ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
05 Ιανουαρίου 2016, 10:32
27 Μαΐου 2010, 01:21 ΜΙΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΗΝΑ. ΜΑ ΓΙΑΤΙ;


Ναι θλιμμένη, και τότε και τώρα.. Και οι ελπίδες μας για κάτι καλύτερο, δυστυχώς λιγοστές.


Μια ματιά στο παρελθόν, στα γραφόμενά μας είναι μια εικόνα που μένει αναλοίωτη και δείχνει πως μερικές φορές ο άνθρωπος, χωρίς να το θέλει , γίνεται μάντης των δεινών που έρχονται. Διαβάστε παρακαλώ το παρακάτω άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στις 27 Μαϊου 2010, και θυμηθείτε οι παλιότεροι την τότε κατάσταση και οι νεώτεροι γνωρίστε με λίγα λόγια το σκηνικό της έναρξης της κρίσης, δηλαδή της καταστροφής μας. Δείτε τον τότε πρωθυπουργό που έλεγε λεπτά υπάρχουν, τι έγκλημα διέπραξε, χωρίς να του ρίχνω ολοκληρωτικά την ευθύνη, αφού θέλω να είμαι δίκαιος. ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ, δυστυχώς, ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ!

 ΤΟ ΤΟΤΕ ΑΡΘΡΟ... Διαβάστε παρακαλώ!   

Φίλες, φίλοι,

Η θλίψη είναι μια έκφραση του ανθρώπου, όταν παράδειγμα του συμβαίνει κάτι κακό.. και έχει διαβαθμίσεις. Πότε είναι έντονη, πότε ήπια και σε πολύ κακές καταστάσεις γίνεται απελπισία. Αυτό τον καιρό είναι διάχυτη και έχει καταλάβει τους περισσότερους Έλληνες και Ελληνίδες. Και τι δεν κάνουν οι κυβερνώντες για να μας παρουσιάσουν την αναγκαιότητα των μέτρων τους. Μέτρα που δεν μας τα είχανε πει προεκλογικά, όταν μες την τρελή χαρά ο σημερινός κυβερνήτης έλεγε με σιγουριά "λεπτά υπάρχουν", για να πει στους Έλληνες στην ουσία, πως παίρνοντας την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια του, θα μοίραζε πολύ χρήμα... και η Ελλάδα μας θα  γέμιζε γελαστά πρόσωπα.

Γιατί τι θέλουν οι μέσοι Έλληνας; -οι πλούσιοι δεν σκοτίζονται για τέτοια-, να μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, να μορφώνουν τα παιδιά τους και να μην τους λείπουν τα ανθρωπίνως απαραίτητα. Να μπορούν να δημιουργούν επιχειρήσεις και να τις μεγαλώνουν και να δίνουν εργασία και σε άλλους. Να μπορούν να παντρεύονται και να κάνουν τα παιδιά τους. Να μπορούν άνετα να πάνε σε ένα γάμο το δωράκι τους, στις γιορτές επίσης, να πηγαίνουν μερικές φορές το χρόνο να φάνε σε κάποιο καλό φαγάδικο, να πηγαίνουν μια εκδρομή, να μπορούν να ντύνονται και να πληρώνουν  τους λογαριασμούς τους, τα δάνεια για τις κάρτες και το σπίτι τους και πολλά άλλα. Αυτά πολλοί Έλληνες τα είχαμε και μάλον γρήγορα δεν θα τα έχουμε πολλά από αυτά, ιδιαίτερα δεν πρόκειται να τα έχει ο οποιοσδήποτε που μμπήκε τελευταία στην εργασιακή διαδικασία.

