι της Γης να επιτυγχάνουν τους εκάστοτε στόχους των .Κομισόν: Ανάκαμψη στο τέλος του '13 για την Ελλάδα - Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη       Η Ευρωζώνη μία νέα οικονομική δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα , με ένα νέο νόμισμα το ΕΥΡΩ , που ημέρα με την ημέρα από την παρουσία του γινότανε όλο και ποιο σταθερό και επικρατούσε των άλλων νομισμάτων στις δοσοληψίες των Κρατών.  Η αλλαγή αυτή επέφερε στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό κάποια αναταραχή , ήταν λοιπόν επόμενο να δημιουργήσει αντιδράσεις των υπολοίπων νομισμάτων και κυρίως του δολαρίου $ και της Αγγλικής λίρας , τα οποία δέσποζαν σχεδόν"μονοπωλιακά" στην παγκόσμιο αγορά και τώρα   βλέπουν  να κλονίζονται και να  εκτοπίζονται από το νέο νόμισμα. Ένα απλό παράδειγμα μία "Ελλαδίτσα", που οι κάτοικοί της έβλεπαν , εκτός ορισμένων ,  τις παγκόσμιες αγορές Λονδίνου , Νέας Υόρκης και άλλων χωρών με τα " κιάλια " , είχαν πλέον την δυνατότητα να μεταβούν στην αγορά της Νέας Υόρκης να κάνουν ψώνια αφού το ένα (1) ΕΥΡΩ  τους είχε φτάσει να είναι 1,45 $....Έπρεπε λοιπόν να ανακοπεί η πορεία του ΕΥΡΩ , θέμα όμως που δεν υλοποιείται από την μία ημέρα στην άλλη... Ποιο αποτελεσματικό όμως θα ήταν εάν η ανακοπή της πορείας του ερχόταν εκ των έσω , δηλαδή έπρεπε να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των υπολοίπων νομισμάτων για το ΕΥΡΩ . Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με το σπάσιμο των κρίκων της αλυσίδας των Κρατών μελών της Ευρωζώνης . Για το θέμα αυτό θα πρέπει να βρεθούν και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες , ώστε ο στόχος να υλοποιηθεί  χωρίς παρενέργειες... Η βοήθεια από την " πέμπτη φάλαγγα " Αγγλία είναι  δεδομένη , καθόσον υπάρχουν οι μακροχρόνιοι δεσμοί και τα κοινά συμφέροντα με τους υπερατλαντικούς συνεταίρους και θα δώσει από πρώτο χέρι τα σχετικά  τεκταινόμενα στην Ε.Ε .
            Το πρώτο θύμα  "κρίκος της αλυσίδας "  ηΕλλάδα.  Μία χώρα του ισχυρού ΕΥΡΩ ,  επιρρεπής όμως στον εύκολο δανεισμό , ήταν ο πρώτος και κατάλληλος  κρίκος  να διαρραγεί  από την αλυσίδα της Ευρωζώνης . Συμπεφωνημένα εκ των προτέρων ή όχι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σφικτά αγκαλιασμένη από το ΔΝΤ ,το οποίο πλέοναπερίσπαστα μεθοδεύεικαι πραγματοποιεί τις τακτικές , που έχει εφαρμόσει κατά καιρούς στις ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες χώρες.Το αποτέλεσμα εάν θασπάσει ο κρίκος  ή όχι απομένει να δούμε πολύ σύντομα...Στην ίδια μεθοδολογία οδηγήθηκε  και η Πορτογαλία και   από ότι καταφαίνεται παίρνουν σειρά ευρύτερα , οι χώρες του λεγόμενου Νότουώστε το ΔΝΤ να εισχωρήσει ακόμα ποιο βαθιά στα ενδότερα τηςΕυρωζώνης .   
   
      Οι πρόσφατεςσυνεχόμενες υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης  (Standard&Poor's-Moody's-FitchRatings) πολλών Ευρωπαϊκών χωρών και της Γαλλίας  προφανώςστοχεύουν και αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του ΕΥΡΩ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Αμερικάνικου χρηματοπιστωτικού συστήματος , όπως και της αδελφής Αγγλίας , με τελικό σκοπό να χαλκεύσουν την εμπιστοσύνη στο ΕΥΡΩπαγκοσμίως...
Γερμανία         Όταν αναφερόμαστε σήμερα   στην Ευρωζώνη εννοούμε τους δύο μεγάλους αυτής....δηλαδή τον ένα...την Γερμανία... οι υπόλοιποι θεωρούνται αμελητέες οντότητες , όσον αφορά στη λήψη  αποφάσεων  για την πορεία της . Από ότι όμως καταφαίνεται μέχρι τώρα , η Γερμανία προσβλέπει και μόνον , στο  ίδιο όφελος , παραμερίζοντας τις αρχές συστάσεως της ΕΕ . 
Η ανοίκειος συμπεριφορά της Γερμανίας , που αντανακλά την σημερινή Ε.Ε , παρουσιάζεται ως ένα σύμπλεγμα(Κλέμενς Φον Μέτερνιχ και βασιλέων Ρώμης) , δηλαδή ο απολυταρχισμός...οι δολοπλοκίες από την μία πλευρά και από την άλλη ,  ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε πατρίκιους και πληβείους.
         Το πρόβλημα δανεισμού , όπως αρχικά παρουσιάστηκε για την Ελλάδα , μπορούσε να το λύσει η Ε.Ε μόνη της και όχι να δεχθεί το ανακάτεμα με το ΔΝΤ των άλλων συμφερόντων και πολιτικής ... Έτσι λοιπόν ηθελημένα ή άθελα ,  έβαλαν τα "φίδια" στον κόρφο τηςΕυρωζώνης...     Αντί δηλαδή να δει κατάματα το όλο θέμα , δέχτηκε την συμμετοχή του ΔΝΤ προσδοκώντας πονηρά , σε ίδια οφέλη των τραπεζών της και των μεγάλων κατασκευαστικών τραστ , αγνοώντας τον κίνδυνο που ελλόχευε για τριγμούς και σπάσιμο της αλυσίδας...της Ευρωζώνης  γεγονός , που θα έχει αναμφισβήτητο αποτέλεσμα τον σοβαρό κλονισμό του ΕΥΡΩ .

             Ακόμη δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι την περίοδο αυτή παρουσιάζεται και το θέμα  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ,που προκύπτει από την απόληψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και  πετρελαίου στο Ιόνιο ,  Βόρειο Αιγαίο και Νοτίως & Ανατολικά Κρήτης. Το θέμα των κοιτασμάτων ήταν γνωστό στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και στους μεγάλους που καθορίζουν τις τύχες της ανθρωπότητας εδώ και πολλές 10ετίες και ο στόχος για αυτούς δεν είναι πλέον άλλος από του πως να μπούνε  στο σύστημα ενέργειας , με όσον το δυνατόν ,  ποιο αδύνατες διαπραγματευτικές θέσεις , εκ μέρους της Ελλάδος και της Κύπρου ,  την οποίαν Κύπρο ήδη έχουν υποβαθμίσει τα  "τσιράκια" του Μεγάλου Αδελφού... οίκοι αξιολόγησης . 

Πυρηνικός Αντιδραστήρας

    Η ενέργεια για την Ευρώπη είναι το κυρίαρχο βραχυπρόθεσμο θέμα  , καθόσον έχει κλονιστεί  η εμπιστοσύνη των λαών  για τους εν λειτουργία πυρηνικούς σταθμούς σήμερα, μετά και από τις πρόσφατες καταστροφές στην Ιαπωνία...  Ήδη η Γερμανική βουλή ψήφισε την κατάργησημεγάλου αριθμού πυρηνικών αντιδραστήρων μέχρι το 2020 Η κατάργηση αυτή θα επιφέρει , αναντίρρητα και ως είναι επόμενο , τηναναπλήρωση...με άλλη μορφή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , κυρίως με φυσικό αέριο και πετρέλαιο .
      Εδώ θα κάνουμε μία επιβεβλημένη παρένθεση να αναφερθούμε στον "βόαΔΝΤ που έχει τυλιχθεί θανάσιμα γύρω από το σώμα της Ελλάδας , όπως επίσης και στους πάτρωνες του και ακόμη στους αισχρούς τοκογλύφους δανειστές... Ότι ο Έλληνας μπορεί να κάνει υπομονή στην καταιγίδα που έχει ξεσπάσει στην πλάτη του ,  αλλά και αυτή έχει κάποια όρια αντοχής και μάλιστα ,  όταν καταρρακώνουν την υπερηφάνειά του και φτάνοντας τον σε ακρότητες εξαθλίωσης , για την διαβίωσή του και χωρίς καμία προοπτική για τα παιδιά του και τα εγγόνια του .
 Τότε η  " τσαρουχιά  στα οπίσθια τους " ,θα πρέπει να είναι δεδομένη και μάλιστα με ιδιαίτερη σφοδρότητα , προς όλους αυτούς και τους εκτελεστές  "δήμιους" εσωτερικούς και εξωτερικούς....
       Η Ε.Ε - Ευρωζώνη  έχει και τώρα την απόλυτη δυνατότητα να απομακρύνει  το ΔΝΤ από την Ευρωζώνη και αγνοώντας τους παπαγάλους τρομοκράτες χρηματοπιστωτικούς Οίκους  Αξιολόγησης ,  να λύσει σταδιακά  όλα τα προβλήματα δανεισμού  των χωρών της , τα οποία τείνουν να την διαμελίσουν και να την εξαφανίσουν . Συγχρόνως να θέσει νέες στέρεες  βάσεις για την ισχυροποίηση και ατσάλωση της αλυσίδας Ευρωζώνης , ώστε το ΕΥΡΩνα μην δέχεται κλονισμούς και υπονομεύσεις και να προχωρήσει με θαρραλέα και σταθερά βήματα στην ισχυροποίηση της ,  κάνοντας πράξη τους βασικούς και θεμελιώδεις  κανόνες για την ύπαρξή της όπως:

 •          Εφαρμογή  με ειλικρίνεια και προς πάσα κατεύθυνση οι  αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης.
 •         Η κατοχύρωση και ο σαφής προσδιορισμός , ότι τα περιμετρικά σύνορα των όποιων κρατών μελών , αποτελούν οριστικά και αμετάκλητα σύνορα της Ε.Ε.
 •         Κοινή εξωτερική πολιτική.
 •         Κοινές ένοπλες δυνάμεις. 
 •   Κεντρική και ενιαία οικονομική διαχείριση.13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης