αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
29 Απριλίου 2013, 16:48
Απολογισμός...Χρόνων Ντροπής


Επαναδημοσιεύται ο "Απολογισμός... Χρόνων Ντροπής" με το κλείσιμο των τριών χρόνων της εξαγγελίας για την  προσφυγή στο ΔΝΤ.

 Ήδη  συμπληρώθηκαν τα τρία χρόνια από εκείνη  την αποφράδα ημέρα του Απριλίου του 2010,   όπου

 ο τότε Πρωθυπουργός (ΓΑΠ) , από το νησί Καστελόριζο και με φόντο το λιμάνι του , "απήγγειλε" το βαρύγδουπο... διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό , για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Το απάνεμο  λιμάνι που εξαγγέλθηκε για την χώρα μετατράπηκε, σε 1ο μνημόνιο , μεσοπρόθεσμο , 2ο μνημόνιο , 3ομνημόνιο και ήδη οδηγούμαστε στο 4ο μνημόνιο. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν να  ξεκινήσει η περαιτέρω   συνεχής και αβυσσαλέα οικονομική κατακρήμνιση και εκμετάλλευση της χώρας ,  από τους αδηφάγους , τοκογλύφους και  εκβιαστές δανειστές . Η επελθούσα οικονομική ανέχεια , ενσπείρει ως νέο "τσουνάμι", την ένδεια σε όλη την χώρα και μια μεγάλη μερίδα του λαού να επιζητεί το πιάτο  φαγητού για να επιζήσει...

  papandreou_dnt_studios_-_xs    Τα χρόνια   που   προηγήθηκαν   του  σημαδιακού διαγγέλματος από το καστελόριζο το 2010 , οι εκάστοτε κυβερνήσεις και με αναλογούν μερίδιο ευθύνης στην εκάστοτε αντιπολίτευση , είχαν επιδοθεί σε μία διαρκή διελκυστίνδα , για το ποια θα δανειστεί τα περισσότερα χρήματα από τους τοκογλύφους της αγοράς .Τα χρήματα αυτά , δηλαδή το υπέρογκο  χρέος , που έχει καταδικάσει σήμερα τη χώρα στην φτώχεια και την εξαθλίωση  , τα φόρτωναν στις πλάτες του Έλληνα απλού πολίτη δίνοντάς του ψιχία , ενώ το μέγιστον , με ανοίκειες καταχρήσεις και ευρηματικούς τρόπους , πήγαινε στους ημέτερους στους παρατρεχάμενους και τα καρτάσια. 

Οι ημέτεροι , αυτούς που διορίζατε κ. πολιτικοί εκάστοτε ,  με τους παχυλούς και τους απίθανους μισθούς , σε θέσεις "κλειδιά"για να καλύπτουν τις "πομπές" σας.

Οι παρατρεχάμενοι , για να εξασφαλίσετε την επανεκλογή σας , φυσικά όχι με το αζημίωτο , κάνατε τα στραβά μάτια σε ατασθαλίες πάσης φύσεως οικονομικής υφής όπως:

 • Φοροδιαφυγές και μαύρα χρήματα σε καταθέσεις εξωτερικού.
 • Υπερτιμολογήσεις προμηθειών και κατασκευής έργων , για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις εκείνες , ώστε να επιτευχθεί η κάλυψη του παραγόμενου "μαύρου" χρήματος . 
 • Οι χαριστικές αναθέσεις έργων  τα οποία ξεκινούσαν με κάποιους προϋπολογισμούς για να καταλήξουν τελικά,  το δημόσιο να πληρώσει το πολλαπλάσιο αυτών.

Τα "καρντάρσια" άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός σας , που ανελάμβαναν την φυγάδευση , του πλεονάζοντος χρήματος , από της κάθε είδους λαμογιές και εν πολλοίς μαύρο , για την εξασφάλισή του σε τράπεζες εξωτερικού , υπεράκτιες εταιρείες (ofshore) και σε νησιώτικους παραδείσους...

  Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η  χαριστική και προστατευτική νομοθεσία , που ψηφίζατε κατά καιρούς για ίδιον όφελος και των παρατρεχάμενων με κορωνίδα τον επαίσχυντο νόμο "Περί Ευθύνης Υπουργών ".


         Οι ατασθαλείες αυτές ηθελημένες ή όχι έρχονται να δέσουν αγκαλιαστά με τα τρία χρόνια της ντροπής , στα οποία εφαρμόσατε  μαζί με την τρόϊκα , που μας την καθίσατε στο σβέρκο μας , το μεγαλειώδες τρίπτυχο της παταγώδους αποτυχίας σας (Κόψτε-διώξτε-πουλήστε). 

  Το τρίπτυχο αυτό θα μπορούσε να το εφαρμόσει ο οιοσδήποτε άσχετος με την οικονομική επιστήμη δηλαδή:

  • Κόψιμο των μισθών και των συντάξεων μέχρις ευτελισμού των.
  • Διώχνοντας και απολύοντας εργαζόμενους και υπαλλήλους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με τα γελοία λογοπαίγνια της Εφεδρείας της Διαθεσιμότητας της Κανονικότητας και εσχάτως της κινητικότητας... Γιατί ντρέπεστε να πείτε την λέξη απόλυση.  Καταφεύγετε προφανώς , στο να μας παρουσιάζετε νέους ευρηματικούς λεκτικούς όρους , που σε αυτά τα πολιτικά τερτίπια είστε "μανούλες".
  • ΝΑΙ πουλήστε αυτό που λέτε αποκρατικοποιήσεις. ΕΠΡΕΠΕ όμως να το είχατε κάνει προ πολλού , ώστε να μην υποτιμηθεί η πραγματική αξία των και πάντα μέσα στα αυστηρά πλαίσια , ότι αυτές πραγματοποιούνται προς όφελος των Ελλήνων πολιτών , που είναι οι ιδιοκτήτες όλου του δημόσιου πλούτου επίγειου , υπόγειου και υποθαλάσσιου. Αντί αυτού έρχεστε σήμερα να πουλήσετε κάτω από την ασφυκτική πίεση του υπέρογκου εξωτερικού χρέους , της μεγίστης οικονομικής ανέχειας της χώρας και της επίμονης και εκβιαστικής θέσεως των δανειστών... εδώ και τώρα πουλήστε... απειλώντας μάλιστα ασύστολα , αφού μας έχουν δέσει χειροπόδαρα , για την μη   εκταμίευση της εκάστοτε  δανειακής δόσης.

               Από την άλλη πλευρά οι κατά τα άλλα κύριοι του βορρά της Ευρωζώνης και κυρίως της Γερμανίας, τα τρία αυτά χρόνια του "γολγοθά"    των Ελλήνων απλών πολιτών , κοίταξαν και κοιτάζουν με περίσσεια εφευρετικότητα να  οικειοποιηθούν τα πρόσκαιρα οφέλη , που προσέφερε η επαπειλούμενη χρεωκοπία της Ελλάδας , τσαλαπατώντας κατάφωρα τις βασικές ιδρυτικές αρχές της Ε.Ε της ισότητας και της αλληλεγγύης .                                                                            


         Η αγορά είχε αποκλείσει τον δανεισμό της Ελλάδας και εάν υπήρχε κάπου , ήταν άκρως απαγορευτικός γιατί ζητούσαν υπέρογκα επιτόκια . Τότε οι σημερινοί δανειστές μας , που δανειζόντουσαν , οι περισσότεροι , με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια , μας δάνειζαν με 3,5% - 4,5%. Εάν αυτό δεν είναι καραμπινάτη τοκογλυφία , τότε η λέξη τοκογλύφος πρέπει να διαγραφεί από όλα τα λεξικά . Δεν φτάνει μονό αυτό αλλά βάζανε και τα πειθήνια φερέφωνα τους να μας προτρέπουν σαρκαστικά ...πουλήστε τα νησιά σας και την ακρόπολη για να ξεχρεώσετε . Σε αυτή την αποτρόπαια και ταπεινωτική κατάσταση μας φέρατε κύριοι πολιτικοί  και άντε τώρα να ξεμπλέξουμε...


           Το τέλος  της τριετίας της ντροπής , βρίσκει την Ελλάδα υπό πλήρη ύφεση και οικονομική κατοχή , έμμεσα δε , να απειλείται η Εθνική κυριαρχία της .

  Το πετσοκόψημο των μισθών και συντάξεων πραγματοποιείται αδιάντροπα και ασύστολα συνεχώς και χωρίς τελειωμό , λες και βάλατε στόχο να αποστείλετε την τρίτη ηλικία μία ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο .

  Το χρέος να καλπάζει σαν αφηνιασμένο άλογο . Το που θα σταματήσει άγνωστο...

  Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά σε απίστευτα και πρωτόγνωρα ύψη , ώστε η Ελλάδα να δρέπει δάφνες πρωτιάς στην Ευρώπη .

  Οι απολύσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα , όλο και αυξάνονται μέρα με την ημέρα και  αγγίζουν αριθμούς τελείως απρόβλεπτους και πέραν πάσης λογικής . 

  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις , θύματα και αυτές της ύφεσης, σφραγίζονται η μία μετά την άλλη με ρυθμό ανεξέλεγκτο .

  Η αβεβαιότητα για την τιθάσευση της ανεπανάληπτης και απερίγραπτης οικονομικής κρίσης , ελοχεύει καθημερινά και στέκεται σαν "βραχνάς" στα στήθη όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των απλών ανθρώπων , που τίθεται σε κίνδυνο και αυτή ακόμη η ύπαρξής τους . 


         Σε αυτή την ζοφερή κατάσταση μας έφερε η άφρονα  πολιτική , που εφαρμόσατε κύριοι πολιτικοί   εδώ και πολλά χρόνια . Εκείνο που απέμεινε είναι να ευχηθούμε να εμφανισθεί ο "από μηχανής Θεός" για να δώσει την ποθούμενη λύση , όπως στην αρχαία τραγωδία... 

  Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

  stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com  - Στείλε Σχόλιο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

  Επιστροφή στο blog


  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  Συγγραφέας
  stoxastis-vaggeliscom
  Αλεξόπουλος Ευάγ.
  από ΡΑΦΗNA  Περί Blog
  blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


  Tags
  Επίσημοι αναγνώστες (3)
  Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


  Πρόσφατα...


  Δημοφιλέστερα...
  Αρχείο...


  Φιλικά Blogs


   Links   Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης