αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Κι ο άνεμος ήταν τόσο δυνατός...
Shadows...
11 Σεπτεμβρίου 2012, 12:09
Ο Δαίμονας της γραφειοκρατίας χτυπά πάντα δύο φορές!


Να 'μαι πάλι... Τα πράγματα που έχω αντιμετοπίσει τις τελευταίες δύο μέρες είναι τραγικά. Από Ελληνίδα με δικαίωμα διδασκαλίας στην Αγγλική γλώσσα και με μητέρα μου τη Νίκη Τάδε, έφτασα να είμαι η Χαρά που δεν έχει καμία απόδειξη ότι γνωρίζει ελληνικά ή αγγλικά και τη μητέρα της τη λένε Νίκη Άλλη...

 

Η ιστορία ξεκινάει πολύ πίσω... Το 1983! Τότε, οι γονείς μου αποφάσισαν να παντρευτούν. Εκείνη τη χρονιά, άλλαξε ο νόμος που μπορούσε η γυναίκα να παίρνει το επίθετο του συζήγου και υποχρεούνταν από τότε, να κρατάει το δικό της. Από το Φλεβάρη του '83 λοιπόν, αναγκαστικά κράταγε το δικό της. Τον Αύγουστο το '83 που παντρεύτηκαν οι γονείς μου όμως, θέλησε η μητέρα μου να βγάλει ταυτότητα και ο αγαπητός μπάτσος του ΑΤ Πατησίων, της εξέδωσε ταυτότητα με το όνομα του συζήγου. Μέχρι το '83 λοιπόν, η μητέρα μου ήταν Νίκη Άλλη, αλλά μετά το 83 που βγήκε η έγγαμη ταυτότητά της ήταν Νίκη Τάδε, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ -τυπικά!-.

 

Το 2012 λοιπόν, η μητέρα μου αποφάσισε να βγάλει καινούρια ταυτότητα, για να έχει και λατινικούς χαρακτήρες. Ζήτησε λοιπόν, ένα πιστοποιητικό οικ.κατάστασης, το οποίο νόμιμα, την έγραφε Νίκη Άλλη και πήγε με την υπάρχουσα ταυτότητα (Νίκη Τάδε) και αυτό στο ΑΤ Γλυκών Νερών, όπου την βεβαίωσαν ότι δεν ... ΥΠΑΡΧΕΙ!

 

Η μητέρα μου λοιπόν, τα πρώτα 23 χρόνια της ζωής της ήταν Νίκη Άλλη και τα επόμενα 29 ήταν Νίκη Τάδε, αλλά παράνομα... Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να αλλάξει το πιστοποιητικό οικ.κατάστασης ή το νόμιμο επίθετό της από Νίκη Άλλη σε Νίκη Τάδε, γιατί τα συγκεκριμένα απαιτούν κατάθεση φωτοαντίγραφου της Αστ.Ταυτότητας, το οποίο την δείχνει ως Νίκη Τάδε ΗΔΗ. Δεν μπορεί να πάει σε Εφορία,ΙΚΑ και λοιπές δημ.υπηρεσίες, για να αλλάξει το επίθετό της εκεί, από Νίκη Τάδε, στο παλιό και νόμιμο Νίκη Άλλη, γιατί θα της ζητήσουν πιστοποίηση ότι αυτή είναι η Νίκη Τάδε που έχουν στα χαρτιά τους, που τυπικά, η μητέρα μου δεν ήταν ποτέ, μιας που το μόνο που το πιστοποιεί αυτό είναι η παλιά της ταυτότητα, που δεν έχει καμία νομική ισχύ...

 

Κοινώς, η μητέρα μου δεν μπορεί να βγάλει καινούρια ταυτότητα και σε περίπτωση που θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό θα βγάλει διαβατήριο (λεφτά υπάρχουν). Σε περίπτωση που θέλει να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, δε γίνεται και σε περίπτωση που -χτύπα ξύλο- "φύγει" ο πατέρας μου, δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξη του, αφού και στα χαρτιά του πατέρα μου, από το '83, φαίνεται ότι είναι παντρεμένος με τη Νίκη Τάδε και όχι με τη Νίκη Άλλη, που ήταν πάντα το νόμιμο επίθετο της μητέρας μου. 

 

Ο Νομάρχης, αρνήθηκε να αλλάξει το επίθετο της μητέρας μου, χωρίς τη παρουσίαση ταυτότητας με το αντίστοιχο όνομα και το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι το εξής όμορφο... Από Νίκη Άλλη που είναι στα χαρτιά τους, θα πρέπει να αλλάξει το επίθετό της σε Νίκη Τρίτη και μετάααααααααααα σε Νίκη Τάδε... Και όλα αυτά, ευχόμενοι να μην το ψάξει ποτέ κανείς και υποστηρίξει ότι πρόκειται για συνονυμία, μιας που δεν μπορεί να αποδείξει με κανένα τρόπο, ότι π.χ. το 1993 ήταν Νίκη Τάδε...

 

Σας μπέρδεψα; Welcome to my world...

 

Ας περάσουμε και στα δικά μου...

Είμαι απόφοιτος Αμερικάνικου λυκείου του εξωτερικού (όχι Deree και τέτοια... Κανονικό αμερικάνικο σχολείο για Αμερικάνους μαθητές. Έχω ελληνικό απολυτήριο γυμνασίου.

Μέχρι πέρσι, είχα το δικαίωμα να βγάζω Κατ'Οίκον Άδεια Διδασκαλίας, επειδή το απολυτήριο λυκείου έδειχνε ότι ξέρω αγγλικά και το απολυτήριο γυμνασίου, η αστ.ταυτότητά μου και η εισάγωγή μου σε ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ, έδειχναν ότι ξέρω ελληνικά. 

Φέτος -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ- (Ο συγκεκριμένος νόμος δεν έχει αλλάξει από το 2004), μου είπαν ότι για να αποδείξω τη γνώση μου στα αγγλικά χρειάζομαι χαρτί Αγγλόφωνου Παν/μίου Γλωσσολογίας, πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας ή Proficiency (τι σχέση έχουν αυτά τα τρία μεταξύ τους, και τι παραπάνω από μένα ξέρει ό κάτοχος Proficiency... άλλη κουβέντα) και για να αποδείξω τη γνώση μου στα ελληνικά χρειάζομαι το πτυχίο του ΑΕΙ.

 

I rest my case... Θα πάω να μάθω Κινέζικα... Έτσι κ αλλιώς, εκεί είναι το μέλλον... 

Και όπως λένε και οι Sisters... F*ck me and marry me young...Χαρά.


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (11.09.2012)
Καλησπέρα Χριστίνα-Χαρά. Δυστυχώς η μητέρα σου και εσύ είσαστε θύματα της γραφειοκρατίας. Όμως οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής και σε παρακαλώ να με διορθώσεις εάν δεν συμφωνείς μαζί μου. Πρώτη: Δεν αποκαλούμε αγαπητούς τους μπάτσους. Δεύτερη: Το ΑΤ Πατησίων δεν έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης (πίστεψε με έχω ιδίαν πείρα από το 1974, όταν έβγαλα την πρώτη μου αστυνομική ταυτότητα). Τρίτη: μια κοπέλα 23 χρονών πρέπει να είναι ενημερωμένη για τα δικαιώματά της. Τέταρτη: Επειδή τυχαίνει να δουλεύω στο τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης της Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ο άσχετος υπάλληλος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που κατέθεσες τα δικαιολογητικά σου για την κατ΄οίκον διδασκαλία, δεν σε ενημέρωσε σωστά με αποτέλεσμα να έχεις παράπονα και δικαιολογημένα. Όμως για να είσαι ενημερωμένη  ο νόμος για την κατ΄οίκον διδασκαλία ισχύει από το 1940 και όχι από το 2004. Πέμπτη: Κανένα σοβαρό άτομο δεν αμφισβητεί τις γνώσεις σου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Επειδή στο ΜΗ είμαι καινούργια, θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να σε γνωρίσω. Με εκτίμηση, Ε.Σ.
Υ.Γ. και έκτη παρατήρηση: Με κανένα τρόποδεν ήθελα να προσβάλω εσένα ή να σου πουλήσω εκδούλευση. Περιμένω νέα σου. Ευχαριστώ!


Σχόλιο από LadyLuck (17.09.2012)
Η απάντησή μου μέχρι πριν καμιά βδομάδα θα ήταν απλά αυτή:
Πρώτον: Ελπίζω να πέσετε πάνω κ σε επόμενα κείμενά μου. Θα καταλάβετε ότι η ειρωνική γραφή είναι από τα αγαπημένα μου είδη.
Δεύτερον: Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να έρθω σε επαφή με το ΑΤ Πατησίων λοιπόν
Τρίτον: Δεν κατέθεσα δικαιολογητικά για κατ'οίκον διδασκαλία, μου είπαν ότι με τα πτυχία που έχω μπορώ να βγάλω άδεια για κατ'οίκον (που δε νομίζω να ισχύει, γιατί τα ίδια δικαιολογητικά χρειάζεται περίπου), αλλά όχι τη γενική άδεια διδασκαλίας που ζητάν π.χ. στα φροντιστήρια... Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, που μακάρι να άφηναν σε εμάς τις δύο να φτιάχναμε το νόμο, γιατί το θεωρώ απαράδεκτο, άνθρωποι με σπουδές να μην μπορούν να διδάξουν, γιατί απαιτείται πτυχίο ξενόγλωσσης γλωσσολογίας ή ... proficiency. Τι κοινό έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους και γιατί αυτός που τελείωσε πυρινική φυσική στο Harvard δε δικαιούται να διδάξει αγγλικά σε αυτήν τη χώρα, άγνωστο...
Τρίτον: Προσπαθώ πάντα να είμαι πλήρως ενημερωμένη, όχι μόνο για τα δικαιώματά μου, αλλά και για πολλά άλλα. Εξάλλου ζούμε σε ένα κράτος που κυβερνείται από παρακράτος, ποτέ δεν ξέρουμε ποιος νόμος θα χρειαστεί να επικαλεστούμε. Όταν 3 συμαθήτριές μου στο παραπάνω σχολείο, καταθέτοντας το συγκεκριμένο πτυχίο από το 2005 μέχρι και σήμερα, έβγαζαν άδειες διδασκαλίας και εμένα μου το απαγόρευσαν, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο δυστυχώς. Επίσης όταν ο νόμος λέει "Αντίγραφο ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών" και όχι "Αντίγραφο ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών,ανώτερου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης", τότε εγώ, που το κράτος δε μου αναγνωρίζει τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, μόλις ρεζίλεψα το σημαντικότερο για το μέλλον των νέων υπουργείο της χώρας μας.
Τέταρτον: Δεν έτυχε ποτέ να με ενημερώσουν σωστά, όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες - δυστυχώς - ... πράγμα που μου προκαλεί πολλές απορίες ως προς την ποιότητα ζωής που μας εξασφαλίζει η χώρα μας.
Αλλαγές ως προς τις εκδόσεις άδειας διδασκαλίας και τα ωρομίσθια των καθηγητών έγιναν το 2009 και το Δεκέμβρη του 2011. Συγκεκριμένα το Δεκέμβρη από 9.48 ευρώ την ώρα δικαιούμαστε 3.52... Κοίτα να δεις... Μια καθαρίστρια παίρνει περισσότερα και δεν έχει λιώσει και στο διάβασμα. Επίσης ο νόμος που πήγε να περαστεί το Δεκέμβρη, ήταν για να μην μπορούνε να διδάξουν αγγλικά με ένα απλό proficiency, έγιναν διάφορες κινήσεις από άτομα Αγγλικής Φιλολογίας, αλλά τελικά ο κ.Μπαμπινιώτης δεν άφησε τα μεγαθήρια του Cambridge και του Michigan παραπονεμένα... Πέμπτον: Οι γνώσεις μου σε αγγλικά και ελληνικά είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν και υπάρχουν ήδη χαρτιά, τα οποία καλύπτουν οποιοδήποτε δύσπιστο. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει νόμος ακριβώς για τη δική μου περίπτωση το δυσκοίλιο ελληνικό δημόσιο με αφήνει σε κενό αέρος. (Όπως ακριβώς στην ταινία Terminal, με τον Tom Hanks εγκλωβισμένο σε ένα αεροδρόμιο, γιατί δεν υπήρχε νόμος για την περίπτωσή του και η λύση ήταν να κρατηθεί στο αεροδρόμιο, μέχρι να παρανομήσει, πράγμα που δεν έγινε ποτέ).
Να είστε καλά για την απάντησή σας και καλώς ήρθατε στο ΜΗ. Για το "Έκτον" της υπόθεσης: Κάθε απάντηση στο blog μου είναι δεκτή. Όταν είναι ενδιαφέρουσα και εντός θέματος, ένας λόγος παραπάνω. Οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να καταλήξει σε πιο έντονο λόγο, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αποδείξουμε σε αυτούς που μας κυβερνάνε ότι εμείς ακόμα μπορούμε να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα, χωρίς να διαλύσουμε την ανθρωπότητα...


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (17.09.2012)
Kαλησπέρα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν μου αρέσει να έρχομαι σε αντίθεση με άλλα άτομα, παρά μόνο όταν μου πατήσουν το κάλο. Ο έντονος λόγος είναι μόνο για τους ημιμαθείς, πράγμα σύνηθες για την Ελλάδα. Όσον αφορά το παρακράτος πρέπει να παραδεχτώ ότι όσο πάει και μεγαλώνει. Και το τελευταίο θέλω από τους γύρω μου ειλικρίνεια. Καλό βράδυ. Ε.Σ.


Σχόλιο από LadyLuck (18.09.2012)
Το να ερχόμαστε σε αντίθεση με τους άλλους είναι καλό, αρκεί να ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Αν μη τι άλλο, ούτε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα, και θα ήταν πολύ βαρετό! Ωστόσο πολλοί καταλήγουν να βρίζονται, που σημαίνει ότι απλά δεν μπορούν να βάλουν τις σκέψεις τους σε μια σειρά.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
ladyluck
The Diary of Two Dreams
Life Seeker
από ΕΞΑΡΧΕΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/ladyluck

When we were dancing I saw the look in your eyes... Now we are strangers lost in a sea full of sighs...
Tags

muay thai Λάθη λάθη Το τέλος του κόσμου παρελθόν συναισθήματα
Επίσημοι αναγνώστες (6)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης

template design: Jorge