αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
26 Ιουνίου 2016, 17:18
Εμάς Απειλούσαν με (GREXIT).... Άλλοι Έφυγαν Οικειοθελώς (BREXIT).


Αποτέλεσμα εικόνας για brexitΑποτέλεσμα εικόνας για grexit

Οι ΑΠΟΨΕΙΣ κατά καιρούς , εδώ και χρόνια ανέβαζαν στο ιστολόγιο τους, θέματα σχετικά με την κρατούσα κατάσταση στην Ε.Ε και σε σχέση με τον χειρισμό του Ελληνικού εξωτερικού χρέους. Η εκτίμηση, που παρουσίαζαν εκάστοτε ήταν, ότι η Ε.Ε προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, που είχε ανακύψει,  τηρούσε και τηρεί μια στάση, εκτός των ιδρυτικών αξιών,  που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες, για μία μεγάλη Ευρώπη βασισμένη κυρίως στην ισότητα και την άδολη αλληλεγγύη. 

Όσον αφορά την χώρα μας κοίταξαν πρωτίστως να επωφεληθούν πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη,  αφού προηγουμένως προσεταιρίστηκαν και με το ΔΝΤ, έναν οργανισμό τοκογλυφικού χαρακτήρα δανεισμού κρατών,  που προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τοκοχρεολύσια του δανεισμού , βυθίζουν τους πολίτες στην φτώχεια και την ένδεια, με τα μέτρα που επιβάλουν πάντοτε, πριν την εκταμίευση των δόσεων του δανείου. Αυτό το  επικρότησε και εφάρμοσε για την χώρα μας η Ε.Ε... Η όλη στάση της στο Ελληνικό οικονομικό πρόβλημα του χρέους, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταπεινωτική, τιμωρητική, εξουθενωτική και ακόμη εχθρική.

Εδώ όμως θα πρέπει να πούμε, για μία άλλη φορά, την αποκλειστική ευθύνη για το χρέος της χώρας, έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα αυτοί, που χειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας και τους "αλόγιστους" δανεισμούς, επί σειράν ετών. 

Το προκύψαν σοβαρό θέμα (BREXIT) για την E.E και το οποίο, πού θα σταματήσει και ποίες οι μελλοντικές εξελίξεις του, είναι προφανέστατα άγνωστο... Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις όμως  για την χώρα μας θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής.

  • Ελάφρυνση... των ήδη μεγάλων πιέσεων και εκβιασμών, που δεχόμαστε εδώ και μία εξαετία.
  • Παραμονή στις ίδιες θέσεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί και δρομολογηθεί.
  • Σκλήρυνση... έτι περισσότερον των δεσμεύσεων , πιέσεων και εκβιασμών, τα οποία θα αποτελέσουν παραδειγματισμό για τις άλλες χώρες.

Ίδωμεν.....


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


22 Ιουνίου 2016, 16:41
ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ... Μία από τα ...Ίδια ;;;;;


Χρόνια τώρα ο εκλογικός νόμος, αλλάζει "πουκάμισα" και πάντα με το τι βολεύει τις εκάστοτε κυβερνήσεις, προκειμένου να μην χαθεί η "καρέκλα" της εξουσίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογεςΤο ψευδεπίγραφο της όλης υπόθεσης είναι , ότι πάντα προτάσσεται ο "όμορφος" και εύληπτος λόγος... δίκαιος εκλογικός νόμος. 

Όλοι ομιλούν για την αναλογική, που θα πρέπει να αντιστοιχεί, τους ψήφους των Ελλήνων πολιτών, αλλά πάντα όμως κυριαρχεί η λέξη "μπόνους" με διαφορετικές εκάστοτε λεκτικές δικαιολογίες.

Κύριοι πολιτικοί εφόσον... πιστεύετε... και διατυμπανίζεται (βερμπαλιστικά), ότι πρέπει να υπάρξει, ο δίκαιος αναλογικός και δημοκρατικός εκλογικός νόμος, χωρίς ουσιαστικά και λεκτικά τερτίπια, που τον αναιρούν έμμεσα αλλά και κατάφωρα, θα πρέπει να τον ψηφίσετε και να τον εφαρμόσετε με πεντακάθαρες θέσεις.

Ο δίκαιος και άκρως δημοκρατικός εκλογικός νόμος, θα πρέπει να αντανακλά και να καταγράφει ουσιαστικά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, εφόσον πράγματι κόπτεστε και προτάσσετε  την λέξη... αναλογία.

Χωρίς περιστροφές και λεκτικές "τρικλοποδιές" , ο καθαρός εκλογικός νόμος,  μπορεί να είναι απλός, απλούστατος , ώστε να μην υπάρχουν μεμψιμοιρίες και η λέξη... καλπονοθευτικός νόμος...

Δηλαδή... Θα πρέπει να υπάρξει καθαρή και ανόθευτη αναλογική αντιστοίχηση... 

ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, που θα ΛΑΒΕΙ το οποιο ΚΟΜΜΑ, στον ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ της ΨΉΦΟΥ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Οι δε ΨΗΦΟΙ, προς τα ΚΟΜΜΑΤΑ, που δεν ΠΛΗΡΟΥΝ το ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ για την ΕΙΣΑΓΩΓΗ τους στη ΒΟΥΛΗ, να ΚΑΤΑΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ με τα ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ που ΕΛΑΒΑΝ ΟΛΑ τα άλλα ΚΟΜΜΑΤΑ.

Τότε και μόνον θα μιλάμε για την απλή δίκαιη και δημοκρατική αναλογική, η οποία θα παρουσιάζει, την πληρέστατη αντιπροσώπευση στη βουλή και θα αναφέρεται καθαρά στην ψήφο των πολιτών.


- Στείλε Σχόλιο


01 Ιουνίου 2016, 22:24
" Καραγκιοζιλίκια" Πολιτικής... Πολιτικών.


Ένα μικρό επίκαιρο χρονικό, που αφορά τις περιβόητες offshore νησιωτικών παραδείσων και όχι μόνον.

Αποτέλεσμα εικόνας για offshoreΥπήρχε νομοθετική ρύθμιση, που επέτρεπε στους πολιτικούς να συμμετάσχουν ή να έχουν και δική τους offshore εταιρεία.

Μετά την γενικότερη κατακραυγή, που υπήρξε τα τελευταία χρόνια, έρχεται κάποια νέα ρύθμιση, μέσα σε μεγάλο ομολογουμένως νομοσχέδιο. Η ρύθμιση αυτή περιορίζει κάπως την ασυδοσία των offshore, αλλά αφήνει και κάποια παράθυρα...

Ακολουθεί η γενική κατακραυγή όλης σχεδόν της κοινής γνώμης, που έχει ως αποτέλεσμα, μέχρι και προπηλακισμούς πολιτικών...

Η μείζονα αντιπολίτευση (με επερώτηση), θέτει θέμα και αφήνει να νοηθεί, ότι η νέα ρύθμιση ενδεχόμενα προβαίνει σε συγκαλύψεις πολιτικών , που έχουν σχέση με offshore.

Οι κυβερνώντες έχοντας στην "πλάτη" τον ψόγο και την επακολουθήσαν κατακραυγή των πολιτών, όπως επίσης και την επερώτηση της αντιπολίτευσης , σπεύδει ασμένως να καταργήσει, ότι προϋπήρχε  και ότι ψηφίστηκε προηγουμένως, αφαιρώντας το δικαίωμα των πολιτικών να έχουν σχέση με offshore εταιρείες, αφήνοντας όμως το παράθυρο των 60 ημερών τακτοποίησης... Επίσης αφήνεται να τεκμαίρεται το (ναι ή το όχι), για όσους είχαν στο παρελθόν σχέση με offshore. Θέμα, που πρέπει να διευκρινιστεί  με απόλυτο καθαρότητα...

Μπροστά όμως,  στη νέα δημιουργούμενη κατάσταση και στα νέα δεδομένα,  η μείζον αντιπολίτευση αποχωρεί, από την συζήτηση στη βουλή, κρίνοντας υπερβολικά αυστηρή την νέα ρύθμιση.

Τελικά υπερψηφίστηκε η νεώτερη των νεωτέρων τροπολογιών για τις offshore, απούσης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Εάν τα παραπάνω, που διαδραματίστηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα, δεν αποτελούν "καραγκιοζιλίκια", τότε τα "καραγκιοζιλίκια", που επεκράτησε θυμοσοφικά να λέγονται από τους απλούς πολίτες,  έχουν χάσει την έννοιά τους....


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης