αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
28 Δεκεμβρίου 2015, 17:27
Το Οικονομικό-Ενεργειακό-Γεωπολιτικό... και οι "Παράπλευρες Απώλειες"Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες από Συρία    Σήμερα ζούμε σκηνές απαράδεκτες και τραγικά απάνθρωπες για τον 21οαιώνα. Βλέπουμε και διαβάζουμε στα ΜΜΕ να αναφέρονται σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι κατά δεκάδες χιλιάδες, να αποποιούνται τον τόπο τους, τα υπάρχοντά τους και να αψηφούν τον θάνατο του θαλάσσιου πνιγμού, προκειμένου να παραμείνουν ζώντες, από την λαίλαπα του πολέμου, η οποία μαστίζει την χώρα τους.

                                               Αποτέλεσμα εικόνας για Σύριοι μεταναστες προς Ευρώπη
Αποτέλεσμα εικόνας για Σύριοι μεταναστες  Οι εικόνες που βλέπουμε είναι άκρως τραγικές. Ανθρώπους με έντονα ζωγραφισμένη την αγωνία και την απόγνωση στα πρόσωπα τους, νήπια στις αγκαλιές των γονιών τους, νέους και ηλικιωμένους να κινούνται πεζή σε ατέρμονες φάλαγγες , για να φτάσουν σε ασφαλείς χώρους , αψηφώντας κάθε άλλον κίνδυνο και κακουχία.     Τώρα  ο αναγνώστης, ενδέχεται, να διερωτηθεί ποια η σχέση των παραπάνω με τον τίτλο του γραφήματος και κυρίως με τις<<...παράπλευρες απώλειες.>> Οι λέξεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στους βομβαρδισμούς της Σερβίας για να δικαιολογήσουν τις δολοφονίες αθώων πολιτών, από τις λεγόμενες  <<...χειρουργικές επεμβάσεις...>>     Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα , αλλά σε άλλη παρεμφερή μορφή. Πραγματοποιείται, εξαναγκασμός, για την φυγή των απλών πολιτών, από τον εμφύλιο πόλεμο και τους άπειρους βομβαρδισμούς στη Συρία, όπως επίσης και από τους αποτρόπαιους σφαγιαστές τζιχαντιστές. Υπό αυτές τις συνθήκες ο άμαχος πληθυσμός μεταναστεύει προκειμένου να επιζήσει.     Τον εμφύλιο πόλεμο τον εξέθρεψαν οι Η.Π.Α, βοηθώντας την ευρύτερη αντιπολίτευση της Συρίας με οπλισμό και εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως επίσης και σε πρώτο χρόνο τους σφαγιαστές τζιχαντιστές. Όλα αυτά για την ανατροπή του εχθρικού προς αυτούς, δικτατορικού καθεστώτος, του προέδρου Μπασάρ αλ  Άσαντ.  Αλλά είναι μόνο αυτό;;; Oι ΑΠΟΨΕΙΣ εκτιμούν,ότι το όλο θέμα έχει μέγιστη συνάφεια με το ενεργειακό το προερχόμενο από τους υδρογονάνθρακες και τις επακόλουθες άμεσες επιπτώσεις  οικονομικές και γεωπολιτικές...      Είναι απόλυτα αληθές ότι ευρύτερα η Ευρώπη "πνίγεται" χωρίς την άμεση και μελλοντική ενέργεια, η οποία προέρχεται   από τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου.  Η λύση του μη "πνιγμού", είναι να φτάσουν οι αγωγοί το δυνατόν συντομότερα σε αυτήν.

Η πληθώρα των αγωγών έχει γίνει ένα άκρως δαιδαλώδες "θέμα" και θα έλεγε κάποιος "βαβέλ".  Οι καθυστερήσεις αυτές, για την μεταφορά της ενέργειας βλάπτει, άμεσα και μεσοπρόθεσμα και πολύ περισσότερον μελλοντικά την Ευρώπη. Το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος έχει συμφέρον από αυτό, η απάντηση έρχεται αβίαστα από μόνη της, ασφαλέστατα οι ανταγωνιστές του ευρώ.       Στα χρόνια, που προηγήθηκαν και μέχρι σήμερα πληθώρα αγωγών παρουσιάζονται. Άλλοι που ξεκινούν, άλλοι θα ξεκινήσουν και θα σταματήσουν από άλλους, που πρόκειται να γίνουν και από άλλους που σχεδιάζονται κ.ο.κ...  Ο χορός των αγωγών όμως δεν σταματά, αλλά όλο και ποιο έξαλλος γίνεται, εφόσον τα οικονομικά, ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων, που διαφεντεύουν τον πλανήτη συγκρούονται πολλαπλώς.

Το θέμα μας όμως δεν είναι επί του παρόντος οι αγωγοί, αλλά αναφέρθηκαν γιατί ένας από αυτούς, που ξεκίνησε από (Ιράν - Ιράκ - Συρία) και εκείθεν για Ευρώπη έφτασε  μέχρι τα σύνορα της Συρίας και εκεί σταμάτησε, λόγω της έναρξης του εμφυλίου, που ξέσπασε με τον τρόπο που προαναφέρθηκε...Στον  εμφύλιο αυτό, εκτός της εμπλοκής των Η.Π.Α, του Ιράν και άλλων εκατέρωθεν των εμπλεκομένων, μπήκε ενεργά και η Ρωσία ενώ η Κίνα με πολεμικά πλοία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.Λέγεται, ότι η άμεση ή έμμεση εμπλοκή των μεγάλων δημιουργεί ανησυχίες για την παγκόσμια ειρήνη, καθόσον το όλον, έχει πράγματι μία περίεργη εμπλοκή.  

Οι ΑΠΟΨΕΙΣ εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα οι μεγάλοι θα τα βρουν , όσον αφορά τα οικονομικά, ενεργειακά και γεωπολιτικά θέματα, που φαίνεται τώρα να διαφωνούν.  Το όλο δε βάρος της γενόμενης καταστροφής θα επιπέσει , όπως πάντα,  στις πλάτες των μικρών και αδύναμων.     Ερχόμαστε τώρα στο "ζουμί" της όλης υποθέσεως, να δούμε τις"παράπλευρες απώλειες"από τον εμφύλιο της Συρίας και όχι μόνον, οι οποίες εκτιμάται, ότι σχεδιάστηκαν, ώστε να μην προξενούν εμφανώς τις θέσεις των τελικών στόχων, που οι κυριότεροι είναι:

  •    Αποδυνάμωση μέχρι τελείας καταστροφής της χώρας, που κυβερνά ο μισητός Μπασάρ αλ Άσαντ (παραδειγματισμός και για άλλους).
  • Να επιτευχθεί η μη υλοποίηση κατασκευής του αγωγού (Ιράν-Ιράκ-Συρία). 
  • Να διοχετευθούν τα αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων στην Ευρώπη και την δημιουργία σοβαρότατου θέματος, λόγω των διαφωνιών κατά την επίλυσή του. 
  • Ενδεχομένως αποσταθεροποίηση της ενότητας των κρατών μελών.
  • Κλονισμός του ευρώ, που από παρουσίας του, στην παγκόσμια αγορά,  αντιτάχθηκε στο δεσπόζον μέχρι τότε δολάριο σε τέτοιο σημείο , ώστε η αγοραστική αξία του να υπερτερεί αυτού.

Αυτά τα λίγα και συνεκτικά, που αναφέρθηκαν, δίνουν  κατά την εκτίμηση των ΑΠΟΨΕΩΝ , το πραγματικά επίκαιρο , όσο και επικίνδυνο θέμα, που σοβεί σήμερα στη μέση ανατολή. Η διαπίστωση όμως σήμερα, που δεν αμφισβητείται, είναι ότι ουδείς από τους μεγάλους αναφέρεται στη πηγή,  που ξεχειλίζει το ποτάμι και παρουσιάζεται το "τσουνάμι" των προσφύγων. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν προϋποθέσεις περαιτέρω εμπλοκής, αλλά να  σιγήσει το όλον θέμα, για να επέλθει η ομαλότητα στην υπόψη περιοχή.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


24 Δεκεμβρίου 2015, 18:41
Ο Φερετζές... της Μαριορή


<<...Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της λείπει...>> λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Αντί να δώσετε κ. πολιτικοί κάθε ικμάδα της φαιάς ουσίας, στο πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτάκουστη, επώδυνη και επονείδιστη φτωχοποίηση της χώρας, για την οποία ευθύνεστε απόλυτα, έρχεστε τώρα να ψηφίσετε τον νόμο των γκέι (σύμφωνο συμβίωσης). Ως βασική αιτιολογία έχετε την δήθεν "πλέρια" δημοκρατία και τον αντιρατσισμό. Λέξη, που έχει κατρακυλήσει (ρατσισμός) πάρα πολύ, σε πολλές εκφάνσεις του λόγου, και έχει νοθευτεί η αρχική νοηματική της παρουσία. Κύριοι πολιτικοί, διατηρώ και έχω την εντύπωση, ότι έχετε ξεφύγει.......  Επειδή κάποια μεγάλα ονόματα υπήρξαν ομοφυλόφιλοι, να τους θέσουμε λοιπόν και μάλιστα, από βήματος βουλής, ως πρότυπα για τα Ελληνόπουλα;;;;;21 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


21 Δεκεμβρίου 2015, 17:52
Ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών


Κυριάκος Τόμπρας.

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο     (8 Δεκεμβρίου 2015)

Το σχόλιο από τις ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μέγιστο ερώτημα... που πήγαν τα λεφτά... όπως λέει ο απλός πολίτης, αφού το "βάρος" τους είναι στις πλάτες του...

Η απάντηση;;;;;; 

Το είπε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο τραγούδι  "πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη". Μόνο που λείπει η λέξη... Ελλάδα... "πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη".....

Από την άλλη όμως πνίγουν τον απλό πολίτη, για τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια.


- Στείλε Σχόλιο


18 Δεκεμβρίου 2015, 21:47
Γερμανία... και Ελληνικές Ιδιωτικοποιήσεις-Αποκρατικοποιήσεις


  Εδώ και χρόνια οι ΑΠΟΨΕΙΣ  γράφουν και διατυπώνουν, ότι η Γερμανία είχε και έχει ένα μεγάλο έμμεσο, στόχο το πώς θα βάλει στο "χέρι" τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Εκβιαστικά, αδιάντροπα και φανερά πιεστικά, η Γερμανία κυρίως δια του υπουργού οικονομικών κ. Σόϊμπε, πίεζε και πιέζει, προ της εκταμίευσης κάποιας δόσης αναφερόμενη στην υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων , όπως κάνει και τώρα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε , ότι πρόσφατα ζήτησε επιτακτικά την μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ στις Βρυξέλλες ασχέτως, που δεν το επέτυχε...

   Ιδού τι δήλωσε όμως, μόλις πρόσφατα, ( ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας...)  για τις ιδιωτικοποιήσεις.


<<…αποτελούσαν και παραμένουν κεντρικό ενδιαφέρον της Γερμανίκής κυβέρνησης.>>

Η δε αναπληρώτρια κα Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, δήλωσε επίσης:

<<... οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν για την Γερμανική κυβέρνηση πάντα σημαντικές και εξακολουθούν να είναι >>

    Οι δύο αυτές δηλώσεις επαληθεύουν τις ΑΠΟΨΕΙΣ για την θέση, που πήραν στο παρελθόν και συνεχίζουν να έχουν, στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

    Ήδη υπογράφτηκε η σύμβαση με την Γερμανική Fraport , για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Ο στόχος λοιπόν βαίνει αισίως , όπως το θέλουν οι Γερμανικές επιδιώξεις... Απ'ότι καταφαίνεται και διαγράφεται έπεται η συνέχεια...

 Εάν συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις-αποκρατικοποιήσεις κάποια στιγμή στο βραχυπρόθεσμο μέλλον θα διαπιστώσουμε, ότι δημόσιος πλούτος, δεν θα υπάρχει για Ελληνικά "χέρια" και την αποκλειστική Ελληνική εκμετάλλευση,  τότε όμως θα είναι πλέον  πολύ αργά...

Παραπέμπω στον κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων-αποκρατικοποιήσεων, που παρουσίασαν τα ΜΜΕ. 


Την 20-9-2012 οι ΑΠΟΨΕΙΣ έγραφαν.

    Είναι πασιφανές ότι αρχίζει ο "έξαλλος χορός" των αποκρατικοποιήσεων και κάποιοι ... τρίβουν τα χέρια τους... 

Από τα μέσα ηλεκτρονικού τύπου και τις εφημερίδες ακούμε και διαβάζουμε για την έναρξή των αποκρατικοποιήσεων και απ'ότι καταφαίνεται , αρχίζουμε με "φιλέτα" του δημόσιου πλούτου της χώρας και συγκεκριμένα

- Του Ελληνικού (Γλυφάδας)

- Της τοποθεσίας Αφάντου της Ρόδου .

- Της Κασσιόπης της Κέρκυρας .

- Του Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης  (IBC) .

- Των  ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ (δημόσια Επιχείρηση Αερίου) Α.Ε .

- Την συνεργασία με την ΕΤΕ για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης .

- Έπονται τα Κρατικά Λαχεία  και  ΟΔΙΕ Α.Ε (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

Ακολουθούν οι ΔΕΚΟ , μεταξύ των οποίων  ΔΕΗ - ΟΠΑΠ -ΕΥΔΑΠ - ΕΛΠΕ - ΕΛΤΑ .

- Ακόμη οι Οργανισμοί Λιμένων της επικράτειας , Πειραιώς - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρουπόλεως - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πατρών και Ραφήνας .

- Επίσης η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιολόγησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) δια στελέχους του (κ. Ταπραντζή) , αναφέρθηκε στην χρονομίσθωση  σε βάθους χρόνου  30 - 50 ετών , 40 νησιών και βραχονησίδων .

Απ' ότι ειπώθηκε παλαιότερα να αναμένουμε και την αποκρατικοποίηση αεροδρομίων ...

Ακολουθεί όπως ακούσαμε από τα ΜΜΕ το Τατόϊ και τα ακίνητα που βρίσκονται στο εξωτερικό .

 Οι συναφείς πίνακες των αποκρατικοποιήσεων έχουν ήδη αποσταλεί στους δανειστές και αυτοί πλέον επιλέγουν... δηλαδή πλήρης υποταγή και "νενεκισμός" σε όλο το μεγαλείο του . Η πρόσφατη , κάποια , αλλαγή της στάσης των δανειστών συμπίπτει χρονικά με την υποβολή αυτών των πινάκων...   Δεν θα ήθελα να το συσχετίσω , αλλά εκεί με πάει η εκτίμηση , συγκρίνοντας τα δύο αυτά πραγματικά και υπαρκτά γεγονότα .

           Η παρουσιαζόμενη σήμερα κατάσταση μας φέρνει σε  αυτά που ακούμε στις λαϊκές αγορές  <<... πάρτε κόσμε ... όλα στο ξεπούλημα...>> , όπως επίσης βλέπουμε και στις βιτρίνες των καταστημάτων στις περιόδους των εκπτώσεων.  <<... εκπτώσεις 30%  ή  50%  ή  60% και το...  ξεπουλάμε...>>19 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


01 Δεκεμβρίου 2015, 16:10
Δημόσιο Χρέος "βόμβα" στα Θεμέλια της Οικονομίας


 


Ενσωματωμένη εικόνα 1

    Από την ενημέρωση των ΜΜΕ τύπο και TV, όπως επίσης και από τις αναρτήσεις και τα σχόλια, που καταγράφονται στο διαδίκτυο κατά καιρούς διαπιστώνεται η απέχθεια, και χαρακτηρίζονται ως μισητά όργανα, αυτοί, που εκάστοτε εκπροσωπούν την Ε.Ε (τροϊκα, θεσμοί,κουαρτέτο) και δεν ξέρω πως θα αποκαλούνται στο μέλλον.  Βλέπεται η γλώσσα μας με την ευελιξία, που την διακρίνει, εφευρίσκει και γεννά με μεγάλη ευκολία λέξεις, τις οποίες άριστα κάνουν χρήση οι πολιτικοί μας. Γι' αυτά οι πολιτικοί μας είναι "μανούλες", όπως λέει και η θυμοσοφία του λαού.

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Οι κύριοι αυτοί και η κυρία, που πρόσφατα ενσωματώθηκε στην πρώην τριάδα, εκτελούν τις γενικές εντολές των πατρόνων τους και τις οποίες πρέπει να υλοποιήσουν απαρέγκλιτα, με ανάλογα οικονομικά μέτρα, που διατείνονται,  ότι οπωσδήποτε πρέπει να παρθούν.    Το κύριο θέμα όμως είναι... εμείς τι κάνουμε;;; Αρκούμαστε λοιπόν, πάντα "ελαφρά τη καρδία", να λέμε εξωραϊστικά.... διαπραγματευόμαστε...., αλλά τα επώδυνα... μέτρα-μέτρα, δηλαδή η υπόκλιση με ανάλογη οσφυοκαμψία και τελικά την πλήρη αποδοχή, που ήταν, είναι και θα είναι, από ότι φαίνεται... δεδομένη. Το όλο θέμα πάει  να μπαλωθεί με την λέξη "ισοδύναμα", λες και αυτά δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. Είπαμε... πλήρης εκμετάλλευση της απίθανης γλώσσας μας. Ας μη γελιόμαστε όμως,  το "πεπόνι και το μαχαίρι", το δωρίσαμε (παρακαλετά) στους δανειστές, μετά από τον ανάλγητο και άφρονα δανεισμό, εδώ και δεκαετίες.

  

   Από ότι παρατηρούμε μέχρι σήμερα , ένας μεγάλος στόχος των δανειστών είναι και ο δημόσιος πλούτος της χώρας μας. Ανερυθρίαστα και εκβιαστικά ήθελαν το "ΤΑΙΠΕΔ" να μετακομίσει στις Βρυξέλλες υπό τον έλεγχό τους. Προφανώς για να καθορίζουν και να αποφασίζουν, την όποια αποκρατικοποίηση-ιδιωτικοποίηση και φυσικά και το τίμημα αυτών. Αυτό και μόνον αποδεικνύει περίτρανα τον στόχο τους, για τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας.  Ο βασικός παράγοντας για να επιτύχουν και υλοποιήσουν τον στόχο τους, είναι η καταφανής, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, επιδίωξη της πλήρους εξουθένωσης οικονομικά της χώρας και υπό την απειλή εκάστοτε του GREXIT να επιτύχουν αυτό που λέγεται...  "ο απελπισμένος και πεινασμένος πουλά ότι πολύτιμο έχει, προκειμένου να επιζήσει".     Το δημόσιο λοιπόν εξωτερικό χρέος, τα χρεολύσια και οι τόκοι αναμφισβήτητα αποτελούν την "βόμβα" στα θεμέλια της οικονομίας μας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε δημόσια για τον χειρισμό του δανεισμού των επιτοκίων, ο πρώην υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί διακυβερνήσεως και κατόπιν πρωθυπουργός της Ιταλίας  κ. Μάσσιμο Ντ' Αλέμα. Ας δούμε τι δήλωσε:


Ρώμη, Ιταλία

<<Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες, δηλώνει ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα σε συνέντευξη σε που είχε παραχωρήσει προ ημερών στην RaiNews24 και κάνει την επομένη του δημοψηφίσματος το γύρο του Διαδικτύου στην Ιταλία. «Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» τονίζει ο Ντ' Αλέμα εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος. «Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχώτερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ο Ντ' Αλέμα.>>      Οι πάτρωνες, λοιπόν δανειστές, δια των εκπροσώπων τους, (νυν κουαρτέτου), ενδιαφέρονται για το πως θα εξασφαλίσουν τα 322,1 δισεκατομμύρια, που έχουν λαμβάνειν μέχρι το 2030, δηλαδή μέσα σε μία δεκαπενταετία, από χρεολύσια και τόκους, όπως αναλυτικά και διαχρονικά καταφαίνεται στον πίνακα, που ακολουθεί και έχει δημοσιευθεί στο τύπο.

Η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει χρέη ύψους 322,1 δισ. ευρώ έως το 2030.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ


Όπως τα καταφέραμε δεν μένει άλλο από το να πούμε με πόνο.              "Ελλάδα το μεγαλείο σου"...


Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης