ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
18 Δεκεμβρίου 2008, 15:20
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ;


 

 

φίλοι, φίλες,

πριν πολλά χρόνια, στην παλιά Αθήνα, υπήρχε ένας αστυνομικός διευθυντής,που κατάφερε να απαλλάξει την τότε μικρή Αθήνα, από τα λεγόμενα κουτσαβάκια. Τα κουτσαβάκια το έπαιζαν μάγκες και πολλοί ζόρικοι με τον απλό πολίτη. Είχαν ένα τεράστιο ζωνάρι που το έριχναν να σέρνεται στο πεζοδρόμιο ή στον δρόμο με σκοπό κάποιος να το πατήσει και τότε αλίμονο, του επετείθεντο αιφνιδιαστικά και το ξύλο πήγαινε σύννεφο.

Ο Μπαϊρακτάρης έβαζε χωροφύλακες και άμα έπιαναν κάποιον, του κόβανε τα παντελόνια, το μουστάκι το κουτσούρευαν, όπως και το μαλλί τους, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην βλέπονται και πέρναγαν οι πολίτες και τους έφτυναν ή μερικοί κάνανε και χειρότερα.

Έτσι λοιπόν το φαινόμενο εξέλειπε γρήγορα, γιατί τα κουτσαβάκια δεν άντεχαν τον εξευτελισμό. Εδώ όμως στο site μου βγαίνουν ένα δυο τέτοια κουτσαβάκια και προσπαθούν , με λόγια βέβαια να με εξευτελίσουν, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του username, και την ασφάλεια του καναπέ τους και των αποστάσεων.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτός, αυτοί, έχουν την ασυλία από μέρους του πλήθους των μελών, που δεν θέλουν να ανακατευτούν ΣΤΙς ΔΙΑΜΆΧΕς ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ ΣΤΟΝ ANDREO, έτσι τους αφήνουν, ακόμα και εγώ τους αφήνω, να οργώνουν το site και να δημιουργούν θέματα σε αυτό, που αν δεν υπήρχαν τα κουτσαβάκια, δεν θα υπήρχαν.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αφορά ένα και μόνο πρόσωπο για αυτό το χρονικό διάστημα, το οποίο με την επιμονή του να μου "μπαίνει" χυδαία και υποτιμητικά, με βάζει στην σκέψη μήπως έχει κάποιου είδους αγιάτρευτη αρρώστια, γιατί το να σε προκαλεί κάποιος σε κάποιου είδους αντιπαλότητες συστηματικά και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, εγώ δεν το βλέπω φυσιολογικό. ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ. Πού μπορεί να ειναι και εκ διαμέτρου αντίθετες με τις απόψεις άλλων μελών. Αυτό εξάλλου είναι και το προσόν της Δημοκρατίας.

Νομίζω πως κάποιοι πρέπει να βγουν από το καβούκι τους και αφού διαβάσουν τα σχετικά, να λαβαίνουν θέση. Δεν μπορεί ο καθένας να προσβάλλει το οποιοδήποτε μέλος του site με επιχειρήματα γελοία. Και αυτό να αμύνεται η και να επιτίθεται μόνο του.

Ελπίζω να μην ξεσηκώσω θύελλα υποκριτικών παρεμβολών. ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ.

adreo

Υ.Γ. Ο τίτλος έχει σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα κουτσαβάκια. Και έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και μεταφορική έννοια.

Εδώ μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε. Τον σωστό λόγο. Αλλά συλλογικά.

 

 

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

uNick (19.12.2008)

Μήπως να επαναφέρουμε και τον Νόμο 4000 ?
Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links