αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
09 Οκτωβρίου 2015, 18:40
Κυβερνητικές Υποσχέσεις... Λαοπλάνες ή Οχι...


 Οι ΑΠΟΨΕΙΣ πάντοτε, μετά την δημοσίευση της ημερομηνίας των εκάστοτε εκλογών, σταματούν  να καταγράφουν πολιτικές τοποθετήσεις και αυτό , για να μην θεωρηθούν, ότι παίρνουν θέση υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος. Μετεκλογικά όμως και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τις αντιπολιτευτικές θέσεις, θα σχολιάζουν, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, τα εκάστοτε πραγματούμενα της κυβέρνησης.

    Οι προγραμματικές δηλώσεις , που ακούσαμε πρόσφατα, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι καλύπτουν όλο το φάσμα και τις πτυχές της διακυβέρνησης της χώρας. Ήταν όμως, σχεδόν, ταυτόσημες με τις προγραμματικές δηλώσεις, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια. Από εκείνα για τα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, οι ΑΠΟΨΕΙΣ θα σταθούν μόνον σε αυτά που ακολουθούν:

  • Ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, για τις φτωχότερες τάξεις, τους μισθωτούς, συνταξιούχους και τους μικρο-επαγγελματίες, δηλαδή την μεσαία και φτωχή τάξη των Ελλήνων πολιτών.
  • Η όποια φορολόγηση δεν θα είναι οριζόντια αλλά "κάθετη", όπως αφέθηκε να νοηθεί.  Θα καλύψει κυρίως και αυτούς, που με τον ένα ή άλλον τρόπο φοροδιαφεύγουν ή φοροκλέπτουν ("μεγαλοκαρχαριές" και λοιπούς), όπως επίσης και εκείνους, που έχουν  περιουσιακά στοιχεία στην αλλοδαπή, δηλαδή ακίνητα και μετρητά.
  • Η ρύθμιση του εξωτερικού χρέους , θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέλημα για την κυβέρνηση, καθόσον αυτό, είναι εκείνο που έφερε την χώρα σε αυτή την δεινή και απεχθή οικονομική κατάσταση, χρεώνοντας δυσβάστακτα μέχρι και τα παιδιά των παιδιών μας.

    Εδώ πρέπει να σταθούμε και να τονιστεί με ιδιαίτερη έμφαση, ότι το εξωτερικό χρέος δημιουργήθηκε από τον άφρονα και αλόγιστο δανεισμό της χώρας εδώ και δεκαετίες. Αυτό πραγματοποιήθηκε χωρίς  καμία  προφύλαξη  και πρόβλεψη, ώστε η τοποθέτηση των εκάστοτε δανεικών, να εξασφαλίζουν τουλάχιστον  και να καλύπτουν  τους τόκους και τα χρεολύσια. Αυτό δηλαδή, που θα έκανε κάθε νοικοκύρης, ο ποίος δανείστηκε για  κάποια επένδυση. Αντί αυτού υπήρξε ολοσχερής κατασπατάληση και εν πολλοίς οικειοποίηση, από αυτούς που διαχειρίστηκαν τον δανεισμό, σε απόλυτο συνεργασία με τους ημέτερους, παρατρεχάμενους και τα "καρντάσια"  τους... Η δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί των υποθέσεων αυτών... 

Σε όσους όμως διαπιστωθεί, ότι οικειοποιήθηκαν δημόσιο χρήμα, ή δημόσιο πλούτο, εκτός της προβλεπομένης ποινικής δίωξης, να υποστούν και την ανάλογη δήμευση...

   Κύριοι της κυβέρνησης ο Ελληνικός λαός σας έδωσε σε τρεις διαδοχικές εκλογές την υποστήριξή του, όπως και την απόλυτο εμπιστοσύνη του. Αναμένει από εσάς λοιπόν την ανταπόδοση, σύμφωνα με αυτά, που προγραμματικά του δηλώσατε. Κοιτάξτε  να μην προδώσετε την εμπιστοσύνη αυτή, που "απλόχερα" σας έδωσε. Αυτά  τα οποία του είπατε στον προγραμματικό λόγο σας, να μην μείνουν "κενά λόγια" και αποδειχθούν τελικά "Μαξιμαλισμοί και Βερμπαλισμοί|" , αλλά να τα εφαρμόσετε προς πάσα κατεύθυνση.

Εκείνο που απομένει λοιπόν τώρα και είναι η πεμπτουσία των λόγων σας,  είναι να δούμε  την υλοποίηση αυτών και πότε ο μεσαίος,  μικρομεσαίος και φτωχός Έλληνας πολίτης θα καρπωθεί έμπρακτα, την βελτίωση της σημερινής οικτρής οικονομικής κατάστασης , η οποία σήμερα, έχει φτωχοποιήσει την μεσαία τάξη και έχει καταστήσει τους φτωχούς ενδεείς και πένητες.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εξαπάτησης του λαού, η "ρομφαία" της ετυμηγορίας του, θα πέσει ανεπιστρεπτί και ανελέητα στους ώμους σας, γιατί τους κοροϊδέψατε και οι υποσχέσεις σας, θα αποδειχθούν παντελώς αίολες.

    Τελειώνοντας οι ΑΠΟΨΕΙΣ θα τηρήσουν τον δικαιολογημένο χρόνο αναμονής εφαρμογής των όσων "ευαγγελίζεστε",  μετά την παρέλευση αυτού, θα αποδοθούν σε σκληρά και καυστικά σχόλια, όποτε και όταν αποδειχθούν ψεύτικες και λαοπλάνες οι υποσχέσεις σας.

      


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης