Ηλιαχτίδες
Όπου μαυρίλα κλώθεται και γνέθεται./Ήλιοι μικροί γενείτε κι όλο αλέθετε.
14 Αυγούστου 2022, 15:45
Πρόσκληση συγγραφής διηγήματος με ιαπωνικό θεματικό προσανατολισμό


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία!

 

Η διαδικτυακή ομάδα «Ιαπωνική Βεντάλια Ποίησης και Πολιτισμού» και οι διαδικτυακές σελίδες «Εργαστήριο συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι» και «The Haibun page» σας προσκαλούν σε μια νέα λογοτεχνική δράση με σκοπό τη συγγραφή ενός διηγήματος με ιαπωνικό θεματικό προσανατολισμό.

 

Το διήγημα πρέπει να περιλαμβάνει τα κάτωθι:

 

1. Μια βεντάλια, μεταχειρισμένη ή όχι, την οποία κάποιος βρίσκει, δέχεται ως δώρο, αγοράζει ή γενικά έρχεται στην κατοχή του και η οποία για κάποιο λόγο τον/την συνδέει ή τον/την οδηγεί στην περιοχή της χερσονήσου Noto, στην Ιαπωνία.

 

2. Στην περιοχή Noto βρίσκονται αλυκές στις οποίες παράγεται εδώ και 500 χρόνια η ποικιλία αλατιού Agehama. Σημειώνεται εδώ πως το αλάτι παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ακολουθώντας την τεχνική Agehamashiki-enden. Οι αλυκές είναι το φυσικό σκηνικό του διηγήματος μέρος της δράσης του οποίου ή το σύνολό του πρέπει να εκτυλιχθεί εκεί να έχει κάποια σχέση με το αλάτι (την παρασκευή, την πώληση ή την ιστορία του).

 

3. Τα διηγήματα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

 

Δεν θα γίνουν δεκτά διηγήματα που δεν περιλαμβάνουν και τα τρία ανωτέρω ζητούμενα.

 

Ο τίτλος και το θέμα του διηγήματος είναι ελεύθερα. Τα διηγήματα που θα υποβληθούν πρέπει να έχουν έκταση από 1000 έως 2500 λέξεις.

 

Δεκτά όλα τα είδη διηγήματος αλλά δεν θα γίνουν δεκτά διηγήματα σε ποιητική μορφή. Επιτρέπεται όμως αν ο/η συγγραφέας επιθυμεί να περιλάβει στο διήγημά του/της, κάποιο είδος ποίησης αλλά, αποκλειστικά Ιαπωνικής ποίησης και όχι άλλου είδους. Σημειώνεται πως οι λέξεις του ποιήματος θα προσμετρηθούν στις συνολικές λέξεις του κειμένου.

 

Δεν θα γίνουν δεκτά διηγήματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε άλλη, αντίστοιχη δράση ή λογοτεχνικό διαγωνισμό και ο/η συγγραφέας αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη (νομική, οικονομική ή άλλη) ως προς αυτό το θέμα, με την υποβολή του έργου του.

 

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι/όλες όσοι/όσες διαβάζουν και παρακολουθούν τις πιο πάνω σελίδες, ακόμη κι αν δεν είναι μέλη τους.

 

Κάθε άτομο μπορεί να υποβάλει έως και δύο διηγήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση abcd811@yahoo.com με την ένδειξη «λογοτεχνική δράση διηγήματος» στο θέμα − η ένδειξη αυτή είναι αναγκαία γιατί δεχόμαστε καθημερινά πολλά e-mails.

 

Τα κείμενα πρέπει να είναι υπογεγραμμένα με το πραγματικό σας όνομα και να περιέχουν ένα e-mail επικοινωνίας.

Η διάρκεια υποβολής των διηγημάτων θα είναι από τις 15 Αυγούστου 2022 έως 10 Οκτωβρίου 2022, στις 12:00 το βράδυ. Η συμμετοχή στη λογοτεχνική αυτή δράση είναι δωρεάν.

 

Τη διόρθωση και την επιμέλεια των κειμένων αναλαμβάνει η κ. Makun Phaedrus και οι συγγραφείς αποδέχονται με τη συμμετοχή τους να συνεργαστούν πρόθυμα μαζί της για το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Τα διηγήματα που θα υποβληθούν θα δημοσιευθούν ταυτόχρονα στην σελίδα της διαδικτυακής ομάδας «Ιαπωνική Βεντάλια Ποίησης και Πολιτισμού» και στις διαδικτυακές σελίδες «Εργαστήριο συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι» και «The Haibun page» αφού πρώτα γίνει διόρθωση και επιμέλεια του κειμένου τους και μόλις τελειώσει η επεξεργασία τους ασχέτως του χρόνου υποβολής των. Με την υποβολή του διηγήματος αυτομάτως ο/η συγγραφέας του επιτρέπει τη δημοσίευση του στις πιο πάνω σελίδες και δεν έχει υπάρχει οικονομική απαίτηση από κανένα των συμβαλλομένων μερών.

 

Όλα ή μερικά από τα διηγήματα, κατά την κρίση των διαχειριστών των σελίδων, θα θέλαμε να εκδοθούν σε φυσικό βιβλίο με πιθανό χρονικό όριο το πρώτο εξάμηνο του 2023 ή αυτό που θα συμφωνηθεί με τον εκδοτικό οίκο, ο οποίος θα το εκδώσει. Θα το προσπαθήσουμε και θα εργαστούμε γι’ αυτό, ελπίζοντας πως οι περιστάσεις θα το ευνοήσουν (τιμές χάρτου, αναζήτηση χορηγιών) και πως τα διηγήματα που θα υποβληθούν θα είναι αξιόλογα αριθμητικά και ποιοτικά. Αν δεν γίνει ένα φυσικό βιβλίο θα προσπαθήσουμε να γίνει ένα e-book με τα διηγήματα αυτά. Οι συγγραφείς των διηγημάτων, θα ερωτηθούν, στο μέλλον, εγγράφως αν δέχονται να συμμετάσχουν στην οποιαδήποτε έκδοση φυσική ή ηλεκτρονική και η συμμετοχή τους στη δράση δεν συνεπάγεται αναγκαστικά συμμετοχή και στην πιθανή έκδοση βιβλίου. Σημειώνεται πως όσοι/όσες θα συμφωνήσουν να συμμετέχουν στην όποια πιθανή έκδοση θα ενημερωθούν για τις απαιτήσεις του εκδοτικού οίκου που θα επιλεγεί εγκαίρως, εφ’ όσον τις αποδεχτούν υποχρεούνται να τις ακολουθήσουν και θα υπογράψουν την ανάλογη συμφωνία απ’ ευθείας με αυτόν. Οι συμμετέχοντες/ουσες δεν υποχρεούνται στην αγορά του τελικού προϊόντος (ηλεκτρονικού ή φυσικού βιβλίου) όποτε και αν αυτό γίνει, αλλά αν το αποφασίσουν θα πληρώσουν το αντίτιμο του αντιτύπου στον εκδοτικό οίκο (ο οποίος θα ορίσει κάθε οικονομικό θέμα) με απ’ ευθείας παραγγελία εκεί και όχι μέσω των σελίδων, οι οποίες δεν έχουν καμιά οικονομική απαίτηση καθώς η συμμετοχή στην δράση είναι εντελώς δωρεάν.

 

Καλή επιτυχία και καλή έμπνευση σε όλους/ες μας.

- Στείλε Σχόλιο
13 Αυγούστου 2022, 11:36
Ένα βιβλίο για τα συναισθήματα


"Ένα βιβλίο για τα συναισθήματα. Φόβος, θυμός, λύπη, χαρά."

Γράμμα στον Φόβο/Διάλογος με τον Φόβο

Με τι μοιάζει ο Θυμός

Η συνάντηση της Λύπης: παραμύθι

Η Χαρά συστήνεται

Κείμενα που προέκυψαν από το εργαστήριο αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και θεραπευτικής γραφής «Είσαι το θαύμα»

* 1 ευρώ από κάθε αντίτυπο θα δοθεί για τους σκοπούς της "Κουζίνας του Κόσμου" στο Επταπύργιο

Κάθε αντίτυπο συνοδεύεται από ένα φακελάκι οριγκάμι που κρύβει μέσα του μία ευχή (για παραγγελίες που θα γίνουν απ' το ηλεκτρονικό μας κατάστημα)

Κόστος: 13 ευρώ+2 ευρώ μεταφορικά (αποστολή με κούριερ)

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.ekdoseisalati.com/p/ena-vivlio-gia-ta-synaisthimata/?fbclid=IwAR30yYEecboymNBtCy5aq3sbLmA-snyXyezFQoGlqyBMbVyQPxq8Nk3vNfk

Εδώ: https://www.bookbox.gr/item/9786188511057%2Bekdoseis-alati-ena-biblio-gia-ta-synais8hmata-syllogiko-ergo

Ή να το παραγγείλετε απ' όποιο φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα θέλετε.

ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ Διανομή χονδρικής ΟΝΑΡ (ΤΣΑΝΑΣ Δ. - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Σ. Ο.Ε.)

- Στείλε Σχόλιο
06 Αυγούστου 2022, 09:46
Χριστούγεννα που δεν τελειώνουν ποτέ!


Αν τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη σου γιορτή

Αν από Σεπτέμβριο αρχίζεις να μετράς αντίστροφα

Αν ξεκινάς να στολίζεις από Οκτώβρη

Αν κάθε φορά που τελειώνουν σε παρηγορεί μόνο η σκέψη ότι «λίγοι μήνες είναι, θα περάσουν»

Αν σου αρέσει να γράφεις ή να ζωγραφίζεις ή και τα δύο

 

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

 

Έλα να ετοιμάσουμε παρέα το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο

 

Στείλε δύο κείμενα για παιδιά κι ένα σύντομο βιογραφικό (ως 100 λέξεις) στο yotakotsafti1@yahoo.gr

 

Αν θέλεις να στείλεις και ζωγραφιές ή μόνο ζωγραφιές, η ανάλυση να είναι 300dpi


ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

ΕΙΔΗ ΛΟΓΟΥ

Παραμύθια μέχρι 400 λέξεις

Μικροδιηγήματα μέχρι 200 λέξεις

Ποιήματα μέχρι 20 στίχους (προσοχή στο μέτρο και την ομοιοκαταληξία!)

Να είναι χαρούμενα, αισιόδοξα -ή και χιουμοριστικά- και να μεταφέρουν το κλίμα και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Χριστουγεννιάτικο Καράβι

Χριστούγεννα στον Κόσμο

Στολισμός-διακόσμηση

Φαγητά-γλυκά Χριστουγέννων

Ανταλλαγή δώρων

Κάλαντα

Ήθη και έθιμα

Φωτεινό αστέρι

Φάτνη

Τρεις μάγοι

Πρωτοχρονιά

Ρόδι

Βασιλόπιτα

Άγιος Βασίλης-έλκηθρο-τάρανδοι

Καλικάντζαροι

Αγάπη-προσφορά-αλληλεγγύη

κοκ.

 

Μπορείτε να εμπνευστείτε κι από δω:

http://enakeimenomiaeikona.blogspot.com/2021/12/blog-post.html

 

Τα κείμενα θα αξιολογηθούν κι όταν γίνει η τελική επιλογή, θα αποτελέσουν το υλικό για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει δωρεάν απ’ τις φιλόξενες κι αγαπημένες εκδόσεις Σαΐτα.

 

http://www.saitapublications.gr/

 

Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων ανήκουν στους συγγραφείς και προτείνεται, πριν στείλουν κείμενά τους, να τα κατοχυρώσουν.

 

Ιδέα, συντονισμός ύλης, επιμέλεια: Γιώτα Κοτσαύτη

Η Γιώτα Κοτσαύτη γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Λεβαία Φλώρινας.

Είναι συγγραφέας, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος «Δημιουργικής Γραφής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το φθινόπωρο του 2020 παρακολούθησε το σεμινάριο «Δημιουργική Ανάγνωση και Γραφή της Πεζογραφίας» (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο).

Κείμενά της έχουν βραβευτεί απ’ τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, απ’ την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, απ’ τις εκδόσεις Εντύποις, απ’ τον ΕΠΟΚ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων) κι απ’ το Πετρίδειο Ίδρυμα Κύπρου.

Η αγάπη της για την παιδική, εφηβική, νεανική λογοτεχνία την οδήγησε στη δημιουργία του δημοφιλούς ιστολογίου «Ένα κείμενο, μία εικόνα».

Τον Ιούλιο του 2018 ανέλαβε εθελοντικά τη δημιουργία βιβλιοθήκης-χώρου δημιουργικής απασχόλησης στην περιοχή της, εγχείρημα που αγκαλιάστηκε με θέρμη από πολλούς ανθρώπους απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Απ’ το φθινόπωρο του 2019 συντονίζει εργαστήρια συγγραφής και είναι υπεύθυνη των εκδόσεων Αλάτι.

Είναι παντρεμένη με τον Θεοφάνη Θεοφάνους, έχουν δύο κόρες και τα τελευταία χρόνια κατοικούν μόνιμα στον νομό Φλώρινας.

- Στείλε Σχόλιο
01 Αυγούστου 2022, 12:58
Αξιολόγηση ατομικών ποιητικών συλλογών


Κάτι καινούργιο έρχεται!

Μία σειρά αξιόλογων ατομικών ποιητικών συλλογών, με την ποιότητα και την αξιοπιστία των εκδόσεών μας.

Αν γράφετε ποιήματα και θέλετε να εκδοθούν (με συνέκδοση) απ’ το Αλάτι, επικοινωνήστε μαζί μας (με μήνυμα στο messenger ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekdoseisalati@gmail.com).

Οι συλλογές θα αξιολογούνται και θα επιλέγονται όσες πληρούν τα απαραίτητα αισθητικά κριτήρια.

Την επιμέλεια της σειράς θ' αναλάβει η Άννα Γρίβα.

Η Άννα Γρίβα έχει σπουδάσει Φιλολογία στην Αθήνα και Ιστορία και Επιστήμες της Λογοτεχνίας στη Ρώμη. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, η τελευταία με τίτλο Δαιμόνιοι (Μελάνι, 2020). Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Επίσης, έχει εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων (Τα ζώα θεοί, Κίχλη, 2021) και ένα ιστορικό μυθιστόρημα (Εξόριστες βασίλισσες, Μελάνι, 2021). Είναι μεταφράστρια ιταλικής λογοτεχνίας και επιμελήτρια εκδόσεων, ενώ έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή στο ΕΑΠ. Έχει συγγράψει πολλές μελέτες και επιστημονικά άρθρα με αντικείμενο τη λογοτεχνία της Ιταλικής Αναγέννησης και την πρόσληψη της αρχαίας γραμματείας στον ιταλικό χώροΜου αρέσει!ΣχόλιοΚοινοποίηση

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
yokor
ΓΙΩΤΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ εν ανεργία, ΜΑΜΑ εν ενεργεία, φοιτήτρια μεταπτυχιακού τμήματος δημιουργικής γραφής ΕΑΠ
από ΦΛΩΡΙΝΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/yokor

...Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε. Κι έχουμε για κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!
Tags

... 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου E-book Άνευ Άχρηστες γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες Αγαπημένες ιστοσελίδες Αινίγματα Αλέκος Παναγούλης Αλληλεγγύη Ανθρωπιά Αν είναι να μιλήσει κάποιος ας πει για την αγάπη Αναστασία Ιουστίνη Ανθολογία πεζού ποιήματος Ανθρωπιά Ανθρωπιά Αλληλεγγύη Ανθρωπιά-Αλληλεγγύη Από άλλα ιστολόγια Από άλλες σελίδες Από αρχείο περιοδικών-εφημερίδων Από τα (παλιά) Ανθολόγια του δημοτικού Από τα (παλιά)Ανθολόγια του δημοτικού Από τη λαϊκή μας παράδοση Αποσπάσματα από βιβλία Βιβλία Βιβλία μας Βιβλίο Γιάννης Ρίτσος Γιορτή της μητέρας Γιώτα Γραμματική της φαντασίας Γραφή Γρηγόριος Ξενόπουλος Διηγήματα Διηγήματα και ιστορίες Δικό μου Εαρινή Ισημερία Εικαστικά Έλληνες ποιητές Ελληνίδες ποιήτριες Ελληνική Λογοτεχνία Ελληνική λογοτεχνία Ένα κείμενο μία εικόνα Ένα κείμενο μία εικόνα Επέτειος 17ης Νοεμβρίου Επέτειος Πολυτεχνείου Επικαιρότητα Εργαστήριο συγγραφής-εκδόσεις Αλάτι Ευχάριστα :) Ευχάριστα :) Ευχές Ηλιαχτίδες Ηλιαχτιδογενέθλια Ημερολόγια Θρησκευτικές γιορτές Ιστορίες Μπονζάι Ιστορίες να σκεφτείς Καλωσόρισμα! Κόκκινη κλωστή δεμένη... Κόκκινη κλωστή δεμένη… Κυρά-Σαρακοστή Λαογραφία Λεξικό εννοιών Λογοτεχνικά είδη Μάρτης Μεγάλες προσωπικότητες Μενέλαος Λουντέμης Μικρός Πρίγκιπας Μουσικές επιλογές... Μπομπιροκαταστάσεις Μυθολογία Μυθολογία και ζωγραφική Ξένες ποιήτριες Ξένη λογοτεχνία Ξένη Λογοτεχνία Ξένη πεζογραφία Ξένοι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης Οικογενειακές υποθέσεις :P Παγκόσμια Ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Παιδικου Βιβλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης Παιδικά βιβλία Παιδική λογοτεχνία Παναγιώτα Χρυσοβαλάντω Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βιας και του Εκφοβισμού Παράξενα και όμορφα Πασκόσμια Ημέρα Βιβλίου Πάσχα Περί παραμυθιών περιοδικό Πλανόδιον Ποίηματα Ποίηση Ποιητικές συλλογές Προσευχή Προσωπικά Πρωτομαγιά Πρωτομηνιά Πρωτομηνιά Αλλαγή εποχής Πρωτομηνιά-αλλαγή εποχής Πρωτοχρονιά Σκέψεις Σπουδαίοι Άνθρωποι Σπουδαίοι άνθρωποι Τα βιβλία μας Τα βιβλία μου Τα παιδία παίζει Τζάνι Ροντάρι Τι να μας πουν κι οι ποιητές... Το πoίημα της εβδομάδας Το ποίημα της εβδομάδας Το ποιήμα της εβδομάδας Το ποίημα της εβδομάδας Παγκόσμια Ημέρα Φιλόσοφοι Φλωρινιώτικα Χαϊκού Χιόνι Χριστούγεννα Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα σφάλμα... Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα σφάλμα…
Επίσημοι αναγνώστες (25)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links