αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
 
 
ΕΔΩ
 

07 Αυγούστου 2008, 10:28
44.
Τρέχοντα θέματα  

Άλλη μια μυστικιστική οργάνωση στα πλοκάμια της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ ή το αντίθετο

Μετά τη μασονική στοά της Κωνσταντινούπολης που αναφέρεται στο φάκελο της τρομοκρατικής-φασιστικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, άλλη μια μυστικιστική οργάνωση εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημεριδας ΖΑΜΑΝ, ο επικεφαλής της οργάνωσης των Σαϊεντολόγων στην Τουρκία είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Πρόκειται για τον Τούρκο υπήκοο Ιχσάν Γκιοκτάς (İhsan Göktaş) ο οποίος μέσα στα πλαίσια της δράσης του συναντιόταν με αξιωματικούς εν ενεργεία που είχαν σχέση με την οργάνωση, σε διάφορα σημεία στην Άγκυρα. Οι πληροφορίες για την εμπλοκή του Γκιοκτάς προέρχονται από τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε η τουρκική αστυνομία, το διάστημα που παρακολουθούσε τους υπόπτους.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

 

------------------------------------------------------------------------------------

Διαπλοκή Εργκένεκον και Σαηεντολότζυ - Δράση και στην Ελλάδα;

 

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για τη τρομοκρατική κεμαλική οργάνωση Εργκένεκον, η οποία αποτελεί κορυφή μόνο του παγόβουνου της ιστορίας του τουρκικού παρακράτους. Στην οργάνωση αποδίδεται τώρα και η δολοφονία του δημοσιογράφου της «Τζουμχουριέτ» Ούγουρ Μουμτσού το 1993, ενώ αυτός ερευνούσε την εξαφάνιση 100.000 τυφεκίων του τουρκικού στρατού.

...............................................

Δράση και στην Ελλάδα;

 

Η οργάνωση ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Lafayette Ron Hubbard (1911-1986) και αυτοαποκαλείται "Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ". Στη Ελλάδα λειτουργεί ως "Εκκλησία της Σαηεντολογίας" (πρώην Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος/ΚΕΦΕ), ενώ στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το Φεβρουάριο 1999 δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι βρέθηκε στα αρχεία του -τότε- ΚΕΦΕ απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο και συγκεκριμένα φωτοαντίγραφο του σχεδιαγράμματος της μείζονος στρατιωτικής περιοχής του Ελληνικού, που ανήκε στην ΠΑ και στο οποίο φαίνονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο, η 129 ΠΥ, το ΚΕΑ, εγκαταστάσεις της 358 ΜΕΔ, η Μοίρα Ασφαλείας Φρούρησης, οι αποθήκες ανεφοδιασμού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και διάφορες άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο τότε Α/ΓΕΑ διέταξε διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο το στρατιωτικό έγγραφο έφτασε στα χέρια της οργάνωσης, την οποία ανέλαβε το Α2/ΓΕΑ. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο υπήρχε σε φάκελο του ΚΕΦΕ, ο οποίος έφερε τον τίτλο "ΟSΑ”, δηλαδή “Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων” (Office of Special Affairs) που κατασχέθηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους το 1995 από τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Αγγελή, κατά τη διάρκεια των τριών εφόδων που έκανε στα γραφεία του KΕΦΕ.

Περί της δραστηριότητας του γραφείου αυτού, αλλά και του Τομέα Ειδικών Υποθέσεων (DSA) της οργάνωσης, αναφέρεται ο τότε εισαγγελέας Ι. Αγγελής στο πόρισμά του για το ΚΕΦΕ:

Τα δύο αυτά γραφεία διενεργούν παρακολουθήσεις προσώπων με πολιτική, θρησκευτική ή άλλη ιδιότητα που ενδιαφέρει το ΚΕΦΕ ή ορθότερα τούς ανθρώπους που ουσιαστικώς κρύπτονται πίσω από το ΚΕΦΕ. Γνωστοποιούν, δε, τις κινήσεις των παραπάνω ατόμων στα αντίστοιχα γραφεία Ειδικών Υποθέσεων του Εξωτερικού. Επικεφαλής του γραφείου αυτού τοποθετείται κατά κανόνα δικηγόρος, ούτως ώστε να αποφεύγονται “νομικοί σκόπελοι” που μπορούν να παρουσιαστούν στην πορεία των εργασιών τής οργάνωσης. Παράλληλα, οι επικεφαλής του γραφείου αυτού δέχονται, εκτελούν και αναφέρουν γιά την πιστή εκτέλεσή τους, εντολές από το εξωτερικό και ειδικότερα από άτομα των οποίων το όνομα αναφέρεται πολλές φορές συνθηματικά ή μόνο με τον τίτλο τής θέσης που κατέχει στην οργάνωση της διεθνούς Σαηεντολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι επικοινωνίες μεταξύ του Κ.Ε.Φ.Ε. και των ατόμων που κρύπτονται πίσω απ’ αυτό, γίνονται με κρυπτογραφημένα έγγραφα, γιά την αποκρυπτογράφηση των οποίων απαιτείται η ανεύρεση και κατοχή του “κρυπτογραφικού κώδικα”. Μέρος από τα κρυπτογραφημένα έγγραφα που κατασχέθηκαν, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί, το δε περιεχόμενό τους, κατά κανόνα αναφέρεται σε παρακολουθήσεις ατόμων ή και σε ενέργειες που έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσίες ή ακόμα και στην κατάσταση στα Βαλκάνια”.


Σε άλλο σημείο του πορίσματός του, ο κ. Αγγελής σημειώνει:

Κατά την κρίση μας, ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Κ.Ε.Φ.Ε. αποτελεί την “κάλυψη” του πρωταρχικού του σκοπού, πού είναι πάλι κατά την κρίση μας, η συλλογή πληροφοριών, χρήσιμων σε ξένα κέντρα και η αποστολή των στο εξωτερικό. Αυτό σαφέστατα συνάγεται από τον αριθμό των εγγράφων, κατά κανόνα κρυπτογραφημένων, που αναφέρονται σε Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία, Ερζεγοβίνη, Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια. Το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών δεν αναγράφεται στην παρούσα αναφορά, για να μην αποδυναμωθεί η επιμέρους έρευνα περί κατασκοπείας, η οποία πρέπει να συνεχιστεί από άλλον εισαγγελικό λειτουργό...”

Το 1997 ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ και το έγκριτο περιοδικό “Spiegel” αποκάλυψαν συνεργασία της Σαηεντολογίας με την τουρκική φανατική οργάνωση ισλαμιστών “Μίλι Γκόρους”. Επίσης με καταχώρισή τους στο 'Iντερνετ, οι ίδιοι οι Σαηεντολόγοι αναφέρονται στις στενές σχέσεις που διατηρεί η “'Εκκλησία” με το τουρκικό λόμπυ στις ΗΠΑ. Επισημαίνεται ότι το FBI, ύστερα από έρευνα, κατέσχεσε εκατοντάδες άκρως απόρρητα έγγραφα που οι Σαηεντολόγοι είχαν κλέψει από κυβερνητικά αρχεία και κρατικές υπηρεσίες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και καταδικασθέντες ήταν η τότε σύζυγος του ιδρυτή της οργάνωσης, Μαίρη-Σου Χάμπαρντ...

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
mnk


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.
*ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ*

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες Φιλοζωία
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links     
     
    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης