αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
08 Ιουλίου 2013, 12:57
Διατήρηση του Αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων


ΕΝΟΠΛΕΣΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ασπίδα του Αιγαίου το Πολεμικό Ναυτικό (VIDEO)Το ”χάσαμε” το Κομάντο Πατριώτη …Τα παίξανε οι τσαμπίκες και οι τουρίστριες της Ε.Ε στο νησί απο τα Ιπτάμενα βατράχια ! …

Μία χώρα που διαθέτει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις δημιουργεί  αυτόματα το αίσθημα ασφάλειας , για τους εντός πολίτες της και συγχρόνως  είναι αποτροπή για τους εκτός  που την επιβουλεύονται... Η ασφάλεια είναι το πρώτιστο θέμα το οποίο συμβάλλει άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας και ως απότοκο αυτής , είναι το αποτέλεσμα που αναζητείται και  προσδοκάται , δηλαδή η ποθούμενη  από όλους  τους Λαούς  ευημερία. 


     Η ιστορία μας διδάσκει αλάνθαστα , από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα , ότι εκείνες οι χώρες που είχαν αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις διέπρεψαν σε όλους τους τομείς δραστηριότητός τους , ενώ αντίθετα οι άλλες που δεν είχαν , αφανίσθηκαν ή υποδουλώθηκαν  ή αφομοιώθηκαν από άλλους Λαούς Σήμερα βέβαια δεν έχουμε αφανισμούς ή υποδουλώσεις με το νόημα των λέξεων αυτών , αλλά έχουμε διαμελισμούς κρατών κατά το γνωστό   " ΔΙΑΙΡΕΕ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ  " από τους ισχυρούς της γης , προκειμένου να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους  γεωπολιτικούς και εδαφικούς στόχους των .

Η  υποδούλωση σήμερα είναι έμμεση και έχει την οικονομική μορφή του εύκολου δανεισμού σε πρώτη φάση , για να ακολουθήσει η εξάρτηση  , οπότε εύκολα επιτυγχάνονται οι επόμενοι στόχοι των εδαφικών... και των πλουτοπαραγωγικών πηγών , ώστε να τους καρπωθούν  " σαν ώριμο σύκο "...

       Η σημερινή παγκόσμια αναταραχή και η δύσκολη έως άκρως τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας επιβάλλει έναντι κάθε θυσίας , να διατηρήσουμε  αξιόμαχες τις Ένοπλες Δυνάμεις μας Τα τρία τελευταία χρόνια όμως οι περικοπές των κονδυλίων,  τόσο σε θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και συντήρησης , όσο και  η σοβαρότατη μείωση των μισθών των στελεχών , περιόρισαν κατά κάποιο τρόπο άμεσα ή έμμεσα  το αξιόμαχο των Ε.Δ.

Ο ευρύτερος χώρος πέριξ των συνόρων μας αφήνει πολλές "γκρίζες" θέσεις για την αμφισβήτηση και προοπτική οικειοποίησης Ελληνικών εδαφών και θαλασσίων χώρων .

Συνοπτικά και ακροθιγώς  αναφέρονται τα ακόλουθα.

Τουρκία

Αμφισβητεί έμπρακτα... (Ίμια),  τα σύνορα του Αιγαίου και  την Ελληνικότητα ορισμένων νησίδων  όπως και την ΑΟΖ για το Καστελόριζο, προκειμένου να επεκτείνει τον θαλάσσιο και τον χερσαίο χώρο της εις βάρος της χώρας μας . 

Αναφέρεται εκάστοτε έμμεσα  και άμεσα σε Τούρκους της Θράκης , που καταπιέζονται , για να διατηρεί θέμα ανοικτό προς διευθέτηση . Πρόσφατα έγκυρη εφημερίδα της Τουρκίας δημοσίευσε τον εικονιζόμενο χάρτη , στον οποίο φαίνονται οι μελλοντικές ύπουλες βλέψεις της... Γράφτηκε στο τύπο ,  ότι  σε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ειπώθηκε , ότι πληρωμένοι  πράκτορες ήταν υπεύθυνοι για τις μεγάλες και καταστροφικές  πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα  μας την τελευταία 20ετία .

Βουλγαρία . 

Χωρίς να επιδιώκεται αναμόχλευση του παρελθόντος...       Ανέκαθεν ο διακαής πόθος ήταν η έξοδος στο Αιγαίο ...δια μέσου της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας . Ο προσανατολισμός  όμως στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μετριάσει και  έχει κοπάσει , τουλάχιστον φαινομενικά ,  τις όποιες διεκδικήσεις...

Fyrom... ΠΓΔΜ (Σκόπια)

Το προσφάτως κατασκεύασμα κρατιδίου από τον αμφιλεγόμενο και επιβαλλόμενο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας , ούτε λίγο  ούτε πολύ , θέλει να λέγεται Μακεδονία με επεκτατικές βλέψεις επί της Δυτικής  και της  κεντρικής  Μακεδονίας και την έξοδο του στο Αιγαίο .

Αλβανία .

Τα ακραιφνή Ελληνικά εδάφη "βόρειος Ήπειρος" κατέχονται από την χώρα αυτή  των οποίων οι Έλληνες κάτοικοι έχουν υποστεί τα πάνδεινα κατά καιρούς , προκειμένου να αποβάλλουν την Ελληνική καταγωγή τους  Δεν φτάνει αυτό αλλά έχουν θέσειθέτουν και πιστεύουν ότι η Ελληνική Ήπειρος είναι διεκδικούμενο έδαφος... 

              Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν πολύ συνοπτικά αλλά όμως πεντακάθαρα ότι ο περίγυρος της Ελλάδας έχει αυτόν τον σαφέστατο διεκδικητικό χαρακτήρα .

Πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να υπάρχουν αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα , που η Ελλάδα μετά από την άφρονα διαχείριση του ανεξέλεγκτου   και άφρονα δανεισμού της χώρας , όπως επίσης και τις      "ρεμούλες" της  τελευταίας 30ετίας , να υφίσταται επικείμενο τον κίνδυνο για την Εθνική της κυριαρχία.

Οι δανειστές μας με τις απορρέουσες δανειακές δεσμεύσεις , αφήνουν ζοφερές σκιές για το μέλλον...   <<...παραιτούμεθα...από ενστάσεις για δικαιώματα Εθνικής κυριαρχίας αμετάκλητα και άνευ όρων...>>  (Από ομιλία κ. Κασιμάτη Καθηγητού Συνταγματολόγου).


     Κλείνοντας οι ΑΠΟΨΕΙΣ θα αναφερθούν και θα στηλιτεύσουν , ευτυχώς , ορισμένους της ημεδαπής κουφιοκεφαλάκιδες, αμπελοφιλόσοφους  ,νεροκουλτουριάριδες, υπερδημοκράτες της κακιάς ώρας , στημένους με ιδιοτελή συμφέροντα και υπηρέτες ξένων κέντρων ... που εμφανίζονται κατά καιρούς σε διάφορες σχετικού περιεχομένου εκπομπές της TV, παίρνοντας θέσεις δικαιολογητικές για τους " καλούς μας γείτονες ", μέχρι τέτοιου σημείου ώστε   να αυτοχαρακτηρίζονται ανθέλληνες , εφιάλτες και πεμπτοφαλαγγίτες ...

Η μόνιμος επωδός την οποία ξέρουν να εκφέρουν  πάντοτε , είναι   να λένε τους άλλους που τους αντικρούουν  ρατσιστές εθνικιστές και φασίστες...

Ο ακραιφνής Έλληνας που αναφέρεται και υποστηρίζει την ακεραιότητα της πατρίδας του , δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ρατσιστής , εθνικιστής , πολλώ δε μάλλον ως φασίστας . 


         Τελειώνοντας οι ΑΠΟΨΕΙΣ  εύχονται στο νέο ΥΕΘΑ , που διετέλεσε σχετικά πρόσφατα και πάλι Υπουργός Άμυνας , να επιτύχει στο έργο του και να διατηρήσει στα επιβαλλόμενα επίπεδα , το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων , τόσο των αναγκαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων , όσο και το προσωπικό που στελεχώνει ... (Στρατό ξηράς , Ναυτικό και Αεροπορία).

Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης