αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
28 Σεπτεμβρίου 2015, 17:17
Θρησκεία – Παιδεία – Σύνταγμα.


    Ουδείς πρέπει να αμφιβάλει και έχω την εντύπωση, ότι είναι σωστό, ότι ο καθένας μας, να έχει το δικαίωμα του θρησκευτικού του πιστεύω , στο οποίο είναι θεληματικά εντεταγμένος.        Οι επεμβάσεις όμως στην γενικότερη παιδεία της χώρας, που αφορά το θρησκευτικό πιστεύω των πολιτών, πρέπει να ακολουθούν, κατά πρώτο και κύριο λόγο, τις προβλεπόμενες συνταγματικές επιταγές, εντός των οποίων μπορούν να εφαρμόζονται καινοτόμες ιδέες, που προάγουν την παιδεία.      Προσωπικές και διαφορετικές θέσεις, αντανακλούν στο συγκεκριμένο άτομο και μόνον και σε καμία περίπτωση θα πρέπει να τύχουν καθολικής “αναγκαστικής” αποδοχής. Όταν δε το άτομο αυτό τυγχάνει και κυβερνητικής ανάλογης θέσεως, εκτιμώ ότι θα πρέπει τις προσωπικές αλλότριες θέσεις, να τις κρατήσει αυστηρά για τον εαυτόν του και μόνον.

Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

facebook.com stoxastis 1963


- Στείλε Σχόλιο


23 Σεπτεμβρίου 2015, 21:20
Ο Μετεκλογικός "πυρετός" της Χώρας...


Οι ΑΠΟΨΕΙΣ   Όπως είχαν δημοσιοποιήσει προεκλογικά, ότι θα αναφερθούν για το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές της 20-9-2015 και αυτό για να μην φανεί, ότι παίρνουν πολιτική  θέση, για οποιοδήποτε κόμμα. Η θέση αυτή   είναι το κύριο μέλημα από ενάρξεως του blog και μέχρι σήμερα.  Αυτό που πρωταρχικά θα τονιστεί είναι η διαμορφούμενη πολιτική κατάσταση, μετά την διάσπαση του πολιτικού σχήματος, του κυβερνώντος κόμματος. Η εκτίμηση ήταν και επαληθεύθηκε γράφοντας, ότι την λύση έπρεπε να την δώσει ο κυρίαρχος λαός δια της ψήφου του.
Ας δούμε τι έγραψαν οι ΑΠΟΨΕΙΣ 8-8-15  Ξεκαθάρισμα.    Η πολιτική σημερινή πραγματικότητα…. Οξύμωρος και εξτρεμιστική παρουσίαση των τεκταινομένων. Μεγάλο μέρος βουλευτών της συμπολίτευσης, δεν ψηφίζει τα νομοσχέδια της συμπολίτευσης, οπότε η συνταγματική αρχή της "δεδηλωμένης" πάει περίπατο, αυτά όμως περνάνε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, δηλαδή όπως θα έλεγε κάποιος τρελό "αλαλούμ".           Η ακραιφνής δημοκρατική λύση είναι μία και μοναδική, προσφυγή στην ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών για να επέλθει το ξεκαθάρισμα… Οιαδήποτε άλλη λύση θα είναι…. "μπάλωμα".     20-8-15  Εκλογές.  Οι ΑΠΟΨΕΙΣ πρόσφατα στις 8-8-2015 έγραφαν για το «Ξεκαθάρισμα» σχετικά με τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή και αναφέρθηκαν, σε καθαρή λύση χωρίς «μπαλώματα»…     Ήδη έχουμε την πρέπουσα λύση, που εκτίμησαν καθόσον τον λόγο σε τέτοιες "αλαλούμ" παρουσιαζόμενες καταστάσεις πολιτικής ανισορροπίας , τον λόγο πρέπει και επιβάλλεται να έχει ο κυρίαρχος λαός της χώρας.
22-8-15 Ολοταχώς για εκλογές. <<...  Τελειώνοντας συνοπτικά τα γεγονότα, που μας αγκαλιάζουν, εκείνο που πρέπει απαρέγκλιτα, χωρίς περιστροφές και πολιτικά τερτίπια, να τεθεί στον Έλληνα πολίτη, είναι,  ποια  λύση προτιμά για να την υλοποιήσει έμμεσα ή άμεσα δια της ψήφου του>>...   Ο μετεκλογικός "πυρετός" της χώρας αρχίζει τώρα από την 21-9-15. Ερχόμαστε λοιπόν να δούμε την απόφαση των Ελλήνων πολιτών, σχετικά με το νέο διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Έδωσαν ξεκάθαρα την εντολή να συνεχίσει  η ίδια κυβέρνηση, μετά την διάσπασή της, την πορεία της χώρας. Οι 7,5 μονάδες, πλέον αυτών του δευτέρου κόμματος, δηλώνει απερίφραστα την έγκριση και την εμπιστοσύνη τους, όπως επίσης δηλώνει και μάλιστα πεντακάθαρα  τις άμεσα μελλοντικές προσδοκίες τους...   Όσον αφορά την προσέγγιση των εταιρειών δημοσκοπήσεων στο εκλογικό αποτέλεσμα απέτυχαν οικτρά και ίσως αφήνουν υπόνοιες "πατροναρίσματος"... Αυτό διότι προ των εκλογών και μάλιστα ένα 48ωρο προ αυτών, έδιναν ανεπαίσθητη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος, σε κάποιες δε περιπτώσεις την ελαφρά υπεροχή του 2ου κόμματος. Η διάψευση όμως των, "λεγομένων" αυτών εκτιμήσεων, ήρθαν σε άμεση και καταφανή αντίθεση, με τις προτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος.  Αυτό όμως έρχεται τώρα, να δώσει το δικαίωμα στον Έλληνα πολίτη, να υποθέσει και πει ή οι δημοσκόποι αστόχησαν οικτρά και επομένως κάθε νέα δημοσκόπηση τίθεται αυτόματα σε αμφισβήτηση ή προσπάθησαν, αλλά μάταια, να κατευθύνουν το εκλογικό σώμα, σε λύσεις μη αντικειμενικές και κατευθυνόμενες... Αλλά και για τα υπόλοιπα κόμματα είχαν μεγάλες αστοχίες, οι οποίες ακολουθούν το ίδιο "μοτίβο" που προαναφέρθηκε...  Εκείνο που απομένει τώρα και μετά τις τρεις καθαρές διαδοχικές θέσεις εμπιστοσύνης του πολίτη, προς την ίδια κυβέρνηση, είναι να μην προδώσει αυτήν την εμπιστοσύνη και να κοιτάξει με το ανάλογο ενδιαφέρον τα τρέχοντα και πάμπολλα σοβαρά θέματα, που ταλανίζουν την χώρα και να τα αντιμετωπίσει με την δέουσα αξιολόγηση, όπως τα κυριότερα κατά  εκτίμηση είναι:
 • Κοινωνική πολιτική για εκείνους, που βίαια και ετσιθελικά απώλεσαν την οικονομική τους υπόσταση τα τελευταία χρόνια.
 • Τιθάσευση του εξωτερικού χρέους, το οποίο αποτελεί τον μέγιστο βραχνά από τον οποίον εκπορεύονται όλα σχεδόν τα ζωτικά θέματα, που έχουν φέρει την χώρα σε αυτήν την δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση.
 • Η ανεργία μιας μεγάλης μερίδας του ανθρώπινου δυναμικού, που επιζητεί εναγωνίως την αλλαγή του καθεστώτος,  στο οποίο βρίσκεται και ζει σήμερα. 
 • Το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, που διογκώνεται μέρα με την ημέρα, από ανθρώπους, οι οποίοι επιζητούν απεγνωσμένα την ασφάλειά της ζωής τους και τελικά της ύπαρξής τους από την πολεμική λαίλαπα των χωρών τους. Ο μη ορθός χειρισμός αυτού του σοβαρότατου θέματος, μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι οποίες θα επιβαρύνουν έτι περισσότερον, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, που αντιμετωπίζονται σήμερα.
Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει , θα έχουν σε διαρκή "πυρετό" την "νέα" κυβέρνηση. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μελλοντικά να αντιμετωπιστούν κατά τον καλλίτερο δυνατόν τρόπο, με δικαιοσύνη για τους πολίτες, όπως και με καθαρή και σταθερή θέση με τους εταίρους. Αυτό δεν θα προδώσει τις προσδοκίες των Ελλήνων για ένα καλλίτερο αύριο. Σε διαφορετική περίπτωση ο πολίτης θα αισθανθεί μεγάλη πικρία και απογοήτευση , την οποία θα εξωτερικεύσει και, ως επόμενο, θα εισπράξει η κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε, ότι όλα θα πάνε κατ' ευχήν και θα γελάσουν τα πικραμένα χείλη των Ελλήνων πολιτών... ίδωμεν...  Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ facebook.com stoxastis 1963

    


  3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  Συγγραφέας
  stoxastis-vaggeliscom
  Αλεξόπουλος Ευάγ.
  από ΡΑΦΗNA  Περί Blog
  blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


  Tags
  Επίσημοι αναγνώστες (3)
  Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


  Πρόσφατα...


  Δημοφιλέστερα...
  Αρχείο...


  Φιλικά Blogs


   Links   Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης