αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
23 Ιουνίου 2011, 23:01
ΕΝΟΧΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ! ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ;


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

σήμερα θα κάνω μια ανάπαυλα στις εκτιμήσεις μου για τις πράξεις και τις αποφάσεις των κυβερνώντων, παρότι και ο νέος υπουργός των οικονομικών ετοιμάζεται για σκληρές αποφάσεις, έτσι διάβασα στο ιντερνέτ, ετοιμάζεται λένε και αυτός  να συλήσει τα πτώματα των Ελλήνων και είμαι λίαν απογοητευμένος, γιατί πίστεψα προς στιγμήν, πως κάτι θα κάνει καλύτερο, για να μας χρυσώσει το χάπι. Μα αυτοί είναι αποφασισμένοι να μας έχουν βουτηγμένους μες την πίκρα.

Δυστυχώς όλοι τους στο μικρότατο για τις περιστάσεις πα-σοκ, έχουν την ίδια μούρη, για να μην χρησιμοποιήσω την γνωστή φράση. Και δεν κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα, να ξεκουμπιστούν εγκαταλείποντας την γλυκιά και προσοδοφόρο για όλους της Βουλής, ενασχόληση (αλήθεια ξέρει κανείς στα σίγουρα  πόσα  παίρνει ο κάθε βουλευτής;) και να πάνε όπου θέλουν.

Εμάς να αφήσουν ήσυχους, και ας ζουν αυτοί στην ευτυχία τους. Μέχρι να έρθει και η σειρά τους, γιατί θα πρέπει να μην ξεχνούν το γνωστό τροπάριο της Εκκλησίας μας που λέει «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν». Και αυτό κολλάει σε όλους όσους σήμερα ζουν μες την τρελή χαρά. Γιατί άμα δεν έχουν από πού να πάρουν, πως θα έχουν να ζουν στον  πλούτο; Εύκολα τελειώνουν τα χρήματα, ή σε κάποιες στιγμές γίνονται σχέτο χαρτί.

Αυτά τα ολίγα για την κατάσταση και θα επανέλθω δριμύτερος.

adreo

Σήμερα λοιπόν θα φιλοξενήσω το άρθρο ενός αγνώστου μου αρθρογράφου, του  κ. Σωτ. Σωτηρόπουλου, που μου έκανε εντύπωση, που γράφει για τους συμπατριώτες του και για την συμμετοχή τους με τον τρόπο τους, στο δράμα που εκτυλίσσεται στην χώρα μας.

Και το δημοσιεύω γιατί τα όσα γράφει, πιστεύω πως συμβαίνουν Πανελλαδικά. Έτσι εξηγείται που όταν πήγαινα στην επαρχία έβλεπα το χρήμα να ρέει και μάλιστα να μην παρασκοτώνονται στη δουλειά οι συμπατριώτες μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Γιατί η «πλατεία Συντάγματος» της ορεινής

Ηλείας είναι αόρατη!…

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ'
όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
…Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

(ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ 1834-1919)

Γράφει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος*

Ο αξεπέραστος «Αριστοφανικός» ποιητής Γεώργιος Σουρής (εκδότης της σατιρικής εφημερίδας «Ρωμηός»), μετά 120 περίπου χρόνια αφ΄  ότου έγραψε τους παραπάνω στίχους για την τότε «ψωροκώσταινα» Ελλάδα δεν φανταζότανε ότι θα ήτανε τραγικά προφητικός και επίκαιρος για το σήμερα της Ευρωπαϊκής Ελλαδίτσας. Υποθέτω ότι από εκεί που μας θωρεί, δεν θα ξέρει αν θα πρέπει να κλάψει ή να γελάσει…

Οι στιγμές που περνά ο λαός και το έθνος είναι δραματικές και κρίσιμες και βέβαια δεν θα μπορούσε να τις περιγράψει η γραφίδα ενός απλού φτωχού «αιπόλου»(1) της ερασιτεχνικής επαρχιακής δημοσιογραφίας, όπως είναι ο υπογραφόμενος, δηλαδή η αφεντιά μου, αν και την κατάσταση  αισθάνομαι βαθειά στη ψυχή και την καρδιά μου. Είμαι κι εγώ ένας απλός πολίτης της «πλατείας» όπως εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια συνέλληνες, όχι καθημερινός αλλά  νοερώς «ψυχή τε και σώματι»… Δεν κρύβω ότι «αναμιμνησκόμενος  παλαιών και ενδόξων ημερών» της νεότητάς μου, δειλά-δειλά πήγα κι εγώ σε αυτό το καμίνι της οργής και της αυτογνωσίας του λαϊκού ποταμού της «πλατείας Συντάγματος» και αναβαπτίσθηκα στα νάματα της αγνής εξέγερσης του σύγχρονου ξωμάχου της ζωής που καθημερινά στενάζει και πήγε εκεί να συναντήσει «τους δικούς του Χριστούς, τους δικούς του άγιους», όπως τους ιστόρησε ποιητικά ο μεγάλος Γιάννης Ρίτσος.

Επίσης δεν κρύβω από κανένα, ότι εκεί στην «πλατεία» αισθάνθηκα μέσα μου και λίγο ένοχος γιατί κι εγώ πάνω στον ενθουσιασμό μου ως θιασώτης ενός αδιανόητου «κομματικού πατριωτισμού», έβαλα το πετραδάκι μου χωρίς να το θέλω να γίνει η φιλτάτη πατρίς το όνειδος της οικουμένης, έρμαιο της Τροϊκανής και ΔΝΤ αθλιότητας. Και παρότι πολύ ενωρίς κατάλαβα τον επερχόμενο όλεθρο που τον αποτύπωσα σε βιβλίο μου, ηχούν ακόμη μέσα μου τα λόγια του μεγάλου Γιάννη Μακρυγιάννη: «κι ενωθήκετε όλοι με τους παντίδους, κι αφανίσετε την πατρίδα από ηθική και από αρετή και πατριωτισμόν…». Έβαλα κι εγώ –όπως άλλωστε τότε όλος ο ανθός της ελληνικής νεολαίας- πλάτη να φιγουράρουν ξεδιάντροπα σήμερα στις τηλεοράσεις οι διάφοροι Πάγκαλοι, Πεταλωτήδες και Σιφουνάκηδες που παριστάνουν υποδυόμενοι τον ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη αμαυρώνοντας την μνήμη του και να χαρίζουν σε ένα μικρό κόμμα (το ΣΥΡΙΖΑ) όλο το λαϊκό ποτάμι των «αγανακτισμένων της πλατείας» και μάλιστα να τους παρομοιάζουν (οι πανάθλιοι) με τους «Γκοτζαμάνηδες», τους παρακρατικούς της φασιστικής «καρφίτσας», ακόμη και με τους χιτλερικούς διώκτες των Εβραίων!!!... Αιδώς… (αν καταλαβαίνουν τη λέξη)

Αλλά ας έρθουμε στα δικά μας. Δεν περίμενα να έχει η ορεινή Ηλεία, η αγαπημένη πατρώα γη, την δική της μικρή «πλατεία Συντάγματος» ή την «πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου» ή την κάθε «πλατεία» όπου γης… Θα ήταν ευχής έργο αν π.χ. στην έδρα κάθε πρώην Δήμου Λαμπείας, Φολόης και Λασιώνος να δούμε μια ελάχιστη σύναξη «αγανακτισμένων». Όχι ότι κι εδώ δεν υπάρχουν ευαίσθητοι άνθρωποι, συμπολίτες που στενάζουν κάτω από το βάρος της φτώχειας και της καθημερινής αγωνίας για το μέλλον των παιδιών τους. Όμως, η «πλατεία Συντάγματος» της ορεινής Ηλείας είναι και θα είναι αόρατη, γιατί σε αυτό τον ευλογημένο τόπο της ιστορίας, του πολιτισμού, της ομορφιάς και της αγνής λαϊκής ψυχής κι απαντοχής τα τελευταία 20-30 χρόνια άνθισαν τα πολλά άνθη του κακού… Ενδεικτικά:

Εδώ!,  οι κρατικοδίαιτες οικογένειες πλησιάζουν με στοιχεία το 80%!!!,(αγροτικές και πρόωρες συντάξεις, αναπηρικές και προνοιακές (…«ψυχολογικές») συντάξεις, οι «αντιστασιακές» (την εποχή της Αντίστασης δεν είχαν καν γεννηθεί).

Εδώ!,  οι παχυλές «μαϊμού» Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στα αιγοπρόβατα και τα «σπαρμένα» χωράφια με …λαθούρι και σόγια.

Εδώ!, τα «μαϊμού πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα τριχίλιαρα (χωρίς να πλησιάσουν οι φωτιές και να υπάρχουν ζημιές), οι επιλεκτικές σεισμόπληκτες επιχορηγήσεις  αλλά και τα σεισμόπληκτα θαλασσο-δάνεια σε ημετέρους σε χωριά που δεν επλήγησαν από σεισμό (Τσίπιανα 1997) ή που δεν έφτασε η πυρκαγιά (Αντρώνι 2007). Εδώ!, οι χλοερές καλλιέργειες, οι διακινήσεις και οι χρήσεις ψυχοαπολαυστικών παραδείσων με ανθρώπινες παράπλευρες απώλειες νέων συμπολιτών.

Εδώ!, τα εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ (των Κουτόφραγκων, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο ή με χυδαία κίνηση ή δασκαλίστικα) για τσικνοχοιροφαγίες ή καψουροτραγουδιστάδες των Δημοτικών «εκδηλώσεων» μιας θλιβερής υποκουλτούρας .

Εδώ!, τα επιδόματα …«περιπάτου» (να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο Σχολείο στα 100-200 μέτρα), τα 600άρια επιδόματα «προβληματικών περιοχών» ( σε επιχειρηματίες που εισπράττουν 600 Ευρώ την ημέρα και δεν δηλώνουν δεκάρα στην Εφορεία). Εδώ!, Εδώ!, Εδώ!, …. Και δεν έχουν τελειωμό τα «Εδώ!,», αλλοίμονο σε τόσο μικρό τόπο… Αλλοίμονο, στην έρμη την Ελλάδα μας.

Και για να μη νομιστεί ότι μοναδικοί φταίχτες είναι οι συμπολίτες μου ορεινοί Ηλείοι που δεν πάνε στην «πλατεία», ας ατενίσουμε να βρούμε τους αίτιους που τους κανάκεψαν και προήγαγαν τους παραπάνω …στην ακολασία.

Είναι εκείνοι οι επώνυμοι στην εξέδρα δηλ. οι  Ηλείοι ταγοί μας,  τα μπερλουσκονικά Ηλειακά έντυπα, με πρώτους και καλλίτερους εκείνους του βουλευτές μας που βάλαμε με την ψήφο μας «κορώνα» στο κεφάλι μας. Είναι εκείνοι που  τώρα εισπράττουν τα χιλιάδες χέρια έξω από τον ιερό ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων. Οι δικοί μας χτεσινοί και  σημερινοί Ηλείοι εθνοπατέρες που κάλυψαν κάθε παρανομία, που διαπαιδαγώγησαν με άθλιο τρόπο τον φτωχό και άμοιρο πολίτη για μια «χούφτα ψήφους» και κατάντησαν  το Νομό μας στις τελευταίες θέσεις στη χώρα μας.

Τέτοιοι ταγοί, τέτοια ΜΜΕ, τέτοιοι εκπρόσωποι (όχι κατ΄ ανάγκην όλοι στο ίδιο βαθμό) αξίζουν την περιφρόνησή μας. Και σίγουρα αυτοί που ψήφισαν το «Μνημόνιο» της ντροπής  να περιμένουν τον  βέβαιο εξοβελισμό τους από προσώπου της ευλογημένης γης της ορεινής Ηλείας!...

*πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας», εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»

(1)αιπόλος= αιγοβοσκός (κατά το  Παπαδιαμαντικό λεξιλόγιο)

Υ.Γ. adreo.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με μικρές διαφορές από τόπο σε τόπο;


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από mprizas (27.06.2011)
χαχαχαχαχα Αντρέο στο χω πει εγώ οτι ζούμε παράλληλα!!!

έβαλες άρθρο του θείου μου σωτήρη σωτηρόπουλου??? (δεν εκπλήσσομαι τα ίδια μυαλά έχετε, η χειρότερη πάστα ανθρώπου εξάλλου πολιτικά πάντα, είναι του αποτυχημένου δεξιού!)

άντε κι από το θείο στον ανιψιό adreo! έλα να αγκαλιαστούμε βρε! χαχαχαχαχα


Σχόλιο από mprizas (27.06.2011)
πες μου ότι είσαι κι εσύ από την ορεινή ηλεία, θα ναι μια αιτία να στείλω το δημοτολογίο μου στο ιόνιο πέλαγος να ψηφίζω τα ψάρια!


Σχόλιο από mprizas (27.06.2011)
και φυσικά adreo, πέρα απ' τ' άλλα έβαλες ένα άρθρο πραγματικά ανυπόστατο, όπου κρύβεται εντέχνως η μισή αλήθεια.

Δε ξέρω αν είσαι από τα μέρη αυτά, αλλά αν δεν είσαι, νομίζω ότι αναπαράγεις κάτι πρέπει να είσαι πιο προσεχτικός!

αυτά τα χωριά αδερφέ αδικήθηκαν από το ελληνικό κράτος όσο τίποτ' άλλο στην επικράτεια!

Τα Τσίπιανα, που είναι το χωριό μου, όσο και τα γύρω χωριά συμμετείχανε ενεργά σ' όλους τους πολέμους που έδωσε η Ελλάδα, μέρος καταγωγής πολλών σπουδαίων ανθρώπων που συγκίνησαν όλον τον πλανήτη, όχι απλά την Ελλάδα (Μπελογιάννης) και φυσικά στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη μεταπολίτευση βγάζοντας ακόμα και πρωθυπουργούς (Στεφανόπουλος αν γνωρίζεις). Πάντα στην πρώτη μάχη του αγώνα και πώς τα αντάμειψε το κράτος???

Αφηνοντάς τα χωρίς καμιά επικοινωνία.

Χωρίς τηλέφωνο μέχρι το 2000 περίπου (υπήρχε ένα τηλεφωνο σε κάθε χωριό).
Χωρίς ΚΑΝ ΔΡΟΜΟ!!! το 1995 φτιάχτηκε, και χάλασε ξανά αλλά δεν ασχολείται κανένας.

Θα ήτανε ικανοποιημένος ο αρθρογράφος αν συνεχιζότανε αυτό??? φυσικά το χωριό το δικό του είχε δρόμο. Τα διπλανά δεν είχανε. Τρέχει τίποτα??? δε μας νοιάζει αυτό φυσικά.

Τα χρήματα που έπεσαν στα χωριά ήτανε για την ανασυγκρότησή τους. Κακό???

έπρεπε να είχε γίνει από το 1950 όπως σ' όλη την Ελλάδα. Κι όμως δεν έγινε. Χωρίς καν δρόμο, καταλαβαίνεις??? μπορείς να το διανοηθείς???

Και ναι, τώρα είναι χωριά που μπορείς να πας και να χαρείς τη φύση με το αυτοκίνητό σου να μην σπάει, και χωρίς να βλέπεις μισογκρεμισμένα σπίτια χωρίς άνθρωπο μέσα σ' αυτά (που να μείνουνε οι άνθρωποι)

ο συγκεκριμένος αρθρογράφος προσπάθησε πολλές φορές ανεπιτυχώς να βγει δήμαρχος και φυσικά έφαγε τα μούτρα του, κανείς δεν τον εμπιστευότανε κι επειδή όπως φαίνεται από το άρθρο τον διακατέχει ένα μίσος για τα χωριά που ΠΟΤΕ δεν τον ψήφισαν!

Τα χωριά αυτά έχουνε ένα αγωνιστικό παρελθόν, δώσανε το αίμα τους στον πόλεμο του '21 (γράφονται και στην ιστορία) στον α' παγκόσμιο πόλεμο, στον β΄' παγκόσμιο πόλεμο, στην εθνική αντίσταση με το μέρος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και χρόνια αποτελούν στηρίγματα της δημοκρατίας, στο πλευρό της ένωσης κέντρου και μετά του Πα.Σο.Κ.

Κι αυτή η ιστορία είναι που δεν μπορείτε να συγχωρήσετε με τίποτα.

adreo δε με εκπλήσσει που έβαλες αυτό το άρθρο. Τα ίδια μυαλά έχετε. Αλλα αν δεν είσαι απο κει κι αν δεν ξέρεις, απλά άστο αδερφέ...

Σχόλιο από adreo (28.06.2011)
Αγαπητέ Μπρίζα,
Χαίρομαι που ένας "ορκισμένος εχθρός;" έρχεται σε επαφή μαζί μου με αυτό τον παράξενο τρόπο.Μέσα από 103000 μέλη, λες και σε διάλεξα.
Παράλληλα όμως, παρά τις οποιεσδήποτε μπηχτές που ρίχνεις με τα γραφόμενά σου, δείχνοντας και λίγο τον παλιό άμυαλο Μπρίζα, μέσα από αυτά ξεφυτρώνει ένας Μπρίζας που με κάνει να αναθεωρήσω οποιαδήποτε αρνητική γνώμη είχα γι' αυτόν. Δείχνεις, όσο και να μην το καταλαβαίνεις, καλοσύνη και αγνότητα που με αφοπλίζει.
Δεν κατάγομαι από αυτή την περιοχή για την οποία δίκαια καυχιέσαι.
Γνωρίζω αρκετά την ιστορία της, γιατί διαβάζω πολύ, και ξέρω την προσφορά της στην πατρίδα, θετική ή και αρνητική αν θες, όπως πάντα συμβαίνει με εμάς τους Έλληνες.
Τον Θείο σου δεν τον γνωρίζω, όμως γνωρίζω έναν φίλο του, που παρότι δεν είναι πολιτικά μαζί του, είναι αριστερός, τον σέβεται τον Θείο σου και αυτός του στέλνει κάθε δημοσίευση που κάνει. Και όταν πάω στο σπίτι του για να τον βοηθήσω στις επαφές του στο ιντερνέτ, είδα στα e-mail του το κείμενο που δημοσίευσα, μου φάνηκε αληθινό, γιατί περιέγραφε μια πλευρά που λίγο, πολύ, όλοι ξέρουμε και το Δημοσίευσα.
Τώρα που με κατηγορείς ότι έχουμε τα ίδια μυαλά με τον Θείο σου; όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν κάποια όμοια στοιχεία, γιατί έζησαν αρκετές δύσκολες καταστάσεις, που εύχομαι να μην ξανάρθουν.
Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να είσαι περήφανος γι' αυτόν. Δεν έχει λόγους να μην γράφει την αλήθεια.Είναι άτεγκτος σε κάθε αδικία, παρανομία κ.λπ.
Εξάλλου και στα μέρη μου συμβαίνουν σε μεγάλο βαθμό όσα περίπου αναφέρει στο σημείωμά του. Εξ' ου και ο τίτλος της δημοσίευσής μου.
Όσον αφορά τον φίλο του και φίλο μου δικηγόρο και συμπατριώτη σου, να ξέρεις πως είναι ένας μεγάλος αγνός αγωνιστής της αριστεράς, τόσο μεγάλος που η ζωή του με έχει τόσο συγκινήσει που την γράφω βιβλίο. Και υπολογίζει και τιμά πολύ τον Θείο σου.
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί τελικά θα καταλάβεις και ποιος είναι και δεν θέλω αυτή την στιγμή.
Άμα όμως κάποτε διαβάσεις για την ζωή του, θα πεις μα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Επ' ευκαιρία σου λέω πήγα πρίν λίγους μήνες στην πατρίδα σου. Περιττό να σου πω πως μου άρεσε πολύ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΙΝΩ μεγάλη σημασία στο πως έγινε αυτή η επικοινωνία μου μαζί σου, που να ξέρεις δίνει τέλος στις παιδιάστικες διαμάχες μας, (από μέρους σου βέβαια, γιατί εσύ είσαι παιδί) γιατί αυτές τις μαύρες ώρες που περνάμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι εναντίον της πολιτικής ΔΝΤ και λοιπών συμμοριών.
Εύχομαι να μην είσαι άνεργος, όπως 850000 επισήμως, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος μου, και σαν νέος άνθρωπος που είσαι να μην χάνεις την ελπίδα σου και γιατί όχι;, να ονειρεύεσαι.
Κλίνοντας σε προσκαλώ να παίξουμε μαζί ,χα,χα,χα, ένα τζόκερ, γιατί το τυχαίο γεγονός της επαφής μας και το ότι έγραψα για τον Θείο σου, έχω την εντύπωση πως είναι σημάδι. Ποιος ξέρει;
adreoΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης