αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Tacto Humano
Home

21 Μαρτίου 2007, 03:55
Η διαδικασία


Το θέμα δε σηκώνει προλόγους: Θα ζήσουμε αρκετά πράγματα, θέλοντας και μη. Σημαντικά και ασήμαντα.

Όμως όσον αφορά στις διαδικασίες που θα περάσουμε (και περνάμε) ως άνθρωποι, μια είναι η σημαντικότερη, η οποία επισκιάζει όλες τις άλλες.

Το πως σιγά σιγά θα χάσουμε ή όχι τις ευαισθησίες μας.

Από τους μπλε ουρανούς που βλέπει ο Armstrong ως τον άγριο κόσμο που περιγράφει στο μωρό του ο Stevens υπάρχει μια τεράστια απόσταση, συνήθως τόσο μεγάλη όσο η ζωή μας. Ή μάλλον, όσο η Διαδικασία.

Η αλήθεια δεν είναι ούτε στη μια άκρη ούτε στην άλλη. Δεν είναι καν στη μέση.

Η αλήθεια τρέχει από τη μια στην άλλη πλευρά ανεξέλεγκτα και πολύ επίπονα.

Από τους μπλε ουρανούς που θέλουν να βλέπουν τα μάτια μας, στην άλλη πλευρά, τη δύσκολη, που θέλει να βλέπει η λογική και αντίστροφα.

Κι όσο περνούν τα χρόνια, αισθάνεσαι και νοιώθεις μέσα σου ότι ο ουρανός δεν είναι τόσο μπλε. Δεν είναι θέμα εφηβικής μελαγχολίας ή κάτι τέτοιο. Δυστυχώς είναι θέμα ρεαλισμού, είναι η ίδια η ζωή.

Βλέπεις πως ξεθωριάζουν πράγματα μέσα σου που κάποτε σε έκαναν να κλαις ή να γελάς, να φωνάζεις από αγανάκτηση ή να ξεσπάς σε γέλια. Αυτό θα γίνει, είτε το θέλουμε είτε όχι. Πολλά από αυτά ήταν περιττά ή λάθος. Πολλά όχι.

Το ζητούμενο είναι τι θα κρατήσουμε και τι θα αφήσουμε. Ποιές ευαισθησίες θα σώσουμε και ποιές θα θυσιάσουμε. Πως θα προσαρμοζόμαστε συνεχώς στα νέα δεδομένα.

Και το 1ο στάδιο είναι να το δούμε. Να καταλάβουμε ότι δεν είαι έτσι ο κόσμος όπως τον φανταζόμαστε ή τον ονειρευόμαστε. Ή καλύτερα, είναι ακόμη πιο ωραίος, κι ας μη το καταλαβαίνουμε, γιατί άλλα ζητάμε, αλλού θέλει να γελάει η καρδιά μας.

Μολις το καταλάβουμε, αρχίζουν τα δύσκολα.

Και τότε αρχίζει η Διαδικασία. Και τελειώνει μαζί μας.

 

Υ.Σ. προσαρμογή: μια πιο καθησυχαστική λέξη για το συμβιβασμό


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Emilia_ (22.03.2007)
Μια μπλε...μια γκριζος...
Ετσι ναναι ταχα το σωστο?Δυσκολο να βρουμε μετρο?Δύσκολη και η ισορροπια γελιο κ δακρυ στη ζωη...

Σκεψου. Ακομα κ το τριανταφυλλο μπουμπουκι αθικτο γεννιεται..με τον καιρο,βγαζει κ αυτο τα αγκαθακια του...καπως πρεπει να προστατεψει τον ευατο του.
Ετσι και η ψυχη μας να κρυφτει ψαχνει. Καθως βλεπει οτι γυρω της δεν ειναι ολα τοσο αγνα οπως τα πρωτοαντικρισε με το πρωτο μας κλαμα...Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
almanegra
Βαγγέλης
από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/almanegra


Tags

cinema ελλάδα διάφορα αγάπη Αθήνα έρωτας ζωή άνθρωποι γυναίκες απόψεις πολιτική έγινε κι αυτό! σκέψεις εξεταστική παιδεία εφημερίδες μουσική πολιτκή σκεψεις tv ταξίδια
Επίσημοι αναγνώστες (13)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης