ΠΕΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ :Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !
Το Επίσημο blog με τις θεματολογίες της εκπομπής Πες Το Τραγουδιστά !Κάθε Πέμπτη βράδυ στις 20,00 στο RadioMusicHeaven
05 Νοεμβρίου 2014, 06:29
Οι Θεότητες οι Αγιοι και οι Πνευματικοί Ηγέτες στο Ελληνικό Τραγούδι !


Αυτή την Πέμπτη 13 Νοέμβρη στις 20,00 το βράδυ στο μουσικό μας Παράδεισο ένα αφιέρωμα που προέκυψε ακούγοντας ρεμπέτικα τραγούδια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το τραγούδι αφορμή για την έρευνα και την εκπομπή ήταν ένα ''αδέσποτο'' ρεμπέτικο που άκουσα με τη φωνη της Μαριώς ( Θεέ μου Μεγαλοδύναμε ) που έδωσε την ιδέα να ψάξω και για άλλα τραγούδια που κάνουν αναφορά στο ''δικό τους Θεό '' κυρίως για να ζητήσουν :

Υλικό για τους αργιλέδες στα ρεμπέτικα

Βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα βάσανα του Ερωτα

προστασία συγχώρεση και έμπνευση  σε Αγιους  στους οποίους ο στιχουργοι κάνουν αναφορά

Πολλές φορές ο λόγος είναι μόνο για να πουν ιστορίες που καμμία σχέση δεν έχουν με την πίστη αυτή καθ αυτή.Δεν μιλάμε για τραγούδια θρησκευτικού περιεχομένου αλλά μάλλον περισσότερο για τραγούδια που κάνουν αναφορά στις θεότητες του Ολύμπου στο Θεό της Χριστιανοσύνης αλλά και τον Αλλάχ  τον Πάπα τον Παπά της ενορίας .Τον Αι-Γιώργη τον Αγιο Ερωτα και το Φραγκίσκο της Ασίζης.

Δεν θέλουν να διατυμπανύσουν την πίστη τους ή την ιστορία της Θεότητας που επιλέγουν.Θέλουν να μας πουν τη δική τους ιστορία και τους δίνουμε βήμα !

Αυτή την Πέμπτη ένα ξεχωριστό συλλεκτικό αφιέρωμα που ενώνει όλους τους θρησκευτικούς κόσμους που συναντάμε στο Ελληνικό Τραγούδι .

Μην το χασετε!

http://radio.musicheaven.gr/

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
sympetheros
Δημήτρης Ντίνος
από ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/sympetheros

Υπαρχει παντα η φωτεινή πλευρά της ζωής!πως γίνεται και μας ελκύει πάντα η άλλη ή σκοτεινή; σκοτεινή πλευρά τέλος!περνάμε απέναντι.... Ελάτε  ν ακούσουμε μαζί τραγούδια που σκαλίζουν το παρελθόν και το παρόν την μουσικής ιστοριας!
Tags

! 80\\ live στο Πές το Τραγουδιστά Πέμπτη 29 Μαρτίου sympetheros on air ] α Βίρα τις άγκυρες!reload εδώ ειναι το ταξίδι! Θάλασσα καπνισμα Λευτερης παπαδόπουλος παραμύθια Σινεμά τα πιο ωραια λαικά τη μέρα που γεννήθηκαν τα μέλη μας Το καλοκαίρι Τραγουδιστά! φίλοι
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links