Και αυτά απότομα και ξαφνικά μας κόβονται, μπήκαμε σχεδόν όλοι στο καβούκι μας, λες και η βάσκανος μοίρα μας ζήλεψε ως Λαό _την μεγάλη πλειοψηφία, γιατί φτωχοί και πολύ φτωχοί πάντα υπήρχαν, που όμως κάποιοι από αυτούς είχαν ελπίδα στο όνειρο, δηλαδή να απαλλαγούν κάποια στιγμή από την φτώχια, όπως έχει συμβεί με πολλούς που ξέρουμε και που όλοι μας έχουμε μέσα στον κύκλο μας- μας ζήλεψε ως Λαό λοιπόν και με μιας μας έριξε όλους σχεδόν- και αν δεν έριξε μερικούς άμεσα, η σειρά τους θα έρθει, ζήτημα χρόνου είναι- στα τάρταρα της δυστυχίας.

Και μην μου πείτε πως δεν είναι έτσι. Εγώ παντού, στους δρόμους , στις συγκεντρώσεις, στις εκκλησίες, στις εργασίες που πεθαίνουν , στο γυαλί και λοιπά, βλέπω φάτσες γεμάτες πίκρα, ανθρώπους που τραβάνε την ρουφηξιά από το τσιγάρο τους πολύ σιγανά, μην και τους τελειώσει και μετά θα θέλουν άλλα 20 λεπτά για το επόμενο. Ένα τσιγάρο φίλοι, φίλες μου 70 ηρωικές δραχμές, 50 σουβλάκια της νιότης μου, ΝΑΙ ΤΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟΤΕ και τόσο περίπου ήταν το μεροκάματο, που με αυτό ζούσε οικογένεια. Αναρωτιέμαι πολλές φορές αλήθεια, τι πρόοδος έχει γίνει από τότε μέχρι τώρα; Αβασάνιστα απαντώ, σχεδόν καμιά. Όλων των αγαθών οι τιμές πολλαπλασιάστηκαν 250,300, 400 φορές πάνω και ακόμα πιο πάνω. 700 Ευρώ σημερινά είναι δυστυχώς μικρότερης αξίας από το μηνιάτικο των 2000 δρχ. του τότε.

Και βγαίνουν οι πολιτικοί και μιλούν για επιτυχίες , για ανάπτυξη, και δεν ντρέπονται  να μιλάνε για πρόοδο και λοιπά. Μάλιστα προχθές ο "ταλαίπωρος υπό την ένοια της δύσκολης θέσης που βρίσκεται" πρωθυπουργός μας, του ξέφυγε και είπε σε μια συνέντευξή του στα αγγλικά, πως τα τελευταία 5-6 έτη είχαμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη.. και δεν ξέρω αν κατάλαβε τι είπε.

Αν έχεις μεγάλη ανάπτυξη  αγαπητέ πρωθυπουργέ μου, φωνάζεις το Διεθνές νομισματικό ταμείο να κάνει κουμάντο; Δανείζεσαι με υψηλότατο επιτόκιο; Κόβεις μισθούς και συντάξεις; Απολύεις χιλιάδες εργαζόμενους  και τους ρίχνεις στην μαύρη απελπισία;  Γεμίζεις  τις καρδιές των Ελλήνων και Ελληνίδων με ένα σωρό προβλήματα; Τους απειλείς να τους πάρεις το σπίτι;- οι πιο πολλοί το απέκτησαν με χίλιες δυο θυσίες-. Και ζητάς χαρτιά-τεκμήρια για 15 χρόνια;  Ζητάς από όλους μας να πληρώνουμε την βενζίνα , όσο περίπου το λάδι γιατί γνωρίζεις πως χωρίς αυτοκίνητο είμαστε πεθαμένοι; Ε. ΌΧΙ.. δεν έχουμε Ο ΠΙΟ ΑΝΙΔΕΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, δεν θα έπαιρνε τέτοια μέτρα. Θα κοίταζε να βρει τρόπους να υπάρχει δουλειά για όλους. Ξέρεις πόσες χιλιάδες Ελληνόπουλα έφυγαν και φεύγουν μετανάστες  και φυσικά χάνονται για την Ελλάδα, αφού εδώ δεν έχουν καμιά προοπτική;

Αλήθεια ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;, ανθρώπινο δυναμικό για να αναλάβει κάποιες εργασίες, άμα ανανήψει η χώρα σύμφωνα με τις προοπτικές που έχεις χαράξει;

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ κυβερνώντες λάβετε μέτρα, που να φέρουν την άνοιξη στην χώρα, να σταματήσει η αιμορραγία της φυγής, να έρθει το χαμόγελο στα χείλη μας.

Αφαιρέστε από τα κανάλια το δικαίωμα (λόγω τον πράξεών σας) να μας τρομοκρατούν, λαβαίνοντας έστω και ένα ελπιδοφόρο μέτρο. Όλοι οι Έλληνες περιμένουν πότε θα πετάξετε τις τανάλιες σας , μήπως και τους μείνει και κανένα δόντι... γιατί με την φόρα που πήρατε τίποτα δεν θα αφήσετε.

Μη σπεύσετε να με κατηγορήσετε πως σας αντιμάχομαι πολιτικά. ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ λέει: Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν... Δεν σας προσβάλω. Εννοώ πως όλοι οι πολιτικοί είστε ίδιοι. Όλοι έχετε τις ομάδες σας, όλοι έχετε τους κομματάρχες σας που πάντα κάνουν τις δουλειές τους. Όλοι σας έχετε παιδιά με εργασία -λέτε πως τα δικά σας είναι εξυπνότερα από τα δικά μας; Ε. ΟΧΙ!-. Όλοι σας πάτε στις δεξιώσεις, όλοι σας έχετε κοινωνική θέση και χίλια δυο. Και σας βεβαιώνω πως η νοημοσύνη σας δεν είναι και η υψηλότερη. Μέσα στο Λαό υπάρχουν πολλά άτομα... ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Και για να κλείσω...  Από αύριο κιόλας, αρχίστε, έστω και πλασματικά στην αρχή, να χρυσώνετε το χάπι, βάλτε λίγη ζαχαρίτσα στα μέτρα σας... που ποτέ δεν είναι ίδια για την επόμενη μέρα. Βάλτε τους υπαλλήλους που στη περίσταση είναι και τυχεροί, έστω και αν τους κόψατε μισθούς και επιδόματα να εργαστούν σκληρά...και όχι να σκέπτεστε να μισθώσετε ιδιωτικές εταιρείες για να κάνουν τις δουλειές που αυτοί πρέπει να κάνουν ... και αφήστε τις απειλές και όλα αυτά τα καθημερινά που σκαρφίζονται κάποια άρρωστα κομπλεξικά όργανα... και είναι πάμπολλα. Και γρήγορα-γρήγορα ανοίξτε εργασίες γιατί οι άνεργοι είναι μεγάλη πληγή, είναι απελπισμένοι... και η απελπισία τους παρασέρνει όλο το Έθνος. Πιστεύω πως σας τα είπα καλά. ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ¨ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά δεν μπορούν, ίσως και φοβούνται και δεν ξέρω τι άλλο τους συμβαίνει.

ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ μετά από 9 μήνες διακυβέρνησης; Όχι, ελάχιστοι σας μένουν. Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει που μας πετάξατε στα σαγόνια του Δ.Ν.Τ, ούτε που μας ξευτιλίσατε στα μάτια των υποτιθέμενων Ευρωπαίων φίλων μας, που κερδίζουν χρήματα από τον δανεισμό μας.. Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει για τον τρόμο που έχετε σπείρει και πολλά -πολλά άλλα... για να τελειώσω.. Η Αθήνα λοιπόν και κοντά σε αυτήν όλη η Ελλάδα είναι βουτηγμένη στην θλίψη, στην απελπισία, στο μαρασμό. Χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, χιλιάδες οι άνεργοι, άδεια τα μαγαζιά, οι οικοδομές σταμάτησαν, οι αγοροπωλησίες το ίδιο. Και το κράτος χάνει εκατομμύρια Ευρώ , και βέβαια δεν θα μπορέσει να έχει και έσοδα. ΟΙ εναπομείναντες εργαζόμενοι, περιμένουν να τους επισκευθεί η ανεργία, η χρεωκοπία, η απελπισία και κάπου στο βάθος το χάσιμο του σπιτιού τους ή και η φυλακή. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;  Κάποια από τα μέτρα δεν μπορώ να μην τα θεωρήσω αναγκαία. ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ στους έχοντες και κατέχοντες, στους ενσυνείδητους παραβάτες- γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν παράδειγμα να πληρώσουν, γιατί δεν έχουν ή γιατί καταστράφηκαν-. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος λοιπόν.

Όσον αφορά εμάς τον Λαό..

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ προσπαθήστε να αισιοδοξήσετε, να γελάσετε... γιατί η πόρτα του τρελοκομείου είναι ανοιχτή για όλους μας. Όπως και το έμφραγμα για κάποιους από εμάς επίσης μας περιμένει στην γωνία. Τέλος εύχομαι ότι γράφω, χωρίς φόβο και πάθος- να τα διαβάσουν οι κυβερνώντες, μπας και κάτι καλό αποφασίσουν. Και τους συνιστώ, λιγότερη τηλεόραση, έχει αρχίσει να τους φοβάται το μάτι μας.

adreo 

19 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Orfeus (05.01.2016)
Μα και συ βρε παιδί μου κάθεσαι και γράφεις ολόκληρο κατεβατό. "Ου γαρ εν τω πολλώ το εύ" Μπορώ να κάτσω τώρα πρωί-πρωί με την τσίμπλα στο μάτι να σε αναγνώσω; Δεν μπορώ. Ακόμα στον πρώτο καφέ είμαι.
Hastaroth (05.01.2016)
Γιά τον τωρινό πρωθυπουργό,τί έχετε να πήτε,κύριε Ανδρεόπουλε;

Ναί,γι'αυτόν που μάς προέκυψε "από το πουθενά" λέω.

Που θα έσκιζε τα μνημόνια "μ'έναν νόμο,ένα άρθρο".Και μάς έφερε ένα απείρως χειρότερο

Που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ.Και τον διατήρησε γιά καμμιά 45αριά χρόνια ακομα.

Που κατηγορούσε μέν τους προηγούμενους ότι κυβερνούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.Αλλά δέν άλλαξε τακτική: (http://www.kathimerini.gr/844388/opinion/epikairothta/politikh/oi-xarakthres-den-allazoyn

Που έκανε στην οικονομία τής χώρας μέσα σε 7 μήνες μεγαλύτερη ζημιά απ'όση είχαν κάνει οι προηγούμενοι σε 40 χρόνια.Και συνεχίζει ακάθεκτος...

Ακούω λοπόν...

Orfeus (05.01.2016)
"[...] Τέλος εύχομαι ότι γράφω, χωρίς φόβο και πάθος- να τα διαβάσουν οι κυβερνώντες, μπας και κάτι καλό αποφασίσουν."

Ε λοιπόν, μόλις τώρα είχα τηλεφώνημα από τον Αλέξη. Μου είπε να μην ανησυχείς καθόλου γιατί σε διαβάζει ανελλιπώς!
adreo (05.01.2016)
Ο γνωστός και μη εξαιρέτέος, κ. Orfeus.
Με την τσίμπλα στο μάτι πως να δεις βρε Γιώργη ότι δεν το έγραψα τώρα αλλά τότε που το καμάρι της Ελλάδος ο γιωργάκης με τ' όνομα (τον είχες ψηφίσειτότε και συ Έ!και τώρα λες "Να μου κοβότανε το χέρι!) έκανε τις πράξεις για τις οποίες έπρεπε να δικαστεί.
Όμως στείλε μου ένα ταξί , να έρθω να σου το διαβάσω εγώ. Όταν ξυπνήσεις και.... ηρεμήσεις διάβασέ το λεπτομερώς.
Ίσως δεις κάποια πράγματα που μας προέκυψαν.
Αν θέλεις να δεις. Γιατί εσύ μόνο την λέξη "ΣΥΡΙΖΑ" βλέπεις.
Καλό κουράγιο, κάποιος θα βρεθεί να μας γλυτώσει. Ένα τραγουδάκι μας λέει "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ". Το ξεχνάς αυτό;
EVAGGELIASAKELLARIOU (05.01.2016)
Όπως πάντα αερολογείς, adreo. Τώρα θέλεις να μας πεις ότι είσαι και προφήτης; Το άρθρο σου είναι γραμμένο πριν πέντε χρόνια και από τότε έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Αφού δεν αφήνεις άνθρωπο να πιεί το καφέ του,γιατί πρέπει να σε διαβάζουμε; Έχει καταντήσει βαρετό να γράφεις τα ίδια και τα ίδια. Ε.Σ.
adreo (05.01.2016)
Είστε μεγαλοκοπέλα κ. Σακελλαρίου, και δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεστε ως άμυαλη νεάνις που στερείται καλής ανατροφής.
Εγώ παρουσίασα κάτι που έγραψα τότε.
Αν σας πείραξε αυτό, λυπάμαι, δεν ήξερα πως θα το διαβάσετε και θα σας δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.Φταίω εγώ αν είστε τόσο εωαίσθητη;
Εγώ δεν γράφω για προβληματικούς ανθρώπους, αλλά καλόπιστους, που δέχονται η απορρίπτουν κάποιον, αλλά με σεβασμό. Αλλά να ξέρετε ότι με ανθρώπους σαν και εσάς, όπως αποκαλύπτεστε με το δηλητηριώδες σημείωμά σας, ειλικρινά δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση.
Όσοι σας διαβάσουν, θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πάντως αναίτια να επιτίθεστε σε έναν άνθρωπο που ποτέ δεν σας ενόχλησε, δεν είναι υγειής συμπεριφορά.
Λυπάμαι για την κατάντια σας. Όσον αφορά που δεν σας αφήνω να πιείτε τον καφέ σας, δεν το ήξερα μέχρι τώρα ότι μπορεί να συμβεί εκ του μακρόθεν.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά κυρία Σακελλαρίου. Και χωρίς προβλήματα αν είναι δυνατόν.
Υ.Γ. κ. Σακελλαρίου, δεν είναι εύκολο να τα βάλετε μαζί μου. Πείτε ότι θέλετε, με ευγένεια όμως.
Και δεν είπα εγώ σε κανένα να με διαβάζει κυρία Σακελλαρίου.
Hastaroth (05.01.2016)
"Μια ματιά στο παρελθόν, στα γραφόμενά μας είναι μια εικόνα που μένει αναλοίωτη και δείχνει πως μερικές φορές ο άνθρωπος, χωρίς να το θέλει , γίνεται μάντης των δεινών που έρχονται."

Γι'αυτόν τον λόγο δέν το γράψατε αυτό το κείμενο;Γιά να μάς "αποδείξετε" ότι ναί,πράγματι,όντως,είσθε μάντης.

Πρός τί λοιπόν η "ευθιξία" σας και οι προσβολές πρός την κα Σακελλαρίου που το επεσήμανε;

Αντιθέτως θα έπρεπε να χαίρεστε και να την ευχαριστήσετε που "διέβλεψε" την πολτική σας "οξυδέρκεια".....
EVAGGELIASAKELLARIOU (05.01.2016)
Μόλις τώρα κατάλαβα ότι δεν αξίζει το κόπο να σε διαβάζει κανές όσο καλή πρόθεση και εάν έχει. Λυπάμαι για σένα και το μελάνι που σπαταλάς. Ε.Σ.
adreo (05.01.2016)
καλά Hastaroth, ο καθένας καταλαβαίνει πως μου την μπαίνετε με ιδιοτελείς σκοπούς. Τρώγεσαι φίλε μου με τα ρούχα σου. Εγώ εγραψα αυτά τότε. Αν ήρθαν τα πράγματα έτσι, απλά έπεσα μέσα. Ούτε μαντείες, ούτε ευχές . Ήρθαν, τίποτε άλλο. Δεν χρειαζόταν να είναι ειδικός κάποιος για να πει όσα έγραψα.
Όλα τα άλλα εκ του περισσού. Αλήθεια τι νομίζεις πως επιτυγχάνεις που ασχολείσαι μαζί μου;
Όσον αφορά την κ. Σακελλαρίου, νομίζει πως με το να ασχολείται μαζί μου, ότι υπάρχει. Ειναι διαφορετικά ανύπαρκτη.
Εδώ οριστικά τελειώσαμε. Αψιμαχίες αυτού του τύπου δεν τις πάω. Και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά ότι και να γράψετε.
Orfeus (05.01.2016)
Άστα αυτά.

1) Είσαι μάντης

2) Θα ασχοληθείς ξανά!


EVAGGELIASAKELLARIOU (06.01.2016)
Και όμως θα ασχοληθείς. Είναι δεύτερη φύση σου και υπάρχω, γιατί έτσι τα έφερε η ζωή και η μοίρα. Απλά βαρέθηκα με τις αερολογίες σου και την αδυναμία σου να χειριστείς το ότι κάποιες θέλησαν να ασχοληθούν μαζί σου. Αυτά τα ολίγα! Ε.Σ.
adreo (06.01.2016)
Καλημέρα κυρία Σακελλαρίου. Μια τελευταία απορία. Δεν καταλαβαίνω τι γράφετε, και ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε τέτοιο θυμό.
Εγώ σας αντιμετώπισα πάρα πολύ μαλακά. Νομίζετε πως δεν μπορούσα να είμαι σκληρός μαζί σας;
Προκύψατε ξαφνικά στο blog μου, γράψατε ότι γράψατε,εκτονωθήκατε, ε! σταματήστε πλέον να με ενοχλείτε. Κανείς δεν θα σας στείλει συγχαρητήρια για τους τρόπους σας.
Δεν αρμόζει μια γυναίκα να συμπεριφέρεται απρεπώς.
Και τώρα επιτρέψετέ μου να κλείσω οριστικά το θέμα και χωρίς να θεωρήσετε πως το κάνω από αδυναμία.
Καλή χρονιά και πάλι κ. Σακελλαρίου

και επιτυχείς δημοσιεύσεις και καλές κριτικές από τα μέλη του site.

Υ.Γ για το "και όμως θα ασχοληθείς", τι να κάνω; να σας αφήσω παραπονούμενη και χωρίς "τροφή"; Φοβάμαι μην πάθετε τίποτα από την απραξία. Μπορεί να μην είχα την τιμή να έχω τα γραφόμενά σας από τότε που ήρθατε στο site, αλλά τώρα χορτάσατε...γράφοντας, κακά βέβαια, αλλά γράψατε.
Μη σκάσετε κιόλας!!
Orfeus (06.01.2016)
"Και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά ότι και να γράψετε."

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...
stoxastis-vaggeliscom (06.01.2016)
Φίλε adreo.
Σου το έχω ξαναγράψει... Η αλήθεια είναι πικρή και μάλιστα "φαρμάκι"γι'αυτούς, που ηθελημένα την παραμερίζουν και την παρακάμπτουν.
Σου εύχομαι καλή χρονιά και πάντα να έχεις την δύναμη να λες αλήθειες , έστω και αν αυτές ... πονάνε μερικούς.
tallos (06.01.2016)
Εδώ που τα λεμε είναι υπερβολικα αρνητικη η αντιδραση και των τριων συναδελφων.ισως πρεπει να περιγραψουν αναλυτικοτερα τι τους πειραξε.
mary_omikron (06.01.2016)
Γιατί δεν αφήνετε τον Adreo να συνομιλεί μόνο με τον stoxastis που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος? :) :) απορία
stoxastis-vaggeliscom (07.01.2016)
Φιλτάτη Κα mary omikron.
"Το μήκος κύματος..." το έχετε διαγνώσει... τις αλήθειες ;;;;
adreo (08.01.2016)
Δεν ξέρω κυρία Μαίρη αν ξέρετε καλά γραμματάκια και αν διδαχθήκατε από όλες τις δυνατές πηγές τρόπους συμπεριφοράς. Ένα είναι βέβαιο, ότι χωρίς αιτία μπήκατε στο κόλπο της προκλητικής- άνευ ουδεμιάς αιτιολογίας κριτικής η οποία βασίζεται σε μια άνευ και ,πάλι, λόγου εμπάθεια.ΓΙΑΤΙ κυρία μου;
Όπως τόνισα και στα άλλα των δυο άκρων παλικάρια, εγώ δεν επαναδημοσίευσα το άρθρο του 2010 για να πάρω κάποιο βρβείο, ειδικά από πολύ χαμηλής στάθμης ανθρώπους, αλλά γιατί μετά τόσα χρόνια το θεώρησα επίκαιρο. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ που είναι επίκαιρα και μπορεί κάποιο να το δημοσιεύσω.
Δεν έχω ανάγκη ούτε των καλών ούτε των κακών σας εκτιμήσεων. Εκτιμήσεων λέω. Και οι παρεκτροπές σας να ξέρετε μένουν και αυτές εδώ και διαβάζονται από οποιονδήποτε.
Σας θεωρώ λίγο πολύ άνθρωπο κοντά στο μηδέν και ο λόγος ένας και μόνο.
Δεν σέβεστε ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά στον τομέα τους, και που η αύρα τους βρίσκεται παντού. Ίσως πείτε τι είναι αυτό πάλι. Για μένα σας απαντώ. Οι χιλιάδες μαθητές μου, γιατί κάποια εποχή είχα τρία Ωδεία- μουσικές σχολές, χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες των επιχειρήσεών μου, και χιλιάδες μαθητές που μάθαιναν μόνοι τους μουσική με τα συστήματα διά Αλληλογραφίας που επί πολλά χρόνια έστελνα, όπου σχεδόν υπήρχανν τότε Έλληνες. Αυτά με αναγκάζετε να σας τα γράψω. Τόσα χρόνια εδώ μέσα ποτέ δεν αναφέρθηκα σε μένα. Ελπίζω τώρα να σιωπήσετε κυρία μου. Τώρα τα ίδια ισχύουν και για τον STOXASTI, του οποίου η ιστορία είναι σημαντικότατη. Δεν θέλω να γράψω όμως περισσότερα, γιατί είναι τόσο ταπεινός, που μπορεί να στενοχωρηθεί.
Σε αυτόν οφείλετε πιο μεγάλο σεβασμό, από ότι σε μένα.
Δηλαδή εσείς μόνο πρέπει να γράφετε εδω;

Να με βαράτε και να με ειρωνεύεστε, σαν να με ξέρετε από κοντά;
σαν να πρέπει να μου βουλώσετε το στόμα;
Αυτή είναι η Δημοκρατική σας συνείδηση;
Να περιμένετε το βραβείο σας κυρία μου.
adreo (08.01.2016)
Tallos , δεν πρέπει μόνο να δείχνεις τον δρόμο του δικαίου, αλλά πρέπει να είσαι και αυστηρός με αυτούς που θεωρείς ότι παρεκτρέπονται.
Πάντως ευχαριστώ, έστω και για τα ολίγα σωστά λόγια σου που γράφεις.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links