αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
 
 
ΕΔΩ
 

07 Αυγούστου 2008, 15:40
45.
Ανθρωποι  

 

ΓΟΝΙΟΣ ….

Η όμορφη Ουλιάνα , από το Καζακστάν , ήταν μόλις 16 , όταν κατάλαβε , πως ο Κρικόρ , είχε αφήσει κάτι … ζωντανό μέσα της … Ούτε που τόλμησε να του πεί τίποτα , γιατί ο Κρικόρ είχε άλλα τέσσερα τέτοια “ζωντανά” να θρέψει στο σπίτι του … Φοβήθηκε και να μην την μαλλώσει κιόλας … Γιατί;… Δεν είχε σημασία … Η όμορφη μικρή Ουλιάνα , φοβόταν γενικά τους άντρες όταν θύμωναν … και ήταν πιωμένοι …. Μα πιο πολύ απ’ όλους φοβόταν τον πατέρα της , που … μπορεί και να την σκότωνε , αν μάθαινε για τις “ντροπές” της … Κι όταν αυτό το … “κάτι ζωντανό” του Κρικόρ , άρχισε να πεταρίζει μέσα της ,τότε αποφάσισε να φύγει και να πάει στην Ελλάδα , όχι έτσι στα … ξεκάρφωτα, αλλά γιατί έκεί έμενε τα τελευταία έξι χρόνια η μεγάλη της αδερφή ,παντρεμμένη με τον ελληνικής καταγωγής Τοντόρ , από την περιοχή του Εριβάν της Αρμενίας και τα τρία παιδιά τους … Συνενοημένη λοιπόν με την μάνα της , μπήκε στο τραίνο για Αθήνα , τάχα μου και … να πάει να μείνει λίγο με την αδερφή της , που ζούσε σε μικρή βορειοελλαδική πόλη , όχι στα σπίτια που τους έταξαν αλλά σε τενεκεδένια τολ και πουλώντας μικροπράγματα στα τοπικά παζάρια για να επιβιώσουν 5 άτομα , γιατί τα … λεφτά για σπίτια και δουλειές , τά’ χανε φάει , λέει , κάτι επιτήδιοι από τον ΕΙΑΠΟΕ (Κύριος οίδε τί στην ευχή ήταν και τούτο) , από τις προηγούμενες ακόμη εκλογές ….
Βρήκε την αδερφή της , της εξήγησε με κλάματα τί τρέχει , παρακάλεσαν και τον Τοντόρ , που ξύνισε τα μούτρα του λιγάκι και … στριμώχτηκαν έξι άτομα στο τολ , που δεν ήταν φτιαγμένο ούτε για δύο … (όχι ανθρώπους … ζωντανά) , μέχρι να γεννήσει …

~*~

Ο Πάρης στα 50 του , ένα μαράζι είχε να τον τρώει …. Μετά από 20 χρόνια γάμου , δεν είχε αποκτήσει δικό του παιδί . Και ήταν το βάσανο διπλό γιατί ο Πάρης σαν γιατρός Γυναικολόγος που ήταν , έφερνε στον κόσμο παιδιά , που αντί να τα ακουμπήσει στην αγκαλιά της όμορφης - σχεδόν πάντα δακρυσμένης - Άννας της γυναίκας του , τα ακουμπούσε σε άλλες αγκαλιές , έπαιρνε τα “ευχαριστώ” και τα … κουρασμένα χαμόγελα άλλων γυναικών , αλλά όχι της δικιάς του γυναίκας για το μωρό που βοήθησε να γεννηθεί . Πριν κάποια χρόνια , ενδιαφέρθηκαν και για επίσημη υιοθεσία , αλλά μπλέχτηκαν σε μια γραφειοκρατία και ένα είδος άρνησης-αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους , που τους απογοήτευσε γρήγορα και τα παράτησαν .

~*~

Ο Πάρης εκείνο το πρωινό , βρισκόταν ήδη στον τρίτο καφέ , όταν δέχτηκε την επίσκεψη της ήδη εκνευρισμένης Προϊσταμένης αδελφής του Τμήματός του στο μικρό επαρχιακό Νοσοκομείο , που δούλευε .

- Γιατρέ … συγγνώμη , αλλά έλεος πια … Ελάτε μέσα στην Κλινική … Η Ρωσιδούλα , που ξεγεννήσατε προχθές , παίρνει εξιτήριο σήμερα , και αρνείται να πάρει μαζί και το μωρό της … Το … αφήνει στο Κράτος … λέει … Τί … σκατοσοβιετικές του πάλαι ποτέ νοοτροπίες , είναι αυτές ;… Ελάτε σας παρακαλώ …. Μια ώρα μαλλώνουν (μαζί με την αδερφή και τον γαμπρό της είναι) με την κοινωνική λειτουργό και τις μαίες στο γκισσέ … κάντε κάτι …

- Δεν έχω να κάνω τίποτε … Δεν είναι δική μου δουλειά …
- ……………
- Τί ;… τί θέλεις ;
- Γιατρέ ;… Το μωρό είναι πολύ όμορφο … ένας κούκλος με μπλε μάτια … Και γερό …. Και δεν υπάρχει μπαμπάς … Και δεν θέλει να το πάρει μαζί της η μάνα του ….
- Ε ;… και ;…
- Γιατρέ …
(Η Προϊσταμένη αδελφή , έμοιαζε δακρυσμένη … Γνωρίζονταν χρόνια με τον Πάρη)

… Ο Πάρης , σηκώθηκε κάπως αργά … μουδιασμένα … Ξαναβρήκε τους γρήγορους ρυθμούς του στον μακρύ διάδρομο προς την Μαιευτική κλινική …

- Πάρτε τηλέφωνο στη γυναίκα μου , και …. πείτε της πως την θέλω εδώ.

~*~

Οι διαδικασίες ήταν σύντομες και … σύννομες …. Η Ουλιάνα ήταν μέσα στη χαρά , που θα γύριζε στον πατέρα της και ούτε γάτα ούτε ζημιά , αλλά και ο πανέμορφος γιός της θα έπεφτε σε καλά χέρια . Μόνο έναν όρο έβαλε …. δεν ήθελε με τίποτα , κάποια αμοιβή (Η … “αμοιβή” δεν είναι στα … “σύννομα” , αλλά είναι κανόνας) … δεν ήθελε λέει να νοιώθει πως … πούλησε το μωρό της …. Ήθελε , λέει , να νοιώθει πως τό’ κανε δώρο στο γιατρό , που την ξεγέννησε σαν πραγματικός Ρώσος κρατικός γιατρός (=τζάμπα) και στην … δακρυσμένη γυναίκα του , που ήταν τόσο όμορφη και θα … ταίριαζε μια χαρά με τον όμορφο γιό της … Και η Ουλιάνα , που τα έλεγε αυτά , … δεν είχε κλείσει ακόμη τα 17 της χρόνια.

Κάποιες τυπικές διαδικασίες , κάποιες τυπικές (ας το πούμε) δίκες , χαρτιά , υπογραφές , και ο γιος του Κρικόρ , που κοιμόταν ανίδεος και εφησυχασμένος στο μακρινό Καζακστάν , μετακόμισε από το … τολ των παλλινοστούντων , στο σπίτι του Πάρη και της Άννας … Ένα σπίτι , που ήταν όμορφο , αλλά ξαφνικά , έγινε και φωτεινό … Δυο μήνες δίνει ο Νόμος αναμονή , μέχρι την τελική νομική διαδικασία , για να … αλλάξει μάνα , ένα παιδί … Αναμονή , μπας και η φυσική μάνα , το … μετανοιώσει …. Μέρα με την ημέρα η “δακρυσμένη” Άννα , τις μετρούσε αυτές τις μέρες … Έμαθε να προσεύχεται , να … περνάνε γρήγορα ….

~*~

Λίγες ημέρες , πριν την … τελική υπογραφή , η Ουλιάνα ντυμένη με τα καλά της , πήγε στο σπίτι του Πάρη , και … γύρεψε το μωρό της … πίσω . Ένα βήμα πίσω της , η κλαμμένη αδερφή της .

- Σας είπα , πως … ΔΕΝ το πουλάω το παιδί μου …. Κι εσείς θελήσατε να το αγοράσετε …. Κανένα ευρώ , κανένα ρούβλι , κανένα όμορφο δολλάριο , δεν μπορεί να αγοράσει το μωρό μου …. Δεν θελήσατε το δώρο μου … Θελήσατε να αγοράσετε ένα μωρό … Να πάτε αλλού … σε άλλο “παζάρι” ….

- Μα , δεν μας το ζήτησε κανείς … Ένα μικρό δώρο στον γαμπρό σου ήταν , που δεν μπορεί να θρέψει τα δικά του παιδιά … Σαν βοήθημα … από την καρδιά μας … Ας μας το … δώσει πίσω , αν είναι έτσι ….

- Ο Τοντόρ , ας πρόσεχε , να έχει και να μπορεί να θρέψει τα παιδιά του … Δεν είναι δικιά του δουλειά … Όπως δεν είναι δουλειά ούτε και του Κρικόρ μου … Δεν εμπιστεύομαι τον γιο μου σε ανθρώπους που σκέφτηκαν να αγοράσουν ένα μωρό … Να μου τον δώσετε , γυμνό … Έτσι όπως τον γέννησα.

~*~

Το … Φως , ξανάσβυσε στο σπίτι του Πάρη και της Άννας ….

“Περίλυπος εστί η καρδία μου , έως θανάτου” …. μουρμούρισε ο Ιησούς στο Όρος των Ελαιών …..

Την Ουλιάνα , δεν την ξαναείδε , ποτέ , κανείς …..

Ο Τοντόρ , επέστρεψε , τρεις μήνες μετά , το “από καρδιάς” δώρο των 3000 ευρώ … Ζει ακόμη στα τολ…..

http://silia.wordpress.com/


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από margo (08.08.2008)
Μόνο έναν όρο έβαλε ….
.....


Σχόλιο από margo (08.08.2008)
..μα τόσο "ασυνήθιστο"που τελικά δεν ήταν δυνατό να τηρηθεί


Σχόλιο από mnk (08.08.2008)
Οταν η νοοτροπία έχει διαστραφεί απ΄τη ρίζα της, και οι καλλίτερες των προθέσεων οδηγούν στη λάθος πράξη.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
mnk


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.
*ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ*

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες Φιλοζωία
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links     
     
    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης