αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
22 Σεπτεμβρίου 2013, 17:24
Το εξωτερικό χρέος της χώρας και ο ορυκτός πλούτος της


  Εξωτερικό χρέος και ορυκτός πλούτος δύο ζωντανές πραγματικότητες , που πρέπει απαρέγκλιτα και λελογισμένα να παντρευτούν , για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την μέγγενη των τοκογλύφων δανειστών , που επέπεσαν  ως πεινασμένοι γύπες , στην ανήμπορη Ελλάδα και ξεσκίζουν τις σάρκες της.


             Ο  μέχρι  τώρα  χειρισμός  του  θέματος   δημόσιο εξωτερικό χρέος της Ελλάδας από τους αδίστακτους δανειστές (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και τα πειθήνια τσιράκια τους την τρόϊκα  όπως επίσης και  την υποχωρητικότητα μας εξικνείται σε στυγερή και αποτρόπαια  τοκογλυφία και σε μία απροκάλυπτη  "αλητεία" της πλήρους οικονομικής υποδούλωσης της χώρας και του δημόσιου πλούτου της .


            Εδώ και τρία χρόνια με τα μέτρα , που μας επιβάλλουν, φέρανε την Ελλάδα σε τρισάθλια κατάσταση ύφεσης ανεργίας  , φτωχοποίησης του μέσου Έλληνα και κατάντησαν ζητιάνο τον φτωχό Έλληνα . Το χρέος καλπάζει   για τα 321 δισ , από 300 που ξεκινήσαμε αν και μεσολάβησε το διατυμπανιζόμενο PSI.... Η δε αναλογία χρέους προς ΑΕΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) όπου οι εκτιμήσεις το έφερναν για το 2012 στο 125% και για το 2013 στο 150% , σύμφωνα όμως με τα στοιχεία της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) , κάλπαζε  για το τέλος του 2012 στο 174,8% του ΑΕΠ  , ενώ με τα τέλη Ιουλίου  του 2013 στο 180% του AEΠ.

        Αφού περιδρόμιασαν και περιδρομιάζουν τις τοκογλυφίες από το Ελληνικό χρέος , έρχονται τώρα να μας πετάξουν εκβιαστικά αδιάντροπα και κατάμουτρα , για να μας πούνε  χωρίς καμία συστολή , ότι μετά από 3 δυσβάστακτα χρόνια , ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. 

       Η  μη  βιωσιμότητα  του   Ελληνικού   χρέους παρουσιάζεται σήμερα , ως διαφορετικές θέσεις μεταξύ της Ευρωζώνης  και του ΔΝΤ . Οι ΑΠΟΨΕΙΣ εκτιμούν , ότι εάν αληθώς αυτό συμβαίνει  τότε κάπου θα τα βρουν ,  όσον αφορά τον περαιτέρω χειρισμό του . Εάν όμως δεν έχουν έτσι τα πράγματα τότε μας εξαπατούν ,  κοινώς μας δουλεύουνε "ψιλό γαζί" .

O ασύστολος εκβιασμός των δανειστών  έχει τέτοια έξαρση , ώστε να μπορείς αβίαστα να τον χαρακτηρίσεις , ότι αγγίζει τα όρια της "αλητείας", όπως προαναφέρθηκε , προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους , που όπως καταφαίνεται , ο σχεδιασμός τους έχει μακρινό παρελθόν . Το που αποσκοπούσε και αποσκοπεί ο σχεδιασμός τους  όπως προφανέστατα καταφαίνεται , είναι ο δημόσιος πλούτος της χώρας και κυρίως η παραγόμενη ενέργεια από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο . Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού ήδη τώρα αγγίζουν καθαρά τα όρια του αναιδέστατου ανοίκειου και ανυπόστατου εκβιασμού , αφού για να μας δώσουν τις δώσεις , που προβλέπονται από την δανειακή σύμβαση , μας λέγανε ότι να ψηφισθούν πρώτα τα μέτρα και τώρα που ψηφίστηκαν μας λένε... βλέπουμε... αρχίζοντας νέες δικαιολογίες,  ότι δεν συμφωνούν για τον περαιτέρω χειρισμό της βιωσιμότητας του χρέους.  Εκτιμάται ότι οι εκβιασμοί έχουν και την όψη κρυφών άλλων απαιτήσεων..... αλλά από ποιον;;; και από που;;;...ίδωμεν...

Υπάρχει και η τρίτη εκδοχή ότι θα τα ...σπάσουνε... δηλαδή ΔΝΤ και Ευρωζώνη , κρίνοντας οι υπερατλαντικοί , ότι το ΔΝΤ επιτέλεσε το έργο του ,  δηλαδή την αποσταθεροποίηση διεθνώς του  Ευρώ... 

        O ορυκτός πλούτος της χώρας και ιδιαίτερα ο υποθαλάσσιος  προσδοκάται και υπόσχεται να καταπνίξει το τέρας του εξωτερικού χρέους και να επαναφέρει το γέλιο στα πικραμένα χείλη του Έλληνα  πολίτη και να τον επαναφέρει στην προτεραία κατάσταση , εξαλείφοντας την ένδεια , που έχει ενσκήψει  εδώ και τρία χρόνια .

         

      Κύριοι πολιτικοί εσείς , που διαφεντεύετε , βραχυπρόθεσμα , μακροπρόθεσμα και μελλοντικά τις τύχες της χώρας ,  επουδενί ο υποθαλάσσιος πλούτος , ο οποίος όπως μας βεβαιώνουν κατηγορηματικά Έλληνες και ξένοι ειδικοί επιστήμονες είναι πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ , πρέπει να εμπλακεί στα γρανάζια των τοκογλύφων δανειστών υπό την μορφή των αποκρατικοποιήσεων , αλλά το όποιο ποσοστό κέρδους από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων να το χειριστούμε αποκλειστικά εμείς και με προτεραιότητα τις άμεσες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.


              Η χώρα υπό την σκέπη του "καλού θεού" της Ελλάδας όπως συνηθίζεται να λέγεται , ο οποίος μας δώρησε τον υποθαλάσσιο πλούτο με τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ( Ιόνιο - βόρειο Αιγαίο - Νότια και Ανατολικά Κρήτης ) , θα μας δώσουν την λύση που αναζητείται εναγωνίως σήμερα και είναι η ακροτελεύτια ελπίδα για όλους μας.


        Τελειώνοντας οι ΑΠΟΨΕΙΣ αποτείνονται προς τους εκάστοτε κυβερνώντας και επισημαίνουν , ότι αυτούς τους έχει ορίσει ο Έλληνας πολίτης και... ως διαχειριστές του δημόσιου πλούτου της χώρας , οπότε η απαρέγκλιτη και η απορρέουσα υποχρέωση  σας είναι , η διαρκής και  με ειλικρίνεια ενημέρωση των ιδιοκτητών του πλούτου...


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης