ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
21 Νοεμβρίου 2016, 20:55
Και Πάλι προς Σόϊμπλε...


κ. Σόϊμπλε

Αποτέλεσμα εικόνας για Σόϊμλε

Άκουσα και οίδα από την τηλεόραση και διάβασα στό τύπο, τι εμμέσως πλην σαφώς απαντήσατε αδιάντροπα στον απερχόμενο Πρόεδρο των Η.Π.Α με την εξής φράση:   <<...όποιος λέει θα σας απαλλάξουμε από τα χρέη σας, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα...>>

 Οι δανειστές, και ένας, που τους εκπροσωπεί, εσείς, όπως και πάτρωνες τους , οι στυγνοί τοκογλύφοι, τρέμουν μήπως χάσουν την Ελλάδα, το ώριμο φρούτο, των αποκρατικοποιήσεων  και ιδιωτικοποιήσεων και τα ζεστά τοκοχρεολύσια... παρεμπιπτόντως.

(Στην Ελλάδα ενδημούν περί τις  ογδόντα (80) γερμανικές εταιρείες οι οποίες τα κέρδη τους, από τα βαλάντια των Ελλήνων πολιτών, τα μεταφέρουν στη Γερμανία , αυτό φαίνεται δεν φτάνει...)


Αυτό που είπατε, μου δημιουργεί την εντύπωση, ότι έχετε εμπεδώσει εδώ και έξι (6) χρόνια ότι η Ελλάδα είναι..."τσιφλίκι".. σας, έχετε τεράστιο λάθος, ο Έλληνας δεν υπέκυψε ποτέ σε τσιφλικάδες της  κατηγορίας σου.

Για τον κ.Σόϊμπλε λοιπόν ο λόγος, που εξακολουθεί να δράττεται κάθε ευκαιρίας, για  το πώς θα "λιώσει" οικονομικά την Ελλάδα... τον έχω στολίσει δεόντως. 

Πριν δύο χρόνια δημοσίευσα μέσω του διαδικτύου ανοικτή επιστολή προς την αφεντιά του. Η επιστολή γράφτηκε στα Ελληνικά,  Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και στάλθηκε με Email στα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Στην επιστολή αυτή του τονίζω ιδιαίτερα, τα αισθήματα που τρέφει για τον Ελληνικό λαό. 

Παραθέτω ορισμένες αυτούσιες  παραγράφους , για να τις θυμίσω σε όσους τις έχουν διαβάσει, και σε εκείνους που  θα τις διαβάσουν τώρα.


<<...Λοιπόν σας λέω ότι έχετε μεγάλο λάθος και θα έπρεπε να συμπεριφέρεστε, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό μέλος της Ε.Ε, σε οιονδήποτε άλλο μέλος της. Διαφορετικά πλήττετε  και ντροπιάζεται την δημοκρατία της Ε.Ε, την οποία λέτε ότι πρεσβεύετε...>>


<<...Ουδείς εχέφρων Έλληνας αρνήθηκε ή αρνείται το καθαρό χρέος της πατρίδας μου και το λέω αυτό, τονίζοντας ιδιαίτερα  τις λέξεις...καθαρό χρέος... 

Καθόσον οι αδίστακτοι "δράκουλες" τα παγκόσμια τοκογλυφικά πιράνχας, επέπεσαν για να ποιούν το "αίμα" της  χώρας μου και να προσποριστούν, όσον το δυνατόν περισσότερα και μεγαλύτερα οφέλη...>> 

<<...Εκείνο όμως που είναι άκρως απαράδεκτο, είναι να γίνεται με ανοίκειους εκβιασμούς η  σκύλευση και η τυμβωρυχία. 

Aποζητώντας δηλαδή εκβιαστικά  από την χώρα μου "γην και ύδωρ" όπως έλεγαν οι προγονοί μου...>>

<<...Τα ολέθρια αποτελέσματα αυτού, εκτός από τα επονείδιστα και δυσβάστακτα βάρη, που συσσωρεύτηκαν στις πλάτες του Έλληνα πολίτη, είναι και η  αυτοχειρία χιλιάδων συμπολιτών μου, όπως επίσης και μια μεγάλη μερίδα λαού να επιζητεί το πιάτο φαγητού για να επιζήσει... Όχι δεν πάει άλλο κύριε Σόϊμπλε...>>

Αποτέλεσμα εικόνας για μέτερνιχ

<<...Από το πεπερασμένο διάβα της ζωής μας, μπροστά από την αιωνιότητα, παραμένει για τον κάθε άνθρωπο η υστεροφημία του... και πάλι αναφέρομαι σε προσωπική εκτίμηση, για μένα η υστεροφημία σας και το πιστεύω , ότι θα αναγορευθεί ιστορικά, ως του νέου  Κλέμενς Φον Μέττερνιχ του 21ου αιώνα, που η συμπεριφορά του, τότε, για την ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821...  χαρακτήριστηκε...  ως παροιμιώδης μισέλληνας...>>

   Εγώ δεν θα ζήσω για να την διαβάσω διότι είμαι αρκετά μεγάλος στην ηλικία. 

Τελειώνα δε, την τότε επιστολή μου, με το ονοματεπώνυμο  μου και τοEmail μου.

Αλεξόπουλος Ευάγγελος

Έλλην πολίτης ( Email:   alexopoulos39@gmail.com )


Αυτά τα λίγα για τον κύριο, που ήδη έχει καταστεί , θέλω να πιστεύω,  στη συνείδηση των περισσότερων Ελλήνων, ως ο ποιο μισητός μισέλληνας του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σόϊμλε

14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Orfeus (07.12.2016)
"Άκουσα και οίδα στην τηλεόραση"

Τι "οίδα" είναι αυτό στρατηγέ;
tallos (07.12.2016)
Ελπιζω να το διαβασε,οχι ότι θα στεναχωρηθεί....
stoxastis-vaggeliscom (07.12.2016)
Προς orfeus.
Ασφαλώς αναφέρεσαι ειρωνικά, γιατί έγραψα "οίδα και όχι είδα"
Άνοιξε και κανένα λεξικό για να δεις την διαφορά μεταξύ του "οίδα και είδα". Μάθε λοιπόν, ότι στα γραφήματα μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε και λέξεις με αρχαίες ρίζες. (Οίδα είναι παρακείμενος με σημασία ενεστώτα του ρήματος είδα)

Εκείνο όμως, που μου προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι, ότι από όλη την ανάρτηση
κατάλαβες και είδες το "οίδα".
Με αφήνεις λοιπόν να συμπεράνω, ότι πιστεύεις πως ο κ.Σόϊμπλε είναι "φιλαράκος" της χώρας μας. Αυτό βέβαια είναι απόλυτο δικαίωμά σου και συνάμα θέση του αυτοχαρακτηρισμού σου.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τον κ.tallos αφού συνηγορεί και αυτός ειρωνικά, για το "οίδα"...
adreo (07.12.2016)
Βαγγέλη δεν πιστεύω πως ο Orfeus είναι αγράμματος, αν και πιθανόν να του διαφεύγει η αρχαιοΕλληνική λέξη ΟΙΔΑ= γνωρίζω καλώς, αλλά πρέπει να ενοχλήσει. Του αρέσει η μόχλευση. Και δεν πρέπει να τον παίρνεις σοβαρά. Όπου νάναι θα εμφανιστούν και οι μπιστικοί του.Αυτός και οι δυο τπου φίλοι λοιπόνγράφουν εδώ για να ενοχλούν. Και δεν δέχονται πως κάποιοι Έλληνες είναι σε θέση να κατέχουν καλύτερα την γλώσσα μας.
Πάντως κάποια στιγμή θα πρέπει να γράψεις και για τους υπέυθυνους κυβερνήτες μας , κυρίως από τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο οι οπαδοί του, σήμερα συνταξιούχοι,έλεγαν "ΦΑΓΑΜΕ ΨΩΜΙ", ως υπάλληλοι του Ελληνικού Δημοσίου, που δεν είχαν τίποτα να κάνουν, απόροια του δόγματος "Τσοβόλα δώστα όλα", και βέβαια οι πάντες μετά από αυτόν, με τις πολιτικές τους. Οι ευρωπαίοι, ποτέ δεν μας αγάπησαν. Μας θέλουν ως δούλους που μαζί με του παρίσακτους που μας έρχονται από τα πολεμικά μέτωπα, που σκέπτονται να τους αφίσουν εδώ, θα τους εξυπηρετούμε, θα τους ταϊζουμε και εμείς θα είμαστε εργάτες γι' αυτούς στην πατρίδα μας.
Ο σόϊμπλε είναι μισέλληνας, όπως και οι υπόλοιποι, ο κ. καλό κουράγιο και λοιποί.
Έχουν την αποστολή τους. Εμείς τι κάνουμε;
Γιατί δεν τους γράφουμε κανονικά, να τους διώξουμε από εδώ όλους και να ξαναβάλουμε μπροστά το Κράτος μας και τον Λαό μας;
stoxastis-vaggeliscom (07.12.2016)
Προς adreo.
Πάντα μεστός αντικειμενικός και καταληπτός στα σχόλιά σου. Περιττόν να σου πω , πως ασπάζομαι τις σκέψεις και τις απόψεις σου.

Όσον αφορά τον αγαπητό κ.orfeus, μπορεί να είναι γνώστης... αλλά, εκτιμώ , ότι εκτίθεται χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Τα σχόλια σε μία δημοσίευση, τα διαβάζουν και άλλοι αναγνώστες, οι οποίοι προφανώς βγάζουν τα συμπεράσματά τους...
Orfeus (07.12.2016)
"Εγώ δεν έχω πάει στο σχολείο
ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά.
Ξέρω όμως ένα κι ένα κάνουν δύο
και πως τα φωνήεντα είναι επτά".
stoxastis-vaggeliscom (07.12.2016)
Προς orfeus.
Χαίρομαι ιδιαίτερα, που γράφεις ποιητικά στιχάκια.
Κρίνω ότι το τετράστιχο σου , έχει δύο όψεις. Οι δύο πρώτοι στίχοι εκπέμπουν ειλικρίνεια και αυτό σε τιμά.

Όσο για τους δύο επόμενους, εκτιμώ , ίσως να κάνω και λάθος, ότι μπορεί να ενέχουν και "επιστροφή" για τα σχόλιά μου. Αυτό φυσικά είναι απόλυτο δικαίωμά σου, να μην συμφωνείς με τα γραφόμενα μου...
Orfeus (08.12.2016)
Στρατηγέ, στιχάκια έγραφα ανέκαθεν. Βγαίνεις όμως και μου γράφεις "άκουσα και οίδα" και μου εξηγείς ότι (Οίδα είναι παρακείμενος με σημασία ενεστώτα του ρήματος είδα). Κατ' αρχήν στρατηγέ, το ρήμα δεν είναι "είδα". Το "είδα" είναι αόριστος του ρήματος "βλέπω". Το ρήμα είναι "βλέπω".

Πέραν τούτου, δεν θυμάμαι πουθενά να έμαθα ότι το ρήμα "οίδα" μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και με τη σημασία του "είδα" και σε πληροφορώ ότι ήμουν άριστος μαθητής.

"Τόσο καιρό στα μπλόγκια και δεν έχεις μάθει
τα δικά μου χούγια και τα φυσικά.
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
όταν η λήγουσα είναι μακρά".
tallos (08.12.2016)
δεν ειρωνευτηκα.γνωριζω την ενοια της λεξεως ΟΙΔΑ,και οσον αφορα το Τσοβολα δωστα όλα,οι παλιότεροι που ειχαν περασει μεγαλη φτωχεια ειδαν επιτελους καποια καλα χρονια.εμεις οι καραγκιόζηδες τρεχαμε στα μπουζούκια,διαβαζαμε ΚΛΙΚ και φοραγαμε ακριβα ρουχα.αμα χορτασει η ψειρα βγαινει στον γιακα.
stoxastis-vaggeliscom (08.12.2016)
Προς orfeus.
Σου εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο μου, ότι η χρήση αρχαίων λέξεων , στο γραπτό και προφορικό λόγο, που έχουν αρχαίες ρίζες, είναι μέσα στην καθημερινότητα (κατά κόρον) σήμερα. Άλλωστε αυτό είναι μία αυτό-απόδειξη, ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, δηλαδή αυτό το οποίο δεν παραδέχονται οι μισέλληνες και ανθέλληνες.

Εσύ "αγαπητέ" στάθηκες και είδες το "οίδα" από το όλο δημοσίευμα, προφανώς δεν σε ενδιέφερε τίποτε άλλο... αυτό, σου το επαναλαμβάνω, είναι απόλυτο δικαίωμά σου...

Τώρα για το "οίδα".
Σου παραθέτω τι λέει το λεξικό της ΒικιπαίδειΑ.
Αρχαία ελληνικά (grc) [επεξεργασία]
Ετυμολογία [επεξεργασία]
οἶδα < Ϝοιδ- κατά ετεροίωση από το θέμα Ϝειδ- του ρήματος εἴδω

Ρήμα[επεξεργασία]
οἶδα
γνωρίζω
ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα

παράγωγα[επεξεργασία]
είδηση
ιστορία< ίσμεν, ίστε α΄ και β΄ πρόσωπο
ἰστέον

Σημειώσεις[επεξεργασία]
Είναι παρακείμενος με σημασία ενεστώτα. Αρχικά ήταν ο παρακείμενος του ρήματος εἴδω (βλέπω, γνωρίζω), το οποίο όμως σταδιακά έπαψε να χρησιμοποιείται στον ενεστώτα και τη θέση του στο χρόνο αυτό πήρε το μεν ὁράω για την έννοια του "βλέπω" το δε οἶδα για την έννοια του "γνωρίζω".
οίδα = γνωρίζω
Δηλαδή εάν είχα γράψει "άκουσα και γνωρίζω".... τι θα έλεγες;;;;;

Έρχομαι τώρα στον κ. tallos.
Στο δεύτερο σχόλιό σου αναφέρεις..."δεν ειρωνεύτηκα". Εφόσον αυτό συμβαίνει ειλικρινά, σου ζητώ συγνώμη, για την λάθος εκτίμηση που έκανα.

Orfeus (08.12.2016)
Προς stoxastis-vaggeliscom

Γνωρίζω τι θα πει "οίδα" αλλά όχι να μου λες ότι "είναι μέσα στην καθημερινότητα (κατά κόρον) σήμερα".

Κατά ...κόρον;

Έλα Δία μου και Αθηνά μου...
stoxastis-vaggeliscom (08.12.2016)
Προς orfeus.
Τώρα άφησες το "οίδα" και πιάστηκες με το "κατά κόρον".
Αντί να κοιτάζουμε την σκληρή και απάνθρωπη σημερινή πραγματικότητα, που ζούμε σήμερα, πιάστηκες με το να κάνεις μαθήματα γραμματικής...μου γράφεις ότι "...ήμουνα άριστος μαθητής..." εύγε σου.

Αφού λοιπόν και πάλι ειρωνεύεσαι σου γράφω:
(κατά κόρον)=υπερβολικά μέχρι κορεσμού.

Μου δίνεις την εντύπωση, ότι απέχεις από τα Ελληνικά λεξικά.

Τέλος... και η ενδεχόμενη "υπερβολή"(κατά κόρον), εάν το κρίνεις έτσι, είναι μέσα στις δυνατότητες του γραπτού λόγου.

Όσον αφορά τον Δία και την Αθηνά, που μνημονεύεις, για να επιστεγάσεις την καταφανή ειρωνεία σου, καλλίτερα να τους αφήσεις ήσυχους εκεί που βρίσκονται...

Orfeus (08.12.2016)
Δεν κατάλαβες τίποτα...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNA


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscomΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links