αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Κι ο άνεμος ήταν τόσο δυνατός...
Shadows...
01 Αυγούστου 2012, 19:23
Συγνώμες...
Συγνώμη. 

Μια λέξη τόσο απλή, τόσο ξεκάθαρη και παράλληλα τόσο παρεξηγημένη .. Και φυσικά φροντίσαμε εμείς γι' αυτό.

Έχουμε χάσει την ουσία. Η συγνώμη κανονικά μπορεί να φτιάξει τα πάντα. Σίγουρα οι συγνώμες δεν μπορούν ν'αλλάξουν το παρελθόν. Αλλά απ'την άλλη δίνουν μια ελπίδα να υπάρξει μέλλον. Και τώρα πώς ξέρουμε ποιές είναι οι ειλικρινείς συγνώμες? Ας το αφήσουμε γι'αργότερα αυτό..

Κάθε φορά που νευριάζουμε, τσακωνόμαστε και φωνάζουμε, ανοίγουμε το στόμα μας και πετάμε κουβέντες, που μπορεί το επόμενο δευτερόλεπτο να τις έχουμε μετανοιώσει, αλλά έχουμε προλάβει ν'ανοίξουμε ωραιότατες πληγές στον άλλον.. Ξέρουμε να κάνουμε όλους τους άλλους άσχετους να νοιώθουν όμορφα, αλλά ξεχνάμε τους δικούς μας.Απ'την άλλη σου λένε ότι σε πληγώνουν και πληγώνεις αυτούς τους οποίους αγαπάς και νοιάζεσαι περισσότερο. Τώρα αυτό αν σας πώ ότι δεν το πολυπιστεύω...?

Όσο για τους φίλους..πιο εύκολο είναι να συγχωρήσεις εχθρούς παρά φίλους. Από όποιον και να είναι η συγνώμη, έτσι όπως έχει γίνει η πραγματικότητα είναι δύσκολο να τη δεχτούμε. Ακόμη κι αν συνοδεύεται απο δάκρυα. Τα μόνα δάκρυα που αναγνωρίζω τα τελευταία χρόνια είναι αυτά που ρίχνουν για τους ανθρώπους που έχουν φύγει από κοντά μας.. Και δεν είναι ούτε ωραίο θέαμα, ούτε ωραίο συναίσθημα.

Αλήθεια, αν ήταν η τελευταία σας ώρα πάνω σ'αυτή τη γή, σε ποιόν θα τηλεφωνούσατε να πείτε μια συγνώμη που του χρωστάτε? Και γιατί δεν το 'χετε κάνει μέχρι τώρα? Και προσέξτε μην καταστρέψετε αυτή τη συγνώμη με μια δικαιολογία.. Βλέπετε όταν κάνεις ένα λάθος, είναι καλύτερα να ζητήσεις συγνώμη εκείνη την ώρα παρά να το αφήσεις να παγώσει. Απ'την άλλη, αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι μια ειλικρινής συγνώμη δεν λέγεται πάνω στην ανάγκη.

Δεν ξέρω πως τις ξεχωρίζουμε τις συγνώμες. Τις ειλικρινείς απ'τις fake. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν τις εννοούμε δεν πρέπει να τις κρατάμε για τον εαυτό μας. Άσχετα από το αν θα πάρουμε την αντίδραση που θέλουμε. Καμιά φορά περιμένουμε πολλά απ'τους άλλους, μόνο και μόνο επειδή εμείς θα είμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε τα ίδια και περισσότερα γι' αυτούς.. 

Μια συγνώμη όμως δεν πρέπει να ζητήσετε ποτέ. Συγνώμη που είσασταν ο εαυτός σας..

Λίνα


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από LadyLuck (02.08.2012)
Μακάρι να είχα το χρόνο, τα κουράγια και τη δύναμη για κάποιες πραγματικές συγγνώμες. Μακάρι να σπαταλάγαμε το χρόνο μας έτσι άδικα... Έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε!!!
Χαρά.


Σχόλιο από sven (02.08.2012)
Σημαντικότερο από το να ζητούμε συνεχώς συγγνώμη -ιδιαίτερα για ίδιες και  επαναλαμβανόμενες παραλείψεις μας- είναι το να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και να μην τον ξεγελάμε συνεχώς με τις ίδιες δικαιολογίες. Κάθε απόκλιση από τις βασικές μας αρχές σημαίνει πως ψευδόμαστε πρωτίστως απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας, και αυτό, κάθε φορά που συμβαίνει, εξαντλεί και ένα μέρος από την αυθεντικότητα και από την ενέργειά μας για ζωή…
 
Η αναγνώριση των λαθών μας τόσο απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό όσο και απέναντι στους άλλους αποκαθιστά μια χαμένη εσωτερική και εξωτερική ισορροπία. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε πάνω απ΄όλα ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ. Αν ΔΕΝ συμβαίνει αυτό, τότε η όποια συγνώμη μας θα είναι ταυτόσημη με αυτήν των νονών της Μαφίας, που πηγαίνουν στην εκκλησία και εξομολογούνται για τις απεχθείς τους πράξεις, για να κάνουν την επόμενη στιγμή νέα εγκλήματα…
 
Σε μια τέτοια περίπτωση, η όποια συγνώμη χρησιμοποιείται περισσότερο ως μέσο εκφόρτισης του μεγαλύτερου μέρους του άγχους και των ενοχών μας για κάτι που κάναμε και για το οποίο δεν νοιώθουμε καλά, και όχι ως απόρροια μιας αυθεντικής έγνοιας για τον άλλον…Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
ladyluck
The Diary of Two Dreams
Life Seeker
από ΕΞΑΡΧΕΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/ladyluck

When we were dancing I saw the look in your eyes... Now we are strangers lost in a sea full of sighs...
Tags

muay thai Λάθη λάθη Το τέλος του κόσμου παρελθόν συναισθήματα
Επίσημοι αναγνώστες (6)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης

template design: Jorge