αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
 
 
Η στιγμή της έμπνευσης....
 

01 Οκτωβρίου 2006, 00:00
red hot chili peppers


Mία απο τις rock μπάντες η οποία συνδιάζει την funk, punk, rock, pop, psychedelic rock και την heavy metal μουσική. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1983 στο Los Angeles. Τα μέλη της μπάντας είναι ο Anthony Kiedis, Micheal "Flea" Balzary, Jack Irons και ο Hillel Slovak.

Το ίδιο έτος λίγο αργότερα, Jack Irons και ο Hillel Slivak κάνουν συμβόλαιο με τη μπάντα What is this? με αποτέλεσμα να φύγουν. Τότε ο πρώτος δίσκος της μπάντας ηχογραφήται με τους Jack Sherman στην κιθάρα και τον Cliff Martinez στα ντραμς. Ο δίσκος είχε την ονομασία Red hot chili peppers. Δυστυχώς ο δίσκος δεν τα πήγε καλά εμπορικά, με αποτέλεσμα ο Jack Sherman να φύγει και να γυρίσει ο Hillel Slovak(κιθάρα).

1985: Οι Red Hot Chili Peppers ηχογραφούν το δεύτερο τους δίσκο με την ονομασία Freaky Styley με την βοήθεια του George Clinton(μουσικός). Ο Cliff Martinez φεύγει απο τη μπάντα μετά το δίσκο με αποτέλεσμα, να γυρίσει ο Jack Irons(ντραμς) το 1986.

1987: Οι Red Hot Chili Peppers ηχογραφούν το τρίτο δίσκο με την ονομασία The Uplift Mofo Party Plan με τον μουσικό παραγωγό Micheal Beinhorn. Αυτός ο δίσκος ήταν ο πρώτος που είχε μπει στη λίστα του Biiboard Top 200. Επίσης φτιάχνουν και το πρώτο τους video clip το Fight Like a Brave.

1988: Δυστυχώς για τους Red Hot Chili Peppers πεθαίνει ο Hillel Slovak στις 27 Ιουνίου 1988. Ο θάνατος του προήλθε λόγο των ναρκωτικών. Στην συνέχεια ο Jack Irons φεύγει απο την μπάντα, λέγοντας ότι δεν ήθελε να μείνει στην μπάντα όπου πέθανε ο φίλος του.

1989: Ο John Frusciante(κιθάρα) και ο Chad Smith(ντραμς) ήταν οι αντικαταστάτες της μπάντας. Ηχογραφούν το τέταρτο δίσκο με την ονομασία Mother's Milk. Ο δίσκος είχε μεγάλη επιτυχία. Ένα απο το κομμάτι του δίσκου το Knock Me Down ήταν αφιερωμένο για τον Hillel Slovak, στιχουργός του ήταν ο Anthony Kiedis(τραγουδιστής).

1991: Οι Red Hot Chili Peppers συνεχίζουν με το πέμπτο δίσκο Blood Sugar Sex Magik, ο οποίος είχε πουλήσει εφτά εκατομμύρια copies στις Η.Π.Α.. Σε αυτό το δίσκο η μπάντα έκανε τα video clip Give it Away και το Under the Bridge Επίσης το video clip Give it Away κερδίζει το τίτλο "Best Hard Rock Performance With Vocal" στα βραβεία των Grammy το 1992. Ακόμη αυτός ο δίσκος μπήκε στα 500 καλύτερα άλμπουμ.

1994: Οι Red Hot Chili Peppers ηχογραφούν το έκτο τους δίσκο με την ονομασία One Hot Minute. Αυτός ο δίσκος πούλησε πέντε εκατομμύρια copies στις Η.Π.Α. και έγινε δύο φορές πλατινένιος.

1999: Ηχογραφούν ο έμβδομος τους δίσκο με την ονομασία Californication. Ένα απο το κομμάτι του δίσκου το Fire είναι γραμμένο απο τον Jimi Hendrix. Ο δίσκος κερδίζει το τίτλο "Best Modern Rock" στα βραβεία Grammy. Ακόμη φτιάχνουν τα video clip Scar Tissue, Othersite, Californication, Around the World, Road Trippin και το Parallel Universe. Επίσης ο δίσκος ήταν στα καλύτερα top 40 modern rock charts.

2001: Συνεχίζουν με τον όγδοο δίσκο με την ονομασία By the way ο οποίος ήταν στα Biggest Chart Debut. Σε αυτό το δίσκο φτιάχνουν τα video clip By the way, The Zephyr Song, Can't Stop, Dosed και το Universall Speaking.

2002: Ηχογραφούν ακόμη δύο τραγούδια το Fortune Faded και το Save the Population για το δίσκο Greatest Hits. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι απο τους προηγούμενους δίσκους που είχαν μεγάλη επιτυχία.

2004: Φτιάχνουν το δίσκο Live in Hyde Park. Το live έγινε στο Hyde Park του Λονδίνου. Απο αυτή την συναυλία η μπάντα πήρε 17 εκατομμύρια δολλάρια. Επίσης αυτός ο δίσκος είχε δύο καινούργια κομμάτια το Rolling Sly Stone και το Leverage of Space.

Ο τελευταίος δίσκος που ηχογράφησαν έχει την ονομασία Stadium Arcadium. Ο δίσκος έχει 28 κομμάτια. Επίσης τα video clip του δίσκου είναι το Dani California και το Tell me Baby.
Ελπίζω για την μπάντα να συνεχίσει δυναμικά και να τους δούμε στην Ελλαδα !

 

 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
vero
veronicaΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/vero

τα πάντα εξελίσσονται!
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links 
 
Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης