αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
28 Οκτωβρίου 2017, 17:53
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ


Πριν πέντε χρόνια οι ΑΠΌΨΕΙΣ δημοσίευσαν το παρακάτω κείμενο, στην ανάρτηση ....ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ.... και το οποίο αναδημοσιεύουν για την διαχρονική επικαιρότητα που παρουσιάζει..

Οι Εθνικές Επέτειοι είναι υπεράνω όλων γενικώς των εκδηλώσεων των πολιτών . Δεν πρέπει , επ'ουδενί λόγω , να συσχετίζονται ή να γίνονται κομματικής εκμετάλλευσης και τελικά να αμαυρώνονται , έστω και εάν υφίστανται απόλυτα δικαιολογημένες θέσεις ή εκδηλώσεις.

Κάθε μορφή εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε,

είναι καθαρή "τυμβωρυχία" στην μνήμη αυτών που θυσίασαν την υπόστασή τους για το μεγαλείο του Ελληνισμού .

Ας αφήσουμε λοιπόν , να κυριαρχήσουν αυτές τις ημέρες στην μνήμη μας , όλοι οι επώνυμοι και οι αφανείς ήρωες που δόξασαν την Ελλάδα. Είναι το ελάχιστο και συγχρόνως η απαρέγκλιτη υποχρέωση , όλων όσων αισθάνονται και είναι Έλληνες .4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


28 Οκτωβρίου 2017, 17:41
Καταλονία....στην Επικαιρότητα.


Το κοινοβούλιο της Καταλονίας τάχτηκε υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία.

Η Ισπανική γερουσία ενεργοποίησε το άρθρο 155, δηλαδή κατάργησε τις εξουσίες των 

τοπικών αρχών της Καταλονίας.

Προφανώς αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται η παρούσα αναδημοσίευση και συγχρόνως την 

ενημέρωση των φίλων , οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν.Τα ΜΜΕ τόσο του εξωτερικού  όσο και του εσωτερικού ασχολούνται με την προσπάθεια της Καταλονίας για ανεξαρτητοποίηση.

 Επειδή πολλοί επιχειρούν να παρουσιάσουν και να ταυτοποιήσουν το θέμα αυτό , με άλλες σχετικές διεκδικήσεις στον Ευρωπαϊκό χώρο .  Θα αναφερθώ συνοπτικά στην ιστορική πρόσφατη διαδρομή και σε  ορισμένες προσωπικές εκτιμήσεις .

Στο Βασίλειο της Ισπανίας η Καταλονία είναι αυτούσιο Έθνος , αναγνωρίζεται δε από το Σύνταγμα ως ιστορική Εθνότητα (nacionalidad).

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ χαρτης

Καταλονία με το κόκκινο χρώμα

   Τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο  (1936-1939) διαδέχθηκε η δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο (1939-1975) , το γνωστό ως καθεστώς αυτονομιών , με ξεχωριστά Έθνη, την Καταλονία και την χώρα των Βάσκων . 

Το καθεστώς των αυτονομιών, μεταμορφώθηκε αργότερα, σε ομοσπονδιακό κράτος . Ένα πολύγλωσσο Κράτος με τις ποιο διαδεδομένες γλώσσες τα Ισπανικά, Καταλανικά, Βασκικά και Γαλικιανά.

Η Καταλονία λοιπόν είναι μία ξεχωριστή  εθνότητα στην Ισπανική ομοσπονδία , που διαθέτει την δική της γλώσσα, την δική της σημαία, το δικό της κοινοβούλιο,  την δική της διοίκηση και τον δικό της Ύμνο.


    Σήμερα όλοι, μεγάλα και μικρά κράτη προτάσσουν πάντοτε την Δημοκρατία ως τον  "ακρογωνιαίο λίθο" στην διακυβέρνησή τους την οποία εκθειάζουν, ως ύψιστο αγαθό. Η Δημοκρατία όμως πηγάζει από τον λαό , εφόσον βέβαια μπορεί ανεμπόδιστα να ψηφίσει και να αναδείξει αυτούς , (που εν' ονόματι) της Δημοκρατίας θα τους κυβερνήσουν 

Η πρόσφατη ψηφοφορία στην Καταλονία  (Δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης) , παρά τα πρωτοφανή για χώρα της Ε.Ε έκτροπα να εμποδίσουν την ψηφοφορία,  έφερε το 90% του λαού, που ψήφισε , να ζητά ανεξαρτησία .

   Εκείνο όμως , που πρέπει να σχολιαστεί και να σταθούμε με αντικειμενικότητα, είναι η "βουβαμάρα" της Ευρώπης, η οποία εκθειάζει την Δημοκρατία, αλλά απ' ότι καταφαίνεται την ασπάζεται κατά το δοκούν  και όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της.

Ας θυμηθούμε .... τι έγινε σχετικά πρόσφατα, στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία , που διαμελίστηκε κυριολεκτικά σε 4 Κράτη, με τις ευχές της.- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης